Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

MAN-207730 sporočil: 45
Prius + imam že 5 let za prvi avto in je odličen. Ga ne zamenjam.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2694095

Strani: 1

moon sporočil: 1.263
[MAN-207730]
Prius + imam že 5 let za prvi avto in je odličen. Ga ne zamenjam.
Super.. ti kar uzivaj.
Meni je grd, prepocasen, prevec trosi..pa se krepko predrag.
ivoryuk76 sporočil: 5
osebno se strinjam.
Približno leto in pol imam Prius l. 2008 (navaden hibrid, ne priključni). Ne bi več šel nazaj. Vožnja je sproščena, posebno recimo v zabasanih ulicah v LJ, ko greš zjutaj na šiht in popoldne z njega in se voziš v koloni. Ni pretikanja, ni uporabe sklopke, motor na notranje izgorevanje se kar nekaj kilometrov sploh ne prižge (ko znucaš baterijo se seveda upali). Povprečna poraba v tem letu in pol 4,5 l (poleti 4,0l/100, pozimi 5,0l/100), dnevno se vozim po AC 30 km, res da načeloma 110-120kmh (pač ne spidiram na AC, ker tam hibrid nima jake prednosti, oz. je načeloma nima sploh). Po regionalkah vozim normalno.
Edina slabost (kolkr se meni osebno zdi) je preveč občutljiv sistem proti zdrsu, ki ob mejnih pogojih prehitro izključi pogon. Vožnja v že blag klanc, ko je kak led, je potem lahko nekoliko napeta - al pa preprosto sploh nikamor ne prideš. Nima tipke, da bi to izklopil, je pa baje neka kombinacija pritiskov na pedale in vklop prestav, da se ta občutljiv sistem izklopi. Osebno še nisem preizkusil.
PyotrNovak sporočil: 1.854
čas vnosa: 22.01.18 18:23
Chevrolet karavan, rahlo rabljen od nekega dedija, nedeljskega voznika, za 4000€. Prvih 110.000 km brez problemov, ker je bencinar. Za razliko 26.000€ do Priusa lahko naredim cca POL MILJONA Km. Avto normalno potegne ima bistveno več prostora, in je veliko cenejši za vzdrževanje.

Nakup avta je čisto čustvena zadeva, daleč od tehnično racionalne, posebej pa hibridi - DVA suboptimalna pogonska sklopa. Poraba elektrike se seveda meri na utičnici, tja pa pride manjši del resnično porabljene energije za proizvodnjo elektrike.

Predno Priusarji in ostali "zeleni" skočite v zrak, preberite energetsko bilanco proizvodnje elektrike:

insideenergy.org/201...your-plug/

Dejstva so brutalna, toda za "zelene" nepomembna. Termodinamski zakoni VELJAJO, saj jih je podpisal edini podpisnik naravnih zakonov, Chuck Norris.

Strani: 1