Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-178149 sporočil: 4.311
[pobalin]
Dragi Peter!

Pišem ti tukaj, ker kot zastonjkar ne morem tam, kjer bi imel nekaj za pripomniti, to je pod komentarjem, ki si ga posvetil razglabljanju o ameriških piškah.
manager.finance.si/8...e-piscance
.........
.........
Brez obširnega sklicevanja na dobrega pol stoletja staro zgodbo o ameriških piščancih v Evropi
en.wikipedia.org/wik...hicken_tax
bi rekel, da pri nas rabimo naložbe s tujim kapitalom in znanjem, piške pa so lahko kar domače, štajerske. To je vse, kar imam za pripomniti, in še dobro, da nisem prebral celega članka, saj bi sicer pisal vso noč.

Lep pozdrav od pobalina.
Kvaliteta teh KFC pišk je tako dobra, da sem jih leta 1980 v Montani jedel trikrat:

1. prvič
2. zadnjič
3. in nikoli več


Takšen gnoj od futra si pa Slovenci res ne zaslužimo. Moja žena je včasih rekla, da v UKC v kuhinji niso priipravljali ocrtih pišk, temveč utopljenke! In to je še milostni izraz za ogabno zadevščino v papirnati vreči. Pa še sedaj ne vem, ali je bila koruza kot priloga, ali je bila še ostanek iz črev KFC.....

Pa brez zamere finančni navdušenci nad takšno ogabo od košte!

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2691304

Strani: 1

anon-317028 sporočil: 30.415
[MarijanMacek]
> [pobalin]
> Dragi Peter!
>
>

Takšen gnoj od futra si pa Slovenci res ne zaslužimo. Moja žena je včasih rekla, da v UKC v kuhinji niso priipravljali ocrtih pišk, temveč utopljenke! In to je še milostni izraz za ogabno zadevščino v papirnati vreči. Pa še sedaj ne vem, ali je bila koruza kot priloga, ali je bila še ostanek iz črev KFC.....

Pa brez zamere finančni navdušenci nad takšno ogabo od košte!
Ob sprejemanju sporazuma TTIP med EU in ZDA se marsikaj pisalo, med ostalim tudi, da bomo po podpisu sporazuma v EU jedli piščance, namočene v klorovo raztopino....V ZDA za uničevanje bakterij v piščančjem mesu uporabljajo postopek, ki se mu reče »tretiranje mesa s klorom«. Pred prodajo vsakega piščanca rutinsko okopajo v klorovi kopeli in tako uničijo vse bakterije v mesu. Zanimivo pa je, da negativni učinki kloriranja mesa niso znanstveno dokazani, pa tudi niso znanstveno ovrženi (Komat)...Včasih sam vesel, da sem vegetarijanec pa vendar tudi sadje in zelenjavo, da bi ostalo sveže, tretirajo še s hujšimi kemikalijami kot je klor.
pobalin sporočil: 14.456
[MarijanMacek]
Kvaliteta teh KFC pišk je tako dobra, da sem jih leta 1980 v Montani jedel trikrat:
Jaz sem v KFC jedel enkrat v Angliji in se mi ni zdelo slabo, pa tudi ne tako dobro, da bi se tja vračal. Se pa tudi doma nisem kaj dosti pital s pohanimi piškami.
Takšen gnoj od futra si pa Slovenci res ne zaslužimo. Moja žena je včasih rekla, da v UKC v kuhinji niso priipravljali ocrtih pišk, temveč utopljenke!
No, naše domače navade so res tako retro peklenske: kopanje v vrelem olju. KFC in bolj moderne krmilnice uporabljajo tlačno cvrtje: manj mastno in hitrejše, je pa okus majčkeno bolj voden kot pri 100% oljni kopeli. To kompenzirajo "tajne" začimbe "polkovnika" Sandersa, ki ni imel vojaškega čina ampak častni naziv države Kentucky. en.wikipedia.org/wik...ky_colonel
Pa brez zamere finančni navdušenci nad takšno ogabo od košte!
Rekel bi, da je med zmerjanjem in izganjanjem na eni ter malikovanjem teh hitroslužnih novotarij na drugi strani precejšnja razlika. Pa mogoče ni, ker meni ni všeč nobena od teh opcij. Pa tudi ne vsakodnevno domačijsko nabijanje tega psevdo poslovnega časnika o raznih uberjih, teslah, kriptah in ameriških piškah.

Prekanjeni Frankl bi lahko malo pofilozofiral o deželnih medijih, njih vlogi in svobodi v luči prepovedi s strani zakoncev Login, izgubljene pravde medijskega vele(so)lastnika Stojana Petriča proti novinarki javne hiše in zadregah nisamjaodavde ministrstva za kulturo ob tevtonskih lastniških premikih. Tudi Krjavelj je bil le prefrigan vaški zabavljač, ki je skrbel za svojo kozo. :twisted:

Strani: 1