Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Prevzem Gorenjske banke je kronski dokaz, koliko prepoceni smo prodali NKBM
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#2689386] 20.12.17 09:20 · odgovor na: (# 2689371)
[BlazVo]Sicer nama je po mojem obema jasno, da
No, zdaj pa še meni dopovejta, katero vzhodnoevropsko banko v tuji lasti (ali slovensko) je v zadnji krizi reševala država ?
(1) bistvo ni v tuji vs domači lasti, temveč v zasebni vs državni lasti
(2) bistvo ni v vzhodnoevropskem, temveč v EU oziroma evrskem območju.
Ampak naj ti bo, sprejmem te tvoje omejitve.
Tudi če se omejimo zgolj na leti 2013-2014, ko je bila sanacija pri nas, je Latvija takrat reševala Citadele banko in Parex banko (Latvija: ec.europa.eu/competi...3_SA_36612 ). Pa Bolgarija je reševala FIB ( europa.eu/rapid/pres...124_en.htm ) v pomembni lasti ciprskih in drugih davčnooaznih vlagateljev. Pa Avstrija - ki ni kaj dosti manj vzhodnoevropska od Slovenije – je reševala Österreichische Volksbanken ( europa.eu/rapid/pres...302_en.htm ) in Kommunalkredit ( europa.eu/rapid/pres...?locale=en ) in seveda Hypo ( europa.eu/rapid/pres...811_en.htm ) v pomembni lasti nemških investitorjev.
Pa nenazadnje je bila tudi v NLB največja lastnica tuja KBC, dokler ni država tega odkupila in leto zatem banko reševala.
OK?
[BlazVo]Ker si zares pameten, nama po mojem težko zameriš najino padanje na bebave fore, saj sva za razliko od tebe, kot sam ugotavljaš, midva zgolj na videz pametna.
Žalostno, kako na videz pametni ljudje padete na to bebavo mencigerjansko foro.
Neposredni odgovori na sporočilo št. 2689386
Strani: 1
[#2689389] 20.12.17 09:28 · odgovor na: (# 2689386)
[TadejK]tako, pridruzujem se tej konstruktivni samokriiki in dodajam, da se sreca, da imamo blaza.
> [BlazVo]
> Žalostno, kako na videz pametni ljudje padete na to bebavo mencigerjansko foro.
Ker si zares pameten, nama po mojem težko zameriš najino padanje na bebave fore, saj sva za razliko od tebe, kot sam ugotavljaš, midva zgolj na videz pametna.
[#2689398] 20.12.17 10:06 · odgovor na: (# 2689386)
Tekmovanja v sprenevadanju o detajlih pa se s tabo ne bom šel. Ža zdavnaj ugotovi, da je badava.
Strani: 1