Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

pobalin sporočil: 12.684
Bi radi izvedeli več, naročite se na e-knjigo Kriptovalute in kriptožetoni. 109 vprašanj in odgovorov. To je prva in edina neodvisno pripravljena e-knjiga o kriptosvetu pri nas! Klikni tu!
Bi radi izvedeli kakšno informacijo, ki danes, ko se po svetu praznuje Dia de los Muertos (Mehika), Halloween in Samhain (v anglosaško-medijsko-komercialno obvladovanih delih sveta), svetovni dan mest (sfera OZN), dan reformacije (Luther bi bil navdušen nad kripto e-knjigo) in dan varčevanja (ha?!) spadala v "poslovni časnik" ali revijo Moje Finance?

Po take brezvezne informacije morate iti drugam, npr. na SURS, ki je pred dnevi za počastitev dneva varčevanja pripravil objavo s podatki, ki so pravi povod za vso to kleptopublicistiko tukaj: Slovenci imamo v bankah toliko prihrankov, da vsi mogoči mešetarji cedijo reke slin po tem denarju.
Stopnja varčevanja gospodinjstev v Sloveniji ponovno ena najvišjih
Leta 1924 so se predstavniki iz številnih držav zbrali na prvem mednarodnem kongresu hranilnic v Milanu v Italiji in zadnji dan kongresa, 31. oktober, določili za mednarodni varčevalni dan. Njihov namen je bil spodbuditi prebivalstvo k varčevanju in polaganju prihrankov na račune pri bankah in hranilnicah. Kako zares so se države tega lotile, pove dejstvo, da so morale biti na ta dan vse banke odprte. Če je bil v kateri od držav takrat praznik, so dan varčevanja prestavili na drug dan.
Slovenska gospodinjstva veljajo že vrsto let za najvarčnejša v Evropi. V letu 2016 so privarčevala 12,8 % ali skoraj sedmino svojega razpoložljivega dohodka (v letu 2015: 12,7 %). Po zadnjih razpoložljivih podatkih Eurostata se je Slovenija s tem podatkom uvrstila na peto mesto.
www.stat.si/StatWeb/...Index/7036
Unsere beliebte sta.si je iz tega v dveh dneh skomponirala člančič, od katerega je dežurni rejver kopi-pejstal samo prvo polovico (v kurzivi).
Slovenci varčujejo kljub nizkim obrestnim meram
V torek je svetovni dan varčevanja. Razglasili so ga pred 93 leti, da bi spodbudili prebivalstvo k varčevanju in v Sloveniji je pobuda naletela na velik odziv. Slovenci veljamo za enega najbolj varčnih narodov v Evropi, kljub nizkim obrestnim merah na depozite pa še vedno dajemo prednost tradicionalnim oblikam varčevanja.

Najvišjo stopnjo varčevanja so slovenska gospodinjstva izkazovala pred desetimi leti, ko se je gibala okoli 16 odstotkov. Nato je začela padati in dosegla do v letu 2012, leta 2013 pa se je prvič po sedmih letih spet začela zviševati.
Po zadnjih razpoložljivih podatkih se tako slovenska gospodinjstva uvrščajo na visoko peto mesto najvarčnejših držav članic EU, ugotavljajo statistiki.
www.sta.si/2444398/s...tnim-meram
live.finance.si/39995/
Te brezplačne objave SURS pa sploh ne najdem na portalih Financ in v njihovih rejvih:
Mesečna temeljna obrestna mera v novembru 2017 ostaja 0,1 %, medtem ko se je letna temeljna obrestna mera zvišala na 1,22 %.
www.stat.si/StatWeb/...Index/7053
Se je pa dežurnemu rejverju zdelo silno pomembno in umestno objaviti tole šlogarsko pričakovanje, ker svetovljansko bralstvo slovenskih kmetskih in rokodelskih novic posluje na svetovnih trgih in jih obrestne mere v Moji Deželi sploh ne brigajo, FED pa ja.
Federal Reserve na zasedanju predvidoma brez sprememb ključne obrestne mere
live.finance.si/4002...estne-mere
Kdo bi si mislil, da bo Peter Frankl v 3. tisočletju pod kripto vikinškim šlemom postal vazalni poglavar deželnega džirlo džurnalizma, ki mu na Linkedinu evfemistično pravi "B2B media company"?! Pa tako lep televizijski zgled je imel:
Vicky, a young Viking boy who uses his wits to help his Viking fellows.
en.wikipedia.org/wik...the_Viking
Tole sem sicer hranil za 1. april, ampak bom recikliral že zdaj:
je povedal Peter Frankl in dodal, da je "v medijski panogi veliko nesposobnosti in da je nekatere otroke treba pokopati".
Večina ljudi, ki prejema tiskano različico časopisa, gre seveda tudi na splet. Sicer pa se zgledujejo po časnikih Financial Times in Wall Street Journalu. (ROTFL op. pob.)
siol.net/posel-danes...zar-397131