Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bc123a sporočil: 46.692
»Gre torej za razmeroma skromno količino električne energije, ki jo bo sistem brez težav zagotovil. Še več, že samo proizvodnja energije iz sončnih elektrarn v letu 2015 je znašala približno 270 gigavatnih ur, kar bi torej pokrilo 84 odstotkov ocenjene porabe električnih vozil v letu 2030,« so nadaljevali na ministrstvu.
Računali so naprej: »Ob oceni, da bi z električnim avtomobilom letno prevozili deset tisoč kilometrov, bi bila dnevna poraba, razporejena le na delovne dni, približno 40 km. Ob porabi 0,16 kilovatne ure na kilometer, bi bila dnevna poraba 6,4 kilovatne ure. Ker do leta 2030 sončna energija še ne bo prevladala, bodo avte polnili predvsem doma in ponoči. Ko bo sončna elektrika prevladala, pa jih bodo polnili podnevi na službenih parkiriščih. Ob moči polnjenja en kilovat bodo ponoči avtomobili lahko v povprečju napolnjeni v šestih urah. Če bi hoteli dnevno prevoziti sto kilometrov, bi z enim kilovatom polnilne moči potrebovali 16 ur, z dvema kilovatoma pa osem ur.«
Nor je vsak, ki gradi strategijo na toliko domnevah in cejih.

Ja, se dobro da so se spomnili, da obnovljivi viri pri nas pomenijo v glavnem soncne elektrarne. Potem je pa trebalo hitro nastrikati zraven argumentacijo kako gre to skupaj s polnjenjem ponoci.

S taksnimi nimas kaj debatirati. Ker ti v odgovor na vprasanje, kako bo ob sedanji infrastrukturi to mozno enostavno zabluzijo, da bo pa takrat ze vse drugace.