Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Marko Golob lani prejel za 382 tisoč evrov dividend
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
Edino kar se jim lahko očita so izredno slabi pogoji za delavce na Litostrojski v LJ, vsaj takrat ko sem kot zunanji tam se izvajal dela. To pa je sramota za tako firmo, mene bi bilo sram, če bi bil njen solastnik.
Neposredni odgovori na sporočilo št. 2675914
Strani: 1
[#2675929] 29.09.17 10:33 · odgovor na: (# 2675914)
[smrk]Smrk, koliko livarn aluminija pa si videl od znotraj? Livarna ni pisarna! Tako dobrih pogojev kot so za livarje v LTH -jevi tovarni na Litostrojski v tej branži (v Evropi) ne vidiš pogosto. Delo je skoraj v celoti robotizirano, hale velike in zračne, čistoča je (za livarno) nadstandardna. Rezultat po OHSAS 18000 je odličen, varnostnih incidentov praktično ni. Navsezadnje nivo delovnih pogojev zahtevajo v tej branži naročniki (Mercedes, BMW, Bosch,...). Delavci so plačani za petino do četrtino nad povprečjem branže s tem, da letne delitve dobička, ki je 2016 znašala 2.800 evrov (z besedo: dvatisočosemsto EUR) na delavca (za vse zaposlene enako) niti ne omenjam.
Edino kar se jim lahko očita so izredno slabi pogoji za delavce na Litostrojski v LJ, vsaj takrat ko sem kot zunanji tam se izvajal dela. To pa je sramota za tako firmo, mene bi bilo sram, če bi bil njen solastnik.
Koliko lastnikov v Sloveniji pa poznaš, ki delijo toliko dobička konec leta. Koliko si ga pa Ti dobil? Mater, mora biti lastnike sram! Da so ohranili skoraj 2 tisoč delovnih mest, jih vsaj še 500 ustvarili novih (in to dobro in redno plačanih), da plačujejo za eno srednjeveliko ministrstvo v proračun in da vsi dobički ostajajo v državi (in so polno obdavčeni).
Strani: 1