Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-527377 sporočil: 971
Zadnja sprememba: FIN-527377 05.07.2017 13:15
[bozo666]
Spoštovani gospod JOHC, sem delal tudi nekaj časa v novem sistemu.......lahko bi uporabil tudi vaš izraz... REŽIMU.......zato so mi razlike jasne.

Kakšne........predvsem v kadrovski politiki.......in ta je ključna......na položaje se je začelo prihajati po strankarski liniji in ne po kvalifikacijah in sposobnosti, da o poštenosti, niti ne govorim.

To je vedno tragika prehoda iz enopartijskega v većpartijski ali strankarski sistem.

Zakaj .......zato, ker se v enostrankarskem sistemu skozi leta in več sit prečisti kader....in napredujejo najbolj sposobni, saj je v interesu sistema ( vi bi rekli REŽIMA, ker je to moderno ), da deluje dobro.

In vidite, tu je odgovor, zakaj so firme, ki jih je ustanovila slovenska UDBA oz. Niko Kavčič in so postale HRBTENICA naglega slovenskega razvoja, ki je daleč za sabo pustil Hrvate in Srbe, nekaj desetletij delale dobro.

Problem je nastal ob menjavi generacij....in ti novi niso bili skromni....samo poglejte plačo Miloša Kovačiča v socializmu in plačo Colariča v t.i. demokraciji....Gre za KRKO.

A še hujši problem je nastal, ko se je vsak strankarski povzpetnik, ki je slabo vodil firmo, po uspešni KRKI ravnal....ker je treba v 5 letih obogateti, česar ni nikjer na svetu.

Lep primer je BAVČAR, ki se je pred osamosvojitvijo vozil s pony expresom.......in takih kot on kar mrgoli......

Vsem tistim mladincem , ki danes pišejo knjige, v katerih delajo sklepe, ki so všečni nekomu.....samo, da se knjiga dobro prodaja, bi priporočil branje članka v Večernjem listu...Ante TOMIČ....ki si privošči velike nadute Hrvate, ki menjajo ime zagrebšega Trga maršala Tita.........rekoč......"če se odrekate maršala Tita, se odrecite tudi Istri ; Kvarnerju, Zadru in velikemu delu Dalmacije, ki jo je prvič v zgodovini v hrvaško državo priboril maršal Tito."

Tako je tudi z UDBO, ki je po vojni zgradila temelje slovenske ekonomije in to za hrbtom zvezne UDBE.......torej naj se tisti, ki tako pljuvajo, zato , ker je ugrabila enega terorista......odrečejo nekaj desetletij standarda....100 tisoče lepih hiš, šol , vrtcev, dobrih tovarn in vsega, kar smo mi imeli, druge republike pa dosti manj .....A, TO PA NE, JE TREBA IZ KONTEKSTA TRGAT IN TO UPORABLJAT ZA DNEVNE POLITIKANTSKE ZDRAHE.....sistem divide et imera, ki je v funkciji kako priti na "ablast"

Ko berem razne komentarje, se najprej nasmehnem , potem pa zgrozim , ker ti mladci so prepričani v svoj segment zgodovine na nivoju Ljeljakov in podobnih raziskovalcev.....enkrat KOS-ovec, vedno KOS-ovec, bi rekli.......nočem dodati še bolj konkretno, da me ne bo tožil-priporočam pa še enkrat branje njegovega intervjuja v Katedri, avgust 90 ali 91......in bo vsak sam videl za kakšno verodostojnost gre pri tem bivšem pripadniku "vojne bezbednosti".
Bebavi ali provokatorski klovn, prvič, Meloš Kovačič si je krepko več kot razliko do Colaričeve plače dajal izplačevati kot provizijo na račune zunaj pri številnih dobaviteljih z Zahoda in eksotičnih kupcih iz neuvrščenega sveta. Partijski pooblaščeni kontrolor Plavec mu je pa štango držal in kot prvi Slovenec kupil takrat najdražji Mercedesov terenec.Drugič, moj oče kot vodilni slovenski in evropski kirurg na svojem področju in profesor na fakulteti ni smel postati predstojnik klinike, ki jo je postavil skupaj s svojim mentorjem v sedemdesetih - ker ni bil partijec...Demenca je huda stvar. Ti pa še enkrat čestitam, če si, kot sem prejšnjič razmišljal, duhovit desni provokator, ki imitira ostarele partizanske veljake in njihov zblojeni pogled iz paralelne realnosti. Bolje ne bi mogel.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2662184

Strani: 1

bozo666 sporočil: 3.026
Spoštovani gospod, za vas sem pač bebav in provokatorski klovn.......za koga drugega, bolje informiranega, pa kaj drugega-tako pač to je in te pravice vam ne jemljem.......a mimogrede....s tem, ko mene žalite , sebe razgalite.

Glede Meloša........to, če si je on kupil nobel avto, je malenkost proti današnjim pohlepnežem......RAZLIKA MED NJEGOVO PLAČO V SOCIALIZMU IN NPR. LANSKO POVPREČNO PLAČO COLARIČA, omogoča samo v enem letu nakup nekaj takih nobel avtov.

No, zdaj pa glede krivic.....ja, imate prav, bilo jih je a spet ne toliko kot jih je danes.
Jaz sem doživel manjše krivice tako v prejšnjem sistemu kot v t.i. demokraciji, kjer sem doživel dosti hujše šikane.......in kaj je bil skupni imenovalec....povedal sem kaj mislim.....koga sem pokritiziral ali razkrinkal njegove lumparije in tudi v t.i. demokraciji so klani in lumpi, ki se spravijo nate......najbrž bi se tudi na vašega očeta, če bi par let nazaj skušal lumpe razkrinkat......LUMPI POZNAJO SAMO BARVO DENARJA, čeprav so se nekateri iz rdeče preoblekli v črno.

Zdaj, ko sem napisal popravek.......po več kot četrt stoletja, sem namreč zamenjal Katedro s Tribuno-oba sta študentska časopisa iz tistih časov.......le urno v digitalno knjižnico in si poglejte TRIBUNO št. 12 iz avgussta 91 in se na strani 3-desno zgoraj.....preprečajte ali sem klovn ali navajam resnične podatke oz. dejstva.

Prav vsako stvar, ki jo napišem , se lahko preveri......se sicer lahko zgodi, da nisem več siguren ali je bil vpad teroristične grupe FENIKS 20 ali 21. junija 72....a to niso bistvene pomote, ker en dan ne igra nobene vloge.

Spomin bo pač vsako leto slabši ....a kot pravim......DIGITALIZACIJA je zakon.....in projekt teče 100 na uro....mimogrede.....lani so digitalizirali tudi SLOVENSKI POROČEVALEC......ha,ha......samo nekaj številk sem temeljito pregledal, pa sem odkril res marsikaj, kar današnjim manipulantom prav gotovo ne bo všeč, če pride v javnost.

Naj vam malo namignem ....zapomnite si pojem KERENSKIJADE......da boste lažje razumeli čigavo maslo je streljanje talcev......italijani prej niso streljali talcev, čeprav so imeli žrtve s strani VOS-a ali partizanov.

Veste, moj oče, ki je umrl že pred 54 leti, si je najbolj zapomnil.....pa je preživel 14 zaporov in taborišč v treh državah.....da je bilo najbolj grozno, ko je škrtnil ključ od kar velike celice......in je italijanski oficir prebral ime ali imena in dodal približno tako....via...tute la roba......in tisti se ni nikoli več vrnil

Ta negotovost je bila hujša od izbitih zob ali lakote.....najbrž je še nekaj let po vojni trznil, ko je ponoči slišal obraćanje ključa v vratih

Ker so starejši izvodi Slovenskega poročevalca v nekaterih delih slabše vidni, vam svetujem pogledati dosti lepši tisk katoliškega SLOVENCA...npr. naslovnico iz 1.5.45-torej slab teden pred kapitulacijo nacistične Nemčije....ha,ha.....DIGITALIZACIJA je ZAKON, škoda, da nisem mlajši

Strani: 1