Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kam pa se vi uvrščate z vašo plačo?
Strani: 1 2
sporočil: 345
Meni se ne zdi, da bi bili Slovenci bolj zavistni od drugih
narodov. Mislim, da je zavist človeška lastnost in ne slovenska
lastnost. Takšni in podobni komentarji ponazarjajo samo komplekse
ljudi.
sporočil: 2.224
Zadnja sprememba: 0430ABAKU 04.01.2017 15:27
Po mojem mnenju so ljudem enaki roboti ena velika bedarija. Namen
je kvečjemu prevarantski, da bodo nekoč prevarali ljudi, saj se ne
bo vedelo, ali so roboti ali ljudje.To je podobno kot vegetarijanske klobase. Nikoli mi ni bilo jasno, zakaj bi vegetarianci hoteli jesti hrano, ki izgleda kot meso.
Zanimivo, da se obratno ne dogaja. Nihče ne zakamuflira šnicla, da bi izgledal kot koleraba.
sporočil: 380
Ujame Gorenjc zlato ribico.
Vpraša ga, katere tri želje naj mu izpolni.
Prva želja:"Naj sosedu crkne krava."
Druga želja: "Naj še ta drugmu sosedu crkne krava."
Tretja želja: "Pa, naj še moja krava crkne."
"Ja, zakaj pa to?" se začudi ribica.
"Ti kar nared, kar sem reku. Da ne bosta unadva klinca k men po mlek hodila."
Vpraša ga, katere tri želje naj mu izpolni.
Prva želja:"Naj sosedu crkne krava."
Druga želja: "Naj še ta drugmu sosedu crkne krava."
Tretja želja: "Pa, naj še moja krava crkne."
"Ja, zakaj pa to?" se začudi ribica.
"Ti kar nared, kar sem reku. Da ne bosta unadva klinca k men po mlek hodila."
sporočil: 345
Samo nekaj primerov v razmislek. Američani so sovražno razpoloženi
do denimo Mehičanov, češ da jim kradejo zaslužek. Zato ploskajo
Trump-u, ki bi zgradil veliki zid na ameriško mehiški meji. Hrvati
zavidajo Slovencem boljši status, večje plače ipd. Nemci so
sovražno razpoloženi to Poljakov, Turkov idr. manjšinam. Torej
sovraštvo in zavist sta dva izmed mnogih človeških čustev, ki sta
prisotna pri vsakem človeku vsake narodnosti in rase. Izraz; naj
krava sosedu crkne, je pač nek stereotip. Če bi Melanija tako ozko
razmišljala, denimo rek; za hlapce vzgojeni, za hlapce rojeni, ne
bi bila nikdar prva dama ZDA.
Nekaj povsem drugega pa je način, na katerega obogatiš. Ali si denimo Boscarol, ki je uspel s svojim delom, ki je sam zaslužen za svoj uspeh. Ali pa si denimo tajkun, ki je okradel delničarje, opeharil zaposlenem, oziroma izkoriščal veze in poznanstva in na podlagi teh prišel do ugodnosti, ki so na voljo le peščici izbrancev. Za to gre v osnovi. Ljudje spoštujejo uspešne ljudi, če so ti vredni spoštovanja in zaupanja. Denimo so to dosegli s trdim delom in odrekanjem. Razvajene, nesramne in nadute ljudi pa je težko imeti rad. Sicer pa brez medsebojnega spoštovanja ni prijateljstva med ljudi.
Nekaj povsem drugega pa je način, na katerega obogatiš. Ali si denimo Boscarol, ki je uspel s svojim delom, ki je sam zaslužen za svoj uspeh. Ali pa si denimo tajkun, ki je okradel delničarje, opeharil zaposlenem, oziroma izkoriščal veze in poznanstva in na podlagi teh prišel do ugodnosti, ki so na voljo le peščici izbrancev. Za to gre v osnovi. Ljudje spoštujejo uspešne ljudi, če so ti vredni spoštovanja in zaupanja. Denimo so to dosegli s trdim delom in odrekanjem. Razvajene, nesramne in nadute ljudi pa je težko imeti rad. Sicer pa brez medsebojnega spoštovanja ni prijateljstva med ljudi.
sporočil: 13.528
[0430ABAKU]Pravi vegetarianci ne rabijo jesti takšne poceni nadomestke.
Po mojem mnenju so ljudem enaki roboti ena velika bedarija. Namen je kvečjemu prevarantski, da bodo nekoč prevarali ljudi, saj se ne bo vedelo, ali so roboti ali ljudje.
To je podobno kot vegetarijanske klobase. Nikoli mi ni bilo jasno, zakaj bi vegetarianci hoteli jesti hrano, ki izgleda kot meso.
Zanimivo, da se obratno ne dogaja. Nihče ne zakamuflira šnicla, da bi izgledal kot koleraba.
[republican]Pokojni Ljubo Sirc je bil eden takih, ki ni hotel biti hlapec, pa še pri njemu je bilo gonilo politično prepričanje. Drugače pa je tukaj težko najti koga, ki se ni pripravljen hitro in poceni prodat.
> [Tutankamon21]
> Če bi Melanija tako ozko razmišljala, denimo rek; za hlapce vzgojeni, za hlapce rojeni, ne bi bila nikdar prva dama ZDA.
No ja... Melanija se je pač oženila z bogatašem, ki bo čez en teden postal predsednik ZDA. Dobro je vnovčila svoj videz, to je pa tudi vse. Koliko ponosa, da ne rečem dreka je morala ob tem požret, pa verjetno ve samo ona... Ne vem, če je Melanija res dokaz, da Slovenci nismo vzgojeni za hlapce.
[republican]Prej bi rekel, da imamo pač nizko ceno. ;)
> [vickibedi]
> Drugače pa je tukaj težko najti koga, ki se ni pripravljen hitro in poceni prodat.
Predvsem poceni. Vsak ima svojo ceno, ampak Slovenci se očitno zelo nizko cenimo. Pa ne govorim o Melaniji... ona se je kar dobro prodala ;)
Strani: 1 2