Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Donald in Melania se selita v Belo hišo!
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17
sporočil: 32.720
Zadnja sprememba: najobj 13.11.2016 19:30
[vickibedi]
> [najobj]
> > [rename]
> > To je rekel Grunf, oz. imel napisano na t-shirt :-)
> ... OK, čeprav je veliki izumitelj in vojaški veteran Grunf zelo dobro vedel, kaj je v resnici najbolj pomembno nellacro.files.wordp...bmlxg1.jpg , da v boju ostaneš živ, je tota i54.tinypic.com/wmkqht.jpg genialna misel definitivno od Broja jedan ... khmm, poleg šefa Grupe TNT sicer tudi legendarnega vojskovodje v vseh velikih bitkah človeštva od antičnih časov naprej ...
Druga slika se ne vidi... ?... eh, kaj imaš to neki šrot od računalnika ? ...
P.S.: "Prijatelju, ja sam prestar, da osobno vodim bitku, ali slušaj ovaj savjet, ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti" ... khmm, če se ne motim, je nasvet namenjen admiralu Nelsonu v bitki pri Trafalgarju ...
sporočil: 13.528
[najobj]Šrot pa je, ampak meni se zdi, da je ta citat od Broja jedan in ne od Grunfa ;)
> [vickibedi]
> > [najobj]
> > > [rename]
> > > To je rekel Grunf, oz. imel napisano na t-shirt :-)
> > ... OK, čeprav je veliki izumitelj in vojaški veteran Grunf zelo dobro vedel, kaj je v resnici najbolj pomembno nellacro.files.wordp...bmlxg1.jpg , da v boju ostaneš živ, je tota i54.tinypic.com/wmkqht.jpg genialna misel definitivno od Broja jedan ... khmm, poleg šefa Grupe TNT sicer tudi legendarnega vojskovodje v vseh velikih bitkah človeštva od antičnih časov naprej ...
> Druga slika se ne vidi... ?
... eh, kaj imaš to neki šrot od računalnika ? ...
P.S.: "Prijatelju, ja sam prestar, da osobno vodim bitku, ali slušaj ovaj savjet, ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti" ... khmm, če se ne motim, je nasvet namenjen admiralu Nelsonu v bitki pri Trafalgarju ...
sporočil: 127
čas vnosa: 13.11.16 20:06
[Petunija1]Sori, ampak ti pri sebi nimaš nič urejeno.
> [jaki79]
> Družbo se začne spreminjati pri sebi, v tvojem primeru s spoštljivim odnosom do moškega sveta.
Spoštujem moške, preziram šoviniste, žal so slednji v večini. In ker imam to pri sebi urejeno lahko spreminjam tudi družbo, kajne.
Gotovo nimaš spoštljivega odnosa do moškega sveta. To kar si zgoraj zapisala, bi lahko ponazoril tudi s takšno anologijo:
"Nič nimam proti priseljencem. Samo ne maram tega, da nič ne delajo in da ne kradejo. Nikakor pa nisem nacionalist."
Približno takšno je tvoje stališče do moškega sveta.
1. Po mojem mnenju nisi sposobna vzpostaviti zdravega intimnega odnosa z moškim. Delaj na tem. Morda napiši očetu pismo, kaj si od njega pričakovala, pa nisi nikoli dobila.
2. Po mojem mnenju prav tako nisi sposobna vzpostaviti tesnejšega odnosa z žensko, ki je vzpostavila zdrav intimen odnos z moškim. Nato začni delati na tem.
3. Na koncu vzpostavi še spoštljiv odnos do moškega sveta. Ker to, da v več 100 postih opozarjaš, da je Trump šlatal ženske in zlorabljal moč (kar sicer ni OK), obenem pa se ne obregneš ob to, da je Hillary (so)odgovorna za vojne, v kateri je bilo več 10.000 mrtvih in več milijonov razseljenih, je sprevrženo. Če zopet uporabim analogijo: podobno sprevrženo, kot so ravnali nacisti, ki so zaradi enega židovskega morilca (atentat na vom Ratha - btw bil je nasprotnik nacistov) sprožili Kristallnacht, v katerem so internirali več 10.000 židov in jih ubili več 100. In ta sprevrženost izhaja iz tega, da nimaš spoštljivega odnosa do moškega sveta (sedaj menda že veš, kaj je vzrok temu).
3. Ko boš vzpostavila spoštljiv odnos do moškega sveta in če boš objektivno pogledala na položaj žensk v družbi (tudi na feminizacijo šolstva in sodstva pa na privilegije, ki jih imajo ženske), bodo ljudje (tudi moški) morda prisluhnili tvojemu razmišljanju glede (ne)enakopravnega položaja žensk v družbi. Do takrat pa te bodo (upravičeno) imeli za histerično feministko, ki ni razrešila svojega odnosa z očetom.
Simple as that.
sporočil: 4.775
Zadnja sprememba: anon-184333 13.11.2016 22:15
[rename]Seveda pa je komandant Janša predvsem prostovoljno maširal v avnojsko Jajce Titu, partiji in JLA na čast brez udrihanja. In če še primerjaš koliko komunajzarskih funkcij si je nabral po omladinskih organizacijah je kar krepko prispeval k 45 podlage in podpiral komunajzarsko mentaliteto Slovencev.
> [picikato]
> > [rename]
> > Ja seveda, SDS je glvni krivec za komunajzarsko mentaliteto Slovencev.
> > Ti si pa res na glavo padu. Na beton.
>
> Kdo pravi, da je glavni. Je enakovreden in zabetoniran iz istega komunajzarskega gnezda. Le kaj neki kapitalističnega pa je pri njih drugačnega?
Ne da se mi prepricevati, ce primerjas 4 letno vlado z 20+ let na 45 podlage.
Seveda pa je najlazje vsegliharsko udrihati predvsem po Jansi.
Ti si pa res na glavo padu. Na beton.
sporočil: 1.005
[picikato]Patetična bebavost... Udarniki kratke pameti po četrt stoletja še vedno niste našli ničesar drugega? Od švercanja z orožjem, klinike v Avstraliji, mongoloidnega otroka, precenjene Trente, Patrije - vse ostalo se je torej izkazalo za programirane laži iz vaše ene in iste štance.
> [rename]
> > [picikato]
> > > [rename]
> > > Ja seveda, SDS je glvni krivec za komunajzarsko mentaliteto Slovencev.
> > > Ti si pa res na glavo padu. Na beton.
> >
> > Kdo pravi, da je glavni. Je enakovreden in zabetoniran iz istega komunajzarskega gnezda. Le kaj neki kapitalističnega pa je pri njih drugačnega?
>
> Ne da se mi prepricevati, ce primerjas 4 letno vlado z 20+ let na 45 podlage.
> Seveda pa je najlazje vsegliharsko udrihati predvsem po Jansi.
Seveda pa je komandant Janša predvsem prostovoljno maširal v avnojsko Jajce Titu, partiji in JLA na čast brez udrihanja. In če še primerjaš koliko komunajzarskih funkcij si je nabral po omladinskih organizacijah je kar krepko prispeval k 45 podlage in podpiral komunajzarsko mentaliteto Slovencev.
Ti si pa res na glavo padu. Na beton.
čas vnosa: 14.11.16 08:56
Kaj po tvojem analogija o sužnju in gospodarju res dobro ponazarja
položaj žensk v družbi, čeprav so ženske v večini v sodstvi, v
šolstvu, na US, da je približna polovica žensk v vladi, da smo
imeli žensko predsednico vlade, da je večina zaposlenih v šolstvu
žensk, da v ženskih rokah), diplomira več žensk kot moških, imajo
žensko krajšo delovno dobo od moških, za ženske ne obstaja
obveznost služenja vojaškega roka (oz. evidentiranja za potrebe
služenja) itd.?
čas vnosa: 14.11.16 09:18
[kajulci]Seveda ima vsak pravico izbirati, kako bo živel in kako bo urejal odnos s svojimi starši.
> [jaki79]
> > [Petunija1]
>Morda napiši očetu pismo, kaj si od njega pričakovala, pa nisi nikoli dobila.
Stari, kako pa ti težiš s tem fotrom pa ni za nikamor. A ti resno misliš, da je je Freud imel 100% prav in res čisto prav? Jaz tudi SPLOH nimam razdelan odnos z očetom. Sploh.
Petunija je oseba, ki je v konstantnem konfliktu z vsemi ljudmi, katerih edina napaka je ta, da obstajamo. Hočeš priti v konflikt s Petunijo? Obstajaj.
Zdaj pa pusti Petunijo pri miru, ker drgač ji bo herc odpovedal. Ne more človek brez posledic 24 ur dnevno funkcionirat na high adrenalinu brez posledic.
Ne vem, zakaj misliš, da moje pisanje temelji na Freudu, ampak saj ni pomembno. Pomembno je, da moj zgornji zapis ni teženje niti ne izraža želje po tem, da bi bil v konfliktu z njo, ampak sem z njim zgolj odgovarjal na njeno vprašanje.
sporočil: 91
da ne bi videle kako zelo jih moški sovražijo, kako močno prisotna je še vedno mizogenija v družbine sledim najbolj, ampak vseeno, je vse v redu? kako se kaže to sovraštvo?
ženske ste bližnjica do nebes (ali podobne zadeve), zakaj bi vas kdo sovražil?
Zadnja sprememba: anon-196993 14.11.2016 10:47
[Petunija1]men se zdi bolj, da gre za vzajemno provokacijo. sovraštvo je sicer zelo močno čusto, ki vodi do iracionalnih odločitev. ne vem, če je bilo kaj s tem v zvezi...
Preberi si komentarje v tej temi, pa boš videl kako.
Zato ker je treba nad nekom sproščati frustracije, žesnke so pripravne boksarske vreče, tip te pa lahko na gobec, če mu kaj težiš.govoriš to iz lastnih izkušenj? morda si samo slabo izbrala in dobila kakšnega nasilneža, ampak ne moreš tako sklepati na vse moške potem.
Zadnja sprememba: najobj 14.11.2016 10:54
[Petunija1]... holy shit ! ... čuj, jaz bi na tvojem mestu pogledal, kakšna očala si si nataknila na nos, ker te po mojem ne sovraži niti FFeeBBoo, čeprav si ga s svojo prijavo - če sem si prav zapomnil - strpala v dosmrtno čakalnico ... khmm, in enemu redkih duhovitih na totem forumu preprečila, da občasno kaj napiše, ne da bi moral čakati na milost forumskih adminov ...
Obstaja več nivojev enakosti med spoloma. Ena je enakost pred zakonom, ki nam je zagotovljena že dolgo, druga so enake možnosti pri zasedanju pomembnih funkcij v politiki in gospodarstvu, kjer se ženske počasi, počasi uveljavljajo, ob kopici polen, ki se jim meče pod noge tudi od ljudi kot si ti, pri tretji, dejanski enakovredni obravnavi žensk v vseh situacijah tako v zasebni kot javni sferi, pa smo še precej na začetku, saj gre za globoko zaidrane miselne vzorce, ki se jih ne da spremeniti čez noč, so lepo razvidni tudi iz tukajšnjih (šovinističnih) komentarjev, in terjajo usmerjeno in dolgotrajno ukrepanje.
Tvoja izvajanja so pa lep primer poskusa manipuliranja z ženskami, v smislu, dobile ste enakopravnost sedaj pa utihnite, bomo moški povedali kako in kaj, in natikanja rožnatih očal, da ne bi videle kako zelo jih moški sovražijo, kako močno prisotna je še vedno mizogenija v družbi. Tiste, ki pač ne bomo utihnile in rečemo bobu bob, pa razglašate za nore, histerične, zafrustirane babe z nerazrešenim odnosom do očeta in zato se mi zdi analogija s suženjem več kot na mestu.
Zadnja sprememba: anon-196993 14.11.2016 11:04
[Petunija1]upam, da ne, nihče ne udriha po tebi, tvoje navijanje je povsem legitimno in predvideno. ne jemat foruma tako osebno. lahko ti razložim v živo, če želiš, mulah (moolah) se vrača :)
Jaz pa vem, da sem prišla sem komentirati ameriško predsedniško bitko, sedaj pa že en teden udrihajo po meni z vsemi sredstvi, ker sem pač navijala za Hillary.
Govorim v prispodobah, mene osebno ni nihče nikoli tepel, se tudi ne bi pustila.pravilno, gre sicer za zelo slikovite prispodobe. očitno bi jaz potreboval kakšno razlago (v živo) ;)
ne vem, (se) ne jemljem preveč resno.
tudi foruma ne jemljem preveč resno.
skušam pa malo znižat temperaturo.
tudi foruma ne jemljem preveč resno.
skušam pa malo znižat temperaturo.
sporočil: 12.861
AAAAA, poredna Rožica me ignorira in ne morem brati njenih
umovanj.
To pa res ni lepo. :'(
[rename]Kako da ne ? V beli hiši imajo tudi ovalno dvorano, ane..? ;)
> [anonymous]
> huh, kaj pa vem, kaj pa, če se vsi trije dobimo, da razčistimo stvari? :-)
Ja, fajn bi že bilo, saj zadnjih 10 ali 15 Frojdovskih strani nima prav nobene veze z naslovno temo :-))
Zadnja sprememba: anon-196993 14.11.2016 12:44
glede česa nisem skromen? saj pa si samo pogovorjali, zakaj bi
moral biti skromen, a se je res tako težko pogovarjati z menoj?
dobro, no, mogoče nisem nek poseben akademski izziv, pa vseeno, ne
vem, kaj si ti imela v smislih... mulah me sicer ene malo mara, pa
malo spet ne, me ne bi nič motilo, če bi zaljubil vame dosmrtno, ne
pa, da ja muhast kot kakšna ž... oups :-)aja, ojej, šele zdaj mi je kapnilo, kaj si ti mislila... packa :-*
kako je že tisti french kiss
menda je tako :-)~~(-:
sporočil: 6.899
[macon]Dokler nimaš vsaj še dveh nickov, s katerimi si tiho in bereš vse in občasno sam sebi pluse daješ, si zgolj kanonfuter za resne in prizadevne forumske služabnike Resnice :-)
AAAAA, poredna Rožica me ignorira in ne morem brati njenih umovanj.
[republican]Tale anonimus kao brenka sicer na vse možne strune, v bistvu se pa prav dobro zabava ... :)
> [anonymous]
> ne še it
Pust babo zmešano. Ta bi te požrla za malo malco, verjemi.
ne vem, če se hecam ali ne... po mojem Petunia violacea ni ravno
neka Dionaea dentata...
:-)
:-)
sporočil: 28.086
[kajulci]lej, vse je stvar prioritet v zivljenju :)
> [NemirniTujec]
>s katerimi si tiho in bereš vse in občasno sam sebi pluse daješ,
wtf?? A da to folk dela? Pa saj to gre ful časa potem za vsa ta preklapljanja.
Zadnja sprememba: najobj 14.11.2016 14:51
[Petunija1]
> [najobj]
> ... holy shit ! ... čuj, jaz bi na tvojem mestu pogledal, kakšna očala si si nataknila na nos, ker te po mojem ne sovraži niti FFeeBBoo, čeprav si ga s svojo prijavo - če sem si prav zapomnil - strpala v dosmrtno čakalnico ... khmm, in enemu redkih duhovitih na totem forumu preprečila, da občasno kaj napiše, ne da bi moral čakati na milost forumskih adminov ...
Ne, nisi si prav zapomnil, jaz s Fibovim izgnanstvom v čakalnico nimam prav nobene veze, to ve tudi on sam, ampak vseeno mene, tipično moško, krivi, za svoje tegobe. Sicer pa, če je že on tako škrt, da si noče kupiti svobode, mu pa ti časti pizzo in pir za mesečno naročnino, pa bosta lahko skupaj, v živo, duhovičila na tem "klinično mrtvem" forumu.... čuj, če si že pri tem, kaj sem si jaz prav zapomnil in kaj ne, sem si jaz očitno zelo dobro zapomnil, kaj je FFeeBBoo napisal, le da ti zdaj trdiš, da z njegovo dosmrtno čakalnico nimaš nič ... OK, saj po svoje imaš prav, ker nisi ti kriva za uredniško politiko totega foruma ...
P.S.: če skupaj s kameradi iz takratne tovarniške ekipe SDS-a tudi mene ne bi nekajkrat probala naterat s totega foruma, bi ti za FFeeBBoota mogoče celo verjel, ampak ... alzo, če skrajšam, res si težka in bi te raje prenašal na svojem hrbtu kot pa poleg sebe ...
Zadnja sprememba: najobj 14.11.2016 15:06
[kajulci]
> [najobj]
> > [Petunija1]
> > Obstaja več nivojev enakosti med spoloma. Ena je enakost pred zakonom, ki nam je zagotovljena že dolgo, druga so enake možnosti pri zasedanju pomembnih funkcij v politiki in gospodarstvu, kjer se ženske počasi, počasi uveljavljajo, ob kopici polen, ki se jim meče pod noge tudi od ljudi kot si ti, pri tretji, dejanski enakovredni obravnavi žensk v vseh situacijah tako v zasebni kot javni sferi, pa smo še precej na začetku, saj gre za globoko zaidrane miselne vzorce, ki se jih ne da spremeniti čez noč, so lepo razvidni tudi iz tukajšnjih (šovinističnih) komentarjev, in terjajo usmerjeno in dolgotrajno ukrepanje.
> >
> > Tvoja izvajanja so pa lep primer poskusa manipuliranja z ženskami, v smislu, dobile ste enakopravnost sedaj pa utihnite, bomo moški povedali kako in kaj, in natikanja rožnatih očal, da ne bi videle kako zelo jih moški sovražijo, kako močno prisotna je še vedno mizogenija v družbi. Tiste, ki pač ne bomo utihnile in rečemo bobu bob, pa razglašate za nore, histerične, zafrustirane babe z nerazrešenim odnosom do očeta in zato se mi zdi analogija s suženjem več kot na mestu.
> ... holy shit ! ... čuj, jaz bi na tvojem mestu pogledal, kakšna očala si si nataknila na nos, ker te po mojem ne sovraži niti FFeeBBoo, čeprav si ga s svojo prijavo - če sem si prav zapomnil - strpala v dosmrtno čakalnico ... khmm, in enemu redkih duhovitih na totem forumu preprečila, da občasno kaj napiše, ne da bi moral čakati na milost forumskih adminov ...
Peunija torej živi v prepričanju, da nas ženske vi moški zelo močno sovražite. No sej, to tudi pojasni vsa ta njena nabijanja in sovraštvo, usmerjeno proti moškim. Ampak potem je res čist mim, ko je ene 1000 komentarjev nazaj mene okarakterizirala kot osebnostno razvalino, ker ne vem kako si lahko še bolj osebnostno razvaljen kot takrat ko si prepričan da moški živelj močno sovraži ženski živelj. Huda patologija po mojem laičnem mnenju.... čuj, ker sva očitno pisala praktično istočasno, ne bom ponavljal, kar sem na koncu P.S.-a v postu tukaj zgoraj napisal ...
P.S.: ker si me tudi sama citirala, zdaj samo upam, da boš tukaj zgoraj zmogla črevaste stavke in povzetke celotne zgodovine sveta in vseh prebivalcev zemlje od predkambrija dalje ... aja, se opravičujem, ker sem se malo pozno spomnil, da sem lahko žleht ...
sporočil: 6.899
[kajulci]Ne vem kako se obneseta dva browserja na pcju, in vsak svoja prijava, okno ob oknu. Komot pa maš phone in pc.
> [NemirniTujec]
>s katerimi si tiho in bereš vse in občasno sam sebi pluse daješ,
wtf?? A da to folk dela? Pa saj to gre ful časa potem za vsa ta preklapljanja.
Zame je vse toliko lažje, ker mam s kučanom deal za mali mesečni dodatek, in lahko kar s svojim profilom vse to zrihtam ;P
Sem mel javni razpis za plačanega gaulajterja, pa je janša ponudil šestkrat manj od malega sivega. Jaz mu nisem kriv, če ne zna do javnih sredstev in je sirota. Zdaj sem pa prisiljen tukaj kučanizirati... Samo poglej te moje buče o ubogih črnčkih in najemnikih in tko :-)
[Petunija1]
> [najobj]
> ... čuj, če si že pri tem, kaj sem si jaz prav zapomnil in kaj ne, sem si jaz očitno zelo dobro zapomnil, kaj je FFeeBBoo napisal, le da ti zdaj trdiš, da z njegovo dosmrtno čakalnico nimaš nič ... OK, saj po svoje imaš prav, ker nisi ti kriva za uredniško politiko totega foruma ...
>
> P.S.: če skupaj s kameradi iz takratne tovarniške ekipe SDS-a tudi mene ne bi nekajkrat probala naterat s totega foruma, bi ti za FFeeBBoota mogoče celo verjel, ampak ... alzo, če skrajšam, res si težka in bi te raje prenašal na svojem hrbtu kot pa poleg sebe ...
Fibo nabija v tri krasne, vsak, ki pogleda v njegov profil lahko vidi, da ga ni nihče vrgel v čakalnico ampak je iz nje, z novim nickom, že štartal, ker je Gustl takrat pač uvedel to politiko. Ampak seveda boš raje verjel moškemu kolegu kot meni, ane. Da sem tebe želela spraviti iz foruma je še ena velika bedarija. Realne dileme ali bi me raje prenašal na hrbtu ali poleg sebe seveda ne boš imel, lahko me pa NE prenašaš na tem forumu, v resnici bi mi bilo to izjemno ljubo, tako da, naredi mi to uslugo in se ne vpikuj več v moje komentarje.... čuj, najprej to forum.finance.si/?m=...886&single preberi, potem pa še nekaj postov pred tem in tiste, ki so sledili ...
Zadnja sprememba: anon-184333 14.11.2016 15:41
[FIN-527377]To kar ti pišeš programirani bebo jaz nikoli nisem napisal. To kar jaz pišem pa je to kar je Janša sam napisal in zamolčal. Patetična dementnost njegovih udarnikov brez pameti že četrt stoletja štanca ene in iste izgovore.
> [picikato]
> > [rename]
> > > [picikato]
> > > > [rename]
> > > > Ja seveda, SDS je glvni krivec za komunajzarsko mentaliteto Slovencev.
> > > > Ti si pa res na glavo padu. Na beton.
> > >
> > > Kdo pravi, da je glavni. Je enakovreden in zabetoniran iz istega komunajzarskega gnezda. Le kaj neki kapitalističnega pa je pri njih drugačnega?
> >
> > Ne da se mi prepricevati, ce primerjas 4 letno vlado z 20+ let na 45 podlage.
> > Seveda pa je najlazje vsegliharsko udrihati predvsem po Jansi.
>
> Seveda pa je komandant Janša predvsem prostovoljno maširal v avnojsko Jajce Titu, partiji in JLA na čast brez udrihanja. In če še primerjaš koliko komunajzarskih funkcij si je nabral po omladinskih organizacijah je kar krepko prispeval k 45 podlage in podpiral komunajzarsko mentaliteto Slovencev.
> Ti si pa res na glavo padu. Na beton.
Patetična bebavost... Udarniki kratke pameti po četrt stoletja še vedno niste našli ničesar drugega? Od švercanja z orožjem, klinike v Avstraliji, mongoloidnega otroka, precenjene Trente, Patrije - vse ostalo se je torej izkazalo za programirane laži iz vaše ene in iste štance.
Zadnja sprememba: anon-184333 14.11.2016 16:23
[republican]Na politično usmeritev Slovencev vplivajo tisti, ki se serijsko preštevajo s plusi. Sicer pa jaz o Janši pišem resnico in samo resnico. Ponavadi takrat, ko zadane njegove ovce dementni napad in zablejajo na forumu namesto, da bi tiho sedli v kot in počakali, da napad mine.
A morate res povsod zraven tlačit Janšo in Kučana? NemirniTujec se vsaj zajebava, nekateri pa očitno mislite, da lahko prek foruma vplivate na politično usmeritev Slovencev.
Dejstva! Zdaj pa samo vztrajati in ponavljati, da ne odide v pozabo. ***
sporočil: 1.005
[picikato]16:102... Pa še vedno ti ni jasno. Naj ti sonce blažene sreče nikoli ne zaide.
To kar ti pišeš programirani bebo jaz nikoli nisem napisal. To kar jaz pišem pa je to kar je Janša sam napisal in zamolčal. Patetična dementnost njegovih udarnikov brez pameti že četrt stoletja štanca ene in iste izgovore.
[FIN-527377]Ne bodi toliko nestrpen, kmalu boš nagrajen.
> [picikato]
> To kar ti pišeš programirani bebo jaz nikoli nisem napisal. To kar jaz pišem pa je to kar je Janša sam napisal in zamolčal. Patetična dementnost njegovih udarnikov brez pameti že četrt stoletja štanca ene in iste izgovore.
16:102... Pa še vedno ti ni jasno. Naj ti sonce blažene sreče nikoli ne zaide.