Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16

lea1 sporočil: 834
[#2603115] 22.06.16 22:54 · odgovor na: anon-43949 (#2602574)
Odgovori   +    0
Te zadeve na žalost niso in ne bodo preživete - vsaj ne v smislu, da bi bile razkrite, predebatirane in izvlečeni zaključki, kot se spodobi za vsako kataklizmo, ki globoko prizadene skupnost.

Najbrž zato, ker to okolje ni kulturno, pravzaprav niti civilizirano ni. Komunizem, ki smo se mu Slovenci zaradi nasilja lahko prilagodili samo tako, da smo čisto podlegli, ni kultura nikjer na svetu, je samo gorostasna laž, pobijanje in ustrahovanje, ropanje in zatiranje. Kamorkoli greš, samo trupla in do smrti prestrašeni ljudje, životarjenje. Okolje "kulture rabljev" ne prenese svobode duha in resnice, samo laž se kopiči ena na drugo, zato razprava ali pogovor ni možen in nič ne more biti "preživeto", ostaja odprto kot živa rana, ki narod pohablja in hromi.
Rezultati so lepo vidni, prihodnosti ni in je ne more biti, prihodnost je lahko samo propad.
Tvoje težave so zelo resne, očitno ti Forum financ ni sposoben pomagati, poišči strokovno pomoč.
anon-1670 sporočil: 14.712
[#2603116] 22.06.16 23:07 · odgovor na: depersin (#2603081)
Odgovori   +    3
[depersin]
> [Maj]
> > [depersin]
> > > [Maj]
> > > Glavni problem pa je, da so žrli viagro in fukali samo nekateri, najebali smo pa vsi.
> > Že samo to, da vem, da si ti najebal, me spravi v dobro voljo.
> Odlično si napisal.
> Točno to je politika janševcev.
> Tudi, če vse crkne samo, da tudi levi najebejo.

Spet nič ne razumeš. Napisal sem - da me zgolj to, da ti najebeš - spravlja v dobro voljo.

Itak pa škodo delate levaki, potem pa lažnivo valite krivdo na desnico.

> Pametni politiki bi pa delali za blaginjo vseh.

Taki so desni politiki.

> Ampak teh nimamo, so pa levi za kanček manj pokvarjeni.

Ne. Levi so mnogo bolj pokvarjeni.
Najbolj na k.... mi pa greste privoščljivci slabega...
Enostavno ne razumem kaj ima kdo od tega, če gre nekomu drugemu slabo???
V življenju sem take enostavno izrisal iz mojega kroga in jih zame enostavno ni.
Kolikor vem je to huda psihična bolezen in tako negativen človek naredi ogromno škodo najprej okolici, posledično pa tudi sebi.

Prave desnice sploh nimamo, nek zaradi lastnih koristi prebarvan komunist ni bil še nikoli desnica, na srečo se njegov politični čas izteka in bo v najboljšem primeru samo še nek obroben politik.

Sam nisem nikoli bil niti k od komunista, niti moji starši in niti stari starši ne.

Po razmišljanju sem celo bolj desen kot lev, razen brezplačnega zdravstva za vse, vse ostalo sem pa precej bolj desen.

Volim pa tistega, ki se mi zdi še najmanj pokvarjen.
Žal prav velike razlike med njimi ni, tako, da me na volišču verjetno ne bodo več videli.
lea1 sporočil: 834
[#2603122] 22.06.16 23:57 · odgovor na: macon (#2602745)
Odgovori   +    0

Vsegliharstvo ni nobena in
Primera Francove Španije in Titove Jugoslavije spet ni najboljša. Zakaj? Domobranci so od 1943 do 1945 skupaj z gospodarji naciji vladali sistemu in niso proizvedli ničesar v obsegu Hude jame, kje šele vseh jarkov in jam skupaj. Berem samo o množičnih pregnancih in taboriščnikih in maloštevilnih pobojih, ampak analogija bi bila, da bi zbrali vse rdeče simpatizerje, njihove ženske in otroke in z njimi nafilali jame med 1943 in 1945, ker bi jih lahko. Niso bili vsi v gozdu, ampak so tudi med vojno hodili v službe in šole in tukaj je bilo za večino težko skriti, kaj se gre, ker so se ljudje med sabo na nivoju lokalne skupnosti poznali.

Dejal bi, da so bili domobranci za odtenek manj paranoični kot komunisti in manj videli notranjega sovražnika za vsakim vogalom in manj skakali in noreli na vsako besedo. Pač dediščina dokaj urejene buržoazne zgodnje kapitalistične družbe proti marksističnim verskim blaznežem s podlago v genocidu lastnih ljudi- sovražnikov ali potencialnih sovražnikov revolucije, vse pa že prakticirano v Rusiji.
Ti bereš samo o množičnem preganjanju in pošiljanju živih ljudi v lagerje in kam drugam hočeš povedati? In s kakšnim namenom do jih tja pošiljali? Da si opomorejo od grozot vojne mogoče?
anon-202494 sporočil: 2.309
[#2603127] 23.06.16 05:08 · odgovor na: (#2603123)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-202494 23.06.2016 05:23
[denac]
> [Breiva]
> > [rename]
> > > [depersin]
> > > > [macon]
> > > > Boljševiška agenda je izgledala bolj nora, če upoštevaš ves flanc o enakosti in spreminjanju narave človeka in vso zblojeno ekonomsko politiko.
> > >
> > > Nacizem je odkrito zlo, zato danes ni nobene resne nevarnosti, da bi se kjerkoli pojavil.
> > >
> > > Komunizem je hinavsko zlo, zato je bolj zločinski in nevarnejši - nekateri bi ga uvajali še sedaj.
> > >
> > > To je praktična razlika med tema dvema socializma.
> > >
> > > > A mi prosim najdete kak fašistični holodomor ali pa sajenje koruze okoli Leningrada?
> > >
> > > Najbolj okruten je Goli otok, to je res mojstrstvo psihološkega mučenja.
> >
> > Najbolj okruten zlocin komunizma je lobotomija, ki so jo 45 let sistematicno izvajali s pomocjo izobrazevalnega sistema. Goli otok je bil tragedija za posameznike, za tisoce zaprtih.....a vendar: izobrazevalni sistem je pohabil pa milijone....in posledice so bistveno hujse, saj je vecina naroda zdresirana na zvestobo rdeci zvezdi....vecina prezivelih golootocanov pa jo je zasovrazila.
>
> Eden bivših direktorjev Agrotehnike (ki je bila v stavbi poleg drame) je bil na šolanju za pilota v Moskvi od leta 1050 naprej. Ko se je vrnil v Jugo za časa Informbiroja, okoli leta 1953, so ga obtožili za kolaboranta in seveda poslali takoj na Goli otok. V Moskvo ga je poslala partija, ki ga je tudi po vrnitvi v Lj. zaprla. Na Golem otoku je prebil okoli 10 let, po vrnitvi v Ljubljano se je zaposlil pri Agrotehniki.
>
> Direktor Agrotehnike je postal tam okoli leta 1970. Naše podjetje (ne Agrotehnika) je imelo pisarne v bližini gostilne Ravbar za Bežigradom in smo zato tja hodili redno na malico ali pa kosilo po službi, saj smpo delali samo do dveh popoldne. Nekega dne leta 1979, ko smo bili pri kosilu, je ta direktor Agrotehnike (imena se ne sponim, a ga je povedal) vstopil v restavracijo, bil je ker precej okajen in so mu odpovedale zavore. Pred vsem avditorijem je začel zelo na glas pripovedovati, kako ga je partija poslala na šolanje v Moskvo in potem po vrnitvi poslala na Havaje (Goli otok) za 10 let. Pritoževal se je tudi, da mu UDBA grozi s smrtjo, ker preveč ve in je nevaren partijskim voditeljem.
>
> Nekaj dni za tem sem prebral v Delu, da ga je na prehodu za pešce pri Astri do smrti povozil neznan voznik.
>
> Kdo je naročil umor, pa presodite sami, jaz si z lahkoto predstavljam.
>
> Verjetno so tisti še danes na visokih položajih, ali pa imajo visoke penzije (ena možnost bi lahko bila Silvo Gorenc, mislim, da kučan takrat še ni imel take moči, ali pač?).
> en.wikipedia.org/wik.../Goli_otok

Gorenc je formalno nehal šefovati udbi 1974. Potem je bil župan v Krškem in še kasneje direktor papirnice Krško (Djuro Salaj). Kučan je postal šef slovenske partije 1986.
Denac, imaš prav, ta je zalutala iz MMC na forum financ, verjetno se sploh ni zavedala, da je na financah. Kaj češ, takim ne moreš pomagati.
[#2603128] 23.06.16 05:17 · odgovor na: (#2603123)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-202494 23.06.2016 05:26
[denac]
> [Breiva]
> > [rename]
> > > [depersin]
> > > > [macon]
> > > >
> > >
> en.wikipedia.org/wik.../Goli_otok

Gorenc je formalno nehal šefovati udbi 1974. Potem je bil župan v Krškem in še kasneje direktor papirnice Krško (Djuro Salaj). Kučan je postal šef slovenske partije 1986.
Dragi denac, za Gorenca kar dobro vem, prvič, ker sem iz tistih krajev doma in drugič, ker sem bil 50 let v papirni industriji in sem imel opravka tudi z Gorencem, v Djuro Salaju sem bil celo nakej časa v službi. Sam pa dobro veš, če si enkrat Udbaš in to še glavni, potem nikoli ne nehaš biti Udbaš, ker če bi izstopil, bi ga počili.

Kučan pa je začel rovariti že leta 1973, ko je nastavil Milana Štruca za direktorja KEL (Komunalne Energetike Ljubljana) in zato od njega zahteval protiuslugo.
anon-184333 sporočil: 4.775
[#2603136] 23.06.16 07:17 · odgovor na: shevchenko (#2603096)
Odgovori   +    0
[shevchenko]
> [picikato]
> > [sreckos] V širšem smislu pa so za to vojno in vse žrtve, ki jih je povzročila na eni in drugi strani, krivi tisti, ki so vojno sprožili, torej napadli Slovenijo. Sestrelitev je bila potem zgolj legitimno obrambno dejanje.
>
> Kdo je sprožil 2. svetovno vojno?

ravno zadnjic sem bral nekaj na to temo. hitler je rekel, da so odgovorni poljaki, ker so preganjal nemce, ki so ziveli na poljskem. podobno je bilo tudi z nemci, ki so ziveli v sudetih. aja pa zidje...itak...
Enkrat so za vse žrtve, ki jih je na eni in drugi strani povzročila 2. svetovna vojna krivi tisti, ki so to vojno sprožili, torej napadli, drugič pa tisti, ki so jo končali. Tako jaz razumem dilemo sreckos-a glede legitimnosti obrambe.
depersin sporočil: 10.224
[#2603150] 23.06.16 08:41 · odgovor na: anon-1670 (#2603114)
Odgovori   +    2
[Maj]
janša eno govori, drugo pa dela.
A znaš še kaj drugega kot papagajčiti Jankovičeve neumnosti?
Da te pa nekdo cel dan zasleduje in slika bi pa spravilo ob živce vsakega, ne samo enega starostnika...
Kučan je javna oseba - in je tega navajen. Slab izgovor.
[#2603154] 23.06.16 08:49 · odgovor na: anon-1670 (#2603116)
Odgovori   +    1
[Maj]
Najbolj na k.... mi pa greste privoščljivci slabega...
Čedalje bolj me spravljaš v dobro voljo.
Enostavno ne razumem kaj ima kdo od tega, če gre nekomu drugemu slabo???
Ti si točno tak, kot očitaš meni. Samo levo in desno imaš obrnjeno.
Sam nisem nikoli bil niti k od komunista, niti moji starši in niti stari starši ne.
Ti tako sovražiš desnico, ki je sedaj skoncentrirano v sovraštvo do Janše, da boš takoj, ko bo izginil iz politike - našel nadomestek. Efekt je isti. Podpiraš komunajzerje iz slepega sovraštva do desnice.
Po razmišljanju sem celo bolj desen kot lev, razen brezplačnega zdravstva za vse, vse ostalo sem pa precej bolj desen.
Če si res tako desen - potem ti mora biti desnica bližje kot levica, ker je tudi v tem primeru vsaj malo bolj desna od naših komunajzerjev.
Žal prav velike razlike med njimi ni, tako, da me na volišču verjetno ne bodo več videli.
So velike razlike. Desnica je mnogo manj pokvarjena od levice.
[#2603163] 23.06.16 09:11 · odgovor na: depersin (#2603150)
Odgovori   +    2
[depersin]
> [Maj]
> janša eno govori, drugo pa dela.

A znaš še kaj drugega kot papagajčiti Jankovičeve neumnosti?
Hej psihić, kaj vam ni za norenje Janša naredil svoj cajtng, televizijo, spletno stran, tweet, bilten AVNOJ in proslavo. Če ti to ne zadostuje se s hrbotm obrni proti Janši ali pa pejt v lekarno, ker tukaj ni poligon za zdravljenje travm komunajzarjev.
[#2603172] 23.06.16 09:43 · odgovor na: anon-184333 (#2603163)
Odgovori   +    2
[picikato]
Hej psihić, kaj vam ni za norenje Janša naredil svoj cajtng,
Spet sem ti stopil na rep. Da boš lažje živel, ti napišem še tole:

Janša,Janša,Janša,Janša,Janša,Janša,J anša,Janša,Janša,Janša,Janša,Janša,Janša,Ja nša,
Janša,Janša,Janša,Janša,Janša,Janša,Ja nša,Janša,Janša,Janša,Janša,Janša,Janša,Jan ša,

Dosti zaenkrat.
pa pejt v lekarno, ker tukaj ni poligon za zdravljenje travm komunajzarjev.
Kar upoštevaj ta nasvet, kajti opisal si sam sebe.
[#2603207] 23.06.16 10:46 · odgovor na: depersin (#2603172)
Odgovori   +    2
[depersin] > Janša,Janša,Janša,Janša,Janša,Janša,Janša,J anša,Janša,Janša,Janša,Janša,Janša,Janša,
Janša,Janša,Janša,Janša,Janša,Janša,Janša,J anša,Janša,Janša,Janša,Janša,Janša,Janša,

Dosti zaenkrat.
Bomo videli koliko časa rabiš, da se ti jajca napolnijo do naslednjega drkanja.
anon-49383 sporočil: 3.465
[#2603362] 23.06.16 18:06
Odgovori   +    0
V časih družbenih omrežij je število komentarjev kar veliko. Mogoče gre čez 500:)
[#2603416] 24.06.16 05:56 · odgovor na: anon-49383 (#2603362)
Odgovori   +    1
Bi bilo lepo, samo je med posti preveč perveznih postov (npr: picikato) in napadov na sokomentatorje.

Levi so totalno ponoreli in se ravnajo po pravilu milana kučana: Diskreditacija, likvidacija, če je potrebno tudi fizična, je dejal Milan Kučan februarja 1994 v Novi Gorici.
anon-178149 sporočil: 4.311
[#2603472] 24.06.16 09:17 · odgovor na: anon-202494 (#2603416)
Odgovori   +    3
[Breiva]
Bi bilo lepo, samo je med posti preveč perveznih postov (npr: picikato) in napadov na sokomentatorje.

Levi so totalno ponoreli in se ravnajo po pravilu milana kučana: Diskreditacija, likvidacija, če je potrebno tudi fizična, je dejal Milan Kučan februarja 1994 v Novi Gorici.
Lažeš in spreobračaš dejtva kot p..s, oziroma po nareku tvojih živih bogov. Kučan je res to govoril, toda njegove besede so se nanašale na tvoje božanstvo, ki je nekaj prej treniral v Ljubljani varovanje državnih objektov z svojo pretorijansko gardo (MORIS) brez vednosti predpostavljenih. Nekateri temu pravijo tudi poskus državnega udarsa..... Glede na tvoja leta se pa to res ne spodobi!
crt sporočil: 28.073
[#2603475] 24.06.16 09:19 · odgovor na: anon-178149 (#2603472)
Odgovori   +    1
[#2603486] 24.06.16 09:44 · odgovor na: crt (#2603475)
Odgovori   +    2
[crt]
www2.gov.si/up-rs/20...1994-92-97
Točno in uvodoma že piše kaj je dejal Kučan:

"Povzetek
Milan Kučan je opozoril na nevarno politično miselnost, ki temelji na načelu “kdor ni z nami, je proti nam« in ki v ljudeh vidi sovražnike, za premagovanje katerih naj bi bila dovoljena vsa sredstva. Tudi tista, ki z demokracijo nimajo nobene zveze. »To je najprej diskvalifikacija in potem likvidacija, če je potrebno, tudi fizična, « je dejal slab mesec dni pred dogodki v Depali vasi."

Če pa kdo iz tega sklepa (in to dela ena stranka, na katero so te besede letele) da je Kučan bil mnenja da so potrebna skrajna sredstva je milo rečeno senilen (recimo če je že v letih) drugače je pa zabit ko štor ali pa pokvarjen do obisti!
crt sporočil: 28.073
[#2603494] 24.06.16 09:55 · odgovor na: anon-178149 (#2603486)
Odgovori   +    6
nekaj takega, kot da javno izjavis "sploh ni res, da spim s sosedo", nekdo te posname, malo poreze in cez par let se povsod vrti tvoja izjava "spim s sosedo".
[#2603575] 24.06.16 12:44 · odgovor na: anon-202494 (#2603416)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-184333 24.06.2016 12:57
[Breiva]

Dragi prijatelji, predlagam, da nehamo odgovarjati temu Picikatu, ker bolj drek mešaš, booolj smrdi. Jaz se z njim ne bom več ukvarjal in pika.
Kje ti vidiš perverzni post ?
www.24ur.com/ekskluz...vje-2.html
[#2603588] 24.06.16 13:22 · odgovor na: crt (#2603494)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-184333 24.06.2016 13:40
[crt]
nekaj takega, kot da javno izjavis "sploh ni res, da spim s sosedo", nekdo te posname, malo poreze in cez par let se povsod vrti tvoja izjava "spim s sosedo".
Vsako namigovanje na spolnost je za drage prijatelje starejše od 70 let perverzno in se smatra za napad totalno ponorelih levičarjev na sokomentatorje. Tako bi cenzurirali "spim s sosedo" in ostalo bi samo še "sploh ni res".
Endimion sporočil: 10.915
[#2603642] 24.06.16 16:36 · odgovor na: crt (#2603494)
Odgovori   +    2
Tako ja.

Pa saj veš no.. Saj so mojstri...

Ona Estefania Kucan ki da ima meljone v Argentini.

Pa oni zajeb ko je oni ki je z Acrobatom PDF je skup limal mal pobrkal source datoteke, pa še ono kar je blo not mal po svoje obtesal. In s tistim zlimkom so pol nasadli suverena..

Pol se pa pejt...
[#2603680] 24.06.16 18:48 · odgovor na: (#2603087)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-184333 24.06.2016 19:00
[rename]
> [picikato]
> > [depersin] >Tebe žene le sovraštvo do desnice.
>
> O kakšni desnici pa ti govoriš? Tu gre vendar za tipično komunajzarsko ikonografijo polno sovraštva do drugače mislečih. Kdor ne tuli v tak rdeči rog ga sovražite tako kot umorjenega pilota in očeta dveh mladoletnih otrok. Mi znaš povedat koliko strank iz samozvane desnice sploh bo na Janševem karnevalu osamosvojitve?

Pa ti ves, kdo je podpisal ukaz za sestrelitev helikopetrja, oz. vseh p, ki bi krsili prepoved letenja?
1. Ni res, da mene žene le sovraštvo do desnice, kajti jaz že ves čas trdim točno to, kar sta šele pred kratkim spoznala Peterle in Ljudmila, ki pravi, da "žal pa voditelj stranke SDS ne gre v pravo smer". Vsem tistim, ki po njenih besedah blatijo člane NSi in jih razglašajo za udbovce, je še svetovala, naj v predalih poiščejo svoje partijske knjižice. Z veseljem bom pogledal Janšev karneval osamosvojitve, da vidim kakšne jim bo napel Peterle.

2. Jaz tebe že ne bi sestrelil ne glede na to ali bi prevažal štruce kruha v helikopterju ali pa ne. Pa če bi sam Janša v bunkerju podpisal ukaz za sestrelitev in bi name Krković iza kamiona s ploščicami meril s pištolo. Najprej bi pomislil na tvojo družino in tvoje mladoletne otroke. Ti bi pa še nadškofa Šuštarja iz helikopterja sestrelil v nebesa ne glede na to, da nima otrok kajne?
najobj sporočil: 32.708
[#2603681] 24.06.16 18:54 · odgovor na: (#2603666)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: najobj 24.06.2016 19:00
[rename]
Lahko se 1000x ponovis laz, a zato ne bo postala resnica.
Turk je bil obvescen o vseh teroristicnih rabotah udbe na koroskem. To dokazujejo dokumenti, ki so verodostojni, ceprav ocitas poneverjanje. Posamicni dokumenti so bili dani skupaj v eno datoteko in so povsem verodostojni.

O milijonih Stefke Kucan pa seveda ni dokazov, kot tudi ni dokazov za Jansevo kliniko v Avstraliji...
... evo, ker vidim, da ste že spet začeli ... čuj, kaj je turčin kdaj vedel in kaj ne, jaz ne morem vedet, ker mu nisem videl in mu ne vidim v glavo, defintivno pa zelo dobro vem, kaj je takrat Kučan povedal v Novi Gorici, ker sem ga večkrat(!) slišal na lastna ušesa, ker so tisti posnetek takrat večkrat predvajali na TV ... no, vsekakor pa to Janšata niti slučajno ni motilo in ga ne moti, da je že 1000x ponovil laž, ki je za njegove vernike očitno postala resnica, čeprav to ni ... khmm, kakor tudi tukaj www.rtvslo.si/sloven...016/393451 Janšata kljub objavljenim posnetkom niti slučajno ne moti, da se v kamero ne bi lagal in prirejal resnico ... jebiga, vrstni red korakov je zelo pomemben, da se priredi(!) resnica, čeprav je pri turčinu mogoče bil vsaki korak res dejansko narejen ...

P.S.: strinjam se, da o Janšatovih milijonih ni dokazov in ker so indici premalo, ne bom zdaj o tem ... khmm, čeprav mi je malo hecno, da bi kamiondžije sami za sebe in za svoj žep mimo policije Hrvatom in Bosancem tovorili sicer skrbno varovano orožje, ki ga je kot obrambni minister imel Janša pod svojo kontrolo, medtem ko je policaje kot notranji minister imel Bavčar pod svojo kontrolo, operativci na terenu pa so bili takrat še zelo zvesti ...
[#2603707] 24.06.16 23:42 · odgovor na: (#2603696)
Odgovori   +    3
[rename]
Ko je bila vlozena ovadba proti Kansi in to bbrez dokazov, je Peterle molcal.
Ko je bil Jansa obtozen brez dokazov, je Peterle molcal.
Ko je bil Jansa obsojen brez dokazov, je Peterle molcal.
In ko so Janso zaprli, je Peterle se vedno molcal,
Lažeš. Peterle je hotel na Janševem karnevalu spregovoriti pa mu je Hojs to preprečil.
Krog je sklenjen.
Ne še. Kmalu bo zafrčalo perje v SDS-u.
Ocitno ne ves, kako funkcionira vojska v vojnem stanju in kaj pomeni hierarhija poveljevanja, zato zdaj igras na socutje.
Ne sprenevedaj se. Če bi vsi pripadniki JLA, ki so bili takrat pri nas upoštevali izdana povelja bi bilo ogromno žrtev.
[#2603708] 24.06.16 23:47 · odgovor na: (#2603705)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-184333 24.06.2016 23:50
[rename]
In, ko smo ze pri Peterletu: danes je dobil piskotek: sedez v prvi vrsti....sicer povsem tam nekje v kotu, a vendar v prvi vrsti.
A dalec stran od svojega sefa,,ki se je sojem zarometov nastavljal v sredini,,skupaj s Tuerkom, Masleso in ostalimi junaki osamosvojitve.
Pac svoji k svojim....ironija, da so ga posedli zraven Cirila Zlobca,,ki je (spet: dokumentirano) izdal podrobnosti nacrtovane osamosvojitve....ja, svoji k svojim!
Če bi bil breiva bi ti vljudno rekel "da bolj ko drek mešaš, booolj smrdi". Tako pa ne bom vljuden.
[#2603710] 25.06.16 00:17 · odgovor na: (#2603709)
Odgovori   +    0
[rename]
Uzivaj!
Bom. Jutri, ko bom gledal Janšev karneval. Začetek konca.
anon-43949 sporočil: 4.362
[#2603822] 26.06.16 14:22 · odgovor na: anon-178149 (#2603472)
Odgovori   +    3
[MarijanMacek]
> [Breiva]
> Bi bilo lepo, samo je med posti preveč perveznih postov (npr: picikato) in napadov na sokomentatorje.
>
> Levi so totalno ponoreli in se ravnajo po pravilu milana kučana: Diskreditacija, likvidacija, če je potrebno tudi fizična, je dejal Milan Kučan februarja 1994 v Novi Gorici.

Lažeš in spreobračaš dejtva kot p..s, oziroma po nareku tvojih živih bogov. Kučan je res to govoril, toda njegove besede so se nanašale na tvoje božanstvo, ki je nekaj prej treniral v Ljubljani varovanje državnih objektov z svojo pretorijansko gardo (MORIS) brez vednosti predpostavljenih. Nekateri temu pravijo tudi poskus državnega udarsa..... Glede na tvoja leta se pa to res ne spodobi!

Ja, na prvi pogled je res tako.
Ampak upoštevati moraš še tisočkrat dokazano pravilo, da partija svoje namere in dejanja vedno podtakne drugemu - sovražniku. Kako je to delal UDBA po svetu, lahko prebereš v knjigah - pa mislim, da te ne zanima.

Lahko pa tudi zveš, kako so delali na ključnih državnih ustanovah, ko se predpostavljenim o tem še sanjalo ni. Partija pač obvlada podtalno delovanje in maskiranje lopovščin.

Komu so podtaknili na primer uboj ubogega Krambergerja?
Ali podtaknjene lopovščine v stilu "primite tatu".
Da o nebroj diskreditacijah poštenih ljudi, ki jih v medijih lahko prebiramo skoraj vsak teden, niti ne govorimo.

Zato smo tisti, ki smo bili na tisti prireditvi v Novi Gorici, vsaj nekateri, takoj razumeli, kaj je Kučan s tistimi "diskreditacijami in likvidacijami" v resnici hotel povedati. Lahko pa si narediš preglednico "diskreditacij in (recimo medijskih) likvidacij" od takrat, da se sam prepričaš, kdo in koga je načrtno diskreditiral in likvidiral.

na žalost je čista resnica:
"Laž je nesmrtna duša komunizma"
"Kdor laže, ta krade"
[#2603845] 26.06.16 18:39 · odgovor na: anon-43949 (#2603822)
Odgovori   +    1
[sreckos]
> [MarijanMacek]
> > [Breiva]
> > Bi bilo lepo, samo je med posti preveč perveznih postov (npr: picikato) in napadov na sokomentatorje.
> >
> > Levi so totalno ponoreli in se ravnajo po pravilu milana kučana: Diskreditacija, likvidacija, če je potrebno tudi fizična, je dejal Milan Kučan februarja 1994 v Novi Gorici.
>

Ja, na prvi pogled je res tako.
Ampak upoštevati moraš še tisočkrat dokazano pravilo, da partija svoje namere in dejanja vedno podtakne drugemu - sovražniku. Kako je to delal UDBA po svetu, lahko prebereš v knjigah - pa mislim, da te ne zanima.
Točno, tako pravijo nekatere knjige, nekaterih avtorjev, če bodo prestale zgodovinsko presojo se bo pa še videlo. Od oka rečeno, kaže bolj slabo.

Komu so podtaknili na primer uboj ubogega Krambergerja?
Ali podtaknjene lopovščine v stilu "primite tatu".
Da o nebroj diskreditacijah poštenih ljudi, ki jih v medijih lahko prebiramo skoraj vsak teden, niti ne govorimo.
Taktike "primite tatu" se polsužujejo vsi, ki iamjo kosmato vest, zelo pogosto tudi IJJ

Zato smo tisti, ki smo bili na tisti prireditvi v Novi Gorici, vsaj nekateri, takoj razumeli, kaj je Kučan s tistimi "diskreditacijami in likvidacijami" v resnici hotel povedati.
Tisto o "diskreditacijh in likvidacijh" so razumeli v po tvoje pravilnem diskurzu le tisti, ki so že takrat imeli kosmato vest. Sam, ki sem pošten duša nisem nikoli spreobračal besedi. Sicer je pa crt lepo povedal, kako je s temi besedami in njih transformacijo po potrebi.

"Kdor laže, ta krade"
Poglej prvi odgovor o nekaterih knjigah..... Načelno je pa laž duša vseh ”...izmov”, tudi janšizma. Drugi stavek je pač samo logična konsekvenca prejšnega.

Sicer se je pa včeraj zgodil zgodovinski prelom, veličastna proslava brez častnih gostov......

PS Samo še to, z verniki se ne debatira o njihovi veri, je brezupno početje.... Za vero namreč ni racionalnih dokazov.
[#2604267] 28.06.16 21:00 · odgovor na: anon-43949 (#2603822)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-184333 28.06.2016 21:15
[sreckos]
, da ima vrhuška SDS več komunajzarjev kot švicarski pes bolh.
Za prvega, ki je 30 let nesmrtno lagal je njegova največja laž trditev med iskrenimi ljudmi, da nikoli ni lagal.
"Kdor laže, ta krade"
Ta prvi, ki je 30 let nesmrtno lagal za nobeno krajo ni bil obsojen.

PS: Kdo je sprožil 2. svetovno vojno?
Endimion sporočil: 10.915
[#2605206] 02.07.16 10:20 · odgovor na: anon-1670 (#2602807)
Odgovori   +    7
Bolje pozno kot nikoli.

Ja drkali so v prvi vrsti res le eni. A od tega smo dejansko meli korist vsi.

Poglej. Ko je Bine kupil Merkur od obstoječih lastnikov, so le-ti dobli nek denar. Ki so ga strošili.

Leta 2004 je bilo v gradbeništvu zaposlenih okoli 60.000 ljudi. Leta 2008 95.0000. Ti so dobli neke plače in plačevali davke in prispevke. In kupovali reči. Ki jih sicer ne bi, ker ne bi imeli s čim.

Ko na tako majhen prostor kot je Slovenija, pade 16 milijard denarja, se to vedno pozna. Bdp ti fantastično rase, javno finančni prihodki rasejo, za socialo rabiš dat manj... Vse skup izgleda bistveno lepše kot v resnici je.

Ker bazira na sposojenem denarju. In naše banke, ki so sodelovale skup z vsemi ostalimi v swinganju so skozi krizo mukoma vrnile ono kar so si prej zunaj sposodile. In dale našim odjemalcem viagre.

Skratka šlo je za kolektivno "blaznost". Onih 16 milijard ni bila akumulacija slovenske ekonomije. Bil je puf.

In po dobri zabavi vedno glava boli. To je to.

Odgovornost Janeza Janše kot predsednika vlade takrat? Težko rečeš da je odgovoren. Ne za iluzorni kao uspeh ne za potop potem. Vse kar trdim je da bi kot CEO te države takrat moral vedet, da JF uspeh, ki si ga seveda lahko pripiše, saj se je zgodil v obdobju njegovega mandata, ni posledica ekonomske politike njegove vlade, ampak celokupnega pufanja.

A če prav pomisliš, v bistvu politično gledano kaj dosti izbire ni imel. Kriza je v Slovenijo poknila že leta 2007. Za leto 2007 je bilo celokupno pobranega manj DDPO ja kot leto poprej. Pomeni da je bilo dobičkov že manj. A to se je videlo šele v aprilu 2008 (poračun akontacije DDPO). Ko je že laufala volilna kampanija. Dal je še bonbon javnemu sektorju preko enotnega plačnega sistema. Ki je vsekal po pahorjevi vladi. Podoben bonbon je bila ukinitev davka na plačilno listo. Zelo dober in smiselen ukrep. A pobiral ga je ves svoj mandat. Ukinitev je spet veljala od 2009 naprej. Leta 2008 je njegova vlada prestavila lastništvo avtocest iz RS na DARS. Samo tako je DARS lahko od EIB dobil kredite z državnim jamstvom za dokončanje AC križa.... In tri leta kasneje so svečeniki SDS pa še kdo tulili da je treba DARS privatizirat (a.k.a. Prodat tujcem)

JJ je imel srečo da je njegov mandat padel v čas swinger party-a. Ki se ni dogajal samo v Sloveniji. In po mojem zelo veliko srečo da je volitve leta 2008 pušnil. Če je bla razlog Afera Patria, se lahko onim, ki so mu jo bili naštelali lepo zahvali. Ker je vse skup kar je dal čez zarad nje, DEMO napram onemu kar bi se z njim in stranko SDS zgodilo, če bi takrat volitve bili zmagali. Ker bi se kriza zgodila pa če je za krmilom Peter ali Pavel, bi fall-out požgal in njega kot politika in njegovo stranko do gležnjev.

In če že verniki zganjajo demagogijo... Se pardoniram, nekateri od vernilov zganjajo demagogijo, jo pa dajmo. Slovenija že 8 kvartalov beleži eno najvišjih rasti BDP v EU. Vseskozi med 2 in 3% q/q. Če je po nekaterih "bioloških" raziskavah to posledica ekonomske politike oblasti, potem moramo Bratuškovi in Cerarju ploskati. A to bi šlo? BDP raste, brezposelnost se znižuje, zaposlenost raste, in plače se tudi v realnem sektorju počasi višajo. A za to pa politika nima zaslug? Ne? A med leti 2004 in 2008 je pa imela? Pa za eksplozijo in požar med 2009 in 2013 tudi? Mimogrede, leta 2013, ko je spet vladal JJ smo imeli majhen upad BDP. Kako to??? Ob tem silnem ekonomskem geniju.

Se strinjam z JJ da so nam bili "ugrabili" državo. A tu se moje strinjanje konča. Ker se ne morem znebit občutka, da je edini razlog za Janezovo jezo pravzaprav obžalovanje, da so za krmilom (formalno in neformalno) "njihovi", ne pa "njegovi". Črt lepo pove, da imam na izbiro samo drek na eni in sranje na drugi strani. Ker vsebinsko razlike ne vidim.

Slovenija ne bi bla nobena Švica pa če bi ji vladal kdorkoli. Zgodovinsko gledano nimamo predispozicij za kaj takega. Švica ima za sabo stoletja samostojnosti. Slovenija dobrih 15 let (članstvo v EU in EUR coni ni samostojnost). Slovenija nikoli ni imela svoke vladajoče kaste. Never. Imela je svoje lokalne šefe, ki pa so bili podaniki nekemu drugemu kralju in cesarju. In to ni posledica 45 let komunizma... To je posledica 800 let podložništva. Za hlapce rojeni je rekel Cankar. Prav je imel....
anon-1670 sporočil: 14.712
[#2605287] 02.07.16 15:29 · odgovor na: Endimion (#2605206)
Odgovori   +    3
Zelo dobro si tole napisal.

OK, niso imeli koristi samo nekateri ampak jih je imelo korist kar precej, še zdaleč pa ne vsi.
Jaz imam šele danes približno toliko kot sem že imel leta 2004, ko je katastrofalna janševa vlada prišla na oblast.

Marsikaj bi lahko uredili drugače in preprečili ogromno kasnejšo krizo ampak vse kar so naredili je bila samo škoda.
Če bi se vsa štiri leta sončili brez vsakega dela, bi naredili manj škode kot so jo s tem, ko so na ogenj prilivali še olje.

janša je imel neznansko srečo, da je izgubil volitve leta 2008 in je potem lahko za vse slabo okrivil Pahorja-še danes mnogo ljudi misli, da krize sploh ne bi imeli, če bi tudi od 2008-2012 vladal janša.
Sam sem pa prepričan, da bi z njim imeli še mnogo hujšo krizo in se niti danes še ne bi pobirali. Če bi imeli od leta 2008 naprej bolj sposobne bi bili pa lahko še precej na boljšem.

Ob Pahorjevi zmagi leta 2008 sploh nisem mogel verjeti kako je lahko zmagovalec volitev tako zelo žalosten.
Že med kampanjo je verjetno namerno naredil toliko neumnosti, da bi ja izgubil pa je kljub temu zmagal.
Meni se še sanjalo ni, da smo takrat tako zelo zavoženi, on je pa to očitno že vedel.
janša in njegova stranka bi v primeru zmage takrat res šli v zgodovino kot tisti, ki so naredili vsaj stoletno škodo Slovencem kar bi bilo lepo ampak danes bi pa verjetno živeli še slabše, ker bi verjetno še kakšno leto ali dve nalivali olje na ogenj(drugega itak niso znali) potem bi se pa vse razsulo še precej bolj.

Lepo poletje želim.

Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16