Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bigl sporočil: 13.633
Zadnja sprememba: bigl 22.04.2016 08:24
Za časa Marije Terezije je bil kmet "obdavčen" z 1/60 vrednosti grunta, zemljiški gospod pa z 1/100 vrednosti. Torej 1,67% davek na grunt.
Ko pa so računali davek od tega kaj se proda so rekli naj bo enotnih 12% ampak 9 letnega povprečja. Ker enkrat je toča, suša, pa tudi lepe letine. Nekako v tem smislu je bilo včasih, danes pa so drugačne potrebe in tudi možnosti. Upoštevat je treba oboje. Lep dan.

P.S. Nič ni bilo na možno. Rastiščni koeficient, pa se itak pozna pri prirastku in odkazilu ter sečnji. Te količine pa so merljive konkretno. Naj fantje sprožijo spor na sodišču. Tako se ne sme pustiti pleniti trenutni garnituri. Razmišljam.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2593217

Strani: 1

johan55 sporočil: 95
Problem leži v načinu izračuna, kjer so zadeve zakomplicirali do obisti, da bi lahko prikrili nenormalno visok davek, pač računalnik je tako zračunal, on že ve. Ali bo kmet res toliko zaslužil, ko bo odštel vse stroške je njegov problem. Stvar je hujša, kot po vojni v času obveznih oddaj. Takrat so morali prit na njivo in so pobrali kolikor so lahko, danes računalnik določi in ti pošlje položnico.

Strani: 1