Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

0513ANITO sporočil: 6.629
[janko8]
Jaz ne vem od kod ste fantje, ampak Slovenija ljudi/tujcev ne privablja, ampak odganja. Že od nekdaj. To je osnovni trend z izjemo dohtarjev, gradbincev... iz juge. Še to se je obrnilo v krizi. To niti ni trend ampak bolj ksenofobija. Pejte v kako večje evropsko mesto in se čudite raznolikosti kultur.
Drugi osnovni trend je rast javnega sektorja. Neizpodbitno dejstvo, navzdol ne gre.
Tretji (ta bo poguben) je nezadržna rast števila upokojencev. Folk se upokojuje pri 55ih, še malo "čaka" in imamo že več generacij nagnetenih v penziji kar je pripeljalo do nevzdržne situacije.
Potem imamo domače državno lastništvo firm zaradi česar se nič ne naredi/spremeni. Folk gleda stran, medtem ko politika kadruje in pleni državne firme. Konec koncev je tudi luštno če se nič ne naredi.

To je osnova. Rezultantni trend se kaže v konstantnem zviševanju zadolžitve (državnem dolgu) Socialistične Republike Slovenije in konstantnem toku nastajanja novih in zviševanju obstoječih davkov.
In sedaj tukaj pride nekdo z idejo, da se bodo davki znižali. Za to ne obstaja niti milijoninka verjetnosti. Obstaja verjetnost, da bomo poleg vrtcev plačevali še šole, dohtarje... ali novi davki. Sodeč po preteklosti, stavim na davke. Glede na to, da prednjačimo v dohodnini, ddv in trošarinah je logičen predlog, da se nekaj davka dotakne tudi premoženja, pri katerem smo ZADNJI V EVROPI. S kom je brez veze debatirat in kdo je brezveznik je nekaj v kar se ne bom spuščal.
Z vsem se strinjam, razen s tem, da davkov ni mogoče zmanjšati.

To je mogoče in se MORA.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2592930

Strani: 1

anon-163499 sporočil: 950
Ja in proračunski primanjkljaj bo svisec zavil v čokolado.

Strani: 1