Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Na kaj paziti pred nakupom delnic »Janševe« TV
sporočil: 28.101
Zadnja sprememba: crt 14.10.2015 15:32
[Endimion1]... in potem bi kdo rekel: ja cakte mal, jaz bom placal, moj sosed ne bo placal, gledala bova pa oba, kvajezdejto!
>lahko bi se namesto tega vzpostavila kot karkoli ze (na primer nekaj apriori neprofitnega, ni pa to pogoj) in rekla: prodajamo pakete letnih, dvoletnih ali troletnih narocnin, podprite nas, ce vam je do tistega, kar nameravamo poceti.
Tako...
takemu je treba odgovoriti:
ejga lojze, kaj je zdaj tebi bolj pomembno, to, da bos gledal The Resnico ali to, da ne bi sosed slucajno ceneje od tebe prisel do The Resnice, pa cetudi to pomeni, da je noben od vaju ne bo dobil?
ker ce je odgovor to drugo, pol kurc :)
(enako vprasanje je konec koncev tudi v primeru delnic)
sporočil: 200
V bistvu se bojim, da bi krdelo mamc, ki bodo na pošti kupovale
Janševe delnice, pričakovalo nek free servis...
Skratka, bojim se da dejansko pričakujejo medijski free-for-all ;)
Lej.. ti me pocahnaj kokr ti drago. Če koristi Tvojemu spancu,
super :)
A veš kako draga oblika poslovanja je d.d.? IN logistika povezana s tem ni tako trivialna, sploh ne za folk, ki tam ždi in to dejansko počne prvič v življenju.
Od razkritij, poročanj, stikov z delničarji (katerih številka v tem primeru z lahkoto preseže številko 10.000)... In le-ti bodo želeli it na skupščino delničarjev.. oni VZMD tle ne bo tok zraven. Ker to je ja "NJIHOVA" televizija.
Pohvalno da boš dal denar v to zgodbo... A če to delaš iz lastnega sentimenta... potem to ni delničarstvo.
Okol poslancev je pa pač tako... morda na svoj denar malce bolj trezno gledajo kot na širjenje The Resnice (Širjenje le-te jih sicer nič ne stane. za ono sedenje in trobentanje v parlamentu so celo plačani)
A veš kako draga oblika poslovanja je d.d.? IN logistika povezana s tem ni tako trivialna, sploh ne za folk, ki tam ždi in to dejansko počne prvič v življenju.
Od razkritij, poročanj, stikov z delničarji (katerih številka v tem primeru z lahkoto preseže številko 10.000)... In le-ti bodo želeli it na skupščino delničarjev.. oni VZMD tle ne bo tok zraven. Ker to je ja "NJIHOVA" televizija.
Pohvalno da boš dal denar v to zgodbo... A če to delaš iz lastnega sentimenta... potem to ni delničarstvo.
Okol poslancev je pa pač tako... morda na svoj denar malce bolj trezno gledajo kot na širjenje The Resnice (Širjenje le-te jih sicer nič ne stane. za ono sedenje in trobentanje v parlamentu so celo plačani)
jah.. vnaprej bi jim odbrili 22%
Ki pa bi jih kasneje uveljavljali nazaj, ko bi začeli dejansko delat (na oni drugi strani), saj ne rabijo vseh treh mio prec takoj.
Ki pa bi jih kasneje uveljavljali nazaj, ko bi začeli dejansko delat (na oni drugi strani), saj ne rabijo vseh treh mio prec takoj.
Zadnja sprememba: crt 14.10.2015 15:52
[rename]denarni tok si v tem primeru ze prejel, tako da ni neka grozna muka to placati. po moji presoji je to manjsi problem kot pa vse, kar sledi iz koncepta dd.
Glede delnice vs. "prodaja paketov" pa me čudi, da se to sprašuješ?
Si pozabil, da je pri nas treba obračunati in plačati DDV tudi za prejete avanse (avansni račun) za opravljene storitve.
v kolikor menis, da vseeno je hud problem, si pac predstavljaj oziroma preimenuj, da to ni narocnina (prodana storitev), temvec donacija.
P: delnice bom vplačal in upam, da bom s tem prispeval k normalizaciji medijskega prostora. Če bo šlo vse v franže, ne bom prvič pušnil nekaj k :-)pozdravljam tvoj pristop in se strinjam z oceno.
Skratka se držim tistega "put your money when your mouth is" ;-)
Zakaj so poslanci vpisovali samo tisti drobiž pa tudi meni ni jasno. Očitno niso tako resni, kot sem jaz ;-)
[rename]kot receno si po potrebi predstavljaj in poimenuj, da to ni predplacana storitev, temvec donacija. potem nimas tezav niti z ddv niti z logistiko in stroski dd. potrebujes pa neprofitno obliko organizacije, ker v primeru gospodarske druzbe ti bi sla donacija po moje mirno v bilanco dobicka.
Ni tko simpl... 3-letni paket, pomeni tudi 3 letno obveznost "dobave" in v primeru "neizdobave" težave s tržno inšpekcijo, obtožbami goljufije itd,itd...
Ne, je kar prav, da so se odločili za "IPO". Jaz mislim, da so kar dobro premislili vse vidike, konec koncev je Šircelj davčni strokovnjak ;-)
A ha.. Ok... Dajva drugače.
Se pravi obstaja po tvoje merljivo tveganje da tega podjema v 3 letih ne bo vec. Sam omenjas "neizdobavo storitve"...
Jah pol je pa sploh super te delnice kupovat... Blazna naložba...
Se pravi obstaja po tvoje merljivo tveganje da tega podjema v 3 letih ne bo vec. Sam omenjas "neizdobavo storitve"...
Jah pol je pa sploh super te delnice kupovat... Blazna naložba...
sporočil: 4.362
[crt]
> [rename]
...
kljub nastetim vprasljivim tockam sem osebno zelo vesel, da po XX letih sprasevanja "ce ljudstvo tako grozno trpi in je lacno drugacnosti, kje je potem radio free slovenija" menda prihaja resen odgovor.
...
Pred leti, ko je bila na oblasti "sovražna opcija", ki je medtem napredovala že do "fašizma", so mediji štrajkali - čudovito, dan brez lupanja, nategovanja, pomenljivih poudarkov, namernih spodrsljajev, prozornega laganja, perfidnega zavajanja, sprenevedanja - ja, vse to so "naši" mediji!
Od takrat si želim, da bi štrajkali vsak teden vseh sedem dni in vse tedne v letu, brez godrnjanja sem za to celo pripravljen plačevati naročnino, sam da dajo mir in ne pisnejo ves dan, vse dni, zavekomaj - prečudovit je bil tisti štrajkovni mir, nič nisem pogrešal!
Naši mediji so najboljši, kadar štrajkajo. To bi bil najboljši "Radio Free Slovenia".
[rename]
Kaj pomeni d.d. organizacijsko in stroškovno mi je razmeroma dobro poznano. Vsekakor bolj, kot je tebi recimo ZDDV ;-)
Škoda, da Finance niso poslale nikogar na novinarsko konferenco, pa bi lahko glavne akterje povprašali o vseh teh stvareh, ki po Črtovo sodijo v Finance ;-)
Kot je videti na YouTube, praktično ni bilo nobenih novinarjev.
Seveda jih ni bilo - celo življenje bi bili izpostavljeni očitkom oblastne kamarile, da so šli na prezentacijo "Janšatove televizije" - neizbrisni smrtni greh...
Lej tvoj vzgib razumem. Ni racionalen je pa legitimen....
Ampak..
Crt ti je lepo narisal zakaj za tak projekt v kolikor zelja ni delanje dobicka, ni primeren v obliki delniske druzbe. In na koncu dneva je to pomembno. D.d. kot taka kuri denar hitreje kot karkol drugega.
Se pa strinjam. Dal bos denar za idejo. Super. Jaz pri medijih tega ne počnem. Tudi sicer moram na denar gledat.
Pravis da naj bo to tvoj prispevek k pluralnosti medijev. Super ampak ko in ce se to izpe? Nek dan ugotovi upravni odbor da spodaj ni vec financ za kaj takega? Kaj pol? Ne moreva vec reci da je kucan kriv mar ne?
Ti imaš svoje altruistične razloge za udelezbo v tem podjemu. Prav. Ampak ne mores tega univerzalno aplicirat na populacijo ljudi ki se sicer definira kot kao desno. In... Ce so desni kao zagovorniki kapitala in zasebne lastnine... In so pripravljeni altruistično dajat denar za nekaj kar nikol ne nosi nič... Al pa ne bo nosilo nič... Pol se za prihodnost desne opcije upraviceno bojim. Ker je tam kapitalizma like nic.
Kar razumem pri tem novem mediju je to da mora nekdo razsirjat svojo verzijo. Nic narobe. Ampak prodajat pri tem objektivnost ni lih... Z izjemo RTV so vsi meddiji privat... In...??? Zakaj ne skonzumiramo tega? Zakaj ta novi
P.S. Gledam TV. Ne slovenskih programov, ker mam tuje robe precej.... Sploh poljudnoznastvene..
P.P.S ljudje so tega levo desnega nabijanja siti. Moja hci je letnik 2008, sin pa 2011. In za vse generacije pred tem tja do leta 1975 velja enako. Dost mamo povojnih pobojev pa podobnih jajc. Dosti! Mamo dost drugih tezav kot pa to... A ce pa trenutna opozicija prevzame oblast? Jah kul. Sam cez koga bodo srali potem?1
Ampak..
Crt ti je lepo narisal zakaj za tak projekt v kolikor zelja ni delanje dobicka, ni primeren v obliki delniske druzbe. In na koncu dneva je to pomembno. D.d. kot taka kuri denar hitreje kot karkol drugega.
Se pa strinjam. Dal bos denar za idejo. Super. Jaz pri medijih tega ne počnem. Tudi sicer moram na denar gledat.
Pravis da naj bo to tvoj prispevek k pluralnosti medijev. Super ampak ko in ce se to izpe? Nek dan ugotovi upravni odbor da spodaj ni vec financ za kaj takega? Kaj pol? Ne moreva vec reci da je kucan kriv mar ne?
Ti imaš svoje altruistične razloge za udelezbo v tem podjemu. Prav. Ampak ne mores tega univerzalno aplicirat na populacijo ljudi ki se sicer definira kot kao desno. In... Ce so desni kao zagovorniki kapitala in zasebne lastnine... In so pripravljeni altruistično dajat denar za nekaj kar nikol ne nosi nič... Al pa ne bo nosilo nič... Pol se za prihodnost desne opcije upraviceno bojim. Ker je tam kapitalizma like nic.
Kar razumem pri tem novem mediju je to da mora nekdo razsirjat svojo verzijo. Nic narobe. Ampak prodajat pri tem objektivnost ni lih... Z izjemo RTV so vsi meddiji privat... In...??? Zakaj ne skonzumiramo tega? Zakaj ta novi
P.S. Gledam TV. Ne slovenskih programov, ker mam tuje robe precej.... Sploh poljudnoznastvene..
P.P.S ljudje so tega levo desnega nabijanja siti. Moja hci je letnik 2008, sin pa 2011. In za vse generacije pred tem tja do leta 1975 velja enako. Dost mamo povojnih pobojev pa podobnih jajc. Dosti! Mamo dost drugih tezav kot pa to... A ce pa trenutna opozicija prevzame oblast? Jah kul. Sam cez koga bodo srali potem?1
sporočil: 910
Opozorila o neekonomičnosti vložka v nakup celnic so strokovno
povsem točna. Za to ugotovitev ni potrebno prav nobenega posebnega
znanja, le zdrava in poštena kmečka logika.
Prav tega pa manjka veliki večini sedanje in pretekle politične "kvazi elite", ki je SLO okradla brez kančka sramu in to želi še nadaljevati.
Poskus z uvedbo neodvisnega in moralno etičnega programa na "Nova24TV" bo končno vsaj eden od nujno potrebnih ukrepov, če HOČEMO POŠTENO SLOVENIJO BREZ BARAB, saj je sicer ob sedanjih posameznikih nikakor ne moremo pričakovati.
In tako pošteno misleči zavedni Slovenci bodo radi kupovali delnice brez pričakovanja po dividendah.
Prav tega pa manjka veliki večini sedanje in pretekle politične "kvazi elite", ki je SLO okradla brez kančka sramu in to želi še nadaljevati.
Poskus z uvedbo neodvisnega in moralno etičnega programa na "Nova24TV" bo končno vsaj eden od nujno potrebnih ukrepov, če HOČEMO POŠTENO SLOVENIJO BREZ BARAB, saj je sicer ob sedanjih posameznikih nikakor ne moremo pričakovati.
In tako pošteno misleči zavedni Slovenci bodo radi kupovali delnice brez pričakovanja po dividendah.
sporočil: 4.340
[Endimion1]Joj, koliko se eni bojite za stvari, ki se vas sploh ne tičejo.
V bistvu se bojim, da bi krdelo mamc, ki bodo na pošti kupovale Janševe delnice, pričakovalo nek free servis...
sporočil: 4.301
[usimoncic]ka pa veš, morda ga skrbi za lastno mamico...
> [Endimion1]
> V bistvu se bojim, da bi krdelo mamc, ki bodo na pošti kupovale Janševe delnice, pričakovalo nek free servis...
>
> Skratka, bojim se da dejansko pričakujejo medijski free-for-all ;)
Joj, koliko se eni bojite za stvari, ki se vas sploh ne tičejo.
:)))
lpA
sporočil: 3.223
[bobek13]Glede na to kako se je pri tej temi angažiral bi skoraj verjel,da imaš prav.
> [usimoncic]
> > [Endimion1]
> > V bistvu se bojim, da bi krdelo mamc, ki bodo na pošti kupovale Janševe delnice, pričakovalo nek free servis...
> >
> > Skratka, bojim se da dejansko pričakujejo medijski free-for-all ;)
>
> Joj, koliko se eni bojite za stvari, ki se vas sploh ne tičejo.
ka pa veš, morda ga skrbi za lastno mamico...
:)))
lpA
sporočil: 48.253
[crt]Ce bi te narocnine sluzile zagonu oziroma vzpostavitvi oddajanja bi to bila potencialno goljufija. V ZDA bi definitivno bila, in bi te oblast za usesa, ker prodajas nalozbo (z doloceno mero tveganja), ki si jo zamaskiral v storitev (ki naj ne bi imela tveganja da je ne izvedes).
lahko bi se namesto tega vzpostavila kot karkoli ze (na primer nekaj apriori neprofitnega, ni pa to pogoj) in rekla: prodajamo pakete letnih, dvoletnih ali troletnih narocnin, podprite nas, ce vam je do tistega, kar nameravamo poceti.
Ne vem, kako je v sloveniji. Ampak ce bi potem pokuril recimo 20% prejetega denarja, denarja pa ne bi bilo dovolj za izvesti ponujeno storitev (3 letni paket, ki so ga ljudje kupili) bi definitivno fasal ovadbo za goljufijo.
Obenem seveda razumem, da marsikdo tako dela, prav pa ni in rizik je tu dejansko zapor - pri odkrito nalozbenem iskanju denarja (d.d. in delnice) pa samo kaksna na gobec in sramota (v sloveniji).
[Gustl]isto je z app developerji... razen redkih uspesnih zgodb so v v glavnem klosarji.
> [Endimion1]
> Taka razlika je med e-oglasi, in print oglasi? Dizaster z e-del... Mene tudi šokiralo...
>
> Sklepam, da so zarad tega tarife na e-delu nižje.... saj nima tolk penetracije? Al se motim?
V tej industriji se rado uporablja: “trading analogue dollars for digital dimes for mobile pennies.”
Igralci na digital in še ekstra na mobile so čisto drugi.
Poglej recimo ta dva grafa, ki pravzaprav pravita, na kaj naj se pripravimo (trenutno imamo cca 30% mobile obiska).
hyperstop.co/posts/m...-in-mobile
$1 krat miljon je se vedno miljon, ampak koliko jih pa ima sploh miljon prodanih aplikacij?
tako da ja, mobile je cista smrt ce ne zacolas.
kot sem pa ze zapisal (crtu), welt.de sem si narocil za 1 EUR za telefon. ker je to zaokrozitvena napaka. ceprav placas v bistvu samo za dostop prek appa, skrtice se vedno lahko browsajo po websajtu zastonj.
mogoce je pa to prihodnost, ne vem.
[rename]tako. v ZDA je taksna praksa kazniva. ker ce nimas dovolj lastnega kapitala, da bi vrnil denar za vse placane pakete, ce se ti kaj zalomi, je to direkt goljufija.
Ni tko simpl... 3-letni paket, pomeni tudi 3 letno obveznost "dobave" in v primeru "neizdobave" težave s tržno inšpekcijo, obtožbami goljufije itd,itd...
v zda zastopajo logiko, da v produktih in storitvah, ki jih prodajas potrosnikom ne sme biti nalozbenega tveganja.
[crt]potem bi slo, predplacana storitev pa nikakor.
> [rename]
> Ni tko simpl... 3-letni paket, pomeni tudi 3 letno obveznost "dobave" in v primeru "neizdobave" težave s tržno inšpekcijo, obtožbami goljufije itd,itd...
> Ne, je kar prav, da so se odločili za "IPO". Jaz mislim, da so kar dobro premislili vse vidike, konec koncev je Šircelj davčni strokovnjak ;-)
kot receno si po potrebi predstavljaj in poimenuj, da to ni predplacana storitev, temvec donacija.
seveda ob razumevanju tega da v primeru poloma donatorji ne zahtevajo denarja nazaj (ne vem kaksna je sodna praksa tule).
sporočil: 6.710
Torej, če bi investiral v te delnice, bi izključno zaradi profita.
Kot vidimo, pa je projekt vezan na številna tveganja, niti ni
pripravljene ustrezne strokovne podlage (poslovni načrt, projekcije
poslovanja in denarnega itd.)
Nekih kvazi ciljev nekega boja proti imaginarnim nasprotnikom te precej sumljive in tudi z očitnimi sumi kriminala obremenjene skupine pa ne mislim financirati.
Nekih kvazi ciljev nekega boja proti imaginarnim nasprotnikom te precej sumljive in tudi z očitnimi sumi kriminala obremenjene skupine pa ne mislim financirati.
sporočil: 3.223
Nekih kvazi ciljev nekega boja proti imaginarnim nasprotnikom te precej sumljive in tudi z očitnimi sumi kriminala obremenjene skupine pa ne mislim financirati.Čeprav ne misliš (nameravaš) to že dalj časa počneš.Počnemo.
[rx170]
Torej, če bi investiral v te delnice, bi izključno zaradi profita. Kot vidimo, pa je projekt vezan na številna tveganja, niti ni pripravljene ustrezne strokovne podlage (poslovni načrt, projekcije poslovanja in denarnega itd.)
Res je, da ti nič ne misliš, zato pa si kot "imaginarni nasprotnik" obremenjen s toliko "očitnimi sumi kriminala".
sporočil: 12
Naš vzor sta Murdoch..? Zelo iskreno in samokritično! Čestitam za
samouničevalni pogum, ki je zaščitni znak tovarišije, ki ustanavlja
to novo stvar.
sporočil: 32.734
[rosom]
> [bobek13]
> > [usimoncic]
> > > [Endimion1]
> > > V bistvu se bojim, da bi krdelo mamc, ki bodo na pošti kupovale Janševe delnice, pričakovalo nek free servis...
> > > Skratka, bojim se da dejansko pričakujejo medijski free-for-all ;)
> >
> > Joj, koliko se eni bojite za stvari, ki se vas sploh ne tičejo.
> ka pa veš, morda ga skrbi za lastno mamico...
>
> :)))
>
> lpA
Glede na to kako se je pri tej temi angažiral bi skoraj verjel,da imaš prav.... čuj, kaj misliš, da njegova mamica tudi piše na toti forum ? ... khmm, ker bere ga ziher, če se je Endimion1 pri tej temi tako angažiral, da bi jo prepričal, naj svoje penzije ne meče proč ...
P.S.: nič nisi napisal, koliko delnic od slovenskega Murdocha in Time Warnerja boš kupil ...
sporočil: 32.734
[shevchenko]... čuj, če mi na pošti ne bo treba stat v vrsti, bom tudi sam kakšne pol kile njihovih delnic kupil ...
js sm jim mislu fliknit en eur, tko kot vsakemu klosarju...
sporočil: 4.098
[crt]Jaz pa nisem preprican, da je odgovor tako enostaven in gre za bolj komplicirano tehnicno vprasanje.
ze odgovorjeno, da potem pac zbiraj donacije.
Mislim, da v slo ni zakona, ki bi urejal donatorstvo podjetjem s pridovitno dejavnostjo. V vsakem primeru pa je to obdavcljiv prihodek. Kaj to pmomeni, pa je zopet prepusceno interpretaciji dezurnega umetnika, ker ti baje lahko ze za samo "zahvalo donatorjem" interpretira kot to "da so dobili nekaj v zameno" in ti na kompletno "emisijo" pokne se DDV (med drugim...)
Tako da, res pojma nimam kaksni so letni stroski takega ipoja, si pa predstavljam kaksno je lahko davcno breme za 3M donacij.
Pa ne navijam za vas "jansev" ipo, se pa ne cutim poklicanega da bi sodil samo tehnicno izvedbo njihove zamisli crowdfundinga, kakrsna koli ze je, ker enkrat za spremembo, vsaj pusca denarnice nezainteresiranih pri miru.
Zadnja sprememba: crt 15.10.2015 18:39
[tmatej]tudi to sem ze omenil in prav zato dodal, da v tem primeru ni ideja biti gospodarska druzba.
Jaz pa nisem preprican, da je odgovor tako enostaven in gre za bolj komplicirano tehnicno vprasanje.
Mislim, da v slo ni zakona, ki bi urejal donatorstvo podjetjem s pridovitno dejavnostjo. V vsakem primeru pa je to obdavcljiv prihodek.
kaj pa potem si - zavod, fundacija...
(slovenski primeri - recimo podcrto.si in domovina.je / iskreni.net, na hitro iz rokava)
sporočil: 3.720
[Gustl]Na leto RTS (pod moraš) pobere neprostovoljno naročnino nekje 150 €. Za medij ki je v strelskem vodu za ubijanje resnice preveč. Za 100 € (1/3 manj) enkratnega prostovoljnega prispevka za nov medij mi ni žal.Dokler se ne postavi z ostalimi v strelski vod.
Kot je zapisal prvi komentator - tu gre za donacije (prostovoljni samoprispevek), ne za naložbo.Upam samo, da bo čim več vplačnikov to razumelo. Sicer bo najbrž tako, kot je bc123a zapisal - Kučan bo kriv.
LP
Tupamaros
Ne skrbte... Moja ljuba mati, če slišijo besedo "Janez Janša"
reagirajo podobno kot Madamme Fanny iz serije Allo Allo:
www.youtube.com/watc...QZ8P-uKFBc
In še nekaj mi je zanimivo.... Delnice, ki bodo ponujene v IPO-ju, bodo glede na prospekt, prinosniške. Ne glasijo se na ime. Skratka javne delniške knjige na to temo ne bo. Niti Izdajatelj ne bo vedel, kdo so delničarji. Bo pa vedel.. KDD. In seveda delničarji sami. In borzna hiša Alta d.d. In podatek je TAJEN. V tem pogledu zastopanje VZMD odpade, ker VZMD ne more izvedet, komu naj se sploh ponudi za zastopanje na skupščini. Skratka. ali bodo res najemali Jankovićeve Stožice za skupščino... Ali pa (bolj verjetno) bo deležnikov v tem podjetju zelo malo, in s precejšnimi vložki. To dodatno pojasnjuje omejeno prenosljivost. Imet množico lastnikov z vinkuliranimi delnicami je malce nesmiselno. Sploh ker gre za Javno prodajo
Hmmm.. Medijski projekt, ki ga lansira tista politična opcija ki je do sedaj:
- želela razkrivanja tihih družbenikov v podjetjih
- želela imena im priimke podpisanih v kreditnih pogodbah med bankami in podjetji
- želela razkrivat lastniške povezave med Slovenijo in vsemi Burgi in Štajni
Bo imel za 3 miljone € skritih lastnikov? auch.
IN mimogrede.. zanimivo sosledje. Sredi julija ustanovijo Delniško družbo. In sredi spetmebra sprejmejo novi ZNVP, kjer omejijo strošek, ki ga za vodenje računa plačuješ BPH ju... Uganite katera stranka je uštulila to dopolnilo? Naključje ali?
www.youtube.com/watc...QZ8P-uKFBc
In še nekaj mi je zanimivo.... Delnice, ki bodo ponujene v IPO-ju, bodo glede na prospekt, prinosniške. Ne glasijo se na ime. Skratka javne delniške knjige na to temo ne bo. Niti Izdajatelj ne bo vedel, kdo so delničarji. Bo pa vedel.. KDD. In seveda delničarji sami. In borzna hiša Alta d.d. In podatek je TAJEN. V tem pogledu zastopanje VZMD odpade, ker VZMD ne more izvedet, komu naj se sploh ponudi za zastopanje na skupščini. Skratka. ali bodo res najemali Jankovićeve Stožice za skupščino... Ali pa (bolj verjetno) bo deležnikov v tem podjetju zelo malo, in s precejšnimi vložki. To dodatno pojasnjuje omejeno prenosljivost. Imet množico lastnikov z vinkuliranimi delnicami je malce nesmiselno. Sploh ker gre za Javno prodajo
Hmmm.. Medijski projekt, ki ga lansira tista politična opcija ki je do sedaj:
- želela razkrivanja tihih družbenikov v podjetjih
- želela imena im priimke podpisanih v kreditnih pogodbah med bankami in podjetji
- želela razkrivat lastniške povezave med Slovenijo in vsemi Burgi in Štajni
Bo imel za 3 miljone € skritih lastnikov? auch.
IN mimogrede.. zanimivo sosledje. Sredi julija ustanovijo Delniško družbo. In sredi spetmebra sprejmejo novi ZNVP, kjer omejijo strošek, ki ga za vodenje računa plačuješ BPH ju... Uganite katera stranka je uštulila to dopolnilo? Naključje ali?