Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Begunska kriza: Čez Slovenijo v Avstrijo in naprej
sporočil: 7.023
[merzm1]Ja, slepila in iluzije vedno in povsod...
Prav zanimivo je brati te komentarje, kako se vsi trudijo, da ne bi napisali kaj grdega proti tem neskončnim vrstam beguncev. Vsi smo zelo solidarni z njimi dokler so tam daleč v Srbiji, na Madžarskem ali v Avstriji. Ko jih pa bomo zjutraj srečali na svoji ulici bo to popolnoma drugačna pesem.
Pa želja po promociji sebe kot ultra humanista, skorajda rešitelja človeštva, bla, bla...
Dokler nekoga trobezljanje nič ne stane in ima po možnosti zagarantirano plačo na datum, regres...(skratka JS), je v coni odobja neskončno lahko opletati z jezikom.
sporočil: 13.528
[gsavli]Boli njih, dolar je car.
> [vickibedi]
> > [Petunija1]
> > > [vickibedi]
> >
> > > Petunija nabijaš, Janševa desnica ti je sprala možgane. Talilni lonec se že dogaja, ampak Nemčija ne bo propadla zaradi teh par sto tisoč beguncev. Korporativni socializem je dosti večja nevarnost.
> > > www.youtube.com/watc...IVwkz-BQGc
> >
> > V tej medijski pro-migrantski agitprop histeriji se je še enkrat več pokazalo kdo ima v resnici sprane možgane in to vsekakor ni desnica. Nemčija seveda ne bo propadla je pa povsem možno, da se bo čez 100 let preimenovala v Al Germanio. V Nemčijo VSAKO LETO pride več sto tisoč migrantov. Talilni lonec ne obstaja, obstajata pa dve vzporedni družbi in samo vprašanje časa je kdaj bo počilo med njima.
> >
> > Slovenija na srečo še ni tako daleč, s pametno politiko še lahko obrnemo trend ampak treba se bo angažirat ne samo robantit po forumih.
>
> V ZDA imaš področja, kjer sploh ne govorijo angleško, temveč pretežno špansko.
V ZDA sploh ni uradnega državnega jezika in je španščina po zakonu enakovredna angleščini. :O
sporočil: 13.528
Zadnja sprememba: anon-204390 13.09.2015 17:55
[bc123a]V muslimanskem svetu je dobršen del mladih moških, zaradi pomanjkanja stikov z ženskami, homoseksualno usmerjenih. Versko gledano je homoseksualnost smrtni greh in zato uradno ne obstaja. Ne verjamem pa, da bi kateri koli tam živeči moški upal priznati da je homoseksualec, četudi bi seksal z desetimi fanti.
> [Petunija1]
> > [bc123a]
> > > [Petunija1]
> > > > [bc123a]
> > >
> > > > Ce bodo pripeljali druzine s sabo je to bolje, kot ce ostanejo tule kot samski moski, to je menda jasno.
> > >
> > > Ne, ni jasno. Veliko bolje se mi zdi, da družine ostanejo dol, kar pomeni, da se bodo tudi sami prej ali slej vrnili. Klasični gastarbajterji, služijo denar na zahodu, nato se vrnejo domov.
> >
> > to niso klasicni gastarbajterji in se tudi ne mislijo vrniti domov.
>
> Kaj pa potem, po tvoje, nameravajo?
Ostati. Nekateri imajo familije, veliko mladih moskih pa jih tudi nima. Nekateri so homoseksualni (ti verjetno prvi bezijo), ostali pa so neto moski priseljenci.
www.youtube.com/watc...6Ep5tr9EHU
sporočil: 1.374
"18:17 Bavarian state premier Horst Seehofer said Europe needs to
offer more support to Schengen border countries, such as Hungary,
instead of demonizing them, reported Reuters news agency."
www.dw.com/en/german...a-18712098
Hehehehehehe...
www.dw.com/en/german...a-18712098
Hehehehehehe...
sporočil: 5.835
"... obupanih ljudi ne bo ustavilo, da se ne bi še naprej prebijali v smeri zahodne in severne Evrope, a namesto preko Madžarske bi lahko v prihodnje v Avstrijo prihajali preko Slovenije, ocenjujejo na Dunaju."Nekaj o tem od kje prihajajo:
"V osrednjih medijih se malo poudarja, da večina sirijskih beguncev, ki ta čas pritiska na meje Evrope, prihaja iz turških begunskih centrov, kamor se jih je večina pred vojno vihro zatekla že pred časom. In kakšne so razmere v teh taboriščih? Če ste pričakovali kaos in nevzdržne razmere, ste v zmoti. Kot lahko vidite v video posnetku, so Turki begunska taborišča uredili na zavidljivem nivoju, ki omogoča razmeroma kakovostno začasno bivanje z vsem, kar begunci potrebujejo." www.domovina.je/vide...em-nivoju/
[Petunija1]Meni je cela zadeva že prav smešna, imam usta do ušes.:-) Samo da se mi pisati vedno eno in isto zato tudi nisem nekaj dni komentiral zadeve.
> [rub15]
> "18:17 Bavarian state premier Horst Seehofer said Europe needs to offer more support to Schengen border countries, such as Hungary, instead of demonizing them, reported Reuters news agency."
>
> www.dw.com/en/german...a-18712098
>
> Hehehehehehe...
So se še v krajšem času usrali kot Cipras in Grki, ki so trdili, da raje jedo travo kot sprejmejo reforme. Verjetno so prav Bavarci stisnili Angelo in njene utopije v kot.
Me zanima, če bodo tudi Finance spremenili mnenje, ali bodo skupaj z mesečniki vztrajali do bridkega konca pri stališču, da moramo biti solidarni in ne zapirati mej.
Pa da se malo pohvalim.:-)
--------------------------
"Tako, da to mi je bližje to, da je samo eden od desetih pameten."
forum.finance.si/?m=...040&single
" Nicht einmal jeder zehnte Flüchtling für Arbeit oder Ausbildung qualifiziert"
deutsche-wirtschafts...lifiziert/
-----------------------------
"Jaz bi k temu dodal, da so evropski politiki "hipiji na steroidih","
forum.finance.si/?m=...860&single
"histerični kričači"
forum.finance.si/?m=...893&single
"Germany a "hippie state being led by its emotions""
www.bbc.co.uk/progra...s/p03200f8
:-)
sporočil: 283
Ojoj, pa ne da so Nemci ze utrujeni.
Refugees welcome, zdej pa takole po par dneh.
Sej bo pocasi red ...
www.siol.net/novice/...lezni.aspx
Refugees welcome, zdej pa takole po par dneh.
Sej bo pocasi red ...
www.siol.net/novice/...lezni.aspx
Kurc pa taka žurka, Nemci so obljubili, da jih bodo sprejeli
800.000, sedaj pa zapirajo lokal. Niso resni.:-)
[kajulci]Če nadaljujem v žurerskem stilu.:-)
A ne? Saj je bilo jasno, da se bo ta njihova politika slej ko prej zamenjala, ampak hitrost me je pa fajn presenetila :) Zdaj minhenski župan že poziva, da je Madžarsko treba nehat obsojat in jim začet pomagat. Komedija zmešnjav.
Dogajanje zadnjih dni v Nemčiji spominja na hausbal, ki ga je organizirala mama (Merkel) za vso najstniško mularijo v mestu. Ko pa je prišel domov oče (bavarski premier) je bilo pa žurke hitro konec. Sedaj so se pa začeli oglašati žlahtniki (levica), ki zahtevajo, da se žur nadaljuje (Germany will continue to provide asylum seekers with assistance) in zahtevajo, da se veselica razširi še na druge hiše (European solidarity and fair distribution of refugees in the EU was necessary.) Kako bodo pa to dosegli, glede na to, da kar nekaj drugih družin ni ravno navdušenih za to, pa trenutno ne ve še nihče.
Ni nemogoče, da bodo po celotni EU žurerjem ponudili enako žepnino.
[Inside]"17:49 German police have cleared Munich's central train station following a bomb threat."
> [shampion]
> > [kura1a]
> > ZBOGOM Evropa, kakršno smo te poznali.
>
> Vidim kar nekaj podobnosti s propadom Rimskega cesarstva.
> Na spodnjem linku si lahko preberete tekst pod podnaslovom, "Propad Rimskega cesarstva".
> sl.wikipedia.org/wik...ki_imperij
> Nič ni novega pod soncem.
Nič se niso naučili niti od razpada SZ niti od razpada YU. Merkel sedaj zapira meje ko je ze prepozno in to naj bi bila najboljša voditeljica. Ja je za cas ko vse stima. Ko pa se jim bo zgodila BiH v sred EU bo pa jok.
Ne vem ali so nori ali pa imajo nek plan v ozadju.Po mojem prvo.
Merkel bi morala odstopiti!Se mi zdi, da je vajeti v roke prevzel bavarski premier.
sporočil: 1.542
Zadnja sprememba: anon-104967 13.09.2015 21:52
[rub15]Kaj če odstopat, nagnat je treba vse. Problem je pa v tem, da kljub temu , da so se begunci slovenske vukojebine na vse kriplje izogibali, bodo hočeš nočeš morali celo sem, ko bodo vsi ostali vrata zaprli. Mi bomo tuhtali, a imamo vrata z levo kljuko ali desno pa ali navadno ključavnico ali patentno.
> [Inside]
> > [shampion]
> > > [kura1a]
> > > ZBOGOM Evropa, kakršno smo te poznali.
> >
> > Vidim kar nekaj podobnosti s propadom Rimskega cesarstva.
> > Na spodnjem linku si lahko preberete tekst pod podnaslovom, "Propad Rimskega cesarstva".
> > sl.wikipedia.org/wik...ki_imperij
> > Nič ni novega pod soncem.
>
> Nič se niso naučili niti od razpada SZ niti od razpada YU. Merkel sedaj zapira meje ko je ze prepozno in to naj bi bila najboljša voditeljica. Ja je za cas ko vse stima. Ko pa se jim bo zgodila BiH v sred EU bo pa jok.
"17:49 German police have cleared Munich's central train station following a bomb threat."
> Ne vem ali so nori ali pa imajo nek plan v ozadju.
Po mojem prvo.
> Merkel bi morala odstopiti!
Se mi zdi, da je vajeti v roke prevzel bavarski premier.
sporočil: 3.976
[rub15]
Če nadaljujem v žurerskem stilu.:-)Piva pa že zmanjkuje :)
Dogajanje zadnjih dni v Nemčiji spominja na hausbal, ki ga je organizirala mama (Merkel) za vso najstniško mularijo v mestu. Ko pa je prišel domov oče (bavarski premier) je bilo pa žurke hitro konec. Sedaj so se pa začeli oglašati žlahtniki (levica), ki zahtevajo, da se žur nadaljuje (Germany will continue to provide asylum seekers with assistance) in zahtevajo, da se veselica razširi še na druge hiše (European solidarity and fair distribution of refugees in the EU was necessary.) Kako bodo pa to dosegli, glede na to, da kar nekaj drugih družin ni ravno navdušenih za to, pa trenutno ne ve še nihče.
sporočil: 48.253
[rava]Dejansko je problem to, da se je iz sirije izselil upper middle class. To se vidi po tem, da imajo denar, mobitele, itd.
Tako je.
Paralelna Nemčija - pol ure, je pa zelo zanimivo za pogledat.
Točno se vidi kak ogromen bikov drek je nakladanje o integraciji.
www.youtube.com/watc...VWAIKoatWM
Vprasanje je, kako se bodo ti ljudje prilagodili na "status begunca"? Kako se bodo prilagodili na poskuse integracije? Sirija je bila nekdaj relativno bogata drzava (low middle income klasifikacija). Bo res en zdravnik, ali pravnik ki nima diplome s sabo in ima itak sumljivo izobrazbo, pripravljen peci kebabe ali pobirati smeti?
Tudi ce imajo formalno izobrazbo ali izkusnje, je dalec od gotovega, da bodo v Nemciji dobili standard zivljenja, ki so ga bili navajeni doma pred zacetkom vojne (relativno gledano).
Tega se ni noben nacel, in je krvavo pomembno.
[Inside]
> [rub15]
> > Nič se niso naučili niti od razpada SZ niti od razpada YU. Merkel sedaj zapira meje ko je ze prepozno in to naj bi bila najboljša voditeljica. Ja je za cas ko vse stima. Ko pa se jim bo zgodila BiH v sred EU bo pa jok.
> "17:49 German police have cleared Munich's central train station following a bomb threat."
Kako lahko impliciras na ISIS to so skrajneži in ne strpnezi postavili.Pravzaprav nisem hotel nič implicirati. Samo sledil sem tvoji misli o Bosni.
> > Ne vem ali so nori ali pa imajo nek plan v ozadju.
> Po mojem prvo.
Ne vem do včeraj so kričali dobrodošli danes pa tole. A misliš da je to res tako na hitrco sprejet obrat ali je bil planiran. Ni naključij. Sprožili so to da se folk ukvarja z begunci namesto z realnimi težavami, plače, rast, brezposelni itd...Glede na tole: www.bbc.co.uk/progra...s/p03200f8 je v igri tvoja prva opcija. Saj se je to videlo iz helihopterja.
Ko jim ne bodo več koristili se jih bodo znebili, ja.
> > Merkel bi morala odstopiti!
>
> Se mi zdi, da je vajeti v roke prevzel bavarski premier.
Nič čudnega ce mu se doma dogaja sranje. Italijo so ignorirali pa Grčijo,...sprevrženo do konca. Take brezjajcnike, dušebrižniki in mirovnike bodo te mravlje požrle ko pride cas.
sporočil: 5.835
[rub15]Po mojem drugo. Sem pa v tej niti o tem že pisal.
> [Inside]
> Ne vem ali so nori ali pa imajo nek plan v ozadju.
Po mojem prvo.
[fxm12000]Res je.
Problem je pa v tem, da kljub temu , da so se begunci slovenske vukojebine na vse kriplje izogibali, bodo hočeš nočeš morali celo sem, ko bodo vsi ostali vrata zaprli. Mi bomo tuhtali, a imamo vrata z levo kljuko ali desno pa ali navadno ključavnico ali patentno.
[menim]Sem prebral, zanimivo razmišljanje. Meni se zdi preveč noro, da bi Nemci inscenirali svetovno histerijo zaradi svojih interesov - delitve EU. Bomo videli.
> [rub15]
> > [Inside]
> > Ne vem ali so nori ali pa imajo nek plan v ozadju.
>
>
> Po mojem prvo.
Po mojem drugo. Sem pa v tej niti o tem že pisal.
sporočil: 3.600
Koliko sekularnih držav, kjer je večina prebivalcev muslimanov poznaš? A jih lahko prosim našteješ?Kakšno vprašanje je to? Islamske države niso sekularne.
In ne, nič si ne izmišljujem, s kvotami nas silijo sprejeti njihovo vizijo multikulti družbe.Ozrite se naokrog, v multikulturni družbi že živite. Upam, da si ne domišljate, da ima 2 milijona Slovencev enotno kulturo ali isto kot vi. S kvotami pa vas nihče ne sili v spremembo vaše kulture, brez panike. Če se bo zaradi sprejema in pomoči 2000 beguncem vaša kultura sesedla v prah, potem imate pač šibko kulturo. Okrepite jo. Izobražujte se, podpirajte slovenske umetnike in kulturnike, berite knjige slovenskih avtorjev... Predvsem pa si ne domišljajte, da živite v enokulturnem svetu.
[Inside]Neumna je bila Merklova. Kot sem že napisal je na Merklovo (verjetno) pritisnil bavarski premier, ki je tudi njen koalicijski partner.
Ne verjamem da so bili do včeraj tako neumni.
Ampak pustmo to. Situacija je taka kot je, karte se delijo na novo, bomo videli kaj se bo dogajalo naprej.
Nas so vzgajali v demokraciji, solidarnosti, liberalnosti, antifašizmu,...oni pa se od rojstva učijo samo borbe. Takoj bi morali povsod postaviti na vrh politike ljudi z močnim karakterjem, drugače nas bodo teli birokrati totalno zapeljali v situacijo brez kontrole.Misija nemogoče.:-) Imamo take politike kot si jih zaslužimo, so slika nas samih.
sporočil: 3.600
Bučke. Še sanja se vam ne, kaj bo leta 2100.
p.s.
Leta 2100 se bo morska gladina zaradi podnebnih sprememb dvignila za 10 metrov. Torej?
p.s.
Leta 2100 se bo morska gladina zaradi podnebnih sprememb dvignila za 10 metrov. Torej?
[gsavli]To je tipicno slovensko.
daj mir, vsi delamo napake. gre za to, koliko jih narediš in kako odreagiraš, ko jo narediš. fak, ste nekateri strogi do sebe (avtomatično namreč domnevam, da tudi sami takoj laufate k delodajalcu z odpovedjo, ko kaj narobe presodite na šihtu, tako kot to zahtevate od drugih ali pa zaprete svoj d.o.o. ali s.p.).
Ampak glede na Merklcino podobo, ki jo na bliznjem vzhodu ocitno ze po bozje castijo, bi bilo verjetno koristno, da odstopi in da vidimo po bliznjem vzhodu malo onega tradicionalnega zalovanja z jamranjem in jokanjem.
Drugace po moje ne bodo razumeli, kaj bi naj nemsko zaprtje mej pomenilo. Ker niti jaz tega ne razumem. Ce jim na meje pride 100.000 beguncev, kaj bodo? Z gumijevkami in solzilcem nad njih? Ker ko je srbija transportirala 100K beguncev na Madzarsko mejo, je to bil Orbanov problem, nekako domnevam da bo sedaj, kljub zaprtju mej, to nemski problem.
Ok, se en vic, za katerega je dal inspiracijo Crt z vicem iz casov ceskoslovaske in varsavskega pakta:
Merklca (M) ulovi zlato ribico (R). Ribica jo prosi, da jo izpusti, v zameno pa dobi tri zelje.
M: Da bi v nemcijo prislo 100.000 sirskih beguncev.
R: Ok, done. Druga zelja?
M: Da bi v nemcijo prislo se 100.000 sirskih beguncev.
R: Emm, ok. Naj ti bo, tretja zelja?
M: Da bi v nemcijo prislo se 100.000 sirskih beguncev.
R: Ok, stara, resno, pa kwa ti je?
M: Ja, saj bodo sli cez Orbanovo madzarsko, a ne?
[Inside]Nekoliko so (bili) zbegani in pod močnim vplivom zaslepljenih new age wannabe humanistov, predvsem pa najbrž gre za plan v ozadju, kot vedno. Meni smrdi po velikem bratu, lastniku ZDA (pa ne le ZDA). Bolj konkretno lastniku tiskarne USD (pa ne le USD).
> [shampion]
> > [kura1a]
> > ZBOGOM Evropa, kakršno smo te poznali.
>
> Vidim kar nekaj podobnosti s propadom Rimskega cesarstva.
> Na spodnjem linku si lahko preberete tekst pod podnaslovom, "Propad Rimskega cesarstva".
> sl.wikipedia.org/wik...ki_imperij
> Nič ni novega pod soncem.
Nič se niso naučili niti od razpada SZ niti od razpada YU. Merkel sedaj zapira meje ko je ze prepozno in to naj bi bila najboljša voditeljica. Ja je za cas ko vse stima. Ko pa se jim bo zgodila BiH v sred EU bo pa jok. Ne vem ali so nori ali pa imajo nek plan v ozadju. Merkel bi morala odstopiti!
Grčija in njej podobne članice evroskupine so bile prvi udarec, islamski azijski migranti drugi, tretji bo...
[Petunija1]Do teh 2.000 'dobrodošlih' smo prišli v zelo kratkem času s podvajanjem številke.
> [COP]
> >...
...
Danes je v Sloveniji že več različnih kultur ampak naša je še vedno močno dominantna in prav bi bilo da tako tudi ostane, vendar ne bo, če bomo upoštevali nasvete naivnežev in kvazi-človekoljubov. V slednjem primeru je cifra 2.000 le začetek, ob 500.000 priseljencih pa se bodo dogajale tektonske spremembe, ki si jih nihče ne želi, ker v sebi nosijo veliko nevarnost nasilja in spopadov.
Če se 2000 materializira bo v kratkem času iz njih nastalo 6.000-10.000 v obliki žlahte ipd.
Upoštevaje azijsko nataliteto, ki je že doslej izmerjena v EU, pa v naslednjih par desetletjih še nekajkrat toliko. Samih pravovernih islamistov, ki se svoji veri ne smejo odreči in jo agresivno uveljavljajo in širijo kjer je še ni, kot imamo možnost to prakso izdatno spremljati vsak dan. Vsako zanikanje obstoječih dejstev je pesek v oči, za katerega bo nekoč moral nekdo odgovarjati, a bo za širšo skupnost prepozno.
Torej Slovencev doma vedno manj (nataliteta in izgon mladih izobražencev), invazivne tujerodne vrste na naših tleh pa v nekaj desetletjih za en 'Kopar i jedno Vélenje' skupaj.
sporočil: 33.249
Zadnja sprememba: najobj 14.09.2015 11:14
[rename]... OK, in kakšna bi v JNA morala biti učinkovita in nepotratna organiziranost ? ... khmm, samo vprašam ...
Sem ti dal plus, ceprav se glede Juge zel, zelo motis.
juga je bila sinonim za neucinkovitost, birokratiziranje in neorganiziranost..
Edino v cemer je bila Juga ucinkovita je bila udbovska mreza in strahovlada, ki je omogocila prikrivanje izvensodnih povojnih pobojev na stotinah morisc.
Gospodarstvo in tudi druzbeno zivljenje pa je bilo "organizirano" do mej absurda. Od samoupravnih blodenj in organizacij zdruzenega dela, interesnih skupnosti do neskoncnih znanstvenih nebuloz, ki so jih poucevali na FSPN, EF, PF itd....in vsak, ki je bil v JLA je lahko na lastne oci videl, kaj je to neucinkovita in potratna ne-organiziranost...
P.S.: ker smo glih na Bližnjem vzhodu, so včasih tam Jugo firme na veliko gradile vse živo samo zato, ker so se diktatorji bali Titeja in njegove udbovske mreže in strahovlade, čeprav se je zaradi neučinkovitosti, birokratiziranja in neorganiziranosti vse sproti rušilo, kar so Jugoviči tam zgradili ... khmm, če pa se ni zrušilo samo, pa so potem tisto zrušili Američani skupaj s svojo koalicijo voljnih, ker za rušenje niso imeli mandata OZN ...
Zadnja sprememba: anon-11660 14.09.2015 14:18
[rava]Die ungarischen Behörden haben offenbar rund 8.000 Flüchtlinge direkt von der Südgrenze nach Hegyeshalom nahe der österreichischen Grenze gebracht. „Die Polizei hat alle drei Lager in Röszke geräumt und die Menschen mit Bussen und Sonderzügen an die österreichische Grenze transportiert“, sagte heute Zsuzsanna Zsohar von der Hilfsorganisation Migration Aid.
Merkel in Juncker ogrožata slovenski primat najbolj kretenskih politikov
Ungarn hat nach Angaben des UNHCR ganz offensichtlich damit begonnen, die von Serbien kommenden Flüchtlinge nicht mehr zu registrieren, sondern direkt in Zügen zur österreichischen Grenze zu bringen.
Aktuell sei das Sammellager direkt hinter den Bahngleisen zwischen Serbien und Ungarn, „so gut wie leer, es sind mehr Polizisten da als Flüchtlinge“, beschrieb Zsohar die Lage.
Nemci z njihovimi "Simonami" so si zakuhali strasansko godljo, Orban pa je pokazal da je zvit ko presta. Begunce direktno iz srbije vozijo na avstrijsko mejo, srbi jih vozijo iz makedonije, makedonci pa iz grcije. No, grki pa jih vozijo vsaj iz otokov do Pireja.
In na koncu bodo te srce parajoce slike, ki smo jih videli iz madzarske, makedonske in grske meje, zacele prihajati iz nemske in avstrijske meje.
In potem bodo nemski politiki naredili kaj?
sporočil: 211
[bc123a]Pizdili da Evropa noče biti solidarna in da to vse skup sploh ni več v duhu EU :)
> [rava]
> Merkel in Juncker ogrožata slovenski primat najbolj kretenskih politikov
Die ungarischen Behörden haben offenbar rund 8.000 Flüchtlinge direkt von der Südgrenze nach Hegyeshalom nahe der österreichischen Grenze gebracht. „Die Polizei hat alle drei Lager in Röszke geräumt und die Menschen mit Bussen und Sonderzügen an die österreichische Grenze transportiert“, sagte heute Zsuzsanna Zsohar von der Hilfsorganisation Migration Aid.
Ungarn hat nach Angaben des UNHCR ganz offensichtlich damit begonnen, die von Serbien kommenden Flüchtlinge nicht mehr zu registrieren, sondern direkt in Zügen zur österreichischen Grenze zu bringen.
Aktuell sei das Sammellager direkt hinter den Bahngleisen zwischen Serbien und Ungarn, „so gut wie leer, es sind mehr Polizisten da als Flüchtlinge“, beschrieb Zsohar die Lage.
Nemci z njihovimi "Simonami" so si zakuhali strasansko godljo, Orban pa je pokazal da je zvit ko presta. Begunce direktno iz srbije vozijo na avstrijsko mejo, srbi jih vozijo iz makedonije, makedonci pa iz grcije. No, grki pa jih vozijo vsaj iz otokov do Pireja.
In na koncu bodo te srce parajoce slike, ki smo jih videli iz madzarske, makedonske in grske meje, zacele prihajati iz nemske in avstrijske meje.
In potem bodo nemski politiki naredili kaj?
Ampak Merklce imajo že Nemci poln kufer počas...
Zadnja sprememba: anon-11660 14.09.2015 14:42
[rava]Ne zgleda tako, ampak glede na to, da ima "mati evrope" svoje obozevalce od Sirije do Iraka ne vidim drugega nacina, da ta naval poneha, kot da bo Merklca morala odstopiti, potem pa zaspilajo "spremembo vetra".
zaenkrat še ne zgleda tako
news.yahoo.com/germa...28236.html
Ker begunci ki so jih intervjuvali v Salzburgu sploh ne verjamejo, da so nemci meje zaprli. Kaj sele tisti, ki so se v Turciji.
Slika iz avstrijske meje je na las podobna tisti iz makedonske tri tedne nazaj in madzarske dva tedna nazaj:
cdn3.spiegel.de/imag...9-dlwl.jpg
No, sedaj bodo imeli nemci in avstrijci moznost, da sami speljejo posel drugace, kot je to naredil Orban.
sporočil: 211
[rava]Ja seveda, in zato so potem zaprli meje in se šli zasrat tej javnomnenjski večini :D
zaenkrat še ne zgleda tako
news.yahoo.com/germa...28236.html
[bc123a]Tole je pa sploh zanimivo...
> [rava]
> zaenkrat še ne zgleda tako
> news.yahoo.com/germa...28236.html
Ne zgleda tako, ampak glede na to, da ima "mati evrope" svoje obozevalce od Sirije do Iraka ne vidim drugega nacina, da ta naval poneha, kot da bo Merklca morala odstopiti, potem pa zaspilajo "spremembo vetra".
Ker begunci ki so jih intervjuvali v Salzburgu sploh ne verjamejo, da so nemci meje zaprli. Kaj sele tisti, ki so se v Turciji.
Slika iz avstrijske meje je na las podobna tisti iz makedonske tri tedne nazaj in madzarske dva tedna nazaj:
cdn3.spiegel.de/imag...9-dlwl.jpg
No, sedaj bodo imeli nemci in avstrijci moznost, da sami speljejo posel drugace, kot je to naredil Orban.
www.welt.de/politik/...erger.html
Die Nachrichtenagentur AP hatte kürzlich über den Berliner Pastor Gottfried Martens berichtet, der in Berlin aktuell Hunderte Flüchtlinge betreut, die vom Islam zum Christentum konvertieren. Vor allem Flüchtlinge aus dem Iran und Afghanistan, die zuvor dreimonatige Crash-Kurse belegt haben sollen, ließen sich taufen.
Die meisten beteuern, dass "wahrer Glaube" sie zum Christentum geführt habe – und nicht die bessere Aussicht auf Asyl in Deutshland. Für den Berliner Pastor ist es "irrelevant, aus welchen Motiven die Menschen Kontakt zur Gemeinde aufnehmen". Er freut sich, dass sie die Möglichkeit bekämen, die christliche Botschaft näher kennenzulernen.