Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Slovenski levičar in sirski begunec

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8

anon-308559 sporočil: 211
[#2547182] 10.09.15 07:43 · odgovor na: (#2547167)
Odgovori   +    8
[rava]
To še zastopim, da se eni Merklci utrga, pa naši svetobjemajoči levici.
Ne razumem pa tega, da Nemci ne popizdijo.
Z nečim so jim morali kupit al kaj.
V Nemčiji je full panika, da če slučajno kaj rečeš čez to "migracijo" te takoj lahko ožigosajo za skrajnega desničarja, takorekoč Nazi. Me zanima koliko časa bo ta jez še držal ko se začnejo resne pizdarije.
anon-308559 sporočil: 211
[#2547193] 10.09.15 09:00 · odgovor na: anon-11660 (#2547121)
Odgovori   +    5
[bc123a]
> [rava]
> Močno upam, da bo šla glavna špura drugje, ne čez nas tudi pol, ko Orban meje zadihta.

Sploh ni problem. Od EU pokasiramo denar za begunsko taborisce, ki ga postavimo v Sentilju, Pesnici ali nekje tam blizu. SZ organizirajo posebne vlake, s katerimi bomo begunce furali iz juzne meje v begunsko taborisce (na vsak vlak damo GPS naprave, ki bodo kazale beguncem, da se peljejo proti severu, tako kot Airshow na letalih ;)

Prevoz in tabor debelo zacolamo EU. "zadihtamo" meje tako, da celotno vojsko postavimo na vse slovenske meje, kar pomeni da bo 1 vojak na pet kilometrov, torej 2.5 km levo in desno od sentilja bo po eden.

Pa smo EU carji :)
ROTFL !!! Savdska arabija je ponudila denar za gradnjo 200 mošej v Nemčiji :)))

www.faz.net/aktuell/...89932.html

Če pa to ne spada pod rubriko jebanje v glavo :))
FIN-527377 sporočil: 1.005
[#2547205] 10.09.15 09:41 · odgovor na: anon-308559 (#2547193)
Odgovori   +    5
[fastriff1]
> [bc123a]
> > [rava]
> > Močno upam, da bo šla glavna špura drugje, ne čez nas tudi pol, ko Orban meje zadihta.
>
> Sploh ni problem. Od EU pokasiramo denar za begunsko taborisce, ki ga postavimo v Sentilju, Pesnici ali nekje tam blizu. SZ organizirajo posebne vlake, s katerimi bomo begunce furali iz juzne meje v begunsko taborisce (na vsak vlak damo GPS naprave, ki bodo kazale beguncem, da se peljejo proti severu, tako kot Airshow na letalih ;)
>
> Prevoz in tabor debelo zacolamo EU. "zadihtamo" meje tako, da celotno vojsko postavimo na vse slovenske meje, kar pomeni da bo 1 vojak na pet kilometrov, torej 2.5 km levo in desno od sentilja bo po eden.
>
> Pa smo EU carji :)

ROTFL !!! Savdska arabija je ponudila denar za gradnjo 200 mošej v Nemčiji :)))

www.faz.net/aktuell/...89932.html

Če pa to ne spada pod rubriko jebanje v glavo :))
Razloži onim dvesto debilom "Protirasistične fronte", ki so včeraj v spremstvu novinarjev-somšiljenikov in pod policijsko zaščito protestirali po Ljubljani.
Nantl sporočil: 1.160
[#2547266] 10.09.15 12:22 · odgovor na: (#2547120)
Odgovori   +    6
[rava]
Za to pa že prav težko verjamem, da je res, ampak če je, naj gre pa cela EU in Švabi skup upm

Schools in Germany are ordering teenage girls not to wear mini-skirts or shorts so as to prevent attacks from Muslim migrants who may be offended by such attire.
investmentwatchblog....ts-shorts/

www.youtube.com/watc...TdKxCz2FIQ

V malo bolj artikuliranih civilizacijah se je o official poskusih islama montirati globalno diktaturo debatiralo že 10 let nazaj.

Potem pa vidiš tole - za malo okusa kje je islam danes:
www.youtube.com/watc...iKJsZZ-WQ0

In oprane glave z average IQ tam okrog 70 drvijo v hordah v evropo, kjer politika nesposobna za reševat lastne probleme, kaj šele odkrito povedat tem ljudem ... če pridete k nam so tu naša pravila, če ne pa vozite nazaj ... in potem se naše lokalne glave namontirane na politične položaje z dokaj podobnim IQ jem kot prišleki, preparirane z bolano krščasnko mitologijo, kvazi moralo in idejo politične korektnosti v našem imenu odpovedujejo naši svobodi za svoje žepe in pozicije.

Fuck off, bi rekel Hitch (in tudi jaz).
najobj sporočil: 33.249
[#2547303] 10.09.15 15:06 · odgovor na: (#2547167)
Odgovori   +    3
[rava]
To še zastopim, da se eni Merklci utrga, pa naši svetobjemajoči levici.
Ne razumem pa tega, da Nemci ne popizdijo.
Z nečim so jim morali kupit al kaj.
... evo, in potem ko so Američani s svojim "izvozom demokracije" begunsko pizdarijo povzročili in s sprejemom beguncev nočejo imeti nič, oni v svojih cajtngih www.nytimes.com/2015...-hour.html reakcije po Evropi primerjajo z označevanjem, deportacijami in iztrebljanjem Židov v nemških koncentracijskih taboriščih med WWII ... ja, naši veliki prijatelji preko velike luže res obvladajo svoj posel in dobro vejo, kaj Nemce žuli ...
[#2547309] 10.09.15 15:16
Odgovori   +    5
Evo, prvih 14 so že našli na sprehodu po prekmurski avtocesti, AI že na široko daje izjave. Forumski in drugačni foteljski človekoljubni nakladači, tako vabljeni in dobrodošli gostje prihajajo, odprite jim svoja domača vrata. Drugi si bomo začeli ogledovati za obrambnimi orožji.
anon-204390 sporočil: 13.528
[#2547324] 10.09.15 15:44 · odgovor na: najobj (#2547303)
Odgovori   +    0
[najobj]
> [rava]
> To še zastopim, da se eni Merklci utrga, pa naši svetobjemajoči levici.
> Ne razumem pa tega, da Nemci ne popizdijo.
> Z nečim so jim morali kupit al kaj.

... evo, in potem ko so Američani s svojim "izvozom demokracije" begunsko pizdarijo povzročili in s sprejemom beguncev nočejo imeti nič, oni v svojih cajtngih www.nytimes.com/2015...-hour.html reakcije po Evropi primerjajo z označevanjem, deportacijami in iztrebljanjem Židov v nemških koncentracijskih taboriščih med WWII ... ja, naši veliki prijatelji preko velike luže res obvladajo svoj posel in dobro vejo, kaj Nemce žuli ...
Valit vso krivdo na ZDA je smešno poenostavljanje, čeprav se strinjam, da nosijo svoj del odgovornosti. Sicer pa takšne turbulence kot je tale z begunci bodo spremenile zahod, najbrž pa tudi muslimanski svet.
www.bbc.com/news/wor...t-34205911
Morda pa na te begunce lahko gledaš tudi tako, da so v Evropi kot nova fejsbuk armada manj škodljivi in bolj pod kontrolo, kot če se priključijo ISIS-u.
anon-11660 sporočil: 48.253
[#2547332] 10.09.15 16:20 · odgovor na: FIN-527377 (#2547309)
Odgovori   +    1
[FIN-527377]
Evo, prvih 14 so že našli na sprehodu po prekmurski avtocesti, AI že na široko daje izjave. Forumski in drugačni foteljski človekoljubni nakladači, tako vabljeni in dobrodošli gostje prihajajo, odprite jim svoja domača vrata. Drugi si bomo začeli ogledovati za obrambnimi orožji.
Daj ne seri po tej temi, debate na temo beguncev so vsepovsod zaprte tudi zato, ker se prej ali slej izrodijo v ksenofobno nabijanje.

Teh stirinajst je ocitno narobe zavilo nekje na madzarskem, da so sploh prisli k nam. In grem stavit, da bodo iz postojnskega azilnega centra takoj hitro vzeli pot pod noge (upam da ne po avtocesti) proti Avstriji.
[#2547337] 10.09.15 16:37 · odgovor na: anon-11660 (#2547332)
Odgovori   +    3
[bc123a]
Daj ne seri po tej temi, debate na temo beguncev so vsepovsod zaprte tudi zato, ker se prej ali slej izrodijo v ksenofobno nabijanje.
Izrazoslovje močno pritiče kindergarten levoliberalcu, ki je napisal na to temo 35 pomembnih postov. Jaz deset, kar je moj osebni rekord, seveda so v očeh imenovanega tipa piscev ksenofobni. Pometaj torej pred svojim pragom.
anon-11660 sporočil: 48.253
[#2547338] 10.09.15 16:39 · odgovor na: FIN-527377 (#2547337)
Odgovori   +    1
[FIN-527377]
> [bc123a]

> Daj ne seri po tej temi, debate na temo beguncev so vsepovsod zaprte tudi zato, ker se prej ali slej izrodijo v ksenofobno nabijanje.

Izrazoslovje močno pritiče kindergarten levoliberalcu, ki je napisal na to temo 35 pomembnih postov. Jaz deset, kar je moj osebni rekord, seveda so v očeh imenovanega tipa piscev ksenofobni. Pometaj torej pred svojim pragom.
mene zmerjas za levoliberalca? si sploh bral moje poste?
[#2547355] 10.09.15 17:48 · odgovor na: (#2547353)
Odgovori   +    3
[kajulci]
Meni je šel srh po hrbtu in potem sem začela malo težko dihati, en tak miniaturni panični napad po teh tvojih dveh linkih. Do zdaj se mi je kljub vsemu zdelo vse skupaj na ravni teoretiziranja in kaj bo če bo, tole pa ni več hec. Tisto s transparenti me je pa itak čist razkurilo. Pa kako folk ne vidi, kaj se dogaja?
Bojiš se pa zapiranja te teme? Ej, ljudje moji, glave ven iz peska, tu gre hudičevo zares.
Nantl sporočil: 1.160
[#2547367] 10.09.15 18:40 · odgovor na: (#2547335)
Odgovori   +    1
[rename]
Najbrž so res zalutali.
Zagotovo pa niso kar tako zalutali tisti, ki so včeraj s pomočjo policije preprečili svobodo govora.

www.reporter.si/slov...vora/55193
Tile biseri so pravi odfukanci. Take je treba vse dat v šolo za 20 let ... učit se fizike, biologije, astronomije .... in tudi read the fucking bible in še koran .... pa da vidimo koliko bodo zagreti potem.
[#2547372] 10.09.15 19:01 · odgovor na: anon-204390 (#2547324)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 10.09.2015 19:11
[vickibedi]
> [najobj]
> > [rava]
> > To še zastopim, da se eni Merklci utrga, pa naši svetobjemajoči levici.
> > Ne razumem pa tega, da Nemci ne popizdijo.
> > Z nečim so jim morali kupit al kaj.
> ... evo, in potem ko so Američani s svojim "izvozom demokracije" begunsko pizdarijo povzročili in s sprejemom beguncev nočejo imeti nič, oni v svojih cajtngih www.nytimes.com/2015...-hour.html reakcije po Evropi primerjajo z označevanjem, deportacijami in iztrebljanjem Židov v nemških koncentracijskih taboriščih med WWII ... ja, naši veliki prijatelji preko velike luže res obvladajo svoj posel in dobro vejo, kaj Nemce žuli ...
Valit vso krivdo na ZDA je smešno poenostavljanje, čeprav se strinjam, da nosijo svoj del odgovornosti. Sicer pa takšne turbulence kot je tale z begunci bodo spremenile zahod, najbrž pa tudi muslimanski svet.
www.bbc.com/news/wor...t-34205911
Morda pa na te begunce lahko gledaš tudi tako, da so v Evropi kot nova fejsbuk armada manj škodljivi in bolj pod kontrolo, kot če se priključijo ISIS-u.
... eh, saj ne valim vse krivde na ZDA, ampak sem kot ti napisal, da Američani nosijo svoj 95% del odgovornosti ...

P.S.: ne ljubi se mi guglat o njihovih lažeh o WMD, zvijanju rok koaliciji voljnih za napad na Irak in rušenje prve domine na Bližnjem vzhodu s hkratnim odpiranjem vrat na stežaj psihopatom v ISIS-u, ki jih je Sadam držal na kratko, se pa strinjam s tabo, da bodo "turbulence" z begunci po ukrajinski spremembi položaja Rusije spremenile predvsem evropski del zahoda, čeprav ne vem, če je to bil tudi ameriški namen, ki ob svojem slabem prenašanju resne konkurence forum.finance.si/?m=...424&single vedno znova malo zakurijo, da potem lahko pomagajo gasiti in postanejo odrešiteljski bogovi za vsako naslednjo generacijo, ki preteklega dogajanja ni spremljala v živo ... no, karkoli je res in kar ostaja nam skrito, je zelo očitno, da se tole en.wikipedia.org/wik...e_articles izvaja dobesedno "by the book" ...
crt sporočil: 28.825
[#2547382] 10.09.15 19:49 · odgovor na: (#2547365)
Odgovori   +    3
ko ti enkrat papez ni dovolj dober predstavnik krscanstva, je se najmanj, kar ti pripada nalepk, to, da si bolj papeski od papeza ... hey you left yourself wide open for that one :)

ker si si, kolikor se spomnim, poiskal prijetno podobno zeleno okolje kot jaz (ali se bolj), ti zelim, da se lepo pocutis v njem. verjamem celo, da z nekaj srece to ostaja mozno (bobek13, ne se smejat zdaj).

kot tudi, da je to mogoce celo bolj odvisno od tukaj ze bivajocih kot od teh, ki bodo ali ne bodo prisli sem.

dobre zelje veljajo tudi vsem ostalim, ce jih kdo ne mara, pa tudi prav.
[#2547385] 10.09.15 20:09 · odgovor na: najobj (#2547372)
Odgovori   +    0
V nastajajočem evrokaosu vedno bolj vidim nenapovedano rušilno vojno brez orožja z velesilo (kar Evropa z Nemčijo ob Franciji in Angliji vsekakor je) s strani tako ZDA kot Rusije - mimogrede, je kdo kaj bral o pokolih džihadistov v Rusiji zadnji dve leti, v katerih je Rusija povečala svoj imperij in destablizirala vzhod Evrope? Kitajska modro stoji bolj ali manj ob strani. Laže bo 2050 odločati o delitvi dobrin v troje kot v četvero. Islamizem na ravni 14. stoletja krščanske civilizacije lahko močno pomaga k uničevanju četrtega, ne le z neizbežnim in dokazanim ingerentnim nasiljem, še bolj s sesutjem evropske metadržave v njenih ekonomskih in socialnih temeljih.

Zato mislim, da imaš prav veliko bolj, kot misli tule večina. Le da hočeš videti le enega od zunanjih igralcev, ki si ob sesuvanju v prah evropskih liberalnih in libertarnih idej manejo roke.
anon-278805 sporočil: 1.387
[#2547449] 11.09.15 08:32 · odgovor na: FIN-527377 (#2546354)
Odgovori   +    2
Čas... Ga imaš (ga imam) v svojem tako kratkem intermezzu večnosti dovolj, da .....
....da izkoristim vsak dan in vsako uro svojega obstoja - čim bolje, kot se le da.
[#2547468] 11.09.15 09:54 · odgovor na: FIN-527377 (#2547385)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 11.09.2015 10:09
[FIN-527377]
V nastajajočem evrokaosu vedno bolj vidim nenapovedano rušilno vojno brez orožja z velesilo (kar Evropa z Nemčijo ob Franciji in Angliji vsekakor je) s strani tako ZDA kot Rusije - mimogrede, je kdo kaj bral o pokolih džihadistov v Rusiji zadnji dve leti, v katerih je Rusija povečala svoj imperij in destablizirala vzhod Evrope? Kitajska modro stoji bolj ali manj ob strani. Laže bo 2050 odločati o delitvi dobrin v troje kot v četvero. Islamizem na ravni 14. stoletja krščanske civilizacije lahko močno pomaga k uničevanju četrtega, ne le z neizbežnim in dokazanim ingerentnim nasiljem, še bolj s sesutjem evropske metadržave v njenih ekonomskih in socialnih temeljih.

Zato mislim, da imaš prav veliko bolj, kot misli tule večina. Le da hočeš videti le enega od zunanjih igralcev, ki si ob sesuvanju v prah evropskih liberalnih in libertarnih idej manejo roke.
... čuj, ko bom videl nekaj tako "by the book" odlično delujočega temu en.wikipedia.org/wik...e_articles podobnega s katerekoli druge strani, bom razmišljal še o tistem ... khmm, dokler pa česa podobnega ne vidim, o drugem ne morem razmišljati ...

P.S.: čeprav bo glede na moj odnos do WWII marsikdo na totem forumu zelo začuden, je moje mnenje, da je Nemčija ne le najmočnejša država v Evropi, ampak je ob vsem spoštovanju - Anglija je bolj ameriška kot evropska - do Francije predvsem Nemčija evropski "piemont", ki je združila in na kateri EU stoji ali pade ... evo, zato pa imaš ti občutek - sicer jaka stvar, kaj jaz vidim - da jaz vidim, da si jo je ZDA z rušilno vojno brez orožja izbrala za tarčo, s katero bo zelo verjetno - v ekonomiji ni ljubezni - sesula svojega v tem trenutku največjega konkurenta ... ja, in res me zanima, kdo je lahko toti silni množici ljudi naročil, da morajo glih v Nemčijo in ne smejo nikamor drugam ter da jim niti Avstrija, Danska, Nizozemska, Belgija, Francija, Švica(?!?) itd. niso dovolj dobre, sploh ker se one lahko "branijo" pred silovitim navalom beguncev, ker za razliko od Nemčije nobena od njih ne nosi grozovitega bremena - NY Times ga je že potegnil iz rokava - holokavsta in ki si zato ne upa - dokler ji zaradi prevelikega pritiska ne bo počil film - privoščiti "nehuman" odnos do beguncev, ki to v veliki večini itak niso ... aja, in Rusija niti slučajno ne ruši EU, ker imata Rusija in EU komplementarna gospodarstva in za razliko od ZDA - zato je ZDA sprovocirala www.youtube.com/watc...L_GShyGv3o vojno v Ukrajini - Rusija potrebuje EU vsaj tako, kot EU potrebuje Rusijo ...
anon-204390 sporočil: 13.528
[#2547540] 11.09.15 13:53 · odgovor na: najobj (#2547468)
Odgovori   +    2
[najobj]
> [FIN-527377]
> V nastajajočem evrokaosu vedno bolj vidim nenapovedano rušilno vojno brez orožja z velesilo (kar Evropa z Nemčijo ob Franciji in Angliji vsekakor je) s strani tako ZDA kot Rusije - mimogrede, je kdo kaj bral o pokolih džihadistov v Rusiji zadnji dve leti, v katerih je Rusija povečala svoj imperij in destablizirala vzhod Evrope? Kitajska modro stoji bolj ali manj ob strani. Laže bo 2050 odločati o delitvi dobrin v troje kot v četvero. Islamizem na ravni 14. stoletja krščanske civilizacije lahko močno pomaga k uničevanju četrtega, ne le z neizbežnim in dokazanim ingerentnim nasiljem, še bolj s sesutjem evropske metadržave v njenih ekonomskih in socialnih temeljih.
>
> Zato mislim, da imaš prav veliko bolj, kot misli tule večina. Le da hočeš videti le enega od zunanjih igralcev, ki si ob sesuvanju v prah evropskih liberalnih in libertarnih idej manejo roke.

... čuj, ko bom videl nekaj tako "by the book" odlično delujočega temu en.wikipedia.org/wik...e_articles podobnega s katerekoli druge strani, bom razmišljal še o tistem ... khmm, dokler pa česa podobnega ne vidim, o drugem ne morem razmišljati ...

P.S.: čeprav bo glede na moj odnos do WWII marsikdo na totem forumu zelo začuden, je moje mnenje, da je Nemčija ne le najmočnejša država v Evropi, ampak je ob vsem spoštovanju - Anglija je bolj ameriška kot evropska - do Francije predvsem Nemčija evropski "piemont", ki je združila in na kateri EU stoji ali pade ... evo, zato pa imaš ti občutek - sicer jaka stvar, kaj jaz vidim - da jaz vidim, da si jo je ZDA z rušilno vojno brez orožja izbrala za tarčo, s katero bo zelo verjetno - v ekonomiji ni ljubezni - sesula svojega v tem trenutku največjega konkurenta ... ja, in res me zanima, kdo je lahko toti silni množici ljudi naročil, da morajo glih v Nemčijo in ne smejo nikamor drugam ter da jim niti Avstrija, Danska, Nizozemska, Belgija, Francija, Švica(?!?) itd. niso dovolj dobre, sploh ker se one lahko "branijo" pred silovitim navalom beguncev, ker za razliko od Nemčije nobena od njih ne nosi grozovitega bremena - NY Times ga je že potegnil iz rokava - holokavsta in ki si zato ne upa - dokler ji zaradi prevelikega pritiska ne bo počil film - privoščiti "nehuman" odnos do beguncev, ki to v veliki večini itak niso ... aja, in Rusija niti slučajno ne ruši EU, ker imata Rusija in EU komplementarna gospodarstva in za razliko od ZDA - zato je ZDA sprovocirala www.youtube.com/watc...L_GShyGv3o vojno v Ukrajini - Rusija potrebuje EU vsaj tako, kot EU potrebuje Rusijo ...
En ruski car je enkrat izjavil, da ima Rusija samo dva zaveznika- prvi je vojska in drugi (vojaško) ladjevje. Bo kar držalo, ZDA je tukaj v prednosti, ker imajo kar nekaj (močnih) zaveznikov.
Sicer pa gre za staro borbo višjih interesov velesil. Če pa misliš, da se Putin loteva Sirije iz altruističnih razlogov, pa si krepko naiven:
www.businessinsider....ria-2015-9
Muslimani (in posledično Evropa) pa smo kolateralna škoda v tej zgodbi. Po mojem je celo v interesu vpletenih velesil v ta spopad, da se čim več za boj sposobnih beguncev preslika v Evropo.
[#2547549] 11.09.15 14:41 · odgovor na: anon-204390 (#2547540)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 11.09.2015 14:42
[vickibedi]
> [najobj]
> > [FIN-527377]
> > V nastajajočem evrokaosu vedno bolj vidim nenapovedano rušilno vojno brez orožja z velesilo (kar Evropa z Nemčijo ob Franciji in Angliji vsekakor je) s strani tako ZDA kot Rusije - mimogrede, je kdo kaj bral o pokolih džihadistov v Rusiji zadnji dve leti, v katerih je Rusija povečala svoj imperij in destablizirala vzhod Evrope? Kitajska modro stoji bolj ali manj ob strani. Laže bo 2050 odločati o delitvi dobrin v troje kot v četvero. Islamizem na ravni 14. stoletja krščanske civilizacije lahko močno pomaga k uničevanju četrtega, ne le z neizbežnim in dokazanim ingerentnim nasiljem, še bolj s sesutjem evropske metadržave v njenih ekonomskih in socialnih temeljih.
> >
> > Zato mislim, da imaš prav veliko bolj, kot misli tule večina. Le da hočeš videti le enega od zunanjih igralcev, ki si ob sesuvanju v prah evropskih liberalnih in libertarnih idej manejo roke.
> ... čuj, ko bom videl nekaj tako "by the book" odlično delujočega temu en.wikipedia.org/wik...e_articles podobnega s katerekoli druge strani, bom razmišljal še o tistem ... khmm, dokler pa česa podobnega ne vidim, o drugem ne morem razmišljati ...
>
> P.S.: čeprav bo glede na moj odnos do WWII marsikdo na totem forumu zelo začuden, je moje mnenje, da je Nemčija ne le najmočnejša država v Evropi, ampak je ob vsem spoštovanju - Anglija je bolj ameriška kot evropska - do Francije predvsem Nemčija evropski "piemont", ki je združila in na kateri EU stoji ali pade ... evo, zato pa imaš ti občutek - sicer jaka stvar, kaj jaz vidim - da jaz vidim, da si jo je ZDA z rušilno vojno brez orožja izbrala za tarčo, s katero bo zelo verjetno - v ekonomiji ni ljubezni - sesula svojega v tem trenutku največjega konkurenta ... ja, in res me zanima, kdo je lahko toti silni množici ljudi naročil, da morajo glih v Nemčijo in ne smejo nikamor drugam ter da jim niti Avstrija, Danska, Nizozemska, Belgija, Francija, Švica(?!?) itd. niso dovolj dobre, sploh ker se one lahko "branijo" pred silovitim navalom beguncev, ker za razliko od Nemčije nobena od njih ne nosi grozovitega bremena - NY Times ga je že potegnil iz rokava - holokavsta in ki si zato ne upa - dokler ji zaradi prevelikega pritiska ne bo počil film - privoščiti "nehuman" odnos do beguncev, ki to v veliki večini itak niso ... aja, in Rusija niti slučajno ne ruši EU, ker imata Rusija in EU komplementarna gospodarstva in za razliko od ZDA - zato je ZDA sprovocirala www.youtube.com/watc...L_GShyGv3o vojno v Ukrajini - Rusija potrebuje EU vsaj tako, kot EU potrebuje Rusijo ...
En ruski car je enkrat izjavil, da ima Rusija samo dva zaveznika- prvi je vojska in drugi (vojaško) ladjevje. Bo kar držalo, ZDA je tukaj v prednosti, ker imajo kar nekaj (močnih) zaveznikov.
Sicer pa gre za staro borbo višjih interesov velesil. Če pa misliš, da se Putin loteva Sirije iz altruističnih razlogov, pa si krepko naiven:
www.businessinsider....ria-2015-9
Muslimani (in posledično Evropa) pa smo kolateralna škoda v tej zgodbi. Po mojem je celo v interesu vpletenih velesil v ta spopad, da se čim več za boj sposobnih beguncev preslika v Evropo.
... čuj, jaz nisem pisal o Rusiji in Siriji, ampak o Rusiji in EU ... khmm, sploh pa ne razumem, zakaj bi Sirija lahko bila Rusom pomembnejša od EU, da bi preko obvoda v Siriji Rusi pomagali (WTF?) Američanom rušit EU, kot je tukaj zgoraj napisal FIN-527377 ...

P.S.: ne verjamem, da je EU kolateralna škoda, ampak je EU tarča na način, kot sem tukaj napisal ...
[#2547554] 11.09.15 15:11 · odgovor na: najobj (#2547468)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: FIN-527377 11.09.2015 15:12
[najobj]
> [FIN-527377]
> V nastajajočem evrokaosu vedno bolj vidim nenapovedano rušilno vojno brez orožja z velesilo (kar Evropa z Nemčijo ob Franciji in Angliji vsekakor je) s strani tako ZDA kot Rusije - mimogrede, je kdo kaj bral o pokolih džihadistov v Rusiji zadnji dve leti, v katerih je Rusija povečala svoj imperij in destablizirala vzhod Evrope? Kitajska modro stoji bolj ali manj ob strani. Laže bo 2050 odločati o delitvi dobrin v troje kot v četvero. Islamizem na ravni 14. stoletja krščanske civilizacije lahko močno pomaga k uničevanju četrtega, ne le z neizbežnim in dokazanim ingerentnim nasiljem, še bolj s sesutjem evropske metadržave v njenih ekonomskih in socialnih temeljih.
>
> Zato mislim, da imaš prav veliko bolj, kot misli tule večina. Le da hočeš videti le enega od zunanjih igralcev, ki si ob sesuvanju v prah evropskih liberalnih in libertarnih idej manejo roke.

Mislim, da si izjemno politično in zgodovinsko naiven, če misliš da je ruski interes, ki ga sicer vedno zagovarjaš, močna EU (= Nemčija, kot si že sam izpeljal). Izjemno. Da EU (razen UK) srednjeročno kot vir surovin in dolgoročno tudi kot trg rabi Rusijo, je pa nesporno dejstvo.
[#2547559] 11.09.15 15:29 · odgovor na: FIN-527377 (#2547554)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 11.09.2015 15:44
[FIN-527377]
> [najobj]
> > [FIN-527377]
> > V nastajajočem evrokaosu vedno bolj vidim nenapovedano rušilno vojno brez orožja z velesilo (kar Evropa z Nemčijo ob Franciji in Angliji vsekakor je) s strani tako ZDA kot Rusije - mimogrede, je kdo kaj bral o pokolih džihadistov v Rusiji zadnji dve leti, v katerih je Rusija povečala svoj imperij in destablizirala vzhod Evrope? Kitajska modro stoji bolj ali manj ob strani. Laže bo 2050 odločati o delitvi dobrin v troje kot v četvero. Islamizem na ravni 14. stoletja krščanske civilizacije lahko močno pomaga k uničevanju četrtega, ne le z neizbežnim in dokazanim ingerentnim nasiljem, še bolj s sesutjem evropske metadržave v njenih ekonomskih in socialnih temeljih.
> >
> > Zato mislim, da imaš prav veliko bolj, kot misli tule večina. Le da hočeš videti le enega od zunanjih igralcev, ki si ob sesuvanju v prah evropskih liberalnih in libertarnih idej manejo roke.
> ... čuj, ko bom videl nekaj tako "by the book" odlično delujočega temu en.wikipedia.org/wik...e_articles podobnega s katerekoli druge strani, bom razmišljal še o tistem ... khmm, dokler pa česa podobnega ne vidim, o drugem ne morem razmišljati ...
>
> P.S.: čeprav bo glede na moj odnos do WWII marsikdo na totem forumu zelo začuden, je moje mnenje, da je Nemčija ne le najmočnejša država v Evropi, ampak je ob vsem spoštovanju - Anglija je bolj ameriška kot evropska - do Francije predvsem Nemčija evropski "piemont", ki je združila in na kateri EU stoji ali pade ... evo, zato pa imaš ti občutek - sicer jaka stvar, kaj jaz vidim - da jaz vidim, da si jo je ZDA z rušilno vojno brez orožja izbrala za tarčo, s katero bo zelo verjetno - v ekonomiji ni ljubezni - sesula svojega v tem trenutku največjega konkurenta ... ja, in res me zanima, kdo je lahko toti silni množici ljudi naročil, da morajo glih v Nemčijo in ne smejo nikamor drugam ter da jim niti Avstrija, Danska, Nizozemska, Belgija, Francija, Švica(?!?) itd. niso dovolj dobre, sploh ker se one lahko "branijo" pred silovitim navalom beguncev, ker za razliko od Nemčije nobena od njih ne nosi grozovitega bremena - NY Times ga je že potegnil iz rokava - holokavsta in ki si zato ne upa - dokler ji zaradi prevelikega pritiska ne bo počil film - privoščiti "nehuman" odnos do beguncev, ki to v veliki večini itak niso ... aja, in Rusija niti slučajno ne ruši EU, ker imata Rusija in EU komplementarna gospodarstva in za razliko od ZDA - zato je ZDA sprovocirala www.youtube.com/watc...L_GShyGv3o vojno v Ukrajini - Rusija potrebuje EU vsaj tako, kot EU potrebuje Rusijo ...
Mislim, da si izjemno politično in zgodovinsko naiven, če misliš da je ruski interes, ki ga sicer vedno zagovarjaš, močna EU (= Nemčija, kot si že sam izpeljal). Izjemno. Da EU (razen UK) srednjeročno kot vir surovin in dolgoročno tudi kot trg rabi Rusijo, je pa nesporno dejstvo.
... čuj, mene ideologija ne zanima, ampak me zanima ekonomija ... evo, in ker imata EU in Rusija komplementarni gospodarstvi, kar pomeni, da se njuni gospodarstvi dopolnjujeta, ne pa kot pri ZDA in EU konkurirata, to v nadaljevanju pomeni točno to, kar sem napisal, in sicer da Rusija potrebuje EU vsaj tako, kot EU potrebuje Rusijo ... khmm, politika pa je samo nadaljevanje ekonomije, kjer ni ljubezni, ampak so samo koristi, jebiga ... alzo, kdo je tukaj naiven ? ...
[#2547564] 11.09.15 15:51 · odgovor na: najobj (#2547559)
Odgovori   +    6
[najobj]
> [FIN-527377]
> > [najobj]
> > > [FIN-527377]
> > > V nastajajočem evrokaosu vedno bolj vidim nenapovedano rušilno vojno brez orožja z velesilo (kar Evropa z Nemčijo ob Franciji in Angliji vsekakor je) s strani tako ZDA kot Rusije - mimogrede, je kdo kaj bral o pokolih džihadistov v Rusiji zadnji dve leti, v katerih je Rusija povečala svoj imperij in destablizirala vzhod Evrope? Kitajska modro stoji bolj ali manj ob strani. Laže bo 2050 odločati o delitvi dobrin v troje kot v četvero. Islamizem na ravni 14. stoletja krščanske civilizacije lahko močno pomaga k uničevanju četrtega, ne le z neizbežnim in dokazanim ingerentnim nasiljem, še bolj s sesutjem evropske metadržave v njenih ekonomskih in socialnih temeljih.
> > >
> > > Zato mislim, da imaš prav veliko bolj, kot misli tule večina. Le da hočeš videti le enega od zunanjih igralcev, ki si ob sesuvanju v prah evropskih liberalnih in libertarnih idej manejo roke.

> > ... čuj, ko bom videl nekaj tako "by the book" odlično delujočega temu en.wikipedia.org/wik...e_articles podobnega s katerekoli druge strani, bom razmišljal še o tistem ... khmm, dokler pa česa podobnega ne vidim, o drugem ne morem razmišljati ...
> >
> > P.S.: čeprav bo glede na moj odnos do WWII marsikdo na totem forumu zelo začuden, je moje mnenje, da je Nemčija ne le najmočnejša država v Evropi, ampak je ob vsem spoštovanju - Anglija je bolj ameriška kot evropska - do Francije predvsem Nemčija evropski "piemont", ki je združila in na kateri EU stoji ali pade ... evo, zato pa imaš ti občutek - sicer jaka stvar, kaj jaz vidim - da jaz vidim, da si jo je ZDA z rušilno vojno brez orožja izbrala za tarčo, s katero bo zelo verjetno - v ekonomiji ni ljubezni - sesula svojega v tem trenutku največjega konkurenta ... ja, in res me zanima, kdo je lahko toti silni množici ljudi naročil, da morajo glih v Nemčijo in ne smejo nikamor drugam ter da jim niti Avstrija, Danska, Nizozemska, Belgija, Francija, Švica(?!?) itd. niso dovolj dobre, sploh ker se one lahko "branijo" pred silovitim navalom beguncev, ker za razliko od Nemčije nobena od njih ne nosi grozovitega bremena - NY Times ga je že potegnil iz rokava - holokavsta in ki si zato ne upa - dokler ji zaradi prevelikega pritiska ne bo počil film - privoščiti "nehuman" odnos do beguncev, ki to v veliki večini itak niso ... aja, in Rusija niti slučajno ne ruši EU, ker imata Rusija in EU komplementarna gospodarstva in za razliko od ZDA - zato je ZDA sprovocirala www.youtube.com/watc...L_GShyGv3o vojno v Ukrajini - Rusija potrebuje EU vsaj tako, kot EU potrebuje Rusijo ...

> Mislim, da si izjemno politično in zgodovinsko naiven, če misliš da je ruski interes, ki ga sicer vedno zagovarjaš, močna EU (= Nemčija, kot si že sam izpeljal). Izjemno. Da EU (razen UK) srednjeročno kot vir surovin in dolgoročno tudi kot trg rabi Rusijo, je pa nesporno dejstvo.

... čuj, mene ideologija ne zanima, ampak me zanima ekonomija ... evo, in ker imata EU in Rusija komplementarni gospodarstvi, kar pomeni, da se njuni gospodarstvi dopoljnujeta, ne pa kot pri ZDA in EU konkurirata, to v nadaljevanju pomeni točno to, kar sem napisal, in sicer da Rusija potrebuje EU vsaj tako, kot EU potrebuje Rusijo ... khmm, politika pa je samo nadaljevanje ekonomije, kjer ni ljubezni, ampak so samo koristi, jebiga ... alzo, kdo je tukaj naiven ? ...
Če bi ruskemu carju šlo za ekonomijo, bi šla Rusija po Jelcinovi poti. Tako so okupirali dele Moldove, Gruzije in Ukrajine in končno sesuli rubelj, javne finance, mužikovo novo ustvarjeno življenjsko raven in še marsikaj kolateralnega. Če bi Sloveniji šlo za ekonomijo, bi bil gradualizem že zdavnaj mrtev. Ponekod v rektumih sveta (pretežno slovanskih, so pa tudi v južni Ameriki in na Daljnjem vzhodu) je ideologija trenutno občutno močnejša od ekonomije.

Z veliko sreče se bova čez desetletje lahko vrnila na oceno najinih razmišljanj in bo jasno, kdo ima danes prav. Sem kar prepričan vase.
anon-166232 sporočil: 3.600
[#2547627] 12.09.15 15:56 · odgovor na: anon-45881 (#2546419)
Odgovori   +    1
[markoff]
200-300k priseljencev, od katerih je krepko čez 80% boja sposobnih. Vsako leto. Kako velika je nemška vojska? Kako velika policija? V 3 letih, če je med njimi samo 10% psihopatskih islamistov, jih bodo preplavili. V gverilsko-terorističnem urbanem bojevanju je človeška sila pomemben faktor, za razliko od odprtih polj in morja.
Bučke.

Od kje vam te izmišljotine, ki jih stresate iz rokava? Saj vam bo še kdo verjel.

Priseljenci za boj nimajo interesa, niso usposobljeni, niti oboroženi. Niti se ne morejo usposobiti in oborožiti, saj to zahteva logistično podporo, o kateri se vam očitno še sanja ne. O gverilsko-terorističnem urbanem bojevanju pa še manj.

Se pa 100.000 psihopatskih islamistov fino sliši, kajne?
[#2547630] 12.09.15 16:11 · odgovor na: anon-166232 (#2547627)
Odgovori   +    6
[COP]
> [markoff]
> 200-300k priseljencev, od katerih je krepko čez 80% boja sposobnih. Vsako leto. Kako velika je nemška vojska? Kako velika policija? V 3 letih, če je med njimi samo 10% psihopatskih islamistov, jih bodo preplavili. V gverilsko-terorističnem urbanem bojevanju je človeška sila pomemben faktor, za razliko od odprtih polj in morja.
>

Bučke.

Od kje vam te izmišljotine, ki jih stresate iz rokava? Saj vam bo še kdo verjel.

Priseljenci za boj nimajo interesa, niso usposobljeni, niti oboroženi. Niti se ne morejo usposobiti in oborožiti, saj to zahteva logistično podporo, o kateri se vam očitno še sanja ne. O gverilsko-terorističnem urbanem bojevanju pa še manj.

Še bolje se sliši, da je cca 8% udeležencev nenadne invazije na Evropo direktno ogroženih z vojno, ostalih 92% pa se je kar nenadoma odločilo priti uresničevat svoje sanje v obljubljeno deželo. Tudi k tebi, ni problema, kar se mene (ne) tiče. Tudi k meni, kar se me hudičevo tiče, je problem in sem zelo odločno proti.

Ne posiljujte nas drugih ultralevaki s svojim opletanjem s tujim k... po koprivah! Popečite svojega, potem boste tiho.
[#2547638] 12.09.15 17:22 · odgovor na: anon-166232 (#2547627)
Odgovori   +    5
Bučke.
Pa še mimogrede - očitno same bučke dan na dan en malo škodijo. Poskusi zato vsaj še s paradižnikom in kolerabo, če ti do mesa ni. Dober tek, kakorkoli že.
anon-278805 sporočil: 1.387
[#2547644] 12.09.15 18:18
Odgovori   +    5
Noro je tole z begunci. Tega še ni bilo. To so ljudje povsem drugačnih kultur. Prav je, da bi imel ves svet enako blaginjo v vseh ozirih, kot jo imamo evropejci. Gotovo svet tudi potuje v tej smeri. Ampak tole pa lahko v Evropi povzroči marsikaj. Merklova in razvita Evropa odprtih rok sprejemajo vse, kar je seveda lepo. Upam in verjamem, da vedo, kaj počnejo. Med nas 250 milijonov evropljanov jih sprejeti še npr. pet miljončkov drugačnih, se mi zdi še vzdržno, čeprav bomo potem nekoliko drugačna družba. Sploh, če pomislim na ZDA, kjer imajo že ves svet (vse narode sveta) in so cela mesta povsem črnska. In še vedno so super power. V mislih pa se mi plete druga varianta: kaj bi dosegla EU, če sprejme vse imigrante in jih v ustreznih centrih solidno oskrbi. Nato zapre šengensko mejo. Obravnava vsakega imigranta posamezno. Tistih par tisoč ISISov pozapre, z obveznim delom. Sprejme vse ženske in otroke. Ženske zaposli, otroke šola. Moške pa oskrbi in sicer: ekonomske imigrante z znanjem in literaturo ter jih vrne v svojo domovino, modra z inštruktorji. Begunce izvežba za boj, oboroži in morda v okviru Nata odidejo osvobajat svoje kraje. Tudi vsak evropski narod se je vedno, tudi nedavno, boril na svoji zemlji, za svojo očetnjavo, brez koraka nazaj, do kraja. Mosul je napadlo 800 ISISovcev in so ga gladko zavzeli, ker je 30 000 vojakov v mestu odvglo orožje in zbežalo iz mesta - toliko za pojasnilo. Ko gledamo posnetke teh beguncev, spoznamo vse o njih: poleg obupanosti, nemoči, popolne izgubljenosti, tudi nekulturo in še kaj. Dvomim, da so vsi potrebni brezpogojne in vsestranske pomoči.
[#2547803] 13.09.15 20:21 · odgovor na: FIN-527377 (#2547564)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 13.09.2015 20:27
[FIN-527377]
> [najobj]
> > [FIN-527377]
> > > [najobj]
> > > > [FIN-527377]
> > > > V nastajajočem evrokaosu vedno bolj vidim nenapovedano rušilno vojno brez orožja z velesilo (kar Evropa z Nemčijo ob Franciji in Angliji vsekakor je) s strani tako ZDA kot Rusije - mimogrede, je kdo kaj bral o pokolih džihadistov v Rusiji zadnji dve leti, v katerih je Rusija povečala svoj imperij in destablizirala vzhod Evrope? Kitajska modro stoji bolj ali manj ob strani. Laže bo 2050 odločati o delitvi dobrin v troje kot v četvero. Islamizem na ravni 14. stoletja krščanske civilizacije lahko močno pomaga k uničevanju četrtega, ne le z neizbežnim in dokazanim ingerentnim nasiljem, še bolj s sesutjem evropske metadržave v njenih ekonomskih in socialnih temeljih.
> > > >
> > > > Zato mislim, da imaš prav veliko bolj, kot misli tule večina. Le da hočeš videti le enega od zunanjih igralcev, ki si ob sesuvanju v prah evropskih liberalnih in libertarnih idej manejo roke.
> > > ... čuj, ko bom videl nekaj tako "by the book" odlično delujočega temu en.wikipedia.org/wik...e_articles podobnega s katerekoli druge strani, bom razmišljal še o tistem ... khmm, dokler pa česa podobnega ne vidim, o drugem ne morem razmišljati ...
> > >
> > > P.S.: čeprav bo glede na moj odnos do WWII marsikdo na totem forumu zelo začuden, je moje mnenje, da je Nemčija ne le najmočnejša država v Evropi, ampak je ob vsem spoštovanju - Anglija je bolj ameriška kot evropska - do Francije predvsem Nemčija evropski "piemont", ki je združila in na kateri EU stoji ali pade ... evo, zato pa imaš ti občutek - sicer jaka stvar, kaj jaz vidim - da jaz vidim, da si jo je ZDA z rušilno vojno brez orožja izbrala za tarčo, s katero bo zelo verjetno - v ekonomiji ni ljubezni - sesula svojega v tem trenutku največjega konkurenta ... ja, in res me zanima, kdo je lahko toti silni množici ljudi naročil, da morajo glih v Nemčijo in ne smejo nikamor drugam ter da jim niti Avstrija, Danska, Nizozemska, Belgija, Francija, Švica(?!?) itd. niso dovolj dobre, sploh ker se one lahko "branijo" pred silovitim navalom beguncev, ker za razliko od Nemčije nobena od njih ne nosi grozovitega bremena - NY Times ga je že potegnil iz rokava - holokavsta in ki si zato ne upa - dokler ji zaradi prevelikega pritiska ne bo počil film - privoščiti "nehuman" odnos do beguncev, ki to v veliki večini itak niso ... aja, in Rusija niti slučajno ne ruši EU, ker imata Rusija in EU komplementarna gospodarstva in za razliko od ZDA - zato je ZDA sprovocirala www.youtube.com/watc...L_GShyGv3o vojno v Ukrajini - Rusija potrebuje EU vsaj tako, kot EU potrebuje Rusijo ...
> > Mislim, da si izjemno politično in zgodovinsko naiven, če misliš da je ruski interes, ki ga sicer vedno zagovarjaš, močna EU (= Nemčija, kot si že sam izpeljal). Izjemno. Da EU (razen UK) srednjeročno kot vir surovin in dolgoročno tudi kot trg rabi Rusijo, je pa nesporno dejstvo.
> ... čuj, mene ideologija ne zanima, ampak me zanima ekonomija ... evo, in ker imata EU in Rusija komplementarni gospodarstvi, kar pomeni, da se njuni gospodarstvi dopoljnujeta, ne pa kot pri ZDA in EU konkurirata, to v nadaljevanju pomeni točno to, kar sem napisal, in sicer da Rusija potrebuje EU vsaj tako, kot EU potrebuje Rusijo ... khmm, politika pa je samo nadaljevanje ekonomije, kjer ni ljubezni, ampak so samo koristi, jebiga ... alzo, kdo je tukaj naiven ? ...
Če bi ruskemu carju šlo za ekonomijo, bi šla Rusija po Jelcinovi poti. Tako so okupirali dele Moldove, Gruzije in Ukrajine in končno sesuli rubelj, javne finance, mužikovo novo ustvarjeno življenjsko raven in še marsikaj kolateralnega. Če bi Sloveniji šlo za ekonomijo, bi bil gradualizem že zdavnaj mrtev. Ponekod v rektumih sveta (pretežno slovanskih, so pa tudi v južni Ameriki in na Daljnjem vzhodu) je ideologija trenutno občutno močnejša od ekonomije.

Z veliko sreče se bova čez desetletje lahko vrnila na oceno najinih razmišljanj in bo jasno, kdo ima danes prav. Sem kar prepričan vase.
... OK, strinjam se s tabo, da bova skupaj s Financami rabila veliko sreče, da se bova čez desetletje lahko vrnila na oceno najinih razmišljanj, ko bo mogoče že jasno, kdo je imel danes prav ...

P.S.: ker Putina in Rusov očitno ne prebavljaš glih najbolje, malo pomisli, kaj je povod oziroma s čem sva začela najin pogovor in verjemi mi, da si niti slučajno ne želiš, da Rusija ne bi imela carja, ki je sicer nekaj let prav nič kaj carsko gledal in trpel, kako mu Američani eno za drugo prevzemajo države na ruskih mejah, ki so jih naivni Rusi v imenu "novih časov" mirno prepustili izpod svojega nadzora, pa ko Američani na Poljskem postavljajo raketni ščit za obrambo pred Iranom(!), ker je bilo menda glih na Poljskem na voljo Iranu najbližje komunalno opremljeno zemljišče z gradbenim dovoljenjem za gradnjo raketnega ščita za potrebe NATO pakta, sploh ker se iz pet tisoč kilometrov oddaljene Poljske iranske rakete lažje zadenejo kot iz sosednjih članic NATO pakta Turčije in le nekaj več kilometrov oddaljene Grčije ... no, ampak malo preveč pa je bilo pričakovati, da bo Putin potrpel, da bi mu s prevzemom Ukrajine odnesli še Krim, kjer imajo Rusi stacionirano bazo svojega vojaškega ladjevja in zelo verjetno še česa drugega strateško pomembnega, na katerem že celo večnost gradijo svojo vojaško moč, pa je Putin zato ameriškim Ukrajincem oziroma ukrajinskim Američanom čisto v ruskem stilu rekel "Jebite se, dost vas mam" ... aja, kaj točno je oni pijani Jelcin naredil dobrega za Ruse, razen da je nekaj tajkunov v Rusiji lahko pokradlo vse, kar ni bilo prišraufano z zarjavelimi šraufi, ki jih z nobenim šraufncigerom ni bilo mogoče odšraufati ... khmm, kar pa se gradualizma v ekonomiji tiče, pa parola "hiti počasi", ker je "hitro hitro prehitro", ne velja samo za promet, če mene kaj vprašaš ...
[#2547804] 13.09.15 20:37 · odgovor na: anon-166232 (#2547627)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 13.09.2015 20:43
[COP]
> [markoff]
> 200-300k priseljencev, od katerih je krepko čez 80% boja sposobnih. Vsako leto. Kako velika je nemška vojska? Kako velika policija? V 3 letih, če je med njimi samo 10% psihopatskih islamistov, jih bodo preplavili. V gverilsko-terorističnem urbanem bojevanju je človeška sila pomemben faktor, za razliko od odprtih polj in morja.
Bučke.

... ja, ker partizani so pa bili usposobljeni in oboroženi in ker je silna znanost s puško naciljat na sovražnika in pritisnit na petelina ... no, se pa strinjam s tabo, da "priseljenci" v Evropo nimajo nobenega interesa za boj za življenje doma, sploh ker so s tukaj forum.finance.si/?m=...677&single nalimanimi propagandnimi filmi k njihovem množičnem "izseljevanju" zelo verjetno spodbujani glih od tistih, ki bi jim za njihov boj lahko logistično pomagali ...

P.S.: meni je na totem forumu najbolj hecno, da boj domačinov proti ISIS-ovim psihopatom najbolj goreče zagovarjajo in se nad njihovo strahopetnostjo najbolj zgražajo glih tisti, ki še danes zagovarjajo "taktično" čakanje in sodelovanje z od ISIS-a veliko močnejšimi okupatorji pred tričetrt stoletja pri nas ...
rub15 sporočil: 1.374
[#2547805] 13.09.15 20:47 · odgovor na: najobj (#2547804)
Odgovori   +    3
[najobj]
P.S.: meni je na totem forumu najbolj hecno, da boj domačinov proti ISIS-ovim psihopatom najbolj goreče zagovarjajo in se nad njihovo strahopetnostjo najbolj zgražajo glih tisti, ki še danes zagovarjajo "taktično" čakanje in sodelovanje z od ISIS-a veliko močnejšimi okupatorji pred tričetrt stoletja pri nas ...
Nihče v Evropi se ne bi razburjal, če bi Sirijci ostali v Siriji in "taktično" kolaborirali.:-)
[#2547806] 13.09.15 21:03 · odgovor na: rub15 (#2547805)
Odgovori   +    0
[rub15]
> [najobj]
> P.S.: meni je na totem forumu najbolj hecno, da boj domačinov proti ISIS-ovim psihopatom najbolj goreče zagovarjajo in se nad njihovo strahopetnostjo najbolj zgražajo glih tisti, ki še danes zagovarjajo "taktično" čakanje in sodelovanje z od ISIS-a veliko močnejšimi okupatorji pred tričetrt stoletja pri nas ...
Nihče v Evropi se ne bi razburjal, če bi Sirijci ostali v Siriji in "taktično" kolaborirali.:-)
... eh, zakaj pa se potem vsi v Evropi pizdijo, če pa bi bila "taktična" kolaboracija z ISIS-om rešitev za vse probleme ? ... evo, vsi na Bližnjem vzhodu bi se kot pri nas v včasih Nemcem priključili ISIS-u in to je to ...

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8

vm-kiva