Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: CICG
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
sporočil: 124
Hja, predvidevam da ima delnica Gorenja še dosti potenciala za
rast, ker je med podcenjenimi v svoji panogi, zadeva z rubljem se
pa tudi umirja. Vsaj tko sem zasledil, nisem pa neki hudi
poznavalec borze z kakimi insajderskimi infoti. Namesto v banko,
kjer so obresti mizerne, bi vložil nekaj v delnice.
Sej pravim, bolj mi je zanimiva CICG, vendar mi ta avkcijski sistem trgovanja ni ravno domač. Vse se zgodi par minut pred enajsto. Danes sem imel namen kupit delnice CICG, vendar mi ni uspelo. Mi zna kdo bolj enostavno razložiti kako poteka ta avkcija na LJ borzi. Nastavil sem ceno 202 EUR, na ponudbi je bilo dosti delnic po 200 EUR, vendar ob koncu avkcijskega trgovanja nisem uspel kupiti niti ene delnice. A je fora v tem, da bi moral nastaviti ceno ne vem dosti večjo? Sem pač laik v teh avkcijah.
Sej pravim, bolj mi je zanimiva CICG, vendar mi ta avkcijski sistem trgovanja ni ravno domač. Vse se zgodi par minut pred enajsto. Danes sem imel namen kupit delnice CICG, vendar mi ni uspelo. Mi zna kdo bolj enostavno razložiti kako poteka ta avkcija na LJ borzi. Nastavil sem ceno 202 EUR, na ponudbi je bilo dosti delnic po 200 EUR, vendar ob koncu avkcijskega trgovanja nisem uspel kupiti niti ene delnice. A je fora v tem, da bi moral nastaviti ceno ne vem dosti večjo? Sem pač laik v teh avkcijah.
Neposredni odgovori na sporočilo št. 2515357
Strani: 1
sporočil: 626
Zadnja sprememba: Zlatko2020 17.04.2015 19:07
Mare tako je.Če bi hotel kupiti v teh dneh in verjetno tudi v
prihodnjih moraš dati precej višjo ceno. Itak dobijo vsi po isti
ceni. To pomeni, da tudi če bi dal danes nakup po 220 EUR bi kupil
po 204,5 EUR. To velja seveda, če je dovolj ponudbe. Glede na
trenutno likvidnost z majhnimi količinami do 100 lotov ne moreš
vplivati na ceno.Omenil si, da je bila ponudba na 200 EUR.To je res vendar ti nisi kupil teh lotov, ker so bili pred tabo na nakupu na ceni 204,5 EUR z precej veliko količino.Zato so ti pobrali drugi.
Se je pa tudi meni zgodilo že, da sem hotel "prihraniti" in nastavil kak EUR prenizko potem pa naslednji dan kupil 5 EUR dražje zaradi tega.To je žal slabost avkcijskega sistema.Ne sekiraj se. Itak boš zaslužil še precej.
Strani: 1