Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Vlada: Zadovoljni smo z Jazbečevimi pojasnili
Strani: 1 2
sporočil: 478
Ne pojasnila, dokumenti domumenti naj govorijo.
Pojasnila da je zemlja ravna, so lahko tudi ok in so poslanci (laiki) zadovoljni z njimi.
Pojasnila da je zemlja ravna, so lahko tudi ok in so poslanci (laiki) zadovoljni z njimi.
sporočil: 30.415
Vlada je zadovoljna z Jazbečevimi pojasnili, ki jih skromno
povzemamo:
Nigdar ni tak bilo
da ni nekak bilo,
pak ni vezda ne bu
da nam nekak ne bu.
Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo,
kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo.
Tak i vezda bude da nekak nam bude,
kakti biti bude bilo da bi biti bilo.
Ar nigda ni bilo da ni nišče bilo,
pak nigdar ni ne bu da niščega ne bu.
Kak je tak je, tak je navek bilo,
kak bu tak bu, a bu vre nekak kak bu!
Balade Petrice Kerempuha (Miroslav Krleža)
Nigdar ni tak bilo
da ni nekak bilo,
pak ni vezda ne bu
da nam nekak ne bu.
Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo,
kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo.
Tak i vezda bude da nekak nam bude,
kakti biti bude bilo da bi biti bilo.
Ar nigda ni bilo da ni nišče bilo,
pak nigdar ni ne bu da niščega ne bu.
Kak je tak je, tak je navek bilo,
kak bu tak bu, a bu vre nekak kak bu!
Balade Petrice Kerempuha (Miroslav Krleža)
sporočil: 1.445
Za Cerarjevo vlado, bi nam bili še Butalci nevoščljivi, sej ne vem
al je to bla pustna, al je vlada ressno mislila...
Namreč, nekateri ministri bi prodali Luko Koper, potem pa bi za ta denar gradili drugi tir....
Prodati luko in s kupnino novemu lastniku zgraditi infrastrukturo, da bo širil posel?
Minister bi Luko prodal, da bi drugi tir gradil
www.rtvslo.si/gospod...dil/358663
Namreč, nekateri ministri bi prodali Luko Koper, potem pa bi za ta denar gradili drugi tir....
Prodati luko in s kupnino novemu lastniku zgraditi infrastrukturo, da bo širil posel?
Minister bi Luko prodal, da bi drugi tir gradil
www.rtvslo.si/gospod...dil/358663
sporočil: 11.068
Zdej pa razumem, zakaj morajo biti vladne seje zaprte za javnost...
Po moje je bilo to "zaslišanje" še mnogo večja smešnica kot
zadnjič, ko jih je na tiskovki sesipal Tadej...
sporočil: 11.068
Žal je vse res. Milčinski bi norel od sreče, toliko štofa bi imel v
rokah... In sploh mu ne bi bilo potrebno pretiravati...
sporočil: 18.363
Zadnja sprememba: bigl 18.02.2015 18:18
"Iz odgovorov guvernerja Jazbeca ne izhaja, da so bile pri tem
storjene nepravilnosti, o katerih se razpravlja v medijih.
"?????Bedarije. Saj je bila zadeva na parlamentarni komisiji. Medij je le prenašal povedano. In mi smo gledali in poslušali. Guverner BS z besedami ne more preko tam navedenih očitkov drugače kot z dokumenti, z dejstvi. Teh pa noče-jo pokazat. Brez njih je škoda govoričenja, vidim da v nadaljevanjih. Lep dan.
sporočil: 2.252
hvala za res izčrpno poročilo vlada.
vendar dragi moji, tale afera bi jazbeca morala zadržati v naši jazbini, ne pa da so mu "prioriteta" njegove mednarodne obveznosti !
oprostite, "stegnil" jo je po jazbečovsko !
vendar dragi moji, tale afera bi jazbeca morala zadržati v naši jazbini, ne pa da so mu "prioriteta" njegove mednarodne obveznosti !
oprostite, "stegnil" jo je po jazbečovsko !
sporočil: 1.841
Pravna država po Cerarjevo. Ali, po kom že...?
In volilci imajo radi nove obraze v politiki... Vedno znova jih nateg..., ali pa tudi ne, saj, človek bi rekel, da jim je to že v navadi, celo več... mislim, da jim to kar paše...
In volilci imajo radi nove obraze v politiki... Vedno znova jih nateg..., ali pa tudi ne, saj, človek bi rekel, da jim je to že v navadi, celo več... mislim, da jim to kar paše...
sporočil: 8.014
[Inside]Cerar ima mojo mobi številko, še iz predpremierskih časov, in bi me zlahka poklical, da pomagam pripraviti vprašanja, če bi vlada danes zares želela kaj vprašati. Očitno ni želela, kaj č'mo.
Pojasnila BS in Jazbeca so LAZ. Dokler tako pravi T Kotnik jaz verjamem. Ko pa bo pisal o nepremicninah namesto bankah se bo pa za vprasat kaj se je zgodilo. :)
Če sem zaradi te današnje deklarativne izjave vlade v očeh koga izgubil kaj kredibilnosti, to obžalujem, ampak težko prav dosti pomagam*. Se pa ni treba sekirati zame, mi je bilo od začetka jasno, da bo politika naredila vse, da se to "ugasne". Zdaj, ko so Mramorju še iz Bruslja naročili postavitev spomeničkov, pa sploh.
* razen morda v toliko, da vse takšne še enkrat usmerim v svojo današnjo kolumno: www.finance.si/8817630/ in potem v razmislek, kako bi se mediji lotili Draghija, če bi jih takole zasul z zlahka preverljivimi neresnicami ... pri nas pa ...
sporočil: 9.333
Zadnja sprememba: 153 18.02.2015 19:34
Vlada, ki (naj) ve kaj hoče, pozorno in potrpežljivoposluša ko nekdo (s)miselno joče; so njeni organi
že razpuščeni, namesto, da bi bili, pod nujno, na
temeljito delo spuščeni: pač po sledeh, ki jih je
zvedavi T.Kotnik... natančno zamejil v trikotnik ?
Sodražan
sporočil: 11.414
Naslov bi se lahko glasil - Miro Cerar in vladna koalicija ščitijo
kriminal belih ovratnikov.
sporočil: 1.693
Vlada: »Zadovoljni smo z Jazbečevimi pojasnili«Bolj malo me briga, če ste vi zadovoljni, važno je kako so zadovoljni oni oropani.
sporočil: 8
čas vnosa: 18.02.15 19:42
[TadejK]
> [Inside]
> Pojasnila BS in Jazbeca so LAZ. Dokler tako pravi T Kotnik jaz verjamem. Ko pa bo pisal o nepremicninah namesto bankah se bo pa za vprasat kaj se je zgodilo. :)
Cerar ima mojo mobi številko, še iz predpremierskih časov, in bi me zlahka poklical, da pomagam pripraviti vprašanja, če bi vlada danes zares želela kaj vprašati. Očitno ni želela, kaj č'mo.
samo kaj bi vprašal. kakor berem ta forum, vse vse vrti okoli tega, da kdaj naj bi bil podpisan nek dokument, a 17. ali 18. A ni to vseeno. Če so banke brez kapitala, so brez kapitala in eden mora dati denar. Meni osebno bi bilo ljubše, da gre vse skupaj v likvidacijo.
sporočil: 12
čas vnosa: 18.02.15 19:36
Tadej, izjave vlade samo potrjujejo, da imaš prav. Poslušala sem
Židana in Erjavca. Pravi bedni kreaturi. Kdor hoče, ta vidi. Temu
je povsem jasno. Je pa preveč laži in sprenevedanja.
Premalo je pokončnih ljudi, premalo tistih, ki znajo misliti s svojo glavo. Ne obupaj. Vztrajaj. Mnogo nas je, ki te podpiramo in občudujemo.
Premalo je pokončnih ljudi, premalo tistih, ki znajo misliti s svojo glavo. Ne obupaj. Vztrajaj. Mnogo nas je, ki te podpiramo in občudujemo.
sporočil: 14.015
Zadnja sprememba: anon-238577 18.02.2015 19:48
[TadejK]Nov dosežek razvoja svetovnega kapitalističnega sistema je v tem, da so CB kot vrh finančne oblasti de facto postale četrta veja oblasti v demokratičnem sistemu delitve oblasti, v nekaterih trenutkih in pogledih celo najpomembnejša od vseh. Zato jih tudi temu primerno čuvajo in branijo.
> [Inside]
Se pa ni treba sekirati zame, mi je bilo od začetka jasno, da bo politika naredila vse, da se to "ugasne". Zdaj, ko so Mramorju še iz Bruslja naročili postavitev spomeničkov, pa sploh.
(nekoč so sicer nekateri veseljaški novinarji sebe videli kot četrto vejo oblasti, ampak to je bila samo slaba šala)
[kikiblu]Preberi tole: www.finance.si/8817145/ in tole: www.finance.si/8817630/ , pa potem še enkrat vprašaj.
samo kaj bi vprašal. kakor berem ta forum, vse vse vrti okoli tega, da kdaj naj bi bil podpisan nek dokument, a 17. ali 18. A ni to vseeno.
sporočil: 1.160
[TadejK]Torej je čas da se odstavi vlado.
Cerar ima mojo mobi številko, še iz predpremierskih časov, in bi me zlahka poklical, da pomagam pripraviti vprašanja, če bi vlada danes zares želela kaj vprašati. Očitno ni želela, kaj č'mo.
Če sem zaradi te današnje deklarativne izjave vlade v očeh koga izgubil kaj kredibilnosti, to obžalujem, ampak težko prav dosti pomagam*.Če kdo, je kredibilnost izgubila vlada.
Dark side is strong. Ampak ni nepremagljiva.
Se pa ni treba sekirati zame, mi je bilo od začetka jasno, da bo politika naredila vse, da se to "ugasne". Zdaj, ko so Mramorju še iz Bruslja naročili postavitev spomeničkov, pa sploh.
sporočil: 2.117
Ko si ravno to vmesal poleg poslusaj pojasnila g. Mrak 4d.rtvslo.si/arhiv/s.../174320401In še vedno je osnovno dejstvo, gre za 27 km drugega tira, ne celotne nove proge. Ob že obstoječem. Za 1,3mrd??!! Kdo koga tu zaj...? Ga ni zasebnega interesa, ki bi lahko iz 27 kilometrov potem zaslužil za preživetje. Pomeni, da je edina opcija, da davkoplačevalci pri taki vrednosti, ki se bo do konca najmanj podvojila, leto za letom, bencinski € za bencinskim € plačujemo še ta spomenik norosti. Ne glede na kasnejše politične preiskave in preigravanja se bo že zgodilo in bo prepozno. Kot pri TEŠu.
druge preslisi ker so podplacani z obljubami in evri.
Na kratko projekt vsaj 10let zamujen, zato mu naglo pada izplacljivost. Financna slika nejasna, kaze pa se da javno-zasebno ni mozno, Kitajcev nocemo, prodat Luko ali SZ Prevoznika nocemo, Kp Trst je izdaja, torej proracun ojoj spet denar od ovc. Kolikor se bo spet cakalo si manejo roke Avstrijci, Italjani, avtoprevozniki itd.
sporočil: 4
Mene pa zanima, kako gledaš na problem trgovanja z notranjimi
informacijami (ki je seveda precej resen prekršek), glede na to, da
imaš vire znotraj Banke Slovenije, ki ti poročajo o potencialnih
nepravilnostih pri izbrisu, istočasno pa si dokupoval podrejene
obveznice z visokimi diskonti, ki jih verjetno ne bi, če ne bi
poznal podatkov o nepravilnostih pri izbrisu.
sporočil: 32.531
Zadnja sprememba: najobj 18.02.2015 20:45
[TadejK]
> [Inside]
> Pojasnila BS in Jazbeca so LAZ. Dokler tako pravi T Kotnik jaz verjamem. Ko pa bo pisal o nepremicninah namesto bankah se bo pa za vprasat kaj se je zgodilo. :)
Cerar ima mojo mobi številko, še iz predpremierskih časov, in bi me zlahka poklical, da pomagam pripraviti vprašanja, če bi vlada danes zares želela kaj vprašati. Očitno ni želela, kaj č'mo.... čuj, TadejK ... evo, saj ti nočem soliti pameti, ampak če toti forum.finance.si/?m=...520&single moj post včeraj nisi opazil, vseeno malo premisli o napisanem v P.S.-u ... jebiga, denar je sicer dosti, ni pa vse ...
Če sem zaradi te današnje deklarativne izjave vlade v očeh koga izgubil kaj kredibilnosti, to obžalujem, ampak težko prav dosti pomagam*. Se pa ni treba sekirati zame, mi je bilo od začetka jasno, da bo politika naredila vse, da se to "ugasne". Zdaj, ko so Mramorju še iz Bruslja naročili postavitev spomeničkov, pa sploh.
* razen morda v toliko, da vse takšne še enkrat usmerim v svojo današnjo kolumno: www.finance.si/8817630/ in potem v razmislek, kako bi se mediji lotili Draghija, če bi jih takole zasul z zlahka preverljivimi neresnicami ... pri nas pa ...
[lozarb]Nepravilnosti so nastale pri izbrisu in so del odlocbe o izbrisu. Trgovanje z doticnimi obveznicami je bilo pri vseh bankah ustavljeno vsaj dva tedna pred izbrisom, pri BC pol leta prej.
Mene pa zanima, kako gledaš na problem trgovanja z notranjimi informacijami (ki je seveda precej resen prekršek), glede na to, da imaš vire znotraj Banke Slovenije, ki ti poročajo o potencialnih nepravilnostih pri izbrisu, istočasno pa si dokupoval podrejene obveznice z visokimi diskonti, ki jih verjetno ne bi, če ne bi poznal podatkov o nepravilnostih pri izbrisu.
Zanimivo je, da nisi uporabil izraza "ocitek", ampak "problem", kot da je insajdersko trgovanje kar dokazano dejstvo. Ampak OK, upam da sem te pomiril :)
sporočil: 2.568
[TadejK]Torej pričakujemo, da bodo gospoda vehementna prišla z dokumenti oziroma s točnim datumom, ko bodo dokumenti javno objavljeni.
> [rava]
> Jutri je Tarča na to temo. Ali si vabljen?
Sem.
Najlažji način, da operejo slabo ime je z dokazi (papirnimi), vse ostalo bo le sprenevedanje in klobasanje o megli za butalce.
Želim si, da jih ponovno postaviš pred dejstvo, ter naj svoje besede podkrepijo z dokumenti.
sporočil: 1.422
Ljudje, a se res pustite tako poceni naplahtati od vlade Cerarja in
biti tiho? Jazbec, da je vlado "izčrpno" seznanil s postopki bank?
Ne me basat! Tu se vidi, kako neverjetno malo vlada spoštuje in
ceni volivce (jih niti ne mara, potrebuje jih le ob volitvah), ko v
naprej za javnost objavi pogubno "šalo", da ni razlogov za
nezaupanje v guvernerja, čeprav istočasno pravi, da se bo razprava
ŠE nadaljevala prihodnji teden. Zvito, niti ne pove ali z ali brez
Jazbeca. Madonca se vlada igra z nami in nas vrti okoli
prsta.
Arogantna nastopa Jazbeca v DZ in Masleše na današnji konferenci nazorno razkrivata dejansko piramido moči in vpliva v državi. Njuna aroganca daje vedeti, da ona dva služita in odgovarjata za svoja dejanja nekemu drugemu gospodarju, da parlament in vlada nista vrh dejanske oblasti v Sloveniji.
Slovenska družba še vedno funkcionira kot v komunizmu, kjer je nad parlamentom vladala vsemogočna udbopartija, tudi močno mimo sprejetih zakonov. Danes pa tem istim ljudem režimski mediji pravijo omrežje. Tem omrežju pa sta servilna tudi vlada Cerarja in njegov parlament; v kolikor niso posamezni člani kar člani vsemogočnega omrežja.
Arogantna nastopa Jazbeca v DZ in Masleše na današnji konferenci nazorno razkrivata dejansko piramido moči in vpliva v državi. Njuna aroganca daje vedeti, da ona dva služita in odgovarjata za svoja dejanja nekemu drugemu gospodarju, da parlament in vlada nista vrh dejanske oblasti v Sloveniji.
Slovenska družba še vedno funkcionira kot v komunizmu, kjer je nad parlamentom vladala vsemogočna udbopartija, tudi močno mimo sprejetih zakonov. Danes pa tem istim ljudem režimski mediji pravijo omrežje. Tem omrežju pa sta servilna tudi vlada Cerarja in njegov parlament; v kolikor niso posamezni člani kar člani vsemogočnega omrežja.
sporočil: 4.301
[TadejK]Kaj pa Jazzy...
> [rava]
> Jutri je Tarča na to temo. Ali si vabljen?
Sem.
:)))
LpA
sporočil: 8
čas vnosa: 18.02.15 20:55
[TadejK]sem šla in prebrala drugi članek. Mogla bi še naštudirat sklep o izraćunu kapitala bank, ker ne vem, a so te obveznice kapital I ali kak drug kapital. se mi ne da. ampak glavna teza članka je, da bi morali vaš dolg spremeniti v kapital in bi vi postali lastniki banke. Ali ste potem pripravleni prevzeti kot lastniki nase še ves dolg, ki je DUTB? To me zanima. Ali bi vi radi bili samo lastniki, dolg naj pa poravnamo davkoplačevalci ?
> [kikiblu]
> samo kaj bi vprašal. kakor berem ta forum, vse vse vrti okoli tega, da kdaj naj bi bil podpisan nek dokument, a 17. ali 18. A ni to vseeno.
Preberi tole: www.finance.si/8817145/ in tole: www.finance.si/8817630/ , pa potem še enkrat vprašaj.
Kar se capriolo tiče, tudi meni je bilo nerodno, ker jo je guverner pripeljal zraven na tako konferenco. Kolk časa je že bila ona v nadzornem svetu NLB? in kdaj je bila ?
sporočil: 349
[kura1a]
oprostite, "stegnil" jo je po jazbečovsko !Ali pa se je s PR teamom nekam zavleko, da pripravi primerne odgovore...
V moji paranoicni glavi ravnokar gledam film kako mojstri manipulacije s kolegi v EU unicujejo originalne dokumente in jih nadomescajo s "popravljenimi"
sporočil: 148
čas vnosa: 19.02.15 10:03
Dejan: "Boštjan imam 14 vprašanj in prosim za odgovor"
Boštjan: "Ja Dejan pa saj si bil poleg"
Dejan: " Z odgovorom sem zadovoljen in se z ukrepi tvoje banke strinjam"
Karol: "Hvala Boštjan, z odgovorom Dejanu, si odgovoril tudi meni"
Vrana vrani ne izkljuje oči.
Boštjan: "Ja Dejan pa saj si bil poleg"
Dejan: " Z odgovorom sem zadovoljen in se z ukrepi tvoje banke strinjam"
Karol: "Hvala Boštjan, z odgovorom Dejanu, si odgovoril tudi meni"
Vrana vrani ne izkljuje oči.
sporočil: 167
Cerar ima mojo mobi številko, še iz predpremierskih časov, in bi me
zlahka poklical, da pomagam pripraviti vprašanja, če bi vlada danes
zares želela kaj vprašati. Očitno ni želela, kaj č'mo.
Vlada in Cerar se ukvarjajo samo s tem, kako utišat zadevo, jo preusmerit. Njim ni za razčiščevanje, pa saj bi to oprostite Tadej, že morali dojeti. Seveda želijo in se naprezajo, da bi vašo kredibilnost omajali, ker svoje itak nimajo- vsaj za ljudi, ki so spregledali njihovo zlaganost!
Kaj so naročili Mramorju pa je vprašanje, ker nimajo pravih informacij, tudi njim naši lažejo in prikrivajo. Sicer pa naj "čitabe" obelodanijo svoja stališča, nič jim ne gre verjeti na besedo. Le pogumno naprej Tadej, treba jih je razkrinkavat !
Vlada in Cerar se ukvarjajo samo s tem, kako utišat zadevo, jo preusmerit. Njim ni za razčiščevanje, pa saj bi to oprostite Tadej, že morali dojeti. Seveda želijo in se naprezajo, da bi vašo kredibilnost omajali, ker svoje itak nimajo- vsaj za ljudi, ki so spregledali njihovo zlaganost!
Kaj so naročili Mramorju pa je vprašanje, ker nimajo pravih informacij, tudi njim naši lažejo in prikrivajo. Sicer pa naj "čitabe" obelodanijo svoja stališča, nič jim ne gre verjeti na besedo. Le pogumno naprej Tadej, treba jih je razkrinkavat !
sporočil: 7.885
[TadejK]
Nepravilnosti so nastale pri izbrisu in so del odlocbe o izbrisu. Trgovanje z doticnimi obveznicami je bilo pri vseh bankah ustavljeno vsaj dva tedna pred izbrisom, pri BC pol leta prej.Nepravilnosti so nastale že prej. Predvsem zakonske, pa one Bruseljske.
Recimo meni ni logično najprej kaj oni v Bruslju bluzijo. Recimo da je kapitalska ustreznost tam 7-8%, ne vem točno ampak recimo tam nekje, niti nima veze, lahko bi se nekdo spomnil tudi 20%. In ko je spodaj, je treba banko dokapitalizirat. Država pa je ne sme dokapitalizirat, če kapital ni negativen, ker mora najprej izbrisati lastnike. Se pravi, da je ona floskula o kapitalski ustreznosti sploh brez veze, ker se dokapitalizira lahko šele ko je kapital negativen.
Druga bedarija je, da se govori o neki pomoči. Tu ne gre za nobeno pomoč, ker oni ki banko dokapitalizira postane lastnik.
No potem je pa največji greh DUBT. To sem že zdavnaj pisal, da je brez veze, ker mi ni logično zakaj to potrebujemo. Ja zato, ker oni ki je probleme naredil jih ne more reševati...
No v DUBT imamo kljukce, kakršne pač imamo. Zdaj če bi te kljukce poslal v banke in bi se šli slabo banko, bi zadeve reševali isti kljukci. Razlika je v tem, da bi potem ono kar bi jim uspelo prodati prišlo na račun banke in tako bi bile stvari pregledne in potem bi se našel denar tudi za poplačilo obveznic. No te slabe kredite pa so po ne vem kakšnih cenitvah prenašali na slabo banko in od teh cenitev je odvisno, ali je bil kapital res negativen.
Zdaj rešitev je dokaj enostavna, pa spet ni, ker verjetno na DUBT ne vodijo posebej kaj je iz katere banke. Če bi potem bi se te obveznice lahko poplačale iz dobička DUBT. No kaj bo ta dobiček šel..., verjetno v državno blagajno, kar se ga ne bo med potjo izgubilo. Tako bo potem na koncu dejstvu, da je država razlastninila oz. pokradla.
Zdaj kaj je ponarejeno oz. potvorjeno ali karkoli že to ni prva stvar. Samo vprašanje je koliko bilanc za nazaj je potvorjenih. Stalno se je govorilo o par 100 milijonih slabih terjatev, banka praktično ni imela izgube (ta izguba bi se morala če ne drugače pokrivati iz kapitala in bi bil potem že veliko prej kapital manjši in neustrezen). Eh, potem pa čez noč nastanejo milijarde slabih posojih.
Dejstvo je, da so že kaj vem v koliko bilancah nazaj skrivali slabe terjatve, potem ko je stvar postala preobsežna in tega niso mogli več obvladati, pa so naredili kar so naredili.
He, he me pa zanima kaj bi bilo, da bi nepravilnosti res nastale pri izbrisu. Ja država mora plačati potem, samo ob zapadlosti. Samo potem ni izbrisala, pa ne bi smela dokapitalizirati. Ne vem, ali bodo potem oni v Bruslju zahtevali, da se odkapitalizira in vsa vaja ponovi...
Strani: 1 2