Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Privatizacija - da ali ne

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

smity sporočil: 199
[Glavni forum] Tema: Privatizacija - da ali ne
[#2497861] 07.02.15 19:25
Odgovori   +    16
čas vnosa: 07.02.15 18:03
g. Starman je napisal dober povzetek dogajanja zadnjih 25 let.

Dodal bi da je ta "levi" model upravljanja države zelo arhaičen v današnjem globaliziranem svetu, kjer se vse, tudi kapital premika s svetlobno hitrostjo. Dejansko "levaki", se pravi kradljivci državnega, prej privatnega premoženja, ne zmorejo drugega kot prikradeno premoženje uničiti, podjetja uničiti, uničiti delovna mesta... Uspejo denimo ohraniti zemljo, če so jo ukradli posameznikom po 2. SV, ali pa če to družbeno premoženje uspejo nekako preliti v denar.

Torej kdaj bodo tisti, ki nam vladajo že 75 let, spustili oblast iz rok? Če bo res prišlo do privatizacije pomeni po moje, da jo že izpuščajo. So preveč nesposobni, da bi oblast, ki jo imajo, sedaj ohranili. Kot rečeno imajo ustavno večino, pa bodo vseeno prodali kar nekaj podjetij v njihovi lasti. Ker narod ne mora prenesti brezposelnosti, bede, še taki "levaški" junaki morajo tukaj nekaj naredit, pa če tudi prodati državno premoženje iz katerega se napajajo.

Tako da pri nas mladih, je en sam optimizem, potrebno je delat in z zgledom biti boljši od teh, s katerimi se ta članek tako ekstenzivno ukvarja.

lp