Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek EK: Slovenija in Irska navdušili, Nemčija in Avstrija razočarali
Strani: 1 2
sporočil: 14.015
Zadnja sprememba: anon-238577 12.11.2014 14:55
[najobj]kaj ti leni evropski šiptarji mislijo, da bodo kar tako živeli na naš račun, žrli naše dobičke in prihranke, mi pa bomo mirno gledali, kako naš težko prisluženi denar plava po Donavi dol proti jugu ... ?
> [Inside]
>
P.S.: vsak zdravnik iz držav EU vidi gangreno pri onemu drugemu in bi onemu drugemu odrezal nogo ... OK, razen slovenskega zdravnika, ki bi pri svojem pacientu pustil, da mu zdravniki iz EU odrežejo obe nogi, obe roki, glavo, trup in razrežejo vse, kar je imel pred operacijo oblečeno ...
sporočil: 48
čas vnosa: 12.11.14 01:03
EK: Slovenija in Irska navdušili, Nemčija in Avstrija razočaraliTole se pa sliši že skoraj retardirano. Ladja norcev naprej s polno paro!
sporočil: 4.276
[fibonaci]Od kje pa tebi takšno razumevanje napisanega (v prihodnje -> naslednje leto)?
> [premza]
> Dva zaposlena v gospodarstvu, bosta v prihodnje morala plačati za 60.000 evrov več davkov + obresti, da bosta plačala orgije kriznih let. Neprecenljivo.
Od kod pa tebi ideja, da bomo naslednje leto morali odplačati vse naše dolgove?
[premza]Katera država na tem svetu, vključno z naftnimi, pa odplačuje glavnico in zmanjšuje svojo zadolžitev?
> [fibonaci]
> > [premza]
> > Dva zaposlena v gospodarstvu, bosta v prihodnje morala plačati za 60.000 evrov več davkov + obresti, da bosta plačala orgije kriznih let. Neprecenljivo.
>
> Od kod pa tebi ideja, da bomo naslednje leto morali odplačati vse naše dolgove?
Od kje pa tebi takšno razumevanje napisanega (v prihodnje -> naslednje leto)?
sporočil: 1.067
[brane]Ajd, recimo, da je res, kar tukaj trdiš.
Še enkrat OTP bo banko kuil za 150, zmanjšal kapital da bo imel kapitalsko ustreznost 10 npr. kar pomeni 330 mio. €.
Skratka dali mu bomo sanirano banko in še 180 mio. € denarja za povrh!
Ampak kako potem razlagaš, da noben drug ni pripravljen ponuditi več?! Menda ne pričakuješ, da ti bomo verjeli, da so lastniki vseh drugih bank na svetu takšni idioti, da nočejo vzeti 180€ gratis denarja, ali pač?
sporočil: 763
[Inside]Žeton si porabil le, če si prej prebral zadeven članek. Dostop do foruma oziroma neposredno do komentarjev je zaenkrat prost!
...
Evo porabil žeton da napišem, da mogoče ni samo miš slon problem ampak tudi načelo rezanja nezdravega, da se ohrani zdravo jedro, kot pri gangreni, zdravniki že vedo. Se pravi pade Evro, morda EU če se zafrkava ustanovitelje. Upam da se enkrat uresniči tisto zadnji bodo prvi. ;)
sporočil: 8.014
> EK: Slovenija in Irska navdušili, Nemčija in Avstrija razočaraliAbsolutno se strinjam. Pri državi, ki ...
[yeszt]
Tole se pa sliši že skoraj retardirano. Ladja norcev naprej s polno paro!
- je po višini javnega dolga, izraženo v %BDP, še slabša od ultraslabe Slovenije,
- ima nesistemsko lokalno banko, ki je uspela izkopati trikrat globljo črno luknjo od obeh največjih in ultraslabih sistemskih v Sloveniji skupaj,
- na OECD-jevi lestvici davčnih oaz (uradno: držav z najbolj netransparentnimi davčnimi praksami) uvrstitev čisto pri vrhu (ob Cipru in takoj za Kajmanskimi, Sejšelskimi in Britanskimi Deviškimi otoki, nad katerimi je na tej lestvici zgolj še Luksemburg) in petdeset mest nad Slovenijo
... je res malo retardirano izpostavljati, da je razočarala, saj je ta država na osnovi teh dejstev že inherentno razočaranje in sramota za vse nas njene sosede, pa za vso EU in ves svet!
Saj si želel to povedati, ane? ;)
sporočil: 2.077
[0612LESKO]
> [brane]
> Še enkrat OTP bo banko kuil za 150, zmanjšal kapital da bo imel kapitalsko ustreznost 10 npr. kar pomeni 330 mio. €.
> Skratka dali mu bomo sanirano banko in še 180 mio. € denarja za povrh!
Ajd, recimo, da je res, kar tukaj trdiš.
Ampak kako potem razlagaš, da noben drug ni pripravljen ponuditi več?! Menda ne pričakuješ, da ti bomo verjeli, da so lastniki vseh drugih bank na svetu takšni idioti, da nočejo vzeti 180€ gratis denarja, ali pač?
Pa ravno odgovor na to vprašanje ti je skušal v članku dati Tadej.
Pristranska obravnava ECB, kupljen PR, plačani lobisti skušajo ustvariti vtis, da je pri nas vse narobe, kljub temu da v primerjavi z drugimi v EMU ne kaže tako. Vsi družno odganjajo potencialne kupce, da bi ostala samo eden ali dva čudaka.
sporočil: 763
[Inside]Ja, ok, to je načeloma razumljivo, se pa da marsikateri članek oz. komentarje nanj komentirati tudi brez tega. ;-)
> [alpha7b5]
> > [Inside]
> > ...
> >
> > Evo porabil žeton da napišem, da mogoče ni samo miš slon problem ampak tudi načelo rezanja nezdravega, da se ohrani zdravo jedro, kot pri gangreni, zdravniki že vedo. Se pravi pade Evro, morda EU če se zafrkava ustanovitelje. Upam da se enkrat uresniči tisto zadnji bodo prvi. ;)
>
> Žeton si porabil le, če si prej prebral zadeven članek. Dostop do foruma oziroma neposredno do komentarjev je zaenkrat prost!
Dostop je ze prost za gledanje foruma, komentirati ne mores ce prej ne preberes clanek.
sporočil: 32.634
[Inside]
> [alpha7b5]
> > [Inside]
> > ...
> >
> > Evo porabil žeton da napišem, da mogoče ni samo miš slon problem ampak tudi načelo rezanja nezdravega, da se ohrani zdravo jedro, kot pri gangreni, zdravniki že vedo. Se pravi pade Evro, morda EU če se zafrkava ustanovitelje. Upam da se enkrat uresniči tisto zadnji bodo prvi. ;)
>
> Žeton si porabil le, če si prej prebral zadeven članek. Dostop do foruma oziroma neposredno do komentarjev je zaenkrat prost!
Dostop je ze prost za gledanje foruma, komentirati ne mores ce prej ne preberes clanek.... čuj, Tadej je itak skoraj edini, ki ga je na Financah zadnje cajte vredno prebrat, tako da se rabiš sekirat ...
[brane]Sori, ampak še vedno ne verjamem, da so druge banke in skladi z vsemi svojimi analitskimi službami take budale, da bi nasedle poceni piaru, da nekdo namenoma želi znižati vrednost banke in da ne vidijo take (po tvoje) očitne priložnosti, da bi pobasale 180 mio.
> [0612LESKO]
> > [brane]
> > Še enkrat OTP bo banko kuil za 150, zmanjšal kapital da bo imel kapitalsko ustreznost 10 npr. kar pomeni 330 mio. €.
> > Skratka dali mu bomo sanirano banko in še 180 mio. € denarja za povrh!
>
> Ajd, recimo, da je res, kar tukaj trdiš.
> Ampak kako potem razlagaš, da noben drug ni pripravljen ponuditi več?! Menda ne pričakuješ, da ti bomo verjeli, da so lastniki vseh drugih bank na svetu takšni idioti, da nočejo vzeti 180€ gratis denarja, ali pač?
Pa ravno odgovor na to vprašanje ti je skušal v članku dati Tadej.
Pristranska obravnava ECB, kupljen PR, plačani lobisti skušajo ustvariti vtis, da je pri nas vse narobe, kljub temu da v primerjavi z drugimi v EMU ne kaže tako. Vsi družno odganjajo potencialne kupce, da bi ostala samo eden ali dva čudaka.
Kako si torej razlagaš, da tako izredno priložnost dojemajo samo übermenši z OTP, drugim smrtnikom pa to ni jasno?
[0612LESKO]Tudi jaz ne.
> [brane]
Sori, ampak še vedno ne verjamem, da so druge banke in skladi z vsemi svojimi analitskimi službami take budale, da bi nasedle poceni piaru, da nekdo namenoma želi znižati vrednost banke in da ne vidijo take (po tvoje) očitne priložnosti, da bi pobasale 180 mio.
Kako si torej razlagaš, da tako izredno priložnost dojemajo samo übermenši z OTP, drugim smrtnikom pa to ni jasno?Jaz si recimo razlagam tako, da v centralno-planskem (podmiznem) gospodarstvu, pač ne odločajo analitiki in menedžerji, pač pa Komisija za centralni-plan in veliki strici iz ozadja. Če so oni OTP določili za kupca, je vse ostalo samo izvedba tega sklepa ...
sporočil: 8.014
[0612LESKO]Ja, saj tudi jaz težko verjamem. Ampak zdaj se pa ozri, prelistaj vse časnike v Sloveniji, pa preglej vse TV Dnevnike in vse Svetove na Kanalu A in 24 ur. Pa potem preberi vse analize stresnih testov izpod peres tujih komentatorjev. In potem se javi in povej, če je šel kdo kje, kjerkoli, razčlenjevati te predpostavke, že nasploh, kaj šele za Slovenijo.
Sori, ampak še vedno ne verjamem, da so druge banke in skladi z vsemi svojimi analitskimi službami take budale, da bi nasedle poceni piaru
Če je preširoko, pomagam z iskalnimi termini ("keywords"): recimo za Grčijo je ECB v poročilu eksplicitno napisala, da imajo njene banke sicer več kot 2 G€ primanjkljaja, ampak da bodo prešli na dinamično vrednotenje bilance in abrakadabra ... primanjkljaja sploh ne bodo imele več. Nekak bi bilo logično da vsaj koga, ajde vsaj enega v vesolju, bo zanimalo, kako je deloval ta več-kot-dvomilijardni-abrakadabra. No, zdaj pa guglaj skupaj +Greece +"dynamic balance sheet". Ni. Nič. Nihče ni šel tega razčlenjevat.
(OK bom iskren, kak članek v grščini se najde, to je pa to, zunaj Grčije to nikogar ne zanima ... razen TadejaK ;)
Sem pred nekaj tedni dal primer iz Avstrije. Tamkajšnji lokalni mediji polni poročil, tudi na naslovnicah, da je v Hypu spet nova 3-milijardna luknja ...
www.wienerzeitung.at...ungen.html
... in naslednji dan Hypove obveznice strmoglavijo ...
... in potem Bloomberg razloži, da obveznice padajo, ker je Bill Gross šel iz Pimca, da Hypove so pa padle daleč najbolj zato, ker ... no, ker so pač zelo nelikvidne:
www.bloomberg.com/ne...-risk.html
Skratka, ja, očitno je preveč informacij na svetu, pa nekak niso več zgolj budale take, da kaj spregledajo oziroma se zanesejo kar na uradno verzijo. Če ECB reče da je drek, pol je pač drek.
[TadejK]Po moje jih je gotovo kdo razčlenjeval, ni pa svojih ugotovitev objavljal na kanalu A ;) -- sicer pa čestitke za tvoj nazoren prikaz pristranosti(?) obravnave Slovenije. Bi se pa ob tem vprašal, ali morda ta pristranost le ne pomeni izkazane nesposobnosti SLO za (hitro) odzivanje na krize (kar naj bi stresni testni v osnovi kazali, mar ne?). Ne poznam, ampak si predstavljam, da bi pametna metodologija stresnih testov to morala vključevati. In če vključuje, potem mi je jasno, zakaj je bila SLO obravnavana najbolj "konservativno" ...
Ja, saj tudi jaz težko verjamem. Ampak zdaj se pa ozri, prelistaj vse časnike v Sloveniji, pa preglej vse TV Dnevnike in vse Svetove na Kanalu A in 24 ur. Pa potem preberi vse analize stresnih testov izpod peres tujih komentatorjev. In potem se javi in povej, če je šel kdo kje, kjerkoli, razčlenjevati te predpostavke, že nasploh, kaj šele za Slovenijo.
Če pa že iščemo kakšno teorijo zarote, potem bi o njej pri NKBM skoraj verjel: z Madžari (OTP) se bo še najlažje dogovoriti, da razliko do "polne" cene izplača posvečenim v obliki podkupnin (podobno kot MOL posvečenim Hrvatom).
sporočil: 942
[fibonaci]Naci, jaz sem zgolj realen. V mojih najbolj romantičnih fantazijah nas sreča pamet in iz Slovenije naredimo sodobno, učinkovito in uspešno državo s spodobnim standardom. Dopuščam celo možnost, da se to nekoč zgodi, ampak dvomim, da bova midva to doživela. To je proces transformacije družbe, ki traja več generacij. Nismo mi Čehi, Poljaki, Litvanci, niti Srbi, Hrvati. Te države imajo 1000 letno tradicijo državotvornosti (stare srednjeveške kraljevine). Vse so bile vsa ta stoletja resni igralci v svojih regijah. Kaj imamo Slovenci? Brižinske spomenike in knežji kamen, ki niti ne stoji v naši državi. Rad bi ti napisal "ne me jebat, lepo te prosim", ampak nočem biti nesramen.
> [prdovan]
> > [TadejK]
> > Če je gospodar zahodno ali severnoevropski, bomo prosperirali, če je južno ali vzhodno, bomo pač revni.
Evo, tako izgleda prava blatnodolska hlapčevska mentaliteta. Boljše biti švabski hlapec, kot pa turški ali ruski. Nekateri komaj čakajo!
Vsak tuji lastnik bo seveda poskrbel za svojo investicijo, ampak to še ni vse. Mi bomo še vedno in še dolgo imeli nacionalni proračun, pa nacionalno pokojninsko, zdravstveno in ostale javne blagajne. Vse to pa Švaba ne briga čisto nič, najprej je njegov profit (ki bo odplaval neobdavčen).
sporočil: 4.301
[TadejK]Tadej, rad te berem, vedno zelo dobro argumentiraš svoje stališče, škoda, da te ne "spustijo" bliže centrom odločanja, marsikaj bi bilo veliko bolje v tej naši deželici, če bi izvajanje politik temeljilo na argumentih in delovanju poštenih ljudi, brez skrite zasebne koristi v ozadju, glede česar bi rekel, da Ti izpolnjuješ vse pogoje...
> [cman]
> Stvar je čisto enostavna, EK in ECB sta se pač priučili delovanja z balkanci. Bi naredili test bank pod bolj optimističnimi napovedmi, pa bi se pr nas politiki že isti dan trkali po prsih in načrtovali nove javno finančne zapravljalske orgije. Tako so pa z bolj konzervativnimi številkami hoteli "zbrcati" našo politiko, naj se vendar malo strezni.
Zakaj niso potem na enak način "zbrcali" še Italije in Francije, ki sta vsaj toliko balkanski kot mi in zganjata še precej večjo zapravljalsko orgijo?
Ampak tudi to ni ravno bistveno, ker naša, zdaj "zbrcana" politika zaradi ugotovitev stresnih testov ni sprejela nobenega dodatnega ukrepa ali prilagodila kakega od že potekajočih. Se je pa, zlomka prav na podlagi slabih ugotovljenih rezultatov NKBM na teh stresnih testih, najvišja ponudba za nakup NKBM znižala s 300 na 150 M€:
www.dnevnik.si/posel...jo-madzari
In prav po naključju je politika EK tista, ki od slovenske politike zahteva, brez možnosti ugovora, da NKBM proda še pred koncem leta. Ne vem, kdo je tu večji balkanec ...
ampak (the infamous "but" :)), glede na našo zgodovino in nenazadnje signale, ki jih vladajoči (in ljucvo, da ne bo zamere ;)) pošiljajo naokrog, jaz ne verjamem, da bodo zdaj, ko so naše banke sanirane in prekapitalizirane (in vama z Branetom 100% verjamem, da so :)) začele bolje/drugače poslovati kot so do zdaj in se zato moram vseeno (pa čeprav se sliši nelogično, zagovarjat prodajo pod ceno;)) pridružiti stališču (katerega mislim, da ga je pred časom tu zagovarjal tstih), da je teh 150mil€ še precej ugodna cena za "plačat", da se NKBM (končno) izpuli iz rok vsakokratnih zmagovalcev (bravo ljucvo:)) in da se ji da možnost(kar ne pomeni samo posebi, da bo bolje, je pa vsaj možnost večja;)) , da dela odgovorno z denarjem... čeprav vem da (sploh glede na zadnjo serijo tvojih komentarjev) "kriminalno" slabo poslovanje naših kolhozniških bank ni unikum (v stilu crtove tojemožnosamovsloveniji ;)) našega prostora, vseeno smatram, da je veliko večja verjetnost, da se bo v naslednjih 5-10letih ponovila zgodba ( Xmlr€ za dokapitalizacijo naših sveže saniranih bank) vseeno precej verjetnejša v primeru, da svojih (prekapitaliziranih) bank ne prodamo, kot da pripeljemo v njih zasebnega lastnika (pa čeprav prodamo pod ceno!) in upamo na boljše upravljanje...
čisto v stilu dobrega starega Bernija... doing the same thing over and over again and expecting different results - insanity... :)))
lpA
sporočil: 28.035
[bobek13]s posebnim poudarkom na "moznost" :)
ampak (the infamous "but" :)), glede na našo zgodovino in nenazadnje signale, ki jih vladajoči (in ljucvo, da ne bo zamere ;)) pošiljajo naokrog, jaz ne verjamem, da bodo zdaj, ko so naše banke sanirane in prekapitalizirane (in vama z Branetom 100% verjamem, da so :)) začele bolje/drugače poslovati kot so do zdaj in se zato moram vseeno (pa čeprav se sliši nelogično, zagovarjat prodajo pod ceno;)) pridružiti stališču (katerega mislim, da ga je pred časom tu zagovarjal tstih), da je teh 150mil€ še precej ugodna cena za "plačat", da se NKBM (končno) izpuli iz rok vsakokratnih zmagovalcev (bravo ljucvo:)) in da se ji da možnost(kar ne pomeni samo posebi, da bo bolje, je pa vsaj možnost večja;)) , da dela odgovorno z denarjem...
sporočil: 4.301
[crt]res je... :)
> [bobek13]
> ampak (the infamous "but" :)), glede na našo zgodovino in nenazadnje signale, ki jih vladajoči (in ljucvo, da ne bo zamere ;)) pošiljajo naokrog, jaz ne verjamem, da bodo zdaj, ko so naše banke sanirane in prekapitalizirane (in vama z Branetom 100% verjamem, da so :)) začele bolje/drugače poslovati kot so do zdaj in se zato moram vseeno (pa čeprav se sliši nelogično, zagovarjat prodajo pod ceno;)) pridružiti stališču (katerega mislim, da ga je pred časom tu zagovarjal tstih), da je teh 150mil€ še precej ugodna cena za "plačat", da se NKBM (končno) izpuli iz rok vsakokratnih zmagovalcev (bravo ljucvo:)) in da se ji da možnost(kar ne pomeni samo posebi, da bo bolje, je pa vsaj možnost večja;)) , da dela odgovorno z denarjem...
s posebnim poudarkom na "moznost" :)
in še enkrat...
doing the same thing over and over again and expecting different results - insanity... :)))
zatorej sledimo montijem in naredimo nekaj popolnoma drugače kot smo do zdaj (in upajmo na najboljše;))...
and for something completly different... :)))
lpA
sporočil: 32.634
[Inside]
> [najobj]
> > [Inside]
> > > [alpha7b5]
> > > > [Inside]
> > > > ...
> > > >
> > > > Evo porabil žeton da napišem, da mogoče ni samo miš slon problem ampak tudi načelo rezanja nezdravega, da se ohrani zdravo jedro, kot pri gangreni, zdravniki že vedo. Se pravi pade Evro, morda EU če se zafrkava ustanovitelje. Upam da se enkrat uresniči tisto zadnji bodo prvi. ;)
> > >
> > > Žeton si porabil le, če si prej prebral zadeven članek. Dostop do foruma oziroma neposredno do komentarjev je zaenkrat prost!
>
> > Dostop je ze prost za gledanje foruma, komentirati ne mores ce prej ne preberes clanek.
>
> ... čuj, Tadej je itak skoraj edini, ki ga je na Financah zadnje cajte vredno prebrat, tako da se rabiš sekirat ...
Ja vem da je ma so ponavadi same take teme, kjer nastopajo taki visokointeligentni komentatorji, kot je fibonaci, ki ti je dal odgovor ki ga jaz ne vidim, ker me ima na ignore, ne vem zakaj? sem pa videl kar je napisal ko sem prebral odlogiran.... čuj, mene v tem trenutku ignorira 142 komadov, pa se niti malo ne sekiram ...
P.S.: kot sem že nekajkrat napisal, sam totih forumskih dodatkov ne uporabljam, ker bi se sam sebi zdel budalo, če ne bi zmogel najprej nekaj prebrat in potem NE odreagirat, če se mi to ne bi zdelo pametno ... khmm, sploh pa sta mi funkciji ignore in prijatelji brezvezni zdaj, ko je toti forum itak že skoraj dokončno crknil, ker vsake pol ure nekdo nekaj napiše, pa potem še tistega ne moreš prebrat, če pisca ignoriraš ali pa ga nimaš med prijatelji ...
sporočil: 583
[TadejK]Resnica je, da je bila obljubljena prodaja NKBM do konca leta 2016. Zakaj jo je potem bilo potrebno prodajati z začetkom 2014?. Bistveno bolje bi bilo banko (če že) prodati potem, ko bi imela za sabo kakšnih 10 pozitivnih kvartalov in ne takoj po dokapitalizaciji.
> [cman]
> Stvar je čisto enostavna, EK in ECB sta se pač priučili delovanja z balkanci. Bi naredili test bank pod bolj optimističnimi napovedmi, pa bi se pr nas politiki že isti dan trkali po prsih in načrtovali nove javno finančne zapravljalske orgije. Tako so pa z bolj konzervativnimi številkami hoteli "zbrcati" našo politiko, naj se vendar malo strezni.
Zakaj niso potem na enak način "zbrcali" še Italije in Francije, ki sta vsaj toliko balkanski kot mi in zganjata še precej večjo zapravljalsko orgijo?
Ampak tudi to ni ravno bistveno, ker naša, zdaj "zbrcana" politika zaradi ugotovitev stresnih testov ni sprejela nobenega dodatnega ukrepa ali prilagodila kakega od že potekajočih. Se je pa, zlomka prav na podlagi slabih ugotovljenih rezultatov NKBM na teh stresnih testih, najvišja ponudba za nakup NKBM znižala s 300 na 150 M€:
www.dnevnik.si/posel...jo-madzari
Drugič. EU nima nikakršne pravice zahtevati privatizaije. Lahko zahteva "burden sharing" tj, npr. prodajo hčerinskih družb ali poslovalnic. Same privatizacije pa ne. Ne obstaja noben dokument EU, ki bi od držav zahteval, da privatizirajo.
Tretjič. Noben ne uvidi glbalnega natega v zvezi s privatizacijo. Gre se za to, da se tisoči milijard, ki so bili natiskani "ex nihilo" čim prej (preden pride do vala neizbežne inflacije) spremenijo v realno premoženje. In mi Slovenci, še posebej naš neoliberalni del, lepo naseda temu nategu stoletja.
In prav po naključju je politika EK tista, ki od slovenske politike zahteva, brez možnosti ugovora, da NKBM proda še pred koncem leta. Ne vem, kdo je tu večji balkanec ...
[TadejK]
> [7175S]Gre za čisto demagogijo. Primerjaj hkrati razdolžitev slovenskega bančnega sektorja do tujine (neto pozicija) in hkrati devizne rezerve slovenske države v celoti, (tudi BS , približno 6 milijard evrov) in na drugi strani hkrati povečanje premoženja države in paradržavni institucij (deleži v bankah in premoženje v DUTB).
> Kakšen uspeh pa je to, lepo vas prosim, če se ti dolg države vsako leto poveča za 10 milijard evrov
Povečanje dolga države za Slovenijo po letih:
2009: 4.2 mrd
2010: 1.3 mrd
2011: 3.2 mrd
2012: 2.1 mrd
2013: 6.2 mrd
Kakšno drugo opcijo pa je takrat imela država? Če ne bi posegla država 2009 bi se ob zahtevah tujih bank(ki so bile same v krizi leta 2009) po vračilu kreditov, sesul slovenski bančni sistem. Križanič je takrat naredil izjemno potezo, tj, izkoristil je najboljšo boniteto Slovenijo med VE državami se dolgoročno zadolžil in z depoziti države nadomestil tuje vire v pasivi slovenskih bank. Pa še zaslužil je zraven. Največja napaka, ki jo je naredil je, da ni dokapitaliziral NLB takrat (december 2009), ko je bil čas. Takrat bi vložili 300 milijonov Evrov pa verjetno ne bi b imeli nobene krize in kreditnega krča. Narediti bi moral to kar so naredili vse normalne evropske države tj, kapitalsko okrepiti domače banke. Žal je bil vpliv idiotskega neoliberalizma, ki je sredi krize vpila o privatizaciji bank tako znotraj vlade kot tudi v delu javnosti (Finance) premočan.
[fibonaci]BRAVO!
> [prdovan]
> > [TadejK]
> > Če je gospodar zahodno ali severnoevropski, bomo prosperirali, če je južno ali vzhodno, bomo pač revni.
Evo, tako izgleda prava blatnodolska hlapčevska mentaliteta. Boljše biti švabski hlapec, kot pa turški ali ruski. Nekateri komaj čakajo!
Vsak tuji lastnik bo seveda poskrbel za svojo investicijo, ampak to še ni vse. Mi bomo še vedno in še dolgo imeli nacionalni proračun, pa nacionalno pokojninsko, zdravstveno in ostale javne blagajne. Vse to pa Švaba ne briga čisto nič, najprej je njegov profit (ki bo odplaval neobdavčen).
sporočil: 28.035
[klaramala]ta velik denar ze XX let diktira, da se med tednom v skatli kazejo tisti komentarji, ki so objavljeni na tekoci dan. ni za zvet od tega pritiska.
Si že izginil iz rubrike komentarji na naslovnici.
Vseeno gre za velik denar.
Strani: 1 2