Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Bratuškova: Govorice o odstopu so le nadaljevanje pritiska
sporočil: 6.978
[SF32]ČE si ti videl tam sposobne ljudi, ki so postavljali pavšalna vprašanja, ki os jim jih itak napisali drugi, potem...
> [FIN-311684]
> Bratuškova je nekaj dobrega dala, razkrila je bedo slovenskega parlamentarizma.
Predvsem pa je ta prenos zaslišanja kandidatke poskrbel, da se je končno postavilo na laž vse, ki ljudstvo strašijo z EZ. Lepo se je videlo, da tam sedijo odgovorni ljudje, ki jim ni vseeno, kdo nam bo krojil življenje.
Ko sem prebral oni Vajglov napad na poslance iz sosednje Hrvaške, sem se moral prijeti za mizo...
Hrvaški poslanci imajo seveda pravico vedeti, kdo bo njihovi državi krojil energetsko politiko, prav tako pa imajo pravico preprečiti, da jim življenje in ceno energentov kroji neka oseba, ki z njimi ne deli evropskih vrednot, laže in je s tem podvržena podkupovanju, morda zaradi rusofilstva celo sabotaži naše energetske oskrbe. Vajglovo opletanje z NOB izven Slovenije že dolgo nikogar ne gane. Evropa je Sloveniji na lep način pokazala, kaj si misli o nesprejetju resolucije o totalitarnih režimih. Pokazalo se je tudi to, da nas samo EZ brani pred nami samimi in našimi neumnostmi.
Posebno močno klofuto so dobili tudi slovenski mediji zaradi servilnosti do komunističnega sistema. Tudi Finance...
sporočil: 1.637
Zadnja sprememba: anon-305875 08.10.2014 16:22
In kdo jo je nastavil?1. Janša, ker ni pustil, da bi kdo drug vodil desno vlado namesto njega.
2. Levica, ki je rabila oprodo za likvidacijo desne vlade.
Sedaj se pa levica in desnica skupaj naslajata nad bratuškova, namesto da bi se desnica temeljito vprašala, kaj dela narobe, da kakorkoli se obrne in karkoli naredi, na koncu izide levica še močnejša iz zagate.
Kdorkoli bo novi kaomisar, 1.000% ne bo desničar ali strokovnjak, temveč levičar, zato je vse to, kar počne desnica trenutno, tudi zanjo en velik, velik bull shit...
Ko in če (še vedno ni povsem jasen razplet!) bo bratuškova izločena iz igre, se bo levica lahko oddahnila in oddelala svoj štiriletni mandat brez večjih pretresov. Na eleganten način se je rešila tako JJ kot tudi bratuškove, ki se je očitno prehritro in brez pravega političnega zaledja preveč naslonila skozi okno, potrebno jo je bilo samo malo poriniti, ker se je upirala, je bila potrebna še pomoč desnice, JJ in Petreleta...
JJ in ostali pa bodo v naslednjih tednih in mesecih v kotu kuhali mulo, češ kaj se jim je zgodilo...
sporočil: 9.830
Oh, dragi prijatelj, saj vendar nič ni letelo nate. Le pritegnil
sem tvojemu dovtipu, ki me je hudo nazabaval. Še zdaj se muzam, hi
hi!
* O katastrofaličnem stanju slovenščine v javni rabi smo pa že velikokrat; in pri tem ne mislim na forum(ovc)e. Precej brezupno ...
* O katastrofaličnem stanju slovenščine v javni rabi smo pa že velikokrat; in pri tem ne mislim na forum(ovc)e. Precej brezupno ...
sporočil: 4.340
[erekcija]No, kar začni naštevati. V poštev pridejo kandidati, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:
> [usimoncic]
> > [kzupanc]
> > Glede menjave in Tanje Fajon pa mislim, da konzervativci ne bodo kar brez pripomb tega "požrli". Vlada MC bi morala predlagati novega kandidata (oz. verjetno kandidatko).
>
> Če ima MC kaj dostojanstva, bo predlagal dr. Romano Jordan na mesto, ki je bilo predvideno za mojškro. Strokovno ustreza, ženskih kvot ne bo podrla, z ALDE-jem je tudi dokaj kompatibilna, čeprav je bila v EPP. Aja, je pa res, da ni "naša", tako da MC tega gotovo ne bo naredil.
Pa kaj še ...a res dvomiljonski narod premore samo tri ali pa štiri politične nesposobne loleke?? En kup veliko bolj sposobnih ljudi za to mesto je v ozadju in nikakor ne pridejo naprej zaradi političnih blokad.
- dobro poznavanje energetike (gre za področje energetike),
- nekaj političnih izkušenj (tako kot formule 1 na more voziti voznik začetnik, tudi na tak položaj ne sme priti nekdo, ki politiko pozna samo iz medijev in gostilniških modrovanj),
- ženski spol (bedarija zaradi kvot).
Romano Jordan , da bi predlagali..... mislim ...... haloo ....Zanjo mi ni znano, da bi obstajal kakršenkoli tehten zadržek, in izmed meni znanih Slovencev najbolje ustreza zgornjim trem kriterijem. Če imaš ti boljši predlog, kar z besedo na dan!
sporočil: 800
Sam ji tale del celo verjamem: "Moj nastop je bil res usmerjen v
načelne odgovore. To je bila zavestna odločitev po mnogih
posvetovanjih, tudi znotraj bruseljskih krogov."
Citiram del članka s Siola: "Vizija" je pri večinskem delu naše politične elite sinonim splošnosti in nedorečenosti, do te mere, da si zlahka predstavljam osuplost Bratuškove, ko so poslanci od nje zahtevali "konkretno vizijo". Mar ni vizija ime za tiste rožice, ki jih sadimo pred volitvami, ko volivcem pokroviteljsko zagotavljamo, "da bomo stvari že uredili, če nam le zaupajo"?
Mislim, da je šlo za fundamentalno miskomunikacijo med Bratuškovo in "bruseljskimi krogi", ker gre za različne kulture. Oni so ji rekli recimo, "ne rabiš imeti operativnega načrta, rabiš pa vizijo, strategijo in cilje", ona si je pa to razlagala, da torej lahko naklada v tri krasne, ker v Sloveniji se to tako dela.
Citiram del članka s Siola: "Vizija" je pri večinskem delu naše politične elite sinonim splošnosti in nedorečenosti, do te mere, da si zlahka predstavljam osuplost Bratuškove, ko so poslanci od nje zahtevali "konkretno vizijo". Mar ni vizija ime za tiste rožice, ki jih sadimo pred volitvami, ko volivcem pokroviteljsko zagotavljamo, "da bomo stvari že uredili, če nam le zaupajo"?
Mislim, da je šlo za fundamentalno miskomunikacijo med Bratuškovo in "bruseljskimi krogi", ker gre za različne kulture. Oni so ji rekli recimo, "ne rabiš imeti operativnega načrta, rabiš pa vizijo, strategijo in cilje", ona si je pa to razlagala, da torej lahko naklada v tri krasne, ker v Sloveniji se to tako dela.
sporočil: 7.327
[Efektfirma]Tvoj sistem vrednot je all fucked up. In še ponosno to razlagaš po forumu. GOOD JOB!
Potem pa imejte levico, jaz imam raje egoistko, ki ne pripada nobenemu političnemu polu, in ki je, sicer ne preveč inteligentno in posrečeno, a vendarle, izkoristila levičarsko spletkarjenje v svoj prid, česar desnica v sloveniji definitivno ne zna. Zato mi je bratuškova ljubša od fajonove.
Se ne strinjam s tabo, desničarjem v sloveniji manjka na vsem, na občutku za realnost, na inteligenci, na politični obrti, na makievalizmu... desnica ima samo JJ, ki je tako poln samega sebe, da ni bil sposoben dat mesto nekomu drugemu, če bi se to zgodilo, bi bila danes bratuškova navadna uradnica...Aha, tako kot je levica = Kučan, a ne?
sporočil: 147
Gospa AB se niti slučajno ni ozirala na mišljenje svojih
sonarodnjakov, ko je sama sebe nominirala za kandidatko za
komisarko. Prav tako je gospa odkrito lagala svojim sonarodnjakom,
ko je izjavljala, da ne bo namerno zavlačevala z dvigovanjem pošte
KPK. Pošte v predpisanem roku ni prevzela, tako da ji je bila po 15
dneh avtomatsko dostavljena v nabiralnik. S tem je preprečila KPK,
da bi objavila izsledke svoje preiskave pred zaslišanjem v Bruslju.
Lagala je tudi EU poslancem, ko je izjavila, da poročilo KPK zanjo
ni obremenilno. Zato naj ne pričakuje podpore svojih narodnjakov.
Imela pa je in še vedno ima vso podporo Junckerja,( res me zanima,
zakaj),tako da njeno mesto komisarke ni vprašljivo, čeprav
podpredsednica verjetno res ne bo. Sprašujem se, kaj o vsem tem
misli gospod predsednik vlade. Kje so sedaj njegova pravičnost,
etičnost in državotvornost?
sporočil: 7.885
[mimoidoci]
Ne razumem zakaj omenjaš zgolj pesem? Bratuškova je storila 1534 političnih napak in tisto petje, ki se je bolj videlo kot slišalo, je samo ena taka napaka.Jaz ne razumem, zakaj so jo oni omenjali v Bruslju.
Sicer vsega nisem poslušal, sta mi pa v ušesa padli dve stvari, zaradi katerih bi morala takoj odklenkat.
Prvo, ko je izjavila da je poznana kot zagrižena borka proti korupciji. Glede na to, da je bila premierka in da je Slovenija po korupciji v svetovnem vrhu, potem je očitno nesposobna.
Drugo, ko je nekaj flancala, kako je treba urediti trg. Naj pogledajo kak trg imamo v Sloveniji pri energiji. Če doma ne zna nič naredit, razen da nabije trošarine, potem ne vem kako bo to tam urejala.
sporočil: 16.531
[fiston]
> [mimoidoci]
> Ne razumem zakaj omenjaš zgolj pesem? Bratuškova je storila 1534 političnih napak in tisto petje, ki se je bolj videlo kot slišalo, je samo ena taka napaka.
Jaz ne razumem, zakaj so jo oni omenjali v Bruslju.
Sicer vsega nisem poslušal, sta mi pa v ušesa padli dve stvari, zaradi katerih bi morala takoj odklenkat.
Prvo, ko je izjavila da je poznana kot zagrižena borka proti korupciji. Glede na to, da je bila premierka in da je Slovenija po korupciji v svetovnem vrhu, potem je očitno nesposobna.
Drugo, ko je nekaj flancala, kako je treba urediti trg. Naj pogledajo kak trg imamo v Sloveniji pri energiji. Če doma ne zna nič naredit, razen da nabije trošarine,
potem ne vem kako bo to tam urejala.Ne skrbi, tudi, ko bo potrjena, tega ne boš vedel;)
sporočil: 1.106
[Beleladje]****** za prejšnji zapis.
twitter.com/Berlaymo...4178128897
Zanimivo, da tudi češki evro poslanec Miroslav Poche zelo veliko twita v slovenskem jeziku.
twitter.com/Miroslav...5705779200
sporočil: 1.355
Bratuškova je nekaj dobrega dala, razkrila je bedo slovenskega parlamentarizma.Pa ne samo to. Morda nas končno nehajo zamenjavat ta Slovaško. Si predstavljaš - Slovenia...? Slovenia..? ....aaaaa, bratusek, yes, yes, I know :)
sporočil: 33.318
Zadnja sprememba: najobj 08.10.2014 19:42
[mimoidoci]
> [najobj]
> > [mimoidoci]
> > > [Efektfirma]
> > > Zato pa je tako kot je, ko še osnovnih pojmom ne razumeš in s tabo še marsikdo drug.. Vidite samo bratuškovo, za ostalo ste slepi... Zato lahko levica dela v sloveniji kar hoče, vrže vam kost za glodat, medtem ko vam krade po hiši...
> > Če prav berem, si mene postavil na desno, ti si pa med neuvrščenimi? Lep drek.
> >
> > Tako je zato, ker nas ti razvrščaš kar po svoje. Pa še mehko kuhane komunjare ločuješ od trdo kuhanih. A se potem frakcije delijo še na podfrakcije?
> >
> > P.S.: Bratuškova je lahko samo produkt levice. In kaj je narobe, če se dva dni pogovarjamo samo o njej? Še danes in nikoli več. Zakaj tebi to dviguje pritisk, da postavljaš irelevantne teorije?
> ... čuj, mimoidoči ... evo, ampak moraš pa biti res kompletno budalo, da petje pesmi italijanskega delavskega gibanja iz leta 1908 povezuješ s sposobnostjo opravljanja kakršnekoli funkcije kjerkoli ...
>
> P.S.: nisem je slišal peti, zato ne morem reči, če ima posluh oziroma če je sposobna za zborovodjo, ki je edina funkcija, ki jo lahko povezuješ s petjem pesmi ...
Ne razumem zakaj omenjaš zgolj pesem? Bratuškova je storila 1534 političnih napak in tisto petje, ki se je bolj videlo kot slišalo, je samo ena taka napaka.... ja, in glih zaradi teh njenih 1534 političnih napak te jaz še bolj ne razumem, zakaj si se ti v svojem prvem postu na tisto Bandiero obesil ... khmm, sploh ker sam praviš, da se je njeno petje bolj videlo kot slišalo, pa zato niti ne veš, če je fušala in je bilo njeno petje za ušesa blizu sedečih eno samo trpljenje podobno tvojemu trpljenju zgolj ob pogledu na njo ...
P.S.: ne bom te več davil, ker vem, da si razumel moje sporočilo in je že toti tvoj post pravzaprav velik napredek, čeprav je pot do "ups, zajebal sem se" očitno še dolga ...
sporočil: 6.497
Zadnja sprememba: mimoidoci 08.10.2014 20:06
[najobj]
> [mimoidoci]
> > [najobj]
> > > [mimoidoci]
> > > > [Efektfirma]
> > > > Zato pa je tako kot je, ko še osnovnih pojmom ne razumeš in s tabo še marsikdo drug.. Vidite samo bratuškovo, za ostalo ste slepi... Zato lahko levica dela v sloveniji kar hoče, vrže vam kost za glodat, medtem ko vam krade po hiši...
> > > Če prav berem, si mene postavil na desno, ti si pa med neuvrščenimi? Lep drek.
> > >
> > > Tako je zato, ker nas ti razvrščaš kar po svoje. Pa še mehko kuhane komunjare ločuješ od trdo kuhanih. A se potem frakcije delijo še na podfrakcije?
> > >
> > > P.S.: Bratuškova je lahko samo produkt levice. In kaj je narobe, če se dva dni pogovarjamo samo o njej? Še danes in nikoli več. Zakaj tebi to dviguje pritisk, da postavljaš irelevantne teorije?
> > ... čuj, mimoidoči ... evo, ampak moraš pa biti res kompletno budalo, da petje pesmi italijanskega delavskega gibanja iz leta 1908 povezuješ s sposobnostjo opravljanja kakršnekoli funkcije kjerkoli ...
> >
> > P.S.: nisem je slišal peti, zato ne morem reči, če ima posluh oziroma če je sposobna za zborovodjo, ki je edina funkcija, ki jo lahko povezuješ s petjem pesmi ...
> Ne razumem zakaj omenjaš zgolj pesem? Bratuškova je storila 1534 političnih napak in tisto petje, ki se je bolj videlo kot slišalo, je samo ena taka napaka.
... ja, in glih zaradi teh njenih 1534 političnih napak te jaz še bolj ne razumem, zakaj si se ti v svojem prvem postu na tisto Bandiero obesil ... khmm, sploh ker sam praviš, da se je njeno petje bolj videlo kot slišalo, pa zato niti ne veš, če je fušala in je bilo njeno petje za ušesa blizu sedečih eno samo trpljenje podobno tvojemu trpljenju zgolj ob pogledu na njo ...
P.S.: ne bom te več davil, ker vem, da si razumel moje sporočilo in je že toti tvoj post pravzaprav velik napredek, čeprav je pot do "ups, zajebal sem se" očitno še dolga ...
...potem pa vsaj hvala za naziv kompletno budalo...
P.S.: Preberiva moj prvi post skupaj. Je kdo tam kaj Bratuškovo omenjal?
sporočil: 33.318
[mimoidoci]
> [najobj]
> > [mimoidoci]
> > > [najobj]
> > > > [mimoidoci]
> > > > > [Efektfirma]
> > > > > Zato pa je tako kot je, ko še osnovnih pojmom ne razumeš in s tabo še marsikdo drug.. Vidite samo bratuškovo, za ostalo ste slepi... Zato lahko levica dela v sloveniji kar hoče, vrže vam kost za glodat, medtem ko vam krade po hiši...
>
> > > > Če prav berem, si mene postavil na desno, ti si pa med neuvrščenimi? Lep drek.
> > > >
> > > > Tako je zato, ker nas ti razvrščaš kar po svoje. Pa še mehko kuhane komunjare ločuješ od trdo kuhanih. A se potem frakcije delijo še na podfrakcije?
> > > >
> > > > P.S.: Bratuškova je lahko samo produkt levice. In kaj je narobe, če se dva dni pogovarjamo samo o njej? Še danes in nikoli več. Zakaj tebi to dviguje pritisk, da postavljaš irelevantne teorije?
> > > ... čuj, mimoidoči ... evo, ampak moraš pa biti res kompletno budalo, da petje pesmi italijanskega delavskega gibanja iz leta 1908 povezuješ s sposobnostjo opravljanja kakršnekoli funkcije kjerkoli ...
> > >
> > > P.S.: nisem je slišal peti, zato ne morem reči, če ima posluh oziroma če je sposobna za zborovodjo, ki je edina funkcija, ki jo lahko povezuješ s petjem pesmi ...
> > Ne razumem zakaj omenjaš zgolj pesem? Bratuškova je storila 1534 političnih napak in tisto petje, ki se je bolj videlo kot slišalo, je samo ena taka napaka.
> ... ja, in glih zaradi teh njenih 1534 političnih napak te jaz še bolj ne razumem, zakaj si se ti v svojem prvem postu na tisto Bandiero obesil ... khmm, sploh ker sam praviš, da se je njeno petje bolj videlo kot slišalo, pa zato niti ne veš, če je fušala in je bilo njeno petje za ušesa blizu sedečih eno samo trpljenje podobno tvojemu trpljenju zgolj ob pogledu na njo ...
>
> P.S.: ne bom te več davil, ker vem, da si razumel moje sporočilo in je že toti tvoj post pravzaprav velik napredek, čeprav je pot do "ups, zajebal sem se" očitno še dolga ...
...potem pa vsaj hvala za naziv kompletno budalo...... jebiga, med tistimi trdimi sem jaz v prvi vrsti Bratuškovo prepoznal, sploh ker je v članku in med komentarji Bratuškova na tapeti ... ja, eksplicitno pa je res nisi omenil, priznam ...
P.S.: Preberiva moj prvi post skupaj. Je kdo tam kaj Bratuškovo omenjal?
P.S.: kompletno budalo ni bilo namenjeno tebi, ampak oni blesavi Hrvatici, ki je dobesedno zrcalna slika naše zvezde bruseljskih soban in hodnikov ...
sporočil: 771
čas vnosa: 08.10.14 18:31
[0329Softb]Volilna pravica od 21 do 70 let ... pa spet le za moške
> [FIN-311684]
> Bratuškova je nekaj dobrega dala, razkrila je bedo slovenskega parlamentarizma. Koliko »Bratuvšk« sedi v sedanjem parlamentu? Koliko jih je sposobnih vsaj nekaj ur spremljati svojih kolegov in se vključevati v razpravo? Od dolgočasja, splošne nerazgledanosti in ker že vnaprej vedo, da o ničemer ne odločajo, zdolgočaseno sedijo pred računalniki, tvitajo, časopise prebirajo, komentarje pišejo, karte špilajo...
Demokracija je ... Sokrat in kasneje Platon sta povedala že skoraj vse pred davnimi skoraj že 3000 leti, gre pa nekako takole : greznica, v kateri najprej na vrh priplava drek.
Ker žal drugega načina "izbire" oblasti, zdaj ko s(m)o pobili vse kralje, ni, smo na demokracijo obsojeni, AMPAK bi jo morali, če bi hoteli da deluje, močno modificirati.
Najmanj kar bi bilo treba takoj narediti, bi bilo potrebno KOMPLETNO VSE državne uslužbence depolitizirati (prepoved ukvarjanja s politiko)- da ne vlečem, enako kot velja za vojake in policaje! Volilna pravica od 21 do 70 let ali drugače - voliš lahko takrat, ko ne lulaš v hlače in ne bruhaš po srajci, itd.
sporočil: 72
čas vnosa: 08.10.14 17:05
sicer se globoko strinjam s tabo... bojim pa se, da boš po koncu
tega cirkusa samo ti razočarano spregledal, da so v Bruslju natanko
enaki in še hujši odbitki in da so tam natanko vedeli koga rabijo
in kdo prihaja!
sporočil: 4.454
Zadnja sprememba: anon-41371 10.10.2014 09:01
Zdej pa dost, kdo pa to razume od ta naših ta pametnih!Se ne boste vi tja v en dan režal.
Sej to ni en evropejski komiti hiring s kaneto in onimi žnodri iz envija in itre.
Potem se pa še razpišejo po socialnih omrežjih. Krkol že to je, je za zjokat in resn bit. Se ne bo dal naravnost u JJ ustrelit in se delat, da tako mora bit. Še un Kežah k mora igrat kominorčka, ne pomaga več.
Vidva sta ena packa, se norca delat iz mistrese k se je tako u src usedla starmu kozlu.
Lohk mal ingliš eksercirata:www.europeanvoice.co...witterfeed
Zakaj bi njo poučval eni bruseljčani, če je bla s starim zmenena že od maja!
Rečta da zna dobr simulirat, da bo stari lahko, sam čas mu je treba dat. Ona je kontent.
Al pa berta starga Ecoja in njegovo Ime gartrože, sam o frančiškanih!
Če bi vama na misu hodil, mi kej ugovarjat, pa še tole preletita:
www.europeanvoice.co...live-blog/
Tale David se je začel med hiringom učit slovensko! Dobra je pa enga na eks! Sirkec bo še naprej! Z nami tu in tam!
Epilog: učitn po evropskih šolah učijo zgodvino in politiki obvladajo šahovsko igro. tega manjka, močno manjka pri nas.
Kako boš vajsprezident, če ne znaš šahovskih otvoritev na pamet, če nisi bral Štoparskega vodnika po galaksiji in ne veš za Alojza Podreta in mafijoooo, mafijo!
Miren šabat!