Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Novi ljubljanski nadškof je postal Stane Zore
sporočil: 2.300
čas vnosa: 04.10.14 21:48
Nekako nisem zdržal.
Ko je bila danes objavlena vest o novem škofu ,sem paš malce bolj na široko "pošaril" po večih forumih in opazoval izjave tam.
Zanimivo je bilo ,da so nekatere presenetljivo hitro izginile z portalov,čeprav niso bile ne nasilne,ne nesramne ne nestrpne.
Zanimivo pa je bilo gledati ,da so prevladujoče predvsem tiste o tem kako bi morala cerkev in škof "tvorno in državotvorno sodelovati" z vlado in se distancirati od onih ,ki rušijo državo in spodkopavajo sodtvo,ki je bojdanevtralno in povsem samostojno.Da o tudi hujših verbalnih izpadih na cerkev tudi ne govorim-ampak to se očitno tolerira.
Me je pa veskupaj spomnilo na pred dnevni obisk prijatelja,ki slovensko politično in še kakšno greznico pozna od znotraj.
b najinm razgovoru je navrgel veliko zanimivih stvari,ki so šele kasneje pojavile medijih in je vreno razmišljati o njih.
Omenil bi samo eno,ki se navzuje na tole,prijatelj je pravil ,da se bo povečalo štrvilo "udbaških" provokatorjev po forumih,ki bodo skušali iz forumov "zradirati" neželjene komentarje(todi tudi one popolnoma nenevarne) saj naj bi se stvari levici čedalje bolj lomile in je nezaželjena "propaganda" proti levici,za to in ustrahovanje medijev z represijo,tožilstvom.policijo in sostvom(če nebodo sledili ukazom)pa naj bi poskrbel Golobič,ki naj bi kmalu postal visok uradnik na področju ,ki pokriva tudi medije(glej zlomka ,čaz par dni se podobna napoved znajde na enem izmed portalov).
Skratka levici naj bi kazalo slabo in tudi zavezniku na katerega so tako računali pojema sapa(Putin) zato naj bi bili besni kot ose,tudi Bratuškova je hud FAIL in težave države se kopičijo,zato naj bi levica poizkušala obdržati oblast z cenzuro,silo in umetnim ustvarjanjem mnenja ter pritiski na cerkev ,da naj ne podpira nasprotnikov vladajoče klike.
Očitno je prijatelj dobro informiran in zadeve se že dogajajo in tudi prve razprave po forumih in pomembnežev že dajejo lutiti kako se bodo zadeve razvijale.
Kot je omenil prijatelj se zadeve Sloveniji ostrijo in tudi menjava vseh varnostnikov,ki jo je opravil Cerar ni naklučje in ni naklučje in ravnanje varnostnika z novinarkami na ulici,skratkalevica se pripravlja na "novo strategijo" obdržati se na oblasti za vsako ceno in vsemi sredstvi.
In nekako po dogajanjih,razpravah po forumih in prvih izjavah pomembnežev le ne gre za naključja.
Ko je bila danes objavlena vest o novem škofu ,sem paš malce bolj na široko "pošaril" po večih forumih in opazoval izjave tam.
Zanimivo je bilo ,da so nekatere presenetljivo hitro izginile z portalov,čeprav niso bile ne nasilne,ne nesramne ne nestrpne.
Zanimivo pa je bilo gledati ,da so prevladujoče predvsem tiste o tem kako bi morala cerkev in škof "tvorno in državotvorno sodelovati" z vlado in se distancirati od onih ,ki rušijo državo in spodkopavajo sodtvo,ki je bojdanevtralno in povsem samostojno.Da o tudi hujših verbalnih izpadih na cerkev tudi ne govorim-ampak to se očitno tolerira.
Me je pa veskupaj spomnilo na pred dnevni obisk prijatelja,ki slovensko politično in še kakšno greznico pozna od znotraj.
b najinm razgovoru je navrgel veliko zanimivih stvari,ki so šele kasneje pojavile medijih in je vreno razmišljati o njih.
Omenil bi samo eno,ki se navzuje na tole,prijatelj je pravil ,da se bo povečalo štrvilo "udbaških" provokatorjev po forumih,ki bodo skušali iz forumov "zradirati" neželjene komentarje(todi tudi one popolnoma nenevarne) saj naj bi se stvari levici čedalje bolj lomile in je nezaželjena "propaganda" proti levici,za to in ustrahovanje medijev z represijo,tožilstvom.policijo in sostvom(če nebodo sledili ukazom)pa naj bi poskrbel Golobič,ki naj bi kmalu postal visok uradnik na področju ,ki pokriva tudi medije(glej zlomka ,čaz par dni se podobna napoved znajde na enem izmed portalov).
Skratka levici naj bi kazalo slabo in tudi zavezniku na katerega so tako računali pojema sapa(Putin) zato naj bi bili besni kot ose,tudi Bratuškova je hud FAIL in težave države se kopičijo,zato naj bi levica poizkušala obdržati oblast z cenzuro,silo in umetnim ustvarjanjem mnenja ter pritiski na cerkev ,da naj ne podpira nasprotnikov vladajoče klike.
Očitno je prijatelj dobro informiran in zadeve se že dogajajo in tudi prve razprave po forumih in pomembnežev že dajejo lutiti kako se bodo zadeve razvijale.
Kot je omenil prijatelj se zadeve Sloveniji ostrijo in tudi menjava vseh varnostnikov,ki jo je opravil Cerar ni naklučje in ni naklučje in ravnanje varnostnika z novinarkami na ulici,skratkalevica se pripravlja na "novo strategijo" obdržati se na oblasti za vsako ceno in vsemi sredstvi.
In nekako po dogajanjih,razpravah po forumih in prvih izjavah pomembnežev le ne gre za naključja.
sporočil: 9.333
[valsidalado]Kdor nekaj svojstveno svojega
> [153]
> Našemu novemu metropolitu
> ***** Stanetu Zoretu *****
> čestitam in voščim, naj v bran dobrega
> vstane, se za pravično zrelo zavzame !
>
> Sodražan
V redu, za 'pravično' pač ...
> vstane, se za pravično zrelo zavzame !
'Za pravično'? No v redu; naj ti bo... Toda... Cerar je tudi obljubil, 'da bo ljudem vrnil čast'. Krasno je to zvenelo, dokler nismo začeli ugotavljati, da so mogoče ljudje samo eni, pa da 'vrniti čast' ne pomeni vrniti jo vsem (družbi v celoti), pa da 'pravna država bo še naprej vladavina', 'vladavina prava' celo (totalno nepravna definicija !) ipd. Kar se mene tiće, sem mislil, da Cerar ve, kaj pravna država je, da ve, kaj pomeni ustavno pravo (da zna tolmačiti še kaj drugega, kot pa našo ustavo z napako, kjer družbe ko celote pač ni, ker kot subjekt zaradi ustavnega podržavljenja javnega kapitala niti obstajati še ne more) ipd. Upam, da s tem le izzivam in da se nekaj res šele začenja (da ni z vsem skupaj vsega že konec in spet vse po starem). Po mojem mi ne medijsko, javno, ne naša elita 'ne ve', kaj pomeni stavek ZRN makroekonomistov: 'Javni kapital je zasebni kapital Davkoplačevalcev' (da je pod davkoplačevalci mišljena neka pri nas v ustavi neobstoječa pravna oseba, ki pa v kapitalizmu obstaja zato, ker lahko in zatoo, da si noben upravitelj ne bi mogel lastiti tujega; pa da potem pravna država prepreči oblastnost in vladavine s tem, ne pa, da govorimo 'kako da je denar davkoplačevalski', ko po ustavi že zdavnaj in avtomatsko ni več in je to in tudi javni kapital last zapravitelja in njegovih podzapraviteljev; bobu bob (?) - pri nas očitno nikoli; piše eno, misli se pa povsem nekaj drugega - in obratno; ni čudno, da se govori, da smo funkcionalno nepismeni, ko smo pa funkcionalno nepismeni že kar v ustavi, ki je taka, kot je, zato, da so zapravitelji zadržali polna oz. lastniška pooblastila nad tujim, pa da smo lahko še naprej po starem šlampasti; 'Površnost je najhujša oblika korupcije', nek citat pač, mimogrede ...).
pod kakršenkoli že naslov, in
trmasto nenehno, podtika, me k
resnejšemu odgovoru sploh ne mika
- zato naj tule bo resnično, pika !
Sodražan
sporočil: 1.447
čas vnosa: 04.10.14 20:41
[NavadniNimda]Tvoja vera je kriva za črni srednji vek, za zatretje znanstvenega razvoja, pobijanje vsakega, ki misli drugače. Kaj je tukaj boljše od komunizma? Na tvojo srečo ni kakšnih točnih podatkov o tem, koliko ljudi je umrlo zaradi tvoje vere.
> [Leffe]
> Ne vernik ne komunist nista lažnivca. Verjameta pa oba v lažno obljubo. Eden v posmrtni življenje, drugi v utopični komunizem.
Verniki me nikoli niso želeli na silo prisiliti, da verjamem v tisto, kar oni verjamejo. Komunisti, po drugi strani, so z vso ihto delali na tem, kar pomnem.
Zato je tule treba narediti eno zelo razločno črto: eno so človeški, druge je poslal sam Satan, našemljen z unimi vilami, srpi in kladivi. ;)
čas vnosa: 04.10.14 22:51
[lea1]Mislim,da so težave pri tebi precej hujše in še nekaterih komentatorjih.
Mislim, da imaš težave, ne vem natančno kakšne, vendar jih definitivno imaš.
Vse bolj prihaja čas ,ko bo treba z lepa ali z grda sneti rdeča očala v Sloveniji,samo nihče mi ne pove kam z novimi 200 000 brezposelnimi,ki bodo ratali iz JS,državnih firm in firm ,ki jih danes rešuje na vse kriplje in načine država.
Seveda osebno vem ,kaj se bo iz te godlje izcimilo,seveda pa nebodo šle rešitve v smeri kot so npr.desna sredina in leva sredina-TE STVARI ENOSTAVNO NE OBSTAJAJO,ali levo ali desno.Ovinek je lev ali desen,v križišču zaviješ levo ali desno nemoreš zaviti levosredinko ali desno sredinsko.Očitno imate nekateri res težave z realnostjo-in to velike.
sporočil: 1.387
Tipični »text« iz šole sivega socializma. V zgodovini je namreč vse
dejavnost ČLOVEKA (človeški faktor). Kot je dejal Einsten, samo dve
stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost.
Kot smo nekoč Slovenci bili bitko med kristjani in pristaši boginje Žive, »…. ne boj, mesarsko klanje«… . Namesto da bi pustili vsakomur njegovo vero, saj imamo vsi v sebi vgrajen kompas, vest; vsi stremimo k večnosti….
In kot so totalitarizmi na milijone ljudi pobili: » Ein Welt, ein fuhrer«, pa komy revolucija, … Zanikanje vsake vrednosti človeka….
Moramo se učiti iz zgodovine, kajti čas VSE pokaže.
In pa, PRE-BRATI Sveto pismo – knjigo Boga vsem ljudem vseh časov … , ki nikoli ne bo zastarala, se nikoli izčrpala… in »Prej bosta prešla zemlja in nebo, kakor ena sama črka božje postave«….. Kako mogočna je ta resnica, človek vidi v svoji jeseni; če bi v svojem življenju ravnal takrat tako, če bi se držal tega, kar tam piše, bi bilo EDINO pravilno…. Tako pa…. In povsem enako velja za vse ustanove…. .
Vesel sem novega škofa. Imamo primanjkljaj duhovnikov. Ogromna žrtev zanje je že to, ker ne smejo imeti dobrin in družine, da v celoti izgorevajo za dobro nas. Sicer pa je moje mišljenje, da jih morda ne zaslužimo niti toliko, kar naj se nam še slabša pod vladavino naše ljubljene petokrake. Dobrih časov ni nikoli bilo in kaj dosti boljše še dolgo ne bo, sploh ne v SLO.
Kot smo nekoč Slovenci bili bitko med kristjani in pristaši boginje Žive, »…. ne boj, mesarsko klanje«… . Namesto da bi pustili vsakomur njegovo vero, saj imamo vsi v sebi vgrajen kompas, vest; vsi stremimo k večnosti….
In kot so totalitarizmi na milijone ljudi pobili: » Ein Welt, ein fuhrer«, pa komy revolucija, … Zanikanje vsake vrednosti človeka….
Moramo se učiti iz zgodovine, kajti čas VSE pokaže.
In pa, PRE-BRATI Sveto pismo – knjigo Boga vsem ljudem vseh časov … , ki nikoli ne bo zastarala, se nikoli izčrpala… in »Prej bosta prešla zemlja in nebo, kakor ena sama črka božje postave«….. Kako mogočna je ta resnica, človek vidi v svoji jeseni; če bi v svojem življenju ravnal takrat tako, če bi se držal tega, kar tam piše, bi bilo EDINO pravilno…. Tako pa…. In povsem enako velja za vse ustanove…. .
Vesel sem novega škofa. Imamo primanjkljaj duhovnikov. Ogromna žrtev zanje je že to, ker ne smejo imeti dobrin in družine, da v celoti izgorevajo za dobro nas. Sicer pa je moje mišljenje, da jih morda ne zaslužimo niti toliko, kar naj se nam še slabša pod vladavino naše ljubljene petokrake. Dobrih časov ni nikoli bilo in kaj dosti boljše še dolgo ne bo, sploh ne v SLO.
sporočil: 32.572
[mimoidoci]
> [bozo666]
> Zanimivo bo, če bo za MB nadškofa postavljen tudi redovnik in to mag. Cestnik, ki je zjavil, da Reporter in Demokracijo bere samo še s pinceto.
>
> Kaj le bodo počeli jurišniki v Reporterju in podobnih propagandnihh trobilih za katere bo novi cerkveni vrh tudi s prižnice zažugal, da je dovolj umazane propagande in napadov na pravno državo.
>
> Nikoli si nsem mislil, da se bo kak kandidat za nadškofa tako jasno distanciral od hujskaške propagande nekaterih medijev desnice.
>
> Za tiste, ki jim ni jasno kaj imam v mislih naj navedem naslov iz Reporterja;
>
> " Zavezniške pilote reševal Draža Mihajlovič in ne Tito."
>
> Vsak pameten bi se takoj distnciral od takega nizkega-pritlehnega manipuliranja nekega časopisa.........tak novinar in urednik pa bi za vedno morala izgubiti službo pri vseh medijih.
>
> Dejstva so namreč, da je bilo samo v SLO rešenih cca 800 pilotov, ki se jih je potem vglavnem iz partizanskega letališča v Beli krajini odpeljalo v BARI.
> Čez 80 pilotov se je zdravilo v partizanskih bolnišnicah.........obstajajo slike cerkvenih in vojaških pogrebov zavezniških pilotov v Beli krajini , ki so podlegli ranam.
>
> Mnogi tujci so napisali knjige o svojih rešitvah v SLO.Najbolj so se v življenju razveselili rdeče zvezde na kapah ljudi, ki so prvi pritekli k njim, ko so pristali na tleh ali v krošnjah dreves. Domobranci ali Nemci so pomenili smrt, partizani pa življenje in povratek v baze v Italiji.V SLO je bila izvedena največja reševalna akcija zavezniški pilotov v celi okupirani Evropi iz nacističnega taborišča pri MB odkoder so jih partizani z minimalnimi izgubami ( zgolj 12 mrtvih ) v nekaj dneh pripeljali v Belo krajino in od tam z letali v Italijo.
>
> In potem se najde en Reporter in napiše takšno ostudno laž. Tako novinar kot urednik bi morala takoj odleteti iz delovnega mesta saj si ne zaslužita biti novinarja.
>
> No, upajmo, da bo mag. Cestnik, ki je izjavil, da bere Reporter in Demokracijo s pinceto, postal MB nadškof.
Ne gre le za Reporter in Demokracijo. Tudi drugi zgodovinski viri grdo lažejo.... čuj, mimoidoči ... evo, zdaj pa lepo priznaj, da totega linka sploh nisi ali pa vsaj ne dobro prebral, ker namreč tukaj en.wikipedia.org/wik...ontroversy piše tudi tole "On other occasions, Mihailovic’s Chetniks rescued German airmen and handed them over safely to the German armed forces – were he so inclined, Chancellor Gerhard Schroeder could follow Washington’s example and decorate Mihailovic for saving the lives of his country’s servicemen." ... khmm, da zdaj ne omenjam cifre od četnikov in partizanov rešenih ameriških pilotov, ker vem, da padaš na cifre in ti tote iz tvojega linka ne bi glih najbolj pasale v kontekst ... ja, sploh pa ima tudi v luči totega tvojega linka bozo666 absolutno prav, ko pravi, da je Reporter tukaj www.reporter.si/svet...yard/24412 napisal še eno laž v svojem stilu, tako da se jaz na tvojem mestu ne bi preveč norca delal, ampak bi oboje najprej prebral ...
en.wikipedia.org/wik...on_Halyard
P.S.: za razliko od fanatičnega manijaka Leona Rupnika, ki je še leta 1945 prisegal na Hitlerjev novi red in mnoge mlade fante prisilno mobiliziral v sigurno smrt, je bil Draža Mihailović očitno praktičen človek ... khmm, sploh pa so bili za razliko od slovenskih domobrancev ob koncu vojne praktični njegovi četniki z množičnim prestopanjem v partizane ...
Zadnja sprememba: najobj 05.10.2014 13:20
[NavadniNimda]
> [usimoncic]
> > [NavadniNimda]
> > > [lea1]
> > > Mislim, da imaš težave, ne vem natančno kakšne, vendar jih definitivno imaš.
> >
> > Še enkrat mi pisni, ne vem natančno o čem, pa definitivno letiš na šit listo.
>
> No, no, malo bolj vljudno s sočutnimi in skrbnimi ljudmi. Gospa je ugotovila, da imaš težave, kar je nedvomno pohvalno. Ni pa še ugotovila, da imamo vsi delovno aktivni Slovenci podobne težave. In kar je najhuje, ni še odkrila vzroka težav. Morda ji bo nekoč uspelo.
Težka bo, celo Milki Planinc ni uspelo, pa se je tolk matrala ko je z unim mitraljezom mahala...... čuj, Milka Planinc je bolj slabo s kakšnim mitraljezom mahala, ampak je bilo tisto njeno mahanje s par-nepar na registrskih tabilcah ... pizda, to še jaz vem, pa nisem kot ti star kot Biblija ...
P.S.: v komunizmu so itak samo komunisti imeli avtomobile in so torej zaradi par-nepar samo komunisti najebali, tako da se jaz na tvojem mestu ne bi preveč sekiral ... khmm, razen če ti tudi nisi bi komunist, ker se je to takrat splačalo ...
sporočil: 13.528
[eheheh]A si mogoče pričakoval kaj drugega ? Še toliko bolj, ker duhovniki so (vsaj uradno ) v celibatu in ko odmisliš seksualno komponento preostane samo še pogon na notranjo hierarhijo.h
> [NavadniNimda]
> Čestitke Stanetu Zoretu, vsem vernikom in celotni Sloveniji!
>
> Ponavljam svoje epohalne besede, ki sem jih izrekel že ob izvolitvi papeža Franciscusa: "Tale bo pravi!".
Upam, da res. Pred dvema ali tremi leti sem se pogovarjal z mlajšim, odprtim, izobraženim, široko razgledanim duhovnikom, ki je bil (je še vedno) v širšem krogu kandidatov za škofovsko mesto. Presenetilo me je, kar je povedal o odnosih med skupinami z različnimi pogledi znotraj slovenske cerkve. Do takrat sem bil vedno mnenja, da je ta zelo enotna. Vsaj tak vtis daje. V bistu pa tudi pri njih potekajo stalna prerivanja, politika in spletke za doseganje želenih ciljev. Skratka spet, malo bolj očem skrita, Slovenija.
[valsidalado]
> [vickibedi]
> > [eheheh]
> > > [NavadniNimda]
> > > Čestitke Stanetu Zoretu, vsem vernikom in celotni Sloveniji!
> > >
> > > Ponavljam svoje epohalne besede, ki sem jih izrekel že ob izvolitvi papeža Franciscusa: "Tale bo pravi!".
> >
> > Upam, da res. Pred dvema ali tremi leti sem se pogovarjal z mlajšim, odprtim, izobraženim, široko razgledanim duhovnikom, ki je bil (je še vedno) v širšem krogu kandidatov za škofovsko mesto. Presenetilo me je, kar je povedal o odnosih med skupinami z različnimi pogledi znotraj slovenske cerkve. Do takrat sem bil vedno mnenja, da je ta zelo enotna. Vsaj tak vtis daje. V bistu pa tudi pri njih potekajo stalna prerivanja, politika in spletke za doseganje želenih ciljev. Skratka spet, malo bolj očem skrita, Slovenija.
>
> A si mogoče pričakoval kaj drugega ? Še toliko bolj, ker duhovniki so (vsaj uradno ) v celibatu in ko odmisliš seksualno komponento preostane samo še pogon na notranjo hierarhijo.h
Ja. Celibat je izključno zadeva notranje cerkvene hierarjije. Namenjen je temu, da naj bi cerkev ne skrbela še za družine. Mene ne moti, če bi duhovniki imeli družine. Verjetno si je pa ne bi mogel provoščiti vsak. Sedaj pa, ali to urediti ali pa cerkve deliti... Vernike pa seveda to moti, ker gre za vprašanje, kdo bo to plačeval. Potem se pa pretvarjajo, da jih skrbi zaradi vere ... Ja, kakšna vera pa potem ta vera sploh je? Predlanskim smo brali, kako je točno zaradi tega problema veliko protestantov (ki v kontaktu z občestvom niso preživeli) prestopilo katolicizem. Kot pravim. Celibat je zame izključno problem financiranja, nekaj, kar je v bistvu mogoče celo nasprotno veri. Dejansko se pa tudi poliika in vera razhajata in s ta v sebi diametralni zadevi, podobno kot vladavina (politika) in pa pravo (ki naj bi človeka pa pred vladavino zaščitilo). Kar se mene tiče, subjekt država ne bi smela biti lastnica javnea kapitala kar po ustavi (brezpoojno), podobnopa tudi ne ves kapital občestva brezpoojno last cerkve. Kako notranje to urediti, da se ne bi cepili na cerkve, pa da bi vera ostala ennotna; ne vem... Dejstvo je, da cerkev vidi rešitev tudi v povezavi, v ekumenizmu ipd (da s s tem problemom notranje ne bi preveč ukvarjali - ? - ne vem ...). Tudi sem se že spraševal, kako zaščititi samostane pred (!) cerkvijo (ker mislim, da ti niti nimajo kaj dosti veze s cerkvijo, a to ovorim bolj po občutku, samo, da ne pozabim tudi tega omeniti) itd ...
Že zaradi mentalne in telesne higiene bo cerkev morala duhovnikom omogočiti da se oženijo, imenovat duhovnice in dovolit kontracepcijo. Pač, nismo več leta tisočpetsto.
[najobj]
P.S.: za razliko od fanatičnega manijaka Leona Rupnika, ki je še leta 1945 prisegal na Hitlerjev novi red in mnoge mlade fante prisilno mobiliziral v sigurno smrt, je bil Draža Mihailović očitno praktičen človek ... khmm, sploh pa so bili za razliko od slovenskih domobrancev ob koncu vojne praktični njegovi četniki z množičnim prestopanjem v partizane ...Ob koncu vojne je bilo bolj malo četnikov. Sicer pa je bil Draža žrtev slabega PR-a. Angleži so sicer dolgo stavili nanj, pa vendar ga je naš prebrisani Joža, šolan v kominterni, peljal scat. Špijun kominterne infiltriran v angleški protiobveščevalni je seveda tudi pomagal. Zadnji živi četniški vojvoda pa je Slovenec. Še vedno vsako leto vodi častni postroj četnikov na Ravni gori.
sporočil: 6.254
Zadnja sprememba: mimoidoci 05.10.2014 14:38
[najobj]
> [mimoidoci]
> > [bozo666]
> > Zanimivo bo, če bo za MB nadškofa postavljen tudi redovnik in to mag. Cestnik, ki je zjavil, da Reporter in Demokracijo bere samo še s pinceto.
> >
> > Kaj le bodo počeli jurišniki v Reporterju in podobnih propagandnihh trobilih za katere bo novi cerkveni vrh tudi s prižnice zažugal, da je dovolj umazane propagande in napadov na pravno državo.
> >
> > Nikoli si nsem mislil, da se bo kak kandidat za nadškofa tako jasno distanciral od hujskaške propagande nekaterih medijev desnice.
> >
> > Za tiste, ki jim ni jasno kaj imam v mislih naj navedem naslov iz Reporterja;
> >
> > " Zavezniške pilote reševal Draža Mihajlovič in ne Tito."
> >
> > Vsak pameten bi se takoj distnciral od takega nizkega-pritlehnega manipuliranja nekega časopisa.........tak novinar in urednik pa bi za vedno morala izgubiti službo pri vseh medijih.
> >
> > Dejstva so namreč, da je bilo samo v SLO rešenih cca 800 pilotov, ki se jih je potem vglavnem iz partizanskega letališča v Beli krajini odpeljalo v BARI.
> > Čez 80 pilotov se je zdravilo v partizanskih bolnišnicah.........obstajajo slike cerkvenih in vojaških pogrebov zavezniških pilotov v Beli krajini , ki so podlegli ranam.
> >
> > Mnogi tujci so napisali knjige o svojih rešitvah v SLO.Najbolj so se v življenju razveselili rdeče zvezde na kapah ljudi, ki so prvi pritekli k njim, ko so pristali na tleh ali v krošnjah dreves. Domobranci ali Nemci so pomenili smrt, partizani pa življenje in povratek v baze v Italiji.V SLO je bila izvedena največja reševalna akcija zavezniški pilotov v celi okupirani Evropi iz nacističnega taborišča pri MB odkoder so jih partizani z minimalnimi izgubami ( zgolj 12 mrtvih ) v nekaj dneh pripeljali v Belo krajino in od tam z letali v Italijo.
> >
> > In potem se najde en Reporter in napiše takšno ostudno laž. Tako novinar kot urednik bi morala takoj odleteti iz delovnega mesta saj si ne zaslužita biti novinarja.
> >
> > No, upajmo, da bo mag. Cestnik, ki je izjavil, da bere Reporter in Demokracijo s pinceto, postal MB nadškof.
> Ne gre le za Reporter in Demokracijo. Tudi drugi zgodovinski viri grdo lažejo.
>
> en.wikipedia.org/wik...on_Halyard
... čuj, mimoidoči ... evo, zdaj pa lepo priznaj, da totega linka sploh nisi ali pa vsaj ne dobro prebral, ker namreč tukaj en.wikipedia.org/wik...ontroversy piše tudi tole "On other occasions, Mihailovic’s Chetniks rescued German airmen and handed them over safely to the German armed forces – were he so inclined, Chancellor Gerhard Schroeder could follow Washington’s example and decorate Mihailovic for saving the lives of his country’s servicemen." ... khmm, da zdaj ne omenjam cifre od četnikov in partizanov rešenih ameriških pilotov, ker vem, da padaš na cifre in ti tote iz tvojega linka ne bi glih najbolj pasale v kontekst ... ja, sploh pa ima tudi v luči totega tvojega linka bozo666 absolutno prav, ko pravi, da je Reporter tukaj www.reporter.si/svet...yard/24412 napisal še eno laž v svojem stilu, tako da se jaz na tvojem mestu ne bi preveč norca delal, ampak bi oboje najprej prebral ...
Kolikor razumem, glede na vajine srčne bolečine, se ti in bozo sklicujeta na naslov članka v Reporterju. Tam je dejansko govora o 70 obletnici operacije Halyard, ki je potekala v Srbiji, kjer se 1944 ni ravno trlo partizanov, ker so bili tam Nemci. In o posledičnem odlikovanju Mihailovića, tako, da mi boš moral laži iz članka precizirati, ker ne vem na katere laži točno misliš.
S tem da so vsi reševali ameriške pilote nimam problemov. Če mi pa že lepiš controversy issues, te moram pa spomniti, da so ameriški piloti poskrbeli tudi za cca 500 smrtnih žrtev med tvojimi mariborskimi someščani.
[NavadniNimda]Ha, ha , tebi pa ne manjka skromnosti ... :)
Čestitke Stanetu Zoretu, vsem vernikom in celotni Sloveniji!
Ponavljam svoje epohalne besede, ki sem jih izrekel že ob izvolitvi papeža Franciscusa: "Tale bo pravi!".
čas vnosa: 05.10.14 14:48
[NavadniNimda]Očino nisi prebaral kar sem zapisal nazaj o provokatorjih po forumih.
> [lukey90]
> Tvoja vera je kriva za
Kdo je pa teb dovolu rezgetat po forumu, Josipbrozar?
Če malce bereš levo nadahnjene komentarje samo na temule forumu hitro ugotoviš kako si levaki predstavljajo ločenost cerkve od držae in demokracijo-cerkev je od držae ločena le tolikokolikor nima nobene besede v družbi ,oz. bi bila hlapec in kolaborator z levaki v boju z opozicijo,glede demokracije pa takole;komunizem (socializem) sta čista demokracija moteče "demokratično" odstranita v doživljenske zapore ali pod zemljo v množična grobišča ob tem pa vreščita ,da he vsega krivo krščanstvo.
In še nekaj o tistih ,ki razpredajo o SFRJ Milka Planinc je razpoznana kot ena njabolj okrutnih zločink v Rogu,že v Jugi se je vedelo ,da neprestano nosi s sabo pištolo(slaba vest ali strah?).
Glede njenih izumov pa tole nista bila samo par-nepar,pač pa še boni,depozit ob prehodu meje ipd iznajdbe.
Seveda par nepar in boni ter depoziti niso komuniste(malce višje) nič ovirali za to so imeli službene(državne avte za katere to ni veljalo),bonov so imeli cele kupe in depozita so bili oproščeni-torej toliko o lepotah SFRJ,je pa SDV vneto izkala ves čas sodelavce znotraj RKC in jih tudi veliko infiltrirala(toliko jih niti Hoeckerju v DDR ni uspelo),mnogi so še aktivni in iščejo in novačijo naslednike.
sporočil: 10.831
Joj..
Se kar si ziv, se kar lahko pises, razlagas, in imas svoje mnenje..
A ni hecno.. Ta komunajzerska kislina pa je kje? Da utisa vas nasprotnike te iste kisline?
Zakaj tega se ni storila?
Se kar si ziv, se kar lahko pises, razlagas, in imas svoje mnenje..
A ni hecno.. Ta komunajzerska kislina pa je kje? Da utisa vas nasprotnike te iste kisline?
Zakaj tega se ni storila?
Zadnja sprememba: najobj 05.10.2014 17:23
[vickibedi]
> [najobj]
> P.S.: za razliko od fanatičnega manijaka Leona Rupnika, ki je še leta 1945 prisegal na Hitlerjev novi red in mnoge mlade fante prisilno mobiliziral v sigurno smrt, je bil Draža Mihailović očitno praktičen človek ... khmm, sploh pa so bili za razliko od slovenskih domobrancev ob koncu vojne praktični njegovi četniki z množičnim prestopanjem v partizane ...
Ob koncu vojne je bilo bolj malo četnikov. Sicer pa je bil Draža žrtev slabega PR-a. Angleži so sicer dolgo stavili nanj, pa vendar ga je naš prebrisani Joža, šolan v kominterni, peljal scat. Špijun kominterne infiltriran v angleški protiobveščevalni je seveda tudi pomagal. Zadnji živi četniški vojvoda pa je Slovenec. Še vedno vsako leto vodi častni postroj četnikov na Ravni gori.... eh, valjda je ob koncu vojne bilo bolj malo četnikov, če pa so iz praktičnih razlogov vsi prestopili v partizane, ko so videli, kaj se dogaja ... khmm, in ne kot fanatične budale med slovenskimi domobranci, ki so potem celo mislili, da jih bodo Angleži branili, čeprav so se oni sami kontra Angležem ob boku Hitlerja s svojim blesavim generalom Rupnikom na čelu do zadnjega dne borili za novi evropski red ...
Zadnja sprememba: najobj 05.10.2014 17:41
[mimoidoci]
> [najobj]
> > [mimoidoci]
> > > [bozo666]
> > > Zanimivo bo, če bo za MB nadškofa postavljen tudi redovnik in to mag. Cestnik, ki je zjavil, da Reporter in Demokracijo bere samo še s pinceto.
> > >
> > > Kaj le bodo počeli jurišniki v Reporterju in podobnih propagandnihh trobilih za katere bo novi cerkveni vrh tudi s prižnice zažugal, da je dovolj umazane propagande in napadov na pravno državo.
> > >
> > > Nikoli si nsem mislil, da se bo kak kandidat za nadškofa tako jasno distanciral od hujskaške propagande nekaterih medijev desnice.
> > >
> > > Za tiste, ki jim ni jasno kaj imam v mislih naj navedem naslov iz Reporterja;
> > >
> > > " Zavezniške pilote reševal Draža Mihajlovič in ne Tito."
> > >
> > > Vsak pameten bi se takoj distnciral od takega nizkega-pritlehnega manipuliranja nekega časopisa.........tak novinar in urednik pa bi za vedno morala izgubiti službo pri vseh medijih.
> > >
> > > Dejstva so namreč, da je bilo samo v SLO rešenih cca 800 pilotov, ki se jih je potem vglavnem iz partizanskega letališča v Beli krajini odpeljalo v BARI.
> > > Čez 80 pilotov se je zdravilo v partizanskih bolnišnicah.........obstajajo slike cerkvenih in vojaških pogrebov zavezniških pilotov v Beli krajini , ki so podlegli ranam.
> > >
> > > Mnogi tujci so napisali knjige o svojih rešitvah v SLO.Najbolj so se v življenju razveselili rdeče zvezde na kapah ljudi, ki so prvi pritekli k njim, ko so pristali na tleh ali v krošnjah dreves. Domobranci ali Nemci so pomenili smrt, partizani pa življenje in povratek v baze v Italiji.V SLO je bila izvedena največja reševalna akcija zavezniški pilotov v celi okupirani Evropi iz nacističnega taborišča pri MB odkoder so jih partizani z minimalnimi izgubami ( zgolj 12 mrtvih ) v nekaj dneh pripeljali v Belo krajino in od tam z letali v Italijo.
> > >
> > > In potem se najde en Reporter in napiše takšno ostudno laž. Tako novinar kot urednik bi morala takoj odleteti iz delovnega mesta saj si ne zaslužita biti novinarja.
> > >
> > > No, upajmo, da bo mag. Cestnik, ki je izjavil, da bere Reporter in Demokracijo s pinceto, postal MB nadškof.
>
>
> > Ne gre le za Reporter in Demokracijo. Tudi drugi zgodovinski viri grdo lažejo.
> >
> > en.wikipedia.org/wik...on_Halyard
> ... čuj, mimoidoči ... evo, zdaj pa lepo priznaj, da totega linka sploh nisi ali pa vsaj ne dobro prebral, ker namreč tukaj en.wikipedia.org/wik...ontroversy piše tudi tole "On other occasions, Mihailovic’s Chetniks rescued German airmen and handed them over safely to the German armed forces – were he so inclined, Chancellor Gerhard Schroeder could follow Washington’s example and decorate Mihailovic for saving the lives of his country’s servicemen." ... khmm, da zdaj ne omenjam cifre od četnikov in partizanov rešenih ameriških pilotov, ker vem, da padaš na cifre in ti tote iz tvojega linka ne bi glih najbolj pasale v kontekst ... ja, sploh pa ima tudi v luči totega tvojega linka bozo666 absolutno prav, ko pravi, da je Reporter tukaj www.reporter.si/svet...yard/24412 napisal še eno laž v svojem stilu, tako da se jaz na tvojem mestu ne bi preveč norca delal, ampak bi oboje najprej prebral ...
Kolikor razumem, glede na vajine srčne bolečine, se ti in bozo sklicujeta na naslov članka v Reporterju. Tam je dejansko govora o 70 obletnici operacije Halyard, ki je potekala v Srbiji, kjer se 1944 ni ravno trlo partizanov, ker so bili tam Nemci. In o posledičnem odlikovanju Mihailovića, tako, da mi boš moral laži iz članka precizirati, ker ne vem na katere laži točno misliš.... ajde, ne seri ... evo, to "Pilote ZDA reševal Mihailović, ne Tito: 70 let Operacije Halyard" je naslov članka, kjer Reporter LAŽE, da je pilote ZDA reševal samo Mihailović, ne pa tudi Tito in če ti ne razumeš slovensko, ti jaz ne morem pomagat, jebiga ... ja, in v tvojem linku, ki si ga nalimal, čeprav ga nisi prebral, ker pač ne verjamem, da si tako blesav, da ne bi razumel, da tam piše "According to statistics compiled by the US Air Force Air Crew Rescue Unit, between 1 January and 15 October 1944, a total of 1,152 American airmen were airlifted from Yugoslavia, 795 with the assistance of the Yugoslav Partisans and 356 with the help of the Serbian Chetniks", kar pomeni razmerje približno 2 : 1 za partizane, čeprav ti modrec ugotavljaš, da v Srbiji partizanov sploh ni bilo oziroma da se jih ni ravno trlo ... evo, in na istem mestu tudi piše "According to historian Marko Attila Hoare, the Chetnik leader: [Draza] Mihailovic continued his opportunistic game of seeking to collaborate with both Axis and Allies. In this context, he assisted the US airborne evacuation of about two-hundred and fifty airmen from Chetnik territory in August 1944. This simply meant that the Chetniks allowed the Americans to use their airstrip for the evacuation – scarcely a particularly heroic action – while at the same time, Mihailovic sent a delegation along with the departing US planes in a fruitless effort to win back Allied support. Yet it was for the rescue of US airmen that Mihailovic would posthumously receive the Legion of Merit. On other occasions, Mihailovic’s Chetniks rescued German airmen and handed them over safely to the German armed forces – were he so inclined, Chancellor Gerhard Schroeder could follow Washington’s example and decorate Mihailovic for saving the lives of his country’s servicemen." , kjer se angleški zgodovinar dela norca iz dvoličnosti Američanov in njihovega odlikovanja Mihajloviću ...
S tem da so vsi reševali ameriške pilote nimam problemov. Če mi pa že lepiš controversy issues, te moram pa spomniti, da so ameriški piloti poskrbeli tudi za cca 500 smrtnih žrtev med tvojimi mariborskimi someščani.
P.S.: nekajkrat sem ti že rekel, da meni ne glumit bolesnog majmuna, pa se te čisto nič ne prime ... pizda, res te ne razumem, kaj hočeš doseči in kdaj se boš naveličal ... aja, in isto velja tudi za tvoje zveste spremljevalce, ki ti vztrajno talajo pluse za vse tvoje bedarije, ki jih tukaj napišeš ...
Zadnja sprememba: najobj 05.10.2014 17:55
[NavadniNimda]
> [najobj]
>
> ... čuj, Milka Planinc je bolj slabo s kakšnim mitraljezom mahala,
Čuj, Milka Planinc - Maržoretka je bila ena komunistićnih eksekutorjev. Če je kurbin [cenzurirano] Ambrož Tito dajal ukaze K.S. Kardelju, ta pa K.S. Kidriću, je bilo na koncu jednostarešinske piramide nekaj pobesnelih opic, ki so dejansko morale ukaze sprovesti v prakso. Po domače povedano, Milka Planinc - Maržoretka je plesala z mitraljezom in nažigala po neoboroženih ujetnikih med prepevanjem borbenih pesmi...... čuj, potem pa si ti res star kot Biblija, da se tega spomniš, ker to pa jaz prvič slišim ...
Leta 1995, ko so Jugoslovanski Komunisti imeli podobno situacijo, med drugim v veličastni zmagi socialistićne revolucije v Srebrenici, so za klanje uporabili nabornike, kar pa se jim, K.S.-jem, pošteno maščuje, saj so obtičali v ječah v Haagu. Torej ipak obstaja pravica za množične Komunistićne morilce, se ti ne zdi?
Ampak kje ti vidiš kake avtomobile v tej zgodbi? Si želel samo prikriti dejstvo tako, da si vrgel v areno spet enega red-herringa? Kmalu bi nasedli, LOL.
P.S.: če se nažiganja po neoboroženih ujetnikih spomniš, bi lahko povedal, kje si to "novico" pobral ...
[najobj]Glavnina četnikov je bila razbita že 1943, nekaj jih je prestopilo k partizanom, kot praviš, preostanek so pobili v povojnih pobojih, skratka po tistem, ko so se Angleži odločili, da bodo podprli partizane je bilo z njimi hitro konec... Sicer pa, kar se Slovencev tiče imaš prav, nikoli nismo znali prav dobro izbirat strani, še slabši smo bili, ko je bilo treba obrnit ploščo. Mislim, da je tudi Mazzini pisal o tej temi ...
> [vickibedi]
> > [najobj]
>
> > P.S.: za razliko od fanatičnega manijaka Leona Rupnika, ki je še leta 1945 prisegal na Hitlerjev novi red in mnoge mlade fante prisilno mobiliziral v sigurno smrt, je bil Draža Mihailović očitno praktičen človek ... khmm, sploh pa so bili za razliko od slovenskih domobrancev ob koncu vojne praktični njegovi četniki z množičnim prestopanjem v partizane ...
> Ob koncu vojne je bilo bolj malo četnikov. Sicer pa je bil Draža žrtev slabega PR-a. Angleži so sicer dolgo stavili nanj, pa vendar ga je naš prebrisani Joža, šolan v kominterni, peljal scat. Špijun kominterne infiltriran v angleški protiobveščevalni je seveda tudi pomagal. Zadnji živi četniški vojvoda pa je Slovenec. Še vedno vsako leto vodi častni postroj četnikov na Ravni gori.
... eh, valjda je ob koncu vojne bilo bolj malo četnikov, če pa so iz praktičnih razlogov vsi prestopili v partizane, ko so videli, kaj se dogaja ... khmm, in ne kot fanatične budale med slovenskimi domobranci, ki so potem celo mislili, da jih bodo Angleži branili, čeprav so se oni sami kontra Angležem ob boku Hitlerja s svojim blesavim generalom Rupnikom na čelu do zadnjega dne borili za novi evropski red ...
[najobj]Ni nažigala, ampak novačila prostovoljce:
> [NavadniNimda]
> > [najobj]
> >
> > ... čuj, Milka Planinc je bolj slabo s kakšnim mitraljezom mahala,
> Čuj, Milka Planinc - Maržoretka je bila ena komunistićnih eksekutorjev. Če je kurbin [cenzurirano] Ambrož Tito dajal ukaze K.S. Kardelju, ta pa K.S. Kidriću, je bilo na koncu jednostarešinske piramide nekaj pobesnelih opic, ki so dejansko morale ukaze sprovesti v prakso. Po domače povedano, Milka Planinc - Maržoretka je plesala z mitraljezom in nažigala po neoboroženih ujetnikih med prepevanjem borbenih pesmi...
>
> Leta 1995, ko so Jugoslovanski Komunisti imeli podobno situacijo, med drugim v veličastni zmagi socialistićne revolucije v Srebrenici, so za klanje uporabili nabornike, kar pa se jim, K.S.-jem, pošteno maščuje, saj so obtičali v ječah v Haagu. Torej ipak obstaja pravica za množične Komunistićne morilce, se ti ne zdi?
>
> Ampak kje ti vidiš kake avtomobile v tej zgodbi? Si želel samo prikriti dejstvo tako, da si vrgel v areno spet enega red-herringa? Kmalu bi nasedli, LOL.
... čuj, potem pa si ti res star kot Biblija, da se tega spomniš, ker to pa jaz prvič slišim ...
P.S.: če se nažiganja po neoboroženih ujetnikih spomniš, bi lahko povedal, kje si to "novico" pobral ...
www.mojvideo.com/vid...35ed488155
Zadnja sprememba: mimoidoci 05.10.2014 19:43
[najobj]Uživam, ko te razpizdim. Pravzaprav se razpizdiš kar sam, ker ti ni dano razmišljati. Tako se razpizdiš, da te motita celo tista dva plusa, ki sem ju dobil in jih ti potem zmanipuliraš v množico zvestih spremljevalcev.
> [mimoidoci]
> > [najobj]
> > > [mimoidoci]
> > > > [bozo666]
> > > > Zanimivo bo, če bo za MB nadškofa postavljen tudi redovnik in to mag. Cestnik, ki je zjavil, da Reporter in Demokracijo bere samo še s pinceto.
> > > >
> > > > Kaj le bodo počeli jurišniki v Reporterju in podobnih propagandnihh trobilih za katere bo novi cerkveni vrh tudi s prižnice zažugal, da je dovolj umazane propagande in napadov na pravno državo.
> > > >
> > > > Nikoli si nsem mislil, da se bo kak kandidat za nadškofa tako jasno distanciral od hujskaške propagande nekaterih medijev desnice.
> > > >
> > > > Za tiste, ki jim ni jasno kaj imam v mislih naj navedem naslov iz Reporterja;
> > > >
> > > > " Zavezniške pilote reševal Draža Mihajlovič in ne Tito."
> > > >
> > > > Vsak pameten bi se takoj distnciral od takega nizkega-pritlehnega manipuliranja nekega časopisa.........tak novinar in urednik pa bi za vedno morala izgubiti službo pri vseh medijih.
> > > >
> > > > Dejstva so namreč, da je bilo samo v SLO rešenih cca 800 pilotov, ki se jih je potem vglavnem iz partizanskega letališča v Beli krajini odpeljalo v BARI.
> > > > Čez 80 pilotov se je zdravilo v partizanskih bolnišnicah.........obstajajo slike cerkvenih in vojaških pogrebov zavezniških pilotov v Beli krajini , ki so podlegli ranam.
> > > >
> > > > Mnogi tujci so napisali knjige o svojih rešitvah v SLO.Najbolj so se v življenju razveselili rdeče zvezde na kapah ljudi, ki so prvi pritekli k njim, ko so pristali na tleh ali v krošnjah dreves. Domobranci ali Nemci so pomenili smrt, partizani pa življenje in povratek v baze v Italiji.V SLO je bila izvedena največja reševalna akcija zavezniški pilotov v celi okupirani Evropi iz nacističnega taborišča pri MB odkoder so jih partizani z minimalnimi izgubami ( zgolj 12 mrtvih ) v nekaj dneh pripeljali v Belo krajino in od tam z letali v Italijo.
> > > >
> > > > In potem se najde en Reporter in napiše takšno ostudno laž. Tako novinar kot urednik bi morala takoj odleteti iz delovnega mesta saj si ne zaslužita biti novinarja.
> > > >
> > > > No, upajmo, da bo mag. Cestnik, ki je izjavil, da bere Reporter in Demokracijo s pinceto, postal MB nadškof.
> >
> >
> > > Ne gre le za Reporter in Demokracijo. Tudi drugi zgodovinski viri grdo lažejo.
> > >
> > > en.wikipedia.org/wik...on_Halyard
> > ... čuj, mimoidoči ... evo, zdaj pa lepo priznaj, da totega linka sploh nisi ali pa vsaj ne dobro prebral, ker namreč tukaj en.wikipedia.org/wik...ontroversy piše tudi tole "On other occasions, Mihailovic’s Chetniks rescued German airmen and handed them over safely to the German armed forces – were he so inclined, Chancellor Gerhard Schroeder could follow Washington’s example and decorate Mihailovic for saving the lives of his country’s servicemen." ... khmm, da zdaj ne omenjam cifre od četnikov in partizanov rešenih ameriških pilotov, ker vem, da padaš na cifre in ti tote iz tvojega linka ne bi glih najbolj pasale v kontekst ... ja, sploh pa ima tudi v luči totega tvojega linka bozo666 absolutno prav, ko pravi, da je Reporter tukaj www.reporter.si/svet...yard/24412 napisal še eno laž v svojem stilu, tako da se jaz na tvojem mestu ne bi preveč norca delal, ampak bi oboje najprej prebral ...
> Kolikor razumem, glede na vajine srčne bolečine, se ti in bozo sklicujeta na naslov članka v Reporterju. Tam je dejansko govora o 70 obletnici operacije Halyard, ki je potekala v Srbiji, kjer se 1944 ni ravno trlo partizanov, ker so bili tam Nemci. In o posledičnem odlikovanju Mihailovića, tako, da mi boš moral laži iz članka precizirati, ker ne vem na katere laži točno misliš.
>
> S tem da so vsi reševali ameriške pilote nimam problemov. Če mi pa že lepiš controversy issues, te moram pa spomniti, da so ameriški piloti poskrbeli tudi za cca 500 smrtnih žrtev med tvojimi mariborskimi someščani.
... ajde, ne seri ... evo, to "Pilote ZDA reševal Mihailović, ne Tito: 70 let Operacije Halyard" je naslov članka, kjer Reporter LAŽE, da je pilote ZDA reševal samo Mihailović, ne pa tudi Tito in če ti ne razumeš slovensko, ti jaz ne morem pomagat, jebiga ... ja, in v tvojem linku, ki si ga nalimal, čeprav ga nisi prebral, ker pač ne verjamem, da si tako blesav, da ne bi razumel, da tam piše "According to statistics compiled by the US Air Force Air Crew Rescue Unit, between 1 January and 15 October 1944, a total of 1,152 American airmen were airlifted from Yugoslavia, 795 with the assistance of the Yugoslav Partisans and 356 with the help of the Serbian Chetniks", kar pomeni razmerje približno 2 : 1 za partizane, čeprav ti modrec ugotavljaš, da v Srbiji partizanov sploh ni bilo oziroma da se jih ni ravno trlo ... evo, in na istem mestu tudi piše "According to historian Marko Attila Hoare, the Chetnik leader: [Draza] Mihailovic continued his opportunistic game of seeking to collaborate with both Axis and Allies. In this context, he assisted the US airborne evacuation of about two-hundred and fifty airmen from Chetnik territory in August 1944. This simply meant that the Chetniks allowed the Americans to use their airstrip for the evacuation – scarcely a particularly heroic action – while at the same time, Mihailovic sent a delegation along with the departing US planes in a fruitless effort to win back Allied support. Yet it was for the rescue of US airmen that Mihailovic would posthumously receive the Legion of Merit. On other occasions, Mihailovic’s Chetniks rescued German airmen and handed them over safely to the German armed forces – were he so inclined, Chancellor Gerhard Schroeder could follow Washington’s example and decorate Mihailovic for saving the lives of his country’s servicemen." , kjer se angleški zgodovinar dela norca iz dvoličnosti Američanov in njihovega odlikovanja Mihajloviću ...
P.S.: nekajkrat sem ti že rekel, da meni ne glumit bolesnog majmuna, pa se te čisto nič ne prime ... pizda, res te ne razumem, kaj hočeš doseči in kdaj se boš naveličal ... aja, in isto velja tudi za tvoje zveste spremljevalce, ki ti vztrajno talajo pluse za vse tvoje bedarije, ki jih tukaj napišeš ...
Poglej, bolesni majmun si kar ti sam. Nakuril si se, da hoče nekdo spreminjati zgodovino, ne razumeš pa, da večina med nami zgodovino šele odkriva. Do nedavnega jaz npr. nisem imel pojma o komisarski in likvidatorski vlogi Milke Planinc. Ti še danes o marsičem nimaš pojma, ker ga nočeš imeti in tu sva si različna. In zato ti ne moreš komentirati dejstva, da so ti zavezniki z letali pobili 500 someščanov, od katerih je bilo samo otrok, mlajših od Šarhovih, za več kot pohorski bataljon. Ste bili Štajerci tudi v zavezniški koaliciji? Imajo žrtve kakšno obeležje? So jih morda prišteli kar k žrtvam domačih izdajalcev? Se je kdo z njimi identificiral kot z žrtvami vojnega nasilja? Imajo kje zapisana imena in priimke? Ali pa so tudi oni zgodovinsko obsojeni na brezosebnost, ki ne zbuja čustev in etičnih pomislekov, zaradi česar je bilo potrebno zgraditi tudi tistih 11 zidov?
Briga tebe za nianse vojne, ki niso revolucionarnega značaja. Zato ne priznaš, niti sam sebi, da Reporter piše le o konkretni akciji, kjer tvojih res ni bilo zraven. Jaz tukaj Tita ne bi niti omenil, a Reporter ga pač je. Drži se pač manipulacije (samo v naslovu), ker se je tako naučil od Dela, Dnevnika, Mladine.....Tega vem, da ti in razni bozoti ne opazite in pizdite le na Reporter.
Poglej se no malo v ogledalo in opazil boš, da si sam sebi največji problem in zavora. In kar naenkrat boš uzrl tudi, da se z levico tapkaš po čedalje redkejših laseh, medtem ko te desnica nežno praska pod levo pazduho.
Zadnja sprememba: najobj 05.10.2014 20:18
[vickibedi]
> [najobj]
> > [vickibedi]
> > > [najobj]
> >
> > > P.S.: za razliko od fanatičnega manijaka Leona Rupnika, ki je še leta 1945 prisegal na Hitlerjev novi red in mnoge mlade fante prisilno mobiliziral v sigurno smrt, je bil Draža Mihailović očitno praktičen človek ... khmm, sploh pa so bili za razliko od slovenskih domobrancev ob koncu vojne praktični njegovi četniki z množičnim prestopanjem v partizane ...
> > Ob koncu vojne je bilo bolj malo četnikov. Sicer pa je bil Draža žrtev slabega PR-a. Angleži so sicer dolgo stavili nanj, pa vendar ga je naš prebrisani Joža, šolan v kominterni, peljal scat. Špijun kominterne infiltriran v angleški protiobveščevalni je seveda tudi pomagal. Zadnji živi četniški vojvoda pa je Slovenec. Še vedno vsako leto vodi častni postroj četnikov na Ravni gori.
> ... eh, valjda je ob koncu vojne bilo bolj malo četnikov, če pa so iz praktičnih razlogov vsi prestopili v partizane, ko so videli, kaj se dogaja ... khmm, in ne kot fanatične budale med slovenskimi domobranci, ki so potem celo mislili, da jih bodo Angleži branili, čeprav so se oni sami kontra Angležem ob boku Hitlerja s svojim blesavim generalom Rupnikom na čelu do zadnjega dne borili za novi evropski red ...
Glavnina četnikov je bila razbita že 1943, nekaj jih je prestopilo k partizanom, kot praviš, preostanek so pobili v povojnih pobojih, skratka po tistem, ko so se Angleži odločili, da bodo podprli partizane je bilo z njimi hitro konec ... Sicer pa, kar se Slovencev tiče imaš prav, nikoli nismo znali prav dobro izbirat strani, še slabši smo bili, ko je bilo treba obrnit ploščo. Mislim, da je tudi Mazzini pisal o tej temi ...... čuj, že prvi stavek v totem en.wikipedia.org/wik...on_Halyard linku od onega mimoidočega, ki očitno že spet ni mogel iti mimo, pravi "Operation Halyard, also known as the Halyard Mission, was an Allied airlift operation behind enemy lines during World War II. In July 1944, the Office of Strategic Services (OSS) drew up plans to send a team to Chetniks led by General Draža Mihailović in the German-occupied Territory of the Military Commander in Serbia for the purpose of evacuating Allied airmen shot down over that area." , tako da tvoji podatki verjetno niso glih najbolj točni ... OK, jaz sicer nimam pojma, koliko je bilo četnikov pobitih v povojnih pobojih v Srbiji, ker zgodovina ni glih nekaj, kar bi me pretirano zanimalo, mi je pa bližje osnovnošolska matematika, ki mi pravi, da je 200.000 mladih ljudi iz totega en.wikipedia.org/wik...omposition linka v Srbiji od nekod moralo priti, pa tukaj glavnega navala v partizane v letu 1945 niti še ni prištetih ...
P.S.: normalni Slovenci so v WWII izbrali pravo stran in jim ni bilo treba obračat plošče ...
Zadnja sprememba: najobj 05.10.2014 20:34
[mimoidoci]
> [najobj]
> > [mimoidoci]
> > > [najobj]
> > > > [mimoidoci]
> > > > > [bozo666]
> > > > > Zanimivo bo, če bo za MB nadškofa postavljen tudi redovnik in to mag. Cestnik, ki je zjavil, da Reporter in Demokracijo bere samo še s pinceto.
> > > > >
> > > > > Kaj le bodo počeli jurišniki v Reporterju in podobnih propagandnihh trobilih za katere bo novi cerkveni vrh tudi s prižnice zažugal, da je dovolj umazane propagande in napadov na pravno državo.
> > > > >
> > > > > Nikoli si nsem mislil, da se bo kak kandidat za nadškofa tako jasno distanciral od hujskaške propagande nekaterih medijev desnice.
> > > > >
> > > > > Za tiste, ki jim ni jasno kaj imam v mislih naj navedem naslov iz Reporterja;
> > > > >
> > > > > " Zavezniške pilote reševal Draža Mihajlovič in ne Tito."
> > > > >
> > > > > Vsak pameten bi se takoj distnciral od takega nizkega-pritlehnega manipuliranja nekega časopisa.........tak novinar in urednik pa bi za vedno morala izgubiti službo pri vseh medijih.
> > > > >
> > > > > Dejstva so namreč, da je bilo samo v SLO rešenih cca 800 pilotov, ki se jih je potem vglavnem iz partizanskega letališča v Beli krajini odpeljalo v BARI.
> > > > > Čez 80 pilotov se je zdravilo v partizanskih bolnišnicah.........obstajajo slike cerkvenih in vojaških pogrebov zavezniških pilotov v Beli krajini , ki so podlegli ranam.
> > > > >
> > > > > Mnogi tujci so napisali knjige o svojih rešitvah v SLO.Najbolj so se v življenju razveselili rdeče zvezde na kapah ljudi, ki so prvi pritekli k njim, ko so pristali na tleh ali v krošnjah dreves. Domobranci ali Nemci so pomenili smrt, partizani pa življenje in povratek v baze v Italiji.V SLO je bila izvedena največja reševalna akcija zavezniški pilotov v celi okupirani Evropi iz nacističnega taborišča pri MB odkoder so jih partizani z minimalnimi izgubami ( zgolj 12 mrtvih ) v nekaj dneh pripeljali v Belo krajino in od tam z letali v Italijo.
> > > > >
> > > > > In potem se najde en Reporter in napiše takšno ostudno laž. Tako novinar kot urednik bi morala takoj odleteti iz delovnega mesta saj si ne zaslužita biti novinarja.
> > > > >
> > > > > No, upajmo, da bo mag. Cestnik, ki je izjavil, da bere Reporter in Demokracijo s pinceto, postal MB nadškof.
> > >
> > >
> > > > Ne gre le za Reporter in Demokracijo. Tudi drugi zgodovinski viri grdo lažejo.
> > > >
> > > > en.wikipedia.org/wik...on_Halyard
>
> > > ... čuj, mimoidoči ... evo, zdaj pa lepo priznaj, da totega linka sploh nisi ali pa vsaj ne dobro prebral, ker namreč tukaj en.wikipedia.org/wik...ontroversy piše tudi tole "On other occasions, Mihailovic’s Chetniks rescued German airmen and handed them over safely to the German armed forces – were he so inclined, Chancellor Gerhard Schroeder could follow Washington’s example and decorate Mihailovic for saving the lives of his country’s servicemen." ... khmm, da zdaj ne omenjam cifre od četnikov in partizanov rešenih ameriških pilotov, ker vem, da padaš na cifre in ti tote iz tvojega linka ne bi glih najbolj pasale v kontekst ... ja, sploh pa ima tudi v luči totega tvojega linka bozo666 absolutno prav, ko pravi, da je Reporter tukaj www.reporter.si/svet...yard/24412 napisal še eno laž v svojem stilu, tako da se jaz na tvojem mestu ne bi preveč norca delal, ampak bi oboje najprej prebral ...
> > Kolikor razumem, glede na vajine srčne bolečine, se ti in bozo sklicujeta na naslov članka v Reporterju. Tam je dejansko govora o 70 obletnici operacije Halyard, ki je potekala v Srbiji, kjer se 1944 ni ravno trlo partizanov, ker so bili tam Nemci. In o posledičnem odlikovanju Mihailovića, tako, da mi boš moral laži iz članka precizirati, ker ne vem na katere laži točno misliš.
> >
> > S tem da so vsi reševali ameriške pilote nimam problemov. Če mi pa že lepiš controversy issues, te moram pa spomniti, da so ameriški piloti poskrbeli tudi za cca 500 smrtnih žrtev med tvojimi mariborskimi someščani.
> ... ajde, ne seri ... evo, to "Pilote ZDA reševal Mihailović, ne Tito: 70 let Operacije Halyard" je naslov članka, kjer Reporter LAŽE, da je pilote ZDA reševal samo Mihailović, ne pa tudi Tito in če ti ne razumeš slovensko, ti jaz ne morem pomagat, jebiga ... ja, in v tvojem linku, ki si ga nalimal, čeprav ga nisi prebral, ker pač ne verjamem, da si tako blesav, da ne bi razumel, da tam piše "According to statistics compiled by the US Air Force Air Crew Rescue Unit, between 1 January and 15 October 1944, a total of 1,152 American airmen were airlifted from Yugoslavia, 795 with the assistance of the Yugoslav Partisans and 356 with the help of the Serbian Chetniks", kar pomeni razmerje približno 2 : 1 za partizane, čeprav ti modrec ugotavljaš, da v Srbiji partizanov sploh ni bilo oziroma da se jih ni ravno trlo ... evo, in na istem mestu tudi piše "According to historian Marko Attila Hoare, the Chetnik leader: [Draza] Mihailovic continued his opportunistic game of seeking to collaborate with both Axis and Allies. In this context, he assisted the US airborne evacuation of about two-hundred and fifty airmen from Chetnik territory in August 1944. This simply meant that the Chetniks allowed the Americans to use their airstrip for the evacuation – scarcely a particularly heroic action – while at the same time, Mihailovic sent a delegation along with the departing US planes in a fruitless effort to win back Allied support. Yet it was for the rescue of US airmen that Mihailovic would posthumously receive the Legion of Merit. On other occasions, Mihailovic’s Chetniks rescued German airmen and handed them over safely to the German armed forces – were he so inclined, Chancellor Gerhard Schroeder could follow Washington’s example and decorate Mihailovic for saving the lives of his country’s servicemen." , kjer se angleški zgodovinar dela norca iz dvoličnosti Američanov in njihovega odlikovanja Mihajloviću ...
>
> P.S.: nekajkrat sem ti že rekel, da meni ne glumit bolesnog majmuna, pa se te čisto nič ne prime ... pizda, res te ne razumem, kaj hočeš doseči in kdaj se boš naveličal ... aja, in isto velja tudi za tvoje zveste spremljevalce, ki ti vztrajno talajo pluse za vse tvoje bedarije, ki jih tukaj napišeš ...
Uživam, ko te razpizdim. Pravzaprav se razpizdiš kar sam, ker ti ni dano razmišljati. Tako se razpizdiš, da te motita celo tista dva plusa, ki sem ju dobil in jih ti potem zmanipuliraš v množico zvestih spremljevalcev.... čuj, kwa ? ...
Poglej, bolesni majmun si kar ti sam. Nakuril si se, da hoče nekdo spreminjati zgodovino, ne razumeš pa, da večina med nami zgodovino šele odkriva. Do nedavnega jaz npr. nisem imel pojma o komisarski in likvidatorski vlogi Milke Planinc. Ti še danes o marsičem nimaš pojma, ker ga nočeš imeti in tu sva si različna. In zato ti ne moreš komentirati dejstva, da so ti zavezniki z letali pobili 500 someščanov, od katerih je bilo samo otrok, mlajših od Šarhovih, za več kot pohorski bataljon. Ste bili Štajerci tudi v zavezniški koaliciji? Imajo žrtve kakšno obeležje? So jih morda prišteli kar k žrtvam domačih izdajalcev? Se je kdo z njimi identificiral kot z žrtvami vojnega nasilja? Imajo kje zapisana imena in priimke? Ali pa so tudi oni zgodovinsko obsojeni na brezosebnost, ki ne zbuja čustev in etičnih pomislekov, zaradi česar je bilo potrebno zgraditi tudi tistih 11 zidov?
Briga tebe za nianse vojne, ki niso revolucionarnega značaja. Zato ne priznaš, niti sam sebi, da Reporter piše le o konkretni akciji, kjer tvojih res ni bilo zraven. Jaz tukaj Tita ne bi niti omenil, a Reporter ga pač je. Drži se pač manipulacije (samo v naslovu), ker se je tako naučil od Dela, Dnevnika, Mladine.....Tega vem, da ti in razni bozoti ne opazite in pizdite le na Reporter.
Poglej se no malo v ogledalo in opazil boš, da si sam sebi največji problem in zavora. In kar naenkrat boš uzrl tudi, da se z levico tapkaš po čedalje redkejših laseh, medtem ko te desnica nežno praska pod levo pazduho.
P.S.: Reporter razkriva zgodovino približno tako, kot jo forum.finance.si/?m=...194&single na totem forumu v svojih epohalnih odkritjih razkriva gospa Aleister, tako da zdaj nisem ziher, če je celo gospa Aleister glavni zgodovinski vir in referenca za zgodovinarje Reporterja ... aja, kdo so moji in kdaj in zakaj sem se jaz razpizdil ? ...
[najobj]
> [mimoidoci]
> > [najobj]
> > > [mimoidoci]
> > > > [najobj]
> > > > > [mimoidoci]
> > > > > > [bozo666]
> > > > > > Zanimivo bo, če bo za MB nadškofa postavljen tudi redovnik in to mag. Cestnik, ki je zjavil, da Reporter in Demokracijo bere samo še s pinceto.
> > > > > >
> > > > > > Kaj le bodo počeli jurišniki v Reporterju in podobnih propagandnihh trobilih za katere bo novi cerkveni vrh tudi s prižnice zažugal, da je dovolj umazane propagande in napadov na pravno državo.
> > > > > >
> > > > > > Nikoli si nsem mislil, da se bo kak kandidat za nadškofa tako jasno distanciral od hujskaške propagande nekaterih medijev desnice.
> > > > > >
> > > > > > Za tiste, ki jim ni jasno kaj imam v mislih naj navedem naslov iz Reporterja;
> > > > > >
> > > > > > " Zavezniške pilote reševal Draža Mihajlovič in ne Tito."
> > > > > >
> > > > > > Vsak pameten bi se takoj distnciral od takega nizkega-pritlehnega manipuliranja nekega časopisa.........tak novinar in urednik pa bi za vedno morala izgubiti službo pri vseh medijih.
> > > > > >
> > > > > > Dejstva so namreč, da je bilo samo v SLO rešenih cca 800 pilotov, ki se jih je potem vglavnem iz partizanskega letališča v Beli krajini odpeljalo v BARI.
> > > > > > Čez 80 pilotov se je zdravilo v partizanskih bolnišnicah.........obstajajo slike cerkvenih in vojaških pogrebov zavezniških pilotov v Beli krajini , ki so podlegli ranam.
> > > > > >
> > > > > > Mnogi tujci so napisali knjige o svojih rešitvah v SLO.Najbolj so se v življenju razveselili rdeče zvezde na kapah ljudi, ki so prvi pritekli k njim, ko so pristali na tleh ali v krošnjah dreves. Domobranci ali Nemci so pomenili smrt, partizani pa življenje in povratek v baze v Italiji.V SLO je bila izvedena največja reševalna akcija zavezniški pilotov v celi okupirani Evropi iz nacističnega taborišča pri MB odkoder so jih partizani z minimalnimi izgubami ( zgolj 12 mrtvih ) v nekaj dneh pripeljali v Belo krajino in od tam z letali v Italijo.
> > > > > >
> > > > > > In potem se najde en Reporter in napiše takšno ostudno laž. Tako novinar kot urednik bi morala takoj odleteti iz delovnega mesta saj si ne zaslužita biti novinarja.
> > > > > >
> > > > > > No, upajmo, da bo mag. Cestnik, ki je izjavil, da bere Reporter in Demokracijo s pinceto, postal MB nadškof.
> > > >
> > > >
> > > > > Ne gre le za Reporter in Demokracijo. Tudi drugi zgodovinski viri grdo lažejo.
> > > > >
> > > > > en.wikipedia.org/wik...on_Halyard
> >
> > > > ... čuj, mimoidoči ... evo, zdaj pa lepo priznaj, da totega linka sploh nisi ali pa vsaj ne dobro prebral, ker namreč tukaj en.wikipedia.org/wik...ontroversy piše tudi tole "On other occasions, Mihailovic’s Chetniks rescued German airmen and handed them over safely to the German armed forces – were he so inclined, Chancellor Gerhard Schroeder could follow Washington’s example and decorate Mihailovic for saving the lives of his country’s servicemen." ... khmm, da zdaj ne omenjam cifre od četnikov in partizanov rešenih ameriških pilotov, ker vem, da padaš na cifre in ti tote iz tvojega linka ne bi glih najbolj pasale v kontekst ... ja, sploh pa ima tudi v luči totega tvojega linka bozo666 absolutno prav, ko pravi, da je Reporter tukaj www.reporter.si/svet...yard/24412 napisal še eno laž v svojem stilu, tako da se jaz na tvojem mestu ne bi preveč norca delal, ampak bi oboje najprej prebral ...
> > > Kolikor razumem, glede na vajine srčne bolečine, se ti in bozo sklicujeta na naslov članka v Reporterju. Tam je dejansko govora o 70 obletnici operacije Halyard, ki je potekala v Srbiji, kjer se 1944 ni ravno trlo partizanov, ker so bili tam Nemci. In o posledičnem odlikovanju Mihailovića, tako, da mi boš moral laži iz članka precizirati, ker ne vem na katere laži točno misliš.
> > >
> > > S tem da so vsi reševali ameriške pilote nimam problemov. Če mi pa že lepiš controversy issues, te moram pa spomniti, da so ameriški piloti poskrbeli tudi za cca 500 smrtnih žrtev med tvojimi mariborskimi someščani.
> > ... ajde, ne seri ... evo, to "Pilote ZDA reševal Mihailović, ne Tito: 70 let Operacije Halyard" je naslov članka, kjer Reporter LAŽE, da je pilote ZDA reševal samo Mihailović, ne pa tudi Tito in če ti ne razumeš slovensko, ti jaz ne morem pomagat, jebiga ... ja, in v tvojem linku, ki si ga nalimal, čeprav ga nisi prebral, ker pač ne verjamem, da si tako blesav, da ne bi razumel, da tam piše "According to statistics compiled by the US Air Force Air Crew Rescue Unit, between 1 January and 15 October 1944, a total of 1,152 American airmen were airlifted from Yugoslavia, 795 with the assistance of the Yugoslav Partisans and 356 with the help of the Serbian Chetniks", kar pomeni razmerje približno 2 : 1 za partizane, čeprav ti modrec ugotavljaš, da v Srbiji partizanov sploh ni bilo oziroma da se jih ni ravno trlo ... evo, in na istem mestu tudi piše "According to historian Marko Attila Hoare, the Chetnik leader: [Draza] Mihailovic continued his opportunistic game of seeking to collaborate with both Axis and Allies. In this context, he assisted the US airborne evacuation of about two-hundred and fifty airmen from Chetnik territory in August 1944. This simply meant that the Chetniks allowed the Americans to use their airstrip for the evacuation – scarcely a particularly heroic action – while at the same time, Mihailovic sent a delegation along with the departing US planes in a fruitless effort to win back Allied support. Yet it was for the rescue of US airmen that Mihailovic would posthumously receive the Legion of Merit. On other occasions, Mihailovic’s Chetniks rescued German airmen and handed them over safely to the German armed forces – were he so inclined, Chancellor Gerhard Schroeder could follow Washington’s example and decorate Mihailovic for saving the lives of his country’s servicemen." , kjer se angleški zgodovinar dela norca iz dvoličnosti Američanov in njihovega odlikovanja Mihajloviću ...
> >
> > P.S.: nekajkrat sem ti že rekel, da meni ne glumit bolesnog majmuna, pa se te čisto nič ne prime ... pizda, res te ne razumem, kaj hočeš doseči in kdaj se boš naveličal ... aja, in isto velja tudi za tvoje zveste spremljevalce, ki ti vztrajno talajo pluse za vse tvoje bedarije, ki jih tukaj napišeš ...
> Uživam, ko te razpizdim. Pravzaprav se razpizdiš kar sam, ker ti ni dano razmišljati. Tako se razpizdiš, da te motita celo tista dva plusa, ki sem ju dobil in jih ti potem zmanipuliraš v množico zvestih spremljevalcev.
>
> Poglej, bolesni majmun si kar ti sam. Nakuril si se, da hoče nekdo spreminjati zgodovino, ne razumeš pa, da večina med nami zgodovino šele odkriva. Do nedavnega jaz npr. nisem imel pojma o komisarski in likvidatorski vlogi Milke Planinc. Ti še danes o marsičem nimaš pojma, ker ga nočeš imeti in tu sva si različna. In zato ti ne moreš komentirati dejstva, da so ti zavezniki z letali pobili 500 someščanov, od katerih je bilo samo otrok, mlajših od Šarhovih, za več kot pohorski bataljon. Ste bili Štajerci tudi v zavezniški koaliciji? Imajo žrtve kakšno obeležje? So jih morda prišteli kar k žrtvam domačih izdajalcev? Se je kdo z njimi identificiral kot z žrtvami vojnega nasilja? Imajo kje zapisana imena in priimke? Ali pa so tudi oni zgodovinsko obsojeni na brezosebnost, ki ne zbuja čustev in etičnih pomislekov, zaradi česar je bilo potrebno zgraditi tudi tistih 11 zidov?
>
> Briga tebe za nianse vojne, ki niso revolucionarnega značaja. Zato ne priznaš, niti sam sebi, da Reporter piše le o konkretni akciji, kjer tvojih res ni bilo zraven. Jaz tukaj Tita ne bi niti omenil, a Reporter ga pač je. Drži se pač manipulacije (samo v naslovu), ker se je tako naučil od Dela, Dnevnika, Mladine.....Tega vem, da ti in razni bozoti ne opazite in pizdite le na Reporter.
>
> Poglej se no malo v ogledalo in opazil boš, da si sam sebi največji problem in zavora. In kar naenkrat boš uzrl tudi, da se z levico tapkaš po čedalje redkejših laseh, medtem ko te desnica nežno praska pod levo pazduho.
... čuj, kwa ? ...
P.S.: Reporter razkriva zgodovino približno tako, kot jo forum.finance.si/?m=...194&single na totem forumu v svojih epohalnih odkritjih razkriva gospa Aleister, tako da zdaj nisem ziher, če je celo gospa Aleister glavni zgodovinski vir in referenca za zgodovinarje Reporterja ... aja, kdo so moji in kdaj in zakaj sem se jaz razpizdil ? ...
...čuj kwa...a ne bo nič argumentov in bogatega elaboriranja raznih protidejstev in protidokazov s tvoje strani?...pa ne da si dojel, kaj sem ti hotel povedat?
Je ze res kar pravis. A lahko pri njih potegneva analogijo s
politiko. Politicnih norm ti ne more pridigat politik, ki jih je
sam krsil mar ne?
Oba zvonova, ter nekdaj hcerinski T2, so v bancne bilance navrtali vec kot vsi veliki gradbinci skupaj. In je zdaj vrhovnim cerkvenim svecenikom povsem brez pomena razlagat kako da so bili zavedeni. Ker delujejo podobno pateticno, kot ce bi to trdili Kordez, Srot ali Bavcar. Se posebej za to, ker gre pri njih za ljudi z veliko moralno avtoriteto, ki jo slisi in uposteva veliko verujocih drzavljanov. Ti predstavljajo oboje. Tako vero - skozi darovanje in vodenje mas, kar je organizirana skupna oblika cascenja - kot tudi institucijo Cerkve. Tudi imenuje jih tuj suveren. Papez namrec. Niti si jih slovenski verniki ne izberejo.
Zato pravim, da je vera v cerkev omajana. Ugled in vera v plemenitost idej, ki jih podaja Sveto pismo, ter jih pridigajo ti isti vrhovni sveceniki, nista nujno v sozvocju z realnim stanjem duha v vrhovih Cerkve. Kar normalno vernika zmede. Kako lahko o skromnosti, postenosti, ter razdajanju govori gospod Stres? Pri tem pa je uspelo MB nadskofiji zagonit ne le svoje premozenje. Zafuckali so premozenje nekaj 1000 vernikom. Ne trdim da je vsa cerkev v Sloveniji pogoltna, poltena ali "deviantna", ce tako hoces. Je pa tezava ce ima take posameznike na vrhovnih polozajih.
Oba zvonova, ter nekdaj hcerinski T2, so v bancne bilance navrtali vec kot vsi veliki gradbinci skupaj. In je zdaj vrhovnim cerkvenim svecenikom povsem brez pomena razlagat kako da so bili zavedeni. Ker delujejo podobno pateticno, kot ce bi to trdili Kordez, Srot ali Bavcar. Se posebej za to, ker gre pri njih za ljudi z veliko moralno avtoriteto, ki jo slisi in uposteva veliko verujocih drzavljanov. Ti predstavljajo oboje. Tako vero - skozi darovanje in vodenje mas, kar je organizirana skupna oblika cascenja - kot tudi institucijo Cerkve. Tudi imenuje jih tuj suveren. Papez namrec. Niti si jih slovenski verniki ne izberejo.
Zato pravim, da je vera v cerkev omajana. Ugled in vera v plemenitost idej, ki jih podaja Sveto pismo, ter jih pridigajo ti isti vrhovni sveceniki, nista nujno v sozvocju z realnim stanjem duha v vrhovih Cerkve. Kar normalno vernika zmede. Kako lahko o skromnosti, postenosti, ter razdajanju govori gospod Stres? Pri tem pa je uspelo MB nadskofiji zagonit ne le svoje premozenje. Zafuckali so premozenje nekaj 1000 vernikom. Ne trdim da je vsa cerkev v Sloveniji pogoltna, poltena ali "deviantna", ce tako hoces. Je pa tezava ce ima take posameznike na vrhovnih polozajih.
Ne norcujem se iz trpljenja. Moti pa me, ce se to trpljenje
perverzno uporablja za obracunavanje tu in zdaj. Za neke povsem
druge namene, kot pa za ono, za kar bi se pa dejansko moralo. Za
opozarjanje, da se bratomor ne sme nikoli vec zgoditi. Ne v imenu
vere, ne v imenu ideologije, ne v imenu nikogar in nicesar. Ce bi
bil namen tak, ga tudi kot potomec povecini partizanskih familij
takoj podprem. Se vec. Verjamem v povsem iskreno zeljo potomcev ali
pa druzinskih clanov med in po vojni pobitih, katerih grobovi so
bili predolgo neznani, ali pa se danes niso, da zelijo zakljucek te
grozljive izkusnje. Zelijo vedet kje so njih bliznji. Se od njih
tudi dostojno poslovit, ter ohranjat spomin na njih z obiskovanjem
grobov. To so vse cisto normalne cloveske zelje, in povsem cloveska
custva.
Stvar, na katero pa ne morem pristati, pa je izkoriscanje tega trpljenja. Ponovno odpiranje se nezaceljenih ran, da se kuje politicni dobicek. In ta popotovanja politicnih veljakov, al na Drazgose, ali pa v kocevski rog, so z mojega gledisca bolna. Oni se napajajo na moriji. Klanju izpred 70 let. Zgubljanje casa za to, da se potomci potomcev enih in drugih zrtev kregajo kdo je koga kdaj, kdo jih je vec, in zakaj.
Zalovanja ne smemo institucionalizirati. To je zelo osebna rec. Se manj pa nam je dovoljeno to zalovanje porabit za ustvarjanje nekega shizofrenega stanja duha, ki se vali na generacije, ki pokojne juge in komunizma niti v jajcih niso doziveli.
Stvar, na katero pa ne morem pristati, pa je izkoriscanje tega trpljenja. Ponovno odpiranje se nezaceljenih ran, da se kuje politicni dobicek. In ta popotovanja politicnih veljakov, al na Drazgose, ali pa v kocevski rog, so z mojega gledisca bolna. Oni se napajajo na moriji. Klanju izpred 70 let. Zgubljanje casa za to, da se potomci potomcev enih in drugih zrtev kregajo kdo je koga kdaj, kdo jih je vec, in zakaj.
Zalovanja ne smemo institucionalizirati. To je zelo osebna rec. Se manj pa nam je dovoljeno to zalovanje porabit za ustvarjanje nekega shizofrenega stanja duha, ki se vali na generacije, ki pokojne juge in komunizma niti v jajcih niso doziveli.
sporočil: 12.861
[Endimion]V redu, ampak to je možno šele, ko ena stran izgubi monopol nad resnico. Slovenska nomenklatura utemeljuje svoj primat in kriminal z držanjem monopola nad resnico tistega časa. Če ga bo izgubila, bo izgubila tudi materialne koristi danes in zdaj.
Ne norcujem se iz trpljenja. Moti pa me, ce se to trpljenje perverzno uporablja za obracunavanje tu in zdaj. Za neke povsem druge namene, kot pa za ono, za kar bi se pa dejansko moralo. Za opozarjanje, da se bratomor ne sme nikoli vec zgoditi. Ne v imenu vere, ne v imenu ideologije, ne v imenu nikogar in nicesar. Ce bi bil namen tak, ga tudi kot potomec povecini partizanskih familij takoj podprem. Se vec. Verjamem v povsem iskreno zeljo potomcev ali pa druzinskih clanov med in po vojni pobitih, katerih grobovi so bili predolgo neznani, ali pa se danes niso, da zelijo zakljucek te grozljive izkusnje. Zelijo vedet kje so njih bliznji. Se od njih tudi dostojno poslovit, ter ohranjat spomin na njih z obiskovanjem grobov. To so vse cisto normalne cloveske zelje, in povsem cloveska custva.
Kaj misliš, koliko se je pripravljena odreči svoji oblastni igri? (retorično vprašanje)
sporočil: 14.015
[najobj]Čuj, če smo glih pri novem nadškofu moraš priznati, da je slovenska cerkev res čisto slovenska in ljudska, ker ona že tričetrt stoletja vrti eno in isto ploščo.
> [vickibedi]
> > [najobj]
> > > [vickibedi]
> > > > [najobj]
> > >
> > > > P.S.: za razliko od fanatičnega manijaka Leona Rupnika, ki je še leta 1945 prisegal na Hitlerjev novi red in mnoge mlade fante prisilno mobiliziral v sigurno smrt, je bil Draža Mihailović očitno praktičen človek ... khmm, sploh pa so bili za razliko od slovenskih domobrancev ob koncu vojne praktični njegovi četniki z množičnim prestopanjem v partizane ...
> > > Ob koncu vojne je bilo bolj malo četnikov. Sicer pa je bil Draža žrtev slabega PR-a. Angleži so sicer dolgo stavili nanj, pa vendar ga je naš prebrisani Joža, šolan v kominterni, peljal scat. Špijun kominterne infiltriran v angleški protiobveščevalni je seveda tudi pomagal. Zadnji živi četniški vojvoda pa je Slovenec. Še vedno vsako leto vodi častni postroj četnikov na Ravni gori.
> > ... eh, valjda je ob koncu vojne bilo bolj malo četnikov, če pa so iz praktičnih razlogov vsi prestopili v partizane, ko so videli, kaj se dogaja ... khmm, in ne kot fanatične budale med slovenskimi domobranci, ki so potem celo mislili, da jih bodo Angleži branili, čeprav so se oni sami kontra Angležem ob boku Hitlerja s svojim blesavim generalom Rupnikom na čelu do zadnjega dne borili za novi evropski red ...
> Glavnina četnikov je bila razbita že 1943, nekaj jih je prestopilo k partizanom, kot praviš, preostanek so pobili v povojnih pobojih, skratka po tistem, ko so se Angleži odločili, da bodo podprli partizane je bilo z njimi hitro konec ... Sicer pa, kar se Slovencev tiče imaš prav, nikoli nismo znali prav dobro izbirat strani, še slabši smo bili, ko je bilo treba obrnit ploščo. Mislim, da je tudi Mazzini pisal o tej temi ...
... čuj, že prvi stavek v totem en.wikipedia.org/wik...on_Halyard linku od onega mimoidočega, ki očitno že spet ni mogel iti mimo, pravi "Operation Halyard, also known as the Halyard Mission, was an Allied airlift operation behind enemy lines during World War II. In July 1944, the Office of Strategic Services (OSS) drew up plans to send a team to Chetniks led by General Draža Mihailović in the German-occupied Territory of the Military Commander in Serbia for the purpose of evacuating Allied airmen shot down over that area." , tako da tvoji podatki verjetno niso glih najbolj točni ... OK, jaz sicer nimam pojma, koliko je bilo četnikov pobitih v povojnih pobojih v Srbiji, ker zgodovina ni glih nekaj, kar bi me pretirano zanimalo, mi je pa bližje osnovnošolska matematika, ki mi pravi, da je 200.000 mladih ljudi iz totega en.wikipedia.org/wik...omposition linka v Srbiji od nekod moralo priti, pa tukaj glavnega navala v partizane v letu 1945 niti še ni prištetih ...
P.S.: normalni Slovenci so v WWII izbrali pravo stran in jim ni bilo treba obračat plošče ...
Na to temo, na druge teme imajo še nekaj drugih evergreenov :)
Ravno toliko kot ona druga, v kolikor jo dobi. Poanta je v
oblasti.
Monopol nad resnico. Ne vem.. Jaz za te morije nisem vedel do samostojne Slovenije. Res da sem bil premajhen da bi me to sploh zanimalo.. A vseeno. Zdaj pa se o tem govori. Odprto. Tudi v solskih ucbenikih. Nic narobe. To je tudi del nase zgodovine. In naj ostane del zgodovine, ne pa da ostaja del sedanjosti.
Monopol nad resnico. Ne vem.. Jaz za te morije nisem vedel do samostojne Slovenije. Res da sem bil premajhen da bi me to sploh zanimalo.. A vseeno. Zdaj pa se o tem govori. Odprto. Tudi v solskih ucbenikih. Nic narobe. To je tudi del nase zgodovine. In naj ostane del zgodovine, ne pa da ostaja del sedanjosti.