Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

prdovan sporočil: 942
[Glavni forum] Tema: Britanski javni uslužbenci na ulice zaradi rezov
[#2429090] 14.07.14 09:22 · odgovor na: (#2427084)
Odgovori   +    1
[valsidalado]
> [prdovan]
> > [jezst]

> Povsem se strinjam, tudi sam sem radikalec glede optimalnih rešitev za našo t.i. družbo, takšne z rezultati v doglednem času - t.j., da naša generacija ne bi bila povsem izgubljena. Zelo radikalne.
> Jasno je pa da v primeru VB to še zdaleč ni potrebno.

Spraviti delovno silo na prosti trg (fleksibilnost) niti ni radikalna politika. Radikalno načelno pomeni ravno obratno. Seveda si pa uporabil pojem radikalnost v zvezi z ukrepi (radikalen ukrep ni nujno radikalna politika, to pa res; se pravi, da če uporabiš nek radikalen ukrep, zato nisi nujno kar radikalec, kar je lahko že politična oznaka).

Liberalna politika glede migracije delovne sile pomeni manj dodatkov, plača na osnovi projektnih pogodb (niti ne nujno stalna zaposlitev); radikalna politika glede delovne sile je pa osnovna plača (fiksna pogodba) in cel kup dodatnih ugodnosti, ki ti jih firma ponuja. Tako nekako.
Mislil sem na to, da je Slovenija (sploh glede na rezultate volitev) zavozila svojo šanso doseči normalnost na demokratičen način. Menim, da bi potrebovali nekaj v stilu Augusta Pinocheta in podporo zahoda pri tem. Ker pa to ni realno, nas čakajo vedno novi Allend-ji in odselitev treznih ljudi. Predlagam, da zamenjamo teritorij z Moldavci. Škoda je take prvovrstne lokacije in lepe dežele za naše pleme. Moldavci, ki imajo zelo neugodno in zakotno lego si zaslužijo priložnost.