Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Ruska borza ignorira drugi krog sankcij proti Rusiji
sporočil: 14.015
[mataj]Nemci že čutijo luknjo v kolenu, mogoče jim še ni čisto jasno, kako so jo dobili ... www.forexfactory.com...&id=475846
V primeru zaostrovanja bodo začele crkavati avstrijske in nemške banke, ki so v Ukrajino posodile približno trilijon:
www.youtube.com/watc...Z7o2YGVP6s
Naslednji krog sankcij bodo torej občutile predvsem evropske borze.
Zadnja sprememba: anon-238577 18.03.2014 11:47
[najobj]mogoče pa bomo ostali pri tem showu, comrade Barack je off the record povedal: "...oni bi da se otcijepljuju, a mi im kao nedamo ..."
> [zgagaprimoz1]
alzo, tudi če bi tvoja teorija o v sedanjih(!) razmerah zanemarljivih stroških ladijskega transporta plina držala, se bo zaradi sankcij kontra Rusiji v novih razmerah sesula kot hišica iz kart ...
kako pa bi izgledalo, če bi Land oh the Free prva pozdravila vsako odcepitev, to bi bil narobe svet!
sporočil: 30.643
Rusija ne bo popuščala in ne bo delala kompromisov:
www.testosteronepit....ussia.html
Amerika se je zadnjih 30 let obnašala kot zmagovalka v Hladni vojni in prekršila vse sporazume, ki jih je sklenila z Rusijo. Dogovorov sedaj ne bo več.
Dimitrij Jaroš, vodja največje nacistične skupine v Ukrajini je pozval čečenskega terorista Umarova k terorističnim dejanjem v Rusiji. Če bi kdo pozval k terorističnim dejanjem v ZDA, bi ga Obama takoj brez sojenja zdroniziral.
Nacistične skupine v Ukrajini niso razorožene kljub dogovoru, ki je bil s posredovanjem EU sklenjen 21.februarja letos. To pomeni, da nova ukrajinska vlada nima dejanske oblasti na terenu.
Leta 2013 je Ruski parlament sprejel zakon, ki prepoveduje ruskim funkcionarjem, da bi imeli premoženje v tujini. Tisti funkcionarji, ki jim bosta EU in ZDA v okviru sankcij zamrznili premoženje, so po ruski zakonodaji tako ali tako kriminalci.
www.testosteronepit....ussia.html
Amerika se je zadnjih 30 let obnašala kot zmagovalka v Hladni vojni in prekršila vse sporazume, ki jih je sklenila z Rusijo. Dogovorov sedaj ne bo več.
Dimitrij Jaroš, vodja največje nacistične skupine v Ukrajini je pozval čečenskega terorista Umarova k terorističnim dejanjem v Rusiji. Če bi kdo pozval k terorističnim dejanjem v ZDA, bi ga Obama takoj brez sojenja zdroniziral.
Nacistične skupine v Ukrajini niso razorožene kljub dogovoru, ki je bil s posredovanjem EU sklenjen 21.februarja letos. To pomeni, da nova ukrajinska vlada nima dejanske oblasti na terenu.
Leta 2013 je Ruski parlament sprejel zakon, ki prepoveduje ruskim funkcionarjem, da bi imeli premoženje v tujini. Tisti funkcionarji, ki jim bosta EU in ZDA v okviru sankcij zamrznili premoženje, so po ruski zakonodaji tako ali tako kriminalci.
sporočil: 30.643
Se že začenja:
research.stlouisfed....s/WMTSECL1
Nekdo je prenesel za 100 milijonov dolarjev ameriških obveznic iz FED-ovih računov neznano kam. Malenkost manj kot znašajo ruske rezerve.
Nekdo je prenesel za 100 milijonov dolarjev ameriških obveznic iz FED-ovih računov neznano kam. Malenkost manj kot znašajo ruske rezerve.
sporočil: 6.715
[mataj]Stara novica:
Se že začenja:
www.zerohedge.com/ne...ys-held-fe
Pa tudi šef Gazproma je že 7.2. prodal vse svoje delnice, še pred padcem:
www.zerohedge.com/ne...ded-crimea
sporočil: 32.632
Zadnja sprememba: najobj 18.03.2014 13:36
[fibonaci]
> [najobj]
> > [zgagaprimoz1]
> alzo, tudi če bi tvoja teorija o v sedanjih(!) razmerah zanemarljivih stroških ladijskega transporta plina držala, se bo zaradi sankcij kontra Rusiji v novih razmerah sesula kot hišica iz kart ...
mogoče pa bomo ostali pri tem showu, comrade Barack je off the record povedal: "...oni bi da se otcijepljuju, a mi im kao nedamo ..."... eh, itak ...
kako pa bi izgledalo, če bi Land oh the Free prva pozdravila vsako odcepitev, to bi bil narobe svet!... khmm, res narobe svet bi bil, če Land of the Free prva ne bi pozdravila vsako odcepitev, ki jo ona sama sforsira ...
P.S.: zgornji post sem napisal, ker mi je malo hecno, ko razni forumski stručkoti za ekonomijo v svojih Excelovih tabelah v posamezne spremenljivke običajno vstavijo le neke nove vrednosti, pozabijo pa na dejstvo, da se ob novih vrednostih spremenijo tudi medsebojne odvisnosti posameznih spremenljivk, ki so za rezultat bistveno pomembnejše ... pizda, kot da liter vode sredi Sahare stane enako kot liter vode sredi Slovenije ...
Zadnja sprememba: anon-238577 18.03.2014 13:50
[najobj]če Excel pride v roke pravemu stručnjaku, mu takoj napove propad in finančni kolaps Rusije, ne glede na to, kaj vnaša ... jbg, ameriška roba :)
> [fibonaci]
P.S.: zgornji post sem napisal, ker mi je malo hecno, ko razni forumski stručkoti za ekonomijo v svojih Excelovih tabelah v posamezne spremenljivke običajno vstavijo le neke nove vrednosti,
[mataj]Robe imajo zdaj dovolj, da lahko kakšni finančni teroristi kje na svobodnem ozemlju organizirajo kakšno črno borzo ameriških papirjev.
Milijard, hvala za popravek. Saj se vidi iz diagrama, če povečaš na desni.
sporočil: 21.898
v ukrajini so naciji tako zelo glasni, ker je drzava v poplnem
razsulu. tudi v rusiji je recimo ogromno recimo antisemitov, ampak
rusiji gre zadnja leta dokaj dobro in so utihnili.
resnici na ljubo je treba reci, da bi putin vzel krim prej ali slej v vsakem primeru, zdaj je pac izkoristil ugodno situacijo. najbrz sledi se prikljucitev vzhodne ukrajine in to bo to. putinu je povsem jasno, da je rozljanje s sankcijami poceni pr, da eu kurcokrati nekako ohranijo pokoncno drzo, itak pa je jasno,da eu brez rusije crkne.
ameri so tu da podjebavajo in ugotovijo, kje so meje potrpezljivosti putina. ocitno jim je sedaj malo bolj jasno.
resnici na ljubo je treba reci, da bi putin vzel krim prej ali slej v vsakem primeru, zdaj je pac izkoristil ugodno situacijo. najbrz sledi se prikljucitev vzhodne ukrajine in to bo to. putinu je povsem jasno, da je rozljanje s sankcijami poceni pr, da eu kurcokrati nekako ohranijo pokoncno drzo, itak pa je jasno,da eu brez rusije crkne.
ameri so tu da podjebavajo in ugotovijo, kje so meje potrpezljivosti putina. ocitno jim je sedaj malo bolj jasno.
sporočil: 2.195
Čuj vseved, daj ti to vprašanje postavi onemu vinskemu udbašu iz
ormoških goric !!
pukl...press
pukl...press
[dorki22]
> [najobj]
> ... pizda, kot da liter vode sredi Sahare stane enako kot liter vode sredi Slovenije ...
Hočeš rečt, da je dieselski agregat vreden več med žledolomom, kot drugače?... čuj, kaj hočeš rečt, da ni ? ...
Lp
P.S.: če se prav spomnim, si ti insajder, pa zato dobro veš, da je takrat še vam gasilcem cena zrasla, čeprav na totem forumu vsi dobro vemo, da javnega sektorja sploh ne rabimo, ker mora vsak skrbet sam za sebe ...
sporočil: 48.253
[dorki22]
> [najobj]
> ... pizda, kot da liter vode sredi Sahare stane enako kot liter vode sredi Slovenije ...
Hočeš rečt, da je dieselski agregat vreden več med žledolomom, kot drugače?
Seveda je. Veliko vec.
[siap]... čuj, idi ti raje po gostilnah poslušat, če te zanima, kaj se govori ...
Čuj vseved, daj ti to vprašanje postavi onemu vinskemu udbašu iz ormoških goric !!
pukl...press
Khm,..interesantno pa je, da je tudi gostilniški čvek bolj
verodostojen od večino tvojih nebuloz, nda??
zamisli se.press
zamisli se.press
[siap]... khmm, še bolj interesantno pa je, da si ti vedno na tekočem z večino mojih nebuloz, a ne ? ...
Khm,..interesantno pa je, da je tudi gostilniški čvek bolj verodostojen od večino tvojih nebuloz, nda??
zamisli se.press
P.S.: noben ti ne brani, da poveš, kaj je res ... khmm, oziroma da poveš, kako se bo svet vrtel, ko se bo EU odpovedala ruskemu plinu ...
[siap]... čuj, jaz težko dojamem, da ti ne dojameš, da si me očitno z nekom zamenjal in čeprav sem ti to tukaj že večkrat povedal, ti še kar goniš svojo ... jebiga, it's a free world, goni jo, če ti paše ...
Khm,..saj vem, da ti težko dojameš da je tudi krumpotacl nadomestljiv, nda??
forumski prijatelj umiri se, khmm kako bi že španci to povedali
ha??
Namignil sem ti samo to in to bi pa že lahko vedel, da se je tov. Puklavec zelo trudil za plinski terminal, khmm...
iz čistega altruizma. ass
ps
NE jebe se mi v rdeči, južni ali beli tok.press
ostaj jerej
Namignil sem ti samo to in to bi pa že lahko vedel, da se je tov. Puklavec zelo trudil za plinski terminal, khmm...
iz čistega altruizma. ass
ps
NE jebe se mi v rdeči, južni ali beli tok.press
ostaj jerej
sporočil: 12.861
[pinkfloyyd]Ukrajinski radikalci bodo postavili eksploziv v dolžini več kilometrov pod cevi in evo volk sit- koza cela. Ukrajinci bodo lahko rekli, da niso krivi oni ampak odpadniki, ekstremisti, seveda jih bodo lovili in najstrožje privedli pred sodnike.
> [mataj]
> Če EU sprejme konkretne sankcije proti Rusiji, bodo ventil zaprli Rusi. Če jih ne, bodo ventil zaprli Ukrajinci.
>
> Damned if you do, damned if you don't.
Imaš zelo naiven pogled na svet. Ventila ne bo zaprl nihče, ker vsi od njega živijo. Rusi ga nimajo namena zapreti, ker se nočejo ustreliti v koleno, za Evropo je dražja energija strel v glavo, Ukrajina je pa odvisna od posojilodajalcev in kakršnakoli enostranska prekinitev plinovodoh jih bo pahnila v večletno lakoto (dobesedno).
In kot vidiš so te EU sankcije ena velika šala (21 ljudem prepovedan vstop in zaseženo premoženje), toliko da si EU politiki operejo roke, potem ko so popolnoma napačno presodili kaj se dogaja v Ukrajini.
Rusija pa se bo pod nosom obrisala za 20-30% državnih prihodkov. Kako dolgo ji bo potem laufalo vojaško železje ali penzije ali karkoli je pa drugo vprašanje.
Seveda morajo Ukrajinci najprej postati zadosti ponižani in obupani. Ruski bebci s Putinom na čelu izgleda nameravajo poskrbeti za to.
sporočil: 3.316
vsi se futrajo iz iste sklede, tko da ta vaja ne bo šla
skozi...
bojo moral bit kar konkretno bolj izvirni...
merklca bo pa u luft skakala od veslja :)))))))))))
sporočil: 12.861
Zadnja sprememba: macon 18.03.2014 21:01
[FIN-466864]Rabiš par ekipc tipov pa nekaj eksploziva. Menda so se radikalci opremili z orožjem iz skladišč, verjetno niso pobrali samo flint na 5 nabojev pa kalašnikovk.
vsi se futrajo iz iste sklede, tko da ta vaja ne bo šla skozi...
Kjer je volja, je tudi pot. :)
"Jebiga, Evropa, jebiga Rusija, naši bratje umirajo pa to. Jebiga pa jebite se," bodo povedali.
(Batko Makhno lives! press)
en.wikipedia.org/wik...tor_Makhno
sporočil: 3.316
[macon]nism reku, da ne morejo v luft dvignt plinovoda...
> [FIN-466864]
> vsi se futrajo iz iste sklede, tko da ta vaja ne bo šla skozi...
> bojo moral bit kar konkretno bolj izvirni...
> merklca bo pa u luft skakala od veslja :)))))))))))
Rabiš par ekipc tipov pa nekaj eksploziva. Menda so se radikalci opremili z orožjem iz skladišč, verjetno niso pobrali samo flint na 5 nabojev pa kalašnikovk.
Kjer je volja, je tudi pot. :)
"Jebiga, Evropa, jebiga Rusija, naši bratje umirajo pa to. Jebiga pa jebite se," bodo povedali.
(Batko Makhno lives! press)
en.wikipedia.org/wik...tor_Makhno
sam pol so pa res gotofi vsi skupi
ni nato ni$$$$$$ ne €€€€€€€€
pa še zime so tm mau čudne
pa še rusom se ne bo več dal ukvarjat z njimi(ta cjt bojo na hitr nredil južni tok),tko da ta varjanta je bl slaba...
v vsakem primeru so ga najebal...
z eu al pa brez eu...
siroti ukrajinci bojo pa gagal...
sporočil: 658
[macon]Seveda lahko razstrelijo plinovode, ampak ne vem kako se bodo potem Ukrajinci ogrevali in ne vem, če so ti nacionalisti tako bedasti, da bi to storili in se zamerili svojemu narodu, ampak tudi nelogične stvari se dogajajo...
Rusija pa se bo pod nosom obrisala za 20-30% državnih prihodkov. Kako dolgo ji bo potem laufalo vojaško železje ali penzije ali karkoli je pa drugo vprašanje.
Je pa nekaj narobe s tvojo kalkulacijo, da bi Rusi izgubili 20-30% prihodkov, ker v tem svetu zaenkrat še vedno velja ponudba-povpraševanje, kar bi privedlo do višjih cen plina v Evropi za 40-50% in bi Rusi verjetno s tem pokrili izgubo pri južnem plinovodu, poleg tega pa bi še nekaj prihranili, ker jim ne bi bilo treba subvencionirati plina Ukrajincem.
Vsekakor so ga najebali Ukrajinci, ki bodo lačni in jih bo zeblo, njihova kriza se šele začenja in spet bodo krivi Rusi... Vedno mora biti nek zunanji sovražnik, tako je pač lažje in se ni treba soočiti z resnico o lastnih zablodah.
Zadnja sprememba: najobj 19.03.2014 15:29
[dorki22]
> [najobj]
> > [dorki22]
> > > [najobj]
> > > ... pizda, kot da liter vode sredi Sahare stane enako kot liter vode sredi Slovenije ...
> > Hočeš rečt, da je dieselski agregat vreden več med žledolomom, kot drugače?
> >
> > Lp
> ... čuj, kaj hočeš rečt, da ni ? ...
>
> P.S.: če se prav spomnim, si ti insajder, pa zato dobro veš, da je takrat še vam gasilcem cena zrasla, čeprav na totem forumu vsi dobro vemo, da javnega sektorja sploh ne rabimo, ker mora vsak skrbet sam za sebe ...
Stari, jaz sicer ne vem, o katerih gasilcih govoriš ti, mi pa smo prostovoljci, ni tu nobenega javnega sektorja.... jebiga, poklicni gasilci so javni sektor in na totem forumu vsi dobro vemo, da gasilcev noben ne rabi, dokler glih njegova bajta ne gori ...
Lp
P.S.: v svojem postu sem govoril o energentih, ki so kar precej pod vplivom ponudbe in povpraševanja in ko zaradi sankcij zmanjka ruske ponudbe plina, se to sploh ne bo odražalo na njegovi dostopnosti in ceni ...
sporočil: 48.253
[dorki22]A sem se jaz zgrazal?
> [bc123a]
> > [dorki22]
> > > [najobj]
> > > ... pizda, kot da liter vode sredi Sahare stane enako kot liter vode sredi Slovenije ...
> >
> > Hočeš rečt, da je dieselski agregat vreden več med žledolomom, kot drugače?
>
>
> Seveda je. Veliko vec.
Še pomniš zgražanje ob kao podražitvah?
Zadnja sprememba: najobj 19.03.2014 19:17
[dorki22]
> [najobj]
> > [dorki22]
> > > [najobj]
> > > > [dorki22]
> > > > > [najobj]
> > > > > ... pizda, kot da liter vode sredi Sahare stane enako kot liter vode sredi Slovenije ...
>
> > > > Hočeš rečt, da je dieselski agregat vreden več med žledolomom, kot drugače?
> > > >
> > > > Lp
> > > ... čuj, kaj hočeš rečt, da ni ? ...
> > >
> > > P.S.: če se prav spomnim, si ti insajder, pa zato dobro veš, da je takrat še vam gasilcem cena zrasla, čeprav na totem forumu vsi dobro vemo, da javnega sektorja sploh ne rabimo, ker mora vsak skrbet sam za sebe ...
>
> > Stari, jaz sicer ne vem, o katerih gasilcih govoriš ti, mi pa smo prostovoljci, ni tu nobenega javnega sektorja.
> >
> > Lp
> ... jebiga, poklicni gasilci so javni sektor in na totem forumu vsi dobro vemo, da gasilcev noben ne rabi, dokler glih njegova bajta ne gori ...... čuj, rahlo si sfalil poanto, ker jaz sploh nisem hotel govoriti o neizogibnosti javnega financiranja gasilcev, ampak sem se na njih in na njihovo ceno oziroma cenjenost spomnil zaradi tistih tvojih agregatov, ko sem pisal o ceni vode in njeno povezanostjo z (ne)dostopnostjo v Sahari ...
Poklicnih gasilcev je 860 vseh skupaj. Prostovoljcev - beri tisti, ki zastonj riskirajo svoje zdravje in se izobražujejo, da lahko pomagajo svojim sosedom - pa preko 130.000, od tega skoraj polovica operativno usposobljenih.
Poskusi to neizogibnost javnega financiranje utemeljevat, na kakem drugem področju.
> P.S.: v svojem postu sem govoril o energentih, ki so kar precej pod vplivom ponudbe in povpraševanja in ko zaradi sankcij zmanjka ruske ponudbe plina, se to sploh ne bo odražalo na njegovi dostopnosti in ceni ...... ja, v normalnih razmerah se cene energentov verjetno res določajo kartelno, še bolj pa se cene določajo v odvisnosti od (ne)dostopnosti v nenormalnih razmerah in izpad ruske ponudbe plina zaradi sankcij SO nenormalne razmere in samo o tem jaz tukaj že ves čas pišem ... khmm, kdo je kdo in zakaj je kdo v sporu v Ukrajini si tukaj forum.finance.si/?m=...588&single poglej in preberi, medtem kot ti bo o več deset mrtvih proevropskih demonstrantih in vsaj o nekaterih njihovih morilcih mogoče oni "rookie" prec lahko kaj več povedal, ko si boš tole www.liveleak.com/vie...1393953567 pogledal ... ja, če ga boš kaj vprašal, se razume ...
Kar pa se tiče ukrajinsko-ruskega spora in cene energentov - kartel je kartel. Cene se ne določajo tržno, torej smo že sedaj na nek način oškodovani. Na voljo imamo tudi nekaj alternativ, ki jih lahko uporabimo.
Vsako slabo je za nekaj dobro, če je že neizogibno. V vsakem primeru upam na mirno rešitev spora, dasiravno več deset mrtvih proevropskih demonstrantov še dolgo ne bo pozabljenih.
Lp
Zadnja sprememba: najobj 20.03.2014 10:02
[dorki22]
> > > P.S.: v svojem postu sem govoril o energentih, ki so kar precej pod vplivom ponudbe in povpraševanja in ko zaradi sankcij zmanjka ruske ponudbe plina, se to sploh ne bo odražalo na njegovi dostopnosti in ceni ...
> >
> > Kar pa se tiče ukrajinsko-ruskega spora in cene energentov - kartel je kartel. Cene se ne določajo tržno, torej smo že sedaj na nek način oškodovani. Na voljo imamo tudi nekaj alternativ, ki jih lahko uporabimo.
> >
> > Vsako slabo je za nekaj dobro, če je že neizogibno. V vsakem primeru upam na mirno rešitev spora, dasiravno več deset mrtvih proevropskih demonstrantov še dolgo ne bo pozabljenih.
> >
> > Lp
> ... ja, v normalnih razmerah se cene energentov verjetno res določajo kartelno, še bolj pa se cene določajo v odvisnosti od (ne)dostopnosti v nenormalnih razmerah in izpad ruske ponudbe plina zaradi sankcij SO nenormalne razmere in samo o tem jaz tukaj že ves čas pišem ... khmm, kdo je kdo in zakaj je kdo v sporu v Ukrajini si tukaj forum.finance.si/?m=...588&single poglej in preberi, medtem kot ti bo o več deset mrtvih proevropskih demonstrantih in vsaj o nekaterih njihovih morilcih mogoče oni "rookie" prec lahko kaj več povedal, ko si boš tole www.liveleak.com/vie...1393953567 pogledal ... ja, če ga boš kaj vprašal, se razume ...
Pogledal sem ta link liveleak - a ne bi bilo logično, da bi veljalo naslednje:... OK, sicer sem mislil, da boš komentiral oni drugi link, kjer lahko poslušaš, kako se ameriška diplomatka Victoria Nuland in ameriški veleposlanik v Ukrajini Geoffrey R. Pyatt pogovarjata, koga bodo Američani nastavili za predsednika vlade in koga za predsednika države ponosnega ukrajinskega naroda in kjer sta skupaj ugotovila, da bo Yats (= Arsenij Jacenjuk) boljši za predsednika vlade, ker si več zapomni, nekdanji boksar "top dog" Vitalij Kličko pa bo najprej "do his political homework and stuff", potem pa bo predsednik države, ker za predsednika države ni treba glih vsaki dan hodit k Američanom po navodila ... no, ampak tega ti nisi komentiral, ker ti je skupaj s celotno demokratično Evropo očitno čisto normalno, da Američani igrajo šah s kmeti iz Ukrajine ... khmm, ampak so Američani pozabili, da so Rusi odlični šahisti, oni sami pa od časov Bobbya Fischerja niso imeli več nobenega res pametnega šahista ...
1. V stavbi, iz katerega zadonijo streli, so bili v tistem trenutku residenti tako proruski, kot proevropski državljani Ukrajine? Tudi kak tujec?
2. Zaradi tega ne moremo zgolj iz smeri strela sklepati, kdo je strelec, ker je enako mozno oboje?
Lp
P.S.: o svinjariji s pobijanjem ljudi s snajperji je dobro toti www.theguardian.com/...urmas-paet link pogledat in poslušat, kaj je Rusom verjetno ne glih najbolj naklonjeni estonski zunanji minister Urmas Paet povedal zunanji ministrici EU Catherine Ashton ...
Zadnja sprememba: najobj 20.03.2014 20:02
[dorki22]
> [najobj]
> > [dorki22]
>
> > > > > P.S.: v svojem postu sem govoril o energentih, ki so kar precej pod vplivom ponudbe in povpraševanja in ko zaradi sankcij zmanjka ruske ponudbe plina, se to sploh ne bo odražalo na njegovi dostopnosti in ceni ...
> > > >
> > > > Kar pa se tiče ukrajinsko-ruskega spora in cene energentov - kartel je kartel. Cene se ne določajo tržno, torej smo že sedaj na nek način oškodovani. Na voljo imamo tudi nekaj alternativ, ki jih lahko uporabimo.
> > > >
> > > > Vsako slabo je za nekaj dobro, če je že neizogibno. V vsakem primeru upam na mirno rešitev spora, dasiravno več deset mrtvih proevropskih demonstrantov še dolgo ne bo pozabljenih.
> > > >
> > > > Lp
> > > ... ja, v normalnih razmerah se cene energentov verjetno res določajo kartelno, še bolj pa se cene določajo v odvisnosti od (ne)dostopnosti v nenormalnih razmerah in izpad ruske ponudbe plina zaradi sankcij SO nenormalne razmere in samo o tem jaz tukaj že ves čas pišem ... khmm, kdo je kdo in zakaj je kdo v sporu v Ukrajini si tukaj forum.finance.si/?m=...588&single poglej in preberi, medtem kot ti bo o več deset mrtvih proevropskih demonstrantih in vsaj o nekaterih njihovih morilcih mogoče oni "rookie" prec lahko kaj več povedal, ko si boš tole www.liveleak.com/vie...1393953567 pogledal ... ja, če ga boš kaj vprašal, se razume ...
> > Pogledal sem ta link liveleak - a ne bi bilo logično, da bi veljalo naslednje:
> >
> > 1. V stavbi, iz katerega zadonijo streli, so bili v tistem trenutku residenti tako proruski, kot proevropski državljani Ukrajine? Tudi kak tujec?
> >
> > 2. Zaradi tega ne moremo zgolj iz smeri strela sklepati, kdo je strelec, ker je enako mozno oboje?
> >
> > Lp
> ... OK, sicer sem mislil, da boš komentiral oni drugi link, kjer lahko poslušaš, kako se ameriška diplomatka Victoria Nuland in ameriški veleposlanik v Ukrajini Geoffrey R. Pyatt pogovarjata, koga bodo Američani nastavili za predsednika vlade in koga za predsednika države ponosnega ukrajinskega naroda in kjer sta skupaj ugotovila, da bo Yats (= Arsenij Jacenjuk) boljši za predsednika vlade, ker si več zapomni, nekdanji boksar "top dog" Vitalij Kličko pa bo najprej "do his political homework and stuff", potem pa bo predsednik države, ker za predsednika države ni treba glih vsaki dan hodit k Američanom po navodila ... no, ampak tega ti nisi komentiral, ker ti je skupaj s celotno demokratično Evropo očitno čisto normalno, da Američani igrajo šah s kmeti iz Ukrajine ... khmm, ampak so Američani pozabili, da so Rusi odlični šahisti, oni sami pa od časov Bobbya Fischerja niso imeli več nobenega res pametnega šahista ...
>
> P.S.: o svinjariji s pobijanjem ljudi s snajperji je dobro toti www.theguardian.com/...urmas-paet link pogledat in poslušat, kaj je Rusom verjetno ne glih najbolj naklonjeni estonski zunanji minister Urmas Paet povedal zunanji ministrici EU Catherine Ashton ...
Vidim, da so ti rusi pri srcu dosti bolj kot američani.... alzo, ker sem nalimal link ameriškega(!) in nemškega(!) medija, ki predvajata zvočni posnetek(!) pogovora dveh Američanov o dobesednem(!) premikanju ukrajinskih kmetov po šahovnici, ki jih ti ne komentiraš niti z eno samo samcato besedo, so zdaj meni Rusi bolj pri srcu ... eh, jebiga ...
Kaj pa misliš o Ukrajincih? Imajo pravico živeti ob meji z Rusijo, ne pa v Rusiji? Je to sploh mogoče?... ja, seveda imajo Ukrajinci pravico živeti v Ukrajini in Rusi imajo pravico živeti v Rusiji in točno to se bo zgodilo s priključitvijo z Rusi poseljenega Krima k Rusiji ... khmm, ali pa ti misliš, da imajo Ukrajinci pravico okupirati z Rusi poseljen Krim, ki ga je pred pol stoletja Ukrajini podaril Ukrajinec Hruščov v času Sovjetske zveze, ko je bilo to takrat čisto ista stvar, kot je bilo tisto Kardeljevo darilo v Istri, češ da Juga itak ne bo nikoli razpadla in je potem vseeno, ali je Istra do Mirne hrvaška ali pa slovenska ...
Lp
P.S.: zadnjih petindvajset let je življenje Rusov na Krimu v okviru Ukrajine bilo mogoče, dokler Američani z ukrajinskim kmeti niso začeli igrati šah, o katerem govorita ameriška in nemška linka, ki ju ti - naj te še enkrat spomnim - nisi komentiral niti z eno samo samcato besedo ... aja, in še nekaj o navijanju ... evo, ker so igrali najlepše za oči, je bil včasih hokej na ledu edini šport, kjer sem navijal za Ruse, zdaj pa še to ne več ... ja, in Bode Miller je že celo večnost moj najljubši športnik, ki ni Slovenec ... khmm, sicer pa ne navijam niti za ene niti za druge, ker načeloma ne maram velikih in raje navijam za male ...