Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek 'Na Krimu imamo ruske vojake, če pridejo banditi iz Kijeva'
sporočil: 30.643
Kaj je o svojih fašističnih ukrajinskih zaveznikih Evropska Unija
govorila leta 2012:
www.wsws.org/en/arti...a-m12.html
www.wsws.org/en/arti...a-m12.html
sporočil: 83
Ravno zato, ker je DANES leto 2014, je DOBRO se SPOMINJATI napak
PREDNIKOV leta 1944.
Da ne PADEMO v isto KOLESJE laži, manipulacij, pobojev in tako dalje in dalje.
sporočil: 7.327
[ODTENEKBESEDE]Tvoje besede ne spodbujajo spomina, ampak podoživljanje tistega sranja. Meni se zdiš prej kot nekdo, ki bi naslednjo sekundo vzel v roke orožje zoper nekoga, ki ne deli njegovega mnenja.
Ravno zato, ker je DANES leto 2014, je DOBRO se SPOMINJATI napak PREDNIKOV leta 1944.
Tvoji zapisi gredo dlje od trollanja, so hujskaški, agresivni in nasilni. Kje ti v njih vidiš spomin na vojno vihro 1939-1946, mi ni jasno.
sporočil: 4.257
Ali se je oni ščetinar, ki rad leta s sokolom, že vrnil iz
Sočija?
Ali misli še naprej podpirati rusko politiko agresije?
Ali misli še naprej podpirati rusko politiko agresije?
sporočil: 14.015
Zadnja sprememba: anon-238577 13.03.2014 13:45
[mataj]Tekmi se je pridružila tudi naša teta Angelca. Ker nima svojega, zdaj z evropskim kurcem maha po koprivah. Ampak tako neumna ni, da bi si naredila luknjo v koleno, če bo že treba, ga bo prej v našega.
Za tiste, ki navijajo za gospodarske sankcije iz idejno-zgodovinskih razlogov:
www.youtube.com/watc...LSHdkaCLOA
Kratek povzetek: Rusija lahko sesuje dolar. Ni slabo za glupe komunajzarje, a? In če smo že pri tem- kdo že vozi astronavte na vesoljsko postajo?
Največ, kar Zahod lahko doseže s sankcijami je tekma z Rusijo v streljanju v lastno koleno.
sporočil: 83
Zadnja sprememba: anon-103870 13.03.2014 13:46
Tole, kar mi pripisuješ, je zelo daleč od resnice.Preberi si nekatere druge komentarje, ki so res taki, kakor pišeš.
sporočil: 924
Bolj zanimivo je to, da Rusi (in ne "obveščevalci zvesti
Janukoviču" ali "socialni hekerji") kljub vsem vložkom ZDA
(NSA...), poslušajo pogovore ministrov baltskih držav, ameriških
odposlancev v Ukrajini, berejo maile ameriške ambasade v Ukrajini.
sporočil: 2.300
Zadnja sprememba: anon-284823 13.03.2014 13:58
Prav smešno je brati leve v odtenkih trčene komentarje,kaj bo
Rusija.Rusija kmalu nebo nič.Dejstva so pač taka,da tudi oklevanje Merklove ne bo dolgo trajalo ,kajti ,ko bo pritisnil Judovski lobij ,bo enostavno utihnila,kajti banke tudi nemške obvladujejo Judje in največ Judov je v ZDA in ko se bodo poenotili bo tudi Geli klonila ,kajti kdor ima banke in denar vlada državi.
Zato so toliko bolj neumne razprave o nekem "super rublju" ipd,čeprav je realnost rublja verjetno zelo črna ob Putinovem trmoglavljenju.
Ne samo ,da Judje odvladujejo svetovno bančništvo z lahkoto dosežejo finančni zlom rublja ali juana,kajti samo izolirajo poslovanje s temi valutami oz. jim znižajo vrednos menjalno in te izničijo,ker so tako Rusija kot ,kitajska prehransko zelo ne samostojni ,je že nakup hranelahko velik problem ali imaš dolar ali euro ali pa ne dobiš za svojo valuto nič,oz je vrednost tako nizka ,da se vsaj 10X preplačaš.
Tudi tega se kitajci dobro zavedajo,saj so trenutno še življensko odvisni od izvoza,ki če usahne zaneti revolt,vendar pa ima tudi večanje notranjeporabe svoje pasti od nepremičninskega balona,do eskalacije finančne krize kot je izbruhnila 2008 v ZDA,le ,da bo tukaj izbruhnila navznoter,pretirana zadolženost navznoter ob znanjšanju izvoza,kar bi dvignilo standard ,a podražilo izdelke in državo naredilo še bolj odvisno od ovoza surovin in hrane.
Seveda je možen "kliring" med Rusijo in Kitajsko ampak težava je verjetno v tem ,da Kitajci že sedaj plačujejo Rusom npr za plin 1/4 cene EU tudi za surovine nanj in ob sankcijah pa bi verjetno izsiljevali še bolj in nenazadnje pa je tu še pomankljiva infrastruktura za transportiranje energentov iz Rusije na Kitajsko in nenazasnje še nekatere stare zamere glede ozemelj ,ki lahko ob kakšnem "klirinškem" sporu hitro postanejo nerodna zadeva in težava zato ,Kitajci taktizirajo saj dobro vedo,da so tudi oni odvisni od ostalega sveta in bodo z Rusi vse dotlej dokler ne bo udarilo še njih oz. jim bo zadeva prinašala koristi,ko tega ne bo bodo hitro zamenjali stran.
Glede Rusov pa tole blokada je konec Putina in Rusije,kajti ničati se bo začelo premoženje oligarhov in zmanjkalo bo denarja za plače,kajti 87 % proračuna se polni iz izvozom surovin in energentov,veliko oligarhov ima najete kredite za nakupe svojih imperijev pri Judovskih bankah,ki bodo nato zahtevale denar nazaj a sredstva so blokirana,obresti pa tečejo in te zažirajo ti izgubljaš banka dobiva,tako bo verjetno prišlo najprej do upora oligarhov z delom podkupljene vojske kasneje pa še upor naroda zaradi padca standarda,če k temu prištejemo še notranje napetosti in žarišča,se Putinova glava lahko hitro znjde na kolu na kremeljskem obzidju ,Rusija pa v velikosti pred Petrom Velikim ali popolnoma v delih,ki jih bodo obvladovali bodisi lokalni veljaki ali oligarhi,katerih cilj ni Krim in par Ruskih mandeljcv tam ampak posli.
glede jedrskega orožja pa tole,niti ljudem niti oligarhom ni v interesu njegova uporaba ,saj nimajo nič od tega,tako da bodo tistega ,ki bi s tem poizkušal kaj ,kaj hitro zmanjkalo.
Dejstvo postaja ,da je Putin vse bolj mrlič ali ga bodo sesule posledice sankcij ali pa lastni.
Kajti ob izbruhu nestabilnosti v Rusiji bi se hitro lahko zapletlo z Japonci pa Kitajci še zaradi starih zamer glede ozemelj.
Seveda slovenski levi navijajo za Putina KGB =NKVD=Jugo UDBA in tudi ustroj delovanje sistemov je precej podoben.
Seveda pa levim zagovornikom Putina in njegovih pravic ,predlagam ,da se čimprej izselijo iz nedemokretične,zatiralske,revne in fašistične EU v civilizirano,bogato,varno,pravno in demokratično Rusijo,Putin jim garantira tudi brezplača letovanja v "letoviščih" v Sibiriji na svežem zimskem zraku.Nevem kaj čakajo tu v tej nevzdržni EU.
Ko bo pa Putin padel pa se bo delil plen in posli in tega se zaveda tudi Geli,kdor bo okleval bo praznih rok,kot butasti Slovenci ,kiso i že uničili posle tako v Ukrajini kot kasneje v Rusiji.
Kajti treba je vedeti da je za premožne Ruse Putin vse bolj motnja ,ki ovira posle,posli pa morajo teči to pa je v njihovem interesu in zato je treba motnjo odstraniti,no v tem pa imajo Rusi že skoraj stoletno prakso od koncaRasputina,Carja,Josifa,Berije itd.Torej vajo že obvladajo in Putinu se ob trmi ne obeta nič dobrega.
sporočil: 14.015
Zadnja sprememba: anon-238577 13.03.2014 13:57
[NavadniNimda]www.facebook.com/pho...143&type=1
Da ne bomo tule kletvic gledali in se čudili tem komunistićnim bebceljnom, evo še ena resnična novica:
vidiš kako lepo striček Vladimir skrbi za tebe, da ne boš lačen.
sporočil: 539
SOCIALIZEM JE KANIBALIZEM!
ВИМОРЕННЯ ГОЛОДОМ. Свідоцтва очевидців
Під час голоду 1933 року мені було 18 років. Годували людьми людей – ось як було.
Гoлодували в селі не всі, але дуже багато людей, які прийшли до села в надії на щось краще. Люди мерли, як мухи, як соняшники лежали вздовж дороги. Йдеш бувало додому, а біля стовпчика опиралась людина і думаєш – дай підійду. Підходиш, а вона мертва. Очі ворони повидзьобували. Ми теж не солодко жили, але щоб дуже вже скрутно – ні, обманювать не хочу. В сім’ї нас було 9 дітей, батько робив у банку, мама сиділа з дітьми, вела домашнє господарство. Цей голод для нашої сім’ї дуже пам’ятний і страшний. Мама народила двох немовлят і через 2 тижні їх не стало.
Одного разу до нас на подвір’я забрів чоловік, дуже худий, зморений, голодний. Мамі дуже боляче було дивитись на нього, і вона дала йому кухлик молока та скоринку хліба. Треба було бачити, з якою жадібністю людина їла. А десь через годину, коли ми вийшли на подвір’я, побачили, що чоловік вмер: мабуть, не витримав такої кількості їжі шлунок.
Зараз багато розповідають про голод, про те, як страждали в ті часи діти. Самі батьки знущалися над ними. Я була дуже близьким свідком одного з таких випадків.
У селі був голод, і тому в правлінні сільради вирішили назначить, так би мовити, чергового. В його обов’язки входило ходити по вулиці села і спостерігати, щоб був порядок. Для цього в руках чергового була так звана кала тушка. І ось в один із вечорів таким черговим поставили мене. Проходячи повз хати нашої сусідки Вихрест Оксани, я помітила, що вікна завішені, в хаті світиться, а з димаря фугує дим. Я дуже здивувалася, бо вранці одна з Оксаниних дочок, Люба, прибігала до нас по ніж і сіль, а мама не дала, бо в нас отелилась корова. За старими звичаями не можна давати нічого гострого, бо в корови не буде молока. Мама винесла Любі мисочку з варениками, так бідна дитина при нас похватала ті вареники і побігла додому, хоча вдома на неї чекала голодна мати і ще одна сестричка. Що то голод!
Я повернулася до сільради, розповіла там усе. Ми взяли людей і пішли до Оксаниної хати. Стукаємо – тиша. Ми давай вибивати двері, Оксана в крик: „Не замайте!” Вибили ми двері, заходимо, а в неї в пічі два здоровенних казана стоять. Такі, як оті, що їжу для худоби варять. Питаємо, каже: буряки варяться, на полі назбирала. Попросили, щоб відкрила – відмовила. Відкрили самі... Це був якийсь жах! Вона там варила дитину, точніше те, що було дитиною. Але одну. Де ж інша? Каже – з’їла. Навіть місце показала, де кісточки зарила. І сказати б що божевільна – так ні. Ось що робить голод з людьми.
Забрали Оксану. Засудили аж на 20 років. На п’ятому році, коли сиділа, народилась в неї дівчинка і пробула з матір’ю 15 років у тюрмі, а потім відмовилася від неї. Оксана, коли поверталася додому, кинулась під поїзд, так не задавив, а перерізав обидві ноги вище колін. Люди зараз кажуть – то Бог покарав за діточок. Може, й справді є Бог...
Від Хариної Олександри Єрофіївни, 1915 р. н., с. Черепин, Корсунь-Шевченківський р-н, Київська обл. Записала Бакун Леся.
За свій вік я бачив два голоди: 1933-го і 1947 років, але хочеться розповісти про голод 1933-го. Я вважаю, що то був найлютіший голод. Дома їсти було нічого і моя сестра пішла у сусіднє село, в так звані найми – за їжу. Працювала сумлінно, бо була з дитинства привчена до праці. Їй було 16 років. І ось вже коли вийшов строк, хазяїн розплатився з нею і більше її живою ніхто не бачив, бо по дорозі її перестріли і вбили. Ми б ніколи не взнали, коли не випадок. Ми жили біля лісу. Наш односелець йшов через ліс додому, вже зійшов сніг, і раптом він побачив щось схоже на дівочі коси. Придивися – голова. В ній ми і впізнали нашу Марію. Тіла не було: чи звірі з’їли, чи люди – невідомо.
Від Житнього Олега Романовича, 1921 р. н., с. Велика Виска, Златопольська (Кіровоґрадська) обл. Записала Бакун Леся.
Найбільш у голодні роки страждають діти. Дорослі вмирають мовчки, без крику. Діти ж довго пухнуть, карьожаться, а потім вмирають.
Дуже часто, в голод самі батьки розправлялись зі своїми дітьми. Одні вмирали, віддаючи останню крихту дітям, а інші жили на кістках своїх дітей. Дуже багато дітей прсто зникло – їх крали і потім творили, що хотіли. Дітей померлих ховали під вікнами, біля дверей, навіть у хаті, щоб ніхто не вкрав.
Це все робилося тому, що на цвинтарі на них чекали голодні люди, які не брезгували нічим, аби не вмерти з голоду.
Були випадки, коли голодні нападали на будинки, вирізали їх мешканців. Було страшно вийти на вулицю. Дітей самих нікуди не відпускали – боялися, щоб не вбили, не зарізали, не вкрали.
Від Жемчуг Олени Іванівни, 1918 р.н., с. Варварівка, Вольнянський р-н, Запорізька обл. Записала Бакун Леся.
Батька я не пам’ятаю. Сам я 1940 року народження. Під час голоду 1947 року мені було 7 років, але я все дуже добре пам’ятаю. Мама працювала в колгоспі. Сімя наша складалась з чотирьох чоловік: мама, я і дві сестрички 5 і 11 років. Хоча був і голод – ми не пухли, бо їли все, що дадуть. Мама робила ліпеники з лободи, а як делікатес – затирку (трошки борошна й т.ін.).
Старша сестра моя просто не могла їсти. Мама для неї робила все краще, втаюючи від нас. Пам’ятаю, був час, коли крім лободи їсти було нічого, так Тамара опухла – трохи не вмерла, насилу виходили. Потім мама пішла на поле зібрати хоч трохи колосків на затирку, але тоді діяв закон „п’яти колосків”, хтось із сусідів заявив і вранці маму забрали.
Рівно три роки відбула вона в тюрмі, а ми самі були на хазяйстві. Якби не добрі сусіди: тітка Анюта та інші, то навряд чи дожили б ми до сьогоднішнього часу, чи вистачило б сил нам малим пережити той голод, голод 1947 року.
Від Бакуна Анатолія Миколайовича, с. Покровка, Щорський р-н, Січеславська (Дніпропетровська) обл. Записала Бакун Леся.
Ми жили тоді, як зараз кажуть, „на отшибі”. Село хоч і невеличке тоді було, але людей в ньому жило багато, бо мали тоді багато дітей, не те, що зараз. В сім’ї було і по чотирнадцять дітей. Але під час голоду село вмить притихло – більше половини вимерли. Всі, хто йшов з села чи в село, зупинялись біля нашої хати. Коли настав голод, то люди зупинялись на подвір’ї: хто вмирати, хто розжитись чим-небудь. З часом батько вирішив забити вікна, щоб голодні люди не лізли в хату, так вони вмирали прямо під вікнами. Хто приходив пізніше, лягали поруч з мертвими. Потім односельці почали розтягувати трупи по хатах – їли. А голодні, що приходили, прямо тут різали мертвих. Сусіди ховали рідних, які вмерли, по хатах, бо на кладовищі чекали голодні.
Від Машного Федора Йосиповича, с. Нова Збур’ївка, Херсонська обл. Записала Бакун Леся.
У 1932 році я вчилася у лісничі-меліоративному технікумі в Донецькій області, жила бідно. Всі студенти ходили босі. Діти шахтарів жили заможно, вони викидали калоші і ми доношували їх. У технікумі видавали по 100 г хліба з черв’яками, „м’ясом”, сою, варили та їли. Приїхала на початку 1933 р., тут був великий голод. І привезені мною гроші (140 карб.) трошки допомогли сім’ї.
Ідучи якось з роботи, я побачила мертву пухлу жінку, а зверху неї лежала дитина, теж попухла від голоду. Вмерла бабуся, і дідусь вивіз її на двоколісній бричці і похоронив її. Сестра вмерла від скарлатини. Їсти не було чого. Все зерно, всі запаси забрали. В людей забирали худобу. Але в інших областях був страшніший голод.
Від Шульги М. Д., 1912 р. н., містечко Михайлівка, Запорізька обл. Записав Шульга М. Є.
Več na ridnaukraina.com/vie...=183&id=90
ВИМОРЕННЯ ГОЛОДОМ. Свідоцтва очевидців
Під час голоду 1933 року мені було 18 років. Годували людьми людей – ось як було.
Гoлодували в селі не всі, але дуже багато людей, які прийшли до села в надії на щось краще. Люди мерли, як мухи, як соняшники лежали вздовж дороги. Йдеш бувало додому, а біля стовпчика опиралась людина і думаєш – дай підійду. Підходиш, а вона мертва. Очі ворони повидзьобували. Ми теж не солодко жили, але щоб дуже вже скрутно – ні, обманювать не хочу. В сім’ї нас було 9 дітей, батько робив у банку, мама сиділа з дітьми, вела домашнє господарство. Цей голод для нашої сім’ї дуже пам’ятний і страшний. Мама народила двох немовлят і через 2 тижні їх не стало.
Одного разу до нас на подвір’я забрів чоловік, дуже худий, зморений, голодний. Мамі дуже боляче було дивитись на нього, і вона дала йому кухлик молока та скоринку хліба. Треба було бачити, з якою жадібністю людина їла. А десь через годину, коли ми вийшли на подвір’я, побачили, що чоловік вмер: мабуть, не витримав такої кількості їжі шлунок.
Зараз багато розповідають про голод, про те, як страждали в ті часи діти. Самі батьки знущалися над ними. Я була дуже близьким свідком одного з таких випадків.
У селі був голод, і тому в правлінні сільради вирішили назначить, так би мовити, чергового. В його обов’язки входило ходити по вулиці села і спостерігати, щоб був порядок. Для цього в руках чергового була так звана кала тушка. І ось в один із вечорів таким черговим поставили мене. Проходячи повз хати нашої сусідки Вихрест Оксани, я помітила, що вікна завішені, в хаті світиться, а з димаря фугує дим. Я дуже здивувалася, бо вранці одна з Оксаниних дочок, Люба, прибігала до нас по ніж і сіль, а мама не дала, бо в нас отелилась корова. За старими звичаями не можна давати нічого гострого, бо в корови не буде молока. Мама винесла Любі мисочку з варениками, так бідна дитина при нас похватала ті вареники і побігла додому, хоча вдома на неї чекала голодна мати і ще одна сестричка. Що то голод!
Я повернулася до сільради, розповіла там усе. Ми взяли людей і пішли до Оксаниної хати. Стукаємо – тиша. Ми давай вибивати двері, Оксана в крик: „Не замайте!” Вибили ми двері, заходимо, а в неї в пічі два здоровенних казана стоять. Такі, як оті, що їжу для худоби варять. Питаємо, каже: буряки варяться, на полі назбирала. Попросили, щоб відкрила – відмовила. Відкрили самі... Це був якийсь жах! Вона там варила дитину, точніше те, що було дитиною. Але одну. Де ж інша? Каже – з’їла. Навіть місце показала, де кісточки зарила. І сказати б що божевільна – так ні. Ось що робить голод з людьми.
Забрали Оксану. Засудили аж на 20 років. На п’ятому році, коли сиділа, народилась в неї дівчинка і пробула з матір’ю 15 років у тюрмі, а потім відмовилася від неї. Оксана, коли поверталася додому, кинулась під поїзд, так не задавив, а перерізав обидві ноги вище колін. Люди зараз кажуть – то Бог покарав за діточок. Може, й справді є Бог...
Від Хариної Олександри Єрофіївни, 1915 р. н., с. Черепин, Корсунь-Шевченківський р-н, Київська обл. Записала Бакун Леся.
За свій вік я бачив два голоди: 1933-го і 1947 років, але хочеться розповісти про голод 1933-го. Я вважаю, що то був найлютіший голод. Дома їсти було нічого і моя сестра пішла у сусіднє село, в так звані найми – за їжу. Працювала сумлінно, бо була з дитинства привчена до праці. Їй було 16 років. І ось вже коли вийшов строк, хазяїн розплатився з нею і більше її живою ніхто не бачив, бо по дорозі її перестріли і вбили. Ми б ніколи не взнали, коли не випадок. Ми жили біля лісу. Наш односелець йшов через ліс додому, вже зійшов сніг, і раптом він побачив щось схоже на дівочі коси. Придивися – голова. В ній ми і впізнали нашу Марію. Тіла не було: чи звірі з’їли, чи люди – невідомо.
Від Житнього Олега Романовича, 1921 р. н., с. Велика Виска, Златопольська (Кіровоґрадська) обл. Записала Бакун Леся.
Найбільш у голодні роки страждають діти. Дорослі вмирають мовчки, без крику. Діти ж довго пухнуть, карьожаться, а потім вмирають.
Дуже часто, в голод самі батьки розправлялись зі своїми дітьми. Одні вмирали, віддаючи останню крихту дітям, а інші жили на кістках своїх дітей. Дуже багато дітей прсто зникло – їх крали і потім творили, що хотіли. Дітей померлих ховали під вікнами, біля дверей, навіть у хаті, щоб ніхто не вкрав.
Це все робилося тому, що на цвинтарі на них чекали голодні люди, які не брезгували нічим, аби не вмерти з голоду.
Були випадки, коли голодні нападали на будинки, вирізали їх мешканців. Було страшно вийти на вулицю. Дітей самих нікуди не відпускали – боялися, щоб не вбили, не зарізали, не вкрали.
Від Жемчуг Олени Іванівни, 1918 р.н., с. Варварівка, Вольнянський р-н, Запорізька обл. Записала Бакун Леся.
Батька я не пам’ятаю. Сам я 1940 року народження. Під час голоду 1947 року мені було 7 років, але я все дуже добре пам’ятаю. Мама працювала в колгоспі. Сімя наша складалась з чотирьох чоловік: мама, я і дві сестрички 5 і 11 років. Хоча був і голод – ми не пухли, бо їли все, що дадуть. Мама робила ліпеники з лободи, а як делікатес – затирку (трошки борошна й т.ін.).
Старша сестра моя просто не могла їсти. Мама для неї робила все краще, втаюючи від нас. Пам’ятаю, був час, коли крім лободи їсти було нічого, так Тамара опухла – трохи не вмерла, насилу виходили. Потім мама пішла на поле зібрати хоч трохи колосків на затирку, але тоді діяв закон „п’яти колосків”, хтось із сусідів заявив і вранці маму забрали.
Рівно три роки відбула вона в тюрмі, а ми самі були на хазяйстві. Якби не добрі сусіди: тітка Анюта та інші, то навряд чи дожили б ми до сьогоднішнього часу, чи вистачило б сил нам малим пережити той голод, голод 1947 року.
Від Бакуна Анатолія Миколайовича, с. Покровка, Щорський р-н, Січеславська (Дніпропетровська) обл. Записала Бакун Леся.
Ми жили тоді, як зараз кажуть, „на отшибі”. Село хоч і невеличке тоді було, але людей в ньому жило багато, бо мали тоді багато дітей, не те, що зараз. В сім’ї було і по чотирнадцять дітей. Але під час голоду село вмить притихло – більше половини вимерли. Всі, хто йшов з села чи в село, зупинялись біля нашої хати. Коли настав голод, то люди зупинялись на подвір’ї: хто вмирати, хто розжитись чим-небудь. З часом батько вирішив забити вікна, щоб голодні люди не лізли в хату, так вони вмирали прямо під вікнами. Хто приходив пізніше, лягали поруч з мертвими. Потім односельці почали розтягувати трупи по хатах – їли. А голодні, що приходили, прямо тут різали мертвих. Сусіди ховали рідних, які вмерли, по хатах, бо на кладовищі чекали голодні.
Від Машного Федора Йосиповича, с. Нова Збур’ївка, Херсонська обл. Записала Бакун Леся.
У 1932 році я вчилася у лісничі-меліоративному технікумі в Донецькій області, жила бідно. Всі студенти ходили босі. Діти шахтарів жили заможно, вони викидали калоші і ми доношували їх. У технікумі видавали по 100 г хліба з черв’яками, „м’ясом”, сою, варили та їли. Приїхала на початку 1933 р., тут був великий голод. І привезені мною гроші (140 карб.) трошки допомогли сім’ї.
Ідучи якось з роботи, я побачила мертву пухлу жінку, а зверху неї лежала дитина, теж попухла від голоду. Вмерла бабуся, і дідусь вивіз її на двоколісній бричці і похоронив її. Сестра вмерла від скарлатини. Їсти не було чого. Все зерно, всі запаси забрали. В людей забирали худобу. Але в інших областях був страшніший голод.
Від Шульги М. Д., 1912 р. н., містечко Михайлівка, Запорізька обл. Записав Шульга М. Є.
Več na ridnaukraina.com/vie...=183&id=90
[leoncc]Medtem pa je NSA preveč zaposlena z branjem mailov nas vseh, da bi imela čas prisluškovati Rusom.
Bolj zanimivo je to, da Rusi (in ne "obveščevalci zvesti Janukoviču" ali "socialni hekerji") kljub vsem vložkom ZDA (NSA...), poslušajo pogovore ministrov baltskih držav, ameriških odposlancev v Ukrajini, berejo maile ameriške ambasade v Ukrajini.
sporočil: 3.316
čisto na kratko ti bom odgovoril:
nekje sem zasledil, da ukraina potrebuje najmanj 35-40 miljardic$$$$....
v letih 2014-2015....
zdej pa ti men povej kdo jim bo dal tolk $$$$$$$$$$$$ dolarčkov...
al pa drugač od kje mislš, da bojo ukrajinci dobil tolk denarja.....
nekje sem zasledil, da ukraina potrebuje najmanj 35-40 miljardic$$$$....
v letih 2014-2015....
zdej pa ti men povej kdo jim bo dal tolk $$$$$$$$$$$$ dolarčkov...
al pa drugač od kje mislš, da bojo ukrajinci dobil tolk denarja.....
sporočil: 539
Psihopat Stalin je hotel uničiti uporniške kozake, ki so imeli
podporo in zaledje med ukrajinskim kmečkim prebivalstvom, kateri
enako kot povsod drugje po svetu niso marali socializma. Zato je
pobral ljudem vso hrano, okoli vasi pa dal postaviti vojsko, ki je
skrbela zato, da so ljudje zaprti v hiše umrli od lakote. Ukradeno
žito je pa izvažal po svetu, ker je mislil da bo zaradi nizkih
svetovnih cen propadlo kmetijstvo v ZDA, kar bi pomagalo
komunistični bolni ideji o svetovni revoluciji. Rezultat vsega tega
je bil okoli 10 milijonov mrtvih Ukrajincev in metanje pšenice v
morje v Ameriki. Samo bedaki vidijo v golodomoru židovsko zaroto
ali zaroto zahoda, oziroma kar je pravilneje, ruski komunisti
nočejo priznati krivde za genocid in jo zvračajo na Žide in zahod -
enako tudi slovenski komunisti ne priznavajo svojega genocida nad
slovenskim narodom in težo zločina povojnih pobojev zmanjšujejo s
pridevnikom "izvensodni", krivdo pa pripisujejo nekakšni
"jugoslovanski vojski", čeprav je jasno, da so poboje organizirali
slovenski komunisti, izvedli pa so jih slovenski partizani.
Kaj imajo torej skupnega slovenski levičarji in neonacisti? Sovraštvo do Židov in Izraela, kar je še en razlog več za prepoved širjenja socializma, ker njegovi privrženci zagovarjajo tudi holokavst poleg genocida nad razrednim sovražnikom.
Kaj imajo torej skupnega slovenski levičarji in neonacisti? Sovraštvo do Židov in Izraela, kar je še en razlog več za prepoved širjenja socializma, ker njegovi privrženci zagovarjajo tudi holokavst poleg genocida nad razrednim sovražnikom.
Zadnja sprememba: anon-35163 13.03.2014 16:20
[ctx]Trenutno, po rezultatih sodeč, ni ravno tako.
Narod je treba zavarovati pred Rusko drhaljo,kaj so Rusi se je lepo videlo v Katinu,Čeholovaški 68 in Madžarski in nenazadnje ob vdoru Rdeče armade čez Madžarsko v Yu 1945 kjer je za sabo puščala cela masovna grobišča posiljenih žensk in deklet,še 10 letne niso bile varne pred to golaznijo.
Mislim ,da je čas ,da se tej hordi stopi na prste z sankcijami in zamrznitvijo premoženja.Pa bo Putinovega širokoustenja in njegovih tepcev hitro konec.
Rusi v Ukrajini dosedaj niso sprožili niti enega strela in niso naredili nobenega sranja. Medtem pa Američani pri vsakem "posredovanju" naredijo kaos in mesarijo.
Če ukrajinsko dogajanje prestavimo v naše kraje- predstavljaj si, da bi nekdo mesece plačeval kake skine in Viole zato da razbijajo in delajo sranje vse dokler ne bi padla vlada, kakršnakoli že. Potem bi iz zapora spustili Hildo Tovšak, Kordeža in še par podobnih primerkov in jih brez volitev ustoličili kot "začasno" vlado. Ti bi huligane reorganizirali kot svojo zasebno policijo in takoj prepovedali uradno rabo Italijanščine in Madžarščine. Italijanska in Madžarska manjšina bi seveda začeli delati kraval in iskati pomoč v matičnih državah, novonastavljena vlada pa bi potem lahko v miru kradla in plenila.
sporočil: 1
čas vnosa: 13.03.14 13:31
[ODTENEKBESEDE]zaradi embarga zahoda leta 1933, ki kot edino plačilno sredstvo zahteva ŽITO.
Se je DOBRO vprašati, zakaj so IZVAŽALI ravno žito ?
Kdo je to zahteval ?
Zakaj Rusija NI SMELA izvažati nafte, plina, diamantov, lesa, jantarja, zlata in srebra, kožuhovine ?
Če so IZVAŽALI pšenico, je nekdo ZAHTEVAL ravno pšenico !
Zakaj ?
Tule je vse razloženo:
orientalreview.org/2...1932-1933/
sporočil: 17
čas vnosa: 13.03.14 12:14
[ODTENEKBESEDE]Se popolnoma strinjam s tem.
In toliko že vem, da je treba SLIŠATI obe strani, ker tudi zvon tolče na OBE plati.
A iz tvojega izvajanja vejejo samo besede "velika, mocna Rusija, ki ni nicesar kriva". Ce zelis biti objektiven, enako pisi tudi o Ameriki, Kitajski.
sporočil: 12.861
[miskolada]Zanimivo, tega nisem poznal. Vseeno ne opravičuje norih boljševikov, je pa bil dodaten poriv k še večji bedi v Ukrajini.
> [ODTENEKBESEDE]
> Se je DOBRO vprašati, zakaj so IZVAŽALI ravno žito ?
>
> Kdo je to zahteval ?
>
> Zakaj Rusija NI SMELA izvažati nafte, plina, diamantov, lesa, jantarja, zlata in srebra, kožuhovine ?
>
> Če so IZVAŽALI pšenico, je nekdo ZAHTEVAL ravno pšenico !
>
> Zakaj ?
zaradi embarga zahoda leta 1933, ki kot edino plačilno sredstvo zahteva ŽITO.
Tule je vse razloženo:
orientalreview.org/2...1932-1933/
[macon]Ni mi jasno, kaj imaš od tega, da goniš "zlobni rusi boljševiki vs bogi ukrajinci demokrati" neokonzervativno propagando. Misliš da ti bodo prihranili plac v njihovem deluxe jedrskem bunkerju?
Zanimivo, tega nisem poznal. Vseeno ne opravičuje norih boljševikov, je pa bil dodaten poriv k še večji bedi v Ukrajini.
sporočil: 3.316
[macon]tudi tebi ni hipokracija tuja kajneda....!!!!
> [miskolada]
> > [ODTENEKBESEDE]
> > Se je DOBRO vprašati, zakaj so IZVAŽALI ravno žito ?
> >
> > Kdo je to zahteval ?
> >
> > Zakaj Rusija NI SMELA izvažati nafte, plina, diamantov, lesa, jantarja, zlata in srebra, kožuhovine ?
> >
> > Če so IZVAŽALI pšenico, je nekdo ZAHTEVAL ravno pšenico !
> >
> > Zakaj ?
>
> zaradi embarga zahoda leta 1933, ki kot edino plačilno sredstvo zahteva ŽITO.
>
> Tule je vse razloženo:
> orientalreview.org/2...1932-1933/
Zanimivo, tega nisem poznal. Vseeno ne opravičuje norih boljševikov, je pa bil dodaten poriv k še večji bedi v Ukrajini.
vedno dvojna merila!!!!!
sporočil: 251
[mataj]Glede na tvoje komentarje si želiš živeti v Rusiji?
> [macon]
> Zanimivo, tega nisem poznal. Vseeno ne opravičuje norih boljševikov, je pa bil dodaten poriv k še večji bedi v Ukrajini.
Ni mi jasno, kaj imaš od tega, da goniš "zlobni rusi boljševiki vs bogi ukrajinci demokrati" neokonzervativno propagando. Misliš da ti bodo prihranili plac v njihovem deluxe jedrskem bunkerju?
Zadnje novice: v Rusiji so zablokirali dostop do 4-ih nevladnih internetnih strani:
www.colta.ru/news/2432
www.vedomosti.ru/tec...valnogo-za
V Sevastopolu se lokalni prebivalci "veselijo" prihoda Dagestanskega bataljona, ki bo pomagal vzdrževati red med pravičnim referendumom. Verjetno so prej mislili, da pridejo kakšni taborniki, ne pa Putinovi čečenski prijatelji.
sporočil: 12.861
[mataj]V bistvu ne tumbam tega, tumbam o norih boljševikih nekdaj. Tumbam, da so mali ljudje tam reveži, mi tukaj pa tudi čedalje večji.
> [macon]
> Zanimivo, tega nisem poznal. Vseeno ne opravičuje norih boljševikov, je pa bil dodaten poriv k še večji bedi v Ukrajini.
Ni mi jasno, kaj imaš od tega, da goniš "zlobni rusi boljševiki vs bogi ukrajinci demokrati" neokonzervativno propagando. Misliš da ti bodo prihranili plac v njihovem deluxe jedrskem bunkerju?
Zadnja sprememba: anon-35163 13.03.2014 22:25
Pusti boljševike, oni so noreli pred 100 leti. Sedaj norijo
neokonzervativci. Kreteni so ZDA in zahodni svet spremenili v
banana republiko, sedaj pa hočejo vojno za vsako ceno in mislijo,
da lahko zmagajo v jedrski.
Zadnja sprememba: anon-35163 13.03.2014 22:30
[DREJC]Tako, kot si ti glede na tvoje komentarje želiš živeti v Ukrajino pod oblastjo Julije Timošenko in njenih nacističnih mafijozotov, ki za televizijo streljajo svoje lastne ljudi s snajperji v hrbet.
Glede na tvoje komentarje si želiš živeti v Rusiji?
www.youtube.com/watc...avtyw_iRbc