1 min
MOPE upošteval kritike in spremenil pogoje za dodelitev subvencij za električne polnilnice
3 ure
Trump o "veliki verjetnosti" za konec vojne v Ukrajini
3 ure
Arnes dobil gradbeno dovoljenje za podatkovni center v Mariboru, kjer bo nameščen superračunalnik
3 ure
Merz je Zelenim ponudil dovolj, da so privolili v zrahljanje nemške dolžniške zavore
3 ure
Huaweievi lobisti nimajo več vstopa v evropski parlament
3 ure
Zaupanje potrošnikov v ZDA najnižje v dveh letih
4 ure
Rušenje silosov na robu ljubljanskega BTC 1
4 ure
8. konferenca Biznis in trendi v gradbeništvu
4 ure
Kako razvijajo območje ljubljanske železniške in avtobusne postaje
4 ure
Predsednica Zveze slovenskih društev na Hrvaškem osumljena novih kaznivih dejanj
4 ure
Robert Ljoljo prevzel posle generalnega direktorja ZZZS, kaj napoveduje?
4 ure
Terme Olimia širijo zmagovalni koncept sproščanja na Hrvaškem
4 ure
2TDK zavrnil 350-milijonski zahtevek zaradi zamud del viadukta Glinščica
5 ur
Podjetnikov opomnik: najpomembnejše marčne obveznosti na enem mestu
5 ur
Pod novim železniškim nadvozom čez Dunajsko poplavlja ob prvem pomladnem deževju. Kako to?
5 ur
O raku prostate brez filtra (PRO)
5 ur
Surs: Vrednost v januarju letos opravljenih gradbenih del višja na mesečni in medletni ravni
5 ur
Delnice na ljubljanski borzi večinoma v zelenem
6 ur
Italijani začeli črpati zemeljski plin blizu Ravenne 1
6 ur
Tomaž Vesel & Co. novi nadzorniki Petrola. Kakšna plačila si lahko obetajo? 1

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Namesto Googla prijatelji v stečaju

Strani: 1 2

0329Softb sporočil: 3.757
[#2337796] 25.02.14 10:15 · odgovor na: anon-297279 (#2337695)
Odgovori   +    10
[bozgom]
Naslednji korak zaradi fenomenalnim uspehom bo zagotovo delitev dobička, kot so počeli strici za časa komunistične diktature. Vzorec je bil enostaven: podjetje je planiralo npr. milijon izgube. Zaradi fenomenalnih uspehov so pridelali le 800.000 izgube. Zato so si med sabo razdelili 200.000 dobička, da jim ne bi kdo očital slabega planiranja.
To sploh ni hec. Tile res tako razmisljao in kar je najhujse, nase bedne sodrzavljane uspevajo prepricevati, da imajo prav.
anon-45881 sporočil: 7.327
[#2337805] 25.02.14 10:23
Odgovori   +    9
Je mar važno to - da je boljša od Janše?
Za 50+% volilnega telesa je. Da imajo vsakič znova razlog, da volijo njegov fiktivni antipod in se ne počutijo kot Butalci, ker so volili kvazi leve fašiste, ki so v resnici levi samo zase. Sick, twisted Robin Hoods. Steal from the poor and give to the rich.

Kako že gre tista: če v Sloveniji ne bi bilo Janše, bi si ga kvazi-levica izmislila.
[#2337823] 25.02.14 10:41 · odgovor na: jezst (#2337624)
Odgovori   +    8
[jezst]
>Google bi imel v Sloveniji, ko je bil še mlado podjetje, veliko težavo plačati programerje, ki bi razvili takšne spletne proizvode.

No, no, bodimo pošteni... Pravi lastnik Googla je ameriška vlada prek Cie in NSA... brez njihovega denarja bi bilo Googlu tudi v Ameriki težko plačevat programerje na začetku... nihče se ne vpraša, kako je lahko Google iz nič tako hitro lahko zgradil imperij in povozil Yahoo, danes pa je skoraj informacijski monopolst in obladuje levji delež pretoka svetovnih informacij in jih brez izjeme vse usmerja na svoje strežnike, kjer jih analizira, za potrebe saj veste česa. Google je ubupno slab primer...
A oni Rus, ki je soustanovitelj, je tudi agent CIA? Ali KGB? Ali je morda Kim Jung-Unov eksekutor?

Don't forget your pills...
[#2337824] 25.02.14 10:41 · odgovor na: anon-116591 (#2337627)
Odgovori   +    7
[NICKNAME]
> [Gregor10]
> "Včasih laž bolje pojasni kot resnica, kaj se godi človeku v duši."
> Maksim Gorki
> "Lažnivec se vedno izda z zaklinjanjem."
> Pierre Corneille
> "On je "absolutni" začetnik francoskega gledališča" :-)
> "V deželi, kjer vsi lažemo, nihče več ne laže, čeprav vsi živimo v laži."
> Marsovske zverinice

Laž - nesmrtna duša komunizma

Osma vlada JJ
9.11.2004 - Število registrirano brezposelnih oseb 90.923
21.11.208 - Število registrirano brezposelnih oseb 63.363

Danes ko nam gre bistveno bolje pa : 131.150 brez Polzele
in razpleta v AHA Mura.
Ampak! Janše ni na oblasti! To je za 50+% volivcev dovolj.
anon-197386 sporočil: 1.225
[#2337831] 25.02.14 10:47 · odgovor na: (#2337771)
Odgovori   +    8
[WikiLeaks]
V Financah je v zadnjem času vse manj dobrih komentarjev, pa še udarniški forumaši (Shaman, Vojc 17 itd. so nas zapustili). Sama žalost in sivina, kar pa za komentar Roka Pikona ne šteje. Dobro, da je Plagiatorškovi končno nekdo nalil čistega vina, da namreč vlado vodi že nekaj časa in njen problem ni Janša, temveč njeno lastno vodenje države. Avtor tako dobi križec z moje strani :)
Se strinjam s teboj. Kvaliteta in zanimivost clankov na Financah sledi krivulji slovenske gospodarske aktvivnosti. Torej strmo navzdol. Ne vem zakaj, me tudi ne zanima, je pa res da zmeraj bolj dobivajo t.i. "slovenski" izgled. To je intelektualna driska brez pravega pomena in jasnih stalisc. Ni velikih tem, ni poglobljenih analiz (aka Mrkaic, public enemy ...), polno clankov o avtih in brezveznih trendih v modi ...
anon-72895 sporočil: 1.580
[#2337838] 25.02.14 10:54
Odgovori   +    1
ab-napačno obrnjen graf=100%boljša v laganju in nategu slovenije!
anon-270175 sporočil: 476
[#2337846] 25.02.14 11:00
Odgovori   +    2
FIN-366791 sporočil: 1.268
[#2337858] 25.02.14 11:11
Odgovori   +    5
Kdo in kako lahko dokaže, da je zmanjšanje padca gospodarske rasti iz -4,6 na -0,6 procenta rezultat ukrepov, ki jih je predlagala in sprejela vlada AB ?
Zviševanje davčnih bremen in javnega dolga ne zagotavljata trajne in kakovostne gospodarske rasti.
anon-307500 sporočil: 445
[#2337861] 25.02.14 11:13
Odgovori   +    8
Alenka Bratušek ima glede JJ hud manjvrednostni kompleks. To je jasno s satelita:)
podpisani čevlji, pa to.
anon-182327 sporočil: 1.484
[#2337863] 25.02.14 11:16 · odgovor na: anon-127319 (#2337616)
Odgovori   +    6
[zgagaprimoz1]
Dajte no novinarji Financ se kdaj kaj pametnega napisat. Alenkica ni spremenila besednjaka vse od dne, ko je prevzela vlado. Placujemo jo zato da to razlaga, nastavljena je bila, da to razlaga, to razlaga in to bo razlagala do volitev al' pa se dlje. Zgolj zelo pocasni novinarji (pa slabo placani seveda) pa s tem se kar dalje utrujajo.
Ženska je "tupa", ko noč, še to kar ji nekdo napiše, ne zna brat. Sama je nesposobna in je le marioneta v rokah udbomafije.
najobj sporočil: 32.531
[#2337933] 25.02.14 12:34 · odgovor na: (#2337878)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 25.02.2014 12:35
[kajulci]
> [najobj]
> > [kajulci]
> > >Na podlagi tega težko kdo reče, da stanje v državi ni boljše kot takrat, ko smo prevzeli vodenje vlade,
> roko na srce Alenka NI rekla, da se gospodarstvo ne krči, ampak je rekla, da se gospodarstvo krči MANJ, kot se je krčilo, ko so prevzeli vodenje vlade,
Jah jaz zdaj ne vem, kaj je ona rekla, v članku piše, da je ona rekla tole: "težko kdo reče, da stanje v državi ni boljše kot takrat, ko smo prevzeli vodenje vlade", tako da jaz zdaj ne vem, kje je ona izjavila, da se KRČI MANJ. Če bi rekla, da se krči manj in da se stanje popravlja, bi bilo to nekaj čisto drugega kot pa, da je danes v naši državi bolje. Ker dokler je gospodarstvo v upadu, je v državi defacto slabše, pa lahko se ti s tem strinjal ali ne, da pa se situacija popravlja, kadar se zmanjševanje gospodarstva upočasnjuj, tu pa se strinjam s tebo. Ampak ona tega ni rekla. Poleg tega so pokazali graf, kjer je krivulja poskočila navzgor, kar večina plebsa zagotovo ni razumela, da se gospodarstvo še naprej krči, čeprav za manj kot prej, ampak krivuljo navzgor plebs razume kot "o, zdaj bodo pa kmalu rožice cvetele". Kajti plebs ne ve, kaj je to zmanjševanje stopnje krčenja gospodarstva, ve samo razliko med krčenjem in rastjo gospodarstva. In ker je na grafu krivulja poskočila navzgor, hkrati pa je bila pospremljena z besedami, "da naj še kdo reče, da nam danes ne gre bolje", potem je jasno, kakšen zaključek je plebs potegnil.
Če pa članek laže in je v resnici izjavila kaj drugega, potem pa jaz tule pišem neumnosti in se zatorej opravičujem, ampak iskat tega njenega govora se mi pa tudi ne da.
... eh, saj jaz tudi ne vem, kaj je Alenka rekla, ker je nisem poslušal ... khmm, bi pa zdaj lahko bil še enkrat žleht in bi lahko mogoče celo rekel, da si tokrat namerno izpustila toti čisto majčken tekstič ...
> Konec marca je bil upad gospodarske rasti 4,6-odstoten, ob koncu tretjega četrtletja lani pa le še 0,6-odstoten.
... ki si ga v prvem postu iz članka sama citirala in iz česar sem jaz razbral, kaj zelo verjetno Alenka je rekla in sem potem na njen račun v svojem postu skoraj doktoriral, kaj se krči bolj in kaj manj in kaj je zato boljše in kaj slabše ... alzo, kje sem ostal ... aja, si to zdaj izpustila, ker ti pač ne paše v kontekst, dokazuje pa hvalabogu tvojo funkcionalno pismenost, ker točno veš, kaj je kdaj pomembno in kaj ne ... ja, ampak ker se že itak do žensk dvakrat na dan ne spodobi biti žleht - na totem forumu, kjer so ženske ogrožena živalska vrsta, pa sploh ne - seveda tega ne bom rekel ...
[#2337942] 25.02.14 12:46 · odgovor na: (#2337888)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: najobj 25.02.2014 12:55
[kajulci]
> alzo, de facto ne bi jaz v tej zvezi preveč o neki funcionalni nepismenosti na tvojem mestu opletal,
Saj ne, jaz opletam s tem, da funkcionalna nepismenost ne obstaja, pač pa je to samo lepo zapakiran izraz za glupost :)
... evo, in če zdaj še malo nadaljujem, je tota [-8/8] ocena mojega posta najbolj jasen dokaz, da funkcionalna nepismenost obstaja ... khmm, na totem forumu pa sploh, ker namreč samo funkcionalno nepismeno bitje lahko z minusom oceni nekaj, s čem se on sicer ne strinja, ampak tisto tam sploh ne piše ...

P.S.: ker od totih funkcionalno nepismenih minusarjev mojega posta ni noben komentiral, upravičeno domnevam, da so vsi minusarji iz kroga dežurnih forumskih kretenov, ki sicer čisto nič ne razumejo, ampak jih to sploh ne moti, da se na vsak post ne bi posrali s svojim standardnim "komentarjem" ...
jezst sporočil: 4.758
[#2337951] 25.02.14 12:53 · odgovor na: anon-45881 (#2337823)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: jezst 25.02.2014 12:56
[markoff]
> [jezst]
> >Google bi imel v Sloveniji, ko je bil še mlado podjetje, veliko težavo plačati programerje, ki bi razvili takšne spletne proizvode.
>
> No, no, bodimo pošteni... Pravi lastnik Googla je ameriška vlada prek Cie in NSA... brez njihovega denarja bi bilo Googlu tudi v Ameriki težko plačevat programerje na začetku... nihče se ne vpraša, kako je lahko Google iz nič tako hitro lahko zgradil imperij in povozil Yahoo, danes pa je skoraj informacijski monopolst in obladuje levji delež pretoka svetovnih informacij in jih brez izjeme vse usmerja na svoje strežnike, kjer jih analizira, za potrebe saj veste česa. Google je ubupno slab primer...

A oni Rus, ki je soustanovitelj, je tudi agent CIA? Ali KGB? Ali je morda Kim Jung-Unov eksekutor?

Don't forget your pills...
Svojo rdečo pilulo sem že pogoltnil, večino pa vas to še čaka...

www.theregister.co.u...net_users/
anon-158695 sporočil: 167
[#2337971] 25.02.14 13:06
Odgovori   +    3
Ob spremembi BDP je potrebno vedno gledati tudi spremembo zadolženosti. Upočasnitev padanja BDP iz 4,5% na 0,5% samo po sebi ne pove nič, če ne vemo za kakšno ceno smo to dosegli.
anon-198677 sporočil: 345
[#2337980] 25.02.14 13:13
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-198677 25.02.2014 13:14
Stara komunistična šola. Neprestano ponavljanje neresnic, dogm in pravil postane samoumevno in samo sebi namen. Ob teh trditvah se zdi resničen svet trapasta paradigma, ki ne vzdrži resne presoje kritične levičarske miselnosti. V gospodarskem smislu je krivda za neuspeh vedno v zunanjem dejavniku, notranji dejavnik pa je lahko le protirevolucionarni element, ki so ga občasno reševali z ljudskimi čistkami.

Panterica press...
anon-200682 sporočil: 2.095
[#2338034] 25.02.14 14:14
Odgovori   +    3
"Ali Alenka Bratušek ne razume osnov logike, ali živi v deluziji, da je to res dober rezultat, ali pa se je preprosto zlagala, misleč, da ne bo nihče ugotovil."

Pa če je šivilja!!! z zlaganim magisterijem iz nihče sploh ne ve česa!!!
Z vsem spoštovanjem do šivilj, ki opravljajo zelo pomembno delo, je tale naša PV še obupna v kombinaciji oblačil, če ne zgleda kot Tarzanova Jane, pa zgleda kot Francetova Micka, ki je ravno prišla z molže krav!
In od take pričakujete poznavanje številk, pa logiko, pa ne vem še kaj!? Mislim dejte se tudi na Financah zbudit in nehat fantazirat, to kar si zaslužimo to imamo, vsekakor pa ne delamo nič da bi jih pregnali, tako kot so Ukrajinci pregnali svojega Janukovića, ne pri nas imamo še tako alarmantno stanje, da so tega diktatorja obiskovali Pahor, Türk (ki mimogrede bi rad bil nov Kofi Anan???), kaj naše salonarske levičarje ne vprašate sedaj, če bi šli malo uživat v razkošje Janukovića!?
anon-291451 sporočil: 275
[#2338044] 25.02.14 14:26 · odgovor na: najobj (#2337942)
Odgovori   +    0
P.S.: ker od totih funkcionalno nepismenih minusarjev mojega posta ni noben komentiral, upravičeno domnevam, da so vsi minusarji iz kroga dežurnih forumskih kretenov, ki sicer čisto nič ne razumejo, ampak jih to sploh ne moti, da se na vsak post ne bi posrali s svojim standardnim "komentarjem" ...
No, sicer mi je Gustl "zadnjič" nekaj "omenil", da bo minusarjenje odpravil, ni pa določil roka .... Sicer ne vem, ali si lahko cajtung privošči "izpad" "velecenjene" publike, ker ne verjamem, da bi omenjeni samo brali članke in komentarje, brez da bi svojo navzočnost potrdili z "digitalnim podpisom" ....
[#2338099] 25.02.14 15:25 · odgovor na: (#2338041)
Odgovori   +    1
[kajulci]
Khm, in kdaj si bil do mene žleht?? Mislim, če ti rečeš, da si žleht, ampak jaz to ne vzamem za žlehnobo, potem ti do mene pač nisi žleht. Sicer pa je tvoj cinizem za mene ena taka luštna in vedno dobrodošla popestritev. In za povrh še celo argumentiraš pravilno, tako da se s tabo lahko strinjam ali pa pač ne strinjam o določeni temi, ne pa da se ne morem niti strinjati niti nestrinjati, ker dotični forumaš niti ne razume, o čem beseda teče.
... eh, enkrat sem bil samo v mislih, pa sem si še tam premislil ... jebiga, ziher je ziher ...
[#2338116] 25.02.14 15:42 · odgovor na: anon-291451 (#2338044)
Odgovori   +    0
[1sandi2]
> P.S.: ker od totih funkcionalno nepismenih minusarjev mojega posta ni noben komentiral, upravičeno domnevam, da so vsi minusarji iz kroga dežurnih forumskih kretenov, ki sicer čisto nič ne razumejo, ampak jih to sploh ne moti, da se na vsak post ne bi posrali s svojim standardnim "komentarjem" ...
No, sicer mi je Gustl "zadnjič" nekaj "omenil", da bo minusarjenje odpravil, ni pa določil roka .... Sicer ne vem, ali si lahko cajtung privošči "izpad" "velecenjene" publike, ker ne verjamem, da bi omenjeni samo brali članke in komentarje, brez da bi svojo navzočnost potrdili z "digitalnim podpisom" ....
... ja, ampak če malo pomislim, me to minusarjenje sploh ne moti in mi včasih prav paše, ker jaz dežurne forumske kretene lahko ozmerjam z dežurnimi forumskimi kreteni in sem zadovoljen ... khmm, oni pa potem mene še z večjim veseljem minusarijo in so oni tudi zadovoljni ... evo, čista win-win situacija, kaj še hočeš več ...

P.S.: če ne bi bilo minusov, bi bilo pa sploh brezveze, ker bi to pomenilo, da se vsi z vsem strinjamo oziroma imamo vsi o vsem enako mnenje ...
anon-263331 sporočil: 288
[#2338119] 25.02.14 15:42
Odgovori   +    2
"davčna obremenitev dela je previsoka, s čimer to okolje ni naklonjeno zaposlovanju ljudi, ki ustvarijo največ dodane vrednosti." Dober ameriški programer zasluži 10.000 USD na mesec (informacija iz prve roke ). In če ima družino od plače odtegne za šolanje otrok, za malo boljšo socialno varnost oz. malo boljše zdravstveno zavarovanje, za davek in v sklad za penzijo (401k ) cca 4.000 USD mesečno. Ostane mu 6.000 USD kar je lep znesek zavendar je to le 60% od plače. Prepričan sem da bi naš domač programer bil zadovoljen s pol tega pa tudi če mora dati še skoraj polovico od tega državi. Težava torej ni v naših previskih bruto plačah oz previsoki obdavčitvi plač, temveč v tem da so naši managerji (razen redkoh izjem) nesposobni ustvariti dodano vrednost, ki bi omogočila takšne plače in še profit lastnikom.
carnium sporočil: 349
[#2338280] 25.02.14 18:33 · odgovor na: FIN-366791 (#2337858)
Odgovori   +    1
[FIN-366791]
Zviševanje davčnih bremen in javnega dolga ne zagotavljata trajne in kakovostne gospodarske rasti.
To ravno ne, ampak vzbujata močan občutek varnosti.
anon-17131 sporočil: 558
[#2338372] 25.02.14 20:51 · odgovor na: anon-263331 (#2338119)
Odgovori   +    0
[FIN-522723]
"davčna obremenitev dela je previsoka, s čimer to okolje ni naklonjeno zaposlovanju ljudi, ki ustvarijo največ dodane vrednosti." Dober ameriški programer zasluži 10.000 USD na mesec (informacija iz prve roke ). In če ima družino od plače odtegne za šolanje otrok, za malo boljšo socialno varnost oz. malo boljše zdravstveno zavarovanje, za davek in v sklad za penzijo (401k ) cca 4.000 USD mesečno. Ostane mu 6.000 USD kar je lep znesek zavendar je to le 60% od plače. Prepričan sem da bi naš domač programer bil zadovoljen s pol tega pa tudi če mora dati še skoraj polovico od tega državi. Težava torej ni v naših previskih bruto plačah oz previsoki obdavčitvi plač, temveč v tem da so naši managerji (razen redkoh izjem) nesposobni ustvariti dodano vrednost, ki bi omogočila takšne plače in še profit lastnikom.
Nič bat, počakaj, da ga upali Obamacare in zatem še myRA.
Bo približno tak revež kot mi, žrtve demokratičnega socializma.

Strani: 1 2