Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kamor stopi Kamilo, trava več ne raste

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

vrac sporočil: 9.481
[Glavni forum] Tema: Kamor stopi Kamilo, trava več ne raste
[#2316734] 22.01.14 09:47 · odgovor na: BojanRi (#2316649)
Odgovori   +    14
[BojanRi]
Pa se še kdo čudi, da smo kjer smo. Sinoči sem poslušal ministra Omerzela v Odmevih. Povedal ni nič, razen poljuval po drugih, človek se lahko samo vpraša kje se sploh najde toliko blebetačev in nesposobnežev?
Res je, minister trdi, da se je že od začetka projekta TEŠ-6 vedelo, da je prava cena elektrarne 1,4 milijarde EUR,kar naj bi že od začetka vedeli tudi politiki in strokovna javnost, NIP-2 naj bi bil najbolj točen. Vmesno zniževanje in višanje predračunske vrednosti projekta od NIP-3 do zadnjega NIP-6 pa naj bi bilo samo metanje peska v oči javnosti. Če je to res in če v to zares verjame,bi moral Omerzel kot resorni minister podati ovadbo zaradi ponarejanja strokovnih mnenj s ciljem to investicijo izvesti, pa naj stane kolikor hoče, kar je samo po sebi hud prekršek. Zakaj tega ne stori?

Sicer minister Omerzel ni nesposoben, v bistvu nespretno brani "svoje" in hoče vse posledice napak pri tem projektu pretovoriti na pleča obeh Janševih vlad. To se pa ne da,ker so ta projekt politično podpirale vse vlade, tudi Pahorjeva,pa tudi njihova ga pelje naprej. Ima pa prav, da bi v tem trenutku odstop od projekta bil predrag. Ne nazadnje ima TEŠ-6 vsaj 25% boljši izkoristek kot stari bloki, pa še ekološko je mnogo boljši.