Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Žgajner Tavš: Vlada nas je nategnila
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Nepremičnine (4)
Strani: 1 2
sivi pinot barique je napisal(a):
Če ima tacga,kot kažeš na sliki,te je slabo nategnil
Kaj pa če ponazarja obseg ;-) ?
potem se boš tudi ti znašla med svojimi 500.000 lačnimi slovenčki.
Najboljši vzorec brepremetnega razpravljanaja o stvareh so interpelacije in razne komisije, ki raziskujejo meglo od megle.
Za vprašanje dohodnine pa še to, kje ste bili vsi vrli poslanci Lipe in Zaresa, ko se je spreminjala davčna zakonodaja, takrat teh težav tudi omenili niste. Pa morda veste zakaj? Zato, ker vaši tajkunski botri pri tem niso utrpeli škode!
"VELKE RACE MINISTRA BAJUKA"
-->>> www.zdomci.2hp.eu <<<--
lado1940 je napisal(a):To je pa res dobra alternativa. Tudi ti so nas že nategnili.
Bojim se pa tudi, da jeseni ne bomo imeli kaj dosti za volit - morda le še Golubiča ali penzeke.
shaman je napisal(a):Žal o tem lahko pri nas samo sanjamo.
Fuk je v tem, da so vsi v EU, ki so tja nekje do 4000 ojrof bruto v sloju revežev, tam nad 4000 se pa začne srednji sloj. In mi smo v EU, knede?
LP shaman
Še nobena vlada doslej ni znižala državne porabe in namesto volitev bi jaz raje imel referendum, če smo za uvedbo tehnične vlade, katere edina naloga bi bila zmanjšanje državne porabe za vsaj 10% letno v štirih letih pa cca 50%, edino tako bi imeli še nekaj šans, da bi postali druga Švica ali vsaj malce podobni Luksemburgu.
Lp
janmanfreda je napisal(a):
Ne razumem, zakaj se tukaj govori o nategu. Vplačati morajo tisti, ki so med letom premalo prispevali. So pač lansko leto imeli več vsak mesec ... big deal.
hja.... jaz recimo sem lani in letos služil samo sirotinjsko plačo in nič honorarjev. plača je više-manje obe leti enaka in babe v računovodstvu obe leti od nje plačujejo više-manje enake prispevke. predvsem se je pa, primerno marginalnemu povišanju plače v tem obdobju, povečala tudi višina prispevkov za dohodnino. teoretično bi torej moral državi bit dolžan nič ali malo. mogoče bi bila v tem primeru tudi država meni dolžna nič ali malo. in tako je lani tudi bilo.... državi sem bil dolžan 4.253 tolarjev!
letos pa 167 evrov! glej ga zlomka....... kolikokrat je to več? 10x?
dej me prosim spomni.... kaj je že Baiuco trobental ob uvedbi davčne reforme..... "po uvedbi davčne reforme nihče ne bo plačal več dohodnine kot jo je plačeval do zdaj!" ja ...in pol je svizec zavil čokolado.
dobesedno. Svizec..... z velkim S.
drugmirko je napisal(a):
hja.... jaz recimo sem lani in letos služil samo sirotinjsko plačo in nič honorarjev. plača je više-manje obe leti enaka in babe v računovodstvu obe leti od nje plačujejo više-manje enake prispevke. predvsem se je pa, primerno marginalnemu povišanju plače v tem obdobju, povečala tudi višina prispevkov za dohodnino. teoretično bi torej moral državi bit dolžan nič ali malo. mogoče bi bila v tem primeru tudi država meni dolžna nič ali malo. in tako je lani tudi bilo.... državi sem bil dolžan 4.253 tolarjev!
dej me prosim spomni.... kaj je že Baiuco trobental ob uvedbi davčne reforme..... "po uvedbi davčne reforme nihče ne bo plačal več dohodnine kot jo je plačeval do zdaj!" ja ...in pol je svizec zavil čokolado.
o racunovodstvu ves pa nic vec kot to, da to tam one babe v racunovodstvu delajo, aneda?
drugmirko je napisal(a):Če si se z delodajalcem dogovoril za bruto plačo, se ti je zaradi nižje dohodnine neto plača povečala. Če sešteješ povečanje neto plače na letni ravni in odšteješ dohodnino, ki jo moraš plačati, si sigurno na boljšem, kot prej. Če to ne drži, se pomeni z delodajalcem, zakaj in kako te je pojebal. Nižji davki te sigurno niso.
Strani: 1 2