Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Janša kliče na ulice
sporočil: 792
Ko bo dovolj Slovencev spoznalo, da so nam "tujci" ukradli državo,
se poenotilo, šlo na volitve in volilo svoje ljudi, se bo zgodil
preobrat.
Se vam zdi normalno, da je 80% vseh družbenopolitičnih funkcij pri nas v rokah "tujcev". Res mislite, da nam bodo oni rešili državo?
Se vam zdi normalno, da je 80% vseh družbenopolitičnih funkcij pri nas v rokah "tujcev". Res mislite, da nam bodo oni rešili državo?
sporočil: 1.622
Največ jih bo prišlo na ulice, če bo Janša povedal, zakaj je bil
vedno proti kapitalizmu.
Enfrice.
Enfrice.
sporočil: 1.856
[0602Krajn]Narcisistični posamezniki se bodo vedno počutili kot osamljene žrtve, nerazumljene s strani večine, zato jim ne preostane drugega kot fatalizem, pogosto pa takšen sadizem oz. epikarikacija, ki se lahko razvije v terorizem.
Ko pa v teh trenutkih berem tebe in podobne modele na ostalih in tem forumu, si resnično želim bankrota te zavožene države. Želim si pomanjkanja in bede.
V močnih državah kot so ZDA in Rusija, bi skrajneže kot si ti že zdavnaj obravnavali kot potencialne teroriste, pri nas pa se protidržavno delovanje, četudi organizirano, na žalost še tolerira. Cena svobode.
sporočil: 9.333
Zadnja sprememba: 153 07.11.2013 20:45
Je ZUJF sprejel, po bližnjici, in čez geodetski palec je dav(č)iti
začel,poljubno ('selektivno') je določil bogataše, mar da bi se vedelo kdo jaše ?
Štafeto je prevzela ABsolutka, ki zagotavlja, da noče biti nikogar lutka.
In, celo grozeče, izvaja kar je podedovala; ne vidi, se ne vpraša, kako neužitna
in neslana je ta, nepremičninska, kaša; bi bila z Bogo(viče)m vsaj manjša ?
Sodražan
sporočil: 1.284
Kar je za zahod normalno je za post-industrijsko dezelo
nenormalno.
Po moje so tisti "z jajci"ze spakirali kovcke in so ze kje fort fort Lointain, drugega pa preprosto receno ni.
Po moje so tisti "z jajci"ze spakirali kovcke in so ze kje fort fort Lointain, drugega pa preprosto receno ni.
sporočil: 3.218
Če so hoteli z davkom kaznovati tajkune ter lopove, ki so nagrabili
ogromno premoženja, je to strel v koleno. Kazen bo doletela tiste,
ki so dejansko z delom in varčevanjem nekaj ustvarili, sedaj pa v
penzijah životarijo. Za tajkune bo tak davek kaplja v morje, za
ostale dodatni kviht na ovratno zanko.
sporočil: 2.298
temu narodu je potrebno pustiti da se malce skuha na ognju katerega
si sam vedno znova podkuri. Druge alternative ni. Le tako bo
število trdih glav izgubilo primat. Do takrat je škoda kogarkoli ki
bi želel in znal stvari spremeniti. Enostavno nismo zreli za nič
drugega kot svinjak katerega imamo sedaj. ŽAL !
sporočil: 12.753
Zadnja sprememba: foore 07.11.2013 20:46
[petunia]Zakaj pa gospodje novinarji in novinarke javno ne kličete ljudi na ulice zaradi nepremičninskega zakona.....
A bolj manipulativnega naslova se ni dalo napisati.
Skrivate se za JJ, da Vas ja de ne bodo napadli kakšni strici iz ozadja, ali pa morda Mencinger.....
Kako je novinarje strah, da ne bodo šli po poti Kovača............
sporočil: 2.298
[Telbanc1]saj takrat so vedno na cesti tisti ki se nočejo odreči privilegijem in rentam. Cvetober nadloge in zalege !
"Vedno, ko gre država v pravo smer, so ulice polne, ko pa gre v napačno, pa so prazne," pravi prvak opozicije Janez Janša........
Če je to res rekel, lahko dodam le, da je to čista resnica.
sporočil: 395
www.zurnal24.si/jans...nek-211496
"Prepričan je, da je še čas, da se kaj naredi. "Naslednji teden, ko se bo zakon sprejemal, bi se moral glas tistih, ki so proti slišati. V parlamentu to očitno ne bo večina, v prebivalstvu, narodu, volivcih pa je to večina. Vsaj 80 procentov če ne ve, pa vsaj čuti, da ne gre ta davek v pravo smer in bi se morali malo zbrati pred parlamentom." Ob tem je spomnil na proteste v času Drnovškove vlade, ko so bili na tapeti ukrepi proti kmetijstvu in podeželju. "Ljudje so se zbrali s traktorji in je zaleglo. Jaz mislim, da je še kje kakšen traktor v tej državi," je dejal."
No, upajmo da bo zaleglo tud drugi teden.
"Prepričan je, da je še čas, da se kaj naredi. "Naslednji teden, ko se bo zakon sprejemal, bi se moral glas tistih, ki so proti slišati. V parlamentu to očitno ne bo večina, v prebivalstvu, narodu, volivcih pa je to večina. Vsaj 80 procentov če ne ve, pa vsaj čuti, da ne gre ta davek v pravo smer in bi se morali malo zbrati pred parlamentom." Ob tem je spomnil na proteste v času Drnovškove vlade, ko so bili na tapeti ukrepi proti kmetijstvu in podeželju. "Ljudje so se zbrali s traktorji in je zaleglo. Jaz mislim, da je še kje kakšen traktor v tej državi," je dejal."
No, upajmo da bo zaleglo tud drugi teden.
[Kernest]Žal imamo svinjak, kjer se napajajo pri koritu velike svinje in veliki prasci.............
temu narodu je potrebno pustiti da se malce skuha na ognju katerega si sam vedno znova podkuri. Druge alternative ni. Le tako bo število trdih glav izgubilo primat. Do takrat je škoda kogarkoli ki bi želel in znal stvari spremeniti. Enostavno nismo zreli za nič drugega kot svinjak katerega imamo sedaj. ŽAL !
sporočil: 4.807
[andd]Razmere so se "uredile" in Semolič je zadovoljen - morda zadovoljen s kuverto....
Kje pa je Semolič zadnje čase - ni duha ne sluha
[aleksander]Dvomim, da bi šlo za to. Enostavno živijo od tega. Brez davkov jih ni in ne znajo živeti od česa drugega. Od tod tudi vse pravljice o višji izobrazbi javnega sektorja, kot je v gospodarstvu. V Ameriki ima predsednik vrhovnega sodišča, tako kot pri nas včasih v socializmu, manj kot tri plače policaja na ulici (policaj=$55.000, predsednik vrhovnega sodišča=$154.000 letne plače), tukaj pa so si v javnem sektorju narisali plačna razmerja iz ameriškega privatnega sektorja in jih seveda nikakor nočejo izpustiti iz rok.
Če so hoteli z davkom kaznovati tajkune ter lopove, ki so nagrabili ogromno premoženja, je to strel v koleno. Kazen bo doletela tiste, ki so dejansko z delom in varčevanjem nekaj ustvarili, sedaj pa v penzijah životarijo. Za tajkune bo tak davek kaplja v morje, za ostale dodatni kviht na ovratno zanko.
Čeprav je res, da je pojav širši. Tudi po podjetjih in bankah so velikanski in popolnoma neupravičeni razponi. Recimo, Colaričeva plača je za tako zanikrno podjetje, kot je KRKA vsaj trikrat prevelika. Direktor NLB ima višjo plačo kot direktor največje kitjaske državne Bank of China, ki ima preko 100 milijard kapitala, manj kot 1% slabih kreditov in opravlja vse posle na vseh glavnih svetovnih borzah. Se pravi marsovci nasproti slovenskim pastirjem, vendar pa so ti pastirji zaradi državne zaščite, izdelane iz 70 procentnih davkov, prepričani, da so tudi oni marsovci. Krkina delnica recimo v resnici ni vredna niti 20 evrov in bo pristala pri 15 evrih v trenutku, ko bo jasno, da je dolg države tak, da ta Krki ne bo mogla več plačevati zdravil po trikratni ceni kot to sedaj počne. Krka bi namreč v Angliji za svoja "zdravila" iztržila samo 1/3 tega, kar dobi zanje iz slovenskega proračuna. Se pravi, Krkina zdravila slovenski davkoplačevalci trikrat preplačajo.
Ne misliti, da je takih zgodb še več. Problem je v tem, ker ni drugačnih in so vse ostale same take, ker so izraz sistema, ki je tak, se pravi, sistem korupcije in kriminala.
Enfrice.
Zadnja sprememba: foore 07.11.2013 20:56
[mister.]Kako pravilna ugotovitev...
Ko bo dovolj Slovencev spoznalo, da so nam "tujci" ukradli državo, se poenotilo, šlo na volitve in volilo svoje ljudi, se bo zgodil preobrat.
Samo našteješ: Janković, Lukšić,Mišić....................
Prostozidarj i balkana, "elita posvečenih priviligirancev" in balkanska mafija........
sporočil: 2.146
Dokler bo tale kriminalec po medijih gnojil, namesto razbijal kamne
v kakšem kamnolomu... bo ta država dokazano v napačni smeri. Je pa
res, da je on zadnji, ki lahko o tem pametuje.
sporočil: 948
[rokko999]Enkrat sem parkiral na Metelkovi - pa so mi vlomili v avto in ukradli jakno. Od takrat ne grem več blizu temu ciganskemu naselju.
Zakaj bi bili ljudje iz Metelkove postopači? Ker se bojite drugačnega mnenja? Drugačnega življenja? Drugačne kulture? Ker morda na metelkovi še nikoli niste bili, ali pa ste premalo razgledan ali preprosto prebutast?
sporočil: 395
[e-enfrice]
> [aleksander]
> Če so hoteli z davkom kaznovati tajkune ter lopove, ki so nagrabili ogromno premoženja, je to strel v koleno. Kazen bo doletela tiste, ki so dejansko z delom in varčevanjem nekaj ustvarili, sedaj pa v penzijah životarijo. Za tajkune bo tak davek kaplja v morje, za ostale dodatni kviht na ovratno zanko.
Dvomim, da bi šlo za to. Enostavno živijo od tega. Brez davkov jih ni in ne znajo živeti od česa drugega. Od tod tudi vse pravljice o višji izobrazbi javnega sektorja, kot je v gospodarstvu. V Ameriki ima predsednik vrhovnega sodišča, tako kot pri nas včasih v socializmu, manj kot tri plače policaja na ulici (policaj=$55.000, predsednik vrhovnega sodišča=$154.000 letne plače), tukaj pa so si v javnem sektorju narisali plačna razmerja iz ameriškega privatnega sektorja in jih seveda nikakor nočejo izpustiti iz rok.
Čeprav je res, da je pojav širši. Tudi po podjetjih in bankah so velikanski in popolnoma neupravičeni razponi. Recimo, Colaričeva plača je za tako zanikrno podjetje, kot je KRKA vsaj trikrat prevelika. Direktor NLB ima višjo plačo kot direktor največje kitjaske državne Bank of China, ki ima preko 100 milijard kapitala, manj kot 1% slabih kreditov in opravlja vse posle na vseh glavnih svetovnih borzah. Se pravi marsovci nasproti slovenskim pastirjem, vendar pa so ti pastirji zaradi državne zaščite, izdelane iz 70 procentnih davkov, prepričani, da so tudi oni marsovci. Krkina delnica recimo v resnici ni vredna niti 20 evrov in bo pristala pri 15 evrih v trenutku, ko bo jasno, da je dolg države tak, da ta Krki ne bo mogla več plačevati zdravil po trikratni ceni kot to sedaj počne. Krka bi namreč v Angliji za svoja "zdravila" iztržila samo 1/3 tega, kar dobi zanje iz slovenskega proračuna. Se pravi, Krkina zdravila slovenski davkoplačevalci trikrat preplačajo.
Ne misliti, da je takih zgodb še več. Problem je v tem, ker ni drugačnih in so vse ostale same take, ker so izraz sistema, ki je tak, se pravi, sistem korupcije in kriminala.
Enfrice.
Lepo napisano.
sporočil: 147
Točno tako! Če samo pogledamo, koliko so bile ocenjene hiše
nekaterih, n.pr. Hilde Tovšak, Marte Kos, Jelka Kacina, Hana ... ne
spomnim se vseh, o katerih so bili podatki objavljeni, lahko takoj
ugotovimo, da njih davek prav gotovo ne bo prizadel.
sporočil: 2.363
"Napoveduje, da bo SDS, ko bo spet na oblasti, zakon o
nepremičninskem davku spremenila, in sicer tako, da bo postavljen
na temelje pravičnosti."
Nismo 2001 pred volitvami poslušali nekaj podobnega o trošarinah na naftne derivate?
Nismo 2001 pred volitvami poslušali nekaj podobnega o trošarinah na naftne derivate?
sporočil: 110
Semoliču in podobni komunajzarski golazni še kako ustreza kriza,
ker računa, da zaradi strahu pred izgubo službe sindikati ne bodo
izgubljali članov oz. da jih bodo še več pridobili, da bodo lahko
takšni kot je on,Štrukelj,... vlekli nekaj tisočakov mesečno za
nedelo oz. nategovanje ovc,ki imajo neko lažno sigurnost, da
obdržijo službo,pa še kakšen pasulj ali golaž na kuplerajskem
sindikalnem izletu, katerega si verni člani sami plačajo.
Bedaki, da bi jim vsaj članarine nabili na minimum 200 eur.
Osebno poznam, kar nekaj sedaj že bivših sodelavcev, ki so pridno plačevali 20-35 let članarine, in so jih že pred časom nogirali iz služb, tisti, ki pa še v življenju nismo/niso plačali niti centa v sindikat, pa še na srečo zaenkrat delamo. Sicer pa moram tudi priznati,
da so nekateri tile člani in tudi tisti, ki še delajo (ne vsi- cca 80-90 %), res velike lenobe (od 8-ih ur dela 1-2 uri efektivno in potem pizdi koliko mora delati) in tudi precej nesposobni, ki podjetjem poleg stroška svoje plače kakršnakoli že je, še zaradi svoje površnosti in posledično napak, naredijo mesečno za nekaj stotakov oz. tisočakov stroškov. Če bi imel firmo in takšne zaposlene, bi jih takoj nagnal.
Bojim se edino da, če oz. ko bo folk to enkrat končno dojel ves ta nateg s strani levih in desnih komunistov, bo huje, kot je bilo tisto 10 dnevno osamosvojitveno vojno, česar si osebno res ne želim.
Skratka, zakaj bi Semolič & co vabili ljudi na ulice, če je smer, ki vodi v vse večje siromaštvo, še večjo krizo, za njih voda na mlin oz. več denarja na njihove račune.
Bedaki, da bi jim vsaj članarine nabili na minimum 200 eur.
Osebno poznam, kar nekaj sedaj že bivših sodelavcev, ki so pridno plačevali 20-35 let članarine, in so jih že pred časom nogirali iz služb, tisti, ki pa še v življenju nismo/niso plačali niti centa v sindikat, pa še na srečo zaenkrat delamo. Sicer pa moram tudi priznati,
da so nekateri tile člani in tudi tisti, ki še delajo (ne vsi- cca 80-90 %), res velike lenobe (od 8-ih ur dela 1-2 uri efektivno in potem pizdi koliko mora delati) in tudi precej nesposobni, ki podjetjem poleg stroška svoje plače kakršnakoli že je, še zaradi svoje površnosti in posledično napak, naredijo mesečno za nekaj stotakov oz. tisočakov stroškov. Če bi imel firmo in takšne zaposlene, bi jih takoj nagnal.
Bojim se edino da, če oz. ko bo folk to enkrat končno dojel ves ta nateg s strani levih in desnih komunistov, bo huje, kot je bilo tisto 10 dnevno osamosvojitveno vojno, česar si osebno res ne želim.
Skratka, zakaj bi Semolič & co vabili ljudi na ulice, če je smer, ki vodi v vse večje siromaštvo, še večjo krizo, za njih voda na mlin oz. več denarja na njihove račune.
Zadnja sprememba: foore 07.11.2013 21:26
[e-enfrice]Tako se govori, vendar poleg sistema, korupcije , kriminala je še polno goljufij, nemorale, neetike in laži., pohlepa .....
> [aleksander]
> Če so hoteli z davkom kaznovati tajkune ter lopove, ki so nagrabili ogromno premoženja, je to strel v koleno. Kazen bo doletela tiste, ki so dejansko z delom in varčevanjem nekaj ustvarili, sedaj pa v penzijah životarijo. Za tajkune bo tak davek kaplja v morje, za ostale dodatni kviht na ovratno zanko.
Dvomim, da bi šlo za to. Enostavno živijo od tega. Brez davkov jih ni in ne znajo živeti od česa drugega. Od tod tudi vse pravljice o višji izobrazbi javnega sektorja, kot je v gospodarstvu. V Ameriki ima predsednik vrhovnega sodišča, tako kot pri nas včasih v socializmu, manj kot tri plače policaja na ulici (policaj=$55.000, predsednik vrhovnega sodišča=$154.000 letne plače), tukaj pa so si v javnem sektorju narisali plačna razmerja iz ameriškega privatnega sektorja in jih seveda nikakor nočejo izpustiti iz rok.
Enfrice.
Potrebne bodo nujne reforme, vspostaviti sodniški red, da veljajo zakoni za vse enako.....
V tem času je prva reforma ukinitev nepremičninskega zakona.....
sporočil: 2.857
Na Metelkovi sem bil in me ni impresionirala.
Podobne osebke kot na Metelkovi in v velikem delu Filofaxa pa sem imel osebno čast od blizu spoznavati na moji fakulteti - FDV.
Enter Whistleblower iz FDVja:
Torej, na FDVju sem preživel vsega skupaj 5 let. Se pravi 4 leta študija plus 1 leto absolventa. Faks sem končal REDNO - nekako se mi ni dalo kalkulirat. Očitno se mi je izplačalo, ker imam sedaj službo. V privat sektorju v večjem izvozno naravnanem proizvodnem podjetju.
Torej, na Fakulteto za družbene vede (bivši FSPN) sem bil sprejet že pred izbruhom krize, pravzaprav takrat, ko so bile gospodarske okoliščine še zelo ugodne - beri: leta 2004. Na njo sem prišel poln elana in zanosa. Verjel sem, da bo moj študij, ki mi je obljubljal interdisciplinarnost in konkurenčno pozicijo po zaključku, dobra naložba za življenje.
Že kmalu po vpisu sem spoznal, da nekaj ne 'štima'. Že kmalu po začetku jesenskega semestra so me začeli bivši sošolci iz gimnazije, ki sem jih takrat srečeval v Ljubljani, bolj ali manj direktno zasmehovati in obtoževati. Nič mi ni bilo jasno: kaj jih za vraga moti?!?! Očitki so se začeli že kmalu novembra. Od prijateljev, ki so študirali medicino, farmacijo, pravo, elektro, biokemijo, sem slišal očitke: "Ja, prjatu veš, mi se UČIMO in imamo TEŽKE izpite. To ni tako, kot pri vas, kjer je vse tako 'na izi'."
Nič mi ni bilo jasno. Kako za vraga?!?! Saj tudi jaz pridno delam. Dejansko sem se pridno učil. To se je ponavljalo cel prvi letnik in nato, ko je prišlo obdobje maj/junij se mi je posvetilo na kaj so bili očitki merjeni. Izpiti so bili namreč izjemno lahki in ogromno mojih sošolcev - katerih neresnost sem takrat dodobra spoznal - je naredilo izpite v bistvu z goljufanjem: izpitna pola je izgledala tako, da si moral pri vprašanjih pobarvati krogec pred pravilnim odgovorom. Kolegi so dobili stare pole, se dan pred izpitom nadudlali odgovore in pisali 9. Profesorji so VEDELI za to - a se nobenemu ni dalo pripraviti novih pol. Nekatere so bile vedno iste tudi 10 let in več. Torej, izpit narejen, 8 more to go. Osipa nobenega - 45 vpisanih v mojem programu, 45 jih gre naprej. Isto ostalih 5,6, programov. 250-350 študentov na moji smeri, osip ZERO.
Verjetno je marsikje kakšen študent medicine, prava, strojnega faksa imel ob sebi v sobi v štud. domu kakšnega FDVjevca in mu je 'odneslo pokrovko', ko je videl pod kakšnim stresom je on sam, medtem ko FDVjevec fura zadeve 'lepo lagano, sportski'. In ta FDVjevec mu je za povrh vsega nato še solil pamet.
Torej, moji študentski kolegi so bili več po klubih, kot v predavalnicah. Companeros, Bachus, Parlament Pub, KMŠ, Papillon, itd. - you name it. Vedno nove žurke, vabila pa so predsedniki posameznih društev razdeljevali tedensko po faksu. Nekaj kolegov tudi ni imelo časa za študij, ker so bili politično angažirani pri podmladkih (levih) strank. In kar je najhuje: dejansko je bilo v prvih dveh letnikih po tretjina predmetov, kjer lahko nisi prišel NITI 1x na predavanje ali na vaje, si pa nato lepo ob izpitnem roku dobil staro izpitno polo, eno majhno skriptico in nato izpit položil z 8,9, ali celo 10. Poskusite to narediti na strojnem faksu ;-)
Miselni okvir je bil zelo levo naravnan oz. levo skrajen - Steinbuch bi rekel levo konzervativen. Sovraštvo do ZDA, sovraštvo do kapitalizma, sovraštvo do neoliberalcev, sovraštvo do chicaških dečkov, sovraštvo do kogarkoli, ki je imel desno konservativna stališča, en sam prezir in sovraštvo do ne-levih in tudi seveda prezir do kapitalistov (beri: do vsakega, ki je želel nekaj narediti s svojim premoženjem oz. denarjem. Kajti denar posameznika je javno dobro :-)).
Sami pa so imeli polna usta "alternativnih" gibanj, socialne "pravičnosti", socialne "skandinavske" države, preučevalo se je anarhizem in marksizem. In to leta 2004/05 - se pravi n bil povod za to neka socialno napeta situacija. Kaj je tam šele danes si niti ne upam pomisliti ;-)
Seveda se je za vso to šarado skrival konkreten MOTO: od socialnosti in uravnilovke bi ravno FDVjevci imeli veliko korist, saj bi s tem imeli dostop do večjih osebnih dohodkov, kot bi jim jih kadarkoli dala kakšna privat firma. Zaradi neprimerne politično-socialne zakonodaje pa so nato oškodovani strojniki in inženirji.
Pogovorno povedano: FDVjevci BOMO DRUŽBENO-POLITIČNI DELAVCI IN BOMO VODILI DRŽAVO, STROJNIKI BODO SKRBELI ZA TEHNOL. RAZVOJ, GOSPODARSTVO, OBOJI PA BOMO ENAKO PLAČANI, KER JE SLOVENIJA PO 2. ČLENU USTAVE SOCIALNA DRŽAVA.
Velikokrat je solidarnost na koncu pač egoistična. S solidarnostjo alter-FDV skupine PRIDOBIJO (denar, družbeni pomen, družbeni vpliv - državna uprava, Vlada, proračun, mediji) in kreativne skupine (inženirji, S.P-jevci, kmetje, obrtniki, podjetniki) IZGUBIJO.
Samo za to gre in za nič drugega.
Whistleblower iz FDVja je govoril. Over and out.
Še nekaj: vpršali me boste - "Ti si FDVjevec, zakaj ti je to sporno?!?! Tebi to gre v plus!!!"
Odgovor: Zato, ker v svojem življenju razlikujem kaj je PRAV in kaj NAROBE. In tisto je bilo (ZELO) NAROBE.
(opomba avtorja: naj bo ta moj skromen prispevek začasni nadomestek za članke Stanislava Kovača).
Podobne osebke kot na Metelkovi in v velikem delu Filofaxa pa sem imel osebno čast od blizu spoznavati na moji fakulteti - FDV.
Enter Whistleblower iz FDVja:
Torej, na FDVju sem preživel vsega skupaj 5 let. Se pravi 4 leta študija plus 1 leto absolventa. Faks sem končal REDNO - nekako se mi ni dalo kalkulirat. Očitno se mi je izplačalo, ker imam sedaj službo. V privat sektorju v večjem izvozno naravnanem proizvodnem podjetju.
Torej, na Fakulteto za družbene vede (bivši FSPN) sem bil sprejet že pred izbruhom krize, pravzaprav takrat, ko so bile gospodarske okoliščine še zelo ugodne - beri: leta 2004. Na njo sem prišel poln elana in zanosa. Verjel sem, da bo moj študij, ki mi je obljubljal interdisciplinarnost in konkurenčno pozicijo po zaključku, dobra naložba za življenje.
Že kmalu po vpisu sem spoznal, da nekaj ne 'štima'. Že kmalu po začetku jesenskega semestra so me začeli bivši sošolci iz gimnazije, ki sem jih takrat srečeval v Ljubljani, bolj ali manj direktno zasmehovati in obtoževati. Nič mi ni bilo jasno: kaj jih za vraga moti?!?! Očitki so se začeli že kmalu novembra. Od prijateljev, ki so študirali medicino, farmacijo, pravo, elektro, biokemijo, sem slišal očitke: "Ja, prjatu veš, mi se UČIMO in imamo TEŽKE izpite. To ni tako, kot pri vas, kjer je vse tako 'na izi'."
Nič mi ni bilo jasno. Kako za vraga?!?! Saj tudi jaz pridno delam. Dejansko sem se pridno učil. To se je ponavljalo cel prvi letnik in nato, ko je prišlo obdobje maj/junij se mi je posvetilo na kaj so bili očitki merjeni. Izpiti so bili namreč izjemno lahki in ogromno mojih sošolcev - katerih neresnost sem takrat dodobra spoznal - je naredilo izpite v bistvu z goljufanjem: izpitna pola je izgledala tako, da si moral pri vprašanjih pobarvati krogec pred pravilnim odgovorom. Kolegi so dobili stare pole, se dan pred izpitom nadudlali odgovore in pisali 9. Profesorji so VEDELI za to - a se nobenemu ni dalo pripraviti novih pol. Nekatere so bile vedno iste tudi 10 let in več. Torej, izpit narejen, 8 more to go. Osipa nobenega - 45 vpisanih v mojem programu, 45 jih gre naprej. Isto ostalih 5,6, programov. 250-350 študentov na moji smeri, osip ZERO.
Verjetno je marsikje kakšen študent medicine, prava, strojnega faksa imel ob sebi v sobi v štud. domu kakšnega FDVjevca in mu je 'odneslo pokrovko', ko je videl pod kakšnim stresom je on sam, medtem ko FDVjevec fura zadeve 'lepo lagano, sportski'. In ta FDVjevec mu je za povrh vsega nato še solil pamet.
Torej, moji študentski kolegi so bili več po klubih, kot v predavalnicah. Companeros, Bachus, Parlament Pub, KMŠ, Papillon, itd. - you name it. Vedno nove žurke, vabila pa so predsedniki posameznih društev razdeljevali tedensko po faksu. Nekaj kolegov tudi ni imelo časa za študij, ker so bili politično angažirani pri podmladkih (levih) strank. In kar je najhuje: dejansko je bilo v prvih dveh letnikih po tretjina predmetov, kjer lahko nisi prišel NITI 1x na predavanje ali na vaje, si pa nato lepo ob izpitnem roku dobil staro izpitno polo, eno majhno skriptico in nato izpit položil z 8,9, ali celo 10. Poskusite to narediti na strojnem faksu ;-)
Miselni okvir je bil zelo levo naravnan oz. levo skrajen - Steinbuch bi rekel levo konzervativen. Sovraštvo do ZDA, sovraštvo do kapitalizma, sovraštvo do neoliberalcev, sovraštvo do chicaških dečkov, sovraštvo do kogarkoli, ki je imel desno konservativna stališča, en sam prezir in sovraštvo do ne-levih in tudi seveda prezir do kapitalistov (beri: do vsakega, ki je želel nekaj narediti s svojim premoženjem oz. denarjem. Kajti denar posameznika je javno dobro :-)).
Sami pa so imeli polna usta "alternativnih" gibanj, socialne "pravičnosti", socialne "skandinavske" države, preučevalo se je anarhizem in marksizem. In to leta 2004/05 - se pravi n bil povod za to neka socialno napeta situacija. Kaj je tam šele danes si niti ne upam pomisliti ;-)
Seveda se je za vso to šarado skrival konkreten MOTO: od socialnosti in uravnilovke bi ravno FDVjevci imeli veliko korist, saj bi s tem imeli dostop do večjih osebnih dohodkov, kot bi jim jih kadarkoli dala kakšna privat firma. Zaradi neprimerne politično-socialne zakonodaje pa so nato oškodovani strojniki in inženirji.
Pogovorno povedano: FDVjevci BOMO DRUŽBENO-POLITIČNI DELAVCI IN BOMO VODILI DRŽAVO, STROJNIKI BODO SKRBELI ZA TEHNOL. RAZVOJ, GOSPODARSTVO, OBOJI PA BOMO ENAKO PLAČANI, KER JE SLOVENIJA PO 2. ČLENU USTAVE SOCIALNA DRŽAVA.
Velikokrat je solidarnost na koncu pač egoistična. S solidarnostjo alter-FDV skupine PRIDOBIJO (denar, družbeni pomen, družbeni vpliv - državna uprava, Vlada, proračun, mediji) in kreativne skupine (inženirji, S.P-jevci, kmetje, obrtniki, podjetniki) IZGUBIJO.
Samo za to gre in za nič drugega.
Whistleblower iz FDVja je govoril. Over and out.
Še nekaj: vpršali me boste - "Ti si FDVjevec, zakaj ti je to sporno?!?! Tebi to gre v plus!!!"
Odgovor: Zato, ker v svojem življenju razlikujem kaj je PRAV in kaj NAROBE. In tisto je bilo (ZELO) NAROBE.
(opomba avtorja: naj bo ta moj skromen prispevek začasni nadomestek za članke Stanislava Kovača).
sporočil: 7.095
Jajo še vedno ne razume razlike pojmov pravičnost, enakost in
enakopravnost. Država mora temeljiti na vladavini prava in enakosti
vseh njenih podanikov, fizičnih in pravnih. Pravičnost je pa čisto
subjektivni pojem, ki ga tolmači in razlaga vsak po svoje kakor mu
tisti trenutek ustreza. Samo to je za abramboslovca iz okolice
Grosuplja preseljenega v Šaleško dolino nerazumljiva materija že
celo njegovo politično obdobje zato se mu tudi ves čas dogaja da
kar s svojimi rokami v politiki naredi z lastno ritjo podre.
Tudi pri sosedih na EF ni dosti drugače. Pred leti mi je prišlo v
roke nekaj njihovih magisterijev na temo Tehnične analize. Težko
najdeš večjo bedo. Direktno prepisano iz ameriških knjig, ki sem
jih študiral deset let pred tem. Brez enega lastnega stavka. Nek
model je celo zapisal (to je bila edina njegova stvar), da je, pri
izdelavi (enostavnega) grafa uprabil kar ameriške podtake iz
knjige, ker bi mu vnos podatkov iz ljse vzel dve uri časa.
Nikakršne primerjave, nikakršnih analiz, skratka, EF v Ljubljani
srednejšolsko seminarsko nalogo proglasi za magisterij. In mi te
oslarije plačujemo.
Enfrice.
Enfrice.
sporočil: 2.890
Janša je povedal tudi, da je bivša država prodala, ko je imela 20 milijard dolga.Prodala? uhm? Propadla morda?
Drugače pa.... dost patetično klicat ulico, ko ti nekaj ni prav. Narod to pač hoče. Hebat ga zdej.
Na srečo na severu ni več meje.
sporočil: 2.890
Zadnja sprememba: anon-274438 07.11.2013 21:49
[bc123a]He he he, SDS je pogruntal, da je SD po zaslugi "pravičnosti" dobila močno prednost, pa zdaj igrajo isto karto.
Kaj pa je zanj "pravicno" pri tem davku? A morda to, da bi bil progresiven glede na dohodke ali kako?
Ne pozabimo, SDS so v resnici Slovenska social-demokratska stranka - torej zgolj veja levakov, ki ji nikakor ne uspe nastavljati svojih ljudi tako kot etabliranim levakom. Cilji in metode so pa isti.
Pravzaprav, he he, v Sloveniji nimaš drugega kot komunjar:
SD - najžlahtnejše komunjare, sama KPS v novih oblašilih, ene 4. po vrsti se mi zdi
SDS - užaljene komunjare, ki jim ne rata in ne rata, špilajo kao desnico, v resnici pa so mladoekonomiste napodili, MM celo v ZDA (kjer mu verjetno ni hudega in ne vem, zakaj bi se vrnil v ta raj na zemlji)
PS - sirijusly? mislim... Jankovič, ki ga je nastavil Rop in na čigar Merkatorjeve otvoritve je hodil sam Kučan.
DL - izdajice. Komunjare, kakopak. Do 2014 se za JU ne bo nič spremenilo in take stvari. Po Trotskem so učitelji hrbtenica revolucije. DL to ve in se ne heca z njimi.
NSI - za mobitelom drugo največje sjebanje etablirane blagovne znamke SKD. Kakopak v resnici krščanski socialisti. Za Ljudmilo je neoliberalizem zlo. Razlika od SD je zgolj mejkap.
DeSus - ni vredno besed. Komunjare v penzjonu. Bubreki u loju.
SLS - gremo z vsem in vsakim, sam da bi blo pri koritu
Za domovino, s Titom naprej!
sporočil: 333
Ugotovitev vredna velikega kaplarja.Ko gre država v pravo smer so
ulice polne.......In seveda država gre v pravo smer samo tedaj ko
jo vodi naš veliki kaplar.Prizadevanja in napori vseh ostalih so
delovanje v prazno , v škodo države in državljanov.Res z veliko
žalostjo v srcu sprejemamo dejstvo , da revček ni mogel pojasniti
od kje mu nekaj sto tisoč evrov in so ga morali malodane odnesti iz
njegove predsedniške pisarne,ker se mu je predsedniški stol
prilepil na rit.
sporočil: 6.084
Zadnja sprememba: anon-15715 07.11.2013 21:56
Glede na kaos, ki ga imamo med nepremičninskimi davki (NUSZ,na
premoženje) bi davek na nepremičnine vsekakor morali podprti, s
določenimi popravki, ki bi jih bilo potrebno dobro definirati in
argumentirati. Samo, tako ni pravega političnega učinka, bolje je
če udariš počez, dobiš za to podporo, ki jo drugače nikakor ne bi
dobil. Razen argumentov proti višini davka na poslovne nepremičnine
drugih udrihanj ne razumem, verjetno zato pišem tak butast
komentar. Ampak, če mladi ne bodo hoteli imeti kmetij od česa bodo
živeli ?
sporočil: 3.006
[dob]Jaz pa mislim, da se bojiš drugačne kulture. Tam je namreč pir bojda poceni, ker so avtonomna cona in ne jebejo kapitalistično-neoliberalno-desničarskih for kot so davki in podobna navlaka.
> [rokko999]
> Zakaj bi bili ljudje iz Metelkove postopači? Ker se bojite drugačnega mnenja? Drugačnega življenja? Drugačne kulture? Ker morda na metelkovi še nikoli niste bili, ali pa ste premalo razgledan ali preprosto prebutast?
Če smem povedati, jaz padam med tiste, ki so prebutasti za metelkovo.
Sem nekaj časa bil neodločen med "bojim se drugačne kulture" in "drugačnega mnenja", ampak sem se potem dokončno odločil, da sem prebutast za metelkovo.