Strani: 1 2

anon-35163 sporočil: 30.643
[#2194362] 16.08.13 20:41
Odgovori   +    2
Presstitutke na 24ur.com že spinajo Snowdena kot kradljivca:

www.24ur.com/skandal...sitev.html

Če bi temu sploh lahko rekli kraja, potem je Snowden kradel žeblje v ukradeni tovarni:

www.youtube.com/watc...xcbi5SH27c

Vzemi vse najslabše kar premore Slovenija, zmešaj, napumpaj to s steroidi in dobil boš Booz Allen Hamilton.
anon-125191 sporočil: 3.718
[#2194405] 16.08.13 22:58
Odgovori   +    3
Sm pa mislu, da sam UDBA pa komunajzi to delajo... Čudno...
[#2194545] 17.08.13 13:49
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-35163 17.08.2013 13:52
V Ameriki so že spet nadudbašili udbo:

rt.com/usa/lavabit-o...rrest-595/

Povzetek: Kmalu po izbruhu afere s Snowdenom je podjetje Lavabit, ki je ponujalo šifrirano elektronsko pošto, prenehalo z delovanjem. Lastnik, Ladar Levison, je na spletni strani podjetja (lavabit.com/ ) zapisal, da je bil prisiljen sprejeti težko odločitev: Ali sodeluje pri zločinih proti ameriškemu ljudstvu, ali vrže stran 10 let trdega dela. Odločil se je za drugo možnost. Povedal je tudi to, da razlogov za zaprtje podjetja ne more razkriti, ker mu to prepoveduje zakon. Ampak ni se končalo pri tem, da je izgubil posel; že tisto malo, kar je javno razkril je bilo dovolj, da je prišel navzkriž z zakonom.

Ozadje: Gre za tkzv "national security letter", ki zahteva od prejemnika sodelovanje pri preiskavi in ga zavezuje k molčečnosti. Dejansko to pomeni, da lahko organi pregona od kateregakoli Američana zakonito zahtevajo, da se gre špijona. Lader tega ni naravnost povedal, je pa očitno da so od njega zahtevali, da skrivoma vohuni za svojimi strankami, enako kot so to počeli Microsoft, Google, Yahoo, FB ipd.

National security letter je bil uzakonjen v bushevih časih, v okviru PATRIOT zakona. Povzročil je že kar nekaj absurdnih situacij. Direktorji in lastniki garažnih doo-jev določenih podatkov ne bi smeli razkriti sami sebi, naprimer. Najbolj odpuljen pa je bil sodni proces proti dvem čez 70 let starim knjižničarkam, ki sta podrobnosti iz svojih nacionalno varnostnih pisem razkrili kot priči, pod prisego med sodno obravnavo. Če bi vsebino zamolčali, bi bili krivi laganja pod prisego, ker je nista, pa sta prišli navzkriž z PATRIOT actom.
[#2194713] 17.08.13 21:14
Odgovori   +    0
Več o Lavabitu:

investigations.nbcne...order?lite

Začuda o tem poročajo celo korporacijski mediji. NBC je čisto jasno in glasno zapisal, da Levisonu grozijo z aretacijo in zaporom zato, ker je zaprl svojo firmo namesto da bi vohunil za strankami.
[#2196035] 19.08.13 23:06
Odgovori   +    0
Laura Poitras: Novinarka, ki je navezala stik s Snowdenom in je dejansko zaslužna za to, da so njegova razkritja prišla v javnost

www.youtube.com/watc...Kspxx7StzI
[#2196196] 20.08.13 09:07
Odgovori   +    0
Sedaj so se spravili na Guardian:

ca.news.yahoo.com/br...33670.html

Dva agenta sta obiskala Guardian in prisilila zaposlene, da so fizično uničili računalnike s Snowdenovimi podatki.

www.businessinsider....ent-2013-8

Nadlegovanje Greenwalda in njegovih bližnjih. Čiste udbaške metode. Ameriška in Angleška vlada sta zgleda mnenja, da ne potrebujeta več javne podpore za svoje špijoniranje.
shevchenko sporočil: 21.898
[#2196247] 20.08.13 10:06 · odgovor na: anon-35163 (#2196196)
Odgovori   +    0
ni kaj, mediji bodo spet pocepnili kot so navajeni ze od nekdaj

you had your fun...
[#2196254] 20.08.13 10:12 · odgovor na: shevchenko (#2196247)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-35163 20.08.2013 10:19
Guardian je vsaj poskusil, zaradi česa si zasluži vse priznanje. Ni počepnil, ampak so ga na silo utišali. Zaradi tega od zdaj naprej ne bo nihče več mogel trompetati o neodvisnih zahodnih medijih, češ "mediji nikoli ne lažejo, vedno objavijo vse vladne pizdarije, vse o čemer mediji ne poročajo je teorija zarote".

Da sta si Ameriška in Angleška vlada dali tak piarovski šus v nogo pomeni samo dvoje: Ali sta panični, ali pa se čutita tako močni, da javne podpore ne rabita več.
anon-521 sporočil: 5.625
[#2196255] 20.08.13 10:15 · odgovor na: anon-35163 (#2196196)
Odgovori   +    0
[mataj]
Sedaj so se spravili na Guardian:

ca.news.yahoo.com/br...33670.html

Dva agenta sta obiskala Guardian in prisilila zaposlene, da so fizično uničili računalnike s Snowdenovimi podatki.

www.businessinsider....ent-2013-8

Nadlegovanje Greenwalda in njegovih bližnjih. Čiste udbaške metode. Ameriška in Angleška vlada sta zgleda mnenja, da ne potrebujeta več javne podpore za svoje špijoniranje.
Ja, trenutno so v zvezi z national security na stopnji Jugo Udbe. Težki časi za nas ameriške apologete.
crt sporočil: 28.625
[#2196268] 20.08.13 10:26 · odgovor na: anon-521 (#2196255)
Odgovori   +    3
[lukav]
Ja, trenutno so v zvezi z national security na stopnji Jugo Udbe.
pa naj se kdo rece, da udba ni vseprisotna in vsemogocna :)
[#2196284] 20.08.13 10:47 · odgovor na: anon-35163 (#2196254)
Odgovori   +    0
[mataj]
Zaradi tega od zdaj naprej ne bo nihče več mogel trompetati o neodvisnih zahodnih medijih, češ "mediji nikoli ne lažejo, vedno objavijo vse vladne pizdarije, vse o čemer mediji ne poročajo je teorija zarote".
kako da ne. cez 1 mesec, ko se bo zadeva za silo pozabila, bodo spet tromeptali iste neumnosti. pravzaprav jih bodo trompetali se toliko bolj, da nam pride sporocilo bolj pod kozo.
Da sta si Ameriška in Angleška vlada dali tak piarovski šus v nogo pomeni samo dvoje: Ali sta panični, ali pa se čutita tako močni, da javne podpore ne rabita več.
to drugo seveda. demokracija je predstava za idiote.
[#2196287] 20.08.13 10:50 · odgovor na: anon-521 (#2196255)
Odgovori   +    0
Ja, trenutno so v zvezi z national security na stopnji Jugo Udbe. Težki časi za nas ameriške apologete.
tezki casi za to so ze od nekdaj. pac nic zato, taki malenkostni skandali pravega apologeta ne zaustavijo. z vso silo naprej!
[#2196309] 20.08.13 11:10 · odgovor na: shevchenko (#2196287)
Odgovori   +    6
[shevchenko]
> Ja, trenutno so v zvezi z national security na stopnji Jugo Udbe. Težki časi za nas ameriške apologete.

tezki casi za to so ze od nekdaj. pac nic zato, taki malenkostni skandali pravega apologeta ne zaustavijo. z vso silo naprej!
Jaz sem predvsem apologet svobode. Večino časa v tem okviru lahko po mili volji apologiram ZDA, še posebno v primerjavi z vatikansko-kumrovško vukojebino.

V teh primerih je pač ne zagovarjam, sem pa prepričan, da so ZDA dovolj zdrava demokracija, da bodo te napake popravili.
[#2196320] 20.08.13 11:19 · odgovor na: anon-521 (#2196309)
Odgovori   +    0
Jaz sem predvsem apologet svobode. Večino časa v tem okviru lahko po mili volji apologiram ZDA, še posebno v primerjavi z vatikansko-kumrovško vukojebino.
v prejsnjem postu si se oznacil za apologeta ZDA. odloci se zdaj, kaj si. ali si kar oboje?
V teh primerih je pač ne zagovarjam, sem pa prepričan, da so ZDA dovolj zdrava demokracija, da bodo te napake popravili.
smem vprasat, na osnovi cesa si prepriacan?
najobj sporočil: 33.129
[#2196328] 20.08.13 11:28 · odgovor na: crt (#2196268)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 20.08.2013 11:30
[crt]
> [lukav]
> Ja, trenutno so v zvezi z national security na stopnji Jugo Udbe.
pa naj se kdo rece, da udba ni vseprisotna in vsemogocna :)
... čuj, ti mladič apartčikov KP (in njenih frakcij) druge lige, za katere je zmanjkalo korita in ki si se po sili razmer eksistenčno znašel na strani navadnih nepriviligiranih državljanov, pa samo tiho bodi, da veš ...

P.S.: forum.finance.si/?m=...833&single ...
[#2196333] 20.08.13 11:31 · odgovor na: shevchenko (#2196320)
Odgovori   +    3
[shevchenko]
> Jaz sem predvsem apologet svobode. Večino časa v tem okviru lahko po mili volji apologiram ZDA, še posebno v primerjavi z vatikansko-kumrovško vukojebino.

v prejsnjem postu si se oznacil za apologeta ZDA. odloci se zdaj, kaj si. ali si kar oboje?

> V teh primerih je pač ne zagovarjam, sem pa prepričan, da so ZDA dovolj zdrava demokracija, da bodo te napake popravili.

smem vprasat, na osnovi cesa si prepriacan?
Recimo na podlagi delujočih sodišč, ki bodo slej ko prej začela urejati tole težavo.
[#2196337] 20.08.13 11:36 · odgovor na: anon-521 (#2196333)
Odgovori   +    1
Recimo na podlagi delujočih sodišč, ki bodo slej ko prej začela urejati tole težavo.
a tako kot so resila guantanamo?
[#2196346] 20.08.13 11:42 · odgovor na: shevchenko (#2196337)
Odgovori   +    1
[shevchenko]
> Recimo na podlagi delujočih sodišč, ki bodo slej ko prej začela urejati tole težavo.

a tako kot so resila guantanamo?
Upam, da bolje.
[#2196354] 20.08.13 11:52 · odgovor na: (#2196304)
Odgovori   +    1
[pirhovec]
Zanimivo, da dajete za zgled novinarje, kakršnih v Sloveniji ni. Če bi bili, pa bi bili do vratu zakopani v posle kučanistične udbomafije.
Dokler Kučan svojega vpliva konkretno ne pokaže, naprimer tako, da se iz Murgel preseli v kak Bužekijan, niti da tratiš čas z njim. Po ponarejenem štefkinem bančnem izpisku bi to bil edini dokaz, ki bi me lahko prepričal.
[#2196357] 20.08.13 11:55 · odgovor na: (#2196318)
Odgovori   +    0
[pirhovec]
There is nothing wrong in America that can't be fixed with what is right in America. - Bill Clinton
Skorumpiran, mafijozo, ki je med drugim ukinil Glass Steagalov zakon. Škoda, ki jo je naredil, je praktično nepopravljiva.
[#2196406] 20.08.13 12:36 · odgovor na: najobj (#2196328)
Odgovori   +    1
[najobj]
... čuj, ti mladič apartčikov KP (in njenih frakcij) druge lige, za katere je zmanjkalo korita in ki si se po sili razmer eksistenčno znašel na strani navadnih nepriviligiranih državljanov, pa samo tiho bodi, da veš ...
rotfl
[#2196595] 20.08.13 14:48 · odgovor na: (#2196343)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 20.08.2013 14:50
[pirhovec]
> [najobj]
> > [crt]
> > > [lukav]
> > > Ja, trenutno so v zvezi z national security na stopnji Jugo Udbe.
>
> > pa naj se kdo rece, da udba ni vseprisotna in vsemogocna :)
>
> ... čuj, ti mladič apartčikov KP (in njenih frakcij) druge lige, za katere je zmanjkalo korita in ki si se po sili razmer eksistenčno znašel na strani navadnih nepriviligiranih državljanov, pa samo tiho bodi, da veš ...
>
> P.S.: forum.finance.si/?m=...833&single ...
Ko bi ti vedel, kako pomembno vlogo za slovensko gospodarstvo in njegovo prestrukturiranje v današnje ruševine je imela v kabinetu midget murgloida njegova mamica, bi te bolela glava. Zato je za sineka midget murgloid tabu tema in podjebava vse, za katere ni.
... ja, saj jaz Črtu (alias sineku midget murgloida alias mladiču apartčikov KP (in njenih frakcij) druge lige, za katere je zmanjkalo korita in ki se je po sili razmer eksistenčno znašel na strani navadnih nepriviligiranih državljanov) že ves čas govorim, naj se ne sili med forumske vsegliharje, ker je daleč najboljše biti forumski komunajzar ... evo, in se potem jaz forumski komunajzar lahko mirne duše ob vsaki priliki delam norca iz vseh in vsakogar, pa mi očitno (mojo zajebancijo na račun forumskih janšajzerjev tukaj zgoraj si komentiral kot nekaj najbolj politično nevtralnega) niti ti ne zameriš preveč ... ja, pa vsi dobro vemo, da ti nisi kar tako krneki na totem forumu ...
[#2196654] 20.08.13 15:41 · odgovor na: najobj (#2196595)
Odgovori   +    6
[najobj]
... ja, saj jaz Črtu (alias sineku midget murgloida alias mladiču apartčikov KP (in njenih frakcij) druge lige, za katere je zmanjkalo korita in ki se je po sili razmer eksistenčno znašel na strani navadnih nepriviligiranih državljanov) že ves čas govorim, naj se ne sili med forumske vsegliharje, ker je daleč najboljše biti forumski komunajzar ...
cuj, jaz se nimam kaj "silit" med vsegliharje. jaz sem vsegliharstvo the original, accept no substitutes :)

lepo se da prebrati, kdo je lepo v cajtngih objavil, kaj je bistvo "nacionalnega interesa", takoj ko je ta pojem nastal... komur ni jasno, naj gre nazaj in pogleda clanke iz 2000/1 (ali pa iz 1997 o fevdalizmu kot razvojnem dometu slovenije :) ampak v tistem casu, dokler bi se kaj nucalo, publiki to nekako ni slo v racun. je moralo preteci 10 let drsenja navzdol, da danes "vsi vemo" tisto, kar bi lahko vedeli takrat, ce bi hoteli videt vec kot prst pred nosom in ce bi prebrali takrat povedano. zdaj je malo pozno.

clankov vec ne pisem, so casi taki, da javno pisanje pomeni samo se opozarjanje nase za vsakega kretena, ki se mu en dan utrga in mora nekoga pocakat za vogalom in se spomni prav nate, ki si mu v njegovi glavi dezurni krivec in ravno pri roki. nima smisla. vcasih sem verjel, da se da mogoce publiki celo kaj koristnega povedati - mladost ludost... never try to teach a pig to sing, it wastes your time and annoys the pig. bauer, ki je od urednikov najveckrat pobaral, a imam kaj za pusta hrusta, je zgleda odsel na samotni otok in tako zdaj samotni otok furam tudi jaz. napisano je bilo itak ze vse.

sorodnikov si ne izbiramo, ceprav verjamem, da je kdo tu dejansko tako nor, da ce mu ideolosko ne pasejo njegovi starsi ali otroci, bi se jih odrekel. al kako. ne vem. vsakomur svoje. jaz se ne mislim. in ko se o pogovarjamo doma o minulih 20 letih, mi je tudi povsem jasno, koliko lahko komu ocitam ali pa ne. jasno pa je, da se vedno najdejo carji, ki sigurno vejo o meni in druzini vse bolj od mene in jim ni nerodno to poljubnokrat ponoviti :)

ampak s tem je tako -- ce sem za koga taka tema, da mu zastiram cel horizont in se ne more nikamor obrnit, ne da bi spet zacel z nakladanjem o tem - to ni zato, ker bi jaz bil tako velik (bogpomagaj), temvec ker ima pac tako majhen horizont. in takemu jaz ne morem pomagati. se zlasti ne, ker je ponavadi tak profil na taksno omejenost povrhu zelo ponosen. when all you have is a hammer everything looks like a nail.

pri nas smo sicer tako vzgojeni, da ima vsak svoje zivljenje. oce, brat in jaz smo freelancerji, samo mama se nam je nekaj sfizila. bila je v starem IS pri sinigoju, pa potem pri nekaj zaporednih slovenskih vladah, na koncu pred penzijo je bila tudi v kabinetu MK, ces da bo tam pa malo mir, pa evo, kurc pa tak mir :)) ondan je nekaj cistila po hisi in nasla ene king size nacrte iz casa osamosvojitve, ki jih menda niti vec v arhivu slovenije ni. pa bavcar (pa ravno :) je pri nas v kuhinji nekaj risal v tem smislu...

bila je tudi v nekaj nadzornih svetih, jaz sem se religiozno izogibal vsakrsnim stikom z delnicami teh firm, pa kaj imam danes od tega... :) samo to, da sem jo vsaj pravocasno preprical, po dolgem trudu, naj se spravi ven tam, ker je najbolj kazalo na pizdarije. podobno imam koristi od tega, da se nisem nikdar silil v kaksna drzavna in paradrzavna jajca, kvecjemu bi lahko rekel, da sem se temu aktivno izogibal in sel cisto po svoje. in kaj zdaj - jah, kaj le, kriv je.

pristasi kulta svetega janeza mucenika so pa - saj ves - kopija partije - nekoga meris ne po tem, kaj je sam opravil, temvec s kom je v sorodu in kaj ti o tistem sorodniku mislis, da ves. s poudarkom na mislis. tako kot so bile po vojni komplet druzine do malih otrok v nemilosti zato, ker nekomu niso pasali starsi. kot je to med ljudmi razsirjeno, imam tudi oceta; in ta je bil na udba.netu naveden kot sumljiva sovrazna emigracija :) in teto, ki je v bistvu pustila zivljenje na teharjih, ceprav je fizicno ostala ziva, dedka, ki je izgubil najprej premozenje in potem zdravje etc... vseglihar, saj pravim.

zato, dragi moji staro- in novopartijci ... jebala vas stari in novi broz (zivio drug tito - e da, en je ze bil, nakar se drugi), dokler boste taksni na sceni, toliko casa ta ne bo normalna, pa ce se stara garda trikrat kolektivno odseli v sibirijo oziroma jo poje biologija, ki ji itak ze dobro gleda cez ramo. spravite se vi skupaj malo v honduras, kot bi temu lepo rekel balasevic, pa se tam postrelite s poljubno vrsto municije, lahko fatalno, lahko ne, samo da to pocnete tam nekje ... samo da bo za vami ostal mir in neke sanse za priblizek normalnosti.

hvala za pozornost in vse najboljse tudi vam :)
[#2196683] 20.08.13 16:00 · odgovor na: crt (#2196654)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 20.08.2013 16:04
[crt]
> [najobj]
> ... ja, saj jaz Črtu (alias sineku midget murgloida alias mladiču apartčikov KP (in njenih frakcij) druge lige, za katere je zmanjkalo korita in ki se je po sili razmer eksistenčno znašel na strani navadnih nepriviligiranih državljanov) že ves čas govorim, naj se ne sili med forumske vsegliharje, ker je daleč najboljše biti forumski komunajzar ...
cuj, jaz se nimam kaj "silit" med vsegliharje. jaz sem vsegliharstvo the original, accept no substitutes :)

lepo se da prebrati, kdo je lepo v cajtngih objavil, kaj je bistvo "nacionalnega interesa", takoj ko je ta pojem nastal... komur ni jasno, naj gre nazaj in pogleda clanke iz 2000/1 (ali pa iz 1997 o fevdalizmu kot razvojnem dometu slovenije :) ampak v tistem casu, dokler bi se kaj nucalo, publiki to nekako ni slo v racun. je moralo preteci 10 let drsenja navzdol, da danes "vsi vemo" tisto, kar bi lahko vedeli takrat, ce bi hoteli videt vec kot prst pred nosom in ce bi prebrali takrat povedano. zdaj je malo pozno.

clankov vec ne pisem, so casi taki, da javno pisanje pomeni samo se opozarjanje nase za vsakega kretena, ki se mu en dan utrga in mora nekoga pocakat za vogalom in se spomni prav nate, ki si mu v njegovi glavi dezurni krivec in ravno pri roki. nima smisla. vcasih sem verjel, da se da mogoce publiki celo kaj koristnega povedati - mladost ludost... never try to teach a pig to sing, it wastes your time and annoys the pig. bauer, ki je od urednikov najveckrat pobaral, a imam kaj za pusta hrusta, je zgleda odsel na samotni otok in tako zdaj samotni otok furam tudi jaz. napisano je bilo itak ze vse.

sorodnikov si ne izbiramo, ceprav verjamem, da je kdo tu dejansko tako nor, da ce mu ideolosko ne pasejo njegovi starsi ali otroci, bi se jih odrekel. al kako. ne vem. vsakomur svoje. jaz se ne mislim. in ko se o pogovarjamo doma o minulih 20 letih, mi je tudi povsem jasno, koliko lahko komu ocitam ali pa ne. jasno pa je, da se vedno najdejo carji, ki sigurno vejo o meni in druzini vse bolj od mene in jim ni nerodno to poljubnokrat ponoviti :)

ampak s tem je tako -- ce sem za koga taka tema, da mu zastiram cel horizont in se ne more nikamor obrnit, ne da bi spet zacel z nakladanjem o tem - to ni zato, ker bi jaz bil tako velik (bogpomagaj), temvec ker ima pac tako majhen horizont. in takemu jaz ne morem pomagati. se zlasti ne, ker je ponavadi tak profil na taksno omejenost povrhu zelo ponosen. when all you have is a hammer everything looks like a nail.

pri nas smo sicer tako vzgojeni, da ima vsak svoje zivljenje. oce, brat in jaz smo freelancerji, samo mama se nam je nekaj sfizila. bila je v starem IS pri sinigoju, pa potem pri nekaj zaporednih slovenskih vladah, na koncu pred penzijo je bila tudi v kabinetu MK, ces da bo tam pa malo mir, pa evo, kurc pa tak mir :)) ondan je nekaj cistila po hisi in nasla ene king size nacrte iz casa osamosvojitve, ki jih menda niti vec v arhivu slovenije ni. pa bavcar (pa ravno :) je pri nas v kuhinji nekaj risal v tem smislu...

bila je tudi v nekaj nadzornih svetih, jaz sem se religiozno izogibal vsakrsnim stikom z delnicami teh firm, pa kaj imam danes od tega... :) samo to, da sem jo vsaj pravocasno preprical, po dolgem trudu, naj se spravi ven tam, ker je najbolj kazalo na pizdarije. podobno imam koristi od tega, da se nisem nikdar silil v kaksna drzavna in paradrzavna jajca, kvecjemu bi lahko rekel, da sem se temu aktivno izogibal in sel cisto po svoje. in kaj zdaj - jah, kaj le, kriv je.

pristasi kulta svetega janeza mucenika so pa - saj ves - kopija partije - nekoga meris ne po tem, kaj je sam opravil, temvec s kom je v sorodu in kaj ti o tistem sorodniku mislis, da ves. s poudarkom na mislis. tako kot so bile po vojni komplet druzine do malih otrok v nemilosti zato, ker nekomu niso pasali starsi. kot je to med ljudmi razsirjeno, imam tudi oceta; in ta je bil na udba.netu naveden kot sumljiva sovrazna emigracija :) in teto, ki je v bistvu pustila zivljenje na teharjih, ceprav je fizicno ostala ziva, dedka, ki je izgubil najprej premozenje in potem zdravje etc... vseglihar, saj pravim.

zato, dragi moji staro- in novopartijci ... jebala vas stari in novi broz (zivio drug tito - e da, en je ze bil, nakar se drugi), dokler boste taksni na sceni, toliko casa ta ne bo normalna, pa ce se stara garda trikrat kolektivno odseli v sibirijo oziroma jo poje biologija, ki ji itak ze dobro gleda cez ramo. spravite se vi skupaj malo v honduras, kot bi temu lepo rekel balasevic, pa se tam postrelite s poljubno vrsto municije, lahko fatalno, lahko ne, samo da to pocnete tam nekje ... samo da bo za vami ostal mir in neke sanse za priblizek normalnosti.

hvala za pozornost in vse najboljse tudi vam :)
... eh, pa ne že spet meni ...

P.S.: jaz imam to prednost, da sem anonimen in me forumski psihiči vsaj zaenkrat ne morejo tako ali drugače preganjat ... khmm, v realnem življenju pa se takšnim in drugačnim psihičem na široko izogibam in imam obenem srečo, da se tudi oni mene ...
[#2199219] 22.08.13 17:46 · odgovor na: anon-35163 (#2194545)
Odgovori   +    0
Intervju z lastnikom Lavabita: Podatki v oblaku niso varni

www.youtube.com/watc...ZOMW-olHew

Imagine my complete lack of surprise
[#2200166] 23.08.13 23:07
Odgovori   +    1
Britanska vlada je sama leakala škodljive informacije z namenom, da to pripišejo Snowdenu, ampak se je ustrelila v nogo:

www.theguardian.com/...itary-base

Kratek povzetek:

Independent je objavil članek z bombastičnim naslovom: "Ekskluzivno: Britanska prisluškovalna baza na Bližnjem vzhodu je razkrita v Snowdenovih leakih" (link je v Guardianovem članku). To ni protizakonito, ker gre za običajno obveščevalno dejavnost, objava pa je potencialno škodljiva za britanske interese.

Guardian je konktaktiral Snowdena, ki je kategorično zatrdil, da nikoli ničesar ni posredoval Independentu. Guardian je to objavil, obenem pa še zasluženo opljuval tako Britansko vlado, kot Independent. Na to je v tvitu reagiral Oliver Wright iz Independenta, ki je kolege iz Guardiana opozoril na dejstvo, da se njihovo pisanje sklicuje na anonimnega visokega vladnega uradnika. Običajen vir propagandnega bulšita, torej. "A senior Whitehall source" je omenjen samo enkrat, pa še to je zakopano nekje na sredini članka, tako da ga človek mimogrede spregleda.
[#2207383] 02.09.13 15:34
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-35163 02.09.2013 15:51
NSA-jeva največja mora: Današnja mladina

www.thenewstribune.c...ds-of.html
Delodajalci kot Google ali Facebook ki nudijo dobre delovne pogoje so izjema, ne pravilo. Delodajalci so izvenzemeljska kolektivna inteligenca, ki vas bo oklala in pregazila za zaključno bilanco tekočega kvartala.
Problem je v tem, da ne moreš voditi državne varnostne službe, če se ne moreš zanesti na lojalnost večine uslužbencev- ne do organizacije, ne do države.
zaposleni nimajo nagonske lojalnosti, ker je kultura, iz katere izhajajo, cele generacije sistematično uničevala socialne hierarhije in spodkopavala njihov čut pripadnosti.
Generacija Z bo prišla posurovela in razpršena po treh generacijah vedno manjšega upanja in pričakovanj ter človek-človeku-volk ekonomskega liberalizma. Njeni pripadniki bodo izkoreninjeni do te mere, da se bodo identificirali s svojimi tovariši in internetno kulturo bolj kot s post-vestfalsko državo njihovih pradedov.
Če bi bil zadolžen za kadrovsko planiranje v katerikoli vladni službi, bi paniciral. Čeprav je že prepozno.

Po opisu sodeč, po generacija Z zgledala nekako tako kot mularija iz filma Rane

www.youtube.com/watc...TErUeLALD0

Kaj pa bo prišlo po tem, če sploh kaj? Abecede je že zmanjkalo. Z1, Z2, Z3?
[#2214944] 11.09.13 14:59
Odgovori   +    0
[#2224061] 20.09.13 19:39
Odgovori   +    0
153 sporočil: 9.333
[#2224067] 20.09.13 19:50
Odgovori   +    0
Friziranje informacij,
friziranje bilanc...
elite čuvajo svoj klan(c).