Izbrani forum: Odklop
Izbrana tema: Vprašanje za stare poslovne mačke
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#2192010] 12.08.13 22:59 · odgovor na: (# 2189730)
[ljuba56]Ce sem prav razumel, to ni nujno, moras pa za nezaposlenega direktorja placevati minimalne prispevke (za akontacijo davka ne vem).
Hvala za odgovor. Odpiram novo d.o.o., ne ni se mi še popolnoma zmešalo, vendar moram skupaj s firmo registrirati tudi poslovodni organ, obvezno, ta pa mora biti v firmi zaposlen, če ni zaposlen drugje.
Torej, ce denar ni vprasanje, ne rabis zaposlenega, ce pa hoces res imeti minimalne stroske (tistih prispevkov & vsega je cez 300 EUR, se mi zdi), potem pa res moras imeti nekoga, ki je zaposlen nekje drugje :(
Neposredni odgovori na sporočilo št. 2192010
Strani: 1
[#2192069] 13.08.13 06:36 · odgovor na: (# 2192010)
[bc123a]kolikor je meni znano, je lastnik (ne nujno direktor) tisti, ki mora biti zaposlen v svoji firmi, ce ni drugje (torej: nekdo, ki je lastnik podjetja, ne more biti prijavljen kot nezaposlen oziroma si placevati "nezaposlenskih" prispekov). lahko pa da je zutd to premesal.
> [ljuba56]
> Hvala za odgovor. Odpiram novo d.o.o., ne ni se mi še popolnoma zmešalo, vendar moram skupaj s firmo registrirati tudi poslovodni organ, obvezno, ta pa mora biti v firmi zaposlen, če ni zaposlen drugje.
Ce sem prav razumel, to ni nujno, moras pa za nezaposlenega direktorja placevati minimalne prispevke (za akontacijo davka ne vem).
[#2192108] 13.08.13 08:04 · odgovor na: (# 2192010)
Vendar je še večji problem ta, da tu nočem in ne morem biti zaposlena. Nimam pa nikogar, ki bi mu firmo lahko zaupala, niti na papirju ne.
Strani: 1