Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Dobra novica: Evrska brezposelnost junija ostala na majski ravni
Strani: 1
sporočil: 2.052
rešitev je simpl. vse brezposliče skidat na zero hour contracts pa
bojo številke čez noč lepe. te statistike se itak nonstop po malem
frizira pa masira, kot v frizerskem salonu, drek, naj zabrijejo z
mašinco na nulo pa bo mir.
sporočil: 8.014
[mrkolice]Vsaj na Cipru to težko reši problem. Dokler imajo vsi delodajalci tako rekoč blokirane vse račune ...
rešitev je simpl. vse brezposliče skidat na zero hour contracts pa bojo številke čez noč lepe. te statistike se itak nonstop po malem frizira pa masira, kot v frizerskem salonu, drek, naj zabrijejo z mašinco na nulo pa bo mir.
sarkastičen sem bil. prvi odziv Troike: Cyprus labour market has
"weakened more than anticipated". *blush*
europa.eu/rapid/pres...733_en.htm
deja vus, deja vus...
deja vus, deja vus...
sporočil: 756
"Dobra novica: Evrska brezposelnost junija ostala na majski ravni"-
Slaba novica: To je poleti, ko brezposelni obirajo jagode in tako
ali drugače služijo za preživetje.
sporočil: 3.465
[TadejK]Drago bo Ciprčane stal previsok življenjski standart v preteklosti.
> [mrkolice]
> rešitev je simpl. vse brezposliče skidat na zero hour contracts pa bojo številke čez noč lepe. te statistike se itak nonstop po malem frizira pa masira, kot v frizerskem salonu, drek, naj zabrijejo z mašinco na nulo pa bo mir.
Vsaj na Cipru to težko reši problem. Dokler imajo vsi delodajalci tako rekoč blokirane vse račune ...
[mrkolice]Pa po tihem bodo uvedli UTD - torej še en eksperiment:
sarkastičen sem bil. prvi odziv Troike: Cyprus labour market has "weakened more than anticipated". *blush*
deja vus, deja vus...
The core of the reform is the introduction, by mid-2014, of a guaranteed minimum income (GMI) scheme together with the elimination of duplicate benefits. The GMI will provide assistance to those who do not have sufficient income to cover basic needs, thus effectively expanding the coverage of public assistance, while remaining within the budgetary envelope.
vuš, tole mi je pa ušlo, thx! to je velika novica oz. sprememba
kurza. počakajmo, da porajtajo še hardcore liberalci, fejst bo
špricalo.
ps. izabella kaminska je pred kratkim pisala o utd, je en najbolje obveščenih novinarjev ta moment, makes sense.
ps. izabella kaminska je pred kratkim pisala o utd, je en najbolje obveščenih novinarjev ta moment, makes sense.
sporočil: 888
Univerzalni temelni dohodek naj bi bila po njihovo rešitev vseh
problemov, a je le temelj družitve v revščini. Nižali ga bodo
toliko časa, in z njim tudi najnižjo urno postavko ali osnovni
plačo toliko časa, dokler ne bodo začeli ljudje kazati znake
resničnega odpora, to jih bo za trenutek zaustavilo. Vendar je
temeljni namen vsega tega, povezati vse informacije o vsakem, da
bodo imeli lažji nadzor nad nami.
sporočil: 28.042
Zadnja sprememba: crt 31.07.2013 16:11
izabella je vsekakor carica.ciprski utd + garatirano bivalisce pa imas tu: cyprus-mail.com/2013...e-updated/ (note: ciprski predsednik je "desnica".)
sporočil: 937
Ciprski statistični urad CYSTAT je včeraj za maj 2013 sporočil
podatke, da je širša industrijska produkcija (rudarstvo,
energetika, oskrba z vodo, predelovalna industrija) v primerjavi z
mesecem prej, padla za -16,8%.
Kot s(mo) nekateri že napovedali, reševanje ciprskih bank bo uničilo tudi realno gospodarstvo.
lp,
a
Kot s(mo) nekateri že napovedali, reševanje ciprskih bank bo uničilo tudi realno gospodarstvo.
lp,
a
thx, sem preveril še na googlu, živ krist ne poroča o tem, pa se mi
zdi na več načinov novica z velikim, tektonskim pomenom. saj je to
velika novica?
Zadnja sprememba: anon-19362 31.07.2013 16:38
UTD ---> po priporočilih WHO tam okrog 1800 kcal/dan, za ženske
in otroke pa malo manj.lp,
a
[mrkolice]Po mojem je to prilagoditev na spoznanje, da od ciprskega gospodarstva po tem "reševanju" ne bo ostalo praktično nič.
vuš, tole mi je pa ušlo, thx! to je velika novica oz. sprememba kurza.
Barrosova najverjetnejša naslednica je pa za grške medije izjavila ( www.ekathimerini.com...013_511568 ):
"European citizens do not trust the troika, and they are right"in
"The time for the troika is over"Če preberem še med vrsticami: Grdi, grdi IMF! Mi Evropejci - ne komisija in ne ECB - nismo imeli pri teh grdih, grdih zadevah nič in če bi delali sami, bi bilo vse bolje, nobene take štale ...
[mrkolice]TadejK si je za naslednja dva tedna že zadal drugačni vsebini za kolumni, ampak če bo takrat še vedno spregledano, bo pa mogoče on.
thx, sem preveril še na googlu, živ krist ne poroča o tem, pa se mi zdi na več načinov novica z velikim, tektonskim pomenom. saj je to velika novica?
[TadejK]Hm, da vrla EU-Komisarka na koncu ne misli ukiniti porh še Komisijo?
Če preberem še med vrsticami: Grdi, grdi IMF! Mi Evropejci - ne komisija in ne ECB - nismo imeli pri teh grdih, grdih zadevah nič in če bi delali sami, bi bilo vse bolje, nobene take štale ...
(Kajti, "Trojko" sestavlja poleg predstavnika ECB in IMF še predstavnik EU-Komisije).
lp,
a
sporočil: 7.885
[ljuba56]Eh, saj z UTD v bistvu ne bi bilo nič narobe, res pa je da imajo nekateri malo napačne predstave koliko naj bi bil visok.
Univerzalni temelni dohodek naj bi bila po njihovo rešitev vseh problemov, a je le temelj družitve v revščini. Nižali ga bodo toliko časa, in z njim tudi najnižjo urno postavko ali osnovni plačo toliko časa, dokler ne bodo začeli ljudje kazati znake resničnega odpora, to jih bo za trenutek zaustavilo. Vendar je temeljni namen vsega tega, povezati vse informacije o vsakem, da bodo imeli lažji nadzor nad nami.
Saj v bistvu če imaš socialno pomoč je potem to že neke vrste UTD. Samo s to socialno pomočjo in podobnimi sranji je tudi problem. Ne dobi oni, ki bi nujno rabil, ampak oni ki ne bi rabil. Z UTD bi potem tudi dobili tisti, ki ne bi rabili.
Zdaj kar pa zadeva pripravljenost za delo, pa bi bilo tudi enako kot sedaj za tiste na socialni pomoči. Verjetno jih ni ravno veliko, ki so s tem zadovoljni, razen onih ki dobivajo še druge transferje. Samo z UTD bi bilo treba potem one druge transferje ukiniti.
No ja tudi ta sistem socialne in druge pomoči ni idealen. Poznam gospo, ki nosi položnice na Karitas, da ji plačujejo s frizuro na glavi za 50 ojrotov, pa gospa bo šla sedaj na morje, malo položnic je spet nesla na Karitas, malo jih bo počakalo...
Ni UTD ravno tako napačna stvar, samo bi pa sigurno bila napačna, ker če ne drugje mi pri izvedbi zmeraj vse zaserjemo.
prva misel mi je bila, da si želi troika z najavo utd ohraniti
ekonomski oz. socialni mir v območju nekega obvladljivega
koridorja. kot da so dali ljudem neko uteho, da razpičkanost ne
eskalira. kot da so najprej bleknili, pa nameravajo šele kasneje
izračunati koliko vse skupaj stane pa od kod bojo to vzeli. samo
ugibam, bomo videli.
sporočil: 48.253
[crt]vsekakor je vprasanje, iz cesa se bo pa to financiralo? problem UTDja ni (samo) v njegovi krivicnosti do zaresnih socialnih problemov (npr. invalidi) ampak v koncni fazi v tem, da mora nekdo placati dovolj davkov za utd + sicersnje financiranje drzave. v cipru nekak ne znese niti za "sicersnje financiranje drzave", gospodarstvo prakticno crknilo po resevanju, koji kurac je tu sploh pomemben "troika's blessing"? blessing naj isce v kalkulatorju...
izabella je vsekakor carica.
ciprski utd + garatirano bivalisce pa imas tu: cyprus-mail.com/2013...e-updated/ (note: ciprski predsednik je "desnica".)
Zadnja sprememba: crt 31.07.2013 17:13
[bc123a]saj verjetno je ravno to glede trojke kalkulator. drugi deli so mu ze crknili.
vsekakor je vprasanje, iz cesa se bo pa to financiralo? problem UTDja ni (samo) v njegovi krivicnosti do zaresnih socialnih problemov (npr. invalidi) ampak v koncni fazi v tem, da mora nekdo placati dovolj davkov za utd + sicersnje financiranje drzave. v cipru nekak ne znese niti za "sicersnje financiranje drzave", gospodarstvo prakticno crknilo po resevanju, koji kurac je tu sploh pomemben "troika's blessing"? blessing naj isce v kalkulatorju...
lahko beres tako kot prehod v terminalno fazo "jug = morje in olive in to je to" oziroma:
- alo vi tam gor, kaj naj zdaj pocnemo z vsemi temi revezi, a jih boste vi futrali, jebalo vas resevanje?
- ein moment bitte... klik klik... ja, das machen wir
- aha, pol pa kul. ej folk, novica!
[mrkolice]tako.
prva misel mi je bila, da si želi troika z najavo utd ohraniti ekonomski oz. socialni mir v območju nekega obvladljivega koridorja. kot da so dali ljudem neko uteho, da razpičkanost ne eskalira.
kot da so najprej bleknili, pa nameravajo šele kasneje izračunati koliko vse skupaj stane pa od kod bojo to vzeli. samo ugibam, bomo videli.ja, tudi to :)
Eleven Latin American countries refused to back an IMF move this
week to keep bankrolling Greece, citing risks of non-repayment, and
the Fund itself said Athens might need faster debt relief from
Europe.
www.reuters.com/arti...GI20130731
sporočil: 48.253
[crt]To je pa v stilu tistega vica, katerega avtor je Chris Rock, ce se ne motim:
Eleven Latin American countries refused to back an IMF move this week to keep bankrolling Greece, citing risks of non-repayment, and the Fund itself said Athens might need faster debt relief from Europe.
www.goodreads.com/qu...n-the-best
poglej na ta nacin -- ce je komu jasno, kolko je ura in se spozna
na te situacije, so to oni :)
hja, v drobnem tisku sem nekaj zanimivega našel glede obskurne
uvedbe utd-ja na cipru:
“The single but absolutely necessary precondition is that they don’t refuse to accept offers for employment and to participate in the policies of continuous employment that are determined by the state,” Anastasiades said. cyprus-mail.com/2013...-citizens/
torej je izraz "utd" precej zavajajoč, saj ljudje ne bojo brezpogojno upravičeni do njega, ampak gre prej za nekakšen centralno voden program zaposlovanja z zero hour pogodbami, ki delavcu garantirajo nek minimalni dohodek tudi v primeru, če nič ne dela (in to ne po svoji krivdi).
me pa zanima, če bojo ta "utd" sredstva nepovratna ali mislijo uvesti nekaj podobnega kot v sloveniji, ko morajo npr. dediči prejemnikov denarne socialne pomoči ob dedovanju državi vrniti "pomoč", ki jo je prejemal pokojni, torej ali gre za free lunch ali ne.
“The single but absolutely necessary precondition is that they don’t refuse to accept offers for employment and to participate in the policies of continuous employment that are determined by the state,” Anastasiades said. cyprus-mail.com/2013...-citizens/
torej je izraz "utd" precej zavajajoč, saj ljudje ne bojo brezpogojno upravičeni do njega, ampak gre prej za nekakšen centralno voden program zaposlovanja z zero hour pogodbami, ki delavcu garantirajo nek minimalni dohodek tudi v primeru, če nič ne dela (in to ne po svoji krivdi).
me pa zanima, če bojo ta "utd" sredstva nepovratna ali mislijo uvesti nekaj podobnega kot v sloveniji, ko morajo npr. dediči prejemnikov denarne socialne pomoči ob dedovanju državi vrniti "pomoč", ki jo je prejemal pokojni, torej ali gre za free lunch ali ne.
sporočil: 5.515
Zadnja sprememba: pcs 02.08.2013 12:16
[crt]Sploh, ker bodo potem UTD kmalu želeli imeti še marsikje drugje...
> [mrkolice]
> kot da so najprej bleknili, pa nameravajo šele kasneje izračunati koliko vse skupaj stane pa od kod bojo to vzeli. samo ugibam, bomo videli.
ja, tudi to :)
Lp,
M
Strani: 1