Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Drama generala Fišerja
sporočil: 2.624
ODLIČNO! Včerajšnji Pogledi so bili začetek jasne in enostavno
povedane misli. In to intelektualcev, oseb, ki predstavljajo našo
stroko! Teršek, Kerševan, pa tudi bivša državna tožilka, so JASNO,
VSEM LJUDEM RAZUMLJIVO povedali, da je javna institucija -
tožilstvo, sama sebi namen, arogantna, da je že zdavnaj izgubila
občutek za stroko in komu služi! In tako kot je dejal Kerševan, je
zame stanje v tej državi KATASTROFALNO in PONIŽEVALNO ZA MENE! ZA
MENE je ta država absolutistična, v rokah peščice ljudi, ki je
prepričana, da so NADLJUDJE! In to percepcijo imam že vseh 45
let!
DL me je navdajala z upanjem, da bomo mogoče naredili korak iz te KATASTROFE, PONIŽEVANJA DRŽAVLJANOV, a jim ne verjamem več.
VERJAMEM v ljudi, kot so Kerševan, Teršek, Steinbuch, državna tožilka, ki so jo razrešili, ker je svoje delo opravljala vestno!
Upam, da bom še doživel, da bo miselnost takšnih ljudi KONČNO PREVLADALA v tej državi diktature in totalitarizma arogantne peščice NADLJUDI!
DL me je navdajala z upanjem, da bomo mogoče naredili korak iz te KATASTROFE, PONIŽEVANJA DRŽAVLJANOV, a jim ne verjamem več.
VERJAMEM v ljudi, kot so Kerševan, Teršek, Steinbuch, državna tožilka, ki so jo razrešili, ker je svoje delo opravljala vestno!
Upam, da bom še doživel, da bo miselnost takšnih ljudi KONČNO PREVLADALA v tej državi diktature in totalitarizma arogantne peščice NADLJUDI!
sporočil: 124
Njegova osornost,oholost, superiornost oziroma zanicevanje
sogovornikov nima primere v novejsi zgodovino po leti 90. Ta tip je
ostal v 70 letih prejsnjega stoletja, za demokracijo verjetno se ni
slisal ali pa jo jemlje po vzoru ala Milosevic, mi jesmo za
demokratiju, ali za onu koju mi hocemo. Se se spominjam, kako je
takartana oblast, ko ga je nastavila na to mesto zagovarjala
njegovo strokovnost, ob zadnjih dogodkih pa je bilo vse tiho.To
pove vse. Dokler taki ljudje podajao vrednote in zgled, niso pa za
to kritizirani in sankcionirani, nam zal ni pomoci.
sporočil: 190
Zadnja sprememba: anon-118043 24.05.2013 09:01
To sporočilo je izbrisal avtor (13.04.2020 10:05)
sporočil: 2.144
Vsak dan vec je vesc ob lescerbi. Dolgo so se skrivali v temi, se
malo, pa bodo vsi ""na broju""
sporočil: 5.963
Generalnega državnega tožilca imenuje državni zbor na predlog
državnotožilskega sveta, vendar po predhodni pridobitvi mnenja
vlade.
To bi v konkretnem primeru pomenilo, da bi s spremembo zakonodaje - in pobudo bo moral vsekakor prevzeti minister za pravosodje Senko Pličanič, ki je v zadnjih dneh deloval precej nemočno - dosegli to, da generalnega državnega tožilca na predlog vlade imenuje državni zbor z ustrezno (kvalificirano) večino.
------------------------------------------------- ------
Posledično bi torej lahko DZ zahteval tudi odstop DT, seveda s kvalificirano večino? Toda, če se lahko precednika DZ izvoli z navadno večino je tudi v primeru DT vse jasno. Dodatno bi lahko nehali z nabijanjem o neodvisni tretji veji oblasti. DTS oziroma DT so politično nastavljeni glede na trenutno večino v DZ, kar je zelo daleč od "neodvisne" veje oblasti. Drugače bi bilo, če bi jih izbirali oziroma potrjevali z 2/3 večino.
P. S. Odličen članek.
To bi v konkretnem primeru pomenilo, da bi s spremembo zakonodaje - in pobudo bo moral vsekakor prevzeti minister za pravosodje Senko Pličanič, ki je v zadnjih dneh deloval precej nemočno - dosegli to, da generalnega državnega tožilca na predlog vlade imenuje državni zbor z ustrezno (kvalificirano) večino.
------------------------------------------------- ------
Posledično bi torej lahko DZ zahteval tudi odstop DT, seveda s kvalificirano večino? Toda, če se lahko precednika DZ izvoli z navadno večino je tudi v primeru DT vse jasno. Dodatno bi lahko nehali z nabijanjem o neodvisni tretji veji oblasti. DTS oziroma DT so politično nastavljeni glede na trenutno večino v DZ, kar je zelo daleč od "neodvisne" veje oblasti. Drugače bi bilo, če bi jih izbirali oziroma potrjevali z 2/3 večino.
P. S. Odličen članek.
sporočil: 122
Še več in še širše je potrebno zastaviti: Prečistiti je potrebno
vse podsisteme, ki se financirajo iz državnega proračuna. Osebno
odgovornost je potrebno začeti izvajati dosledno - kaznovati vse,
ki kršijo pravila, zakone,...
Kako začeti? Dober primer je anonimka iz RTV
www.pozareport.si/?I...caID=19400
Kako začeti? Dober primer je anonimka iz RTV
www.pozareport.si/?I...caID=19400
sporočil: 1.951
Čestitke, dober komentar.
Žal je vse res. Gospod Fišer bi moral odstopiti, gospoda Furlana bi bilo treba odstaviti. Lepo bi bilo tudi, ko bi g. Zalar molčal, namesto, da vpije, kako nesposobno je tožilstvo. Spomnimo, da je ne samo postavil g. Fišerja, ampak je v času, ko je bila vlada že v odstopu, imenoval kup državnih tožilcev. Upam, da ni uporabljal istih kriterijev kot pri g. FIšerju in g. Furlanu, se pa bojim, da je.
Žal je vse res. Gospod Fišer bi moral odstopiti, gospoda Furlana bi bilo treba odstaviti. Lepo bi bilo tudi, ko bi g. Zalar molčal, namesto, da vpije, kako nesposobno je tožilstvo. Spomnimo, da je ne samo postavil g. Fišerja, ampak je v času, ko je bila vlada že v odstopu, imenoval kup državnih tožilcev. Upam, da ni uporabljal istih kriterijev kot pri g. FIšerju in g. Furlanu, se pa bojim, da je.
sporočil: 5.457
sledi finale:
Dejan bo suspendiran
fišer ne bo odstopil
prišlo bo do prave vstaje
pa ne take, kot so bile
dosedanje plačane "vstajice"
Dejan bo suspendiran
fišer ne bo odstopil
prišlo bo do prave vstaje
pa ne take, kot so bile
dosedanje plačane "vstajice"
sporočil: 1.951
Konji so plemenite živali, ki so celo spreminjale zgodovino
bojevanja. Prosim, ne mešajte jih v ta d...
sporočil: 149
Razloge za tako pozicijo gre iskati tudi v tem, da do svojega
položaja ni prišel zaradi trdega in uspešnega dela v svoji stroki,
ampak je to rezultat vez in poznanstev. Posledično tudi ne razume,
da lahko položaj izgubi zaradi delovne napake, temveč samo zaradi
morebitne napake na liniji odnosov do teh, ki so ga na položaj
postavili. Hkrati to tudi pomeni, da njegova prioriteta ni delo v
korist države, ki je formalno njegov delodajalec, ampak v korist
lobijev, ki so ga postavili.
sporočil: 230
Včeraj zvečer sem v oddaji Pogledi Slovenije izgubil živce. ... Generalnega državnega tožilca sem označil za bebca, kar gotovo ni lepo od mene.Kaj je Dejanček? Si se usrao u gaće?
"Generalnega državnega tožilca sem označil za bebca" - kakšna katastrofa!!!
Malo vas začnejo kazat po televizijah (vas - mislim na vse mladunce), pa se že bojite govorit resnico in reči bobu bob?
Tovariša "Ribiča" si označil za bebca!
A se bojiš, da te bo začel preganjat, kot onega mladeniča zaradi grafitov, ker žališ Partijo?
A po sedanji ureditvi vlada neposredno ne more prisiliti Fišerja k odstopu, saj je 41. člen zakona o državnem tožilstvu nejasen in je bil enkrat že poslan v presojo ustavnemu sodišču.Ne rabimo spreminjat 200 zakonov, da se rešimo takšnih in podobnih udbo-komunističnih spak. Potrebna je samo LUSTRACIJA. In kar naenkrat bo Slovenija očiščena raznih ribičov, maslešov in podobnih opranoglavcev ter njihovih omrežij na vseh področjih in nivojih. Dokler pa se tudi publicisti in izobraženci ne upate tega povedati na glas, pa bo tako kot je. Ali pa pričakujete da bodo državljani (kljub vsem medijskim in drugim spinom) rekli:
- ne priznavamo udbokomunističnih predsednikov
- ne priznavamo udbokomunističnih vlad
- ne priznavamo udbokomunističnih sodišč
- ne priznavamo udbokomunističnih tožilstev
- ne priznavamo udbokomunističnih poslancev
- ne priznavamo udbokomunističnih direktorjev in uprav državnih podjetij
- ne priznavamo udbokomunističnih paradržavnih institucij
- ne priznavamo udbokomunističnih itd. v nedogled
Potem boš še dolgo čakal in se medtem opravičeval raznim ribičem in lovcem...
sporočil: 3.223
Steinbuch,odlično povedano kakšen gnoj (moje mnenje)je Fišer.Samo
živce si pa le malo pozno izgubil.Moji živci so popokali,ko je še
večja potuhnjena baraba Zalar,z določenim ciljem (verjetno po
ukazu)postavljal na ključna mesta v pravosodju posebne v komunizmu
dresirane barabe.Če bi to počel v rednem roku vladanja bi še
razumel,da je dobil samo namig.Ker pa je to počel v roku izven
pristojnosti pomeni DOKAZ,da je vsa svinjarija,ki se dogaja pri
zaščiti kriminala vnaprej planirana.
sporočil: 1.493
" .... da generalni državni tožilec ne bo ravnal v duhu
zakona."
Sicer super članek, ampak g. generalnega državnega tožilca niti nihče ni spraševal po duhu zakona (v tem primeru to spraševanje niti ni potrebno, ker je zakon popolnoma jasen), temveč le po črki zakona (razlika med črko zakona in duhom zakona pa je več kot očitna in jasna!)!
Sicer super članek, ampak g. generalnega državnega tožilca niti nihče ni spraševal po duhu zakona (v tem primeru to spraševanje niti ni potrebno, ker je zakon popolnoma jasen), temveč le po črki zakona (razlika med črko zakona in duhom zakona pa je več kot očitna in jasna!)!
sporočil: 125
čas vnosa: 24.05.13 09:08
[Whiskey]In tudi Pličanič, kot prvi za vzor.
Pogledi so s prstom pokazali na vso bedo našega sodnega sistema. O Pličaniču ne bi izgubljal besed, ker je izpadel kot navaden vajenček. Potihoma sem od vas g. Steinbuch pričakoval, da boste enostavno povedali, da morata Fišer in Furlan takoj odstopiti.
sporočil: 4.944
Drama generala FišerjaEjga Dejan, đeneral Fišer nima nobene drame, ker še do dandanašnji ni dojel kaj pomeni pojem "objektivna odgovornost".
Generalnega državnega tožilca sem označil za bebca,
sporočil: 1.047
To, da si Fišerja poimenoval BEBEC, in ne slabše, se mi zdi, do
neke mere, celo prikupno. Problem je, kdo bo ta svinjak očistil in
postavil zdrave temelje? Tega poštenjaka, ki bi moral imeti tudi
svojo ekipo strokovnih poštenjakov v Sloveniji, NI!!!!! Ker očitno,
nismo sposobni, imeti in voditi svoje države, bi bilo smiselno, da
nas aneksira Avstrija, a se bojim, da so imeli balkancev v svoji
zgodovini dovolj.
Lp
Lp
sporočil: 1.886
"žal" se je izteklo tako, kot sem se najbolj bal: da imamo
pravosodni sistem nikakršen.
In TO je katastrofa te države.
In TO je katastrofa te države.
sporočil: 3.758
Glede Hilde je že skoraj vse povedano. Hilda je "mrtva" in tega se
tudi sama zaveda. Članek, kot skoraj vse kar napišeš, je odličen.
Dejan tokratno gostovanje v Pogledih si, za razliko od
predzadnjega, opravil z odliko!
Iztrgal sem dele dveh stavkov iz članka, ki jih bo treba na vseh nivojih začeti ponavljati in ponavljati, ker sta posledica in vzrok stanja v Sloveniji!!
Iztrgal sem dele dveh stavkov iz članka, ki jih bo treba na vseh nivojih začeti ponavljati in ponavljati, ker sta posledica in vzrok stanja v Sloveniji!!
... v kakšni zavoženi državi živim.
... do medijev (in posledično tudi javnega mnenja)Mediji in novinarji SO krivi, da so državljani Slovenije opranoglave opice, ki so s svojimi volilnimi glasovi na oblast nastavljali (in to še počno) mešanico nesposobnežev in barab. Tehtnica med nesposobnostjo in barabinstvom niha od političnega osebka do osebka različno.
sporočil: 549
Steinbuch, pa kje ti živiš? Generalnega državnega tožilca imenuje
F21 na predlog Milana Kučana, nekronanega kralja Slovenije. In ti
bi rad to spremninjal?!
sporočil: 2.252
btw,
po včeraj slišanih resnicah s strani gospe Štiblar, pričakujem, da se fišer@co javno opraviči zgoraj omenjeni gospe, in da ji iz LASTNEGA ŽEPA povrne kazensko 20% (!!!!!!!!!!) znižano mesečno plačo za obdobje celega leta !
z obrestmi vred !!
IN CENJENO GOSPO ŠTIBLAR, TAKO KOT VČERAJ ZVEČER PONOVNO PREDLAGAM ZA GENERALNO DRŽAVNO TOŽILKO !
za razliko od sluzave amebe fišerja, gospa premore j*ajca, predvsem pa POŠTENOST, in neizmeren pogum, da je vesoljni sloveniji pokazala stanje kumrofškega duha v našem krivosodju !!!!!
po včeraj slišanih resnicah s strani gospe Štiblar, pričakujem, da se fišer@co javno opraviči zgoraj omenjeni gospe, in da ji iz LASTNEGA ŽEPA povrne kazensko 20% (!!!!!!!!!!) znižano mesečno plačo za obdobje celega leta !
z obrestmi vred !!
IN CENJENO GOSPO ŠTIBLAR, TAKO KOT VČERAJ ZVEČER PONOVNO PREDLAGAM ZA GENERALNO DRŽAVNO TOŽILKO !
za razliko od sluzave amebe fišerja, gospa premore j*ajca, predvsem pa POŠTENOST, in neizmeren pogum, da je vesoljni sloveniji pokazala stanje kumrofškega duha v našem krivosodju !!!!!
sporočil: 8.684
Zadnja sprememba: anon-166469 24.05.2013 09:52
Vceraj si dobro povedal na Tv o Fiserju !!!
www.rtvslo.si/sloven...udi/246279 Preberite si se tole o
rdeckarskem Fiserju, taksni tipcki so po padcu DDR v Nemciji samo
se nocni vratarji v Zooloskem parku . Fiser - fuj in spokaj parazit
diktatorski !
sporočil: 2.252
ali se kdo sploh čudi, da je bil zgoraj omenjeni sociopat predlagan
s strani ex sluzavega türka ?
tipićen pohleven apartćik, zastrupljen s kumrofško indoktrinacijo, čista ameba, brez hrbtenice, marioneta , v svojem statusu "nadčlovek", ki ne prenese ama najmanjše kritike, navaden bebec, brez ja*jc, da bi si upal v vsaj eno tv soočenje, nedotakljiva butasta "elita" v zoni somraka .......
novinarja a-kanala je vprašal, če preizkuša njegovo inteligenco !!!
sprašujem ga, kako lahko preizkušaš nekaj, česar NI !
popolna bebavost je edini predpogoj, za nastop ministrskih mest v naši državi !
tipićen pohleven apartćik, zastrupljen s kumrofško indoktrinacijo, čista ameba, brez hrbtenice, marioneta , v svojem statusu "nadčlovek", ki ne prenese ama najmanjše kritike, navaden bebec, brez ja*jc, da bi si upal v vsaj eno tv soočenje, nedotakljiva butasta "elita" v zoni somraka .......
novinarja a-kanala je vprašal, če preizkuša njegovo inteligenco !!!
sprašujem ga, kako lahko preizkušaš nekaj, česar NI !
popolna bebavost je edini predpogoj, za nastop ministrskih mest v naši državi !