Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Potočnik: Ne želite si trojke
sporočil: 249
Verjemi komisar Rex, da si jo želim. Slovenija nujno potrebuje
uvoženo metlo. Ker tale skupina amaterjev, ki sebe imenuje vlada in
njihovi sorodniki prišepetovalci Slovenije niso sposobni urediti
niti jim zanjo ni mar.
sporočil: 61
Za dobrobit nase drzave je, da pride trojka cim prej in, da se
koncno naredi red. Proti prihodu so le zaposleni v javnem sektorju
ukljucno z nasimi politiki, ki namerno zavlacujejo in se bolj
skodujejo nasi drzavi, ker se bojijo, da bodo imeli potem nizje
place in veliko njihovih kolegov bo ostalo brez sluzb. Saj jaz jih
razumem, ampak s tako veliko porabo nasege in sposojenega denarja
naprej vec ne gre. To porabo javnega sektorja je treba skoraj za
polovico zmanjsat. In to lahko naredi le trojka. Vecina postenih
drzavljanov, ki imajo radi naso domovino, ki ne gledajo zgolj na
svojo osebno korist pa si zeli, da pride trojka cim prej.
sporočil: 933
jst sem vseskozi na minimalcu. al bojo tud minimalca znižal, al sam
une nad 1500 ojrov?? saj veste pr minimalcu šteje vsak cent.
sporočil: 215
Evropski večeri evropskega poslanca mokronoškega Lojzeta:
pravi odgovor, ob vsakem času, za vsako situacijo, za vsako temo ...
Kaj vse si nekateri domišljajo: da so napravili državo, sedaj so pa drugi krivi za razmere v državi ....
Značilnost evropskega poslanca: odlična plača in prodaja megle. Oni verjetno ne vidijo primerjave z bivšimi "zveznimi poslanci" in primerjave z "bivšo skupnostjo".
Človek se kar nekako utrudi od vseh teh "domoljubov".
pravi odgovor, ob vsakem času, za vsako situacijo, za vsako temo ...
Kaj vse si nekateri domišljajo: da so napravili državo, sedaj so pa drugi krivi za razmere v državi ....
Značilnost evropskega poslanca: odlična plača in prodaja megle. Oni verjetno ne vidijo primerjave z bivšimi "zveznimi poslanci" in primerjave z "bivšo skupnostjo".
Človek se kar nekako utrudi od vseh teh "domoljubov".
sporočil: 2.226
O ja jaz pa si želim pride trojka bo končno naredila red tam pri
tako imenovanem koritu ki se mu reče državna blagajna, da bo malo
disciplinirala in postavila na realna tla prepožrešne,neproduktivne
javno-sektorske mrhovinarje.
sporočil: 788
Mi, navadna raja, se trojke nimamo za kaj bati. Slabše nam
delavcem,nepriviligiranim upokojencem, brezposelnim ne more biti.
Bojte se jo vi, ki ste pri koritu in se napajate pri državnih
seskih. Vsi ostali pa trojko že imamo in to mafijsko Kučan,
Jankovič in Bratušek.Zato dobrodošla EU trojka in to čim prej, da
bodo tudi posvečeni skusili nekaj pomanjkanja. Škoda, da ne morejo
s seboj pripeljati še pravosodja, da bi vso to mafijo pospravili v
zapore.
sporočil: 1.622
Zadnja sprememba: anon-297611 20.04.2013 14:18
Po mojem bi Potočnik moral reči:Ne želimo si trojke, poznam programe.
Ne pa:
Ne želite si trojke, videl sem programe.
Se pravi, on ni del tistih, ki ga plačujejo in v Bruslju je očitno samo na obisku, ne pa v službi. In taka gnida potem od nas prejema 30.000 evrov na mesec.
Enfrice.
sporočil: 2.264
Prej ko pridejo narediti red, prej lahko živimo v upanju, da bodo
vsaj naslednje generacije lahko normalno živeli; vsi med 20im in
50im smo itak popušili.
sporočil: 32.766
Zadnja sprememba: najobj 20.04.2013 14:36
... "Stalno se tako zadolžujemo tudi v okoljskem smislu. Zgodba
je podobna finančni, a je potisnjena v ozadje, je pa ena ključnih
zgodb, ki je povezana s konkurenčnostjo evropskega gospodarstva v
Evropi," je dejal Potočnik in izpostavil, da prihodnost Slovenije
ne sme biti ogljična. ...... čuj, kaj nisi ti pred kratkim sredi Ljubljane razlagal, da v Sloveniji primanjkuje vode in da je zato treba z vodo šparat ... khmm, in ob tem sploh nisi utegnil pogledat skozi okno, da bi opazil, da je celo Slovenijo dobesedno zasulo s snegom in potem še zalilo z dežjem, ha ? ...
P.S.: fajn bi bilo, če bi nekdo totemu evropskemu okoljskemu komisarju Janezu Potočniku povedal, da naj on raje predava v Bruslju in da naj za svoja modrovanja tam lepo kasira tistih dvajset ali trideset tisočakov ali kolikor že ima plače, v Sloveniji pa naj bo tiho, ker je on le še eno birokratsko budalo iz paralelnega sveta, ki pove glupost vedno, kadarkoli odpre svoje požrešne lape ...
sporočil: 3.048
[najobj]Prijatelj, motiše se. Za svoje lupetanje o zategovanju pasu dobi 1,2 mio letno...
P.S.: fajn bi bilo, če bi nekdo totemu evropskemu okoljskemu komisarju Janezu Potočniku povedal, da naj on raje predava v Bruslju in da naj za svoja modrovanja tam lepo kasira tistih dvajset ali trideset tisočakov ali kolikor že ima plače, v Sloveniji pa naj bo tiho, ker je on le še eno birokratsko budalo iz paralelnega sveta, ki pove glupost vedno, kadarkoli odpre svoje požrešne lape ...
www.24ur.com/novice/...evrov.html
sporočil: 1.284
Kdo v Sloveniji je sposoben znizat place za 25 % in ukinit visek
obcin ?
Nihce,zato je trojka neizbezna.
Postavit se je treba na realna tla.
Realna tla so taksna,denar ne pada z neba.
Previsoko smo leteli Slavenci,previsoko.
Nihce,zato je trojka neizbezna.
Postavit se je treba na realna tla.
Realna tla so taksna,denar ne pada z neba.
Previsoko smo leteli Slavenci,previsoko.
Slovenci niso previsoko leteli, le vzpenjali se niso na realnih
osnovah, ampak na ponarejenih. Zato imajo sedaj težave, ko je treba
spoznati, da socijalna demokracija ne rešuje ničesar, ampak je samo
drugo ime za organiziran kriminal in korupcijo.
Enfrice.
Enfrice.
sporočil: 470
Kdor si svoj denar služi sam in s svojim delo se trojke nima kaj
bati. Bati pa se jo morajo zajedalci v javni upravi in razni kvazi
kulturniki in kvazi umetniki.
sporočil: 32.766
Zadnja sprememba: najobj 20.04.2013 15:05
[naporen]... evo, naj se mu zatakne v njegovem požrešnem gobcu čisto vsak evro posebej, ki jih odžira glih tistim, ki jim on brez najmanjšega sramu soli pamet, kako naj za razliko od njega samega in ostalih bruseljskih birokratov ti reveži še bolj varčujejo ...
> [najobj]
> P.S.: fajn bi bilo, če bi nekdo totemu evropskemu okoljskemu komisarju Janezu Potočniku povedal, da naj on raje predava v Bruslju in da naj za svoja modrovanja tam lepo kasira tistih dvajset ali trideset tisočakov ali kolikor že ima plače, v Sloveniji pa naj bo tiho, ker je on le še eno birokratsko budalo iz paralelnega sveta, ki pove glupost vedno, kadarkoli odpre svoje požrešne lape ...
Prijatelj, motiše se. Za svoje lupetanje o zategovanju pasu dobi 1,2 mio letno...
www.24ur.com/novice/...evrov.html
sporočil: 2.617
Seveda si ne želimo trojke. Je pa še vedno bolje, da kolo vodi
trojka, kot pa stari akterji iz CK-ja, UDBE, SZDL-ja...itd. Bolje
predvsem za mlajšo in najmlajšo generacijo.
sporočil: 4.775
Ne želite si trojke, videl sem programe pravi Potočnik. Ko sem jaz
videl programe naših političnih strank sem v njih videl trojko.
sporočil: 48.253
[13121]Potocnik ima prav, iz odzivov na forumu se vidi, da slovenci v glavnem sploh pojma nimajo, kako radikalno se spravi trojka delati reforme.
jst sem vseskozi na minimalcu. al bojo tud minimalca znižal, al sam une nad 1500 ojrov?? saj veste pr minimalcu šteje vsak cent.
Seveda bo sel minimalec dol, razmerje plac v sloveniji med predsednikom drzave in cistilko je 1:6, imamo pa 120.000 brezposelnih, ce se ne motim.
Seveda bodo morale iti dol place v JS, ampak kot je nekdo ravno tu ze racunal (in sem ze prej enkrat racunal sam), niti 50% znizanje plac ne zapolni luknje v proracunu. Zato bodo SEVEDA morale iti dol tudi penzije.
In niti to ne bo resilo proracuna, sploh ko se pospesi deflacijska spirala, zato bo moralo biti konec tudi z raznimi subvencijami gospodarstvu, mocno se bo verjetno tudi znizala tudi poraba, tako da bo tudi zasebni sektor kmalu obcutil trojko, in to ne na pozitiven nacin, vsaj nekaj naslednjih let ne.
Ce se minimalna placa ne bo znizala radikalno (npr. na 400 EUR neto), bo slovenija dozivela eksplozijo brezposelnosti tam proti 160.000-180.000 brezposelnih, kar bo potopilo tako penzijsko blagajno kot zdravstveno blagajno, zato bodo penzije morale se bolj dol - za 30-50%, zdravstvo pa bo slo na precej nizji nivo storitev (zdravniki, tisti ki bodo lahko, bodo sli s trebuhom za kruhom)
Sedaj si pa to shranite in se slisimo cez dve leti, da vidimo, ce sem imel prav.
sporočil: 1.413
[ognjenorezilo]
upss .. da ne bo zdrsnil na lestvici slo top pingwini
Glede te lestvice, me še vedno zanima če je vzorec oseb vedno isti. Tako se mi zdi, glede na rezultate.
Ker prvi je vedno aktualni predsednik, drugi Žerjav, tretji pa Potočnik. Bivšega predsednika Tureka, pa ne omenjajo več, kaj ni več priljubljen ? Aja pa pogrešam lestvico najmanj priljubljenih? Kaj če bi ene mesec spraševali po nepriljubljenosti?
sporočil: 6.657
Napoved je dokaj točna, toda sedaj živimo na puf in tudi
vzdrževanje trenutnega stanja nas pripelje še do hujšega konca kot
že začnemo dejansko zniževati stroške (ne varčevati, ampak trošiti
toliko, kolikor ustvarimo).
Višje plače JS nas niso rešile (2008-2010, ko so se celo zviševale, zraven pa tudi zadolževanje), torej tudi znižanje na realna tla ne bo usodno.
Višje plače JS nas niso rešile (2008-2010, ko so se celo zviševale, zraven pa tudi zadolževanje), torej tudi znižanje na realna tla ne bo usodno.
sporočil: 4.775
Zadnja sprememba: anon-184333 20.04.2013 17:13
[e-enfrice]To ni navadna gnida ampak komisar. Tudi titosledec Janša je bil gnida komisar, ko je maširal v avnojsko Jajce in discipliniral mladince. Politkomisarske GNIDE se vedno distancirajo od ljudi, ker GNADE vidijo samo sebe. Njihov moto je vsi za enega eden zase.
Po mojem bi Potočnik moral reči:
Ne želimo si trojke, poznam programe.
Ne pa:
Ne želite si trojke, videl sem programe.
Se pravi, on ni del tistih, ki ga plačujejo in v Bruslju je očitno samo na obisku, ne pa v službi. In taka gnida potem od nas prejema 30.000 evrov na mesec.
Enfrice.
sporočil: 2.667
[Astronavt]in zraven tega kar naprej mahajo s policisti in medicinskimi sestrami . Najprej naj očistijo razbohoteno državno upravo po številu , plačah in oblastnosti od vrha navzdol .
>Potočnik: Ne želite si trojke, videl sem programe
To lahko skrbi samo sindikaliste in delavce v javnem sektorju, zaposlenih v privatnem sektorju (ki ne poslujejo z državo) in brezposelnih to ne skrbi.
[dani14]absolutno ne, jaz sem preprican da se da in je treba place v JS radikalno znizati. obenem pa matematika pravi, da to ne bo dovolj, in da bo treba zarezati v zivo po celem proracunu, hudo mocno v penzije, minimalc bo moral iti dol, da se zacne nizati brezposelnost (klinc, v koncni fazi bo moral iti minimalc tako dalec, da doseze produktivnost tistih, ki so brez sluzbe - to nam bo nedvomno razlozila trojka)
Napoved je dokaj točna, toda sedaj živimo na puf in tudi vzdrževanje trenutnega stanja nas pripelje še do hujšega konca kot že začnemo dejansko zniževati stroške (ne varčevati, ampak trošiti toliko, kolikor ustvarimo).
tisti, ki vabijo trojko so spet padli na finto Janseve propagande, ko je dejansko z ZUJFom samo pumpal sebi popularnost, prisparal pa prakticno nic.
Sedaj upajo, da bo prisla "sveta trojka", udarila po javnem sektorju, slovenija pa bo potem kar zacvetela. to so evidentno ljudje, ki ne znajo racunati. ze tega ne znajo izracunati, da za nekonkurencnost ljudi na minimalcu ni kriv JS (ker se tam pobere absolutno premalo davka in prispevkov, glede na ostale davcne stopnje).
Zadnja sprememba: anon-297611 20.04.2013 18:26
Problem slovenske ekonomije in politike je v razumevanju odprtega
trga. Tukaj še vedno vsi mislijo, da je vse možno, da lahko
delavec, tako kot v Nemčiji leta 1946 vzame torbo z orodjem in gre
po deželi, veselo kasira in če bo priden bo čez slabih deset let že
imel svojo firmo. Moč vpliva tega filma se je od leta 1946
drastično zmanjšala po vsej Evropi in zlasti za delavce celo niš ni
več na voljo, kaj šele da bi lahko izbirali področja, kot je to
bilo možno včasih. Trg je praviloma odprt samo še v znanosti in še
tega je v Evropi malo. Vse ostalo je regulacija. Ta je toliko
dobra, kolikor dobro izobrazbo imajo regulatorji in kolikor se jih
kontrolira.Brez dvoma pošastno spoznanje za veliko nanovo izobraženih Slovencev. Ampak tako je. Evropa bo slovenskemu precenjenemu neznanju znižala ceno in določila novo ceno znanju. In samo na tej osnovi bo delo lahko pridobilo ceno, ki mu gre.
Enfrice.
[dob]Osebno je moje prepricanje, da bo se slabse, samo stevilk ne bom navajal, ker potem folk vidi cifre, jih primerja s svojim sedanjim standardom in mi useka minus samo zato ker si predstavlja da "tako slabo pa ze ne bo".
Tole si lepo napisal, prav sveže je bilo prebrati nekaj tako resničnega.
Kajti tisto, kar dobimo na televiziji, je samo nakladanje in sprenevedanje.
Dejstvo je (krasni grafi, ki jih je dala nekaj dni nazaj rava), da se je z vstopom v ERM2 slovenija odcepila od neke dolgoletne normalnosti, kar se tice potrosnje (s tem pa je prisla tudi nenormalna rast plac, penzij in vseh ostalih prihodkov).
Moje mnenje je, da se bomo vrnili po cifrah tam na leto okrog 2003, stevilke o visini plac takrat in vse ostalo, si pa lahko zainteresirani kar sami izbrskajo. In upostevajo da je bila inflacija v nemciji v tem casu relativno nizka (nic ne pomeni jamrati o visji inflaciji v sloveniji v tem casu, ce bomo sli po nemskem receptu, bo masivna deflacija ob znizevanju plac dosegla to, da bo koncni efekt taksen, kot ce se ne potrosnja in ne inflacija ne bi nikoli odcepili od nemske).
Aha, grafi c/o rava, slovenije ni not, ampak smo verjetno nekje vsredi:
libertystreeteconomi...970c-450wi
sporočil: 120
Dobro, lepo je da g. pride sporočiti, da naj se pazimo TROOKEGA
HUDIČA (btw jaz z njim nimam nobenih problemov). Izjave (lahko so
iztrgane to je problem komentatorja) me spominjajo na določene
ljudi, ki pridejo takrat, ko je treba groziti (v tujem interesu)
ali pa ko je že vse opravljeno. Takih ne potrebuje SLO, ker jih
imamo že doma. Plače dol, varčevanje, ne boste več mogli iti za dva
tedna na počitnice, ipd. nima nobenega smisla. Naša družina je
osveščena, tudi ekološko kolikor je mogoče, tudi travo lahko
preoblikujemo v vrt, pa kaj. Če je vizija, potem je tudi želja in
motivacija, samo fantje in punce naj se nehajo igrati monopoli.
2050 leta pa g. vas in mene ne bo več, pa verjetno bo pouk
geografije popolnoma drugačen. Skreirala ga bo 1% elita, z vami ali
brez vas in mene.
sporočil: 5.518
Priljubljeni Potočnik je izrekel besede, ki bi jih g.Veber označil
kot veleizdajo. Kaj je sedaj to? Postaja Slovenija dežela
veleizdajalcev?
sporočil: 7.885
[bc123a]Ti boš vedno imel prav, ker si dobil fiksno idejo, da so problem minimalne plače.
Ce se minimalna placa ne bo znizala radikalno (npr. na 400 EUR neto), bo slovenija dozivela eksplozijo brezposelnosti tam proti 160.000-180.000 brezposelnih, kar bo potopilo tako penzijsko blagajno kot zdravstveno blagajno, zato bodo penzije morale se bolj dol - za 30-50%, zdravstvo pa bo slo na precej nizji nivo storitev (zdravniki, tisti ki bodo lahko, bodo sli s trebuhom za kruhom)
Sedaj si pa to shranite in se slisimo cez dve leti, da vidimo, ce sem imel prav.
Če upoštevam neto 400 in zdaj je 578, recimo da je razlika v bruto tam okoli 200 evrov in da jih minimalno plačo dobiva 45.000, potem je to tam okoli 10 milijonov, ali 10 Kramarjevih odpravnin.
Zdaj če primerjaš samo minimalne plače in nagrade in odpravnine, potem se že tukaj pokaže kaj ima večjo težo, da ne govorim o tem kdo je kaj bolj zaslužil.
Heh, 10 milijonov v celem gospodarstvu, pa naj bi zaradi tega vse propadlo.
In zdaj hočeš ti povedati, da recimo če dve firmi opravljata isto dejavnost ali 2 spja, da bo oni ki da več od minimalne plače potem obvezno propadel ? Prej bo propadel oni, ki daje minimalne plače, ker je manj sposoben.
Zdaj se je treba samo vprašati, ali je problem v slabem vodstvu, ali so problem minimalne plače. Zdaj če onemu uspe, ki da več od minimalnih plač, potem je krivo vodstvo in bi bilo onim tudi treba znižati plače, samo ponavadi imajo ravno oni plače, ki izstopajo.
Pa če vzameš gradbeništvo. Verjetno če bi bile plače 400 evrov, potem ne bi propadli. Samo luknjo v bankah so pa pustili tako, da bi bila lahko minimalna plača tudi čez 1000 evrov. :) Ja in Zidar je imel "najnižjo" plačo od menedžerjev, pa Hilda tudi verjetno.
Ma daj vsega skupaj 10.000.000. Zdaj če samo pogledaš koliko subvencij država zmeče v firme, potem bi lahko tudi to razliko subvencionirala recimo. Se spomniš, kako je Pahor subvencioniral celo one na zavodu do 100% plače.
Zdaj da bi minimalno plačo znižal na 400 je nerealno, vsaj država bi morala subvencionirati razliko. Pa lahko kar iz onega kar pobere preko elektrike, višjih trošarin, komunale itd.
Ne more država vse to višati, minimalne plače bi pa znižala, kako pa bodo ljudje potem to plačali. Pa v bistvu ravno s tem država dela inflacijo, potem se pa zaradi tega zvišajo tudi minimalne plače in seveda tudi penzije.
Tako da potem to breme pade tudi na realni sektor. Za deflacijo se pa ni treba bati, lahko še podražijo elektriko, ogrevanje...., pa je ne bo.
Mimogrede kaj je z onim nekim novim davkom na elektriko ? Ta bo ene firem stal par miilijonov, to je dosti več kot pa minimalne plače. A zaradi tega pa ne bo nič propadlo ?
[fiston]Sploh ni to point. Imamo 120.000 ljudi, ki ob sedanjem minimalcu ne dobijo sluzbe. To pomeni, da je previsok. (prvic)
Ti boš vedno imel prav, ker si dobil fiksno idejo, da so problem minimalne plače.
Če upoštevam neto 400 in zdaj je 578, recimo da je razlika v bruto tam okoli 200 evrov in da jih minimalno plačo dobiva 45.000, potem je to tam okoli 10 milijonov, ali 10 Kramarjevih odpravnin.
Zdaj če primerjaš samo minimalne plače in nagrade in odpravnine, potem se že tukaj pokaže kaj ima večjo težo, da ne govorim o tem kdo je kaj bolj zaslužil.
Heh, 10 milijonov v celem gospodarstvu, pa naj bi zaradi tega vse propadlo.
Drugic, ko bodo place sle dol, bo tale uravnilovka, ki jo imamo tako v JS kot v ZS postala naravnost kubanska.
Ce bos "uradniku III" znizal placo na 600 EUR, je cistilka ne bo mogla imeti 570, je to verjetno jasno?