Izbrani forum: Nepremičnine

Izbrana tema: Rezervirano stanovanje so prodali drugemu, kaj lahko storim?

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

perom sporočil: 91
[bondy]
Vinci verjami da nisem zastrikal... stvar sem zelel obelodaniti v Financah, ker je bila tako grozljiva in sem zelel opozoriti druge... tudi glede nasega sodstva...zal ni bilo interesa. Verjemi da sem zaradi zapletenosti primera celo dal kazensko ovadbo.
Povej, a si dobil vrnjeno provizijo, ki si jo placal agenciji?
In se nekaj, a ti je pogodbo sestavila agencija? Ker, ce je v pogodbi izrecno pisalo, da mora biti nepremicnina vpisana v ZK (ali podobna formulacija), potem si verjetno na predvideni datum izpeljave posla krsil pogodbo, kar je bil njihov razlog za odpoved pogodbe.
Po moje v tej debati ne razpolagamo z vsemi informacijami, da bi lahko ugotovili zakaj je sodisce tako odlocilo.
Bolj bi me skrbelo, ce si je agencija zadrzala svojo provizijo, ker to pomeni, da lahko s takim pristopom (fingirani kupec, sklenitev pogodbe, prejem provizije in na koncu razveljavitev pogodbe) ostrizejo ne samo tebe, temvec se neskoncno stevilo drugih prodajalcev.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2090964

Strani: 1

anon-72566 sporočil: 3.465
Zadnja sprememba: anon-72566 18.04.2013 23:06
Ne. Ko sem pisal na trzno inspekcijo sem bil kot kaze prepozen s prijavo; naivno sem mislil da bo to razcistilo sodisce. Pogodbo je sestavila agencija (sam sem bil tu naiven > mislil sem da gre za nek standardiziran obrazec) in bilo je napisano da morajo biti listine sposobne za vpis v ZK, kar lahko dokazem da so bile, saj je bila nepremicnina vprasana v ZK kak mesec kasneje.

Strani: 1