19 min
To je nova evropska komisija. Kdo jo sestavlja, kaj prinaša?
40 min
Furs se je spravil na stare prodaje lastnih deležev. Na kaj opozarjata davčna svetovalca Simič in Pojbič? 2
46 min
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
1 ura
Isabel Schnabel za Bloomberg: ECB mora biti previdna pri zniževanju obrestnih mer 1
1 ura
Računsko sodišče: Zpiz je lani v vsaj 66 primerih nepravilno določil in izplačal pokojnino
2 uri
Sami donirajte dohodnino, da po svoji izbiri tega ne bo storila vlada 1
2 uri
To so najvplivnejši slovenski pravniki 2024 1
3 ure
Nacionalizacija družinske srebrnine in drugi nesmisli 4
3 ure
NASVET Nove standardne klasifikacije dejavnosti – kaj morate storiti v podjetjih?
3 ure
MDR – ena najboljših rešitev za zagotavljanje kibernetske varnosti (Oglas)
4 ure
Furs poziva: če ste prijavljeni na eVročanje, ne pozabite poslati elektronskega naslova
4 ure
Boštjančič za Bloomberg o kriptovalutah in IFI, nepremičninskem davku in novi izdaji ljudskih obveznic 3
4 ure
Trump bo na položaj trgovinskega predstavnika ZDA imenoval Jamiesona Greera
5 ur
Kako je lahko Zasavje zgled pravičnega prehoda ostalim evropskim regijam (Oglas)
5 ur
Pelinkovec ultimus – najnovejša grenčica z dovršenim okusom
6 ur
Ptujska zadruga razmišlja o energetski skupnosti 1
8 ur
Mahle bo vodil konzorcij za razvoj vodikovih pogonov za gradbene in kmetijske stroje
10 ur
Upad obrestnih mer: se Mojci že splača refinancirati stanovanjsko posojilo? 3
10 ur
Zakaj naj bo kibernetska varnost strateška naložba, ne strošek
15 ur
Izrael in Hezbolah sta dosegla dogovor o prekinitvi ognja, pravi Biden 1

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kruti, vase zagledani, omejeni Slovenci

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

anon-198677 sporočil: 345
[#2088914] 17.04.13 10:50
Odgovori   +    2
Američani bi prodali še lastno mater, če bi lahko. Njihov skorumpiram kapitalizem se lahko postavi ob bok skorumpiranemu komunizmu. Isto sranje, drugo pakovanje. 11. september ali zadnji teroristični napad v Bostonu je zgolj kolateralna škoda neusmiljenega kapitalizma, ki postavlja denar pred človeka, naravo in živaljo.
ivon sporočil: 1.349
[#2088919] 17.04.13 10:52
Odgovori   +    6
Če bi o zadevi vsaj stekel javni diskurz, bi bila to že pot do morebitnih sprememb. Tako namreč ne gre več naprej. Nočem več, da me je sram biti Slovenec in del slovenstva.
V Sloveniji teče najpogosteje javni diskurz med isto-podobno mislečimi osebki leve kontinuitete (najbolj izrazit primer je oddaja Studio City), zato sem pesimistična glede morebitnih sprememb. Politike in pristaše "desne" provenience obravnava večina medijev-novinarjev in medijsko vplivnih t. i. intelektualcev kot družbeno "zaostale," ruralne, manj izobražene prebivalce. Ne kot drugače misleče, ampak celo kot svoje sovražnike, kar posplošijo kar na sovražnike naroda. Vemo, kje so še nedavno v zgodovini (v totalitarizmu) le ti končali!
Nič nas-jih ni zgodovina naučila! Tudi mene je sram.
anon-297107 sporočil: 330
[#2088922] 17.04.13 10:53
Odgovori   +    0
Najbrž Korejci ne trpijo, ko umirajo od lakote. Butec!
anon-283254 sporočil: 137
[#2088926] 17.04.13 10:53
Odgovori   +    4
Tudi mene zgrozi vsakič, ko berem "strpne" komentarje najinih sodržavljanov. Zgrozi me že ob misli, da je nekdo sploh sposoben razmišljati tako izprijeno.
Za današnje stanje so krivci in vzroki stare 70 let. V imenu komunizma so lenuhi, prestopniki, kriminalci med drugo sv. vojno in po njej iz čisto egoističnih, psihopatskih in živalskih nagonov pobili in pregnali na desettisoče zavednih, domoljubnih, intelektualnih in bogatih Slovencev in Slovenk.
In, voilá, ti psihopati in kriminalci brez morale, etike in poštenosti so nam zavladali. Ogromno dela, truda in denarja so vložili v različne sisteme pranja možganov, njihovi potomci pa niso podedovali drugega kot nepoštenost in nemoralnost svojih staršev.
anon-226535 sporočil: 2.703
[#2088931] 17.04.13 10:56 · odgovor na: Gustl (#2088907)
Odgovori   +    2
[Gustl]
> [prec]
> ne vem tocno na kaj ciljas s "posebnost"
>
> ce na prvi stavek; ne nisem preprican, zato sem napisal drugi stavek;)
>
> ce pa si meril na drugi stavek, pa samo sklepam, nisem pa preprican. vem pa, da ti drugod spustijo veliko manj skozi kot v slo. pa niti ne omenjam kar naj bi bil(ali je bil) v slo mainstream: stranisca delo ali zaprt oddelek dnevik.

Nanašal sem se na to, da naj bi drek med spletnimi komentarji bil posebnost SLO. Menim, da niti ni. Se ga pa res dlje tolerira, kot marsikje drugod po svetu.

Lahko pa da sem kaj narobe razumel tvoj post.
dejstvo je da je v slo veliiiko(eufemizem) vec dreka kot drugod. govorim o mainstream portalih kar se tice oblikovanja javnega mnenja. to je fakt.

zakaj je tako pa lahko jaz samo spekuliram. mogoce pac zato, kjer drugod svoj drek za razliko od slovenije skrbno tiscijo v kanalizaciji(moderiranje).

je pa se nekaj treba upostevat; gnev take vrse je nabolj prisoten v revnejsih depriviligiranih slojih. ti so veliko stevilcnejsi v sloveniji kot na zahodu.
anon-29662 sporočil: 1.335
[#2088936] 17.04.13 10:58 · odgovor na: anon-198677 (#2088914)
Odgovori   +    5
[Tutankamon21]
Američani bi prodali še lastno mater, če bi lahko. Njihov skorumpiram kapitalizem se lahko postavi ob bok skorumpiranemu komunizmu. Isto sranje, drugo pakovanje. 11. september ali zadnji teroristični napad v Bostonu je zgolj kolateralna škoda neusmiljenega kapitalizma, ki postavlja denar pred človeka, naravo in živaljo.
Iz katerega tisočletja BC si pa ti ven zlezu?
brabru sporočil: 632
[#2088945] 17.04.13 11:00
Odgovori   +    2
Kaj je že bil razlog za napad na Irak ?? Orožje za množično uničevanje ?? So ga dobili ???
Ali je kdo odgovoril kako lahko "pilot" ki se izobražuje na Cesni 6 mesecev zadane z tisto gromozansko kravo WTC ???
Nemški vojaški piloti pravijo da to ni možno pod NOBENIM pogojem.
Dragi Mitja odovore prosim.
anon-204129 sporočil: 572
[#2088954] 17.04.13 11:04
Odgovori   +    2
Pridružujem se napisanemu.
anon-76818 sporočil: 4.031
[#2088957] 17.04.13 11:05
Odgovori   +    7
Če kaj zamerim Janši, mu zamerim, da že v prvem mandatu ni izvršil ireverzibilne razprodaje vseh udbovskih medijev tujim lastnikom.

Če bi takrat to storil, bi bila Slovenija danes bistveno bolj normalna družba.

Če bo še kdajkoli katerikoli normalen demokrat dobil takšno priložnost, mu mora biti to prioriteta. Samo razprodati in ne gledati nazaj.
ivon sporočil: 1.349
[#2088958] 17.04.13 11:05 · odgovor na: anon-226213 (#2088859)
Odgovori   +    1
Zato ti bom šele na koncu povedala, da se ne strinjam s tem, ko Slovence tako grdo zašimfaš zaradi njihovih pisanj o tem novem “napadu” v Ameriki................
Nekaterim pa tudi na misel ne pride, da bi se šli “na lepem prijazne”! Ljudje morajo preživeti s po 200 evri mesečno!
Komentatorji in veliko Slovencev o katerih govori avtor ne živijo s skromnimi sredstvi, ampak so večinoma dobro pitani iz državnega proračuna!!!
anon-232414 sporočil: 71
[#2088961] 17.04.13 11:07
Odgovori   +    6
Sorry Mitja, zame, ki gledam na zadevo z razdalije (iz s komunizmom obremenjene Slovenije), mi je ameriški pogled na zadevo bil vedno nerealen. Terorizem je posledica, poboji neuravnovešenih morilcev so posledica, visoka stopnja samomorov v urejeni Švedski so posledica. Ne pozabi da ima palica dva konca.
To, da so mediji polni slik umrlih američanov, da, če hočeš, lahko izveš vse o njihovih družinah, mi gre na bruhanje.
Vsi vemo, da bo Amerika za zaščito svojih interesov zrušila vse, kar jim je na poti. Države padajo, pod bombami brezpilotnih letal umirajo tudi otroci... saj to vsi vemo, ampak to bomo spregledali in terali naš way of life dalje. Koga brigajo te žrtve? Resnica je prikrita, spreobrnjena, PR obdelana. Pa saj podobno delajo tudi v S. Koreji. Malo bolj radikalno.
Prodajanje ameriškega pogleda drugič zadrži zase. Če te je sram, zaprosi za ameriško državljanstvo in si spremeni identiteto.
Če je naša preteklost naše breme, je žalostno, da tisti, ki to pišete, niste rešitev. Dokler se bodo leve in desne vlade šle pink-ponk (vključno z ljudstvom), namesto da bi tekle šprint naprej, bomo tam, kjer smo. Vsi. Levi in desni.
macon sporočil: 12.861
[#2088966] 17.04.13 11:07 · odgovor na: anon-166923 (#2088639)
Odgovori   +    2
[bendzzi]
Zelo mi je žal, če vas je sram biti Slovenec, ampak to je vaš osebni problem; lahko se slovenstvu odpoveste.
Zelo mi je žal, če se iz komentarjev ljudi izliva cinizem; lahko le izrazim razumevanje, saj se bolečina in brezizhodnost navadno izrazita skozi ogorčenje in cinizem.
Zelo mi je žal, da ni nikogar, ki bi rekel: žal nam je, da se prizadetost in zasljepljenost ljudi izražata skozi ubijanje nedolžnih; obljubimo, od danes naprej bomo spremenili našo politiko, ne bomo več z brezpilotnimi letali pobijali nedolžnih otrok v Avganistanu itd ..., ampak bomo postali svetilnik solidarnosti, enakosti in enakopravnosti, sodelovanja in spodbujanja razvoja povsod, kjer je razvitost manjša kot pri nas, ob popolnem sprejemanju različnosti v verskih prepričanjih.
Glede na to, da nisi sposoben niti pravilno napisati Afganistan, je vseeno, če nič ne napišeš.

Kaj lahko pričakujemo od shizofrenega sprevrženega naroda, ki laž in kriminal goji kot vrednoto, ki na stotine izkopanih okostnjakov in mumij po jamah in rovih pol ure stran od njih z nasmeškom izgovarja: "Še premalo so jih."

Nova vlada je očitno izraz teh ljudi, mediji in kreatorji javnega mnenja, šolski sistem, sodstvo, državno gospodarstvo, vse je izraz točno takih ljudi. Eh, ti ljudje potem sicer sanjajo zahodni standard, vendar revčki prizadeti, tega ne bo. Visok standard je produkt ravno nasprotnih odnosov in vrednot od vaših. Za vas bo revščina in beda pa bič gospodarja. Prav je tako.
anon-35163 sporočil: 30.643
[#2088967] 17.04.13 11:07
Odgovori   +    5
Naj na tej točki omenim, da je skoraj narodni konsenz povprečnega podalpskega Slovana, da je napade 11. septembra izvedla Busheva administracija kot pretvezo za napad na Irak in Afganistan. Pomanjkanje kakršnih koli dokazov je irelevantno, prav tako absurdnost takšnih trditev ne omaje našega trdnega prepričanja.
Pri tej stvari ne gre za prepričanje, ampak za dokaze, predvsem pa zgodovinske izkušnje. Vsi "uradni" razlogi za napadalne vojne in krčenje državljanskih pravic dosedaj so bili sfabricirani ali zlagani. Zakaj bi bil 9/11 izjema?

Kar pa se dokazov tiče... dokazov, ki postavljajo uradno teorijo zarote (tisto o skrivni mednarodni zarotniški organizaciji ninđa ugrabiteljev z olfa nožki) je več kot dovolj. Medtem pa je dokazov, ki bi govorili njej v prid, bore malo. V glavnem so to trditve raznoraznih anonimnih funkcionarjev in špijonov ter poročilo neke politične preiskovalne komisije, ki so se mu še avtorji javno odrekli češ da so bili nategnjeni. Direktor tiste komisije je doktoriral iz fabriciranja javnih mitov.

Kaj je torej tu absurdno?
Zadnja skupina so tisti najbolj pretresljivi komentatorji. Tisti, ki odkrito priznavajo, da jim je všeč, ko kdo izvede napad na ZDA in uživajo v trpljenju, češ da so si ga »Američani zaslužili«. Ljudje, ki uživajo, ko nekdo sredi športne prireditve nastavi bombo z železnimi opilki, da bo le ta povzročila karseda veliko razdejanje med civilisti. Uživajo, ko slišijo, da je med preminulimi tudi 8-letni otrok ter da še eden dveletni grozovito pohabljen leži v kritičnem stanju.
Ti so pa res blazno reprezentativni.
Stvari, ki jih opisujem, niso mnenja skupine slabo informiranih tepčkov. Tudi v ZDA skupine čudakov in navdušencev nad teorijami zarot trdijo, da so si 11. september zagodli sami, [ glej spodaj ] Le da jih tam nihče ne jemlje resno.
Seveda. Ko je država v vojni, je domoljubna dolžnost slehernika, da se dela kot da verjame vojnim lažem in ozmerja z norim teoretikom zarote vsakega, ki se ne. Ampak ta vojna ni naša in vsaj zase lahko rečem, da na tako hujskanje ne mislim padat.
da je Hugo Chavez rešil stradajoče Venezuelce pred imperialističnim kapitalizmom in da Kim Jong Un živi v nedotakljivem komunističnem raju skupaj s svojim srečnim delovnim ljudstvom
Kdor ne verjame v ninđa teroriste z olfa nožki je za Kima in Chaveza in kar je še tega. Brihten namig, ni kaj.
Z nami in našo kolektivno narodno psiho je nekaj hudo narobe in čas je, da se zazremo vase. Tudi pot, dolga tisoč milj, se začne s prvim korakom. Če bi o zadevi vsaj stekel javni diskurz, bi bila to že pot do morebitnih sprememb. Tako namreč ne gre več naprej. Nočem več, da me je sram biti Slovenec in del slovenstva.
Obstaja rešitev. Poglej ta video in se hipnotiziraj v jodlerja:

www.youtube.com/watc...hsXCN_c1AU
macon sporočil: 12.861
[#2088969] 17.04.13 11:09 · odgovor na: anon-166923 (#2088639)
Odgovori   +    1
[bendzzi]
Zelo mi je žal, če vas je sram biti Slovenec, ampak to je vaš osebni problem; lahko se slovenstvu odpoveste.
Zelo mi je žal, če se iz komentarjev ljudi izliva cinizem; lahko le izrazim razumevanje, saj se bolečina in brezizhodnost navadno izrazita skozi ogorčenje in cinizem.
Zelo mi je žal, da ni nikogar, ki bi rekel: žal nam je, da se prizadetost in zasljepljenost ljudi izražata skozi ubijanje nedolžnih; obljubimo, od danes naprej bomo spremenili našo politiko, ne bomo več z brezpilotnimi letali pobijali nedolžnih otrok v Avganistanu itd ..., ampak bomo postali svetilnik solidarnosti, enakosti in enakopravnosti, sodelovanja in spodbujanja razvoja povsod, kjer je razvitost manjša kot pri nas, ob popolnem sprejemanju različnosti v verskih prepričanjih.
Glede na to, da nisi sposoben niti pravilno napisati Afganistan, je vseeno, če nič ne napišeš.

Kaj lahko pričakujemo od shizofrenega sprevrženega naroda, ki laž in kriminal goji kot vrednoto, ki na stotine izkopanih okostnjakov in mumij po jamah in rovih pol ure stran od njih z nasmeškom izgovarja: "Še premalo so jih."

Nova vlada je očitno izraz teh ljudi, mediji in kreatorji javnega mnenja, šolski sistem, sodstvo, državno gospodarstvo, vse je izraz točno takih ljudi. Eh, ti ljudje potem sicer sanjajo zahodni standard, vendar revčki prizadeti, tega ne bo. Visok standard je produkt ravno nasprotnih odnosov in vrednot od vaših. Za vas bo revščina in beda pa bič gospodarja. Prav je tako.
anon-16741 sporočil: 3.984
[#2088974] 17.04.13 11:13 · odgovor na: anon-35163 (#2088967)
Odgovori   +    3
Ah, daj no mataj, tole je bilo pa res nepotrebno. Je bilo takoj po objavi bloga jasno, da je stopil na rep tudi govorečim opicam s tega foruma.
[#2088977] 17.04.13 11:13 · odgovor na: anon-232414 (#2088961)
Odgovori   +    2
[EdoK]
To, da so mediji polni slik umrlih američanov, da, če hočeš, lahko izveš vse o njihovih družinah, mi gre na bruhanje.
Če bi se to zgodilo pri nas, bi CNN itd temu namenili mogoče kakih 15 sekund. Mogoče.
[#2088980] 17.04.13 11:15 · odgovor na: anon-16741 (#2088974)
Odgovori   +    1
[tekavec]
Ah, daj no mataj, tole je bilo pa res nepotrebno. Je bilo takoj po objavi bloga jasno, da je stopil na rep tudi govorečim opicam s tega foruma.
Jasno je predvsem to, koga si tule okarakteriziral z opico.
anon-16741 sporočil: 3.984
[#2088983] 17.04.13 11:16 · odgovor na: anon-76818 (#2088957)
Odgovori   +    5
[Miran77]
Če kaj zamerim Janši, mu zamerim, da že v prvem mandatu ni izvršil ireverzibilne razprodaje vseh udbovskih medijev tujim lastnikom.

Če bi takrat to storil, bi bila Slovenija danes bistveno bolj normalna družba.

Če bo še kdajkoli katerikoli normalen demokrat dobil takšno priložnost, mu mora biti to prioriteta. Samo razprodati in ne gledati nazaj.
Za zameriti mu je, da ni prodal taglavnih strank teh medijev - državnih kolhozov, ki jih večinsko še vedno obvladujejo kučanovi udbaši. Da lastništvo medijev pri celotni problematiki ne igra posebne vloge, dokazuje ravno ameriški Pro Plus. Mislim, da je glavni lastnik celo Žid, pa je ena od značilnosti proplusovske moderatorske politike tudi antisemitizem.
andrejcc sporočil: 2.665
[#2088990] 17.04.13 11:21 · odgovor na: bc123a (#2088674)
Odgovori   +    5
[bc123a]
Pa mater vam jebem, pa ZAKAJ ZAROTA ZA VSAK DREK?
--da te dopolnim. ni za vsak drek. je kao samo za stvari povezane z zahodom, kapitalizmom ipd.
taisti ljudje namrec nikakor in nikoli ne kupijo nobene zarote, ki je povezana s socializmom, komunizmom, titom in vsemi njegovimi se danes zivecimi podaniki, ki delujejo po precej podobnem scenariju
Gustl sporočil: 13.641
[#2088992] 17.04.13 11:21 · odgovor na: anon-226535 (#2088931)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: Gustl 17.04.2013 11:24
[prec]
> [Gustl]
> > [prec]
> > ne vem tocno na kaj ciljas s "posebnost"
> >
> > ce na prvi stavek; ne nisem preprican, zato sem napisal drugi stavek;)
> >
> > ce pa si meril na drugi stavek, pa samo sklepam, nisem pa preprican. vem pa, da ti drugod spustijo veliko manj skozi kot v slo. pa niti ne omenjam kar naj bi bil(ali je bil) v slo mainstream: stranisca delo ali zaprt oddelek dnevik.
>
> Nanašal sem se na to, da naj bi drek med spletnimi komentarji bil posebnost SLO. Menim, da niti ni. Se ga pa res dlje tolerira, kot marsikje drugod po svetu.
>
> Lahko pa da sem kaj narobe razumel tvoj post.

dejstvo je da je v slo veliiiko(eufemizem) vec dreka kot drugod. govorim o mainstream portalih kar se tice oblikovanja javnega mnenja. to je fakt.

zakaj je tako pa lahko jaz samo spekuliram. mogoce pac zato, kjer drugod svoj drek za razliko od slovenije skrbno tiscijo v kanalizaciji(moderiranje).

je pa se nekaj treba upostevat; gnev take vrse je nabolj prisoten v revnejsih depriviligiranih slojih. ti so veliko stevilcnejsi v sloveniji kot na zahodu.
Upoštevaj še nekaj:

Jezike, ki jih znamo mi, zna veliko ljudi, saj so načeloma to svetovni jeziki. Splošni portali v teh jezikih so pravilamo zelo obiskani, urejat komentarje na teh portalih je praktično nemogoče, zato so že pred leti se odločili, da to vržejo ven. V precej primerih.

Portalov v ostalih jezikih pa pravilamo ne obiskujemo, saj ne znamo tam nič prebrat, posledično niti ne vemo, kakšni so komentarji.

Tako se nam lahko zazdi, da v tujini ni sovražnih komentarjev, morda pa jih ni zgolj v največjih medijih. In primerjati moramo splošne medije, ne kakšne nišne.
anon-298119 sporočil: 2
[#2088993] 17.04.13 11:21
Odgovori   +    3
čas vnosa: 17.04.13 11:14
Še en hlapček, ki se sramuje lastnega porekla in na podlagi nekih izpadov anonimnih komentatorjev, pljuva čez lasten narod, si izmišlja hude psovke in bi v real lajfu verjetno te slovenceljne kar pobil...verjetno po ameriško
anon-226213 sporočil: 737
[#2088994] 17.04.13 11:21 · odgovor na: anon-521 (#2088615)
Odgovori   +    2
"THE 'IRON LADY' ...

... WAS A PUPPET ON A STRING

I met a Canadian journalist when I was a national spokesman for the British Green Party who had just arrived from an interview with the then Prime Minister Margaret Thatcher. He was taken-aback by his experience and captured Thatcher in a single sentence: 'She's barely one-dimensional'.

The former prime minister died this week aged 87 and triggered the most extreme polarity of responses which ranged from her goddess-like status on the right-wing of her Conservative Party to spontaneous street parties celebrating her departure from the world.
These reactions were based on 'Thatcher did this' (very good) and 'Thatcher did that' (very bad); but my question is did Thatcher herself do anything of substance at all, or was her cold, compassionless and strident personality just the vehicle, the cover, for hidden forces to change the face of Britain and further afield? The key word as usual is Rothschild.
There are so many strands to bring together. I highlighted in my newsletter on January 13th the close relationship that the late Lord Victor Rothschild had with prime ministers such as Winston Churchill (Conservative), Edward Heath (Conservative), Harold Wilson (Labour) and Margaret Thatcher (Conservative) ...
... To understand the background to Thatcher and the myth that 'she' changed the face of Britain you have to pick up the story decades earlier and follow a continuing plan through successive prime ministers of both major parties which was hidden by the illusion of 'changing' administrations and the meaningless rhetoric and image-making of the people involved."
(David Icke)
anon-28700 sporočil: 459
[#2089004] 17.04.13 11:24
Odgovori   +    5
hvala za napisano. moji komentarji so vedno podpisani z imenom in priimkom. ko bi le še antisemitizem omenili. mržnja do ZDA ni nič v primerjavi, kar se dogaja (da ne omenjam, kaj se je dogajalo) judom in njihovi državi Izrael. pa vendarle - Slovenija je od osamosvojitve postala držav državljanov, ki so daleč od samo slovenske narodnosti - dovolj je sprehod čez mestna središča polna bureka, čevepov, južnobalkanske glasbe,..odziv, podoben, kot med palestinci je pričakovan. Na posameznika se bo potrebno ponovno nasloniti - počez oceniti ni dovolj.
[#2089005] 17.04.13 11:25 · odgovor na: anon-256706 (#2088626)
Odgovori   +    3
[aktaion]
Si predstavljaš, da bi američani tole potlačili, se delali, da nič ni? To bi pomenilo, da ima terorizem odprto pot. Le kdo bi si to želel?
Terorizem ima široko odprto pot, ki je vedno širša. Edino, kar lahko prepreči terorizem je ponovna oživitev resolucije Evropskega parlamenta o Gladiu

en.wikipedia.org/wik...ing_Gladio

Povedano enostavno in po domače: Demokratične institucije (kolikor jih je sploh še ostalo) morajo stopiti na prste obveščevalnim službam in varnostno industrijskemu kompleksu.
anon-275629 sporočil: 1.493
[#2089006] 17.04.13 11:25
Odgovori   +    1
In problem je še v tem, da pameten ne bo nikoli rekel, da je pameten, ker se zaveda, da v bistvu malo ve, medtem ko bo bedak vedno trdil, da veliko/največ ve!
Povezava zgoraj zapisanega na avtorjev članek je verjetno vsebinsko povsem razvidna!
Kernest sporočil: 2.298
[#2089011] 17.04.13 11:27
Odgovori   +    2
Slovenija limitira k stanju svojega splošnega duha .... nekam navzdol. Kje bo dno nočem več niti premišljati.
kren1 sporočil: 134
[#2089015] 17.04.13 11:30
Odgovori   +    6
Zadnja sprememba: kren1 17.04.2013 11:34
Sočutja si zaslužijo tako te žrtve iz Bostona kot tudi civilne žrtve v Afganistanu. ko jih po pomoti zradira vojaško letalo, ..da ne bi dalje našteval. Ampak avtorju prispevka pa moram še nakaj prišepnit - ni vse, kar izjavi Bela hiša, čista resnica, in naj ne pljuva po vseh tistih, ki za razliko od njega, to vedo.
anon-285274 sporočil: 3
[#2089023] 17.04.13 11:35 · odgovor na: berneticd (#2088644)
Odgovori   +    5
Pa imajo dejansko svobodo razmišljanja, ali razmišljajo zgolj tisto, kar jim servirajo mediji? Zdi se mi, da so t.i. "vseslovenske vstaje" dale odgovor na moje vprašanje. Očitno niso bile tako "vseslovenske" ampak medijsko dobro sproduciran manever, ker v nasprotnem primeru, kje je vsa revolucionarna novinarska vnema? Kje je sedaj vsa medijska neizprosnost do naših vladajočih politikov? V tej zmagi ni šlo za zmago naroda, temveč za zmago kapitala, in to ne dobrega in pošteno pridoblenega kapitala, temveč tistega drugega.
anon-264843 sporočil: 379
[#2089024] 17.04.13 11:36
Odgovori   +    6
temu ni žal kaj dodati, drži:(
[#2089029] 17.04.13 11:39 · odgovor na: anon-76818 (#2088812)
Odgovori   +    2
[Miran77]
Dokler ne bomo simbolično odstranili vseh teh imen in spomenikov iz naših ulic in trgov, nas bodo še naprej zastrupljala in ukrivljala našo psiho. Dokler častimo morilce, enostavno ne moremo postati niti dobri, niti razumni ljudje.
Če bi simbolično odstranili simbole, bi postali dobri in razumni ljudje. Ampak samo simbolično.

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9