Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Si Bratuškova upa znižati svojo plačo za petino?
sporočil: 356
In še veseli dodatek...
A se reče "na Cipru" ali v Cipru"?
Alenčica namreč v enournem intervjuju na RTV SLO vztrajno ponavlja "v Cipru"...
A se reče "na Cipru" ali v Cipru"?
Alenčica namreč v enournem intervjuju na RTV SLO vztrajno ponavlja "v Cipru"...
sporočil: 561
ali populistični "novinarji" Karel Lipnik, Mateja Bertoncelj in
Petra Sovdat
upajo delati zastonj?
upajo delati zastonj?
sporočil: 155
čas vnosa: 16.04.13 12:11
Karel Lipnik,Mateja Bertoncelj,Petra Sovdat
Ne morem reči,da vaš prispevek nima soli,čeprav malo diši po populizmu.Mogoče v tem času potrebujemo tako vrsto populizma,vendar bi mi bilo mnogo bolj všeč,če bi novi vladi raje predlagali zaprtje raznih mešalcev megle : agencije,instituti,svet-i,centri.Seveda ne kar nekritično,ampak tiste,ki so bili ustanovljeni za nagrado odsluženim kadrom.Tukaj se skrivajo ogromni prihranki.Tisti novinar,ki bi raziskal to področje,bi si zaslužil Slovensko pulitzerjeva nagrada!
Ne morem reči,da vaš prispevek nima soli,čeprav malo diši po populizmu.Mogoče v tem času potrebujemo tako vrsto populizma,vendar bi mi bilo mnogo bolj všeč,če bi novi vladi raje predlagali zaprtje raznih mešalcev megle : agencije,instituti,svet-i,centri.Seveda ne kar nekritično,ampak tiste,ki so bili ustanovljeni za nagrado odsluženim kadrom.Tukaj se skrivajo ogromni prihranki.Tisti novinar,ki bi raziskal to področje,bi si zaslužil Slovensko pulitzerjeva nagrada!
sporočil: 845
Jest tud delam zastonj v gasilskem društvo, je pa vprašanje če v
Financah volentersko delajo Karel Lipnik, Mateja Bertoncelj in
Petra Sovdat.
sporočil: 829
Poleg previsokih plac v javnem sektorju je tam tudi problem, ker je
prevec zaposlenih. Na raznih ministrstvih dobesedno nimajo kaj
delati! In, res, placa slov. premiera je taka, kot spanskega? Ni
cudno, da je SLO, kjer je: Hotela bi se primerjati - a samo na
podrocju plac in trosenja! - z velikimi, je pa eno majhno, ubogo
scene...
sporočil: 3
me pa prav zanima, zakaj v mandatu temu časopisu tako ljubega
velikega vodje niste nikoli prijavili tako smelega predloga...vam
niso dovolili ali niste želeli?
sporočil: 3.984
[rubec]
> [tekavec]
> > [tekavec]
> > U, a to se greste novinarji didaktično igro "politikom lahko daste še tako nizke plače, mi bomo vseeno izbrskali in podprli kalibre, ki si še te ne zaslužijo"?
> >
> > Vam gre kar dobro od rok, hehe.
>
> Imate namreč tako izpiljen čut za negativno selekcijo, da bom presenečen, če do 2018 ne boste kolektivno promovirali dr. Andreja Kurnika za predsednika vlade in navdušeno rjoveli, ko si bo plačo znižal na 14 EUR mesečno, za službeno vozilo pa omislil rabljene kotalke in to navkljub dejstvu (ali pa ravno zato), da bo sočasno še v.d. ministra za burek.
>
> Saj res, ste že podelili plaketo za izjemne zasluge v industrijski inovativnosti dr. Štrajnu? Si jo zelo zasluži, veste.
Tudi Štrajn ni več kar je bil. Ko sem ga na tromostovju ogovoril medtem ko je pumpal gume svojega iz leta 1956 novega kolesa, ali so govorice o plaketi resnične se je prijazno zravnal in izrekel svoj znameniti stavek: ah gospod, pustmo zdej to. V istem trenutku mu je, jaz ji pravim pumpa, padla iz rok naravnost v mrzlo ljubljanico, ter nemudoma pokazal svoj pravi obraz rekoč: Kje bom pa zdaj šmenta oj šmenta dobil drugo tlačenko? Jaz sem se naredil da imam glih telefon in sem šou. A ga ti vidiš hudiča, kako preklinja?
Treqind bruto, rubec, imel si več pameti kot sreče! Štrajna si zalotil takorekoč s spuščenimi gatami, tip s prototipom Yassa patik, ki niso še imele podplata, kamuflira svoj glamur, čigar delček mozaika predstavlja tudi njegovo novo kolo letnik 1956, ki si ga kot eden redkih videl skupaj z lastnikom. In dobro veš, kako so takšni tiči občutljivi na tozadevne socialne razsloje - da bi ti tauhal po oni rjavi kloaki usred Saraocljane, Jakiqui pa bi te asinhrono zasipal z mirovniško deklariranimi torpedi, je še najmanj, kar bi se ti lahko pripetilo. Jaz mislim, da med kuhanjem jote ti pak premalokrat zabrišeš rogaški kristal ob kamin, in ti posledično primanjkuje 7-letnih paketov sreče. No, enkrat si ga vendarle moral, kajti sicer bi te nikoli počivajoča nesreča pričakala tudi s presenetljivo sceno pravkar izpadajočega črvivega gepisa tega istega falota, ki mu ga je izdelala ona rdečerepa "šta reći" sindikalija. Za njim se bojda skriva originalni duplikat tomkruizovega zubala in to s pocinkanimi mostički in devetkami vred - pa naj razume potem to slovenski mali človek, če more.