20 min
Trump bo na položaj trgovinskega predstavnika ZDA imenoval Jamiesona Greera
45 min
Kako je lahko Zasavje zgled pravičnega prehoda preostalim evropskim regijam (Oglas)
55 min
Pelinkovec ultimus – najnovejša grenčica z dovršenim okusom
2 uri
Ptujska zadruga razmišlja o energetski skupnosti 1
4 ure
Mahle bo vodil konzorcij za razvoj vodikovih pogonov za gradbene in kmetijske stroje
6 ur
Upad obrestnih mer: se Mojci že splača refinancirati stanovanjsko posojilo?
6 ur
Zakaj naj bo kibernetska varnost strateška naložba, ne strošek
11 ur
Izrael in Hezbolah sta dosegla dogovor o prekinitvi ognja, pravi Biden 1
12 ur
Prvi elekrični eActros 600 je zapeljal iz serijske proizvodnje
13 ur
Najbolj brani članki danes
13 ur
Iz pristanišča Reka pritožbe zaradi neprepustnosti železniške proge pri Pivki 2
15 ur
Ali naj dam denar v delnice ali nepremičine? 26
16 ur
Najbolj atraktiven audi zapeljal v Slovenijo z nižjo ceno kot v Nemčiji 2
16 ur
Top službe – EK, Corwin, NLB, Generali, BS, Comtrade, Cinkarna, Telekom ...
17 ur
Premier bo za ministrico za digitalno preobrazbo predlagal Ksenijo Klampfer 1
17 ur
Raiffeisen Capital Management v regiji pričakuje veliko rast sredstev v upravljanju
17 ur
Kostićev projekt v ljubljanski Sibiriji: zraslo bo skoraj 600 stanovanj 7
18 ur
Računsko sodišče: SPIRIT je bil pri pridobivanju podatkov za energetske subvencije neučinkovit
18 ur
Milanska banka zavrača Unicreditovo prevzemno ponudbo
18 ur
ThyssenKrupp v prestrukturiranje, do leta 2030 bo odpustil pet tisoč zaposlenih, več programov bo prodal

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kako naj verjamem tej vladi?

Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 8

anon-58010 sporočil: 1.849
[#2050603] 17.03.13 14:47 · odgovor na: anon-79735 (#2050301)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-58010 17.03.2013 14:48
[sstanislav]
> [Aleister]
> Če nisi volil Janše, te on ni mogel razočarati in zato tu pišeš brez logike, kaj praviš?

Se strinjam, posamezni delničarji neke družbe imajo pravico zamenjati samo tiste pooblaščence, ki so jih sami imenovali, ne pa tistih, ki so jih izvolili drugi.
Za delniško družbo država ne morejo veljati drugačna pravila.
Nerodno je samo to, da za razliko od ostalih, delničarji države ne dobivajo dividend in se ne odločajo na osnovi ekonomskih kriterijev, ampak na osnovi lažnjivega dolgega gobca politikov.
danes sem slišal zanimivo idejo da bi npr če imamo 86 poslanskih mest lahko potem toliko ljudi sedelo če bi bila 100% udeležba na volitvah , če bi bila udeležba le 30% pa bi parlament šlet le 28 poslancev ! Na ta način bi se izognili premnogim voluharjem v parlamentu pa še naslednje volitve bi bile prej !

bi bilo kaj delničarske logike v tem ?
anon-308575 sporočil: 275
[#2050675] 17.03.13 16:28
Odgovori   +    4
Prosim dajte mi povedat, a vlada mogoče tej državi te dni t.i. novinarska kolektivna tišina zbranosti kot vrsta duhovne boljševiškega svetega duha za okronanje nove vlade.Kaj je to Finance, nobenega članka na temo nove vlade in ljudi, ki jo bodo sestavljali. A smo mogoče dobili murgelsko ustavo, ki pravi, da se moramo ljudje med seboj ljubiti in spoštovati, vse seveda v verski maniri boljševikov ?

Sem se včeraj prisilil, da sem poslušal tisto šetinčkovo, ki se je nekaj jokala, da Slovenci Materi Slovenije Alenki Bratušek nismo zagotovili boljših snubcev in ženinov kot so Virant, Lukšič in Erjavec. Res, da ob njih ne vemo kdo bo koga oplajal in kasneje rojeval, vemo pa, da bodo vsi doživeli izvenmaternično nosečnost - z nami vsemi vred.

Saj je res, da ne dam veliko na pisanje JPD, bi pa vseeno lahko odkupili njegov članek za SIOL-Planet.Vsaj tako, zaradi večje formalne verodostojnosti.
anon-79735 sporočil: 16.531
[#2050806] 17.03.13 18:34 · odgovor na: anon-58010 (#2050603)
Odgovori   +    0
[vsnm]
> [sstanislav]
> > [Aleister]
> > Če nisi volil Janše, te on ni mogel razočarati in zato tu pišeš brez logike, kaj praviš?
>
> Se strinjam, posamezni delničarji neke družbe imajo pravico zamenjati samo tiste pooblaščence, ki so jih sami imenovali, ne pa tistih, ki so jih izvolili drugi.
> Za delniško družbo država ne morejo veljati drugačna pravila.
> Nerodno je samo to, da za razliko od ostalih, delničarji države ne dobivajo dividend in se ne odločajo na osnovi ekonomskih kriterijev, ampak na osnovi lažnjivega dolgega gobca politikov.

danes sem slišal zanimivo idejo da bi npr če imamo 86 poslanskih mest lahko potem toliko ljudi sedelo če bi bila 100% udeležba na volitvah , če bi bila udeležba le 30% pa bi parlament šlet le 28 poslancev ! Na ta način bi se izognili premnogim voluharjem v parlamentu pa še naslednje volitve bi bile prej !
bi bilo kaj delničarske logike v tem ?
Bi, če bi bile volitve javne, da bi se točno vedelo, kdo je koga volil, da bi se kontrolne dividende pošiljali samo njim, parlament pa zreduciral.
Do naslednjih volitev, ko bi bila udeležba 100%.
Lahko se pa to uredi tudi tako, da dividende dobivajo samo tisti, ki so se volitev udeležili po volilnem seznamu.
Rezultat udeležbe bi bil enak, število poslancev pa ostalo.
GV-3564 sporočil: 36
[#2050967] 17.03.13 20:31
Odgovori   +    1
Se strinjam z gospo novinarko, imam pa eno pripombo! Veste, tudi novinarji ste z "rumenimi kritikami" namesto z resnimi in strokovnimi analizami rušili prizadevanja prejšnje vlade! Rezultat tudi vašega (morda ne osbnega) dela je zdaj tukaj!?
anon-178479 sporočil: 18.832
[#2051185] 18.03.13 06:55 · odgovor na: (#2050461)
Odgovori   +    0
[valsidalado]
> [Aleister]
> > [valsidalado]
>
> Ne. Čisto navaden butelj so volivci. Kot si lahko videl, je Janša hotel vse privatizriati, saj je Šušteršiču dal proste roke, da proda državno premoženje, ker vsi vemo, da se preko tega premoženja krade. To pa počnejo mafijske udbopartijske elite, ki so ostale na oblasti iz prejšnjega sistema bivše Juge.
>
> Kaj se je zgodilo, si sam videl. Udbopartijske mafijske elite so naredile državni udar, da se privatizacija ne bi zgodila in mafija je ustoličila plagiatorico za mandatarko, ki je mobingirala svoje zaposlene in sodelovala pri kraji denarja skozi preplačani tepih in izkoriščala delavce pri delih Centra Brdo za urejanje osebne parcele. Plačala je pa javna blagajna. Pa je moralnežem, ki so naredili državni udar primerna, ker se njena morala ujema z njihovo.

Ne strinjam se. Napaka je po mojem vztrajanje v državnokpitalski obliki sistema; v radikalni obliki sistema (državni kapital + oblast, last nad državo). Politično forsirana privatizacija zadevo samo poslabša. Oblat, pač vlada in parlament pa njune službe, bi si morale prizadevati v smeri preoblikovanja sistema, ne pa na silo izvajati, kar se da tudi s spremembo zakonodaje, v tem primeru ustave. Pač, mislil sem, da več ve; v tem me je razočaral; razočaranje seže pa v čas Roške, ko smo ga podprli misleč, da podpiramo nekoga v uporu proti političnemu nasilju. Niti ene (inteligentne) poteze ni naredil v smeri, ki jo tu zagovarjam. Ni, kar sem upal, da je. Kot volilca me pa res ne bi mogel razočarati, v nobenem primeru, ker volitve so čista tombola. Človek je vedno v dvomu. Precej dam tudi na mnenje znancev in pa prijateljev, tako da nekaj upanja izhaja tudi iz tega, pa tebe npr. tudi poslušam. Res razočaral bi me lahko samo, če bi bil sam član njegove stranke; tu bi pa res stran metal čas in bi bil pač, jezen nase. Mislim, da bolje izkoriščam del prostega časa s pisanjem tule in izpostavljanjem stavka Javni kapital je zasebni kapital davkoplačevalcev. S tem bolj jasno vidim, kaj kaj je in kaj bi bilo dobro storit, pa kaj je narobe. Nekateri, ki me osebno poznajo, se čudijo, da sem del foruma, ker se jim zdi, da je to izguba časa; sam pa mislim, da zaradi tegale tule lažje živim, hitreje razmišljam in celo več naredim.
Pazi. Mešaš sistem z osebnimi odločitvami posameznikov.
anon-178479 sporočil: 18.832
[#2052794] 19.03.13 08:14 · odgovor na: (#2051749)
Odgovori   +    1
[valsidalado]
> [Aleister]
> > [valsidalado]
> > > [Aleister]
> > > > [valsidalado]
> > >
> > > Ne. Čisto navaden butelj so volivci. Kot si lahko videl, je Janša hotel vse privatizriati, saj je Šušteršiču dal proste roke, da proda državno premoženje, ker vsi vemo, da se preko tega premoženja krade. To pa počnejo mafijske udbopartijske elite, ki so ostale na oblasti iz prejšnjega sistema bivše Juge.
> > >
> > > Kaj se je zgodilo, si sam videl. Udbopartijske mafijske elite so naredile državni udar, da se privatizacija ne bi zgodila in mafija je ustoličila plagiatorico za mandatarko, ki je mobingirala svoje zaposlene in sodelovala pri kraji denarja skozi preplačani tepih in izkoriščala delavce pri delih Centra Brdo za urejanje osebne parcele. Plačala je pa javna blagajna. Pa je moralnežem, ki so naredili državni udar primerna, ker se njena morala ujema z njihovo.
> >
> > Ne strinjam se. Napaka je po mojem vztrajanje v državnokpitalski obliki sistema; v radikalni obliki sistema (državni kapital + oblast, last nad državo). Politično forsirana privatizacija zadevo samo poslabša. Oblat, pač vlada in parlament pa njune službe, bi si morale prizadevati v smeri preoblikovanja sistema, ne pa na silo izvajati, kar se da tudi s spremembo zakonodaje, v tem primeru ustave. Pač, mislil sem, da več ve; v tem me je razočaral; razočaranje seže pa v čas Roške, ko smo ga podprli misleč, da podpiramo nekoga v uporu proti političnemu nasilju. Niti ene (inteligentne) poteze ni naredil v smeri, ki jo tu zagovarjam. Ni, kar sem upal, da je. Kot volilca me pa res ne bi mogel razočarati, v nobenem primeru, ker volitve so čista tombola. Človek je vedno v dvomu. Precej dam tudi na mnenje znancev in pa prijateljev, tako da nekaj upanja izhaja tudi iz tega, pa tebe npr. tudi poslušam. Res razočaral bi me lahko samo, če bi bil sam član njegove stranke; tu bi pa res stran metal čas in bi bil pač, jezen nase. Mislim, da bolje izkoriščam del prostega časa s pisanjem tule in izpostavljanjem stavka Javni kapital je zasebni kapital davkoplačevalcev. S tem bolj jasno vidim, kaj kaj je in kaj bi bilo dobro storit, pa kaj je narobe. Nekateri, ki me osebno poznajo, se čudijo, da sem del foruma, ker se jim zdi, da je to izguba časa; sam pa mislim, da zaradi tegale tule lažje živim, hitreje razmišljam in celo več naredim.
>
> Pazi. Mešaš sistem z osebnimi odločitvami posameznikov.

Ti tudi, če že ne predvsem ti in tvoj Janša. Se mi pa zdi, da bi ti, če ne bi bila ravno ženska, ki si želi nekega mačota, utegnila to celo bolje razumeti, kot pa tvoj Janša. Premalo žensk se zaveda, da so same krive za to, da so podvržene oblastnim moškim, ker jih k temu, k siljenju moških v homoerotični odnos in v kajfanje z moškimi, najprej kar same vzpodbujajo (gre za žensko željo po seksu, obenem ko se seksanja z moškim, spopada z njim, v bistvu ženska tudi boji; oprosti za ta ekskurz; te pač cenim in se spopadam s teboj in takorekoč 'seksava', če si morda opazila).

Naloga vlade in parlamenta je oblikovati sistem, ne pa mešetarstvo.

To je naši politiki očital celo 'Bučka' Bučar (češ, da je pričakoval, da se bo po parlamentarni poti sistem izpopolnjeval), ki pa ni (več, pa niti nikoli bil) sposoben odgovornosti videti v sebi in predvsem v ustavi, ki jo je pomagal oblikovati tako, da nam taista sedaj preprečuje razvoj ('državljani lastniki državnokapitalske države', državnokapitalske pač, to predvsem, ker edino tak tip države oblast nad državo sploh tolerira). Kar se mene tiče noben od dotičnih svoje privilegirane penzije v resnici sploh ni zaslužil... Da sta pa vidva z Janšo v odnosu, ki je najlepše izažen kar kot stockholmski sindrom, mi je pa jasno. Glej, cenim te, upoštevam, kar govoriš, strinjati se pa enostavno ne morem; sem že preveč po*eban od tele državnokapitalske Države in od naše objestne oblastnosti, da bi se mi sploh še ljubilo nastavljati ji.
Jaz v dialogu ne vidim seksa. Seks je zame naravna zadeva, ki je stvar osebne odločitve posameznikov, ki pa mora biti za javnost nedotakljiva tema. Intima seksa nas razlikuje od vseh ostalih živih bitij, ki se svojega socialnega življenja ne zavedajo. Vse ostalo je izkoriščanje intime kot naravne danosti za obračunavanje med nezrelimi ljudmi, ki seksa ne znajo sprejeti kot nujo in naravno potrebo, enakao kot so prehranjevanje in oskrba z vodo. Erotike res ni treba mešati z dialogom ali s kako drugo zadevo. Ker to pomeni, da ti seksa življensko manjka ali pa je nezadovoljiv. Tisti, ki govori o seksu, ga nima. To je stara resnica.

Dialog je samo sporazumevanje o skupnih stvareh, ki se nas življenjsko dotikajo. Ena od takih stvari je politika in od nje ustvarjena država, katere temelj je ustava.
Kar se tiče Bučarjeve ustave in njegove krivde za stanje v katerem smo, se popolnoma strinjam. Zasnoval je ustavo, ki je invalidna, in kot taka je pogoj za invalidno državo, katero imamo.
Kar se pa Janše tiče, pa priznam, da ni moj tip moškega. Nikoli mi ni bil všeč. Politično sem navezana nanj, ker mislim, da edini hoče spremeniti državo v nekaj boljšega in pri tem pazi, da ne bi uničil države (kot je to naredil Pahor). Ostali politiki tudi ves čas govorijo, da delajo v tem smislu, pa ni nikjer videti rezultatov. Zato ni videti rezultatov, ker lažejo, da delajo za državo. Delajo zase in za svoje bogatenje na račun vseh državljanov.
Problem "Janša" je nastal umetno. Levakarji rabijo strelovod za speljevanje javnega mnenja od problemov v državi, zato so ustvarili problem Janšo. Ko pridejo sami na oblast, pa kradejo kot srake in za državo jim je malo mar. To počnejo že dvajset let. Lepo se vidi, ko pride Janša na oblast, da takrat država okreva, čim pa ga levakarji spodnesejo z oblasti, pa država hitro crkuje. To se je dogajalo pod vsemi levakarkami drnovški, ropi, pahorji, kar smo lepo občutili in videli skozi desetletja po osamosvojitvi. In še prej v Yugi se je dogajalo isto. Ko bo problem levakarskega kriminala sprocesuiran na sodišču, bo v sekundi tudi izginila problematika okoli Janše. Problem je levakarski kriminal, ki je nedotakljiv za naša sodišča. Da to skrijejo, levakarji kar naprej gonijo, da je Janšev kriminal problematičen, dokažejo pa mu nikoli nič. Zakaj o svojem kriminalu molčijo? Kako je lahko Pahorjev klan skuril 10 milijard evrov, pa ni nihče nič odgovarjal? Kako je lahko Danilo Turk po tekočem traku pomiloščal narko mafijaše? Kako je možno, da Danilo Turk nima nobenega premoženja, pa to nihče ne razišče? Kako je možno, da imajo dokaze proti narko mafijcem, pa jih opustijo, da lahko mafijci odkorakajo svobodno? Kako je možno, da zastara toliko zadev s področja gospodarskega kriminala? In tako dalje. Dajte nehajte za strelovodom Janšo skrivati res hudih državnih problemov in hudega kriminala vseh vrst.
anon-38795 sporočil: 647
[#2054138] 20.03.13 00:54
Odgovori   +    1
Kar se tiče te vlade, še najbolje ponazarja tale pesmica:

www.youtube.com/watc...zx2p-GHBhk
anon-79735 sporočil: 16.531
[#2056967] 21.03.13 20:35 · odgovor na: (#2050105)
Odgovori   +    0
[valsidalado]
> [sstanislav]
> > [valsidalado]
>
> > Prekleto dolgočasni smo že.
>
> Meni ni dolgčas nikoli, za prihodnjo sredo pripravljam oddajo z naslovom "Država & Sol"
> Če želiš, lahko sodeluješ osebno v živo, ali preko telefona, tudi v živo.
> Osnovno vpašanje bo - ČIGAVA JE GOSPODARSKA DRUŽBA DRŽAVA?
> Ne le RS, vsaka.

Hvala. Pa saj veš, da se ne bi mogel vklopiti v to.
Pa si oglej posnetek oddaje www.youtube.com/watc...FlHqj1-JUQ
Zame pač ...od nikogar. Ta košček sveta imamo samo v koncesijskem najemu. Mogoče imam indijanske prednike. Vsekakor bi bil na televiziji videti tako 'zmatran' in 'tuje', da me nihče ne bi jemal resno. Še enkrat, hvala, pa veliko uspeha, saj vsak korak v tem smislu nekaj je ali vsaj da kaj misliti. Upam, da razumeš, da sva si kljub nestrinjanju kar precej blizu in da te spoštujem. Ne razumi opravičila narobe. Si eden redkih, ki sploh razmišlja o naši ustavi in je v tem smislu vsaj malo bolj resen. Letalonosilka se med ladjami na morju najmanj opazi; to ve vsak, ki vsaj malo razmišlja in gleda. Če je v temelju nekaj narobe, se sesuje pa cela 'bajta'; pri tem pa ne pomaga noben podzakonski akt (vemo, da imamo že sedaj zakonov več kot preveč, zakoni so protokol, na osnovi katerega se sklepa pogobe ali pa protokol po katerem se jih potem sploh ne; mislim da tudi tvoja DD in dividenda tega ne moreta čisto popraviti, da gre bolj za oporo, podporo državnokapitalski obliki sistema, državni kapital + oblast nad državo, 'bajta' bi se pa vseeno podrla, ker je pritisk od zgoraj prehud, tisto spodaj pa malo že malo 'nagnito', če veš, kaj s tem mislim; presneto, spet se jezim... bral sem, da je bil Baraba v bistvu Jezusov brat, da ga je Jezus šel reševat, obenem pa je posredoval tudi svojo obliko upora, tako da, ja, pravijo, da je vse skupaj celo spretno odigral, dosegel dvoje naenkrat; tako je, če se jeziš; nehote se zapleteš).
anon-312877 sporočil: 47
[#2075926] 05.04.13 22:40 · odgovor na: lukamiha (#2048235)
Odgovori   +    0
čas vnosa: 05.04.13 22:22
Ne glede na to, kdo je zahteval referendum, se takih referendumov če si državotvoren ne podpira, ba naj si bo v koaliciji ali opoziciji. Volilci zagotovo ne bi v tolikšni meri sledili predlagateljem referenduma, če bi vse stranke složno zavrnile referendum, tako pa so bili volilci zmedeni in vse boleče vendar nujne reforme na referendumih zavrnili, kar se je že takrat še bolj pa sedaj kaže kot velika napaka, ki jo vsi drago plačujemo.

Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 8