Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Štajerci v Schladmingu pač znajo delati biznis
Strani: 1
sporočil: 1.021
Tako to delajo v Avstriji. V deželi provizij in prestižnih
avtomobilov, bi bila zastavonoša dobička pijača.
sporočil: 168
Cevapi, pleskavica, hamburger. baklava. naj zivi balkan slovenija,
oprostite. zgornja srbija
sporočil: 1.225
Spodnja Stajerska je pac zrtev slovenskega nacionalizma. Ce pa
dodamo se komunizem, pa dobimo usodno kombinacijo, ki je prakticno
unicila to regijo. Ce koga zanima kako to izgleda naj obisce
Maribor, drugo najvecje mesto na celotni stajerski. Priporocam, da
se v center zapeljete po Ljubljanski cesti, da ne zamudite z
ogledom vrst pred centrom Rdecega kriza.
sporočil: 6.084
[Whiskey]Ti že veš :)
Tako to delajo v Avstriji. V deželi provizij in prestižnih avtomobilov, bi bila zastavonoša dobička pijača.
sporočil: 4.590
[republican]Ne verjamem, da je to razlog, ker na kuhanem vinu oboji enako zaslužijo. Slovenski gostinci namreč dajejo vanj dvakrat več vode.
> Sodi kuhanega vina, katerega cena je bila od štiri evre navzgor, so se hitro praznili.
Zakaj imajo Avstrijci višji standard od nas? Med drugim tudi zato, ker prodajajo kuhano vino po 4 evre, slovenski gostinci pa vsaj pol ceneje.
sporočil: 4.590
[Dann]Najbrž misliš, da bi morali ponujati žgance in potico. Odpri kiosk s tem, gotovo boš obogatel. :)
Cevapi, pleskavica, hamburger. baklava. naj zivi balkan slovenija, oprostite. zgornja srbija
sporočil: 3.984
Švicarji so s ponudbo svojih specialitet - vso hrano so pripeljali s seboj - privabili okrog 500 gostov na dan.Aaaaa, to je bilo to! Jaz sem se pa spraševal, kako to, da si oni Kurc že cel dan sezuva kalcete na takšnem nenavadnem mestu.
sporočil: 3.984
[tekavec]Nekaj sem se moral zameriti Švicarjem, hmm... tale Logitech me zeza do ludila - vsakič, ko hočem napisati Kurc, mi tipkovnica skoči v desno in navzdol za par centi. Na, že spet! Grr...
> Švicarji so s ponudbo svojih specialitet - vso hrano so pripeljali s seboj - privabili okrog 500 gostov na dan.
Aaaaa, to je bilo to! Jaz sem se pa spraševal, kako to, da si oni Kurc že cel dan sezuva kalcete na takšnem nenavadnem mestu.
sporočil: 4.590
[republican]Prodajaš (se) lahko po taki ceni, kot jo prenese trg. Ti lahko prodajaš kuhano vino po 40€, pa zaradi tega ne boš 10 krat bogatejši od avstrijskega gostilničarja. Po vsej verjetnosti boš hitro bankrotiral. Čarobna beseda, ki prinese razliko, je "dodana vrednost". Če narediš izdelek, ki je na trgu vreden 200€, in zanj porabiš 100€, boš bogatejši od tistega, ki za isti izdelek porabi 150€.
> [Rac]
> Ne verjamem, da je to razlog, ker na kuhanem vinu oboji enako zaslužijo. Slovenski gostinci namreč dajejo vanj dvakrat več vode.
Ne govorim samo o kuhanem vinu ampak o tem, da (se) znajo Avstrijci dražje prodajati od nas.
sporočil: 2.565
No, Štajerci nimamo ne morja, ne sedeža uradništva, vse kar imamo,
je en velik, ne preveč atraktiven hrib in kup manjših, ki so
razmeroma dobro izkoriščeni. Pa tudi do severnih sosedov imamo
zdrav odnos, veliko bolj kot nekateri Primorci do kolegov
Italijanov. Sicer so pa Primorska obalna mesta ena sama žalost.
Nazadnje v Piranu nisem slišal slovenske besede. Potem, ko so
izgnali Italijane preko meje ali kar v jame, so obalna mesta
poselili Jugoslovani iz Slavonije, Bosne... tam je šele ena velika
žalost.
sporočil: 2.989
Se strinjam. Avstrijski trg očitno prenese ceno 4€ za kuhano vino, slovenski pa še 2€ komaj. Vprašat bi se morali, zakaj je tako... in če mi boš rekel, da je to zaradi naših nižjih plač, ti že vnaprej odgovorim enako: Avstrijci (se) znajo pač dražje prodajati od nas ;)Morda njihov trg prenese 4 evre na štantu tudi zato, ker sicer za precej drugih dobrin plačujejo toliko kot mi (recimo hrana v trgovini) - ali še manj (denimo gorivo). Podobno je tudi v Italiji (kjer pa imajo vidno dražje gorivo)
sporočil: 7.095
Ti podatki, ki so navedeni, ne povedo skoraj ničesar. Ali je bilo
prvenstvo poslovno uspešno, bodo pokazle celovite bilance, ki bodo
narejene takrat ko bodo prišli vsi računi, do tedaj pa počakajte z
evforičnimi naslovi. Zaslućki "kramarjev" so po podatkih kot ste
jih navedli, pljunek v morje v primerjavi z 100 miljonsko evrsko
vrednostjo investicije,imenovane Svetovno prvenstvo v Schladminigu.
( podatek o investiciji je s strani avstrijske smučarske zveze).
sporočil: 948
Zadnja sprememba: anon-43332 18.02.2013 13:27
[Rac]
> [Dann]
> Cevapi, pleskavica, hamburger. baklava. naj zivi balkan slovenija, oprostite. zgornja srbija
Najbrž misliš, da bi morali ponujati žgance in potico. Odpri kiosk s tem, gotovo boš obogatel. :)
Se da - ampak iz Slovenije so dejansko naredili balkan.
Primer 1: na smučišču na Rogli pečejo Käsekrainer klobaso zunaj, na ognju, ponudijo pa jo kot "Krainer klobasa" z veliko štručko (ki jo sicer uporabljajo za Hot Dog-e) in ajvarjem. Ne veš ali se deleajo norca ali kaj... A je tako težko klobaso enostavno skuhat, dati poleg navadno žemjo, gorčico in vse skupaj ponudit kot "kranjska klobasa s sirom"?
Primer 2: V Slov. Konjicah so v prelepih Škalcah, sredi čudovitih vinogradov, na čudoviti lokaciji v gostilni Grič še do nedavnega stregli srbsko kuhinjo, s pravim srbskim kuharjem, z vešalico, uštipci, leskovačkimi čevapi ...
V Sloveniji je polno je kioskov z burekom, hamburgerji, kebabom - na koliko mestih pa se da kupit navadno kranjsko klobaso, kos sočne slovenske potice, žemljo z dunajskim zrezkom (Schnitzelsemmel) ali pohano kuro?
Ne da se? Kdo bo to jedel? Čudno, da na stotine Würstelstandov v Avstriji preživi pa noben od njih ne ponuja čevapčičev ali bureka...
sporočil: 948
[republican]Še deset let nazaj kebabov skoraj ni bilo v Sloveniji - pa ne zato, ker jih nihče ni hotel kupiti. Po moje je bolj problem v tem, da tudi naši gostinci ne znajo drugega kot ponujati čevape in burek. Če pa že ponudijo kranjsko, pa zakomplicirajo tako kot na Rogli :)
> [Viewer]
> V Sloveniji je polno je kioskov z burekom, hamburgerji, kebabom - na koliko mestih pa se da kupit navadno kranjsko klobaso, kos sočne slovenske potice, žemljo z dunajskim zrezkom (Schnitzelsemmel) ali pohano kuro?
To samo pomeni, da folk raje kupuje bureke in kebabe, kot kranjske klobase, potice in pohane piščance.
sporočil: 776
[Viewer]V čem je problem? Očitno gre za tržno nišo: poslovno idejo imate, močno verjamete v njo, ciljna publika potrošnikov verjetno obstaja. Pojdite do Jankovića, "donirajte" MOL in pridobite dovoljenje in postavite štant s slovensko fast food prehrano.
Še deset let nazaj kebabov skoraj ni bilo v Sloveniji - pa ne zato, ker jih nihče ni hotel kupiti. Po moje je bolj problem v tem, da tudi naši gostinci ne znajo drugega kot ponujati čevape in burek. Če pa že ponudijo kranjsko, pa zakomplicirajo tako kot na Rogli :)
sporočil: 948
[republican]Sam nimam časa za te hece, če bi ga imel, pa bi to z veseljem preveril. Mogoče pa se bo lotil tega kakšen Kranjski Janez :)
> [Kolya]
> Pojdite do Jankovića, "donirajte" MOL in pridobite dovoljenje in postavite štant s slovensko fast food prehrano.
Ni treba nič donirat. V Ljubljani je dosti praznih lokalov, ki so primerni za fast food.
Ampak preden se spustiš v to, raje preveri navade potrošnikov, da se ne boš opekel.
sporočil: 948
[republican]Ni samo denar, je tudi čas. Zaenkrat mi moj business nosi več kot pa bi mi kioski s hitro prehrano. Ne moreš početi vsega.
> [Viewer]
> Sam nimam časa za te hece
Nimaš časa pobrati denarja, ki takorekoč leži na cesti? ;)
Opažam da se Slovenci spoznamo na vse in smo zelo močni na gobcu, ko je treba dat tja denar, najdemo pa kar naenkrat sto izgovorov.
sporočil: 3.228
[republican]No, tu nastopi vprašanje ali je:
> [Rac]
> Prodajaš (se) lahko po taki ceni, kot jo prenese trg.
Se strinjam. Avstrijski trg očitno prenese ceno 4€ za kuhano vino, slovenski pa še 2€ komaj. Vprašat bi se morali, zakaj je tako... in če mi boš rekel, da je to zaradi naših nižjih plač, ti že vnaprej odgovorim enako: Avstrijci (se) znajo pač dražje prodajati od nas ;)
1. plača posledica rezultata
2. višja plača generira še višjo plačo
sporočil: 14.015
Zadnja sprememba: anon-238577 18.02.2013 16:41
[chef]Če je povprečna avstrijska neto plača 1.870 evrov, skoraj enkrat več kot pri nas, potem je za njih 4 evre podobno kot za nas 2
>Se strinjam. Avstrijski trg očitno prenese ceno 4€ za kuhano vino, slovenski pa še 2€ komaj. Vprašat bi se morali, zakaj je tako... in če mi boš rekel, da je to zaradi naših nižjih plač, ti že vnaprej odgovorim enako: Avstrijci (se) znajo pač dražje prodajati od nas ;)
Morda njihov trg prenese 4 evre na štantu tudi zato, ker sicer za precej drugih dobrin plačujejo toliko kot mi (recimo hrana v trgovini) - ali še manj (denimo gorivo). Podobno je tudi v Italiji (kjer pa imajo vidno dražje gorivo)
sporočil: 14.015
[republican]kupna moč je kakršna pač je, to ne velja strogo linearno čisto za vsako stvar, ampak v globalu pa mora, sicer se ne izide prodaja :))
> [fibonaci]
> Če je povprečna avstrijska neto plača 1.870 evrov, skoraj enkrat več kot pri nas, potem je za njih 4 evre podobno kot za nas 2
Po tej logiki bi moralo biti v Sloveniji vse polovico cenejše, kot v Avstriji... in v Srbiji vse trikrat cenejše, kot v Sloveniji, ker so v Srbiji neto plače trikrat nižje, kot v Sloveniji.
sporočil: 1.021
[Dudek]Vsi smo pod kožo krvavi :-)
> [Whiskey]
> Tako to delajo v Avstriji. V deželi provizij in prestižnih avtomobilov, bi bila zastavonoša dobička pijača.
Ti že veš :)
sporočil: 185
Nimaš prav. Naši gostinci že znajo ponuditi kaj drugega, samo v
Ljubljani naših gostincev v kioskih ni, so samo " naši ". Poleg
tega pa Ljubljana postaja balkansko mesto .Poslušaj kako govorijo v
lokalih, tako osebje kot gostje. Večina najemnikov lokalov kioskov
na ulicah in lokalov so Bakanci. Kaj misliš, da bodo ti stregli
kranjsko klobaso. Če bi se pojavil Slovenec z domačo ponudbo bi ga
inšpekcije zbile z ulice v enem dnevu, nič nebi imel po predpisih,
dobil bi kazni, da bi prvi dan propadel. Ljubljana je gostinsko
rezervirana za Balkan.
sporočil: 168
Ko je srbska prostozidarska mafija z Kucanom na celu ustolicila
Jankovica je le ta ob izvolitvi takoj sel na uraden obisk v
pravoslavno cerkev. Postal je zupan Srbov in ostalih balkancev. V
gostinstvu je takoj zacel unicevati Ljubljano. Slovenske lastnike
je zacel nadomescati z Srbskimi. Primer gostilna
Pavla.Posrboizacija oz srboizacija Slovenije je uspela. Ce greste v
Goriska Brda danes, boste postrezeni z srbsko hrano tako kot na
Stajerskem podezelju. Martinovanje, praznovanje slovenskih kmeckih
praznikov danes poteka ob balkanski glasbi in balkanski hrani.Se
smucali boste samo ob balkanski muziki. Vecer v gostilni ob hotelu
Toplice na Bledu pa vam bo cel vecer zacinila dalmatinska muzika.
Obcinski praznik v Kanalu ob Soci je bil ovekovecen z balkansko
hrano in balkansko glasbo. Gre se za nacrten genocid nad slovenskim
narodom z slovenskimi pajaci imenovana elita, prednjaci pa srbska
lutka imenovana Pahor.Nic ni bilo nakljucno v 20 letni zgodovini te
uboge danes popolnima oropane in moralno unicene nekoc slovenske
Slovenije.
Strani: 1