Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Mussomeli o petkovih protestih
sporočil: 673
Ti tvoji mirni državljani so člani LDS, Zares in TRS, pa še borcev
in veteranov Sever! Daj no, bodi pameten!
sporočil: 673
A ti sploh razumeš in poznaš demokratične postulate? Kako naj ti
nekdo bolje razloži primere s svetniki v Mariboru, napise na
ljubljanskih trgovskih centri, v oddajah Studio Šitov, kot Janša?
Saj nič ne razumeš, samo meketaš za nepismenimi v PS
sporočil: 6
Hej, Rac, ti se vedno domujes v denacionaliziranem stanovanju od
140 kvadratov za 70 eur najemnine na mesec? ker potem si
definitivno zmagal. nisi pa kot vojni profiter objektiven. bo bolj
prepricljivo, ce bodo namesto tebe pisali tisti, ki verjamejo v
isto ideologijo kot ti, pa niso vojni dobickarji .... ce jih je
sploh kej.
sporočil: 8.684
Objavljam deklaracijo Zbora za republiko:
DRŽAVO DRŽAVLJANOM!
Izhajajoči iz zgodovinske volje, ki je pripeljala do uresničitve samostojne slovenske države, podpisniki te deklaracije izjavljamo, da je slovenski narod uresničil mnoge cilje, ki so se dobri dve desetletji nazaj zdeli nemogoči. A hkrati ugotavljamo, da so pomembne stvari javnega interesa v domovini ostale nedorečene in nespremenjene glede na stanje, ki je vladalo pred osamosvojitvijo.
Prejšnja država ni pripadala vsem državljanom, ampak enim bolj kot drugim. To žalostno stanje opažamo tudi danes.
Gospodarstvo ni doživelo ustrezne prevetritve, v njem so se ohranili politični monopoli, znotraj katerih so se po tovarišijskih kriterijih delili veliki, običajnim ljudem nedostopni krediti. Slovenski bančni sistem je postal talec prav te miselnosti. Zaradi pohlepa starih centrov moči smo morali vsi državljani že dvakrat zapolniti velikanske finančne vrzeli. Nadzorni mehanizmi, ki jim ima na razpolago vsaka država, niso zadostno opravili svojih nalog. Želimo opozoriti, da tudi pravosodje ni opravilo in ne opravlja vloge, ki jo mora imeti v demokratičnem svetu.
Gospodarski monopoli, v povezavi z neučinkovitim pravosodjem, dušijo podjetniškega duha. Medijski monopoli ustvarjajo in potvarjajo realnost. Pojavljajo se težnje po zanikanju demokratičnih metod odločanja.
Zato podpisniki te deklaracije:
•zahtevamo državo vseh državljanov.
•zahtevamo preglednost gospodarskega in bančnega sistema.
•želimo živeti v državi z urejenim pravosodjem, kjer bodo zakoni veljali za vse in ne le za peščico.
•pričakujemo pluralne medije in profesionalno delo novinarjev
•se zavzemamo za konkurenčno državo odgovornih posameznikov, v kateri je država v službi državljanov.
Želimo sprostiti ustvarjalne sposobnosti slovenskih državljanov ter tako ujeti standarde najbolj razvitih držav. Pri tem združujemo moči vseh ljudi »ki dobro v srcu mislijo«.
DRŽAVO DRŽAVLJANOM!
Izhajajoči iz zgodovinske volje, ki je pripeljala do uresničitve samostojne slovenske države, podpisniki te deklaracije izjavljamo, da je slovenski narod uresničil mnoge cilje, ki so se dobri dve desetletji nazaj zdeli nemogoči. A hkrati ugotavljamo, da so pomembne stvari javnega interesa v domovini ostale nedorečene in nespremenjene glede na stanje, ki je vladalo pred osamosvojitvijo.
Prejšnja država ni pripadala vsem državljanom, ampak enim bolj kot drugim. To žalostno stanje opažamo tudi danes.
Gospodarstvo ni doživelo ustrezne prevetritve, v njem so se ohranili politični monopoli, znotraj katerih so se po tovarišijskih kriterijih delili veliki, običajnim ljudem nedostopni krediti. Slovenski bančni sistem je postal talec prav te miselnosti. Zaradi pohlepa starih centrov moči smo morali vsi državljani že dvakrat zapolniti velikanske finančne vrzeli. Nadzorni mehanizmi, ki jim ima na razpolago vsaka država, niso zadostno opravili svojih nalog. Želimo opozoriti, da tudi pravosodje ni opravilo in ne opravlja vloge, ki jo mora imeti v demokratičnem svetu.
Gospodarski monopoli, v povezavi z neučinkovitim pravosodjem, dušijo podjetniškega duha. Medijski monopoli ustvarjajo in potvarjajo realnost. Pojavljajo se težnje po zanikanju demokratičnih metod odločanja.
Zato podpisniki te deklaracije:
•zahtevamo državo vseh državljanov.
•zahtevamo preglednost gospodarskega in bančnega sistema.
•želimo živeti v državi z urejenim pravosodjem, kjer bodo zakoni veljali za vse in ne le za peščico.
•pričakujemo pluralne medije in profesionalno delo novinarjev
•se zavzemamo za konkurenčno državo odgovornih posameznikov, v kateri je država v službi državljanov.
Želimo sprostiti ustvarjalne sposobnosti slovenskih državljanov ter tako ujeti standarde najbolj razvitih držav. Pri tem združujemo moči vseh ljudi »ki dobro v srcu mislijo«.
sporočil: 1.779
Ker so F571 mediji že ob prejšnji "vstaji" (menda ok. 8000 komadov)
nabijali o polnem Trgu republike, sem kajpak zastrigel z ušesi, se
spomnil zelo "kreativnega" štetja na Semoličevem mitingu pred
mseci, zato sem se odločil malo analitično razdelati stvar.
Kot vidimo na www.24ur.com/novice/...nikov.html (2. fotka v fotogaleriji), vidimo, da skoraj pol trga pred pred DZ ni bilo dostopnega. K sreči ima Google maps dovolj razločljive zemljevide in letalske slike Ljubljane, da se da iz prve fotke zadovoljivo natančno določiti oglišča "vstajniškega" prizorišča. Pri mojih nastavitvah mi GM daje dolžine v čevljih. Zelo dober približek za ekvivalent v metrih, je če številko v ft delimo s 3, no, jaz sem že tolikokrat imel opravka s temi pretvorbami, da vem faktor celo na pamet: 1_ft=30,48_cm
Za a, t.j. daljšo osnovnico trapeza (Zahodni del Trga republike od spomenika revolucije proti TR3), sem tako na GM nameril 220 ft. b, t.j. krajša osnovnica trapeza ob Maximarketu, sem dobil 130 ft. Za h, višino trapeza oz. razdaljo med V in Z robom TR, dobim 350 ft, pri tem sem upošteval še, da je še nekaj javne površine pod fasado Maximarketa. Pravzaprav sem izmeril nekoliko manjše mere, vendar sem jih za "dobro vago" zaokrožil navzgor in vsaki dodal najmanj 10 ft (torej kar nekaj metrov).
Že iz OŠ matematike vemo, da je ploščina trapeza enaka: S=(a+b)*h/2. Če mere pretvorim v m in jih vstavim v to formulo, dobim, da je ploščina tega trapeza enaka 5690 m2. Še enkrat, dimenzije sem zaokrožil navzgor, ta trapez zajema tudi predverje TR3 in skoraj pol trikotnega tlorisa stolpnic TR3 in NLB. Ampak recimo, da se to nekako skompenzira z ozkim pasom med spomenikom revolucije in Šubičevo in da jih je še nekaj malega bilo na ploščadi med CD/CTK in NLB. In "protestnikom" še nisem "vzel" kvadrature za oder (na 24ur se ga ne vidi) za "kulturnike" in lubejevanje, poleg tega so ponoči naredili še en dokaj velik "otok" za "pisanje" nečesa s prižganimi svečami.
Če to ploščino trapeza delimo z okroglimi 20.000 "vstajniki", potem na vsakega pride malenkost manj kot 0,3 m2 (0,298 m2) oz. po korenjenju kvadrat s stranico 54 cm.
Kaj to pomeni? Jaz veljam za trlico, niti slučajno nisem kakšna "omara" ali močnejše postave, pa približno toliko merim v širino čez ramena, in to brez zimskih oblačil. Moje stopalo je v okviru povprečnega, v dolžino meri čez 25 cm, v zimskih čevljih seveda še več. V glavnem, če jih je res bilo 20000, je šlo za hudo gužvo, kjer se je praktično nemogoče kamorkoli premakniti, tisti nižji v takem sploh ne morejo dihati, če ni koordinacije, je hitro tu en Lipa masaker. In konec koncev, še celo za trugo, kjer se pokojnik najbrž ne bo več razmigoval, velja standard, naj v prečnem prerezu meri 70_cm *70_cm. Če skrajšam, še zame "anoreksično" trlico, tako odmerjena kvadratura ne bi zadostovala, potem si pa še predstavljajmo, da bi Mussomelli (zgleda le malo obilnejši od mene) zavestno rinil v to gužvo.
Torej, so bili "protestniki" sami anoreksiki, so gazili drug po drugem, so jih preštevali v kakšnem nedesetiškem številskem sistemu ali pa so jih šteli "kreativno"?
Kot vidimo na www.24ur.com/novice/...nikov.html (2. fotka v fotogaleriji), vidimo, da skoraj pol trga pred pred DZ ni bilo dostopnega. K sreči ima Google maps dovolj razločljive zemljevide in letalske slike Ljubljane, da se da iz prve fotke zadovoljivo natančno določiti oglišča "vstajniškega" prizorišča. Pri mojih nastavitvah mi GM daje dolžine v čevljih. Zelo dober približek za ekvivalent v metrih, je če številko v ft delimo s 3, no, jaz sem že tolikokrat imel opravka s temi pretvorbami, da vem faktor celo na pamet: 1_ft=30,48_cm
Za a, t.j. daljšo osnovnico trapeza (Zahodni del Trga republike od spomenika revolucije proti TR3), sem tako na GM nameril 220 ft. b, t.j. krajša osnovnica trapeza ob Maximarketu, sem dobil 130 ft. Za h, višino trapeza oz. razdaljo med V in Z robom TR, dobim 350 ft, pri tem sem upošteval še, da je še nekaj javne površine pod fasado Maximarketa. Pravzaprav sem izmeril nekoliko manjše mere, vendar sem jih za "dobro vago" zaokrožil navzgor in vsaki dodal najmanj 10 ft (torej kar nekaj metrov).
Že iz OŠ matematike vemo, da je ploščina trapeza enaka: S=(a+b)*h/2. Če mere pretvorim v m in jih vstavim v to formulo, dobim, da je ploščina tega trapeza enaka 5690 m2. Še enkrat, dimenzije sem zaokrožil navzgor, ta trapez zajema tudi predverje TR3 in skoraj pol trikotnega tlorisa stolpnic TR3 in NLB. Ampak recimo, da se to nekako skompenzira z ozkim pasom med spomenikom revolucije in Šubičevo in da jih je še nekaj malega bilo na ploščadi med CD/CTK in NLB. In "protestnikom" še nisem "vzel" kvadrature za oder (na 24ur se ga ne vidi) za "kulturnike" in lubejevanje, poleg tega so ponoči naredili še en dokaj velik "otok" za "pisanje" nečesa s prižganimi svečami.
Če to ploščino trapeza delimo z okroglimi 20.000 "vstajniki", potem na vsakega pride malenkost manj kot 0,3 m2 (0,298 m2) oz. po korenjenju kvadrat s stranico 54 cm.
Kaj to pomeni? Jaz veljam za trlico, niti slučajno nisem kakšna "omara" ali močnejše postave, pa približno toliko merim v širino čez ramena, in to brez zimskih oblačil. Moje stopalo je v okviru povprečnega, v dolžino meri čez 25 cm, v zimskih čevljih seveda še več. V glavnem, če jih je res bilo 20000, je šlo za hudo gužvo, kjer se je praktično nemogoče kamorkoli premakniti, tisti nižji v takem sploh ne morejo dihati, če ni koordinacije, je hitro tu en Lipa masaker. In konec koncev, še celo za trugo, kjer se pokojnik najbrž ne bo več razmigoval, velja standard, naj v prečnem prerezu meri 70_cm *70_cm. Če skrajšam, še zame "anoreksično" trlico, tako odmerjena kvadratura ne bi zadostovala, potem si pa še predstavljajmo, da bi Mussomelli (zgleda le malo obilnejši od mene) zavestno rinil v to gužvo.
Torej, so bili "protestniki" sami anoreksiki, so gazili drug po drugem, so jih preštevali v kakšnem nedesetiškem številskem sistemu ali pa so jih šteli "kreativno"?
sporočil: 28.033
[oQI23IDCN0948R]ajd treniraj kak mesec to.
Ti, kreten, poslus: paziti na jezik. Zelo paziti. Jasno?
Zadnja sprememba: anon-166469 09.02.2013 21:27
Kaj novinarči in politiki o sramotnem zažigu zastave EU , ki so ga
včeraj izvedli levičarski fašisti si pa ne upate pisati ???O seveda bi vas bil polen gobec m če bi se to zgodili na ZBORU ZA REPUBLIKO,. Tako pa nič o tem zažigu zastave EU, ker to so naredili vaši in vam je vse dovoljeno ne - res ste banda fašistična !
www.finance.si/83330...otestnikov
18:35
Protestnik zažgal zastavo EU.
... oglejte si kronologijo zapisov včerajšnje "vstaje" in fasistoidnih izgredov ....
[denac]jaz tudi nisem vedel, pa imam dostop do kompletnega delovanja strani in analitike. in tudi zdaj, ko sem sel pogledat podatke, se vedno tega nisem izvedel.
> [esdeesovca]
> A si vedel, da imajo finance.si sodeč po googleanalitycs.com dobre 3 % spletnih obiskovalcev iz Argentine ?!
> Jaz tega nisem vedel, sedaj ko to vem, mi je marsikateri komentar bolj jasen.
Jaz tudi nisem vedel. Argentinski Slovenci so najboljši Slovenci na svetu, zato je to za Finance kompliment in dobra popotnica.
sporočil: 1.392
Šele sedaj sem opazil, da si zapis dodelal oz. dopolnil. Sem
''prehitro'' prebral in nič razumel. Se popolnoma strinjam, da je
za Američane Hrvaška ta hip pomembnejša (ni še članica EU, mora pa
vstopiti). Podobno je bilo pri vstopu v NATO! Seveda pa tudi nočejo
''izgubiti'' Slovenije. Zato so zainteresirani za (kakršno koli)
''stabilizacijo''. Zelo dobro vedo kdo jih žali in napada
(lefty-ji), vendar jih imam na sumu, da so za umiritev razmer
žrtvovali ''righty-je''.
much easier way press
P.S.: Lahko pa se seveda tudi motim.
much easier way press
P.S.: Lahko pa se seveda tudi motim.
sporočil: 3.275
Zadnja sprememba: anon-295127 09.02.2013 22:05
[dzoni2k2]
> [cink]
> > [oQI23IDCN0948R]
> > > [cink]
> > > > [oQI23IDCN0948R]
> > > > > [cink]
> > > > > > [oQI23IDCN0948R]
> > > > > > > [Rac]
> > > > > > > > [pirhovec]
> > > > > > > > To je točno tisti simbol, v imenu katerega so commiji 1941 začeli revolucijo in posledično državljansko vojno, ki je stala glave v Sloveniji 100.000 ljudi in se pod to zastavo končala z genocidom.
> > > > > > >
> > > > > > > In zmagali... Zdaj se pa razpoči od besa :)))
> > > > > >
> > > > > > Ti, kreten, poslus: paziti na jezik. Zelo paziti. Jasno? Jasno, pizda ti materina, pes garjav?
> > > > >
> > > > > dečko, ajde oladi. Iliti pejt v argentino.
> > > >
> > > > Tudi tebi svetujem, da drzis gobec.
> > >
> > > Iliti idi leči se sicko.
> >
> > Jaz, da sem sicko? Malo prej je tvoj buddy racman gagal, kako da ste zmagali, ti pa si se vzivel v vlogo zmagovalca, ki ljudi posilja v Argentino. Svaka cast, ce si mi upas to blekniti v obraz.
>
> Zmagali so partizani in belčke pognali v Argentino, to pravi zgodovina. Zdej če pa teb to ni všeč pa je tvoj problem. Pa enkrat boš na napačnega naletel, ki te bo strekal in te dejanko v živo obiskal. Potem pa to ne bo izgledalo enako kot tole tvoje onaniranje po tastaturi. Če se v direktni komunikaciji tako izražaš kot se ti tukaj na forumu prej ko slej naletiš na nekoga, ki ti tudi fizično pokaže, da mu to ni všeč. Sem ne glede na tvoje pogumno pisanje tukaj na forumu 99,99% prepričan da v direktni komunikaciji nisi tako vehementno pogumen.
O katerih partizanih ti to?www.hervardi.com/pohorski.php
Tistih, ki so se skrival po hostah, kot podgane in čakal, da so zavezniki osvobodil Evropo?sl.wikipedia.org/wik...mobranstvo
Njihove dosezke mas v raznih rovih in jamah.sl.wikipedia.org/wik...%28hrib%29
www.erevija.com/clan...omobranci_
Tepcek opranoglavi.:)
sporočil: 3.275
[dob]Puhle metode diskreditacije. Kr neki...
> [denac]
> Ruglja sem osebno poznal. Nekoč, ko sva se pogovarjala z dr. Jožetom Felcem, je mimo prišel Rugelj, začela sta nekaj o stroki. Rugelj ni videl drugega v psihiatriji kot samo alkoholike. In v tistem pogovoru s Felcem je omenil, da je treba ostale psihiatrične bolnike "pospraviti". Rugelj je bil vojak, oficir, avtoritaren, tiranski. Mnogo psihiatrov se ni strinjalo z njim.
denac, natanko takšen kot tvoj vtis, je bil tudi moj!
Ne trdim, da se strinjam z drugimi psihiatri in njihovimi načini, toda Rugelj je definitivno bil nasilnež, ki je uspeval v Sloveniji samo zato, ker mentalna slika slovenskega alkoholika potrebuje lik nasilnega očeta, ki alkoholika z avtoriteto in lastnim vzorom prisili v določen način obnašanja. Namesto da si odvisen od alkohola in cigaret, si pač odvisen od avtoritete.
Takšnih prikritih alkoholikov, ki so odvisni od avtoritet, je polna Slovenija. To ni zdravje, temveč prelaganje odvisnosti v sprejemljivejšo obliko zasvojenosti. Na koncu pa, seveda, organiziran spopad, žrtvovanje za višje cilje. Če je le možno, pod okriljem komunizma.
Ni čudno, da sta se na koncu z Drnovškom dobro ujela! Oba uboga reveža, oba odvisneža od iste miselne pasti v njunih glavah, od katere sta sicer bežala, pa sta se na koncu vseeno k njej vrnila - k mami Partiji!
Rugelj, deloholik, se je imel za oporečnika in je na koncu prejel odlikovanje od komunista Drnovška! Za kozlat.
Pravilno ugotavljaš, da je Rugelj bil vojak. Zapustil je JNA, ker je vojska zanj bila premalo disciplinirana in dosti, dosti premalo nasilna.dr. J. Rugelj: Moj razid z JLA in boj za enakopravnost slovenščine v JLA: uvod v zbornik dokumentov, 1991
sporočil: 1.122
g. ambasador bi mogoče dobil malo boljši vpogled v tole našo štalo,
če bi si lahko nekje v glavi zamisli scenarij za svojo državo, kje
demokrati al pa republikanci (po izbiri) dobijo monopol vladanja za
vsa leta od 45......tam nekje v devetdesetih, se pojavi možnost, da
se glasuje še za drugo opcijo........pri čemer prva brca in se z
vsemi štirimi, pod drugimi imeni bori da obstane na oblasti....
sporočil: 4.590
[2289s4x]Res domujem v stanovanju, ki je bilo denacionalizirano, a ne kot upravičenec po tistih zakonih, ampak kot običajen najemnik. In nisem vojni profiter, ker sem veliko premlad, niti nisem ničesar dobil od prejšnjega sistema, razen možnosti izobraževanja. Preživljam se z delom, za katerega se borim na trgu. V nobeno ideologijo ne verjamem, a imam svoja etična načela glede sobivanja ljudi v družbi. Na zmago komunistov in propad njihovih režimov gledam zgolj kot na zgodovinsko dejstvo, podobno kot na Napoleona, Rimsko cesarstvo in druge zgodovinske dogodke, ki so pustili posledice v kasnejšem razvoju družbe.
Hej, Rac, ti se vedno domujes v denacionaliziranem stanovanju od 140 kvadratov za 70 eur najemnine na mesec? ker potem si definitivno zmagal. nisi pa kot vojni profiter objektiven. bo bolj prepricljivo, ce bodo namesto tebe pisali tisti, ki verjamejo v isto ideologijo kot ti, pa niso vojni dobickarji .... ce jih je sploh kej.
Zadnja sprememba: anon-166469 09.02.2013 23:20
Spoštovani rojaki, dragi prijatelji! Govor JJ na Zboru za Republiko
!Ko smo postavljali temelje spoštovanju človekovih pravic, demokraciji in slovenski državi, smo velikokrat zborovali na slovenskih ulicah in trgih. Mirno in dostojanstveno, vendar odločno in pogumno. Danes potrebujemo enak pristop. Zato hvala, ker ste prišli. Hvala, ker ste danes na Kongresnem trgu in hvala, ker vam ni vseeno, kaj bo z našo domovino.
Če kje, potem bi bil danes rad z vami na tem zgodovinskem mestu. Žal ravno sedaj Evropski svet zaključuje sprejemanje proračuna unije za naslednjih sedem let, nadomeščanje pa ni mogoče.
Po osamosvojitvi smo Slovenci dokazali, da lahko v enakopravnih pogojih dosegamo enake in boljše rezultate. Za vse zamujene priložnosti pa smo bili krivi sami. Ostanki preteklosti so se razraščali, uspevala sta laž in prevara. Večino prejšnje družbene lastnine so si prisvojili nekdanji nelegitimni upravljavci. Ko jih je gospodarska kriza začela omejevati, so silili državo v drastično zadolževanje.
Zato, da je ta lahko dajala nov denar v državne banke, te pa so ga preko slabih kreditov prelile njim. Danes je več milijardna bančna luknja največji ekonomski problem te države. Tisti, ki so jo povzročili, tisti so nam ukradli državo. In to želijo početi še naprej. Za vsako ceno.
Ta črna luknja je pretežno sestavljena iz slabih kreditov šestnajstih povezanih družb oziroma konglomeratov. Petnajst teh povezanih družb je oziroma je bilo pred stečaji trdno v rokah prepoznavnih oseb tranzicijske levice, večinoma neposredno v okrilju Foruma 21.
Samo ena je pripadala cerkvenemu holdingu. Nekatere od teh družb so danes v stečaju, a tudi ostanki tako zaseženega premoženja se delijo v prave roke preko osebnih navez med stečajnimi upravitelji in stečajnimi sodniki.
Milijardna luknja v slovenskih državnih bankah ima jasno prepoznavne botre in ti imajo jasno prepoznavno barvo. Ko je vlada lansko jesen predlagala zakon o prenosu terjatev na slabo banko in za štirikrat podaljšala zastaralni rok pri kaznivih dejanjih, narejenih pri ustvarjanju bančne izgube, je protivladna ofenziva dobila epske razsežnosti. Medtem ko po celem svetu protestirajo pred bankami in borzami, so pri nas s kockami napadli mariborsko mestno hišo in organizirali tako imenovane ljudske vstaje pred parlamentom. Napadene so bile institucije, ki po definiciji zagotavljajo korektiv grobemu delovanju trga oziroma pri nas tovarišijskega kapitalizma. Napade so najbolj podpihovali mediji, katerih program je do zadnje minute plačan s tovarišijskim kapitalom, večinoma tistim, ki manjka v državnih bankah.
Po grobih ocenah se je v preteklih letih iz državnih bank in državnih podjetij v kapitalsko, medijsko, tako imenovano civilnodružbeno in politično zaledje tranzicijske levice prelilo med 200 in 500 milijonov evrov letno. Takšno prelivanje je mogoče samo na račun nižjega standarda večine prebivalstva, nižjih plač, pokojnin in manjših investicij. Ustanovitev Slovenskega državnega holdinga, katerega namen je poenotiti upravljanje ter zagotoviti pregledno poslovanje in privatizacijo, je bil drugi strateški razlog za protivladno ofenzivo.
Sanacijo bančnega sistema in gospodarno upravljanje državnega premoženja je v tem trenutku za Slovenijo ekonomska nuja, pa tudi zahteva mednarodnih institucij. Zastoj pri obeh projektih pomeni zastoj v našem razvoju v vsakem primeru.
A izpeljava obeh projektov ob ugotavljanju odgovornosti za nastanek bančne luknje ter prekinitev finančnih kanalov, ki iz državnih podjetij napajajo kapilare omrežja tranzicijskih stricev in botrov, pomeni še mnogo več. Pomeni konec ropanja Slovencev. Pomeni konec tranzicije. Pomeni normalizacijo Slovenije. Pomeni konec ozadij in manipulacij.
Zato je ob uspešnem sprejetju in uveljavitvi dveh ključnih zakonov izbruhnil takšen besen odpor in govorica sovraštva, kakršne vse od svinčenih sedemdeset let prejšnjega stoletja pravzaprav nismo več slišali. Ko smo pred letom dni sestavljali vlado, ki je bila po logiki časa sama po sebi protikrizna, je presenetilo vztrajno ponavljanje propagandnega stroja, češ vlada mora reševati krizo, vse drugo pa ni njena stvar. Je ideologija. Predsednik stranke, ki je razbila koalicijo, je bil pri tem še posebej glasen.
Danes je jasno, zakaj. Potem, ko so porušili Pahorjevo in niso uspeli sestaviti svoje vlade, so bila pričakovanja stricev in tranzicijske levice nasploh, da mi ukrotimo krizo, ne da bi ob tem presekali kanale, preko katerih iz državnega premoženja, bank in podjetij odtekajo milijoni za vzdrževanje paradržave.
Da ukrotimo krizo, brez da bi odpravili privilegije in monopole. AUKN mora ostati, so rekli, ker naj bi bila to stroka, banke bi še kar naprej dokapitalizirali, denar za to pa pobrali ljudem preko višjih davkov. V sprevrženi govorici so temu dejali, da se koalicija in vlada ne bi smela ukvarjati z ideologijo. Mi naj bi bili torej koristni bedaki. Da ukrotimo krizo in plačamo na volitvah politično ceno, oni pa bi si potem še okrepili prilive in monopole. Želeli so vlado z zvezanimi rokami, kot je bila Pahorjeva. Da bi ozadja lažje in brez odgovornosti vladala.
Slovenska demokratska stranka temu triku ni nasedla. Zato danes rušijo vlado. Odgovornost za ponovno, povsem nepotrebno poslabšanje bodo morali zdaj prevzeti tisti, ki rušijo. Rušiti je lahko. Pregovor pravi, da je za luknjo v ladji in njeno potopitev dovolj en pijan mornar, za izgradnjo ladje in njeno upravljanje pa je potrebno na stotine pridnih rok in veliko znanja.
V luči dogodkov, ki lahko sledijo politični krizi, se čez nekaj mesecev nihče več ne bo dobro spomnil ne motivov ne povodov zanjo. Ostale bodo samo posledice in odgovornost zanje.
Ni vsak čas tak, da terja zborovanja. A danes tak čas je. Potisnili so nas vanj in nimamo druge izbire.
Ozadje tako imenovane ljudske vstaje, ki še vedno ne želi pokazati obrazov in deluje v ilegali kot nekdanja komunistična partija, je ob huronskem navijanju večine medijev in dela slovenske politike odločilo, da ustavna pravica do zborovanj pripada samo njim.
Za kulturen protest razglašajo namerno neprijavljena in namerno ponoči, torej tvegano organizirana zborovanja s skrivanjem obrazov odgovornih, zmerjanje drugače mislečih, zažiganje in obešanje lutk, trkanjem na domovih svetnikov, vdore v občinske stavbe, uničevanje lastnine in napade na policiste.
Nekulturno in neprimerno pa naj bi bilo po zakonu in pravilih prijavljeno in organizirano zborovanje Zbora za republiko, s kulturnim programom in jasno odgovornostjo organizatorjev.
Že na samem začetku druge svetovne vojne je Komunistična partija preko Osvobodilne fronte sprejela odlok, po katerem se vsak odpor proti okupatorju izven OF kaznuje s smrtjo.
Podobnost ni samo slučajna. Gre za nadaljevanje iste politike izključevanja in totalitarne ideologije, ki se očitno v določenih delih naše družbe prenaša iz roda v rod.
Širjenje sovražnega govora, grožnje pred domovi svetnikov in ustavnih sodnikov, obešanje lutk z imeni znanih oseb, pozivanje k nasilju, pobojem in obujanjem totalitarnih praks se ponovno vrača v deželo.
Nacional socialistični rjavosrajčniki so v tridesetih letih prejšnjega stoletja zvonili na domovih znanih judovskih družin v Berlinu in jih pozivali k odhodu. Potem so kurili njihove lutke in zažigali smetnjake pred njihovimi hišami. Naslednjič so prišli po njih in jih odvlekli v koncentracijska taborišča in plinske celice. Holokavst se je začel z grožnjami pred stanovanji mirnih državljanov.
Slovenija ima veliko podobnih tragičnih izkušenj. Represija, laž in propaganda sta bili in sta njihovi metodi. »Najprej diskreditacija, oblatenje, nato likvidacija, če je treba, tudi fizična«, so govorili. In delali. Danes nas ponovno pošiljajo v Hudo jamo in kočevska brezna. Želijo nas zastrašiti. Nedavni napis, ki je pozival k poboju kristjanov, je grozljiv. Javne obsodbe le-tega v dominantnih medijih pa večinoma nadvse mile in sramežljive. A tistim, ki strašijo, je treba odločno povedati: Ne bo vam uspelo! Prenehajte s tem! Demokratične institucije slovenske države, slovenska vojska in policija so dolžne varovati slehernega državljana brez razlike. In to bodo storile. Slovenski policiji izrekamo posebno zahvalo za profesionalno delo, s katerim so doslej ubranili tako ustavno pravico do mirnega zbiranja kot varnost ljudi in premoženja. Še posebna zahvala gre skoraj 100 pripadnikom slovenske policije, ki so bili s strani nasilnih vstajnikov poškodovani.
V ustavo samostojne in demokratične Slovenije smo zapisali, da država zagotavlja pravico do mirnega zbiranja in zborovanja. Na mirnih zborovanjih izražamo svoje mnenje in vplivamo na odločitve. Vendar na njih ne odločamo. Odločamo na volitvah, referendumih in preko demokratično izvoljenih institucij. Vsak, ki je javno izpostavil svoje ime na glasovnici ali volilni kampanji in bil kjerkoli v državi demokratično izvoljen, pa naj bo to poslanec pozicije ali opozicije, župan ali mestni svetnik, ima večjo ustavno legitimnost kot nekdo, ki anonimno postavi spletno stran in poziva na nasilje ali nekdo, ki zamaskiran meče granitne kocke in eksploziv na policiste. Če bomo dovolili, da se ta meja zabriše, bomo kmalu prišli iz demokracije v diktaturo. Še več. Ponovno bomo dali domovinsko pravico nasilju. Cilj ne opravičuje sredstev. Ko je večina v Državnem svetu pod vtisom medijskega linča protipravno odvzela mandat svojemu kolegu državnemu svetniku, ki je bil izvoljen enako legitimno kot oni sami, je ena od članic samozvanega gibanja vstajnikov z mastno priviligirano pokojnino in 25 leti delovne dobe dejala, da to ni bilo zakonito, je pa bilo dobro. Dobro po čigavi presoji? Kam bomo prišli, če sprejmemo to tezo iz Tomišlja kot legitimno? Pristajanje na to tezo pomeni somrak civilizacije in zanikanje vsega, za kar smo se borili v času slovenske pomladi. To, kar nam ponujajo, je čisti levi fašizem. Tega ne bomo Slovenci nikoli sprejeli, ampak se bomo uprli. Pomemben korak smo storili že danes na tem zborovanju.
Kar zadeva vlado, ponovno poudarjam, da njen mandat ni zaščiten tako kot predsedniški, sodniški ali županski. Stalno je na prepihu. V dobrih dveh desetletjih smo menjali že osem vlad. Trikrat je vlada padla med mandatom. Samo 10 poslanskih podpisov je potrebnih za začetek postopka. In alternativna večina. Če trdijo, da vlada nima večine, to pomeni, da naj bi jo imel nekdo drug. Naj torej prevzame odgovornost in sestavi vlado. A kot rečeno, rušiti je lahko, graditi pa mnogo težje. Pri rušenju ni treba narediti veliko, večino posla naredi Forum 571 in tovarišijski kapital v ozadju. Reševanje iz krize pa je nekaj drugega. Tu Forum 571 in strici odpovejo.
Spoštovani!
Slovenci smo doslej večkrat dokazali, da le nismo tako naivni. Tudi tokrat se vse bolj zavedamo, da so nas potisnili v čas, ko je treba odločno nastopiti proti levemu fašizmu, proti grožnjam, nasilju in kaosu, ki sta največja sovražnika svobode in pravičnosti.
Kajti za svobodo in pravičnost gre. Za svobodo, ki sta jo prinesli osamosvojitev in demokratizacija Slovenije. In za obet pravičnosti, ki si ga ne bomo pustili vzeti. Želimo živeti v samostojni, svobodni in pravični državi slovenskega naroda, brez političnih stricev, brez strahu in brez nasilja.
Pravijo, da nas je malo. In da smo drugorazredni. Ni nas malo, smo popolnoma enakovredni, v Evropi in po svetu imamo veliko prijateljev. Nas pa res doma velikokrat odštevajo, zaničujejo ali zamolčijo. Zato se bomo morali večkrat zbrati in pokazati svojo moč. Danes je šele začetek. Še bodo plapolale slovenske in evropske zastave in vsak dan glasneje bo odmevala slovenska pesem. V ustavo smo zapisali, da je slovenska himna Zdravljica. Ta ima veliko kitic. Vsi se lahko prepoznamo v njej. V njej je ovekovečen pogum in ponos naroda, ki je dozorel, zato mu je uspelo, da se je brez tuje pomoči osamosvojil in se enakopravno povezal z drugimi. Zato stoji in bo obstal. Zgodovina Slovencev se ni začela na Čebinah in se ne bo končala v Murglah. Ni lahke poti, a pred nami je vsemu navkljub lahko dobra prihodnost. Bog živi nam deželo, Bog živi ves slovenski svet!
www.siol.net/novice/...bliko.aspx Slovenci recimo ne
Totalitarizmu in levemu fasizmu - se je cas , da zaustavimo pohod
fasistov in obranimo demokracijo !
sporočil: 972
[denac]Jaz bi pa prav rad vedel več o teh 3% obiskovalcev finance.si. So znani še kakšni podrobnejši podatki: starostna struktura, izobrazba, morda spol?
> [crt]
> > [denac]
> > > [esdeesovca]
> > > A si vedel, da imajo finance.si sodeč po googleanalitycs.com dobre 3 % spletnih obiskovalcev iz Argentine ?!
> > > Jaz tega nisem vedel, sedaj ko to vem, mi je marsikateri komentar bolj jasen.
> >
> > Jaz tudi nisem vedel. Argentinski Slovenci so najboljši Slovenci na svetu, zato je to za Finance kompliment in dobra popotnica.
>
> jaz tudi nisem vedel, pa imam dostop do kompletnega delovanja strani in analitike. in tudi zdaj, ko sem sel pogledat podatke, se vedno tega nisem izvedel.
No, nekdo je že omenil, da boste ob takem državnem trendu kmalu doživljali vse več klikanja iz tujine. Če prihajajo kliki iz tujine, ste lahko veseli. Namreč, jaz bi se tudi iz tujine "obesil" na vas, saj se mi večina slovenskih časnikov in portalov vedno bolj gabi.
So aktivni forumaši? Morda PR agencija, o kateri je pred kratkim govoril Gustl, prihaja iz Latinske Amerike ali zgolj uporablja strežnik iz nam oddaljene dežele (forum.finance.si/?m=...18&single) _? So to morda tisti userji na zalogo (forum.finance.si/?m=...09&single) _?
sporočil: 12.861
[Rac]Hvala za link, vendar se nisem poglabljal v tabele v nemščini. Veliko je bilo Italijanov pa Slovenci in Hrvati.
> [macon]
> Ja, na eni strani je ostalo približno enako število Italijanov kot na drugi Jugoslovanov (samih Slovencev). In smo nacionalno izgubili, ker pa nacionalno vprašanje menda ni več bilo pomembno, so komiji naredili še povojne popravke v korist Hrvaške.
>
> Izgleda, da so bili Hrvati malo žalostni, ker so se spominjali veličastnih meja NDH-ja in so rabili tolažbe na slovenski meji. Slovenski komunajzarski caplji pa nič.
- Poglej si etnično razporeditev v Istri pred norijami 20.st: www.kozina.com/premi...910-03.pdf
- Zemljevidi NDH nikoli niso vključevali Istre, kajti Mussolini je bil njihov glavni zaveznik.So pa vključevali Bosno in Vojvodino do Zemuna. Revčki so izgubili ta slastna lovišča in so za tolažbo dobili Istro do Reke z zaledjem. Capelj Kradelj je pa modro pofafal maršalu in od takrat smo vsi srečni in veseli.
sporočil: 243
[fcajt]
"Mussomeli: Za gradnjo prihodnosti je potreben konsenz" ...
... seveda, ampak dopovej to unim na drugi strani!!!
To pa bo bolj težko....... "ne čujem dobrooooo"
sporočil: 4.404
[shampion]ja,saj zvezda tud ni bila v štartu rdeča,srp pa kladu se pa tud kje prej pojavita...
> [jani639]
> > [Rac]
> > Srp in kladivo ni stalinistični simbol, ker je bil uveljavljen že pred prihodom Stalina na oblast.
>
> ne ga srat,tud haklkrojc je bil uveljavljen tisoče let pred dolfetom,pa pejt ti smrdet z njim na mariaplac v monakovo...se boš tko usedu in plaču kazen.....
Tisti kljukasti križ, ki ga je 'dolfe' uporabljal, se je 'vrtel' in se še, v drugo smer kot pa originalni, ki je v osnovi predstavljal dobro.
vseen poizkusi s pravilno usmerjenim(wtf?) in na stranico postavljenim haklkrojcem paradirat kjke v zahodni evropi..hehe
že za verbalni delikt(zanikanje holokavsta) se usedeš...kar je po moje idiotsk,pa ne zarad tega ker ker se s trditvijo strinjam,ampak ker je delikvent navaden idiot....noben normalen ga ne posluša...pri nas pa bi wannabekomiki ki oponašajo morilca(si kdo predstavlja oponaševalca dolfeta ki odgovarja bebcom po radiu v nemčiji in ki pravi da je treba spraznit morišče da bo plac za nove žrtve??)zasedal primetime..
[fibonaci]se prav..tebe se splača obiskat,noben strošek za zdravstveno blagajno ne boš predstavljal...ja,povej naslov..
> [jani639]
> h če policija reče da to ni nič,tožilstvu se to tud ne zdi nič posebnega..
>
> mislim da bi bilo treba počas začet tožit(in to tako zasebno,kot kazensko,s priloženimi dokazili psihiatrov da se bojiš,da so otroci prestrašeni in da ti je zaradi tega povzročena zdravstvena škoda,itd) odgovorne ker ne ukrepajo..
>
> te psihopatske prasce je treba nujno zaustavit!
S primernim dokazilom svojega psihiatra boš ti v lekarni dobil prava zdravila, ne pa kakšne odškodnine na sodišču. Zdravila bolj pomagajo kot nekajletno tožarjenje na sodišču, čeprav se temu nekateri težko uprejo.
Lahko sicer vplačaš tožbo in takse, ampak pisarije takih pacientov, ki imajo spričevala psihiatrov, ponavadi ne jemljejo resno, jih že imajo polne koše za smeti...
[shampion]ma kašna empatija neki..komiji so že po njihovem svetem pismu materialistične svinje....tist,delavske pravice,držbeni naporedek,enakost so sam pesek v oči idiotov...če se motim naj mi kdorkoli dokaže en sam nasproten primer!
> [jani639]
> > [Bossi123]
> > Potem se strinjate, da protestniki hodijo po domovih svetnikov in ustavnih sodnikov in jih ustrahujejo...
> >
> > Meni osebno je to grozno...Do tega nisem prišel zaradi govora JJ .. ampak ko se je to dogajalo v MB-ju... če bi k meni na dom prišlo 50 ljudi in od mene s pritiskom prisotnosti nejkaj zahtevalo...bi bilo gorzno...grozno...nasilje
>
>
> sploh če policija reče da to ni nič,tožilstvu se to tud ne zdi nič posebnega..
>
> mislim da bi bilo treba počas začet tožit(in to tako zasebno,kot kazensko,s priloženimi dokazili psihiatrov da se bojiš,da so otroci prestrašeni in da ti je zaradi tega povzročena zdravstvena škoda,itd) odgovorne ker ne ukrepajo..
>
> te psihopatske prasce je treba nujno zaustavit!
Tu bi spomnil na slavno izjavo tovarišice Zdenka Cerar (mati multimedijsko forsiranega Mirota C.), ko je bila v funkciji državne tožilke in je rekla, da "vsaka svinjarija pa še ni kaznivo dejanje".
Najbrž ima tovarišica težavo s postavljanjem sebe v vlogo določenih žrtev raznoraznih "svijnarij". Morda pa rabi lastno izkušnjo?
Sicer pa, komunisti in empatija, nikoli ni šlo skupaj. Kdor jih ne pozna, jih je še dandanes pripravljen drago plačati.
sporočil: 13.648
[oQI23IDCN0948R]Hvala, ker se boš v bodoče normalno pogovarjal.
Poserjem se ti v usta, komunist.
sporočil: 13.648
[zois1]
> [denac]
> > [crt]
> > > [denac]
> > > > [esdeesovca]
> > > > A si vedel, da imajo finance.si sodeč po googleanalitycs.com dobre 3 % spletnih obiskovalcev iz Argentine ?!
> > > > Jaz tega nisem vedel, sedaj ko to vem, mi je marsikateri komentar bolj jasen.
> > >
> > > Jaz tudi nisem vedel. Argentinski Slovenci so najboljši Slovenci na svetu, zato je to za Finance kompliment in dobra popotnica.
> >
> > jaz tudi nisem vedel, pa imam dostop do kompletnega delovanja strani in analitike. in tudi zdaj, ko sem sel pogledat podatke, se vedno tega nisem izvedel.
>
> No, nekdo je že omenil, da boste ob takem državnem trendu kmalu doživljali vse več klikanja iz tujine. Če prihajajo kliki iz tujine, ste lahko veseli. Namreč, jaz bi se tudi iz tujine "obesil" na vas, saj se mi večina slovenskih časnikov in portalov vedno bolj gabi.
Jaz bi pa prav rad vedel več o teh 3% obiskovalcev finance.si. So znani še kakšni podrobnejši podatki: starostna struktura, izobrazba, morda spol?
So aktivni forumaši? Morda PR agencija, o kateri je pred kratkim govoril Gustl, prihaja iz Latinske Amerike ali zgolj uporablja strežnik iz nam oddaljene dežele (forum.finance.si/?m=...18&single) _? So to morda tisti userji na zalogo (forum.finance.si/?m=...09&single) _?
Ma prej se mi niti ni zdelo vredno odgovarjat, ampak ker vidim, da se neka izjava anonimneža na forumu hitro nekritično vzame kot fakt, naj povem:
- Spletna stran googleanalitycs.com ali googleanalytics.com, po kateri naj bi imeli 3% obiska iz Argentine, sploh ne obstaja
- Google Analytics pa nam pravi, da je promet iz Argentine 0.02%, Argentina pa je pri državah, od koder dostopajo do nas, na 38. mestu.
[Gustl]upajmo, da se bo zdaj prijelo, jaz sem poskusal povedat na fin nacin, pa nic :)
- Spletna stran googleanalitycs.com ali googleanalytics.com, po kateri naj bi imeli 3% obiska iz Argentine, sploh ne obstaja
- Google Analytics pa nam pravi, da je promet iz Argentine 0.02%, Argentina pa je pri državah, od koder dostopajo do nas, na 38. mestu.
sporočil: 1.991
Sem bolj take firbčne sorte, a pa je možno tistih od 1 naprej ...
do kam odloči sam?
[nbrane]bo gustl dal, ce bo razpolozen.
Sem bolj take firbčne sorte, a pa je možno tistih od 1 naprej ... do kam odloči sam?
sporočil: 3.853
S to prijaznostjo eden do drugega se načeloma strinjam. Verjetno pa
Mussomeli le ne pozna vse naše zgodovine ( ki je ne pozna niti 95%
Slovencev ). Slovenija je že zelo dolgo razdeljena na
projugoslovanarja oz. iliriste ( o tem je veliko pisal že Prešeren
) in zavedne Slovence, ki so bili na žalost tega naroda vedno v
manjšini. Po po II. svetovni vojni pa so začeli v Slovenijo
pošiljati Srbe, da to državo posrbijo. Jim je kar dobro uspelo.
Tisti projugoslovanski del naroda pa je postal kolaborant in sluga
tem Srbom, ki so jih postavili na vse pomembne javne funkcije ( za
dirktorja po so vedno postavili izdajalskega in kolaborantskega
Slovenca, ki je bil lutka v njihovih rokah, da ne bi izgledalo
sumljivo ). Kdor vse to razume potem je zelo jasno, da se je z
izdajalci naroda težko prijazno pogovarjati saj se tudi oni s tabo
ne. Pri nas ne gre za to kot v normalnih državah ali bomo imeli
bolj socialno politiko ali bolj liberalno kot npr. v ZDA. Pri nas
gre za to, da je velik del naroda podložen velikosrbskim interesom
in ima tako oprane možgane ter je splošno načrtno v antislovenskem
šolskem sistemu tako vzgojen da se tega niti ne zaveda. Katastrofa
je, da zato niti mladi ne morejo biti naša prihodnost, saj jih ima
večina totalno oprane možgane.
sporočil: 5.457
[crt]
> [Gustl]
> - Spletna stran googleanalitycs.com ali googleanalytics.com, po kateri naj bi imeli 3% obiska iz Argentine, sploh ne obstaja
> - Google Analytics pa nam pravi, da je promet iz Argentine 0.02%, Argentina pa je pri državah, od koder dostopajo do nas, na 38. mestu.
upajmo, da se bo zdaj prijelo, jaz sem poskusal povedat na fin nacin, pa nic :)
In kaj bi bilo narobe, če bi bilo Argentinskih Slovencev 3%
Ali imamo mogoče še vedno kakšen tajni uradni list,
ki zaukazuje preganjanje zavednih Slovencev