Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Janša potrebuje norca
sporočil: 18.832
Janša norca ima. To je slovensko skravžlano pravosodje, ki mu je v
dvajsetih letih našlo korupcijo, da je neznano kdaj, neznano kje,
naredil neznano kaj na neznan komunikacijski način. Tu je bilo
opravljeno pravo delo za pravega norca.
Druga falanga norcev so novinarji. Najprej so pri vsaki aferi novinarji in opurtunisti zagnali vik in krik, potem so posneli film in sami sebe, ter pred celo slovensko javnosjo bruhali okoli, da imajo vse dokazano. Še celo na Finsko so šli in tam nastopali v nori slovenski komediji in pisarili v Bruselj, ker tudi tam naj vedo, da Slovenija ima norce. Sedaj je pa zadeva na sodišču že nekaj let, dokazov pa nobenih. To stanje šikaniranja in stanje norosti traja že dvajset let.
Najprej mediji vse vedo, vlačijo na dan priče, ki so včasih kar zakrinkane (npr. V Slakovih "Zakrinkani Pogledi slovenskih norcev", kar je zelo kredibilno za norce), pišejo se memoari, kaj je Janša vse ukradel in denar pobasal v žep. Potem zadeva pride na sodišče in tam brez dokazov crkne.
Tako je bilo z afero o državnerm udaru, potem jer bila afera z prodajo orožja (ustavil jo je Drnovšek), nato afera Depala vas, afera Piranski zaliv, afera Patrija, itd..., sedaj je v teku afera o neprijavljenih zneskih evrotov na KPK.
Včeraj se je pojavila nova afera, ki so jo obelodanili na TV dnevniku SLO 1, kdo drug kot zaslužni novinar za šikaniranje Janše v aferi "patrija" Dejan Ladika, kako Janša preliva strankarski denar na račun svojega brata Rajka. Zopet imajo vse dokaze črno na belem. Tokrat je znan čas, kraj in dejanje. Zadevo je baje odkrila KPK s Klemenčičem na čelu in zopet je vse dokazano, saj drugače komisija ne sme v javnost in blatiti preko medijev premiera lastne države. No v pravilniku komisije piše, da v nobenem primeru komisija svojih mnenj ne sme posredovati javnosti. Zakaj jih je? Kdo in kako bo komisija odgovarjala, ker dela mimo poslovnika? Zakaj sama krši predpise.
Nimam nič proti, če nekomu, ki zganja korupcijo, to dokažejo, tak praviloma mora oditi iz javnega in političnega življenja. Da pa norci nič ne najdejo in kar naprej prižigajo alarm, da lahko preganjajo nekoga, je pa že skrajna hudobija norcev, ki meji že na blaznost. Res lepa država, kar vse skupaj naj bo sram, zlasti norci se naj pogledajo v ogledalo in presodijo, koliko je njihovo ravnanje noro in koliko je podivjana pogoltnost in škodoželjnost plenilskih primitivcev blaznost.
Druga falanga norcev so novinarji. Najprej so pri vsaki aferi novinarji in opurtunisti zagnali vik in krik, potem so posneli film in sami sebe, ter pred celo slovensko javnosjo bruhali okoli, da imajo vse dokazano. Še celo na Finsko so šli in tam nastopali v nori slovenski komediji in pisarili v Bruselj, ker tudi tam naj vedo, da Slovenija ima norce. Sedaj je pa zadeva na sodišču že nekaj let, dokazov pa nobenih. To stanje šikaniranja in stanje norosti traja že dvajset let.
Najprej mediji vse vedo, vlačijo na dan priče, ki so včasih kar zakrinkane (npr. V Slakovih "Zakrinkani Pogledi slovenskih norcev", kar je zelo kredibilno za norce), pišejo se memoari, kaj je Janša vse ukradel in denar pobasal v žep. Potem zadeva pride na sodišče in tam brez dokazov crkne.
Tako je bilo z afero o državnerm udaru, potem jer bila afera z prodajo orožja (ustavil jo je Drnovšek), nato afera Depala vas, afera Piranski zaliv, afera Patrija, itd..., sedaj je v teku afera o neprijavljenih zneskih evrotov na KPK.
Včeraj se je pojavila nova afera, ki so jo obelodanili na TV dnevniku SLO 1, kdo drug kot zaslužni novinar za šikaniranje Janše v aferi "patrija" Dejan Ladika, kako Janša preliva strankarski denar na račun svojega brata Rajka. Zopet imajo vse dokaze črno na belem. Tokrat je znan čas, kraj in dejanje. Zadevo je baje odkrila KPK s Klemenčičem na čelu in zopet je vse dokazano, saj drugače komisija ne sme v javnost in blatiti preko medijev premiera lastne države. No v pravilniku komisije piše, da v nobenem primeru komisija svojih mnenj ne sme posredovati javnosti. Zakaj jih je? Kdo in kako bo komisija odgovarjala, ker dela mimo poslovnika? Zakaj sama krši predpise.
Nimam nič proti, če nekomu, ki zganja korupcijo, to dokažejo, tak praviloma mora oditi iz javnega in političnega življenja. Da pa norci nič ne najdejo in kar naprej prižigajo alarm, da lahko preganjajo nekoga, je pa že skrajna hudobija norcev, ki meji že na blaznost. Res lepa država, kar vse skupaj naj bo sram, zlasti norci se naj pogledajo v ogledalo in presodijo, koliko je njihovo ravnanje noro in koliko je podivjana pogoltnost in škodoželjnost plenilskih primitivcev blaznost.
sporočil: 6.178
...samo Vesolje lahko odreši Človeka, človekovih
problemov...človeških neumnosti...človeške pokvarjenosti...
...Človeka Zmot.
...Človek človeka v same norosti vodi...zapeljuje v kurbarijo, pijančevanje, drogiranje, politiziranje, izkoriščanje, ... lenarjenje, ne to ga nekaj drugega sili ... manipuliranje, laganje, kradenje...
...nihče več ne ve, kako Človek res samo še Človek je...
...same podgane, dihurji, ovce, krave, osli, svinje, prasci, kiflci, prdci, pizdeki in kurčiči...
...človek človeka vidi, čuti, voha, posluša, okarakterizira...
...in zdej so še Zombiji...neugotovljeni,...malo mešani...
...torej Zmešani Zombiji...
...Otroci so - smo vedno bili veseli, ko se šula zaprla.
...Človeka Zmot.
...Človek človeka v same norosti vodi...zapeljuje v kurbarijo, pijančevanje, drogiranje, politiziranje, izkoriščanje, ... lenarjenje, ne to ga nekaj drugega sili ... manipuliranje, laganje, kradenje...
...nihče več ne ve, kako Človek res samo še Človek je...
...same podgane, dihurji, ovce, krave, osli, svinje, prasci, kiflci, prdci, pizdeki in kurčiči...
...človek človeka vidi, čuti, voha, posluša, okarakterizira...
...in zdej so še Zombiji...neugotovljeni,...malo mešani...
...torej Zmešani Zombiji...
...Otroci so - smo vedno bili veseli, ko se šula zaprla.
sporočil: 3.497
Imam občutek, da berem Mladino ali Delo....vprašajte se, ali niste
zblojena tudi vi???? Sorry, ampak pri branju sem dobila tak
občutek....
sporočil: 14.456
[gsavli]Tukaj ne gre za dobre stare čase, ampak za popolnoma izgubljen osnoven čut za spodobnost v družbi. Zaničevanje, obtoževanje in namigujoče dvomljenje je pri nas postalo tako prevladujoče v javni komunikaciji, da se vedemo kot podivjana horda. Oziroma smo na to posebej trenirani s strani medijev in spinerjev, ki delajo na demoniziranju posameznikov, da bi pozornost odvrnili od dejanj, ki imajo resne posledice.
Ljudem se toži po starih časih, ko se ni smelo govoriti čez pomembne državne može. Dobri stari časi...
V nobeni civilizirani državi si TV voditeljica ne bi drznila predsednika države vprašati, če je "zapravil" svoj denar - dvakrat zapored. Pri nas je šlo to mimo kot nekaj najbolj običajnega. Še huje, ker je ta predsednik "njihov" in ne "naš", omračenci to zadevo celo reciklirajo z namenom osebne diskvalifikacije "žrtve" te medijske kanje. forum.finance.si/?m=...562&single
Za klic po omiki gre in ne za nostalgijo po totalitarizmu.
[0329Softb]Primerljivo je približno toliko kolikor je pisanje in urednikovanje Simone Toplak v Financah primerljive s pisanjem in urednikovanjem osebe na primerljivem mestu pri Il Sole 24 Ore.
> ... zmrazi naj te predvsem zato, ker svoj denar namesto slovenskim žičničarjem nosiš italjanskim gondoljerjem ...
Primerjaš neprimerljivo.
Naše največje smučišče ima 9 km prog, 300 km od LJ imaš Dolomite in v kompleksu 1200 km prog na nadmorskih višinah med 1500 in 3340 metri.
sporočil: 680
[pobalin]Se pravi, omika predsedniku vlade dovoljuje laganje, novinarju pa predpisuje, kaj sme vprašati? WTF...
> [gsavli]
> Ljudem se toži po starih časih, ko se ni smelo govoriti čez pomembne državne može. Dobri stari časi...
Tukaj ne gre za dobre stare čase, ampak za popolnoma izgubljen osnoven čut za spodobnost v družbi. Zaničevanje, obtoževanje in namigujoče dvomljenje je pri nas postalo tako prevladujoče v javni komunikaciji, da se vedemo kot podivjana horda. Oziroma smo na to posebej trenirani s strani medijev in spinerjev, ki delajo na demoniziranju posameznikov, da bi pozornost odvrnili od dejanj, ki imajo resne posledice.
V nobeni civilizirani državi si TV voditeljica ne bi drznila predsednika države vprašati, če je "zapravil" svoj denar - dvakrat zapored. Pri nas je šlo to mimo kot nekaj najbolj običajnega. Še huje, ker je ta predsednik "njihov" in ne "naš", omračenci to zadevo celo reciklirajo z namenom osebne diskvalifikacije "žrtve" te medijske kanje. forum.finance.si/?m=...562&single
Za klic po omiki gre in ne za nostalgijo po totalitarizmu.
sporočil: 1.151
Finance sem kupil v življenju 3X, in sicer že pred leti: prvič,
zadnjič in nikoli več. Takle poden od novinarstva kot je tale
gospa, bi zaposlili morda samo še v (Belo)Rusiji. Če bi bila gospa
blond, bi človek zamahnil z roko, češ, blondinka, ker pa je gospa
temnolaska ji pa pritiče najmanj še en atribut: gospa je tudi
pokvarjena kot stara ribja konzerva.
sporočil: 1.282
Zadnja sprememba: anon-301728 23.01.2013 15:08
jaz vem samo eno.Dove c`e` Barilla c`e`casa. Tam kjer je Barilla tam je dom. najboljši jingle v zgodovini. In mi vsi, ki potujemo po svetu, gremo takoj preverit v prvo samopostrežbo, če je Barilla. če je, je vse ok. In to kjerkoli.
To zgoraj ni reklama, to je prispodoba uspeha.
In tukaj, na tem smetišču zgodovine ( s trupli od spodaj) so vsaj špageti, samo destinacija ni prebavljiva.
Drugače, kot norček, sem na razpolago.
samo vam ne priporočam, vsem vam.pa še drago vas bi stalo.Tukaj je samo poceni roba-trash.
A hard rain`s gonna fall
videosift.com/video/...-Fall-1964
sporočil: 399
torej so se gospa že pozdravili vidim....in kdo po vašem bi vodil
to državo? Strici? Ali pa nekdo, ki je zdaj bolj papeški, kot
papež..Macedonia press! Dobro jutro, gliha skup štriha!
Zadnja sprememba: pobalin 23.01.2013 15:40
[gsavli]Mogoče nisi gledal tistega Populističnega zaslišanja in nisi občutljiv na pomen besed. Ne jezim se na postavljanje vprašanj, ampak na NAČIN postavljanja teh vprašanj. Če studijska pojava predsedniku države zabrusi "ali ste potem vse zapravili" in jo on popravi, da "ni zapravil, ampak porabil", nakar studijska pojava pribije "torej ste vse zapravili", je to zame vzrok za resen razmislek o njeni karieri. S takim uličarskim besednjakom bi jo poslal delat ulične ankete in pika. Dolga je pot od šentflorjanskih populističnih medijskih mediokritet do novinarske ravni npr. oddaje Hardtalk na BBC.
> [pobalin]
> V nobeni civilizirani državi si TV voditeljica ne bi drznila predsednika države vprašati, če je "zapravil" svoj denar - dvakrat zapored. Pri nas je šlo to mimo kot nekaj najbolj običajnega.
> Za klic po omiki gre in ne za nostalgijo po totalitarizmu.
Če res želiš, lahko zadevo predstaviš seveda na več načinov - en od teh je, kot ti praviš, da gre za nedostojanstveno vtikanje v osebne intimne denarne stvari premierja in da ga nimamo kaj spraševati okoli tega. Pa če se spomniš kako so se spravili šele na sanadaerja - od kje mu vse ročne ure ipd. Grozljivo, ti funkcionarji nimajo nobene zasebnosti pri denarnih zadevah.
V primerjavi s porabiti ima zapráviti po SSKJ izrazito negativen pomen:
1. z nepremišljenim ravnanjem narediti, da ni več razpoložljive materialne dobrine: zapraviti denar, premoženje; s pijančevanjem, tožbami zapraviti posestvo // ekspr. porabiti, potrošiti: vso plačo zapravi zase; zapraviti za zdravljenje veliko vsoto; za hrano se dosti zapravi
2. zaradi kakega negativnega, nepremišljenega ravnanja izgubiti: zapraviti čast, ugled; zapraviti duševni mir; zapraviti prijateljstvo koga; zapraviti zdravje // ekspr. ne izrabiti, ne izkoristiti: zapraviti možnosti za dobro uvrstitev, priložnost za gol / s čakanjem zapraviti veliko časa nekoristno porabiti
sporočil: 3.698
Malce zmedena novinarka. Takole bom rekel: če bi razmišljali s
svojo glavo in ne privoščili sosedu, da naj mu vse crkne (kar je
spet lepo videti ob današnji stavki, v stilu, če sem jaz na
minimalcu, naj bo pa še javni sektor) ampak bi stremeli k temu, da
nam bo šlo bolje kot sosedu, potem bi bili v bistveno manjšem
dreku, kot smo. Bi pa bili v vsakem primeru vsaj malo v dreku, ker
smo pač globalno vpeti v finančna dogajanja. Če imaš na oblasti
norca a`la G.Bush ml. in Berlusconi, ki sta na žalost bila na čelu
tako gospodarsko in finančno pomembnih držav (če bi bila v Maliju
ali Sierra Leoneju, se ne bi poznalo), potem to je problem in me
udari po žepu. Je pa res, da naši norci naredijo več škode. Kako
lahkotno novinarka pozabi, da so vsi samozvani ekonomisti, s
Financami vred pred leti vsakega, ki ni rastel kot Irska označili
za luzerja. Toliko o zdravi pameti tistih, ki sedaj spet
pametujejo. Še enkrat: ko bomo vsaj za silo izkoreninili korupcijo
zna biti boljše. In mimogrede: tole z levičarji in Italijani mi ne
gre skupaj in kaže na novinarkino zmedenost. Mogoče bo pa razumela
odnos do italijanov, če bo šla na Primorsko in malce starejše
povprašala, če ljubijo Lahe. Mogoče je špricala zgodovino. So pa
Italijani takšni in drugačni, kot pri vseh narodih. V danem
trenutku pa poved dosti o njih to, da so izvolili Berlusconija na
čelo države. Kot da marsikaj misliti tudi o nas.
sporočil: 2.095
To je bilo vprašanje! Kdaj bo Simonca kaj napisala s smučarije? In
se je zgodilo; Simona halo a ti je šele sedaj kapnilo, da so
slovenski otroci nevzgojeni, da nimajo kulture, ne sposobnosti
izražanja!? Ja a si videla učiteljice v osnovnih šolah (učitelje ne
omenjam, ker spadajo v kategorijo učiteljic?? Jaz sem vsak dan
znova me zmrazi, ko jih gledam! Še v Afriki imajo boljši in
sodobnejši učni načrt, kot pri nas! In ja, starši se pa večinoma
podijo za denarjem, ker je pomembno kakšen avto voziš, pa da živiš
v hiši,.... Zato pa slovenski otroci sovražijo tujce, ker niso
razgledani, ker ne vejo nič o nikomer in ničemer, ker so starši
nerazgledani (situacija v SLO je jasni pokazatelj) in ker imamo
ZANIČ šolski sistem!
sporočil: 3.738
zanimivo bo šele ko bodo novinarji spoznali, da janezovo enoumje in
prodajo tudi uspešnih podjetij do infrastrukture, za vsako ceno
sploh ni potrebno, in da je fenomen krize utvara, ki nam jo določen
lobi vsiljuje za svoje cilje, in da tudi če nas prodajo, in bomo
infrastrukturo dali italijanom, energetiko rusom, banke trgovce
američanom....pristanišče nemcem...nimamo jasne vizije kaj z
denarjem od kupnine...poravnati kredite...nekaj časa vzdrževati
soc. mir....in ko bo konec, hlapci na svoji zemlji...., kaj se bo
delalo, da se bo delalo manj kot zdaj ali enako in ustvarilo večjo
dodano vrednost...nihče ne ve, tema...mogoče postavimo kako novo
zlobirano JE ......in ko bo konec....komu od politikov bo mar,
janezu, zokiju, borčiju....d....
[gsavli]Z zamudo sem se spomnil na še eno totalno nespodobnost, ki mi je takrat dvignila pokrovko. Ko se je začela afera okrog Janševe poti v Grčijo in še leta domov, ko je bila zadeva v "fazi sumničenj in prvih preverjanj", ni bilo nikjer niti omembe vprašanja po zdravju in počutju domnevno hudo obolelega otroka. Tega očitno niso vprašali novinarji in tega niso v svoje odgovore dodali niti v Janševem štabu. Tudi če pristanemo na tezo, da novinarstva ni več, ampak je vse samo še spin, me je groza, da je ta spin nekje na poti povsem izgubil osnovno človeško dostojnost. Mar ni to znak fundamentalnega razkroja družbe? Ne Janša in ne Türk mi nista nič posebej pri srcu, ampak tudi pri njiju bi morali ohraniti vsaj najosnovnejšo spoštljivost - že zaradi sebe.
Če res želiš, lahko zadevo predstaviš seveda na več načinov - en od teh je, kot ti praviš, da gre za nedostojanstveno vtikanje v osebne intimne denarne stvari premierja in da ga nimamo kaj spraševati okoli tega.
sporočil: 113
Se strinjam. Žal je potonil še en časopis ali so ga kupili strici
iz ozadja.
Jaz sem ga že odpovedal.
Jaz sem ga že odpovedal.
sporočil: 5.152
[pirhovec]forum.finance.si/?m=...604&single
Simona, ti si zblojen in šolsko popoln primer Dunning-Krugerjevega efekta, ki se že celo kariero profesionalnega političnega komentiranja nahajaš v nezavedni nekompetenci (čemur ti v svoji d-k zblojenosti praviš zblojenost), v zaverovanosti v lastno analitično in kognitivno superiornost zaciklana v prvi stopnji učenja, iz katere ne boš nikdar izšla.
Info:
en.wikipedia.org/wik...ger_effect
en.wikipedia.org/wik...our_stages
Enako velja za simono.
sporočil: 19
Nekako sumim (in upam), da se za tem komentarjem (spassvogel)
skriva urednik, ki si ne upa ge Simoni v oči povedati resnice.
Strici imajo dooolgo roko. ;-)
sporočil: 13.668
[Valjhun]Sum zavržen, upanje je umrlo :)
Nekako sumim (in upam), da se za tem komentarjem (spassvogel) skriva urednik, ki si ne upa ge Simoni v oči povedati resnice. Strici imajo dooolgo roko. ;-)
sporočil: 476
[Valjhun]Ne on, ampak nekdo, ki mu je "blizu" po rangu ali odgovornosti.;-))
Nekako sumim (in upam), da se za tem komentarjem (spassvogel) skriva urednik, ki si ne upa ge Simoni v oči povedati resnice. Strici imajo dooolgo roko. ;-)
sporočil: 2.703
Zadnja sprememba: anon-226535 23.01.2013 18:16
btw, pa kere probleme ima avtorica z italjani? je od tam dobila
novega zarocenca in ga je sredi lj hardcore partizajnar zmerjal s
fasistom? mislm, kera beda od clanka. nekateri ne marajo italianov
nekateri ne marajo nemcev, nekateri ne marajo balkancev. in??
nekateri italiani ne marajo slovencev, nekateri nemci jih tudi ne
itd. in???ampak vecina s e stem ne ukvarja. dobro in kaj smo se danes naucili, simona? da si zakompleksana in da smo zaradi tega vsi debili?
lahko bi v eni vrstici napisala, da smo pac imeli 50 let totalitarne propagande in da je pac zato velik del folka pohabljen. sej ni treba pesnit celih brezveznih odstavkov za tako enostavno , ze tisockrat prezveceno poanto.
(pogresam kaksen clanek kovaca)
sporočil: 10
IN VI TRIJE PA ŠE KDO STE ZAPLANKANCI, KI SI MISLITE, DA VAŠ
"TITO"-JANEZ JANŠA JE PA JA LAHKO NEPOŠTEN. TU SE PA RAZLIKUJEMO.
NIHČE NE SME BITI NEPOŠTEN!
sporočil: 606
[Valjhun]Tako je. Jaz sem glavni urednik in v prostem času ob odsotnosti glavnega urednika tudi namestnik glavnega urednika forumskega profila zvanega spassvogel.
sporočil: 1.283
[dob]V RKC bodo sigurno obsodili ta napad na njihove duhovnike, nje kalimero.
Lahko se zgražate nad Berlusconijevimi škandali. Ampak vas ne bolijo.
Mogoče se bo tole, kar imam povedati, zdelo komu neumno, ampak meni niti smešno ni več.
Ko je v Italiji vladal Berlusconi, sem raje, kot da bi hrano kupoval pri nas, skočil čez mejo in jo kupil v Italiji. Sklenil sem, da raje pomagam njihovem gospodarstvu, kot našemu!
Razmišljal sem, da bo moj v trgovini porabljeni denar, v končni fazi končal kot Berlusconijev tringelt neki prostitutki na eni od njegovih zabav. To mi je nekako bliže, bolj mi je všeč, kot pa druga varianta, in ta je, da moj denar konča v žepu nekega komunajzarja in posledično v riti nekega pederasta, tako v pravem kot v prenesenem pomenu. Kajti vsi komunajzarski odnosi so več ali manj pederastični, jalovi, in končajo v riti! To je njihovo bistvo. So kot kača, ki je(be) samo sebe. (ena mala sprememba znanega simbola večnosti, ki se tako modificiran spremeni v komunistično večnost v ponavljanju lastne brezplodnosti in nesposobnosti, predvsem nesposobnosti biti ustvarjalen).
Za komunajzarje je bistveno samo brezplodno jebanje znotraj nekih zaprtih združb, ki se oplajajo izključno samo na intelektualni ravni, zato ker je laže o sebi imeti dobro, ma kaj dobro - izvrstno! - mnenje, če se pri tem omejiš le na intelektualne storitve, ki niso podprte z materialnimi dokazi.
Berlusconijeva Ruby Rubacuori je za naše pedofile, pasjejebce, pederaste... itd. - nedosegljiva!
Ima namreč dve pomanjkljivosti: je ženska in poleg tega še normalna!
Berlusconi pa, če nič drugega, to vsaj opazi.