Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Microsoft: Office 2007 bo težko tržiti

Strani: 1 2

anon-86509 sporočil: 2.820
[#19319] 21.11.06 13:05
Odgovori   +    0
Predvsem bi lahko poenostavili Excel, ki je precej "prepameten" in zahteva kar nekaj klikanja, preden ga "prepričaš", da bi rad tabelo oblikoval sam - po svoje, brez njegovih nenehnih "user friendly" posegov...
Otac
anon-42308 sporočil: 6
[#19325] 21.11.06 13:12
Odgovori   +    0
Meni se predpostavka ne zdi realna. Office 2007 morda ne bo tako hitro izpodrinil 2003, kakor je to bilo pri prejšnjih verzijah, vendart pa ima nekaj pomembnih izboljšav, ki bodo gotovo prepričale srednjeročno večino 2003 (in ostalih) uporabnikov. Sploh pa je fluktuacija uporabnikov takšna, da bodo tudi decision-makerji ugotovili prednosti intuitivnega uporabniškega vmesnika. Jaz sem že na Office 2007 in ga ne mislim zamenjati.
j
anon-91 sporočil: 755
[#19334] 21.11.06 13:21 · odgovor na: anon-42308 (#19325)
Odgovori   +    0
Ta pa je močna.
Ali delaš v Microsoftu in prodajaš Office ali pa nimaš stika z realnostjo .

Katere točno dobrote Office 2007 pogrešajo prijatelji ki jih poznaš? O kateri so govorili da bi jo divje rabili, preden jih je MS marketing prijel v toke z idejamo o bolj user friendly vmesnikom in podobnimi..?
Povprečen soliden uporabnik uporablja okrog 10% zmožnosti Worda, bolj preprosti pa ene 2-3x manj. Za veliko večino je razlika med Wordom 2.0 izpred 15 let in Wordom 2007 komaj opazna.

Kakšne so torej prednosti bolj intuitivnega vmesnika? Tipke precej enako intuitvino tipkaš vseskozi, tistih par funkcij v menuju/orodjarni najdeš v sekundi ali dveh in s tem si pokril 95% vseh uporabnikov.
anon-55957 sporočil: 369
[#19352] 21.11.06 13:41 · odgovor na: anon-91 (#19334)
Odgovori   +    0
Problem je predvsem v uporabi slogov in v spajanju dokumentov. Tukaj so z verzijo 2003 sesuli znanje uporabnikov, ki so se komaj priucili uporabe v prejsnjih Office paketih (mislim, da je zadnji 2000). Ce so v 2007 se karkoli dodatno spreminjali so si zabili se en noz v hrbet. Namesto, da bi pustili stvari tako kot so bile in jih le nadgrajevali so sli v radikalne spremembe. Kaj cmo tako je to. Nekaj podobnega se je zgodilo z PowerPointom 2003. Ce se je nekdo naucil izdelave predstavitev z animacijami itd itd v prejsnjih powerpointih potem se je ob prehodu na 2003 pocutil kot prvosolcek in tega ljudje ne marajo.

Po moje bo za "navadne" uporabnike kmalu OpenOffice veliko boljsa resitev. Vprasanje je ali bodo sposobni izpeljati prehod.
anon-26847 sporočil: 22
[#19354] 21.11.06 13:42 · odgovor na: anon-86509 (#19319)
Odgovori   +    0

otac je napisal(a):
Predvsem bi lahko poenostavili Excel, ki je precej "prepameten" in zahteva kar nekaj klikanja, preden ga "prepričaš", da bi rad tabelo oblikoval sam - po svoje, brez njegovih nenehnih "user friendly" posegov... Otac

Evo, ideja MSju. Z uvajanjem "pametnih" funkcij in avtomatike ter prijaznosti do uporabnika so pritegnili mnozice. Stvar se je zasitila, mnozice so se strenirale in usposobile ter ugotovile, da je marsikaksna funckija, ki naj bi delo olajsala, v resnici breme. Tako naj zacnejo v novih verzijah pocasi klestiti kic in delati vmesnik spet bolj spartanski. Ko bo word 2015 enak vi-ju, naj se cikel spet obrne... :-)
anon-76887 sporočil: 18.121
[#19359] 21.11.06 13:47 · odgovor na: anon-55957 (#19352)
Odgovori   +    0
Tržiti bo to sila preprosto.
Državna uprava ima pogodbo z Microsoftom in bo producirala dokumente, ki jih prejšnje verzije ne bodo znale odpreti.
Koliko miljard bi lahko prihranili pa ve samo Microsoft in seveda ministrstva in vladne službe.
Poglejte bilanco Microsoft Slovenija d.o.o. pa vam bo vse jasno.
[#19386] 21.11.06 14:20 · odgovor na: anon-76887 (#19359)
Odgovori   +    0

0902ISXdX je napisal(a):
Tržiti bo to sila preprosto.
Državna uprava ima pogodbo z Microsoftom in bo producirala dokumente, ki jih prejšnje verzije ne bodo znale odpreti.
Koliko miljard bi lahko prihranili pa ve samo Microsoft in seveda ministrstva in vladne službe.
Poglejte bilanco Microsoft Slovenija d.o.o. pa vam bo vse jasno.

Exactly. Razen ce se kaksna komisija ne postavi na pot in uspe v zahtevi, da mora MS odkriti strukturo svojih dokumentov ali celo, da mora omogociti standarni odprtokodni zapis za shranjevanje dokumentov. :)
jeanmark sporočil: 2.903
[#19390] 21.11.06 14:28 · odgovor na: anon-91 (#19334)
Odgovori   +    0

pavel1 je napisal(a):
Ta pa je močna.
Ali delaš v Microsoftu in prodajaš Office ali pa nimaš stika z realnostjo .

Katere točno dobrote Office 2007 pogrešajo prijatelji ki jih poznaš? O kateri so govorili da bi jo divje rabili, preden jih je MS marketing prijel v toke z idejamo o bolj user friendly vmesnikom in podobnimi..?

No no, kolk ljudi je pa hotelo imeti TV preden je le ta prišel ven?
Office 2007 ima vsaj v excelu par zelo lepih zadev, ki bodo navdušili. Sicer pa z novo mašino, pridejo novi windowsi, nov office.
[#19393] 21.11.06 14:32 · odgovor na: jeanmark (#19390)
Odgovori   +    0
To s TV ni ravno posrečena primerjava. In če nadaljujem v tem duhu, je v bistvu je Office 2007 zahteva, da vržem stran svoj Sony 2003, ki povsem dobro deluje.

In kaj je tako lepegaa v novem Excelu?
[#19411] 21.11.06 14:54 · odgovor na: anon-76887 (#19393)
Odgovori   +    0

0902ISXdX je napisal(a):
To s TV ni ravno posrečena primerjava. In če nadaljujem v tem duhu, je v bistvu je Office 2007 zahteva, da vržem stran svoj Sony 2003, ki povsem dobro deluje.

In kaj je tako lepegaa v novem Excelu?

Hočem ti povedat, da če bi delal le to kar si upoorabniki želijo in povprašujejo, bi končal pri železni sekiri.

Recimo farbanje celic v odvisnosti od podatkov. Zgleda zelo lepo. ZGLEDA!! Nisem napisla da je uporbano. Meni itak dol visi za now offic in tudi za starega.
[#19452] 21.11.06 16:00 · odgovor na: jeanmark (#19411)
Odgovori   +    0

jeanmark je napisal(a):

Hočem ti povedat, da če bi delal le to kar si upoorabniki želijo in povprašujejo, bi končal pri železni sekiri.

Recimo farbanje celic v odvisnosti od podatkov. Zgleda zelo lepo. ZGLEDA!! Nisem napisla da je uporbano. Meni itak dol visi za now offic in tudi za starega.
To dela ze star Excel!
anon-91 sporočil: 755
[#19461] 21.11.06 16:29 · odgovor na: jeanmark (#19411)
Odgovori   +    0
Evo, in to farbanje je ključno, da se v svetu zapravi 10-20 milijard USD za prehod na nov Office?
Hmm..
No ja.
Microsoft obvlada svoj posel, da za par jajčk, ki jih 95% ne potrebuje potegene tak denar.
Problem je pač to, da je Office za MS zlata jama iz katere se napaja. Nova verzija office-a bi bila mogoče aktualna na vsake 5-7 let, ko bodo šle ostale stvari se toliko naprej, da bi imeli kaj za ponudit, ampak v temu je pač denarja.
Sicer pa - Windows vista prinaša predvsem kozmetiko (kdo jo rabi), tistih varnostnih sprememb ki so ok, je manj. Gre za to, da moraš non stop delati nove verzije, da se pač lahko čimveč zaračuna.
Vinci sporočil: 5.933
[#19465] 21.11.06 16:43 · odgovor na: anon-55957 (#19352)
Odgovori   +    0

strdr je napisal(a):
Po moje bo za "navadne" uporabnike kmalu OpenOffice veliko boljsa resitev. Vprasanje je ali bodo sposobni izpeljati prehod.
Ma nemoj. OpenOffice so takšna jajca, da večja ne bi mogla biti. Nestabilno in sila neprijazno delovno okolje. Čez pet let bo OO mogoče na ravni MSO 2003. Uporabljal sem oboje (OO po prisili, zdaj na srečo več ne) in sem porabil 10-20% več časa, da sem v OO naredil isto stvar, kot v MSO. Ne gre se za to, da bi bil neprilagodljiv, ampak za to, da je preden v Writerju oblikuješ tabele in dokument tako kot se spodobi in kot si si zamislil, dobiš popizditis in ko ti končno uspe, vse skup zmrzne in zgubiš del narejenega. Smo se v bistvu proti koncu že navadili, da smo vsako minuto ali pa celo vsako spremembo stistnil Save gumb - ziher je ziher. Calc je pa tudi ena cela pizdarija. Niti ne bom našteval, ampak funkcionalnost je bistveno slabša od tiste v Excelu. Edino Impress se nekako kosa s PowerPointom.

Tako da, kakšen prehod neki... Saj tudi žebelj lahko zabiješ s kamnom, pa vseeno vsi uporabljajo plačljivi hamer.
[#19467] 21.11.06 16:50 · odgovor na: anon-91 (#19461)
Odgovori   +    0
Couldn't say better :-))
[#19470] 21.11.06 16:53 · odgovor na: Vinci (#19465)
Odgovori   +    0

Vinci je napisal(a):

Ma nemoj. OpenOffice so takšna jajca, da večja ne bi mogla biti. Nestabilno in sila neprijazno delovno okolje. Čez pet let bo OO mogoče na ravni MSO 2003. Uporabljal sem oboje (OO po prisili, zdaj na srečo več ne) in sem porabil 10-20% več časa, da sem v OO naredil isto stvar, kot v MSO. Ne gre se za to, da bi bil neprilagodljiv, ampak za to, da je preden v Writerju oblikuješ tabele in dokument tako kot se spodobi in kot si si zamislil, dobiš popizditis in ko ti končno uspe, vse skup zmrzne in zgubiš del narejenega. Smo se v bistvu proti koncu že navadili, da smo vsako minuto ali pa celo vsako spremembo stistnil Save gumb - ziher je ziher. Calc je pa tudi ena cela pizdarija. Niti ne bom našteval, ampak funkcionalnost je bistveno slabša od tiste v Excelu. Edino Impress se nekako kosa s PowerPointom.

Tako da, kakšen prehod neki... Saj tudi žebelj lahko zabiješ s kamnom, pa vseeno vsi uporabljajo plačljivi hamer.

Ah ah ... vsake oci imajo svojega malarja. OO mi ni se nikoli zmrznil in vedno pride iz printerja ven stvar taksna kot je na ekranu. Poleg tega s klikom na gumb zadevo pretvoris v PDF (in to tako kot je treba z vsemi sumniki in barvami). Prav tako nobena tabela, ko jo naredis ali premaknes ali razsiris ne skoci kar nekam tako kot to "pametno" dela v MS Wordu ampak ostane tam kjer si zelis, da mora ostati.

Je pa res, da je pri OO uporaba slogov precej drugacna in da pri risanju diagramov ni tako prijazen.

Ali si uporabljal OO V2.0.x ?

philips sporočil: 6.715
[#19472] 21.11.06 16:58 · odgovor na: Vinci (#19465)
Odgovori   +    0
MS Office (predvsem Word) je včasih tako pameten, da kar znoriš. Pri izbiri dela besedila kar sam odloča kaj pobarvati. pri razširitvi stolpca v tabeli pusti širino tabele enako, zoža pa ostale stolpce (tiste na desni). In moraš potem popraviti še vse te. Da ne govorim o sistemu odsekov, prelomov, ki so vsi lepo skriti in delajo štalo. Pa urejanje formul v tabelah (ne vem če so že uvedli oznake stolpcev, vrstic) moraš na roke štet stolpve A,B,C,...1,2,3,... Ni preračuna formule,...
Kako npr enostavno centrirati podatke za desnega podpisnika (torej nekakšeno centriranje na desni strani lista). S tabelo?, Tabulatorji,...?

In še in še neumnosti.
anon-71411 sporočil: 215
[#19486] 21.11.06 17:45
Odgovori   +    0
Zakaj pa so se sploh spravili delati novi Office, če ne nameravajo ponuditi nič novega.
[#19507] 21.11.06 18:59 · odgovor na: anon-71411 (#19486)
Odgovori   +    0
Zato, da lahko rečejo, da so naredili nekaj novega in da taisto stvar dobijo plačilo v obliki podaljšanja licenc.
anon-6533 sporočil: 5.777
[#19530] 21.11.06 19:42 · odgovor na: anon-71411 (#19486)
Odgovori   +    0
Yato, ker so mase dobre molzne krave.
[#19599] 22.11.06 05:44 · odgovor na: anon-91 (#19461)
Odgovori   +    0

pavel1 je napisal(a):
Evo, in to farbanje je ključno, da se v svetu zapravi 10-20 milijard USD za prehod na nov Office?
Hmm..
No ja.
Microsoft obvlada svoj posel, da za par jajčk, ki jih 95% ne potrebuje potegene tak denar.
Problem je pač to, da je Office za MS zlata jama iz katere se napaja. Nova verzija office-a bi bila mogoče aktualna na vsake 5-7 let, ko bodo šle ostale stvari se toliko naprej, da bi imeli kaj za ponudit, ampak v temu je pač denarja.
Sicer pa - Windows vista prinaša predvsem kozmetiko (kdo jo rabi), tistih varnostnih sprememb ki so ok, je manj. Gre za to, da moraš non stop delati nove verzije, da se pač lahko čimveč zaračuna.
Sorry, ampak če eno mojo opazko, ki sem jo mimogrede srečal kot novost, ker mi sicer za novi office dol visi, in že v naprej preklinjam dan, ko se bo znašel na mojem deskotpu, označiš za KLJUČNO spremembo, in na to vežeš vse ostalo ..... potem si pač povedal vse o Microsoftu mnogo več pa o sebi.

Ja, verjento se da tudi v trenutnem officeu barvati. Mislim sem da je barvanje z odtenki, glede na vsebino celice, novo v tem novem officeu. Če sem par let zadaj, kar me ne bi čudilo, potem dragi Pavel, še dodatno razmisli na kaj obešaš svoje komentarje.

Sam poznam par "microsoft vernikov" ki označujejo visto in novi office za začetek stvarstva. Do sedaj smo bili v kabeni dobi, sedaj pa ..... Mislim.... verjetno so bili še nad vsako verzijo podobno navdušeni. otroci pač.

Realno smo pri nas razpravljali, in ja, generalni vtis je, da bo zadeva šla naprej počasi. Bo pa MS izgleda naredil launch kot ga že dolgo, morda še nikoli, nismo videli. M$ že ve zakaj.

Seveda vse skupaj ne spremeni dejstva, da večina uporabnikov izkoristi par % sposobnosti. Sam sem žal pogosto srečam z tistimi procenti na drugi strani. Rabim namreč tistih 5%, ki jih ne naredijo. Recimo zmožnost da preko group policy nastaviš onemogočanje urejanja teksta drugače kot preko stilov. Pa recimo export powerpoint to XML (morda to že je). Pa recimo indeksiranje VSEH vrst datotek, pri čemer so ideksi za mrežne diske skupni vsem userjem. Pa totalna zamrznitev toolbarov - ki si jih user ne more odlockati in spet pokvariti.
anon-27449 sporočil: 1.610
[#19622] 22.11.06 08:03 · odgovor na: anon-86509 (#19319)
Odgovori   +    0

otac je napisal(a):
Predvsem bi lahko poenostavili Excel, ki je precej "prepameten" in zahteva kar nekaj klikanja, preden ga "prepričaš", da bi rad tabelo oblikoval sam - po svoje, brez njegovih nenehnih "user friendly" posegov... Otac
 A4 format, pa svinčnik, pa ravnilo, pa radirka.. narišeš vodoravne in navpične črte.. pa seštevalka.. se zapreš v sobo..

pa imaš "utility" program :))
[#19644] 22.11.06 08:48 · odgovor na: anon-55957 (#19470)
Odgovori   +    0

strdr je napisal(a):

Ah ah ... vsake oci imajo svojega malarja. OO mi ni se nikoli zmrznil in vedno pride iz printerja ven stvar taksna kot je na ekranu. Poleg tega s klikom na gumb zadevo pretvoris v PDF (in to tako kot je treba z vsemi sumniki in barvami). Prav tako nobena tabela, ko jo naredis ali premaknes ali razsiris ne skoci kar nekam tako kot to "pametno" dela v MS Wordu ampak ostane tam kjer si zelis, da mora ostati.

Je pa res, da je pri OO uporaba slogov precej drugacna in da pri risanju diagramov ni tako prijazen.

Ali si uporabljal OO V2.0.x ?

Ja, v2.0.x. Sesuje se recimo v primeru, ko vstaviš sliko z diska, potem pa tisto sliko premakneš ali zbrišeš. Velikokrat dokumenta potem niti več ne moreš odpreti. In to je samo en primer. Menda zato, ker uporablja dokument link do slike in se slika dejansko ne vstavi v dokument, ali nekaj takega. V bistvu nima veze, zakaj se sesuje.

Pri zahtevnejši uporabi tabel, OO povsem odpove. Že to, da ne podpira mreženja tabel, je dovolj (obstaja sicer work around). Kopi/pejst iz Calca je nočna mora. Edini način je, da pejstaš kot RTF in potem znova urediš tabelo, ali pa da pejstaš kot sliko, pri čemer je potrebno postopek ponoviti pri spremembi ene usrane decimalke. Če se ti v dokumento prelamljajo tabele (tako, da je ena tabela na eni strani in pol in potem se začne druga tabela čez eno stran in pol) se včasih zgodi, da se ti tabela kar začne sredi strani in ne na vrhu strani. Včasih se del kakšne tabele, ki se razteza čez dve strani, kar skrije za stran - se ne nadaljuje na naslednji strani, ampak izgine nekam v ozadje.

Če shraniš dokument v .doc format (ker vsi pač ne uporabljajo OO), ti zjebe kazalo in format. Če vstaviš komentar, komentarja sploh ne vidiš (lahko ga pa natisneš posebej ali na koncu dokumenta), ampak vidiš samo en takšen skoraj neviden rumen pravokotnik. Ampak je potem spet jeba, da piše "Line 234: OO sucks." in potem se spomniš, da moraš seveda označiti tudi vrstice, da lahko sploh najdeš tisti del teksta, na katerega se komentar nanaša. Oštevilčenje naslovov, tabel ali slik je tudi kr neki. Da pa potem pogruntaš, kako vstaviti v dokument kazalo tabel ali slik, je že mala znanost. In da bo zgledalo tako kot se spodobi, pa tudi traja celo večnost, ali pa se nikoli ne zgodi - "Tabela 1.   To je tabela" v kazalu izgleda tako "Tabela 1.To je tabela." - presledek oz. tabulator se zbriše.

Default barve so tudi katastrofa. Sploh nisem vedel, da obstaja tako grda zelena. Če hočeš dodati kakšno svojo, moraš iti v Options in jo dodati, potem pa moreš zapret OO in ga znova odpret, da lahko tisto barvo uporabiš.

Dobro, in tega je še pa še. Sicer se strinjam, da je OO čisto v redu za kakšne malenkosti, ampak za resno delo pa ni. Calca in grafov sploh nisem omenjal, ker če bi začel še s tem, bi mi Gustl moral odpreti blog. Za začetek pa bi lahko pošljem na mail en dokument, v katerem so uporabljeni scenariji, pa mi boš poročal, kako ti je dokument odprlo. :o)
[#19832] 22.11.06 14:18 · odgovor na: Vinci (#19644)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: Gustl 22.11.2006 14:32

Vinci je napisal(a):

Ja, v2.0.x. Sesuje se recimo v primeru, ko vstaviš sliko z diska, potem pa tisto sliko premakneš ali zbrišeš. Velikokrat dokumenta potem niti več ne moreš odpreti. In to je samo en primer. Menda zato, ker uporablja dokument link do slike in se slika dejansko ne vstavi v dokument, ali nekaj takega. V bistvu nima veze, zakaj se sesuje.

Pri zahtevnejši uporabi tabel, OO povsem odpove. Že to, da ne podpira mreženja tabel, je dovolj (obstaja sicer work around). Kopi/pejst iz Calca je nočna mora. Edini način je, da pejstaš kot RTF in potem znova urediš tabelo, ali pa da pejstaš kot sliko, pri čemer je potrebno postopek ponoviti pri spremembi ene usrane decimalke. Če se ti v dokumento prelamljajo tabele (tako, da je ena tabela na eni strani in pol in potem se začne druga tabela čez eno stran in pol) se včasih zgodi, da se ti tabela kar začne sredi strani in ne na vrhu strani. Včasih se del kakšne tabele, ki se razteza čez dve strani, kar skrije za stran - se ne nadaljuje na naslednji strani, ampak izgine nekam v ozadje.

Če shraniš dokument v .doc format (ker vsi pač ne uporabljajo OO), ti zjebe kazalo in format. Če vstaviš komentar, komentarja sploh ne vidiš (lahko ga pa natisneš posebej ali na koncu dokumenta), ampak vidiš samo en takšen skoraj neviden rumen pravokotnik. Ampak je potem spet jeba, da piše "Line 234: OO sucks." in potem se spomniš, da moraš seveda označiti tudi vrstice, da lahko sploh najdeš tisti del teksta, na katerega se komentar nanaša. Oštevilčenje naslovov, tabel ali slik je tudi kr neki. Da pa potem pogruntaš, kako vstaviti v dokument kazalo tabel ali slik, je že mala znanost. In da bo zgledalo tako kot se spodobi, pa tudi traja celo večnost, ali pa se nikoli ne zgodi - "Tabela 1. To je tabela" v kazalu izgleda tako "Tabela 1.To je tabela." - presledek oz. tabulator se zbriše.

Default barve so tudi katastrofa. Sploh nisem vedel, da obstaja tako grda zelena. Če hočeš dodati kakšno svojo, moraš iti v Options in jo dodati, potem pa moreš zapret OO in ga znova odpret, da lahko tisto barvo uporabiš.

Dobro, in tega je še pa še. Sicer se strinjam, da je OO čisto v redu za kakšne malenkosti, ampak za resno delo pa ni. Calca in grafov sploh nisem omenjal, ker če bi začel še s tem, bi mi Gustl moral odpreti blog. Za začetek pa bi lahko pošljem na mail en dokument, v katerem so uporabljeni scenariji, pa mi boš poročal, kako ti je dokument odprlo. :o)

Pozdravljeni! Še niste seznanjeni z novostmi, ki jih prinašajo programi Microsoft Office 2007? ...

(v vsakem primeru je to problem Microsofta, lahko pa jih spodbudite, da nam pišejo na oglasi@finance-on.net

by Gustl )
anon-9939 sporočil: 17.846
[#19838] 22.11.06 14:27 · odgovor na: jeanmark (#19832)
Odgovori   +    0
WTF is this? Reklama ali reklama?
anon-10743 sporočil: 2.011
[#19839] 22.11.06 14:27 · odgovor na: Vinci (#19644)
Odgovori   +    0

Vinci je napisal(a):

Če shraniš dokument v .doc format (ker vsi pač ne uporabljajo OO), ti zjebe kazalo in format. Če vstaviš komentar, komentarja sploh ne vidiš (lahko ga pa natisneš posebej ali na koncu dokumenta), ampak vidiš samo en takšen skoraj neviden rumen pravokotnik. Ampak je potem spet jeba, da piše "Line 234: OO sucks." in potem se spomniš, da moraš seveda označiti tudi vrstice, da lahko sploh najdeš tisti del teksta, na katerega se komentar nanaša. Oštevilčenje naslovov, tabel ali slik je tudi kr neki. Da pa potem pogruntaš, kako vstaviti v dokument kazalo tabel ali slik, je že mala znanost. In da bo zgledalo tako kot se spodobi, pa tudi traja celo večnost, ali pa se nikoli ne zgodi - "Tabela 1. To je tabela" v kazalu izgleda tako "Tabela 1.To je tabela." - presledek oz. tabulator se zbriše.

Mislim da si idealni kandidat za uporabo LaTexa. Dalec najbolj profi izgled dokumentov, struktura jasno locena od vsebine.
[#19842] 22.11.06 14:37 · odgovor na: jeanmark (#19832)
Odgovori   +    0

jeanmark je napisal(a):

Pozdravljeni! Še niste seznanjeni z novostmi, ki jih prinašajo programi Microsoft Office 2007? ...

(v vsakem primeru je to problem Microsofta, lahko pa jih spodbudite, da nam pišejo na oglasi@finance-on.net

by Gustl )

Sorry, nisem tako mislil. Se opravičujem.
[#19852] 22.11.06 15:00 · odgovor na: anon-10743 (#19839)
Odgovori   +    0

Janezp je napisal(a):

Mislim da si idealni kandidat za uporabo LaTexa. Dalec najbolj profi izgled dokumentov, struktura jasno locena od vsebine.

Ma LaTex je itak zunaj konkurence. Ne verjento kako profesionalen izgled za kako malo vloženega dela.
[#19858] 22.11.06 15:19 · odgovor na: jeanmark (#19852)
Odgovori   +    0

jeanmark je napisal(a):

Ma LaTex je itak zunaj konkurence. Ne verjento kako profesionalen izgled za kako malo vloženega dela.

Ja, saj sem ga že gledal, pa ga ne znam uporabljati. No, ok, imel sem 15 minut časa, pa mi v teh 15. minutah ni uspelo nič poštenega narediti. Si bom enkrat vzel cel vikend. :o)
anon-23307 sporočil: 582
[#19953] 22.11.06 23:40 · odgovor na: jeanmark (#19852)
Odgovori   +    0

jeanmark je napisal(a):

Se strinjam. Pa se sprogramiras lahko svojo obliko. Kot imajo to pripravljene nekatere zalozbe, npr. tukaj: www.springer.com/wes...-6-71415-0
anon-20300 sporočil: 15
[#22221] 29.11.06 08:11 · odgovor na: Vinci (#19644)
Odgovori   +    0
Pozdravljeni,

berem tale mnenja, kjer so nekatera na dokaj primitivnem nivoju. (Kdo ma več..... )
Velika večina izjav, da kaj ne dela... in da ja to in to lažje narediti tu ali pa tam, da drugi tega ne zna, ... izvirajo predvsem iz neznanja samih uporabnikov, vsaj tako sam vidim.

Sam sem dolgo časa asistiral na tečajih za Microsoft Office, medtem ko v privat življenju in službi uporabljam tako Open Office kot tudi MS Office.

Oba produkta sta zelo dobra. Tako MS Office kot Open Office. Če se dobro vprašamo, kaj v resnici rabimo, bi ... če smo odkriti ugotovili da bistveno manj, kot nam vsi ti novi produkti ponujajo oz. omogočajo.

Moje mnenje je, da bi veliko ljudi zelo hitro prešlo na Open Office in ne bi imelo problemov, če bi pri nas v Sloveniji pregon piratstva bolj deloval.

V teh debatah... je postal tudi nekdo, ki se mu Open Office kar naprej nekaj usuva. Predlagam, da si ogleda malo zdravstveno stanje svojega OSa...

Njegov negativni odnos do OO bi se pa bistveno spremenil, če ne bi že v osnovi zajel stališče, da je to tako slabo. Stvari delajo nekje malo drugače. Marsikaj verjetno tudi ne dela. Ravno tako kaj ne dela v MSu in dela v OO. Kaj več pa niti ne bi ... saj se mi zdi nivo... ko gledaš default barve... in ugotavljaš, da so grde... dokaj neumen in na nivoji razvajenega mulca, ki je še zelo zelen v glavo.

Lp, Tomaž

Strani: 1 2

vm-qetesh