18 min
Iz pristanišča Reka pritožbe zaradi neprepustnosti proge pri Pivki
56 min
Ptujska zadruga razmišlja o energetski skupnosti
2 uri
Ali naj dam denar v delnice ali nepremičine? 25
3 ure
Najbolj atraktiven audi zapeljal v Slovenijo z nižjo ceno kot v Nemčiji
3 ure
Top službe – EK, Corwin, NLB, Generali, BS, Comtrade, Cinkarna, Telekom ...
3 ure
Premier bo za ministrico za digitalno preobrazbo predlagal Ksenijo Klampfer
4 ure
Raiffeisen Capital Management v regiji pričakuje veliko rast sredstev v upravljanju
4 ure
Kostićev projekt v ljubljanski Sibiriji: zraslo bo skoraj 600 stanovanj 7
5 ur
Računsko sodišče: SPIRIT je bil pri pridobivanju podatkov za energetske subvencije neučinkovit
5 ur
Milanska banka zavrača Unicreditovo prevzemno ponudbo
5 ur
ThyssenKrupp v prestrukturiranje, do leta 2030 bo odpustil pet tisoč zaposlenih, več programov bo prodal
6 ur
Obnove nogometnega igrišča Stožice še ne bo? Obe ponudbi nedopustni.
6 ur
Na ZZZS opozarjajo: sistem dolgotrajne oskrbe je še daleč od pripravljenega 2
6 ur
Nemčija bi potrebovala najmanj 288 tisoč migrantov letno 2
6 ur
Biden predlaga, da bi državni zdravstveni program sofinanciral zdravila proti debelosti 2
6 ur
Bankrotirani Northvolt bo plačal bonuse zaposlenim
6 ur
Borza in davki: sekretarka Prahova predstavila individualne naložbene račune. Kaj prinašajo? 5
7 ur
ZZZS noče biti delničar Vzajemne, želi izplačilo deleža 2
7 ur
Prevozniška panoga stagnira, cene prevozov pa se bodo še višale 1
7 ur
Kako nas bodo požrle Trumpove carine: ali se sprijaznimo ali pa ZDA več ne bodo branile Evrope 6

Strani: 1 2 3 4 5 6

anon-242092 sporočil: 5.152
[#1935031] 23.12.12 19:45 · odgovor na: (#1935003)
Odgovori   +    5
[dob]
> [mrki.]
> > [dob]
> > > [mrki.]
> > > Ja kaj nam pa potem še ostane, saj drugega nimamo.
> >
> > mrki, če razen zagovornikov komunizma in RKC nimamo drugega, potem je nekdo kriv zato, da jih ni. Kajti drugje, v drugih okoljih, so tudi taki, ki niso ne eno ne drugo in je njihov položaj v družbi še kako relevanten.
> >
> > Mimogrede: Bog ima raje ateiste kot vernike v inštitucije, ker mu ateisti bolj pomagajo pri tem, da verjame vase.
> > Bog ni vernik. Ne potrebuje inštitucije, da bi verjel vase. Verjame v tiste, ki mu ne verjamejo na besedo in ki hočejo sami sebi urejati svoj svet. V takem svetu se bo tudi sam počutil dobro.
> > Težava nastane, ko Bog bolj verjame ljudem, kot pa ljudje sami vase.
> > Vendar drugače ne gre. Bog vztraja pri tem, da verjame v nas.
> >
> > Pojutrijšnjem je praznik njegove brezpogojne vere v nas.
> > Jaz se temu priklonim.
>
> Če moramu Bogu pomagati, da verjame vase, je potem sploh bog?

Mi smo njegovi. Smo del Boga. Kako naj del Boga ne verjame vase? To boli.
Navajeni smo že, da so politiki ločeni od nas, od naših čustev, od naših sanj in hrepenenja. Potem mislimo, da je Bog tudi takšen, ker med njimi in nas postavimo zid.
Zato velja: Bolj jih dvignemo, bolj so nam tuji. Bolj Boga dvignemo, bolj je ljudem tuj.

Politiki so radi tujci lastnemu narodu in so z veseljem nam nedosegljivi. Bog pa ni tujec. Moj že ni.
Inštitucije so si naredile takšnega Boga in tudi politike so si omislile takšne bogove, ki so nedosegljivi in v svoji odmaknjenosti od nas popolni. Jaz takšnih ne maram. Moj je boljši.

Pojutrijšnjem je praznik našega, človeškega Boga!
Dob, ti si edini teolog tega foruma, ki ga jemljem smrtno resno. In to mislim s smrtno resnim obrazom.
fabiani sporočil: 4.454
[#1935038] 23.12.12 19:57 · odgovor na: anon-242092 (#1935031)
Odgovori   +    6
*******!,
mi je v pogum in upanje, da zmorejo in znajo ljudje v teh predvečerih misliti, napisati dobre, poštene besede onkraj dnevne politike in lastnega ega.
V večerih letošnjih dvanajstih noči bom s knjigo v prevodu naših klasikov Sovreta in Gantarja ponovno prebiral Teofrastove Značaje in Herondasove Mimijambe. Za odmik, poglobljen pogled in vsakdanjo ponižnost do živjenja! vse dobro!
mutla sporočil: 602
[#1935069] 23.12.12 20:20 · odgovor na: anon-195846 (#1934624)
Odgovori   +    1
Nikar več takšnih predlogov - bomo še prehitro dobili kandidata za "kulturni" denar iz proračuna, ker v samozaložbi je gotovo ne bo izdal.
najobj sporočil: 32.332
[#1935078] 23.12.12 20:30 · odgovor na: anon-242092 (#1935027)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: najobj 23.12.2012 20:32
[oQI23IDCN0948R]
> [e-enfrice]
> Zgodovinarji si glede vzrokov za propad Rima niso edini in si nikoli ne bodo, ker je to se dandanes predvsem politicno vprasanje, na katerega se isce politicen odgovor. Ko si ze ravno na dan privlekel Occama, bi dejal, da je glaven razlog za propad predvsem neobvladljiva velikost imperija in stalne vojne, ki so ga naposled materialno in posledicno moralno izcrpale - slisi se precej verjetno. Occamov "Don't multiply entities beyond necessity" se, kakor mi je znano, nanasa na izkustveno pravilo, da je teorija, ki ima najmanj komplicirano izhodisce, najverjetneje prava. Pojma nimam, kaj naj bi to imelo zveze s primitivcem kardeljem.
>
> Ideja o Bogu, ki prinese ljudem svobodo in odgovornost je precej bolj napredna od poganskega pojmovanja boga, ki je predvsem navijalec ure, katerega se da celo pretentati, ce si npr. Prometej.
>
> Krscanska kultura je nekaj precej globlje derocega, kot barbarstvo socrealizma, ceprav je bila spocetka primitivna in skromna v izrazu. Krscanstvo je evoluiralo in raslo dvatisoc let in se integriralo v Zahod, komunizem je le porusil, kar je bilo vsaj napol dobrega; kar je, prispodobicno receno, storil Peter Veliki, je barbar Stalin unicil v par desetletjih, na koncu pa se je komunizem samounicil v piclih 80 letih, ker je bil tako kanibalski, da ga ni bilo moc prenasati niti stoletje.
>
> In tako naprej. Ti komunizem in krscanstvo enacis na custveni osnovi. Bilo bi fino, ce bi povedal, na kaksen nacin so slovenski komunisti posebna oblika franciskanov. Ali so franciskani cloveku odrekali pravico do zasebne lastnine, ali so aktivno onemogocali podjetnisko iniciativo, ali so z groznjo smrti zapovedovali enakost v (duhovni) revscini, in ce da, kako to, da ni Evropa najbolj zaostal konec sveta? Morda bos ponovil, da zato, ker se je zalego zaprlo v crekve - zalega, ki se kar tako pusti zapreti v cerkve, po mojem ni ne vem kako maligna. Poskusi upokojenca kucana zapreti v murgle, dobrih 20 let po navideznem padcu komunizma.
>
>
> Enfrice:
> Vera je (lahko) ena, tako za primitivce, kot za zelo šolane ljudi. In za ateizem ne velja obratno. Že zato, ker se ne ve povsem, ali tudi ta ni samo vera, tudi če Boga ni. Ockham sicer pravi, samo vera nam daje dostop do (teoloških) resnic, zato poti Boga (človeku) do razlogov zanje niso odprte. Vprašanje, ki se tu postavlja je, komu v današnjem času koristi zapiranje poti do resnic, ko pa je jasno, da so te poti tako na stežaj odprte, kot še nikoli poprej niso bile? Nisem pa prepričan, da je pri odpiranju teh vrat Cerkev imela kaj zraven. Bolj izgleda, kot da jih je hotela predvsem zapirati. Najbolj od vsega pa me kot liberalca skrbi entiteta samoomejevanja. Po mojem je veliko boljši ameriški princip, ki pravi, gremo najprej vsi do konca, potem pa del populacije, ki je spredaj, mora pogledati nazaj in ugotoviti, kaj se je zgodilo in, če se da, tudi kaj popraviti ali spremeniti. Samoomejevanje je namreč nabolj občutljivo in ranljivo ravno pri določanju meje in obsega, ki naj za posameznika ali skupino veljata. Mislim, da boš med frančiškani in kardeljanci tukaj našel kar nekaj podobnosti. Zato precej težko razumem, kaj ima Cerkev proti ekonomskemu liberalizmu. Prej bi rekel, da ji ta prostor povečuje, kot pa zmanjšuje. Da ni na delu zgolj istorodna ideologija kot pri komunistih?
>
> Enfrice.
Imamo Univerzo v Bologni in Univerzo Edota Razsvetljenca I. v Ljubljani. Res sta obe more or less same shit (prva orto katolibanska, drugo orto komunisticna), ampak naso vsaj malo nad povprecje dviguje FSPN.

Naprej se pa ne grem, pogovarjaj se s kom, ki je odavde.

P.S.: Se vedno nisi povedal, zakaj je Occam kardeljanec, kot tudi ne, kaj predstavljajo stare evropske univerze za zahodno kulturo. Si pa zelo preprican, da je Cerkev "znanje zapirala". Jaz se tako ne grem, sori.
... čuj, črkasti ... evo, zdaj pa res ne vem, če ti tamauga enfriceta misliš končno že enkrat začet čisto zares ignorirat, kot si obljubil ... khmm, ali pa se boš še kar naprej menil z njim ...

P.S.: jaz tamauga enfriceta na tvojem mestu ne bi ignoriral, ker je on stručko za ITBG, pa lahko dosti zaslužiš, če boš poslušal njegove nasvete ...
andrejcc sporočil: 2.665
[#1935346] 24.12.12 09:22 · odgovor na: anon-76818 (#1934680)
Odgovori   +    1
[Miran77]
V bistvu bi se lahko eni in drugi do zdaj že naučili, da smo obsojeni na sobivanje v tej naši državi. Niti ena, niti druga stran ne bo kar tako izpuhtela v luft. To pač vsi vemo, da dokončne zmage ne bo, niti za ene, niti za druge. Sobivanje je imperativ.

Sami se pa moramo odločit, ali bo to sobivanje podobno 9. krogu pekla, kjer se bomo vsepovprek zmerjali in se pošiljali v neke rudniške jaške, ali pa se bomo znali med sabo pogovarjat malo bolj človeško in iskat skupne rešitve.
--zelo lepo napisano

pa še dodatek k tvoji božični kompilaciji www.youtube.com/watc...BIxScJ5rlY
1357 sporočil: 7.095
[#1935778] 24.12.12 15:39 · odgovor na: anon-234516 (#1935006)
Odgovori   +    1
Ravno nasprotno, to kar sem napisal je kruta realnost. Politika v Sloveniji enostavno noče priznati, da je v sodstvu sama naredila zmedo z zakoni in uredbami, ki jih sprejema sama v parlamentu. Sodstvo samo razsoja po teh zakonih in uredbah, ki jih naša politika sprejema v parlamentu, nič več in nič manj.
[#1936485] 25.12.12 15:21 · odgovor na: fabiani (#1935038)
Odgovori   +    1
[fabiani]
*******!,
mi je v pogum in upanje, da zmorejo in znajo ljudje v teh predvečerih misliti, napisati dobre, poštene besede onkraj dnevne politike in lastnega ega.
V večerih letošnjih dvanajstih noči bom s knjigo v prevodu naših klasikov Sovreta in Gantarja ponovno prebiral Teofrastove Značaje in Herondasove Mimijambe. Za odmik, poglobljen pogled in vsakdanjo ponižnost do živjenja! vse dobro!
Prav imas, ce zeli clovek spoznati, se mora malo umakniti od hrupa sveta. Sam zal zadnje case zelo malo berem kaj pametnega, dlje kot do klasikov evropske beletristike nisem nikoli prisel. Vcasih se mi zdi, kot da nimam zivcev za nic vec.

Zelim ti miru poln in zbran Bozic, prijatelj. Vsem posredujem Quia Fecit Mihi Magna iz Bachovega Magnificata; vedno se mi je zdelo nadvse primerno, da Marija poje z basom, kajti Gospod ji je storil velike reci. Ja, to je Bach: nikoli bolj kolosalen, kot cloveski. Tako kot je pravi kolos Jezus v jaslicah, ceprav je nebogljen otrok.

ww37.peejeshare.com/..._Magna.mp3

Tudi jaz ti zelim vse dobro!
[#1936488] 25.12.12 15:33 · odgovor na: (#1935095)
Odgovori   +    4
[dob]
> [fabiani]
> ********!,
> dob za vse napisano zgoraj! V teh dneh in nočeh odprtih v noč in nebo duhovnosti in resničnim uvidom, vse dobro tebi in tvojim, ki so te naredili, kar si!"

Ponižno se zahvalim!
Moji dve muci tudi, oni me zdaj delata takega kot sem, pred njima sem se sebi zdel bolj ena surovina. A zdaj je v redu.
:))

Vse dobro ti želim,
ti pa to razdeli naprej tvojim

Lp
dob
Prijatelj, jaz sem surovina. Ampak ko me moja muca pogleda s svojimi velikimi zaupljivimi ocmi, kot bi hotela reci "saj ni panike, ce se pridem malo bozat k tebi na posteljo?" (in tovrstne panike seveda ni nikoli), se surovina stopi kot snezak na pomladnem soncu.

Bog te blagoslovi, prijatelj Dob.
anon-234516 sporočil: 1.943
[#1936515] 25.12.12 16:19 · odgovor na: 1357 (#1935778)
Odgovori   +    1
[1357]
Ravno nasprotno, to kar sem napisal je kruta realnost. Politika v Sloveniji enostavno noče priznati, da je v sodstvu sama naredila zmedo z zakoni in uredbami, ki jih sprejema sama v parlamentu. Sodstvo samo razsoja po teh zakonih in uredbah, ki jih naša politika sprejema v parlamentu, nič več in nič manj.
Izguba časa prepričevati prepričanega!!!!!
bc123a sporočil: 48.253
[#1936625] 25.12.12 20:23 · odgovor na: (#1936458)
Odgovori   +    4
[rename]
Povej mi, kje na svetu vladneobvescevalne sluzbe nimajo tovrstih naprav?
Gre za planiran nakup POLICIJE.

In ne, ne vem, zakaj bi tole rabili, saj lahko z odredbo prisluskujejo ze sedaj, ce prav vem.

Tale postaja dejansko omogoca poslusanje brez odredbe in brez obvescanja kogarkoli, to je edina razlika.

Mimogrede, malo tehnikalij: sem ze (ker je bilo ceneje, ne zaradi paranoje) telefoniral s Skypom cez EDGE. Gre cisto lepo, ce je mocan signal.
[#1936687] 25.12.12 23:25 · odgovor na: (#1936685)
Odgovori   +    0
[rename]
Cez edge se nisem probal, redno pa uporabljam preko wifi ze vrsto let... se niti ne spomnim koliko casa ze... Po mojem odkar to skype omogoca.
wifija ali 3g pac nimas povsod, EDGE pa skoraj vsepovsod, kjer je GPS signal. govorimo seveda o uporabi skype clienta na mobilnem telefonu...
auchy sporočil: 830
[#1936709] 26.12.12 00:26 · odgovor na: (#1936620)
Odgovori   +    1
[rava]
> [rename]
> Pa uporabljaj skype, ker je kriptiran promet :-)

zelo dobra ideja tnx.
Preklopi telefon na UMTS, fejkanje baznih postaj deluje le za GSM omrežja.
auchy sporočil: 830
[#1936809] 26.12.12 10:33 · odgovor na: (#1936769)
Odgovori   +    1
[rename]
Ali res?
To pomeni, da kupujejo prakticno neuporabno opremo, sajimajo danes prakticno vsi umts.
Ja, zadeva je uporabna samo na pol - odvisni bodo seveda od tega, kakšen aparat uporablja tarča in kakšna je UMTS pokritost na lokaciji, kjer se nahaja.

en.wikipedia.org/wik...SI-catcher

Seveda pa je možno prisluškovati tudi pogovorom prek UMTS, vendar se prisluhi delajo na centralah pri mobilnih operaterjih, za kar pa je potreben sodni nalog.
Fake BP pa bi lahko policija uporabljala brez naloga, ker jih nihče ne nadzoruje.
anon-34928 sporočil: 972
[#1936819] 26.12.12 10:42 · odgovor na: (#1936686)
Odgovori   +    8
[rename]

Za vse zgoraj nastete je SDS diametralno nasprotje in po mojem tudi garant da se zlocinski rezim SFRJ ne ponovi.
In dokler bo JJ edini, ki bo trgal komunisticni network, bo imel mojo podporo.
Najverjetneje je trenutno res edini. In je diametralno nasprotje, ki z enako vnemo skrbi za instalacijo lastnega omrežja. To si spregledal?

Da se danes s twitterja in ostalih internetnih medijev derejo o zombijih in trenirkarjih, tako kot se je z laudsprecherjev v času nagodetovega in dachauskih procesov drl enolični zvok o notranjih sovražnikih, tudi to si spregledal? Da danes, na vstopu v leto 2013, ko imamo govor predsednika vlade, ki pozdravlja predlog novega predsednika države in javno izreče pripravljenost na sodelovanje z vsemi, na drugi strani s spletne strani stranke že letijo visoke besede, da drugi ne čutijo domovine in jo želijo blokirati, si prav tako spregledal? Potvarjanje in retuširanje zgodovinskih dogodkov iz konca 80. let si prav tako spregledal (vedno se vprašam, kje na Roški so bili Pukšič, Grims, Gorenak, Tanko, Jerovšek, sami majski hrošči?)?

Dragi rename, veliko osebnega zadovoljstva tebi in tvojim v prihajajočem letu in manj slepljenja, kako da so v SDS diametralno boljši.
[#1936930] 26.12.12 13:05 · odgovor na: (#1936767)
Odgovori   +    0
[rename]
> [bc123a]
> > [rename]
> > Cez edge se nisem probal, redno pa uporabljam preko wifi ze vrsto let... se niti ne spomnim koliko casa ze... Po mojem odkar to skype omogoca.
>
> wifija ali 3g pac nimas povsod, EDGE pa skoraj vsepovsod, kjer je GPS signal. govorimo seveda o uporabi skype clienta na mobilnem telefonu...

V ZDA imas prakticno povsod wifi zastonj ze vrsto let.
eh? tako velikih drzavah se GSM signala ni po celem ozemlju :)

www.wireless.att.com...type=voice

Tudi v sloveniji recimo ne mores racunati na signal ves cas, ce potujes recimo z vlakom.

Kaj sele wifi...
čarli sporočil: 13.178
[#1937035] 26.12.12 15:29 · odgovor na: (#1937026)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: čarli 26.12.2012 15:43
[rename]
> [zois1]
> > [rename]
>
> >
> > Za vse zgoraj nastete je SDS diametralno nasprotje in po mojem tudi garant da se zlocinski rezim SFRJ ne ponovi.
> > In dokler bo JJ edini, ki bo trgal komunisticni network, bo imel mojo podporo.
>
> Najverjetneje je trenutno res edini. In je diametralno nasprotje, ki z enako vnemo skrbi za instalacijo lastnega omrežja. To si spregledal?

In kako naj se bori proti komunisticnemu networku?
Z razpravami v pismih bralcev v soboti prilogi Dela ali kako?

>
> Da se danes s twitterja in ostalih internetnih medijev derejo o zombijih in trenirkarjih, tako kot se je z laudsprecherjev v času nagodetovega in dachauskih procesov drl enolični zvok o notranjih sovražnikih, tudi to si spregledal? Da danes, na vstopu v leto 2013, ko imamo govor predsednika vlade, ki pozdravlja predlog novega predsednika države in javno izreče pripravljenost na sodelovanje z vsemi, na drugi strani s spletne strani stranke že letijo visoke besede, da drugi ne čutijo domovine in jo želijo blokirati, si prav tako spregledal? Potvarjanje in retuširanje zgodovinskih dogodkov iz konca 80. let si prav tako spregledal (vedno se vprašam, kje na Roški so bili Pukšič, Grims, Gorenak, Tanko, Jerovšek, sami majski hrošči?)?

Vsak pac dela z ekipo ki mu je na voljo.
Osebo Grimsa ne prenasam, Puksic mi je zoprn, Jerovsek Tanko in Gorenk pa niso slabi, jih pa mediji vztrajno ubijajo.
Boljsih ocitno ni in kaj naj potem vrze JJ pusko v koruzo?
Vsekakor pa so manj skodljivi tile modeli kot pa Modeldorferjeva cetica Jankovicevih uliznjencev.

>
> Dragi rename, veliko osebnega zadovoljstva tebi in tvojim v prihajajočem letu in manj slepljenja, kako da so v SDS diametralno boljši.

Hvala enako.
Nisem pa napisal da so SDS boljsi, ampak da so diametralno nasprotje komunisticnim gardijanom.
Ja vidimo kakšno diametralno nasprotje so komunističnim gardijanom ko soglasno z levimi sprejmejo zpiz2:) Da o dohodnini s 50% in novem davku na položnice niti ne omenjam. Ampak hej to so vaši pa jih treba z vsemi štirimi branit ane;)

PS: Že tvoje relativiziranje v zvezi s prisluškovalnimi napravami pove vse. Pač požrl bi ves drek od tadesnih. Če bi takšen drek proizvedli talevi se bi pa drl kakšni komunisti so. In ti se pol nimaš za jajotovega vernika. To je res za posrat:)
[#1937064] 26.12.12 16:01 · odgovor na: (#1936769)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: bc123a 26.12.2012 16:03
[rename]
> [auchy]
> > [rava]
> > > [rename]
> > > Pa uporabljaj skype, ker je kriptiran promet :-)
> >
> > zelo dobra ideja tnx.
>
> Preklopi telefon na UMTS, fejkanje baznih postaj deluje le za GSM omrežja.

Ali res?
To pomeni, da kupujejo prakticno neuporabno opremo, sajimajo danes prakticno vsi umts.
To, ali bo klic med UMTS telefonom in bazno postajo operaterja sel preko UMTS ali preko GSM protokola je odvisno od nastavitev/preferenc operaterja storitve in od preferenc tvojega telefona (ce nima operater nobenih preferenc). Recimo, starejsi protokoli z manjso pasovno sirino so manj energijsko potratni in manj trosijo baterijo, ce nisi ravno zelo blizu bazne postaje. Telefon bo naceloma sam izbral tisti nacin ki zahteva najmanjso oddajno moc. Po drugi strani imajo operaterji vcasih veliko vec "prostora" na UMTS kot na GSM in bo telefon prisiljen na UMTS tudi za navadne klice, da sprosti GSM spekter.
anon-69279 sporočil: 2.669
[#1937175] 26.12.12 18:19 · odgovor na: (#1936620)
Odgovori   +    0
[rava]
> [rename]
> Pa uporabljaj skype, ker je kriptiran promet :-)

zelo dobra ideja tnx.

> se vedno pa menim, da pretiravas.
> Vsi prisluhi so regulirani z odlocbo sodisca.
> In ne pristajam v posplosevanje kako JJ ustvarja diktaturo, kar ze vseskozi lansira vecina medijev.
> Ali ti res mislis, da bi imel podporo v EU, ce bi tlakoval pot v diktaturo?

izrazita naklonjenost civiliziranih držav unije se kaže marsikje, ja, ker ga skoz na obiske vabijo in se jih mora skoz otepat. ker sicer ne bi imel časa delat biznisa s šipci, grki, rusjaki, srbi ...

briga eu za eno južnoalpsko pleme in zdrahe.

> Dejansko ima dr.Stuhec prav, ko trdi, da Janso mediji ze 20 let samo pljuvajo in ga prikazujejo kot najvecji prolem Slovenije.

če bi ti takole drkal folk, tudi tebe noben ne bi maral.

tega pri janševikih ne morem razumet. najprej te zmerjajo, žalijo, komandirajo itd. itd. pol pa hočejo spoštovanje in naklonjenost.
fakin sik.
skype naj bi bil kriptiran.
nimam linka pri roki, ampak izraelci so enega dobili, ko je preko skypa komuniciral.

zaradi česa natančno so ga dobili ne vem. mogoče preko kreditne, ali kaj tretjega in so se potem zmislili da je bil skype. da zavaraju neprijatelja.

so zadeve, ki so bolj sigurne od skypa, večina laufa na linuxu. vsaj, ko sem se še zanimal za to.

za kriptiranje mailov in ostalega pa, pgp desktop, ampak tiste verzije, ko jih še ni prevzem symantec. to je od v. 10.4 na dol se mi zdi.
najobj sporočil: 32.332
[#1937255] 26.12.12 19:57 · odgovor na: (#1936769)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: najobj 26.12.2012 20:03
[rename]
> [auchy]
> > [rava]
> > > [rename]
> > > Pa uporabljaj skype, ker je kriptiran promet :-)
> >
> > zelo dobra ideja tnx.
>
> Preklopi telefon na UMTS, fejkanje baznih postaj deluje le za GSM omrežja.
Ali res?
... ja, ampak kaj je to zdaj prvič, da naši majstri kupujejo praktično neuporabno opremo ? ...

P.S.: sem v P.S.-u mislil še napisat, da so pri nas provizije bolj važne in da sploh ni tako zelo važno tisto, kar kupuješ ... khmm, pa sem se zadnji trenutek spomnil, kdo kupuje in sem si premislil, da ne bo spet kaj narobe ... evo, in bom raje napisal, da vsak pač dela z ekipo, ki mu je na voljo, ker na desnem polu slovenskega političnega prostora na žalost ni drugih kot tista sorodnica, ki mi je zdaj prva padla na pamet, ker sem danes pač malo žleht ...
Tonja1 sporočil: 671
[#1937287] 26.12.12 20:22 · odgovor na: anon-201798 (#1934478)
Odgovori   +    1
Tvoje ime se popolnoma sklada s tvojim komentarjem. Ena čez gobec vsakemu, ki govori kaj proti velikemu vodji, pa bo, kaj ne?
anon-168805 sporočil: 1.072
[#1937320] 26.12.12 20:56 · odgovor na: (#1935068)
Odgovori   +    4
[dob]
> [mrki.]
> Torej: Če moramo Bogu pomagati, da verjame vase, je potem sploh bog?

Pa ti, ali hočeš verjeti v takšnega Boga, ki ne verjame vate?

Meni je dovolj, da sam verjamem vase. Ne potrebujem boga, da bi verjel vame.

Mislim, da je vernikom veliko lažje živeti, saj v bogu iščejo uteho, vero in upanje. Nam ateistom ostane le pogum in vera vase.

Toliko tega si napisal, da si bom moral vzeti čas in počasi stavek za stavkom dojeti in razumeti. Šele potem ti lahko odgovorim, ali pa tudi ne ;)
anon-20668 sporočil: 3.976
[#1937340] 26.12.12 21:21 · odgovor na: (#1936620)
Odgovori   +    1
[rava]
tega pri janševikih ne morem razumet. najprej te zmerjajo, žalijo, komandirajo itd. itd. pol pa hočejo spoštovanje in naklonjenost.
fakin sik.
Ne vem zakaj se sploh trudiš razumet.

"...
Don't try to understand 'em
just rope and throw and brand 'em
..."
("Rawhide" theme:)
www.youtube.com/watc...SHr4ubuD64
anon-207617 sporočil: 6.899
[#1937392] 26.12.12 22:05 · odgovor na: (#1937070)
Odgovori   +    3
[rava]

zdaj, ko je končno jasno s kom imamo opravka, bo janša odletel kot knof od gat.
volili ga bodo samo še najbolj fanatični verniki.
Rad mam tvoj optimistični smisel za humor, najdražja :-)

JJ bo lepo pobral svojih 280 - 300 tisoč glasov, tudi če urška pred kamero pove, da mu več ne stoji, in da njo v bistvu že cel cajt poriva černač, za politične izbire pa skrbi Gorenak. In če bo poleg stal Janša, to potrdil, in povedal, da so komunisti zdaj res navalili z vsemi topovi.

Sledilci bi ugotovili, da je normalno, da se mu na urško ne dvigne, in da je v svoji modrosti operativo delegiral na omenjena zvesta kadra, sam pa ostaja mastermind v ozadju.

Če bo to dovolj za vlado ali opozicijo, pa se bo odločil Kučan z izbiro dovolj primernega rešitelja za nasprotni trop - torej janševe haterje.
Gustl sporočil: 13.641
[#1937455] 26.12.12 22:56 · odgovor na: anon-217833 (#1934554)
Odgovori   +    3
[darolim1938]
878787,
na Tvoj prvotni komentar sem Ti odgovoril z konkretnimi podatki in celo z imeni in
sem v celoti pritrdil določeni Tvoji zahtevi, vendar mi je, verjetno zardi imen,
admin onemogočil prikaz in mi sporočil, da bo odgovor viden čez kakih 30 minut,
kar se žal ni zgodilo.

Stotine mojih blogov je obelodanjenih na večjem številu portalov z dosti hujšimi
vsebibnami pa me niso onemogočili. Kot sam vidiš, navedeno imaš, da je na Tvoj
cenjeni komentar odgovor, ki pa ga ne moreš prebrati.

kaj hočemo. Tudi finance niso več tisto, kar so bile.

lep pozdrav!
O cem ti blodis? Kdo ti je kaj onemogocil? Kdo ti je kaj sporocil? Kaksnih 30 minut?
[#1937474] 26.12.12 23:07 · odgovor na: (#1937453)
Odgovori   +    1
[rava]

ja, seveda bo pobral veliko glasov, ampak oblasti pa ne.
nereformiranje mu bo odneslo glasove kritične publike.
Kritična publika je v zadnjem krogu itak glasovala za Viranta.

Reformiranje bi Janši odneslo core publiko, ki sestavlja vsaj 80% njegovih volivcev.
[#1937504] 26.12.12 23:30 · odgovor na: (#1937479)
Odgovori   +    1
[rava]

ni res. core publiki je popolnoma vseeno kaj dela, samo da obstaja.
Priznam, da imaš tukaj morda celo prav. Ampak pomoje nimaš, in bo Žerjav zasvetil kot rumeno sonce na modrem nebu, če se JJ oddalji od svojega nacional - socialističnega programa :-)))))
anon-187668 sporočil: 5.835
[#1940350] 30.12.12 07:40
Odgovori   +    1
"Pravijo tudi, da nismo pravna in pravična država, da smo postali država, kjer pohlep in napuh veljata več kot poštenost, marljivost in delavnost," je izpostavil premier.
Časopis Delo je v članku, Kaj je narobe z ustavo? slovensko državo opisal precej bolj ostro:

"Slovenija ni pravna država. Slovenija je z vidika naravnega prava oblika vladavine, v kateri za pravni red in njegovo izvajanje skrbijo v pravičnike preoblečeni zločinci, ki za hrbtom ljudi kršijo vse pravne in moralne norme sodobne civilizacije.

Pravo je zgolj eno od orodij oblasti v rokah hipokritske zločinske organizacije. Slovenijo pravno obvladuje kriminalna združba, ki je oblast sama. Torej je Slovenija kriminokracija." www.delo.si/revolt/p...stavo.html
anon-35163 sporočil: 30.643
[#1940502] 30.12.12 12:53 · odgovor na: anon-187668 (#1940350)
Odgovori   +    0
Večslojni pravosodni sistem po zahodnem vzoru, pač.

Strani: 1 2 3 4 5 6