18 min
Iz pristanišča Reka pritožbe zaradi neprepustnosti proge pri Pivki
56 min
Ptujska zadruga razmišlja o energetski skupnosti
2 uri
Ali naj dam denar v delnice ali nepremičine? 25
3 ure
Najbolj atraktiven audi zapeljal v Slovenijo z nižjo ceno kot v Nemčiji
3 ure
Top službe – EK, Corwin, NLB, Generali, BS, Comtrade, Cinkarna, Telekom ...
3 ure
Premier bo za ministrico za digitalno preobrazbo predlagal Ksenijo Klampfer
4 ure
Raiffeisen Capital Management v regiji pričakuje veliko rast sredstev v upravljanju
4 ure
Kostićev projekt v ljubljanski Sibiriji: zraslo bo skoraj 600 stanovanj 7
5 ur
Računsko sodišče: SPIRIT je bil pri pridobivanju podatkov za energetske subvencije neučinkovit
5 ur
Milanska banka zavrača Unicreditovo prevzemno ponudbo
5 ur
ThyssenKrupp v prestrukturiranje, do leta 2030 bo odpustil pet tisoč zaposlenih, več programov bo prodal
6 ur
Obnove nogometnega igrišča Stožice še ne bo? Obe ponudbi nedopustni.
6 ur
Na ZZZS opozarjajo: sistem dolgotrajne oskrbe je še daleč od pripravljenega 2
6 ur
Nemčija bi potrebovala najmanj 288 tisoč migrantov letno 2
6 ur
Biden predlaga, da bi državni zdravstveni program sofinanciral zdravila proti debelosti 2
6 ur
Bankrotirani Northvolt bo plačal bonuse zaposlenim
6 ur
Borza in davki: sekretarka Prahova predstavila individualne naložbene račune. Kaj prinašajo? 5
7 ur
ZZZS noče biti delničar Vzajemne, želi izplačilo deleža 2
7 ur
Prevozniška panoga stagnira, cene prevozov pa se bodo še višale 1
7 ur
Kako nas bodo požrle Trumpove carine: ali se sprijaznimo ali pa ZDA več ne bodo branile Evrope 6

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Barbara rov za dober zgled

Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11

anon-161173 sporočil: 256
[#1933836] 22.12.12 16:03 · odgovor na: anon-44558 (#1933700)
Odgovori   +    8
[paco80]
> [0602Krajn]
> > [paco80]
> > Nikogar nočem odpravdati - še enkrat to povem. Vsi totalitarni režimi so slabi! Ne me metati v ta koš, lepo prosim! Po mojem vedenju - je Evropi največ gorja povzročil fašizem/nacizem - dve svetovni vojni.
>
>
> Oprosti, ampak ti res nimaš vse urejeno v glavi !!!!

Prosim? Zakaj že? A zato, ker trdim, da je fašizem slab?
mogoče je mislil zato, ker fašizem in nacizem se v totalitarni obliki pojavita šele po koncu prve svetovne vojne in nimata nič z prvo svetovno vojno...vsekakor bo treba še brati, pa ne le enih virov
bc123a sporočil: 48.253
[#1933840] 22.12.12 16:07 · odgovor na: anon-292616 (#1933645)
Odgovori   +    18
[spassvogel]
Zdaj, če je politično vsegliharstvo kot zaščitni znak uredniške politike še lahko utemeljeno na izbranih konkretnih slabih praktičnih manifestacijah nominalnih političnih idej ali celo programov s celotnega političnego-idejnega spektra, pa je simbolistično vsegliharstvo že precej bolj spolzek teren.
Jaz v bistvu sploh nisem mislil na odnos do strank. Osebno celo mislim, da v celem spektru slovenske uradne politike in med neuradnimi strici iz ozadja ni norcev, ki bi lahko zakuhali nov Barbarin rov. Ne glede na politicno opredelitev. "vsegliharstvo" financ je glede tega pac tista zadeva, ki ji drugace recejo politicna nevtralnost, in je cisto kul.

Tisto, kar je grozljivo je, da je pa med "navadnimi malimi ljudmi" precej idej, ki peljejo tocno tja, do barbarinih rovov in bolj kot se manifestira ta "direktna demokracija", bolj strasljivo zgleda vse skupaj. Strasljivo zato, ker "mali bebcki" pojma nimajo, kako bolane so te ideje, ki so jim vsec.

Mene ni strah Kucana, Zemljarica ali Jankovica.

Mene je strah da tam en tipo na TVju rece, da ne zahtevajo nic drugega, kot da bi ziveli tako kot nekdaj. In da mu kup ljudi prikima.
anon-204390 sporočil: 13.528
[#1933846] 22.12.12 16:10
Odgovori   +    11
Jure, ti si pa res en negativist in nič ne razumeš.
Protestnik je samo opozoril naše politike da naj si vendar gredo ogledat Barbara rov.
Da se ne bio nikoli kaj takega več ponovilo. Spomni se našega precednika, ki je za ta rov dejal da je to drugorazredna tema. Ja, samo s prave strani je treba pogledat pa smo vsi cool. ;)
Gustl sporočil: 13.641
[#1933847] 22.12.12 16:11 · odgovor na: anon-1745 (#1933824)
Odgovori   +    14
[jerry]
Gustl eno vprašanje zate. Kateri je bolj pokvarjen?

A: novinar oddaje svet, ki namerno provocira gledalce s tem, da bedaku s transparentom nameni pozornost

B: ti gustl, ki se po eni strani zgražaš nad to objavo a se hkrati o tem na veliko razpišeš in objaviš na prvi strani financ? Izključno z namenom, da sprovociraš ljudi na forumu...več provokacije, več klikov, več ogledov strani, več $$ od oglaševalcev.

Kdo je bolj pokvarjen gustl? Tisti z neumestnim transparentom ali pa tisti mrhovinar, ki na podlagi tega želi ustvarjati prihodke?

Zgražam se nad ljudmi, kot si ti gustl, ki se po eni strani delajo hudo "prizadete" po drugi strani pa takšne situacije izkoriščajo v lastno korist in korist svojega delodajalca...vse za oglaševalski denar ha?
Sej če bi ti sedaj razložil, kako deluje oglasni trg na spletu, da to ne gre tako, kot si predstavljaš, da bo zaradi ene objave morda dodatni prihodek tja do 2 EUR, boš pa rekel, da je še huje, da sem poceni kurba.

Tako da...uživaj v svojem prav.
najobj sporočil: 32.332
[#1933849] 22.12.12 16:12 · odgovor na: Gustl (#1933762)
Odgovori   +    2
[Gustl]
> [najobj]
> > [dorki22]
> > > [najobj]
> > > > [Gustl]
> > > > > [MF-509178]
> > > > > Jure Gostiša, žal ta prosti spis nima nobene veze z zgodovino in še s čem...ta rov je posledica vojne, in kot tak mora biti tretiran, ker to je. Sem človek, in če vem, da je moj sosed v času vojne sodeloval z mojim nasprotnikom, jim govoril o nas, nas pretepal, posiljeval, ubijal... mu bom prekleto vrnil - in to se je zgodilo!
> > > > > Zmagovalci lahko vračajo, ker imajo moč, poglejte Francijo, Grčijo, Srbijo, Črno Goro, Španijo, Portugalsko, sever Evrope!
> > > > >
> > > > > VRNILI SO JIM, in prav je tako!
> > >
> > > > In še bi, a ne? Bi še kar kakšno jamo napolnili. Malo bi izbrali, kdo nam ni všeč in bi šli še en krog. O tem govori prosti spis. Bolniki!
> > > ... alzo, je imel takrat Franca Barbarin rov v mislih, ko je one radarje po Mariboru postavil ...
> > >
> > > P.S.: žabari ste definitivno zombiji, ker samo zombi lahko čisto vsako pizdarijo zaključi v Barbarinem rovu ...
>
> > Shootaš mesenđera?
> >
> > Lp
> ... čuj, če mesenđer vedno znova potegne največje paciente na plano in jih razkazuje naokoli, potem pač prej ali slej zgleda, da smo pacienti vsi ... ja, ali kot je Črt enkrat rekel, da če nekoga ves čas prepričuješ, da te on sovraži, se potem ne smeš preveč čudit, če te bo on prej ali slej res začel sovražit ...
Pa sem pacienta potegnil na plano jaz ali Kanal A? Mirno bi lahko odrezali posnetek po tistem, ko je gospa poljubila policaja, bil bi ganljiv prizor.

Ampak, ne, sledil je nekaj sekundi prikaz transparenta, ki poziva k pobojem. Prime time ene najbolj gledanih televizij.

In po tvojem je sedaj problem v meni, ki opozarjam na ta dogodek?
... jebiga, ti si ga dal na plano na Financah ... khmm, sicer pa če je Kanal A ena najbolj gledanih televizij, potem pa smo res v pizdi in se je že zaradi tega treba čimprej izselit ...

P.S.: še vedno trdim, da če se s psihiči preveč ukvarjaš, tudi sam prej ali slej psihič postaneš ... khmm, pa zdaj ne bom o konkretnih slovenskih psihiatrih, da mi ne bo kdo očital, da spet drek mešam ... aja, in upam, da se strinjaš, da so imeli psihiči za danes čisto dovolj pozornosti, ker sam ne mislim več nadaljevati ...
anon-207617 sporočil: 6.899
[#1933851] 22.12.12 16:13 · odgovor na: najobj (#1933822)
Odgovori   +    23
[najobj]

... čuj, pa si ti siguren, da bi oni pacient mesenđerja prepričeval, da so povojni poboji normalni, če se mesenđer ne bi pustil zaspinat in še zaslajzat zraven in ne bi napisal toti članek o pacientih, tako da se zdaj vsi o pacientih pogovarjate, o dejanskih in aktualnih(!) pizdarijah pa nič ... khmm, ker imajo oni Francozi, ki si jih omenil, tudi dejanske in aktualne pizdarije, proti katerim protestirajo, pa jaz nisem še nič slišal, da bi se Francozi o njihovih povojnih pobojih pustili komu vedno znova zaspinat ...

P.S.: če še Črta - da ne bom sam - malo v drek potegnem, je po tvojem torej tudi on v svoji primerjavi šutnil totega mesenđerja, ker da se je treba o Barbarinem rovu ob vsaki pizdariji vedno znova "pogovarjat" ... ja, in pogovarjat sem seveda dal v narekovaje, ker to niti slučajno ni pogovarjanje, če mene kaj vprašaš ...

10.000 ljudi zahteva glave in revolucijo, med njimi hodijo tudi modeli s transparenti, ki jasno pozivajo k pobojem. Rešitev ni to, da bomo ostali tiho, in se pogovarjali o slabi banki in proračunu in globalizacijskih težavah.

Ne. Najprej jim bomo povedali, da jih je malo, da se ostali ne strinjamo, da je to sovražni govor, opomnili bomo državne organe, da je to treba tako tretirati. Če državni organi tega ne storijo, in če se nihče sploh ne zgane, bomo to ponovili.

Potem pa se bomo pogovarjali o slabi banki in proračunu. Ne pa tako, da oni ustanavljajo svetove modrih, medtem ko mi debatiramo o proračunu. Če to dopustiš, bodo hitro sestavljali tudi svojo oboroženo stražo, mi pa bomo še vedno pri proračunu.

Če bi ob tem početju ugotovili, da v bistvu 60% volivcev podpira revolucijo in poboje, je pa zadnji čas, da smo zavohali njihov sentiment, in da spokamo.
anon-286052 sporočil: 317
[#1933852] 22.12.12 16:13 · odgovor na: 878787 (#1933260)
Odgovori   +    3
[878787]
Spoštovani g. Jure. Zakaj srbizem "Barbara rov" ???? Pišite in govorite o Barbarinem rovu ali rovu sv. Barbare.
kakšen Barbarin rov? je mogoče v lasti Barbare? to je rov z imenom Barbara.
anon-293268 sporočil: 1.693
[#1933854] 22.12.12 16:18 · odgovor na: anon-161173 (#1933630)
Odgovori   +    1
[specnaz30]
> [mhorva35]
> > [specnaz30]
> > > [paco80]
> > > Zdaj vem, da so na tem forumu večinoma skrajni desničarji in da je čas, da jaz neham s poskusi nekaj z milo retoriko dopovedati tu gor. Sem obupal. Za vas je življenje tako preprosto, ki imate same take bljižnice do sodb in spoznanj. Za vas je vse enostavno. Če ni za nas - je proti nam, če ni za Janšo - je komunist, če hodi na FF - je luzer in bedak, filozofov ne rabimo - mi rabimo finančnike, ki nas lepo vodijo v blagostanje... lepo je biti veren, lepo je biti desničar - ni treba veliko misliti!
> >
> > ne ločim ljudi po pripadnosti, ampak po argumentaciji. ti vidim se zatekaš v vleko slamic da dokazujes svoj prav. noben pameten noče bančnikov namesto filozofov, hočemo pa strojnike, inzinirje, ljudi z realnim znanjem. lahko imamo vsi u sloveniji doktorat iz filozofije , a bi to kaj pomenilo? ce je delovnih mest 10 za filozofe in če si nek iznajdljiv filozof še sam najde neko nišo, ne moremo štancat po 20 filozofov na leto in potem ti vsi uzaljeni kričijo čez drzavo da jim jemlje neke pravice..mislim dejte se zbudit folk no, svet se ne vrti tako, to je neodrasel, infantilen nivo.
> >
>
> Imaš dva otroka in oba boš po sili usmeril med strojnike, inzinirje, zgolj zato, da ga nekdo iz realnega sektroja ne bo sovražil, četudi izrazito kaže nagnjenost za nekaj povsem drugega?
> Ne bom pa pisal zakaj ni kadra, ki bi ga realni sektor potreboval, to bi vi morali najbolje vedeti.
> Žal moram napisati VI, očitno smo še samo mi in vi pa ne po moji krivdi. To me spravlja v zelo slabo voljo, da je to postala resničnost.

otroku bom povedal, glej lahko greš študirat filozofijo , sam bodi potem pripravljen tudi da boš pometal ulice, ker dela za tako maso filozofov ni... vendar bi to mogle ze fakultete pripoznati in omejiti vpise. ni men problem filozof, problem mi je masa...ne rabiš tega...in to je realnost..
kadra ni, ker je to povsem druga tema, kjer bi mogli obdelovati predvsem samo šolstvo...
in ne vem kje je tukaj sovraštvo...jst obsojam le da nekdo se potem buni...vsak pameten človek ze pri 18 ve, s katerim faksom bo mel prihodnost in kje bo trda...
torej se enkrat...zarad mene gre loh moj otrok študirat mongolsko kvačkanje v 13.stoletju, sam da ga potem ne vidim na demonstracijah, kako ga je drzava oropala prihodnosti...

p.s. ti bo bolje če ti povem da sem diplomiral na fdv in delam v realnem sektorju
Repliciral sem tebi, mislil pa na splošno stanje v družbi.
V tvojem pisanju sem videl le povod, da se oglasim na temo odnosa, ki se stopnjuje med realnim in nerealnim sektorjem- filozof je padel bolj slučajno notri. Nisem tebi očital sovraštva, to ti dobro veš, če prebereš dovolj natančno.
Zato kar pozabi naosebno prizadetost in navajanje kje si zaposlen. Nima to veze. Res ne moreš zanikati, da je dovolj prebrati nekaj pisočih pa je ta odnos do "filozofov" moč dobro zaznati. In ta razdvojenost se načrtno neguje.

Kar zadeva neperspektivnost izobrazbe: ja, je največji problem zlasti v številu VSE, katerihkoli študirajočih! Ne le filozofov! Sicer pa je razlikovati med filozofi in FF! Problem je v tem, da mnogo preveč ljudi študira! Zakaj, država jih je v to prisilila in tako je najmanj 50 % viška! In stalno lapanje, da če ne boš študiral, boš delal.
Napake je, da ni katerikoli pošteno opravljeno DELO nagrajeno tako, da bi vsaj zadovoljila osnovne potrebe ljudi v današnjem času.
P.s. ti delaj s svojim otrokom kar želiš, jaz pa si ne upam jemati pravice, da bi doštudirajočemu otroku potem njegovo odločitev očital z besedami: "Sem ti rekel, da služb ni!" Vsak pa četudi nima nobene šole ima pravico, da dobi priložnost za delo. Ti si jo kljub FDV dobil v realnem sektorju verjetno, ker kot človek nekaj znaš in si hotel delati. Saj gre samo za to- za priložnost!
Kar zadeva lenuhov-povsod so, pač v tolikšni meri v kolikšni jim država to dovoli. In nikar ne valimo krivde na posameznike, ki danes vpijejo po trgih. Kdor pozna situacijo ve, da imajo mnogi zares težave z iskanjem zaposlitve. Lahko bi ti postregel z tako v nebo vpijočimi svinjarijami, da boli glava.
Nikoli, do pred nekaj let nisem razlikoval med sektorjema. Sem se jaz spremenil. Dvomim!
Sem in še vedno cenim le tistega, ki si zasluži za preživetje in prispeva s katerimkoli delom. Treba je le malo razmisliti o razmerju vrednotenja dela.
[#1933856] 22.12.12 16:18 · odgovor na: anon-207617 (#1933825)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: najobj 22.12.2012 16:28
[NemirniTujec]
Sem šel pogledat tvoje poste, kjer se pojavi beseda žabar. Pomoje gre za to, da ne razumeš, kaj taka beseda pomeni.

Žabar = prebivalec Ljubljane in ožje okolice, ki je tam od rojstva. Obstajajo še kake druge formulacije, ampak nobena daleč od tega.

Ko žabarje obkladaš z raznimi krivdami ali realnim krivcem pripisuješ žabarstvo, ne vem, ali glih razumeš, da to leti na VSE, ki jih zajema zgornja definicija.

To je tako, kot da bi napisal, da imamo zaradi teh butastih mariborčanov Kanglerja v Državnem Svetu. Niso ga volili vsi Mariborčani, sploh pa ne v Državni Svet.

Seveda krivda leži na mariborčanih - ampak ne nasploh, pač pa samo na NEKATERIH. In pri njihovem dejanju to, da so iz maribora, sploh ne igra nobene vloge.
... jebiga, očitno sva se s posti glih križala, zato samo še eno kratko pojasnilo ... čuj, jaz ne govorim o žabarjih, ampak govorim o žabarih ... evo, tukaj forum.finance.si/?m=...574&single pa imaš še mojo definicijo ...

P.S.: da te ne bo zdaj slučajno zamikalo ... čuj, jaz ne morem biti žabar, ker sem Mariborčan ...

... pizda, kaj ne moreš malo počakat, da se ne bi vedno znova križala ... ja, saj se načeloma strinjam s tabo ... khmm, zakaj pa samo načeloma in ne v celoti, pa pišem v postu dorkiju tukaj zgoraj ...
anon-1745 sporočil: 295
[#1933857] 22.12.12 16:18 · odgovor na: bc123a (#1933840)
Odgovori   +    2
[bc123a]
> [spassvogel]
> Zdaj, če je politično vsegliharstvo kot zaščitni znak uredniške politike še lahko utemeljeno na izbranih konkretnih slabih praktičnih manifestacijah nominalnih političnih idej ali celo programov s celotnega političnego-idejnega spektra, pa je simbolistično vsegliharstvo že precej bolj spolzek teren.

Jaz v bistvu sploh nisem mislil na odnos do strank. Osebno celo mislim, da v celem spektru slovenske uradne politike in med neuradnimi strici iz ozadja ni norcev, ki bi lahko zakuhali nov Barbarin rov. Ne glede na politicno opredelitev. "vsegliharstvo" financ je glede tega pac tista zadeva, ki ji drugace recejo politicna nevtralnost, in je cisto kul.

Tisto, kar je grozljivo je, da je pa med "navadnimi malimi ljudmi" precej idej, ki peljejo tocno tja, do barbarinih rovov in bolj kot se manifestira ta "direktna demokracija", bolj strasljivo zgleda vse skupaj. Strasljivo zato, ker "mali bebcki" pojma nimajo, kako bolane so te ideje, ki so jim vsec.

Mene je strah da tam en tipo na TVju rece, da ne zahtevajo nic drugega, kot da bi ziveli tako kot nekdaj. In da mu kup ljudi prikima.

Tale tipo je najverjetneje takrat imel normalno službo, dovolj denarja da je peljal svojo familijo poleti na morje in vsak mesec redno plačo. Danes pa naenkrat ugotovi, da nima plačanih prispevkov za več let nazaj, s svojo plačo ne more pokriti niti osnovnih položnic (kaj šele it na morje), gleda direktorje, ki so s prevzemi zafural firme, kako se rokujejo z najvišjimi politiki in posluša kako je potrebno varčevat na pokojninah in zato potrebno delati dlje za manj.
[#1933860] 22.12.12 16:22 · odgovor na: (#1933853)
Odgovori   +    8
[dob]
> [bc123a]
> Osebno celo mislim, da v celem spektru slovenske uradne politike in med neuradnimi strici iz ozadja ni norcev, ki bi lahko zakuhali nov Barbarin rov.

Hitler in Stalin se tudi nista osebno s tem ukvarjala. Samo drugim sta naročila kaj naj počnejo.
Narobe si razumel - niti stricem niti preostanku politicne klike (tako levim kot desnim) ni do novih barbarinih rovov, ker, ce poznajo zgodovino in naravo plebsa (in slovenski politiki so v poznavanju plebsa zelo dobri, zato jim pa uspeva), vedo, da bodo tudi oni koncali v njih.

Koliko politikov Weimarske republike je prezivelo nacizem?
anon-292616 sporočil: 606
[#1933863] 22.12.12 16:23 · odgovor na: bc123a (#1933840)
Odgovori   +    2
[bc123a]
> [spassvogel]
> Zdaj, če je politično vsegliharstvo kot zaščitni znak uredniške politike še lahko utemeljeno na izbranih konkretnih slabih praktičnih manifestacijah nominalnih političnih idej ali celo programov s celotnega političnego-idejnega spektra, pa je simbolistično vsegliharstvo že precej bolj spolzek teren.

Saj tudi jaz nisem dal povdarka na odnos do strank, politike. Le za podlago sem ga uporabil, ker je že politično vsegliharstvo tako pogosta intelektualna poza tukaj na financah. In to sem, če pozorno bereš privzel za pogojno razumljivo, sprejemljivo.
Povdarek je pa na simbolnem/vrednostnem vsegliharstvu - nihilizmu, ki ga je zaznati v družbi, predvsem pa potem brez kritične distance njegov glas in doseg močno ojačajo mediji.
Pa ne mislim, da je nihilizem nekaj, za kar se človek sam odloči, ali za kar se družba sama odloči, ali za kar se medij sam odloči. Zato tudi ne mislim tukaj razglabljat ali je to prav ali narobe, ampak kvečjemu o tem, kam vodi in če prav opažam ali se mi le zdi.
[#1933866] 22.12.12 16:24 · odgovor na: najobj (#1933832)
Odgovori   +    17
Pa jasno, da je Frankl mislil vso protestniško gonjo, ki se je razrasla kasneje, in ne nezadovoljstvo mariborčanov z županom.

In to že ves čas vsi trdimo. Samo ti nekaj jamraš, da žabarji ne razumejo mariborskega ljuctva.

Dobro razumemo. Kangla je bil dober, dokler je bil za naš maribor, in proti žabarom. Je kradel, ampak baje da je kradel malo Slovenskem proračunu, malo žabarjem, in še malo EU, prinesel to v Maribor, poleg pa si je seveda vzel nekaj odstotkov.

To so mariborčani volili. Čist zadovoljni. Ne bova zdaj valjda šla v kroge, da so ga volili ker je sposoben in načelen, pa take fore...

Potem je postavil radarje, kar je pomenilo, da bo kradel tudi njim - mariborčanom, in polnil prijateljske žepe. Evo, tega pa niso volili.

In kljub temu (!!!) je bila med protestniki velika, velika večina tistih, ki ga itak niso volili, in so zapriseženi volivci jankoviča in sd.

VSE OSTALO, kar je sledilo po državi, sploh pa v ljubljani, pa je bilo orkestrirano s strani propadlih lds-zaresovcev, ki so tako poskušali dobit veljavo, čeprav niso imeli niti grama jajc, da bi protestirali proti tistemu, ki jim je vzel volivce (zokiju). On jih je tokrat samo spretno uporabil.

----------

Ali sem jaz normalen ljubljančan, tukaj ni vprašanje, ker nisem ljubljančan. Vprašanje pa je, ali si ti normalen Mariborčan. In žal, zgleda da si :-)
[#1933867] 22.12.12 16:24 · odgovor na: Gustl (#1933847)
Odgovori   +    3
[Gustl]
> [jerry]
> Gustl eno vprašanje zate. Kateri je bolj pokvarjen?
>
> A: novinar oddaje svet, ki namerno provocira gledalce s tem, da bedaku s transparentom nameni pozornost
>
> B: ti gustl, ki se po eni strani zgražaš nad to objavo a se hkrati o tem na veliko razpišeš in objaviš na prvi strani financ? Izključno z namenom, da sprovociraš ljudi na forumu...več provokacije, več klikov, več ogledov strani, več $$ od oglaševalcev.
>
> Kdo je bolj pokvarjen gustl? Tisti z neumestnim transparentom ali pa tisti mrhovinar, ki na podlagi tega želi ustvarjati prihodke?
>
> Zgražam se nad ljudmi, kot si ti gustl, ki se po eni strani delajo hudo "prizadete" po drugi strani pa takšne situacije izkoriščajo v lastno korist in korist svojega delodajalca...vse za oglaševalski denar ha?

Sej če bi ti sedaj razložil, kako deluje oglasni trg na spletu, da to ne gre tako, kot si predstavljaš, da bo zaradi ene objave morda dodatni prihodek tja do 2 EUR, boš pa rekel, da je še huje, da sem poceni kurba.

Če temu res tako mi pa razloži kako je povezan prispevek o pobojih s poslovnim časnikom Finance?
[#1933869] 22.12.12 16:26 · odgovor na: anon-1745 (#1933857)
Odgovori   +    13
[jerry]
Tale tipo je najverjetneje takrat imel normalno službo, dovolj denarja da je peljal svojo familijo poleti na morje in vsak mesec redno plačo. Danes pa naenkrat ugotovi, da nima plačanih prispevkov za več let nazaj, s svojo plačo ne more pokriti niti osnovnih položnic (kaj šele it na morje), gleda direktorje, ki so s prevzemi zafural firme, kako se rokujejo z najvišjimi politiki in posluša kako je potrebno varčevat na pokojninah in zato potrebno delati dlje za manj.
Tale tipo zelo verjetno ne razume da se "nazaj" ne da. Da je takrat ze itak mizerni zivljenski stil slovencev (ki je bil se ene 5x boljsi od nasih vzhodnih bratov cez zelezno zaveso) bil na puf prejsnjih in naslednjih generacij, pa se na pufe, ki nam jih je tujina odpustila.

Ce bo tale stric hotel "nazaj" bo prej ali slej prisel do tocke, da mu bo nekdo razumen rekel "ne mores". In ce bo dovolj razpenjen, bo hotel to na silo, ker ne razume, da se tja ne moremo vrniti. In pridemo do barbarinih rovov.

Mimogrede, najvecji joke je pa ta - ce hoces ziveti kot v socializmu, lahko, komot. Odpovej se vsemu, kar imamo 2012 in zivi tako kot smo ziveli 1985, pa bos ugotovil, da je taksno zivljenje zelo poceni.

Ni treba za to klicati k revoluciji!
anon-238577 sporočil: 14.015
[#1933872] 22.12.12 16:27 · odgovor na: (#1933816)
Odgovori   +    5
[dorki22]

Ne gre toliko za protestnika, kot za medij, ki ni kazal v živo, ampak je imel urednik priložnost zadevo vzeti iz kadra, a zgodilo se je ravno nasprotno - posebej smo bili opozorjeni, kako mora zadeva izgledati ZGLEDNO - policaju rožice gor, pa mimogrede politične nasprotnike pometati v Barbarin rov.

Drugi dan novinar Financ na blogu povpraša vse nas, če si tega res želimo.

Ti pa na koncu vletiš, kak je to zgrešeno, kak novinar Financ s tem reducira protestnike kot celoto, pa da ni fer, ker se ne pogovarjamo tudi o otrocih v koncentracijskih taboriščih.

1. A je kdo posebej omenjal, da bi ustvarili nova koncentacijska taborišča? NE
2. A je novinar Financ kje zapisal, da so vsi protestniki zato, da se politike zmeče v rove? NE
3. A je kdo napisal posebej transparent o Barbarinem rovu? DA
4. A ga je Kanal A posebej poudarjeno prikazal? DA

Torej, o čem se naj mi danes pogovarjamo?
Čuj, zaradi mene se lahko greš advokata Financ, ampak jaz sem mislil na vse tiste, ki danes hočejo manipulirat s temi kostmi, novinarje, politike, priložnostne navijače, kogarkoli...

Prvič je to samo farizejsko objokovanje manjšega dela žrtev ene vojne, ker tudi če bi pokazali sliko vseh kosti iz tega rova, je to še vedno samo majhen del v II. vojni umrlih Slovencev. V vseh povojnih pobojih je umrlo kakih 15% vseh slovenskih žrtev te vojne. Kazanje samo ene vrste kosti pa ni nič drugega kot polresnica in manipulacija - v najboljšem primeru...

Drugič pa lahko vsak napis razumeš na svoj način. Če kdo vidi na tem transparentu poziv, da je treba z njimi obračunat kot s tistimi po vojni... pa ga lahko jaz razumem na čisto drugačen način. Vse politike v Barbarin rov... lahko razumeš tudi tako, da bi jih nekdo rad tja zaprl za nekaj dni, da si ob vodi in meditaciji malo ohladijo svoje glave in razmislijo o svoji (ne)odgovornosti, to pa niti ne bi bilo nujno kaj slabega...

Vsak opazi najprej tisto, kar si sam najbolj želi videti, vprašaj kakega psihologa.
anon-271081 sporočil: 192
[#1933874] 22.12.12 16:28 · odgovor na: anon-257936 (#1933449)
Odgovori   +    9
Točno moje misli..pri vsej izobrazbi in vseh dobrinah, ki so jih bili deležni ti mladi, ki danes demonstrirajo, si niso v stanju najti ela??? ne me farbat....ampak lažje je, če ata in mama delata na tri konce, da njun otrok lahko doma leži, ker REVČEK???? ne najde službe primerne svoji izobrazbi!?!? Namesto, da bi si tile mladiči poiskali svoj prostor pod soncem in delali za svojo eksistenco in pomagali svojim že rahlo (ali pa močno) ostarelim staršem, jih raje zažirajo...kaj bo le z njimi, ko res ne bo nikogar, da jim ustreže? Takrat bo šele hudo...
Pa ne meni, da ni dela...VIDET ga je treba! Koliko ljudi ima cele milje do prve(ga) trgov(skega)ine (centra), pa se morajo sami matrat, da pridejo do tja, ko pa bilahko nekdo to proti plačilu opravil zanje. Koliko žensk živi samih in ne zna česa popravit, postavit,... pa tudi ni nikogar, ki bi to delo opravil namesto njih...proti plačilu, seveda...
Potem se bo pa našel heroj, ki bo rekel, da se to ne izplača, ker država vse pobere in se od tega ne obogati... HEJ!! Proti takim demonstrirate, ki so čez noč obogateli, sedaj bi pa sami isto???
Delat se poberite, plačajte davke in ostalo navlako od zaslužka, pa dokažite, da ste boljši od "ELITE"
anon-35163 sporočil: 30.643
[#1933878] 22.12.12 16:31 · odgovor na: (#1933768)
Odgovori   +    7
Zadnja sprememba: anon-35163 22.12.2012 16:33
[dorki22]
In prosti trg vidiš kje točno?
Bolj ali manj prosti trg je pripomoček za ugotavljanje vrednosti stvari. Ni pa božanstvo. Pričakovati od prostega trga da bo reševal probleme, kaznoval lopove in popravljal krivice, je enako butasto kot častiti zlato tele.
[#1933882] 22.12.12 16:34 · odgovor na: najobj (#1933856)
Odgovori   +    1
[najobj]

P.S.: da te ne bo zdaj slučajno zamikalo ... čuj, jaz ne morem biti žabar, ker sem Mariborčan ...
Po lastni definiciji si seveda žabar, skupaj z mano, pa čeprav si mariborčan kolikor hočeš.

TO preprosto tako ne gre, to je isto, kot da bi jaz definiral

najobj = mariborski lokalpatriotski komunist, ki se spreneveda o dejstvih, da je to biti zelo škodljivo in nemoralno.

Potem bi mi ti rekel, da ti nisi tak, nakar bi jaz odgovoril, da tako pač jaz pojmujem najobj, in je čisto tvoj problem, če imaš tudi ti takšen nick, in to drugače pojmuješ.

Zabarji so vsi ljubljančani, to je (zaničljiv) sinonim. Tako kot so vsi vozniki tovornih vozil kamijundžije in vse prodajalke ljubezni kurbe in vsi politiki ... aja, khmmm... tudi kurbe.

Ne moreš ti met svoje definicije žabarja. Za prasca napiši, da je prasec, ne pa da je žabar, jebenti.
... pizda, kaj ne moreš malo počakat, da se ne bi vedno znova križala ... ja, saj se načeloma strinjam s tabo ... khmm, zakaj pa samo načeloma in ne v celoti, pa pišem v postu dorkiju tukaj zgoraj ...
A jebi ga, zdaj sva se že prekrižala, bom dal zdaj mir :-)
[#1933885] 22.12.12 16:36 · odgovor na: anon-207617 (#1933866)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: najobj 22.12.2012 16:38
[NemirniTujec]
Pa jasno, da je Frankl mislil vso protestniško gonjo, ki se je razrasla kasneje, in ne nezadovoljstvo mariborčanov z županom.

In to že ves čas vsi trdimo. Samo ti nekaj jamraš, da žabarji ne razumejo mariborskega ljuctva.

Dobro razumemo. Kangla je bil dober, dokler je bil za naš maribor, in proti žabarom. Je kradel, ampak baje da je kradel malo Slovenskem proračunu, malo žabarjem, in še malo EU, prinesel to v Maribor, poleg pa si je seveda vzel nekaj odstotkov.

To so mariborčani volili. Čist zadovoljni. Ne bova zdaj valjda šla v kroge, da so ga volili ker je sposoben in načelen, pa take fore...

Potem je postavil radarje, kar je pomenilo, da bo kradel tudi njim - mariborčanom, in polnil prijateljske žepe. Evo, tega pa niso volili.

In kljub temu (!!!) je bila med protestniki velika, velika večina tistih, ki ga itak niso volili, in so zapriseženi volivci jankoviča in sd.

VSE OSTALO, kar je sledilo po državi, sploh pa v ljubljani, pa je bilo orkestrirano s strani propadlih lds-zaresovcev, ki so tako poskušali dobit veljavo, čeprav niso imeli niti grama jajc, da bi protestirali proti tistemu, ki jim je vzel volivce (zokiju). On jih je tokrat samo spretno uporabil.

----------

Ali sem jaz normalen ljubljančan, tukaj ni vprašanje, ker nisem ljubljančan. Vprašanje pa je, ali si ti normalen Mariborčan. In žal, zgleda da si :-)
... evo, že spet ti ...

P.S.: žabari so vsi preko Trojan in niso Primorci ... aja, in Frankl v omenjenem članku JE pisal o Mariboru in jaz - glej datum posta - očitno forum.finance.si/?m=...708&single nisem normalen ...

... pa pizda, no ... evo, danes res ne bom več, prisežem ...
[#1933892] 22.12.12 16:38 · odgovor na: bc123a (#1933869)
Odgovori   +    4
[bc123a]
> [jerry]
> Tale tipo je najverjetneje takrat imel normalno službo, dovolj denarja da je peljal svojo familijo poleti na morje in vsak mesec redno plačo. Danes pa naenkrat ugotovi, da nima plačanih prispevkov za več let nazaj, s svojo plačo ne more pokriti niti osnovnih položnic (kaj šele it na morje), gleda direktorje, ki so s prevzemi zafural firme, kako se rokujejo z najvišjimi politiki in posluša kako je potrebno varčevat na pokojninah in zato potrebno delati dlje za manj.

Tale tipo zelo verjetno ne razume da se "nazaj" ne da. Da je takrat ze itak mizerni zivljenski stil slovencev (ki je bil se ene 5x boljsi od nasih vzhodnih bratov cez zelezno zaveso) bil na puf prejsnjih in naslednjih generacij, pa se na pufe, ki nam jih je tujina odpustila.

Ce bo tale stric hotel "nazaj" bo prej ali slej prisel do tocke, da mu bo nekdo razumen rekel "ne mores". In ce bo dovolj razpenjen, bo hotel to na silo, ker ne razume, da se tja ne moremo vrniti. In pridemo do barbarinih rovov.

Mimogrede, najvecji joke je pa ta - ce hoces ziveti kot v socializmu, lahko, komot. Odpovej se vsemu, kar imamo 2012 in zivi tako kot smo ziveli 1985, pa bos ugotovil, da je taksno zivljenje zelo poceni.

Ni treba za to klicati k revoluciji!

No se vidi, da nimaš pojma kaj je dejansko problem. Ljudi mnogo bolj kot absolutno moti relativno. Nekdo dela v neki tovarni 30 let z mizerno plačo in vidi kako nek direktorski pizdunček, povezan s politiko, privatizira firmo in čez noč postane bogat. Potem se firma potopi, pizdunček pa še vedno veselo koraka po ulicah, hodi na večerje s politiki in se dela glavno žrtev po tv.

Ljudi moti, da nekdo dela in komaj preživi po drugi strani pa neka manjšina, podprta s politiko, pride do velikega bogastva brez dela ali znanja. Potem jih pa še rešuje, ker so pizdunčki uničil firme / banke.
[#1933901] 22.12.12 16:43 · odgovor na: najobj (#1933885)
Odgovori   +    6
[najobj]

P.S.: žabari so vsi preko Trojan in niso Primorci ...
Evo, in pol človek sprašuje od kod njemu vsi ti minusi in nizek fakju.

Pa sam prosiš jebote, folk iz Trzina se čuti tako oddaljenega, da niti lokalnega sovraštva do ljubljane ne goji, medtem ko kmetje v črnučah prav prezirajo ljubljano v slogu spora med mariborom in duplekom ipd.

Jao, jao... pravkar si gorenjcem povedal, da so žabarji. da ne pomislim sploh na grosupeljske borce proti plodni manjšini temnejše kože in krivih nosov...
[#1933911] 22.12.12 16:53 · odgovor na: anon-1745 (#1933892)
Odgovori   +    11
[jerry]
No se vidi, da nimaš pojma kaj je dejansko problem. Ljudi mnogo bolj kot absolutno moti relativno.
Zdravilo za to so samo batine s pendreki. Sploh ce je njihova resitev, da gremo vsi 30 let nazaj, da bo slabse za vse.
Nekdo dela v neki tovarni 30 let z mizerno plačo in vidi kako nek direktorski pizdunček, povezan s politiko, privatizira firmo in čez noč postane bogat. Potem se firma potopi, pizdunček pa še vedno veselo koraka po ulicah, hodi na večerje s politiki in se dela glavno žrtev po tv.
Se posebej ga pa jezi, ker je vedno verjel, da je bolje, da ima firmo v rokah pizduncek, kot pa grd tujec, a ne? In kaj mu naj jaz, sedaj dam drugo sanso?

Ljudi moti, da nekdo dela in komaj preživi po drugi strani pa neka manjšina, podprta s politiko, pride do velikega bogastva brez dela ali znanja.
... in potem zahtevajo recepte, ki nic od tega ne spremenijo, samo se poslabsajo.

Mislim, a folk res verjame, da smo 30 let nazaj bili vsi enaki, da elita ni zivela dosti boljse kot navadna raja?
fcajt sporočil: 4.335
[#1933916] 22.12.12 16:56 · odgovor na: anon-223671 (#1933615)
Odgovori   +    6
ja škoda, res škoda, da je informacijska zamaščenka ravno takrat pogledala stran!!??
mimoidoci sporočil: 6.173
[#1933933] 22.12.12 17:08 · odgovor na: anon-35163 (#1933878)
Odgovori   +    13
[mataj]
> [dorki22]
> In prosti trg vidiš kje točno?

Bolj ali manj prosti trg je pripomoček za ugotavljanje vrednosti stvari. Ni pa božanstvo. Pričakovati od prostega trga da bo reševal probleme, kaznoval lopove in popravljal krivice, je enako butasto kot častiti zlato tele.
Poglej mataj, v Sloveniji je zaenkrat vse zlo tajkunom naredil ravno prosti trg. Ker je slabo razvit, se je zadeva vlekla leta in leta. Predolgo, ampak nihče drug jim medtem ni nič hotel. Prosti trg pa jim je pobral milijarde in mirno prihodnost. Tudi s prstom je pokazal na njih (čeprav so bili to dotedaj ugledni managerji polni hvalospevov javnosti, bonusov in nagrad ter samih sebe), le za v arest postavljat nima kompetenc.

Tudi za katarzo bo poskrbel prosti trg, samo počakati je potrebno in nič storiti, ker smo pač leni in nesposobni. Nas bo že on pošlihtal, spametoval in poskrbel, da se mu prilagodimo. Tudi levičarčkov nas bo sam spucal.
anon-295127 sporočil: 3.275
[#1933934] 22.12.12 17:08 · odgovor na: depersin (#1933808)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-295127 22.12.2012 17:12
[depersin]
> [kirman69]
> > [miroko]
> > To je idiotski, balkanski narod z opranimi možgani. Komunistične čistke in kasnejši inženiring je pustil večgeneraciske posledice. Nekateri še vedno nočejo dojeti.
>
> Važno, da si ti brihten in da si ti dojel. In ko bodo majer in njegovi do konca sfukali Slovenijo, oziroma privlekli trojko, da nas bo guzila sleherni dan, te bom vprašal, če si spregledal.

A oni, da jo bodo do konca sf***? Kdo pa nasprotuje varcevalnim ukrepom in zahteva novo zadolzevanje? Kdo bi raje dokapitaliziral banke namesto slabe banke?
Kako? Kakšni pa so to varčevalni ukrepi, da se špara na penzionistih, študentariji in delavcih. Na policiji, po drugi strani pa se zapravlja za vojsko? Imamo pol preveč občin, kje so tu varčevalni ukrepi? In kje je ustvarjanje novih delovnih mest? Zdravstvo in firme še naprej propadajo, gozdove izsekavajo, medtem ko se pri severnih sosedih vse splača! Kje je razlastninjenje tajkunov, bankirjev in vseh milijonov, ki so jih nakradli? Kje je obdavčitev milijonov (milijard) v davčnih oazah? Kako to, da RKC še vedno ziza milijone iz državne malhe vsako leto? KAKO TO ????
[#1933935] 22.12.12 17:10 · odgovor na: bc123a (#1933911)
Odgovori   +    2
[bc123a]
> [jerry]
> No se vidi, da nimaš pojma kaj je dejansko problem. Ljudi mnogo bolj kot absolutno moti relativno.

Zdravilo za to so samo batine s pendreki. Sploh ce je njihova resitev, da gremo vsi 30 let nazaj, da bo slabse za vse.

> Nekdo dela v neki tovarni 30 let z mizerno plačo in vidi kako nek direktorski pizdunček, povezan s politiko, privatizira firmo in čez noč postane bogat. Potem se firma potopi, pizdunček pa še vedno veselo koraka po ulicah, hodi na večerje s politiki in se dela glavno žrtev po tv.

Se posebej ga pa jezi, ker je vedno verjel, da je bolje, da ima firmo v rokah pizduncek, kot pa grd tujec, a ne? In kaj mu naj jaz, sedaj dam drugo sanso?

> Ljudi moti, da nekdo dela in komaj preživi po drugi strani pa neka manjšina, podprta s politiko, pride do velikega bogastva brez dela ali znanja.

... in potem zahtevajo recepte, ki nic od tega ne spremenijo, samo se poslabsajo.

Mislim, a folk res verjame, da smo 30 let nazaj bili vsi enaki, da elita ni zivela dosti boljse kot navadna raja?

Temu se reče medijsko oprana glava. Samo politiki ni vseeno ali je lastnik tujec ali domačin. Ker če je tujec je konec nameščanja lastnih pizdunčkov po firmah. Zaposlenemu je popolnoma vseeno, samo da so plače dostojne in redne.

Mi je pa vedno smešno kako veliki nasprotniki totalitarizma, hitro pograbijo totalitarne prijeme pri nasprotno mislečih. Ti bi nekoga, ki misli drugače kar z "batinami in pendreki" ha?
[#1933948] 22.12.12 17:19 · odgovor na: Gustl (#1933847)
Odgovori   +    2
[Gustl]
> [jerry]
> Gustl eno vprašanje zate. Kateri je bolj pokvarjen?
>
> A: novinar oddaje svet, ki namerno provocira gledalce s tem, da bedaku s transparentom nameni pozornost
>
> B: ti gustl, ki se po eni strani zgražaš nad to objavo a se hkrati o tem na veliko razpišeš in objaviš na prvi strani financ? Izključno z namenom, da sprovociraš ljudi na forumu...več provokacije, več klikov, več ogledov strani, več $$ od oglaševalcev.
>
> Kdo je bolj pokvarjen gustl? Tisti z neumestnim transparentom ali pa tisti mrhovinar, ki na podlagi tega želi ustvarjati prihodke?
>
> Zgražam se nad ljudmi, kot si ti gustl, ki se po eni strani delajo hudo "prizadete" po drugi strani pa takšne situacije izkoriščajo v lastno korist in korist svojega delodajalca...vse za oglaševalski denar ha?

No gustl čakam tvoj odgovor? če res nisi "poceni kurba" oglaševalcem, ki namerno objavlja članke s ciljem provokacije, mi razloži kako sodijo poboji na prvo stran poslovnega medija?

Pa prosim brez ovinkarjenja kot pri prejšnjem postu...samo en simpl odgovor na simpl vprašanje. Zakaj, če ne zaradi klikov in $$ oglaševalcev, bi pisal o pobojih, to objavil na prvi strani vsem vidno in to v poslovnem mediju?!?
anon-53509 sporočil: 135
[#1933949] 22.12.12 17:19 · odgovor na: anon-44558 (#1933424)
Odgovori   +    4
Lahko da je bil podkupljen, vendar po številu postov, ki jih dobivam na facebook od množice ljudi s takšno in podobno vsebino, verjamem, da ne.
anon-112370 sporočil: 69
[#1933954] 22.12.12 17:22
Odgovori   +    12
Ja,komunisti še danes nočejo ne vedeti in ne slišati o grozotah, ki so jih počeli po vojni.Ko sem srečal nekega bivšega komunista in sem načel to temo, je zatrdi, da je to izmišlotina.Seveda
s takim človekom se ne moreš pogovarjati, ker LAŽE samemu sebi ! PACKI ! !

Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11