5 sek
Iz pristanišča na Reki pritožbe zaradi slabe prepustnosti proge pri Pivki
38 min
Ptujska zadruga razmišlja o energetski skupnosti
1 ura
Ali naj dam denar v delnice ali nepremičine? 25
2 uri
Najbolj atraktiven audi zapeljal v Slovenijo z nižjo ceno kot v Nemčiji
2 uri
Top službe – EK, Corwin, NLB, Generali, BS, Comtrade, Cinkarna, Telekom ...
3 ure
Premier bo za ministrico za digitalno preobrazbo predlagal Ksenijo Klampfer
3 ure
Raiffeisen Capital Management v regiji pričakuje veliko rast sredstev v upravljanju
4 ure
Kostićev projekt v ljubljanski Sibiriji: zraslo bo skoraj 600 stanovanj 7
4 ure
Računsko sodišče: SPIRIT je bil pri pridobivanju podatkov za energetske subvencije neučinkovit
4 ure
Milanska banka zavrača Unicreditovo prevzemno ponudbo
5 ur
ThyssenKrupp v prestrukturiranje, do leta 2030 bo odpustil pet tisoč zaposlenih, več programov bo prodal
5 ur
Obnove nogometnega igrišča Stožice še ne bo? Obe ponudbi nedopustni.
5 ur
Na ZZZS opozarjajo: sistem dolgotrajne oskrbe je še daleč od pripravljenega 2
6 ur
Nemčija bi potrebovala najmanj 288 tisoč migrantov letno 2
6 ur
Biden predlaga, da bi državni zdravstveni program sofinanciral zdravila proti debelosti 2
6 ur
Bankrotirani Northvolt bo plačal bonuse zaposlenim
6 ur
Borza in davki: sekretarka Prahova predstavila individualne naložbene račune. Kaj prinašajo? 5
7 ur
ZZZS noče biti delničar Vzajemne, želi izplačilo deleža 2
7 ur
Prevozniška panoga stagnira, cene prevozov pa se bodo še višale 1
7 ur
Kako nas bodo požrle Trumpove carine: ali se sprijaznimo ali pa ZDA več ne bodo branile Evrope 6

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Barbara rov za dober zgled

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

anon-207617 sporočil: 6.899
[#1933682] 22.12.12 14:28 · odgovor na: najobj (#1933637)
Odgovori   +    8
[najobj]
> [NemirniTujec]
> poden tvojega lokal patriotizma mi je nepojmljiv. Ne zarad tega posta - bolj nazorno se kaže že cel cajt odkar so se začeli protesti itd.
>
> Da kljub tem impulzom spraviš skupaj ostale premišljene in celo zabavne sestavke, je morda še bolj zanimivo. Je en od pokazateljev, zakaj demokratična politika rezultira na najnižjem skupnem imenovalcu volivcev.

... čuj, kwa ? ...

P.S.: žabari čisto zares mislite, da so strici iz ozadja Mariborčane na ceste naterali ...
Ne, to nam samo ti prisojaš. Najdi citat članka od financ, kjer trdijo, da so mariborčane na ulice naterali strici iz ozadja. In pusti pri miru razne bolestne forumaše...
anon-184513 sporočil: 3.006
[#1933694] 22.12.12 14:34 · odgovor na: anon-195846 (#1933655)
Odgovori   +    8
[Kimsky]
> Popolnoma napačno si me razumel. Dopolnjujem tvoj komentar, kritiziram ga edino v tem, da govoriš o "napaki, ki se zgodi", ker se mi zdi, da gre za načrtno podpihovanje sovraštva. Ne gre le za tistega enega mulca, ampak za vse bolj uradno stališče naših priznanih vodilnih intelektualcev (tole seveda razumi v narekovajih), da je dovoljeno vsako sredstvo za dosego višjih ciljev. Če ne bi bilo tako, teh krvoločnih posameznikov ne bi bilo vedno več in z vedno bolj nemarnimi parolami.
Poglej komentarje na forumu, tu je polno intelektualcev, sama elita med izobraženci. Najbolj sovražni komentarji so najbolje ocenjeni. To je spričevalo naše izobražene elite, ki ti vse pove.

In napaka, ki se lahko zgodi novinarju je, da taka dejanja podpihovalcev nereda, posploši. To pomeni, da vsem protestantom pripisujejo lastnosti zdraharjev in da so za njih vsi protestniki slabi.

Ne sprevidijo pa, da je to podpihovanje vodeno, kajti drugače v normalni državi ne bi moglo obstati. Angleži bi že davno pozaprli in obtožili vse, ki nosijo napise z žaljivimi gesli in podpihujejo k sovraštvu. In to je tisto, kar si ne smemo dopustiti. Nujno je čimprej ustvariti pravno državo za vse, ki bi obsodila, kar je obsodbe vredno in dopustila, da drugače misleči imajo možnost izraziti svoje mnenje, na spoštljiv način seveda. Ne tako kot na forumu, kjer se ploska skrajnežem z žaljivimi komentarji.
anon-85093 sporočil: 45
[#1933695] 22.12.12 14:35
Odgovori   +    14
Bravo Finance
anon-44558 sporočil: 465
[#1933700] 22.12.12 14:37 · odgovor na: anon-51551 (#1933667)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-44558 22.12.2012 14:47
[0602Krajn]
> [paco80]
> Nikogar nočem odpravdati - še enkrat to povem. Vsi totalitarni režimi so slabi! Ne me metati v ta koš, lepo prosim! Po mojem vedenju - je Evropi največ gorja povzročil fašizem/nacizem - dve svetovni vojni.

Oprosti, ampak ti res nimaš vse urejeno v glavi !!!!
Prosim? Zakaj že? A zato, ker trdim, da je fašizem slab?
anon-85093 sporočil: 45
[#1933704] 22.12.12 14:38 · odgovor na: anon-233233 (#1933681)
Odgovori   +    14
Pravo ime si si izbral, res
macon sporočil: 12.861
[#1933712] 22.12.12 14:42 · odgovor na: anon-44558 (#1933631)
Odgovori   +    11
[paco80]
Oprostita mi, jaz sem še mlad in mogoče v marsičem naiven... ampak, a vidva to resno mislita? Državljanska vojna, ready to go... dejta mi reci, da se hecata oziroma pretiravata :/
Standard bo še naprej padal... jaz najprej pričakujem nekoga, ki bo s streljanjem v kakem trgovskem centru ali šoli pobil x ljudi.
[#1933715] 22.12.12 14:43 · odgovor na: Gustl (#1933675)
Odgovori   +    3
Tudi mene je strah, odkrito priznam. Samo po moje se pizdarija ne bo začela pri nas. Če bo pizdarija v Evropi, pa bo prišla tudi k nam. Kam potem pa tudi sam ne vem, ampak, če bo resen konflikt, jaz nebi rad ostal in se pustil voditi v imenu takšnih ali drugačnih ideologij oz. interesov.

Opažam pa tudi na tem forumu, da se stvari zaostrujejo - še tako dobronamerna in previdno izražena kritika doživi revolt.
Gustl sporočil: 13.641
[#1933720] 22.12.12 14:47 · odgovor na: anon-44558 (#1933715)
Odgovori   +    18
[paco80]
Tudi mene je strah, odkrito priznam. Samo po moje se pizdarija ne bo začela pri nas. Če bo pizdarija v Evropi, pa bo prišla tudi k nam. Kam potem pa tudi sam ne vem, ampak, če bo resen konflikt, jaz nebi rad ostal in se pustil voditi v imenu takšnih ali drugačnih ideologij oz. interesov.
Ja, saj Evropi s svojo zastarelo in nevzdržno socialno politiko (in zahtevami prebivalstva) najslabše kaže pri tem.
Opažam pa tudi na tem forumu, da se stvari zaostrujejo - še tako dobronamerna in previdno izražena kritika doživi revolt.
Ja, živci so na koncu, vedno manj ljudem je do dialoga.
anon-295127 sporočil: 3.275
[#1933729] 22.12.12 14:53 · odgovor na: anon-233233 (#1933681)
Odgovori   +    3
[Naiven]
Janša in ostali fašisteki si očitno res želijo ponovitve Barbarinega rova. Zato jih je treba ustaviti še preden se narodu tako vtrga...
Mene tud to skrbi. Takšne primitivne agresivnosti od teh oro desnjakarjev ali kaj so že, pa še ne.
anon-214372 sporočil: 3.048
[#1933746] 22.12.12 15:00 · odgovor na: anon-292616 (#1933645)
Odgovori   +    12
[spassvogel]
> [bc123a]
> > [Gustl]
> > In še bi, a ne? Bi še kar kakšno jamo napolnili. Malo bi izbrali, kdo nam ni všeč in bi šli še en krog. O tem govori prosti spis. Bolniki!
>
> Osebno mislim, da so bile Finance do sedaj prevec prizanesljive do norosti, ki se kazejo med "malimi ljudmi" zadnjih nekaj mesecev.
>
> Pricakoval bi, da boste z vso silo in tezko artilerijo napadli debilizme, ki jih ni malo. Upam, da je tale clanek sele zacetek.

Ja, do zdaj je vse skupaj bilo obravnavano z optiko "saj imajo delno prav", "važno da ni fizičnega nasilja", "treba je biti konstruktiven sogovornik", "mogoče bo pa to prineslo "liberalno" tehnično vlado", "mogoče jih res kdo malo dirigira, ampak udeleženci ne mislijo slabo" itd.

Močan relativizem, ki je sicer prisoten v mediju pri političnem opredeljevanju (pogosto uredniško/novinarsko uravnoteževanje mnenj, večni klici po "boljši" levici kadar se kliče po normalizaciji političnega prostora, kot da je ta levica res nekaj brez česar vesolje razpade ali česar nam silno manjka in kot da se je ne sme kritizirati v njenih principih ampak rajši v izvedbi, ki je kao oldschool, pa bi tako rabili novo), je tokrat prešel v relativizem pri simbolnem opredeljevanju, v simbolistično vsegliharstvo.
Zdaj, če je politično vsegliharstvo kot zaščitni znak uredniške politike še lahko utemeljeno na izbranih konkretnih slabih praktičnih manifestacijah nominalnih političnih idej ali celo programov s celotnega političnego-idejnega spektra, pa je simbolistično vsegliharstvo že precej bolj spolzek teren. Je odraz nihilizma. Stanja razvodenenja stare simbolne/vrednotenjske opore ob hkratnem manku kakršnekoli nove vrednotenjske stukture. Stanja, kjer je rezultanta teženj le še aktivno (samo)zanikanje, ustvarjenje vakuuma.

Gustlov današnji blog je edini kontraindikator tega, a ne dovolj močan, da bi bistveno spremenil širši vtis.
Teoretično imaš prav, praktično so pa tako politiki kot mediji odraz ljudstva. Stanje naroda je levo&skrajno levo in narod želi spremembe v smeri levo&skrajno levo. Status quo torej.

Vsegliharstvo je samo normalna reakcija na to anomalijo, na levo&skrajno levo. Oboje je crap. S programom, ki bi v normalni zreli državi veljal za desnega ali zmerno desnega in celo zmerno levega, si v Sloveniji obsojen na bloge ali v najboljšem primeru za kakšna obskurna pisma bralcev, pa še to ne v mainstream medijih. Čisto vsi poizkusi v to smer so propadli. Jasno, da nihče nima več volje pritiskati v to smer, razen posameznikov ki jim je cilj pot sama. Če hočeš rezultat, se tega ne boš loteval. Zato apatija in vsegliharstvo, tudi sam trenutno ne vidim kakšne alternative popolni lustraciji.

Ta blog je ok, ampak to nima veze z desnico ali levico. S stališča rdečih borcev (levo&skrajno levih) je to javkanje desnice, ampak to je samo ideološka oznaka. S stališča šrnih borcev (levo&skrajno levih) je to še en dokaz zločinov levakarjev, ampak spet je to samo ideološka oznaka. S stališča neopredeljenih je to bolano in sprevrženo, ampak spet nima veze z levo-desno ampak čisto preprosto s temeljnimi človeškimi vrednotami.

V Sloveniji je politike (in zadaj stoječe ljudstvo in vmes medije) treba jemati drugače kot kje drugje:
-rdečeljubci, ki se imenujejo levi in ostale imenujejo desni
-črnoljubci, ki se imenujejo desni in ostale imenujejo levi

Zadnji dve skupini se oblikujeta izključno glede na odnos do WW2, obe pa imata isti odnos do osebne svobode, odgovornosti in do vloge države - tu so oboji levi&skrajno levi. Vsi glih.
anon-19881 sporočil: 116
[#1933750] 22.12.12 15:03 · odgovor na: anon-44558 (#1933631)
Odgovori   +    17
[paco80]
Oprostita mi, jaz sem še mlad in mogoče v marsičem naiven... ampak, a vidva to resno mislita? Državljanska vojna, ready to go... dejta mi reci, da se hecata oziroma pretiravata :/

Pa ne samo onadva. tudi jaz in še marsikdo z dovoljšnim obzorjem ter življenskimi izkušnjami v takšnih protestih, hujskaštvu, toleranci do totalitarizma, ... prepoznavamo ustvarjanje razmer za bratomorno klanje.

Vžigalica pa lahko pride od zunaj (mogoče pade € in s tem združena Evropa) ali pa od znotraj. Če/ko pa bo enkrat zagorelo pa bo zelo, zelo hudo. Zato je dolžnost vsakogar od nas, da ozaveščamo ljudi (mlade, naivne kot ti) in storimo vse, da do bratomornega požara ne bo nikoli več prišlo.
[#1933762] 22.12.12 15:10 · odgovor na: najobj (#1933634)
Odgovori   +    29
[najobj]
> [dorki22]
> > [najobj]
> > > [Gustl]
> > > > [MF-509178]
> > > > Jure Gostiša, žal ta prosti spis nima nobene veze z zgodovino in še s čem...ta rov je posledica vojne, in kot tak mora biti tretiran, ker to je. Sem človek, in če vem, da je moj sosed v času vojne sodeloval z mojim nasprotnikom, jim govoril o nas, nas pretepal, posiljeval, ubijal... mu bom prekleto vrnil - in to se je zgodilo!
> > > > Zmagovalci lahko vračajo, ker imajo moč, poglejte Francijo, Grčijo, Srbijo, Črno Goro, Španijo, Portugalsko, sever Evrope!
> > > >
> > > > VRNILI SO JIM, in prav je tako!
> >
> > > In še bi, a ne? Bi še kar kakšno jamo napolnili. Malo bi izbrali, kdo nam ni všeč in bi šli še en krog. O tem govori prosti spis. Bolniki!

> > ... alzo, je imel takrat Franca Barbarin rov v mislih, ko je one radarje po Mariboru postavil ...
> >
> > P.S.: žabari ste definitivno zombiji, ker samo zombi lahko čisto vsako pizdarijo zaključi v Barbarinem rovu ...

> Shootaš mesenđera?
>
> Lp

... čuj, če mesenđer vedno znova potegne največje paciente na plano in jih razkazuje naokoli, potem pač prej ali slej zgleda, da smo pacienti vsi ... ja, ali kot je Črt enkrat rekel, da če nekoga ves čas prepričuješ, da te on sovraži, se potem ne smeš preveč čudit, če te bo on prej ali slej res začel sovražit ...

Pa sem pacienta potegnil na plano jaz ali Kanal A? Mirno bi lahko odrezali posnetek po tistem, ko je gospa poljubila policaja, bil bi ganljiv prizor.

Ampak, ne, sledil je nekaj sekundi prikaz transparenta, ki poziva k pobojem. Prime time ene najbolj gledanih televizij.

In po tvojem je sedaj problem v meni, ki opozarjam na ta dogodek?
anon-35163 sporočil: 30.643
[#1933766] 22.12.12 15:13
Odgovori   +    4
Si res želimo tega?
Nihče si tega ne želi, ampak v zanimivih časih zgodovina pač ubira svoja pota in tu ne pomaga nobeno zgražanje in moraliziranje. Če že, je kvečjemu obratno. Zgledi vlečejo. Elita je nemoralna že itak, po svoji naravi. Antimoralna je tudi prevladujoča ideologija, prostotržni fundamentalizem. Denar, dobiček opravičuje vse. Ne vem kako lahko elita potem pričakuje, da se folk ne bo zgledoval po njih. Mogoče polagajo svoje upe v RKC, da bo rajo prestrašila s svojim zlivanjem gnojnice in nevidnimi možakarji iznad oblakov.
[#1933777] 22.12.12 15:18 · odgovor na: anon-214372 (#1933746)
Odgovori   +    16
[naporen]
Ta blog je ok, ampak to nima veze z desnico ali levico. S stališča rdečih borcev (levo&skrajno levih) je to javkanje desnice, ampak to je samo ideološka oznaka. S stališča šrnih borcev (levo&skrajno levih) je to še en dokaz zločinov levakarjev, ampak spet je to samo ideološka oznaka. S stališča neopredeljenih je to bolano in sprevrženo, ampak spet nima veze z levo-desno ampak čisto preprosto s temeljnimi človeškimi vrednotami.
YES. My point exactly. Odzivi na blog kažejo, kako prav imaš.
[#1933783] 22.12.12 15:22 · odgovor na: anon-161173 (#1933493)
Odgovori   +    3
To sporočilo je izbrisal avtor (24.10.2013 22:00)
[#1933784] 22.12.12 15:24 · odgovor na: anon-35163 (#1933766)
Odgovori   +    7
[mataj]
> Si res želimo tega?

Nihče si tega ne želi, ampak v zanimivih časih zgodovina pač ubira svoja pota in tu ne pomaga nobeno zgražanje in moraliziranje. Če že, je kvečjemu obratno. Zgledi vlečejo. Elita je nemoralna že itak, po svoji naravi. Antimoralna je tudi prevladujoča ideologija, prostotržni fundamentalizem. Denar, dobiček opravičuje vse. Ne vem kako lahko elita potem pričakuje, da se folk ne bo zgledoval po njih. Mogoče polagajo svoje upe v RKC, da bo rajo prestrašila s svojim zlivanjem gnojnice in nevidnimi možakarji iznad oblakov.
Pri vsem 99% vs. 1% nakladanju je problem samo ta, da potem, ko pospraviš 1%, se usekajo 49,5% vs. 49,5%.

In potem, ko so pri 40% vs. 40% in imajo dovolj, se čudno gledajo, češ, a ni bil problem samo v tistem 1%.
anon-97763 sporočil: 84
[#1933785] 22.12.12 15:24 · odgovor na: (#1933772)
Odgovori   +    4
»Nekaj čilskega gre po deželi.« Dan prej je tvitnil: »Orožje na demonstracijah gre po glavi SS-ablastnikom, ki jim v praznini še odmeva 'puške na gotofs'.

velike besede velikega slovenskega inovatorja, filozofa in kmeta. Najbrž misli na udar v Čilu, ko so komunjare pognali na štadion...
saj res kaj se še čaka? Komunjare imamo,štadion imamo,strelski vod pa se bo tudi našel.
anon-238577 sporočil: 14.015
[#1933788] 22.12.12 15:28 · odgovor na: Gustl (#1933762)
Odgovori   +    5
[Gustl]

Pa sem pacienta potegnil na plano jaz ali Kanal A? Mirno bi lahko odrezali posnetek po tistem, ko je gospa poljubila policaja, bil bi ganljiv prizor.

Ampak, ne, sledil je nekaj sekundi prikaz transparenta, ki poziva k pobojem. Prime time ene najbolj gledanih televizij.

In po tvojem je sedaj problem v meni, ki opozarjam na ta dogodek?
Problem je v tem, da je to čisto navadna politikantska propagandistična manipulacija, pa še to bolj nizkotne sorte in ne ravno na nivoju profesionalcev, bolj na nivoju kakšnih Goebbelsovih vajencev...

Namreč, na vsake množične demonstracije pride lahko kdorkoli, pridejo vse sorte ljudi in vsak si lahko prinese svoj transparent. Povsod po svetu lahko ob taki priliki vidiš vse mogoče neumnosti, podobno kot na forumih. Izbrati eno in jo potem pripisati demonstrantom na sploh in njihovim namenom, je pač očitna manipulacija in kratkovidno zatiskanje oči pred resničnimi problemi. Če bi ta model tak napis imel obešen doma, ne bi nihče vedel, ko pa ga prinese pred kamere in mediji razbobnate tisto kar vam paše, komaj takrat doseže nek učinek.

Jaz ne vem ali je tisti pod napisom res kakšen pacient ali ne, so pa zelo verjetno neke sorte pacienti tisti, ki hočejo danes na račun teh kosti dobiti neke točke, kakršnekoli vrste že. Namreč nesrečni lastnik tistih kosti ni nikomur dovolil, da bi jih razkazovali z njimi obračunavali za namene, ki se njega že dolgo več nič ne tičejo.

Kdor pa bi hotel zadevo prikazati kolikor toliko objektivno in ne na naćin polresnic (=pollaži), pa bi moral pri vsakem mahanju s kostmi iz Barbarinega rova pokazati tudi kaj o nesrečnih in nedolžnih ljudeh (in otrocih), umrli v konc. taboriščih in ustreljenih kot talci. Zgodovina teče kot teče in kar se zgodi pozneje je odgovor na tisto, kar se je zgodilo prej, tudi če eno in drugo ni bilo opravičljivo.
depersin sporočil: 10.224
[#1933792] 22.12.12 15:32 · odgovor na: anon-163619 (#1933292)
Odgovori   +    11
[nbrane]
po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe
-------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -----------

Ne vem, nekaj mi jasno? A smo vsi mi, ki pišemo tu gori vsak trenutek lahko obravnavani kot kriminalci, grožnja, javno objavljena in vidna celotni Sloveniji pa kaj?
So demonstracije in skrivanje v množici manj kaznive?

Za tako dejanje niti ni potrebna ovadba, policija bi morala ukrepati po uradni dolžnosti ali pa si tisto floskulo o demokratični državi nekam vtaknite - veste kam!
Sploh ni problem, kdo ovadi, ali sploh ovadi. Ce Godnic, ki je bil jabvna oseba z vec vpliva na ljudi, kot en nepomembni demonstrant, ni sel niti pred sodisce, tudi ta demonstrant ne bo sel.
anon-36971 sporočil: 8.543
[#1933797] 22.12.12 15:35 · odgovor na: anon-97763 (#1933785)
Odgovori   +    13
[harigast]
»Nekaj čilskega gre po deželi.« Dan prej je tvitnil: »Orožje na demonstracijah gre po glavi SS-ablastnikom, ki jim v praznini še odmeva 'puške na gotofs'.

velike besede velikega slovenskega inovatorja, filozofa in kmeta. Najbrž misli na udar v Čilu, ko so komunjare pognali na štadion...
saj res kaj se še čaka? Komunjare imamo,štadion imamo,strelski vod pa se bo tudi našel.
Šit lista, provokator!
Evo, mal si zapoj: www.youtube.com/watc...e=youtu.be
anon-292616 sporočil: 606
[#1933805] 22.12.12 15:40 · odgovor na: anon-214372 (#1933746)
Odgovori   +    6
[naporen]
> [spassvogel]
> > [bc123a]
> > > [Gustl]
> > > In še bi, a ne? Bi še kar kakšno jamo napolnili. Malo bi izbrali, kdo nam ni všeč in bi šli še en krog. O tem govori prosti spis. Bolniki!
> >
> > Osebno mislim, da so bile Finance do sedaj prevec prizanesljive do norosti, ki se kazejo med "malimi ljudmi" zadnjih nekaj mesecev.
> >
> > Pricakoval bi, da boste z vso silo in tezko artilerijo napadli debilizme, ki jih ni malo. Upam, da je tale clanek sele zacetek.
>
> Ja, do zdaj je vse skupaj bilo obravnavano z optiko "saj imajo delno prav", "važno da ni fizičnega nasilja", "treba je biti konstruktiven sogovornik", "mogoče bo pa to prineslo "liberalno" tehnično vlado", "mogoče jih res kdo malo dirigira, ampak udeleženci ne mislijo slabo" itd.
>
> Močan relativizem, ki je sicer prisoten v mediju pri političnem opredeljevanju (pogosto uredniško/novinarsko uravnoteževanje mnenj, večni klici po "boljši" levici kadar se kliče po normalizaciji političnega prostora, kot da je ta levica res nekaj brez česar vesolje razpade ali česar nam silno manjka in kot da se je ne sme kritizirati v njenih principih ampak rajši v izvedbi, ki je kao oldschool, pa bi tako rabili novo), je tokrat prešel v relativizem pri simbolnem opredeljevanju, v simbolistično vsegliharstvo.
> Zdaj, če je politično vsegliharstvo kot zaščitni znak uredniške politike še lahko utemeljeno na izbranih konkretnih slabih praktičnih manifestacijah nominalnih političnih idej ali celo programov s celotnega političnego-idejnega spektra, pa je simbolistično vsegliharstvo že precej bolj spolzek teren. Je odraz nihilizma. Stanja razvodenenja stare simbolne/vrednotenjske opore ob hkratnem manku kakršnekoli nove vrednotenjske stukture. Stanja, kjer je rezultanta teženj le še aktivno (samo)zanikanje, ustvarjenje vakuuma.
>
> Gustlov današnji blog je edini kontraindikator tega, a ne dovolj močan, da bi bistveno spremenil širši vtis.

Teoretično imaš prav, praktično so pa tako politiki kot mediji odraz ljudstva. Stanje naroda je levo&skrajno levo in narod želi spremembe v smeri levo&skrajno levo. Status quo torej.

Vsegliharstvo je samo normalna reakcija na to anomalijo, na levo&skrajno levo. Oboje je crap. S programom, ki bi v normalni zreli državi veljal za desnega ali zmerno desnega in celo zmerno levega, si v Sloveniji obsojen na bloge ali v najboljšem primeru za kakšna obskurna pisma bralcev, pa še to ne v mainstream medijih. Čisto vsi poizkusi v to smer so propadli. Jasno, da nihče nima več volje pritiskati v to smer, razen posameznikov ki jim je cilj pot sama. Če hočeš rezultat, se tega ne boš loteval. Zato apatija in vsegliharstvo, tudi sam trenutno ne vidim kakšne alternative popolni lustraciji.

V Sloveniji je politike (in zadaj stoječe ljudstvo in vmes medije) treba jemati drugače kot kje drugje:
-rdečeljubci, ki se imenujejo levi in ostale imenujejo desni
-črnoljubci, ki se imenujejo desni in ostale imenujejo levi

Zadnji dve skupini se oblikujeta izključno glede na odnos do WW2, obe pa imata isti odnos do osebne svobode, odgovornosti in do vloge države - tu so oboji levi&skrajno levi. Vsi glih.
Zgrešil si moj point. Tam kjer govorim o simbolističnem vsegliharstvu - o razvodenelosti stare vrednostne stukture in manku nove. Politično vsegliharstvo, ki ga tukaj razlagaš, sem tudi sam razložil kot normalno možen in pogojno razumljiv politični ali medijski položaj.
In nisem govori, da ima ta blog kaj veze s politiko ali z levim/desnim. Ampak, da je edini kontraindikator simbolističnega vsegliharstva. In da je to (pre)malo, da bi močneje korigiralo širši vtis.
anon-15715 sporočil: 6.084
[#1933806] 22.12.12 15:41 · odgovor na: anon-295127 (#1933674)
Odgovori   +    20
[kirman69]
> [0602Krajn]
> > [palmal]
> > Ajajaja, kaj je pesnik hotel povedati???? Sem letnik 1953, nimam nič s Križarji, lovom na čarovnice, prvo vojno, drugo vojno, udeležen sem bil v Osamosvojitvi???? FTF!!
>
> Seveda ne, edino: všsč ti je rdeča zvezda, bivši režim je bil oh in sploh, juga zakon, Tito pa voditelj svetovnega formata, mar ne ?? Aja, pa prav ima pojoča žaga, da grozi ZDA ??

Rdeča zvezda je prav ok in Titej je bil voditelj svetovnega formata. Ne verjameš? Le poglej, koliko jih je prišlo na njegov pogreb! Še vedno ne verjameš? No, potem pa ti ni več rešitve. Pojoča žaga ima lahko tudi prav, ti pa, ki si toliko večji heroj, si se seveda pogumno postavila na stran ZDA. Čestitke! :))
Na pogreb je prišlo toliko svetovnih politikov, voditeljev le iz enega razloga - da se prepričajo, daje res mrtev :)
depersin sporočil: 10.224
[#1933808] 22.12.12 15:43 · odgovor na: anon-295127 (#1933368)
Odgovori   +    12
[kirman69]
> [miroko]
> To je idiotski, balkanski narod z opranimi možgani. Komunistične čistke in kasnejši inženiring je pustil večgeneraciske posledice. Nekateri še vedno nočejo dojeti.

Važno, da si ti brihten in da si ti dojel. In ko bodo majer in njegovi do konca sfukali Slovenijo, oziroma privlekli trojko, da nas bo guzila sleherni dan, te bom vprašal, če si spregledal.
A oni, da jo bodo do konca sf***? Kdo pa nasprotuje varcevalnim ukrepom in zahteva novo zadolzevanje? Kdo bi raje dokapitaliziral banke namesto slabe banke?
anon-238577 sporočil: 14.015
[#1933811] 22.12.12 15:45 · odgovor na: anon-163619 (#1933382)
Odgovori   +    4
[nbrane]

Preko 600 odkritih grobišč, vprašenje za koliko jih sploh še ne vemo in ti boš govoril od domačih izdajalci. Vse silne partizanske borbe in pobiti talci niso dalee toliko žrtev, kot jih mate na vesti komunistični zločinci, s podporniki in njihovimi zagovorniki. Vsako življenje je sveto in nihče ni od boga poslan, da si lasti pravico to spreminjati. Ti je jasno gnoj komunistični?
Številke so danes vsaj 99% znane in ni več kaj dosti prostora za kakšne manipulacije.
V grobem je menda število žrtev na strani NOB-ja, borci+taboriščniki+talci menda večje kot žrtve na kolaboracionistični strani.

Zanimivo je, da se kleriklana propaganda samo ob izkopanih kosteh spomni na svetost življenja, nikoli pa tudi ob ravno tako nedolžnih umrlih v taboriščih in na drugih moriščih, pa je bilo samo na Rabu dokazano več otroških žrtev kot v teh rovih.
anon-15715 sporočil: 6.084
[#1933814] 22.12.12 15:46 · odgovor na: anon-35163 (#1933766)
Odgovori   +    14
Zadnja sprememba: anon-15715 22.12.2012 15:58
[mataj]
> Si res želimo tega?

Karikiraš stvari. Nič novega, zelo tipično za našo "levico".

Kako smešni in patetični ste ko na eni strani imate polna usta sovraštva do kapitala, dobička , želje po denarju.. ko pa vlada sporoči, da bo plače nakazala par dni kasneje, kot uobičajeno je pa cela štala. Da pa trume zgaranih siromakov ne dobi plačila za opravljeno tlako, da živijo v nemogočih razmerah in da jih potem, ko jih ne potrebujejo naženejo iz države sklepam, da vas nobenega popolnoma nič ne gane.

Kaj se je takrat, ko so te zadeve, nedolgo nazaj bile zelo aktualne zgodilo s sovraštom do prostotržnega fundamentalizma ?
najobj sporočil: 32.332
[#1933822] 22.12.12 15:55 · odgovor na: (#1933737)
Odgovori   +    3
[dorki22]
> [najobj]
> > [dorki22]
> > > [najobj]
> > > > [Gustl]
> > > > > [MF-509178]
> > > > > Jure Gostiša, žal ta prosti spis nima nobene veze z zgodovino in še s čem...ta rov je posledica vojne, in kot tak mora biti tretiran, ker to je. Sem človek, in če vem, da je moj sosed v času vojne sodeloval z mojim nasprotnikom, jim govoril o nas, nas pretepal, posiljeval, ubijal... mu bom prekleto vrnil - in to se je zgodilo!
> > > > > Zmagovalci lahko vračajo, ker imajo moč, poglejte Francijo, Grčijo, Srbijo, Črno Goro, Španijo, Portugalsko, sever Evrope!
> > > > >
> > > > > VRNILI SO JIM, in prav je tako!
> > >
> > > > In še bi, a ne? Bi še kar kakšno jamo napolnili. Malo bi izbrali, kdo nam ni všeč in bi šli še en krog. O tem govori prosti spis. Bolniki!
> > > ... alzo, je imel takrat Franca Barbarin rov v mislih, ko je one radarje po Mariboru postavil ...
> > >
> > > P.S.: žabari ste definitivno zombiji, ker samo zombi lahko čisto vsako pizdarijo zaključi v Barbarinem rovu ...
>
> > Shootaš mesenđera?
> >
> > Lp
> ... čuj, če mesenđer vedno znova potegne največje paciente na plano in jih razkazuje naokoli, potem pač prej ali slej zgleda, da smo pacienti vsi ... ja, ali kot je Črt enkrat rekel, da če nekoga ves čas prepričuješ, da te on sovraži, se potem ne smeš preveč čudit, če te bo on prej ali slej res začel sovražit ...
>
> P.S.: mogoče sem Črta narobe povzel, ampak nekaj podobnega je rekel, meni pa se zdaj ne da iskat, kaj točno je rekel ...
Čuj, to da se človek ne strinja z mesenđerom je eno. Da pa ga kritiziraš zaradi dogodka, ki si ga je izbral za opazovanje in analizo, pa druga stvar.

Medsenđera potem nek tip prepričuje, da so bili povojni poboji normalni, in ker ima sebe za normalnega, lahko sklepam, da bi on to storil tudi danes. Ker je to normalno, ker so baje Francozi tudi delali take pizdarije.

Si ti siguren, da si se tu na pravega spravil?

Lp
... čuj, pa si ti siguren, da bi oni pacient mesenđerja prepričeval, da so povojni poboji normalni, če se mesenđer ne bi pustil zaspinat in še zaslajzat zraven in ne bi napisal toti članek o pacientih, tako da se zdaj vsi o pacientih pogovarjate, o dejanskih in aktualnih(!) pizdarijah pa nič ... khmm, ker imajo oni Francozi, ki si jih omenil, tudi dejanske in aktualne pizdarije, proti katerim protestirajo, pa jaz nisem še nič slišal, da bi se Francozi o njihovih povojnih pobojih pustili komu vedno znova zaspinat ...

P.S.: če še Črta - da ne bom sam - malo v drek potegnem, je po tvojem torej tudi on v svoji primerjavi šutnil totega mesenđerja, ker da se je treba o Barbarinem rovu ob vsaki pizdariji vedno znova "pogovarjat" ... ja, in pogovarjat sem seveda dal v narekovaje, ker to niti slučajno ni pogovarjanje, če mene kaj vprašaš ...
anon-1745 sporočil: 295
[#1933824] 22.12.12 15:56
Odgovori   +    6
Gustl eno vprašanje zate. Kateri je bolj pokvarjen?

A: novinar oddaje svet, ki namerno provocira gledalce s tem, da bedaku s transparentom nameni pozornost

B: ti gustl, ki se po eni strani zgražaš nad to objavo a se hkrati o tem na veliko razpišeš in objaviš na prvi strani financ? Izključno z namenom, da sprovociraš ljudi na forumu...več provokacije, več klikov, več ogledov strani, več $$ od oglaševalcev.

Kdo je bolj pokvarjen gustl? Tisti z neumestnim transparentom ali pa tisti mrhovinar, ki na podlagi tega želi ustvarjati prihodke?

Zgražam se nad ljudmi, kot si ti gustl, ki se po eni strani delajo hudo "prizadete" po drugi strani pa takšne situacije izkoriščajo v lastno korist in korist svojega delodajalca...vse za oglaševalski denar ha?
anon-207617 sporočil: 6.899
[#1933825] 22.12.12 15:57 · odgovor na: najobj (#1933637)
Odgovori   +    9
Sem šel pogledat tvoje poste, kjer se pojavi beseda žabar. Pomoje gre za to, da ne razumeš, kaj taka beseda pomeni.

Žabar = prebivalec Ljubljane in ožje okolice, ki je tam od rojstva. Obstajajo še kake druge formulacije, ampak nobena daleč od tega.

Ko žabarje obkladaš z raznimi krivdami ali realnim krivcem pripisuješ žabarstvo, ne vem, ali glih razumeš, da to leti na VSE, ki jih zajema zgornja definicija.

To je tako, kot da bi napisal, da imamo zaradi teh butastih mariborčanov Kanglerja v Državnem Svetu. Niso ga volili vsi Mariborčani, sploh pa ne v Državni Svet.

Seveda krivda leži na mariborčanih - ampak ne nasploh, pač pa samo na NEKATERIH. In pri njihovem dejanju to, da so iz maribora, sploh ne igra nobene vloge.
najobj sporočil: 32.332
[#1933832] 22.12.12 16:00 · odgovor na: anon-207617 (#1933682)
Odgovori   +    3
[NemirniTujec]
> [najobj]
> > [NemirniTujec]
> > poden tvojega lokal patriotizma mi je nepojmljiv. Ne zarad tega posta - bolj nazorno se kaže že cel cajt odkar so se začeli protesti itd.
> >
> > Da kljub tem impulzom spraviš skupaj ostale premišljene in celo zabavne sestavke, je morda še bolj zanimivo. Je en od pokazateljev, zakaj demokratična politika rezultira na najnižjem skupnem imenovalcu volivcev.
> ... čuj, kwa ? ...
>
> P.S.: žabari čisto zares mislite, da so strici iz ozadja Mariborčane na ceste naterali ...
Ne, to nam samo ti prisojaš. Najdi citat članka od financ, kjer trdijo, da so mariborčane na ulice naterali strici iz ozadja. In pusti pri miru razne bolestne forumaše...

... evo, tukaj forum.finance.si/?m=...108&single imaš moj komentar na članek, na katerega kot običajno ni bilo nobenega odziva ... khmm, čeprav sem težko še bolj oster, če nočem zraven biti še žaljiv, se razume ...

P.S.: do totega posta sem mislil, da si ti eden redkih Ljubljančanov na totem forumu, pa sem zdaj malo v dvomih, če tudi ti ne spadaš med žabare ... aja, še to ... čuj, zakaj strici iz ozadja še včeraj niso uspeli Mariborčanov na ceste naterat, vsaj ne v številu kot se za Maribor spodobi ...
[#1933834] 22.12.12 16:02 · odgovor na: (#1933816)
Odgovori   +    9
[dorki22]
> [fibonaci]
> > [Gustl]
> >
> > Pa sem pacienta potegnil na plano jaz ali Kanal A? Mirno bi lahko odrezali posnetek po tistem, ko je gospa poljubila policaja, bil bi ganljiv prizor.
> >
> > Ampak, ne, sledil je nekaj sekundi prikaz transparenta, ki poziva k pobojem. Prime time ene najbolj gledanih televizij.
> >
> > In po tvojem je sedaj problem v meni, ki opozarjam na ta dogodek?
>
> Problem je v tem, da je to čisto navadna politikantska propagandistična manipulacija, pa še to bolj nizkotne sorte in ne ravno na nivoju profesionalcev, bolj na nivoju kakšnih Goebbelsovih vajencev...
>
> Namreč, na vsake množične demonstracije pride lahko kdorkoli, pridejo vse sorte ljudi in vsak si lahko prinese svoj transparent. Povsod po svetu lahko ob taki priliki vidiš vse mogoče neumnosti, podobno kot na forumih. Izbrati eno in jo potem pripisati demonstrantom na sploh in njihovim namenom, je pač očitna manipulacija in kratkovidno zatiskanje oči pred resničnimi problemi. Če bi ta model tak napis imel obešen doma, ne bi nihče vedel, ko pa ga prinese pred kamere in mediji razbobnate tisto kar vam paše, komaj takrat doseže nek učinek.
>
> Jaz ne vem ali je tisti pod napisom res kakšen pacient ali ne, so pa zelo verjetno neke sorte pacienti tisti, ki hočejo danes na račun teh kosti dobiti neke točke, kakršnekoli vrste že. Namreč nesrečni lastnik tistih kosti ni nikomur dovolil, da bi jih razkazovali z njimi obračunavali za namene, ki se njega že dolgo več nič ne tičejo.
>
> Kdor pa bi hotel zadevo prikazati kolikor toliko objektivno in ne na naćin polresnic (=pollaži), pa bi moral pri vsakem mahanju s kostmi iz Barbarinega rova pokazati tudi kaj o nesrečnih in nedolžnih ljudeh (in otrocih), umrli v konc. taboriščih in ustreljenih kot talci. Zgodovina teče kot teče in kar se zgodi pozneje je odgovor na tisto, kar se je zgodilo prej, tudi če eno in drugo ni bilo opravičljivo.

> Sedaj pa vam bomo pokazali prizor, ki bi moral ob protestih biti za zgled!

Ne gre toliko za protestnika, kot za medij, ki ni kazal v živo, ampak je imel urednik priložnost zadevo vzeti iz kadra, a zgodilo se je ravno nasprotno - posebej smo bili opozorjeni, kako mora zadeva izgledati ZGLEDNO - policaju rožice gor, pa mimogrede politične nasprotnike pometati v Barbarin rov.

Drugi dan novinar Financ na blogu povpraša vse nas, če si tega res želimo.

Ti pa na koncu vletiš, kak je to zgrešeno, kak novinar Financ s tem reducira protestnike kot celoto, pa da ni fer, ker se ne pogovarjamo tudi o otrocih v koncentracijskih taboriščih.

1. A je kdo posebej omenjal, da bi ustvarili nova koncentacijska taborišča? NE
2. A je novinar Financ kje zapisal, da so vsi protestniki zato, da se politike zmeče v rove? NE
3. A je kdo napisal posebej transparent o Barbarinem rovu? DA
4. A ga je Kanal A posebej poudarjeno prikazal? DA

Torej, o čem se naj mi danes pogovarjamo?

Hvala. Nimam nič za dodat, naj šteje kar tudi kot moj odgovor.

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11