Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Vrnitev v normalnost
sporočil: 6.948
Nauči se brati! Lepo počasi še enkrat preberi kaj sem napisal, nato
pa odgovori na to kar je napisano.
sporočil: 5.570
[kugy]Sem prebral že prvič, ti pač verjameš JJ, jaz pa mislim, da ima figo v žepu in nikoli ni na primer resno nameraval prodati "državne srebrnine".
Nauči se brati! Lepo počasi še enkrat preberi kaj sem napisal, nato pa odgovori na to kar je napisano.
Lp,
M
sporočil: 2.641
Zadnja sprememba: anon-116591 20.12.2012 12:24
[0329Softb]Odlično si tole povzel, ker se nenehoma prodaja ta megla : vse bi lahko odkrili in povedali že sedaj (v prikritem upanju da bi kdo nasedel potem bi ga pa križali).
>1. Ali se vlada zaveda, da je slaba banka, ki jo zdaj lahko ustanovi, namenjena izboljšanju likvidnosti in solventnosti bank, ne pa »preiskavi zgodovinskega ropa bank«, kot je SDS včeraj sporočila prek Twitterja? Ovadbe zoper bankirje, ki so se okoristili, so možne že zdaj.
Uroš, stistnil sem ti pet za članek mislim pa, da si ga v delu, ki ga citiram pihnil.
Slaba banka je pač eden od načinov očiščenja bank slabih terjatev, v Sloveniji pa ima še en, mnogo globji pomen in to je, kot si zapisal, preiskava zgodovinskega ropa.
Prosim, pozanimaj se o terminu "BANČNA TAJNOST" in o tem napiši članek. Ta bančna tajnost je pri nas ZAKONSKA ovira za vsakršno preiskavo, zato ni v javnost prišel še NOBEN detajl NOBENE pogodbe.
Za vse, ki se jim ne da brati 'čitabol'. Elementi vsake pogodbe med banko in klientom se lahko začnejo preiskovati šele ko se s tem strinjata obe strani ali z nalogom sodišča ;
- ki pa ga ne bo, dokler ne bo utemeljenega suma kaznivega dejanja,
- ki pa ga ne bo, dokler se ne bo vedelo kaj je v pogodbi,
- kar pa se ne bo zvedelo, dokler se s tem ne bosta strinjali obe strani,
- kar pa se ne bosta, tudi na nikolovo nedeljo ne.
Slaba banka bi prevzela vse posle (dolgove in zavarovanja) in šele takrat bi na plan prišla dejanska zavarovanja, ker slabi banki ne bi mogli obesiti pravil o bančni tajnosti.
Zato sploh ne bi škodovalo, če bi to zakonodajo prebrali tudi pingvini.
sporočil: 6.899
[bc123a]Saj to sem jaz tebe vprašal :-))
In tu trcimo v bistvo problema vmesavanja US v ekonomsko politiko drzave: ce drzavljani na vse kriplje hocejo X, za njih pa bi bil boljsi Y, kaj naredimo potem?
Lahko imamo ljudsko demokracijo, lahko pa polovično diktaturo raznih modelov - recimo ustavnih sodnikov. Morda so pujsi, ampak sigurno jim je v interesu, da država stoji, ker jih plačuje. In kakorkoli nimajo pojma o ekonomskih težavah, več ga imajo od ljudstva.
To je seveda road to serfdome, ampak alternativa ni nemška, pač pa slovenska demokracija :-)
sporočil: 1.622
Zadnja sprememba: anon-297611 20.12.2012 14:48
Hauc je uslužbencem NKBM s srednjo izobrazbo, ki pri krajah niso
imeli nič, letne plače zmanjšal za 15 procentov, vodilnim, ki so
skupaj s Kovačičem kradli, pa je zmanjšal zgolj stimulacijo za 4
procente.Da Hauc, ravno tako kot Kovačič, nima ene čiste, kako se na svetovnem kapitalskem trgu naredi en procent dobička, pa je tudi od vsega začetka jasno. Zato je seveda tudi jasno, kdo bo plačal sedanjo kvazifinančno papirologijo z bančnimi obveznicami in s strani države odtujenim privatnim kapitalom.
Enfrice.
sporočil: 65
Upam, da jih bodo sedaj pustili delati pri težaškem delu -
vlečenja voza SLOVENIJA iz blata, v katerega so jo spravili !
vlečenja voza SLOVENIJA iz blata, v katerega so jo spravili !
sporočil: 5
Pozabil si dodati" DRŽAVI NISMO NIČ VEČ DOLŽNI DATI"
*Dragi Slovenčki, do danes je bilo tako in tako. Sedaj smo stopili na pot, ki je drugačna in to pomeni, da naj vsak poskrbi zase (pokojnina, posel, aktualna izobrazba, ...). Se pravi, prevzeti odgovornost za same sebe!
sporočil: 632
> Po moje, ce pomislim, kaksna je bila logika za to odlocitvijo, so se ustavni sodniki zavestno odlocili, da "pomagajo sloveniji" in zaustavijo val referendumov - skratka, rahlo jih daje bozji kompleks in upanje, da bi obveljali za "resitelje" te strasansko zajebane situacije. Ampak to ni njihovo delo, to je delo zakonodajalca in ustavne spremembe rabijo 2/3 vecino z razlogom.Mislim, da pretiravata. Ko gori hiša, se ne sprašuješ ali boš z vodo zaflekal preprogo. Ja fleki bodo, ampak jih bomo čistili potem ko bo čas. In tu je še added value - poparjene pingvinske face.
Bravo BiSi! Briljantno!
P: Razsodba ustavnega sodišča je napaka, katere velikost ta moment sploh ni možno z besedami opisati.
sporočil: 1.180
V Sloveniji je misel, ne glejmo nazaj ampak samo naprej, dobila
status defaulta. Kaj se res prav nihče ne od javnih in odgovornih
ne zaveda, da pozabljanje, nesankcioniranje in zatiskanje oči pred
"lopovščinami" v preteklosti samo ustvarja nove pogoje, da se bo
tudi naprej delalo enako in po neki družbeni inerciji samo še bolj
pokvarjeno kot doslej.
Z preteklimi nepravilnostmi in lopovščinami na plano, pred organe pregona in sodišča in po potrebi tudi na "...".
Z preteklimi nepravilnostmi in lopovščinami na plano, pred organe pregona in sodišča in po potrebi tudi na "...".
sporočil: 1.355
Odlično, Urbas. Sicer malo dvomim, da so Janković in kompanija res
taki luzerji, kot praviš, saj bojo jutri udarili iz vseh topov po
vladi, zmešani rulji pa ni treba dosti. Plačani provokatorji bodo
naredili vse, da se gnev mase usmeri čimbolj proti vladi, ki z
nepopularnimi, a nujnimi ukrepi deluje na dolgi rok edino pravilno
...ajde, res bi lahko tudi več dala od sebe, ampak vsaj poskuša...