36 min
Najbolj atraktiven audi zapeljal v Slovenijo z nižjo ceno kot v Nemčiji
50 min
Top službe – EK, Corwin, NLB, Generali, BS, Comtrade, Cinkarna, Telekom ...
1 ura
Premier bo za ministrico za digitalno preobrazbo predlagal Ksenijo Klampfer
2 uri
Raiffeisen Capital Management v regiji pričakuje veliko rast sredstev v upravljanju
2 uri
Kostićev projekt v ljubljanski Sibiriji: zraslo bo skoraj 600 stanovanj 7
3 ure
Računsko sodišče: SPIRIT je bil pri pridobivanju podatkov za energetske subvencije neučinkovit
3 ure
Milanska banka zavrača Unicreditovo prevzemno ponudbo
3 ure
ThyssenKrupp v prestrukturiranje, do leta 2030 bo odpustil pet tisoč zaposlenih, več programov bo prodal
4 ure
Obnove nogometnega igrišča Stožice še ne bo? Obe ponudbi nedopustni.
4 ure
Na ZZZS opozarjajo: sistem dolgotrajne oskrbe je še daleč od pripravljenega 1
4 ure
Nemčija bi potrebovala najmanj 288 tisoč migrantov letno 2
4 ure
Biden predlaga, da bi državni zdravstveni program sofinanciral zdravila proti debelosti 2
4 ure
Bankrotirani Northvolt bo plačal bonuse zaposlenim
4 ure
Borza in davki: sekretarka Prahova predstavila individualne naložbene račune. Kaj prinašajo? 3
5 ur
ZZZS noče biti delničar Vzajemne, želi izplačilo deleža 2
5 ur
Prevozniška panoga stagnira, cene prevozov pa se bodo še višale 1
5 ur
Kako nas bodo požrle Trumpove carine: ali se sprijaznimo ali pa ZDA več ne bodo branile Evrope 6
5 ur
Mineralna gnojila kmalu spet dražja? Kaj lahko naredijo kmetje?
5 ur
Ustavno sodišče: omejitve umetne oploditve so neustavne 3
6 ur
GRAF Zakaj odhodki ZZZS tako rastejo 2

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Ni nam pomoči

Strani: 1 2 3 4 5 6 7

Kanzon sporočil: 2.392
[#1920740] 13.12.12 09:52 · odgovor na: bc123a (#1920457)
Odgovori   +    1
[bc123a]
> [Kanzon]
> Kot celotna moja generacija sem imel fantasticno moznost spremljati propad socializma iz prve vrste. Kot kaze, bomo imeli tudi precej bolj odvratno moznost spremljati vzpon populisticnega nacionalizma (in vseh -izmov, ki temu sledijo).
>
>
> Najprej naj pove komu bo vzel in komu bo dal.

Eh? Vzel bo tistim, ki imajo in dal tistim, ki nimajo, a ni to ocitno?
Boj je vsemu življu oče in zakon,iz enih naredi sužnje iz drugih svobodne.
anon-238577 sporočil: 14.015
[#1920752] 13.12.12 09:57 · odgovor na: anon-247964 (#1920701)
Odgovori   +    4
[kugy]
Res, bili so vzor demokracije in človekovih pravic! Nekateri jih slavite še danes.
Ali sploh veš kaj pišeš?
Če ne razumeš, pač ne razumeš.
Komentiram tvoj stavek, "Sodstvo se ni spremenilo nič in nadaljuje tradicijo revolucionarnega sodstva iz leta 1945, nobenega preloma ni bilo."

Katolibani itak ne razumete te svoje slaboumne propagande, ki jo vsak dan prežvekujete in premlevate iste floskule, zato potem pišete take bedarije, ne da bi se sploh zavedali, kako debilne so.
bc123a sporočil: 48.253
[#1920767] 13.12.12 10:06 · odgovor na: anon-207617 (#1920561)
Odgovori   +    7
[NemirniTujec]
Dobra stran tega je - in to so neizpodbitno pokazale demonstracije skupaj z zadnjimi proti zokiju, kjer je bilo 100 ljudi - da bo svet modrecev prebial v žepu Milana Kučana in njegovega izvršnega
Tako da v tem pogledu se ne bo nič spremenilo. Tudi do zdaj so nam vladali izvršni izvajalci istega masterminda - Drnovšek, Rop, Janša, Pahor, slovenija - mi smo vsi ena taka steklena kroglica, zaprto vesolje,
Se ne strinjam. To je korak blizje k interpretaciji "ce stvar (oblast) uide iz zepa imamo pravico prevzet oblast od izvoljenih oblastnikov".

Hudo nevarno, ce me vprasas.
anon-282415 sporočil: 140
[#1920783] 13.12.12 10:11
Odgovori   +    2
No, najprej pometi pred lastnim pragom: vlada pa kot piarovce zaposluje prijateljske kadre iz Financ! Tudi vi ste del te zgodbe, zato ne pametuj preveč.
bobif1 sporočil: 114
[#1920807] 13.12.12 10:20
Odgovori   +    1
Vse pohvale, frapantno resnico ste povedala. Vendar, vprašam se ali je bilo lahko drugače v taki republiki kjer so bili samo preverjeni člani na oblasti. Takratni člani RD, so deponirali članske izkaznice in dobili koncesijo za ustanovitev stranke. Še prej so zlorabili prebivalstvo, da smo ogrožani, da moramo iti na pot osamosvojitve, majska deklaracija itd. To so vodili vse preverjeni člani. Največja floskula se je prijela, da nas Beograd izkorišča in da moramo ipod tega jarma, kar pa sploh ni bilo res. Kdo nas danes izkorišča? Živimo, ne pardon životarimo, hlapčevski narod, medtem pa ,,nekateri,, ve se kateri, nesramno bogatijo. Ustvarjajo novo kasto RK, ki bo vladala do nove revolucije ali odhoda v tujino. Oblastniki so se odrekli tudi vojnim veteranom, samo da bi upravičili poteze, katere zahteva ECB in njihovi pajdaši in seveda da preživijo na oblasti. Igre so vse bolj tvegane kruha pa drastično zmanjkuje. Slovenska košarica pa je vse bolj tenka.
Vse to nam pripada. Do kdaj pa?
anon-184513 sporočil: 3.006
[#1920817] 13.12.12 10:21 · odgovor na: anon-247964 (#1920431)
Odgovori   +    4
[kugy]
In demonstracije ne zahtevajo sprememb, prav obratno, zahtevajo, da se v resnici nič ne spremeni! Ne damo visokega šolstva, ne damo vrtcev, ne damo kulture, nočemo privatnega ..., nočemo nič. Kaj sploh hočemo? Tiskarno denarja?
Tu si usekal mimo.

Človek mora najprej preživeti. Imeti mora streho nad glavo, topel brlog, hrano, vodo in čist zrak. Pri nas tega ni več. Ljudje se bojijo, da jim bodo zaplenili hiše, nimajo za hrano, ogrevanje, niti za majhno novoletno darilo za lačne otroke. Revščina je prišla v deželo in vsega imajo preko glave, ker vidijo kako drugi neupravičeno bogatijo. Neupravičeno bogatijo pomeni, da kradejo z blagoslovom politike, da se gredo korupcijo, a kaj bi ti našteval, saj sam dobro veš.

Ne razumeš pa, da visokega šolstva v prvi vrsti ne dajo dobro plačani nesposobni in leni profesorji, ki jih nihče ni nadziral in so do zdaj za dobre plače lahko delali kar so želeli, ali pa nič. Poglej Žižka. Ima plačo predavatelja, v službi ga ni nikoli. Ustanovil si je društvo, ki ga sponzorira država. Ustanovil je neko kvazi šolo o teoretični psihoanalizi, zopet državni denar. Ustanavljajo se privatne visoke šole in fakultete, ki vse molzejo državo, namesto, da bi se same preživljale s šolnino. Verjemi, ne bi se. Nobena. Crknile bi takoj, ko bi bile odvisne same od sebe.

S kulturniki je isto. Vlečejo denar od države. Če bi bili kvalitetni, bi sami preživeli na trgu. A ne. Oni so tisti, ki protestirajo, da ne dajo kulture. To je enako kot, da bi ovca protestirala, da ne da kožuha ovčarju.

Z vrtci je drugače. Otroci so naše bogastvo in naša prihodnost. Si želiš, da bi jih vzgajala ulica, da bi odrasli v nasilnike? Da bi ti, ko odrastejo pokazali vrata? Ali si celo želiš, da bi ostali brez otrok in ne bi potrebovali nobenega varstva zanje. Tudi to je možno nataliteta pada. Kaj to pomeni, upam, da veš. Vrtci so pri nas dobro organizirani a predragi, ker jim nekje nabijajo nepotrebno ceno. Potrebno je samo ugotoviti kje. In če pogledaš kako so polne vrečke kuharic, ko se vračajo iz službe v vrtcu, boš eno tako luknjo skozi katero uhaja denar za vrtce hitro našel.

Tiskarna denarja bi bila enaka rešitev, kot tiskanje reklamnega materiala. Vsi bi imeli prepolno reklame, kupiti z njo si pa ne moreš nič. En kuponček za popust pri masaži še ne prinese kosila.

Želiš, da se ponovijo časi, ko so denar vozili v samokolnicah in so lopovi kradli samokolnice, denar pa pustili?
anon-247964 sporočil: 6.948
[#1920823] 13.12.12 10:24 · odgovor na: anon-238577 (#1920752)
Odgovori   +    10
Govoriti o tradiciji našega pravosodja s Pravno fakulteto vred je očitno bogokletno. In kaj ima tu opraviti katolicizem? To je, kot sem že povedal očiten refleks "levičarjev" pri nas. Ne glede na temo je treba takoj pristaviti Cerkev (ta je opij za ljudstvo, ali kako že?). Od kje ti sploh ideja, da sem vernik katoliške cerkve? Iz česa to sklepaš? Pa četudi bi bil, ali je to kaznivo, sramotno?
Vidiš tako je delovalo tudi naše sodstvo in teh svojih korenin se še danes oklepa.
Masleša je garant te kontinuitete. Tudi komentarji g. Udeta to več kot potrjujejo, da o propadlem predsedniku države ne govorim. Naše sodstvo ni sposobno samorefleksije.
anon-207617 sporočil: 6.899
[#1920842] 13.12.12 10:33 · odgovor na: bc123a (#1920767)
Odgovori   +    2
[bc123a]
> [NemirniTujec]
> Dobra stran tega je - in to so neizpodbitno pokazale demonstracije skupaj z zadnjimi proti zokiju, kjer je bilo 100 ljudi - da bo svet modrecev prebial v žepu Milana Kučana in njegovega izvršnega

> Tako da v tem pogledu se ne bo nič spremenilo. Tudi do zdaj so nam vladali izvršni izvajalci istega masterminda - Drnovšek, Rop, Janša, Pahor, slovenija - mi smo vsi ena taka steklena kroglica, zaprto vesolje,

Se ne strinjam. To je korak blizje k interpretaciji "ce stvar (oblast) uide iz zepa imamo pravico prevzet oblast od izvoljenih oblastnikov".

Hudo nevarno, ce me vprasas.
Ta zapis o sloveniji kot stekleni krogli na nočni omarici kučana je bolj za hec, kot za res.

Ampak a misliš da so ti direktni demokrati s sveti modrecev kaj drugega kot LDS-ovci, ki jih je jankovič fuknil iz politike?

To ne bo dobilo širše podpore, ker bodo imeli na izbiro, da so marginalci, ali pa da se pokorijo stari eliti, in namesto jankoviča ufura njih - kar pa pomeni, da bodo morali pridno ubogati.

V sloveniji 300.000 ljudi voli janšo, pa če ga kamera dobi na realnem texas chainsaw party. In približno 300.000 ljudi voli to, kar kučan reče, da je treba voliti.

Res je, da nam s tem ostane še milijon volivcev, ampak njihovi interesi vendarle niso tako enotni. Pa še jankovič in SD bi pajace takoj prikazali kot izpadle lds-zares kamerade, ki so enkrat že vse zafurali.
anon-246449 sporočil: 161
[#1920847] 13.12.12 10:34
Odgovori   +    7
Ne bom komentiral Gorenja, pač pa dve predhodno omenjeni imeni: Semolič in Mencinger.
Oba štejem med najbolj škodljiva osebka v tej spufani deželi:
-Semolič se nekaj izgovarj, da je v bistvu samo nekakšen "predstavnik za medije" in kot da je sam skorajda brez moči. V resnici pa ravno on s svojimi parolami vzbuja vtis kot da je Slovenija polna denarja, ki ga je potrebno le pobrati in vsem bo lepo. Saj v enem delu ima tudi prav, vendar pa manjkajo tiste parole, ki bi delavstvo vzpodbujale k še večji produktivnosti in pošiljle sporočila, da moramo skupaj potegniti voz iz blata ter da situacija niti pod razno ni lahka.
-Za Mencingerja pa itak problemi ne obstajajo.Ko bodo ljudje na ulicah umirali od lakote, bo še vedno trdil, da ima v bistvu Slovenija izvrstne ekonomske kazalnike, da torej ne razume razburjenja velikega dela kolegov ekonomistov. Do katerih je seveda ohranil pokroviteljski odnos profesor-asistent. Nevaren je predvsem zato, ker tistim, ki so proti vsakim spremembam, zastavlja svoj ugled. Po moje je tudi eden od "stricev iz ozadja".
[#1920857] 13.12.12 10:39 · odgovor na: anon-184513 (#1920817)
Odgovori   +    12
"Človek mora najprej preživeti. Imeti mora streho nad glavo, topel brlog, hrano, vodo in čist zrak. Pri nas tega ni več. Ljudje se bojijo, da jim bodo zaplenili hiše, nimajo za hrano, ogrevanje, niti za majhno novoletno darilo za lačne otroke."

Res so nekateri v hudi stiski in če ne bomo naredili sprememb, za začetek recimo tistih, ki jih predlaga vlada in pričakuje EU in OECD, jih bo še več. Sicer pa stanje ni tako katastrofalno. Poglej podatek o številu registriranih avtomobilov v Sloveniji, poglej podatek o lastništvu nepremičnin, poglej v nakupovalne centre ...
Ne le država tudi posamezniki živimo precej preko svojih zmožnosti in si tega nikakor nočemo priznati. Res so nas kradli, toda tudi mi živimo preko zmožnosti. Boleče je, ko je treba znižati svoj osebni standard, se strinjam, vendar bomo to morali storiti, tako ali drugače.

Glede vrtcev pa, kaj res misliš, da je taka tragedija, če je par otrok več v skupini? Tako visoke standarde kot mi ima zelo malo držav, tudi razvitih. Pa tam ne vidim kakšnih hudo slabih vplivov tega. Ali je res tako težko razumeti, da imamo standard, ki močno presega naše zmožnosti. Kje pa piše, da mora imeti vsak polnoleten družinski član svoj avto? Kje pa piše, da moraš imeti vsake štiri leta nov avto višjega cenovnega razreda? Zakaj mora 75 % generacije študirati? Lahko naštevam naprej, toda mislim da nima smisla.
anon-79735 sporočil: 16.531
[#1920870] 13.12.12 10:44 · odgovor na: (#1920859)
Odgovori   +    0
Tebi pa res ni pomoči;)
anon-238577 sporočil: 14.015
[#1920879] 13.12.12 10:47 · odgovor na: anon-247964 (#1920823)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-238577 13.12.2012 11:01
[kugy]
Govoriti o tradiciji našega pravosodja s Pravno fakulteto vred je očitno bogokletno. Masleša je garant te kontinuitete. Tudi komentarji g. Udeta to več kot potrjujejo, da o propadlem predsedniku države ne govorim. Naše sodstvo ni sposobno samorefleksije.
hahaha, ti veš o revolucionarnem sodstvu samo tisto, kar si lahko prebral v Reporterju, o kapitalističnem pa samo kar si videl v Alan Fordu, pa čisto nič več :))

će bi danes nadaljevali tradicijo iz leta 46, potem bi že imeli par velikih in zelo hitrih procesov proti "sovražnikom države", po izboru velikega vodje seveda in po posebnem zakonu, vi talibani pa bi pred sodiščem navijali in vpili proti njim...

BTW, Masleša je eden od tistih vrhovnih sodnikov, ki so na zelo čuden in vprašljiv način rehabilitirali katolibansko ikono škofa Rožmana, pa zdaj ne vem kakšno in čigavo kontinuiteto on garantira, če je potrdil in nagradil celo serijo klerikalnih manipulacij, ki so do tega pripeljale?
anon-84165 sporočil: 118
[#1920886] 13.12.12 10:51
Odgovori   +    3
res nam ni pomoči, in te demonstracije lahko prinesejo samo še večjo zmedo in razkol med Slovenci, ker jih vodijo ljudje kontaminirani s levičarsko dogmatično ideologijo... žalostna zgodba!
ivon sporočil: 1.349
[#1920893] 13.12.12 10:55 · odgovor na: anon-238577 (#1920647)
Odgovori   +    5
A te levica in predvsem desnica preganjata tudi ponoči?
Če mački stopiš na rep ......!!!
najobj sporočil: 32.332
[#1920917] 13.12.12 11:04 · odgovor na: macon (#1920678)
Odgovori   +    2
[macon]
> [petunia]
> > [dipliur]
> > Oh, ljuba gospodična oziroma gospa, ko ste se obregnili ob Mencingerja, ste me izgubili. Ob vseh politikov kriminalcev in vseh podjetnikov kriminalcev se vi obregnete ob uglednega profesorja, ki je že dolgo nazaj govoril zelo pametne stvari, ampak ga nihče ni poslušal. Kot ga ne poslušajo niti zdaj. Da je takrat imel prav, je pokazal čas. Da ima prav zdaj, bo verjetno tudi.
> Enih par Mencingerjevih trditev, ki so se izkazale za "pravilne":
>
> 1. Lastna valuta za tako majhno državo ni smiselna, projekt tolar ne bo uspel.
>
> 2. Slovensko gospodarstvo bo zaradi izgube jugoslovanskega trga propadlo zato osamosvojitev ni smiselna.
>
> 3. Na ruski in vzhodnoevropske trge se ne izplača izvažati ker so plačilno nesposobni.
>
> 4. Tranzicijska kraja se ni nikoli zgodila oziroma je z narodnogospodarskega stališča povsem irelevantna.
>
> 5. Certifikati so ničvreden papir.
>
> 6. Slovenija je bila do leta 2005 uspešna država.
>
> 7. Zda bodo čez 1 leto bankrotirale.
>
> 8. Tuje investicije slabo vplivajo na naše gospodarstvo, prav tako tudi visok BDP.
>
> 9.Jaz se v svojih napovedih zelo redko zmotim.
>
> etc.
>
>
> > In potem se obregnete še ob 300 evrov božičnice. Da tako se pa ne dela. A dela se pa tako, da ti delavci delajo vsako soboto, torej 6 dni v tednu po 8 ur, in vse to za 600 evrov? Bi vi delali za ta denar, gospa oziroma gospodična? Hudo dvomim. Jaz vem, da ne bi in hvalabogu mi ni treba. Oprani ali neoprani možgani, s 600 evrov se ne preživi.
>
> Z 600 evri se da preživeti, kdor trdi drugače, laže.
>
> Nizke plače so med drugim posledica politike nacionalnega interesa, katerega vnet zagovornik je tudi zgoraj omenjeni profesor.
Odlično. Cvetober Moneycingerjevih nebuloz je za shraniti.
... ja, sploh tota www.finance.si/83284...a-dolarjev z bankrotom ZDA je dobra ...
anon-76818 sporočil: 4.031
[#1920930] 13.12.12 11:10 · odgovor na: anon-238577 (#1920572)
Odgovori   +    13
[fibonaci]
množice se seveda obnaša čisto drugače kot posameznik, množica tudi ni samo seštevek posameznikov, rada celo pade na njihov najnižji skupni imenovalec, zato dobijo moč in besedo tisti, ki znajo množico zmanipulirati in zapeljati v svojo smer, ima pa zato seveda svojo moč, večja kot je množica večja je njena moč...
Jaz pa mislim, da manipulacija množic preko medijev, glasnih politikov in jeznih sindikalnih voditeljev sploh ni glavni problem.

Glavni problem smo katolibani, verniki, cerkev, kvazidesničarji, janševiki, klerofašisti in domobranci, ki že 70 let poskušamo na vse možne načine sabotirati našo domovino, da ji ja ne bi uspelo postati normalna evropska država. To delamo čisto naklepno in načrtno, iz golega sovraštva do dežele, kjer smo se rodili.

Glavni problem smo mi - tisti, ki smo s svojimi glasovi podprli sedanjo mračno vlado, da izpelje zastavljene reforme, sanira in odproda banke, privatizira gospodarstvo. Vse z namenom, da bi ljudje pri nižanju proračunskih deficitov množično trpeli in da bi se mi množično naslajali nad njihovim (in lastnim) trpljenjem.

Mi smo krivi, ker ne gremo kot bebci na ulice, ne sežigamo lutk legitimno izvoljenih politikov, ne nabadamo fotografij ministrov na kole, ne fantaziramo o raznih Svetih modrecev in utopičnih rešitvah, ker kljub veliki skušnjavi trmasto zavračamo biti del poblaznele množice. Ker smo vedno bili in bomo butalski špilferderberji.

Mi smo tudi krivi, ker menimo, da še ni vsega konec in da se še vedno da nekaj naredit za to državo. In ker smo zaslepljeni krščanarji, bomo tako menili tudi takrat, ko bo še 3x huje kot je danes. Ne moremo si pomagati, to je del naše vere.

Mi smo krivi, ker ne tulimo skupaj z vami histerično in paranoično "ni nam pomoči", "fertik je ", "gotovi smo". Ker je del naše vere tudi to, da ni nikoli konec.

Mi smo krivi, ker še nismo obupali, ker imamo upanje in pogum, da bomo to državo, našo državo, enkrat spremenili na bolje.

Mi smo krivi, ker s svojim delom in znanjem služimo svoj denar, plačujemo davke in hodimo na volitve.

Tako. Zdaj ste nas razkrinkali. Mi smo tisti. In če smo mi problem, se znamo tudi žrtvovati.

Odstranite nas, odvzamite nam volilno pravico, zakopljite nas v jarke, porušite cerkve, prekinite vse vezi z Vatikanom, vzpostavite sekularno državo pragmatičnih ekonomistov, pa ni vrag, da ne bo potem vse vredi ;)

(enkrat so na teh prostorih to sicer že poskušali, pa nekako ni najbolje ratalo... vendar vas to naj nikakor ne odvrne od borbe.)
anon-214372 sporočil: 3.048
[#1920946] 13.12.12 11:17 · odgovor na: anon-184513 (#1920817)
Odgovori   +    1
[odlocno]
> [kugy]
>In demonstracije ne zahtevajo sprememb, prav obratno, zahtevajo, da se v resnici nič ne spremeni! Ne damo visokega šolstva, ne damo vrtcev, ne damo kulture, nočemo privatnega ..., nočemo nič. Kaj sploh hočemo? Tiskarno denarja?

Tu si usekal mimo.

Človek mora najprej preživeti. Imeti mora streho nad glavo, topel brlog, hrano, vodo in čist zrak. Pri nas tega ni več. Ljudje se bojijo, da jim bodo zaplenili hiše, nimajo za hrano, ogrevanje, niti za majhno novoletno darilo za lačne otroke. Revščina je prišla v deželo in vsega imajo preko glave, ker vidijo kako drugi neupravičeno bogatijo. Neupravičeno bogatijo pomeni, da kradejo z blagoslovom politike, da se gredo korupcijo, a kaj bi ti našteval, saj sam dobro veš.

Ne razumeš pa, da visokega šolstva v prvi vrsti ne dajo dobro plačani nesposobni in leni profesorji, ki jih nihče ni nadziral in so do zdaj za dobre plače lahko delali kar so želeli, ali pa nič. Poglej Žižka. Ima plačo predavatelja, v službi ga ni nikoli. Ustanovil si je društvo, ki ga sponzorira država. Ustanovil je neko kvazi šolo o teoretični psihoanalizi, zopet državni denar. Ustanavljajo se privatne visoke šole in fakultete, ki vse molzejo državo, namesto, da bi se same preživljale s šolnino. Verjemi, ne bi se. Nobena. Crknile bi takoj, ko bi bile odvisne same od sebe.

S kulturniki je isto. Vlečejo denar od države. Če bi bili kvalitetni, bi sami preživeli na trgu. A ne. Oni so tisti, ki protestirajo, da ne dajo kulture. To je enako kot, da bi ovca protestirala, da ne da kožuha ovčarju.

Z vrtci je drugače. Otroci so naše bogastvo in naša prihodnost. Si želiš, da bi jih vzgajala ulica, da bi odrasli v nasilnike? Da bi ti, ko odrastejo pokazali vrata? Ali si celo želiš, da bi ostali brez otrok in ne bi potrebovali nobenega varstva zanje. Tudi to je možno nataliteta pada. Kaj to pomeni, upam, da veš. Vrtci so pri nas dobro organizirani a predragi, ker jim nekje nabijajo nepotrebno ceno. Potrebno je samo ugotoviti kje. In če pogledaš kako so polne vrečke kuharic, ko se vračajo iz službe v vrtcu, boš eno tako luknjo skozi katero uhaja denar za vrtce hitro našel.

Tiskarna denarja bi bila enaka rešitev, kot tiskanje reklamnega materiala. Vsi bi imeli prepolno reklame, kupiti z njo si pa ne moreš nič. En kuponček za popust pri masaži še ne prinese kosila.

Želiš, da se ponovijo časi, ko so denar vozili v samokolnicah in so lopovi kradli samokolnice, denar pa pustili?
Tole je preveč črnobelo. Sicer podpiram privatizacijo univerz vendar moraš vedeti, da v določeni meri mora država vseeno spodbujati določene študije. Konkretno, v VB imajo problem, ker je večina novih fakultet družboslovnih. Če ni pomoči države, se naravoslovje (in kup drugih področij) sploh ne splača. Za ekonomijo potrebuješ profesorja, prostor in projektor. Za fiziko, kemijo potrebuješ laboratorij, drago opremo itd. To je pa enostavno predrago, da bi si po ekonomski ceni to lahko kdo privoščil.

Tudi okoli vrtcev se ne strinjam. Sem imel otroka v privat vrtcu in zato vem, da državni niso ne vem kaj. Plačujem ga polno (ne manjka dosti pa bom za 2 otroka že dobil varuško, ki bo še hišna pomočnica zraven) in kar se mene tiče, bi jih takoj privatiziral. Za razliko od fakultet so tu pogoji za vse enaki in ni potrebna državna intervencija.
anon-79735 sporočil: 16.531
[#1920947] 13.12.12 11:17 · odgovor na: (#1920908)
Odgovori   +    0
[valsidalado]
> [sstanislav]
> Tebi pa res ni pomoči;)

Ne ni, dokler me bodo obkrožali državnokapitalski in (nad državo) oblastni 'fanatiki' ...tudi tvoje sorte (ljudje v zmoti). Filozof oz. sociolog Pribac (Turkov svetovalec) mi je na javno zastavljeno vprašanje, kaj misli o stavku Javni kapital je zasebni kapital davkoplačevalcev in o ustavnopravni ločitvi javnega kapitala od Države (in oblasti)... odgovoril,
da za nekaj takega ne vidi potrebe, glede na to, da smo državljani po ustavi lastniki države.
Ja, take strokovnjake imamo, to šolamo in taki nas šolajo... Pa ne, da bi Pribac kasneje ta odgovor vsaj delno popravil ali dopolnil... Nič. Ti pa tudi ne.
Če ti je res tako odgovoril in tega dejstva ni dopolnil s kontrolno dividendo, sta vidva kar oba prava družba za popravljanje ;)
Obresti lahko dobiš pa tudi v banki, ne le kot lastnik banke, v bistvu še prej... Meni se tebe ne da več popravljati, niti potem..., niti sedaj, ko se še vedno lahko popravljaš sam. Celo Kardelj se je trudil vsaj malo ločiti kapital od države, ukrotiti oblast,
zato ni čudno, da se s teboj niti on ni želel kaj več pogovarjati...
Želel si je že, ni se pa več mogel.
0329Softb sporočil: 3.757
[#1920948] 13.12.12 11:18 · odgovor na: jezst (#1920338)
Odgovori   +    6
Zadnja sprememba: 0329Softb 13.12.2012 11:18
Še vedno imamo moč mi, navadni ljudje, da se rešimo teh bank. Če gremo in z računov poberemo ves svoj denar, je ni slabe banke, ki bi to preživela. Tako bi prave slabe banke šle v bankrot, mafijski troglavi zmaj pa bi bil obglavljen. Seveda me ob vsakem takem mojem predlogu tu gor vsi od A do Ž goreči verniki popljuvajo.
Banke so sranje in na probleme bank ni imuna nobena država. Državne banke so sranje na 55-to potenco.

Vsem, ki ne razumete, da je državna banka, vaša banka, tale primerjava.

Državna banka je kot vaš 12 let stari sin, ki je ekstremno velika baraba. Karkoli bo ta sin razbil, ukradel in uničil boste plačali vi, ker je VAŠ in zanj odgovarjate. Skoraj enako velja za DRŽAVNE banke!
Recept? Ker podivjanega otroka niste sposobni obvladati je prav, da vam ga družba odvzame in vtakne v vzgojni zavod! Banke pa kar ostajajo ... in ostajajo ...
najobj sporočil: 32.332
[#1920963] 13.12.12 11:22 · odgovor na: anon-76818 (#1920930)
Odgovori   +    1
[Miran77]
> [fibonaci]

> množice se seveda obnaša čisto drugače kot posameznik, množica tudi ni samo seštevek posameznikov, rada celo pade na njihov najnižji skupni imenovalec, zato dobijo moč in besedo tisti, ki znajo množico zmanipulirati in zapeljati v svojo smer, ima pa zato seveda svojo moč, večja kot je množica večja je njena moč...
Jaz pa mislim, da manipulacija množic preko medijev, glasnih politikov in jeznih sindikalnih voditeljev sploh ni glavni problem.

Glavni problem smo katolibani, verniki, cerkev, kvazidesničarji, janševiki, klerofašisti in domobranci, ki že 70 let poskušamo na vse možne načine sabotirati našo domovino, da ji ja ne bi uspelo postati normalna evropska država. To delamo čisto naklepno in načrtno, iz golega sovraštva do dežele, kjer smo se rodili.

Glavni problem smo mi - tisti, ki smo s svojimi glasovi podprli sedanjo mračno vlado, da izpelje zastavljene reforme, sanira in odproda banke, privatizira gospodarstvo. Vse z namenom, da bi ljudje pri nižanju proračunskih deficitov množično trpeli in da bi se mi množično naslajali nad njihovim (in lastnim) trpljenjem.

Mi smo krivi, ker ne gremo kot bebci na ulice, ne sežigamo lutk legitimno izvoljenih politikov, ne nabadamo fotografij ministrov na kole, ne fantaziramo o raznih Svetih modrecev in utopičnih rešitvah, ker kljub veliki skušnjavi trmasto zavračamo biti del poblaznele množice. Ker smo vedno bili in bomo butalski špilferderberji.

Mi smo tudi krivi, ker menimo, da še ni vsega konec in da se še vedno da nekaj naredit za to državo. In ker smo zaslepljeni krščanarji, bomo tako menili tudi takrat, ko bo še 3x huje kot je danes. Ne moremo si pomagati, to je del naše vere.

Mi smo krivi, ker ne tulimo skupaj z vami histerično in paranoično "ni nam pomoči", "fertik je ", "gotovi smo". Ker je del naše vere tudi to, da ni nikoli konec.

Mi smo krivi, ker še nismo obupali, ker imamo upanje in pogum, da bomo to državo, našo državo, enkrat spremenili na bolje.

Mi smo krivi, ker s svojim delom in znanjem služimo svoj denar, plačujemo davke in hodimo na volitve.

Tako. Zdaj ste nas razkrinkali. Mi smo tisti. In če smo mi problem, se znamo tudi žrtvovati.

Odstranite nas, odvzamite nam volilno pravico, zakopljite nas v jarke, porušite cerkve, prekinite vse vezi z Vatikanom, vzpostavite sekularno državo pragmatičnih ekonomistov, pa ni vrag, da ne bo potem vse vredi ;)

(enkrat so na teh prostorih to sicer že poskušali, pa nekako ni najbolje ratalo... vendar vas to naj nikakor ne odvrne od borbe.)
... čuj, odloči forum.finance.si/?m=...215&single se že enkrat ...

P.S.: toti post sem si najbolj zapomnil ... khmm, ali ima toga još ...
[#1920978] 13.12.12 11:30 · odgovor na: anon-247964 (#1920857)
Odgovori   +    3
[kugy]
Poglej podatek o številu registriranih avtomobilov v Sloveniji, poglej podatek o lastništvu nepremičnin, poglej v nakupovalne centre ...
Boleče je, ko je treba znižati svoj osebni standard, se strinjam, vendar bomo to morali storiti, tako ali drugače.
Glede vrtcev pa, kaj res misliš, da je taka tragedija, če je par otrok več v skupini? Tako visoke standarde kot mi ima zelo malo držav, tudi razvitih.
Pričakovano, visoke šole in njihovo prilaščane državnega denarja skupaj z nezaslužnenimi plačami predavateljev, si mirno izpustil. Kulturnike tudi. O Žižku niti besedice.

Ne zameri za krajšanje, a odgovriti nameravam samo na te stavke, ki so me še posebaj zbodli v oči.

Avtomobile in nepremičnine so si ljudje kupili prej, zdaj jih ne morejo pojesti.
Nakupovalni centri so polni zlasti v času malice, ko javni sektor iz pisarn hodi po nakupih. Vsak najprej vidi tisto, kar doživlja sam.

Znižati osebni standard je eno, pristati na to, da ti kradejo je pa drugo. Če se bomo strinjali z znićanjem standardov, bomo avtomatično pristali na to, da nam še naprej kradejo, kajti spremenili ne bodo ničesar. Si to želiš?

Res misliš, da je rešitev samo v nižanju standardov? Za koliko otrok skrbiš doma, enega, dva redkokdaj več, pa še jim nisi kos. Vzgojiteljica v vrtci pa naj kvalitetno preživlja čas z otroci in hkrati vsem briše rit, menja plenice, nosi hrano v usta, razkužuje rane od ugriza malih vražičkov? Halo? Pišeš nekaj o čemer nimaš pojma. Poleg tega ni res, da imamo manj otrok v skupini, kot druge države.
anon-253732 sporočil: 605
[#1920985] 13.12.12 11:36
Odgovori   +    3
Lepo napisan! Res je vse je res! Kekce slovenske še vedno kupiš za 100€. Takim se reče hlapci,

Srečno Kekci
[#1920992] 13.12.12 11:39 · odgovor na: anon-214372 (#1920946)
Odgovori   +    2
Vsak berač svojo malho hvali.

A za nakup projektorja privatne visoke šole nimajo denarja? Halo? Zakaj se potem gredo šolstvo? Tebi ni jasno kaj pomeni tržno gospodarstvo? Kaj pa tržno izobraževanje? Univerzitetno izobraževanje v Angliji ni to, kar pišeš ti. Tam imajo učitelje mentorje in ne predavateljev kot jih poznamo pri nas. Tam učitelji DELAJO, ne afne guncajo; ko imajo izpit, ga še odpovedati pozabijo, enostavno jih ni.

To z varstvom otrok je neumno, vsi otrok ne morejo dati v privatno varstvo, ker preprosto ni dovolj žensk(moških), ki bi hoteli varovati otroke.

Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)
PoldiMisek sporočil: 127
[#1920996] 13.12.12 11:42
Odgovori   +    1
Ne neoliberalistka, ne kucanistka, ne vsegliharka. Populistka, ki prispeva k temu, da je debata o resnih ekonomskih stvareh v drzavi se bolj gostilniska, kot bi sicer bila. Cez Mencingerjeve teorije je mogoce reci marsikaj utemeljenega, vi ste si pa izbrali letnico rojstva. Mimogrede - Tom Sargent, nobelovec, je letnik 1943, pa ga zato nihce manj resno ne jemlje. Beden clanek, zdraharski, nevereden vaske gostilne.
[#1921006] 13.12.12 11:50 · odgovor na: anon-184513 (#1920992)
Odgovori   +    3
[odlocno]
Vsak berač svojo malho hvali.

A za nakup projektorja privatne visoke šole nimajo denarja? Halo? Zakaj se potem gredo šolstvo? Tebi ni jasno kaj pomeni tržno gospodarstvo? Kaj pa tržno izobraževanje? Univerzitetno izobraževanje v Angliji ni to, kar pišeš ti. Tam imajo učitelje mentorje in ne predavateljev kot jih poznamo pri nas. Tam učitelji DELAJO, ne afne guncajo; ko imajo izpit, ga še odpovedati pozabijo, enostavno jih ni.

To z varstvom otrok je neumno, vsi otrok ne morejo dati v privatno varstvo, ker preprosto ni dovolj žensk(moških), ki bi hoteli varovati otroke.

Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)
Daj preberi še enkrat, kaj sem napisal o fakultetah. Privatne fakultete IMAJO denar za nakup projetktorja, to je pa vse. In če jih popolnoma prepustiš trgu, potem bomo imeli same ekonomiste, filozofe in podobno. To je problem fakultet na trgu, ki ga imajo v VB.
Slovenije ne moreš primerjati, pa vseeno mi povej koliko novih kemijskih ali fizikalnih privatnih visokih šol se je odprlo in koliko ekonomij v zadnjih recimo 10 letih?

In kdo pravi, da bi vsi imeli privat varstvo doma? Privatni vrtec ima prav tako lahko 14 otrok v skupini, ali pa 17. Kakovost bi bila zagotovo boljša, pa tudi tistega lista s podpisi mi ne bi tlačili v roke in izsiljevali vsaki dve leti.
anon-105119 sporočil: 3.426
[#1921008] 13.12.12 11:51
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-105119 13.12.2012 11:52
se vidi draga petra, da samo nekaj teoretiziraš, če bi bila na demonstracijah bi lahko videla ogromno transparentov proti jankoviču, na stotine plakatov z njegov sliko in podnapisom gotov je, prepričan sem, da bosta do spomladi prisiljena odstopiti tako jankovič kot janša, če pa bi bili pravna država in bi sodstvo delovalo, pa ju itak že ne bi bilo na politični sceni.
Sicer pa zanimivo, po pisanju tujih medijev je bilo iz slovenije odnešeno na privatne račune preko sto milijard evrov in to se veselo dogaja naprej, raziskovalnih novinarjev financ pa o takih zadevah nikjer
anon-72895 sporočil: 1.580
[#1921013] 13.12.12 11:53
Odgovori   +    4
semolića in priskutnega štruklja poslati v gorenje po razsvetlitev!
[#1921014] 13.12.12 11:53 · odgovor na: anon-184513 (#1920978)
Odgovori   +    7
Vzgojil sem dva otoka, oba uspešno. Brez problemov! Veste otroci so popolnoma naravna stvar, niso nekaj nadnaravnega, neobvladljivega ali težko obvladljivega. In kje piše, da moraš imeti diplomo, da otoku zamenjaš plenice, da mu obrišeš ritko, da ga nahraniš? Le manjši del je tistega strokovnega dela, ko ima svojo pravo vlogo vzgojiteljica (še zanjo popolnoma zadostuje dobra višješolska izobrazba), vse ostalo je delo varuške. Že slišim pogrom na te moje trditve. Kako upam ugovarjati stroki?

Avtomobile kupujemo malo manj, še vedno jih veselo kupujemo, le da sedaj malo starejše. V nakupovalne centre ne hodim v času malice (ne malicam), torej ne bi vedel kako je takrat tam. Vidim pa kar vidim in to je še vedno noro zapravljanje preko zmožnosti in potem je jok in stok.

Ko bo prišla tista vesela trojka iz EU, ne bo nikogar nič vprašala, standard bo zbila za vsaj 20 %. Z našimi tajkuni in kradljivci se ne bo ukvarjala, to bo prepustila nam, njih to ne zanima. Tudi naše nedelujoče sodstvo jih ne bo zanimalo. Enostavno bodo vzeli tam, kjer je najlažje. Torej, kje vi vidite rešitev?
azraazra sporočil: 994
[#1921016] 13.12.12 11:54
Odgovori   +    0
Resnica ima več obrazov. Preden uničimo še tisto kar je preostalo, poslušajmo še drugo stran (da ne bo prepozno).
Jana 11.12.12 Gabi Čačinovič Vogrinčič:
Projekt oblasti je uničevanje. Odločila se je za revščino. Zavrnite nesprejemljivo. NIMAMO SE KAJ DOGOVARJATI O RUŠENJU.
Da moramo stopiti skupaj, končati prepire, se dogovoriti, je del MANIPULACIJE. O čem pa naj se dogovorimo? Ali se moram jaz dogovoriti o rušenju SOCIALNE države? Ali moram jaz pristati na rušenje PRAVNE države in na rušenje javnega zdravstva, šolstva in kulture? Saj ne gre za to da se ne moremo dogovoriti, gre za to, da je edino ker še imamo, to, da se NE DOGOVORIMO za rušenje vsega, kar je dragoceno - skupaj z ustavo."

Poglejmo dejstva: 20 let se pogovarjamo in kam nas je to pripeljalo? Elito do neslutenega bogastva, večino na rob prepada. Razumem elito in oblastnike da se želijo pogovarjati, saj jim to prinaša le koristi. Kaj pa mi dobimo?
[#1921024] 13.12.12 11:58 · odgovor na: azraazra (#1921016)
Odgovori   +    4
[azraazra]
Resnica ima več obrazov. Preden uničimo še tisto kar je preostalo, poslušajmo še drugo stran (da ne bo prepozno).
Jana 11.12.12 Gabi Čačinovič Vogrinčič:
Projekt oblasti je uničevanje. Odločila se je za revščino. Zavrnite nesprejemljivo. NIMAMO SE KAJ DOGOVARJATI O RUŠENJU.
Da moramo stopiti skupaj, končati prepire, se dogovoriti, je del MANIPULACIJE. O čem pa naj se dogovorimo? Ali se moram jaz dogovoriti o rušenju SOCIALNE države? Ali moram jaz pristati na rušenje PRAVNE države in na rušenje javnega zdravstva, šolstva in kulture? Saj ne gre za to da se ne moremo dogovoriti, gre za to, da je edino ker še imamo, to, da se NE DOGOVORIMO za rušenje vsega, kar je dragoceno - skupaj z ustavo."

Poglejmo dejstva: 20 let se pogovarjamo in kam nas je to pripeljalo? Elito do neslutenega bogastva, večino na rob prepada. Razumem elito in oblastnike da se želijo pogovarjati, saj jim to prinaša le koristi. Kaj pa mi dobimo?
Dejstvo je, da imamo 20 let SOCIALNO državo in 20 let PRAVNO državo. In javno zdravstvo, šolstvo in kulturo. Edino dejstvo. In če smo na robu prepada in je treba kaj spremeniti, potem je rušenje točno tega edini način. Ker to, kar imamo sedaj, ni ne SOCIALNA ne PRAVNA država, a ne?

Strani: 1 2 3 4 5 6 7