16 min
Iz pristanišča Reka pritožbe zaradi neprepustnosti proge pri Pivki
54 min
Ptujska zadruga razmišlja o energetski skupnosti
2 uri
Ali naj dam denar v delnice ali nepremičine? 25
2 uri
Najbolj atraktiven audi zapeljal v Slovenijo z nižjo ceno kot v Nemčiji
3 ure
Top službe – EK, Corwin, NLB, Generali, BS, Comtrade, Cinkarna, Telekom ...
3 ure
Premier bo za ministrico za digitalno preobrazbo predlagal Ksenijo Klampfer
4 ure
Raiffeisen Capital Management v regiji pričakuje veliko rast sredstev v upravljanju
4 ure
Kostićev projekt v ljubljanski Sibiriji: zraslo bo skoraj 600 stanovanj 7
5 ur
Računsko sodišče: SPIRIT je bil pri pridobivanju podatkov za energetske subvencije neučinkovit
5 ur
Milanska banka zavrača Unicreditovo prevzemno ponudbo
5 ur
ThyssenKrupp v prestrukturiranje, do leta 2030 bo odpustil pet tisoč zaposlenih, več programov bo prodal
6 ur
Obnove nogometnega igrišča Stožice še ne bo? Obe ponudbi nedopustni.
6 ur
Na ZZZS opozarjajo: sistem dolgotrajne oskrbe je še daleč od pripravljenega 2
6 ur
Nemčija bi potrebovala najmanj 288 tisoč migrantov letno 2
6 ur
Biden predlaga, da bi državni zdravstveni program sofinanciral zdravila proti debelosti 2
6 ur
Bankrotirani Northvolt bo plačal bonuse zaposlenim
6 ur
Borza in davki: sekretarka Prahova predstavila individualne naložbene račune. Kaj prinašajo? 5
7 ur
ZZZS noče biti delničar Vzajemne, želi izplačilo deleža 2
7 ur
Prevozniška panoga stagnira, cene prevozov pa se bodo še višale 1
7 ur
Kako nas bodo požrle Trumpove carine: ali se sprijaznimo ali pa ZDA več ne bodo branile Evrope 6

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Ste normalni?

Strani: 1 2 3 4 5

anon-15715 sporočil: 6.084
[#1918638] 11.12.12 20:31
Odgovori   +    29
Čeprav imate plačano asistenco, vam zavarovalnica ne sme poslati svojega serviserja, ker imata Dars in AMZS pogodbo, da lahko le AMZS ponuja pomoč na avtocestah.
To mi je novost. Mene vsako malo pobirajo po avtocestah pogodbeni partnerji zavarovalnice. Če bi to slišal v mrzli noči nekje na avtocesti mi poči zadnji kos filma. Definitivno.

Kar se tiče nenormalnosti ni nič posebno novega , you asked for it. Lepo vam je napisal Pirhovec, tudi vi ste botri temu kaosu, mislim vi novinarji, za vas osebno nimam posebnih evidenc.
Nantl sporočil: 1.160
[#1918640] 11.12.12 20:31
Odgovori   +    10
ja no ....lepo je videti tak neizmerni optimizem, ki pričakuje sprememba na bolje po 2030 etem.

sam ga na žalost ne delim.
prerok sporočil: 3.248
[#1918641] 11.12.12 20:32
Odgovori   +    14
Ah, draga avtorica. Problem je že to, da samo peščica ljudi v tej državi ve, kaj pomeni beseda normalno. Ki vam zna jasno in nedvoumno definirati njeni pomen. In zato so nenormalni. Lahko vi določite pomen besede normalno, ne da bi v definiciji uporabili to isto besedo ali njene izplejanke? Pa uspešno poizkušanje vam želim.

P.S.: Ko vam bo uspelo najti definicijo besede normalno, kot sem jo zahteval zgoraj, vam bo jasno, da je vaša uporaba besede normalno zgrešena.
simona2 sporočil: 2.222
[#1918642] 11.12.12 20:33 · odgovor na: anon-238577 (#1918626)
Odgovori   +    6
[fibonaci]
> [dob]
> ....potem se bo že po naravi stvari moralo nekaj spremeniti. Na bolje.
>
> Zakaj naj bi se stvari spremenile na bolje? To ni normalno.

Kje pa je kak majster, ki zna potegnit črto med normalnim in nenormalnim?

Od kdaj pa je "normalno" neka objektivna kategorija?

Za ljudi, ki hodijo po Ljubljani je normalno eno, za tiste izza ograje v Polju pa je normalno čisto nekaj drugega.
vidiš, to pa zamerim mekini - ki je Michnikovo "nenormalno" takoj zreduciral na norce...
na vsakem primeru lahko rečeš, kaj je normalno in kaj ni - recimo: ni normalno, da smo se morali mi poravnati s Košičem iz Vegrada, namesto, da bi bil ta pred sodiščem zaradi sumov o nepravilostih v Vegradu - poravnali se nismo zato, ker bi spoznali, da smo naredili napako in tendenciozno poročali, ampak zato, ker smo ugotovili, da nekaj normalnega ni normalno za sodnico :) evo, pa ta je čisto pristranski :) normalno :)
[#1918643] 11.12.12 20:34 · odgovor na: (#1918556)
Odgovori   +    14
[dob]
....potem se bo že po naravi stvari moralo nekaj spremeniti. Na bolje.

Zakaj naj bi se stvari spremenile na bolje? To ni normalno.
Kolega dob, tega Simonca ne more zapopasti. Ona je pač novinarka in ji že tretji Newtonov zakon dela probleme, kaj šele drugi zakon termodinamike. Kar je normalno :)
QRK sporočil: 2.505
[#1918645] 11.12.12 20:35
Odgovori   +    22
Zakaj pa ne damo na referendum vprašanje o višini plače? A ni to najvišja oblika demokracije? Poslušam g. Mencingerja, pa mi gre na slabo.
anon-306935 sporočil: 182
[#1918646] 11.12.12 20:35
Odgovori   +    22
Nenormalno o normalnosti

Normalno (norma, recimo temu nek standard), družbena norma, doseganje norme.

Normalnemu rečemo normalno, ko tako reče in se strinja večina v nekem geografskem okolju. Npr. v Afganistanu je normalno, da so ženske zakrite, tukaj pa bi jo gledali kot Casperja na svobodi...

Kar je normalno nekje, ni nujno, da je tudi normalno nekje drugje. In zato ponavadi "glas ljudstva"-večina - ponavadi neuka drhal - DOLOČI kaj je normalno. In potem so normalni na prostosti, nenormalni pa za zidovi (takšne in drugačne institucije).

Ampak ni nujno, da je normalno dobro, nenormalno pa slabo. Ponavadi nenormalno ruši tabuje - normalne. Daje dodano vrednost.

Kar je v naši podalpski vasi normalno, je žalostno. Ampak to pravim, ker sem očitno nenormalen. V tej vasi tudi ne vemo več, čemu bi rekli normalno, zato smo zmedeni in ne vemo kaj bi naredili.

Avtorica članka ima o sebi visoko mnenje (morda upravičeno, morda ne...), da sodi o tem kaj je normalno in kaj ne. Spolzek teren.

Jaz sem se odločil, da sem rajši malo nenormalen. SEm zato malce bolj normalen??

Blagor bolnim na umu, saj njih je ??????? kraljestvo.
anon-59810 sporočil: 47
[#1918651] 11.12.12 20:41
Odgovori   +    22
Simona, a bi lahko enkrat napisala članek, v katerem ne bi omenjala Janeza Janše. Aja, saj res, zadnjič ti je pa enkrat uspelo, v članku Nihče vas ne sme tepsti. A bi lahko, prosim, še enkrat poskusila, in izpustila to ime. Saj vidiš, da gre, če hočeš. Mnogim bralcem bi naredila neizmerno veliko veselja.
Pri branju tvojih člankov je namreč videti tako, kot da bi potem, ko dokončaš članek, tega še enkrat prebrala in se zdrznila: "Joj, pozabila sem omeniti Jnašo!" In potem to ime na hitro nekam vtakneš med besedilo, pa če paše, al' ne paše v kontekst.
Pa brez zamere!
[#1918652] 11.12.12 20:41 · odgovor na: anon-306935 (#1918646)
Odgovori   +    6
[Tuktuk]
Nenormalno o normalnosti

Normalnemu rečemo normalno, ko tako reče in se strinja večina v nekem geografskem okolju. Npr. v Afganistanu je normalno, da so ženske zakrite, tukaj pa bi jo gledali kot Casperja na svobodi...

Kar je normalno nekje, ni nujno, da je tudi normalno nekje drugje. In zato ponavadi "glas ljudstva"-večina - ponavadi neuka drhal - DOLOČI kaj je normalno. In potem so normalni na prostosti, nenormalni pa za zidovi (takšne in drugačne institucije).

Ampak ni nujno, da je normalno dobro, nenormalno pa slabo. Ponavadi nenormalno ruši tabuje - normalne. Daje dodano vrednost.

Kar je v naši podalpski vasi normalno, je žalostno. Ampak to pravim, ker sem očitno nenormalen. V tej vasi tudi ne vemo več, čemu bi rekli normalno, zato smo zmedeni in ne vemo kaj bi naredili.

Avtorica članka ima o sebi visoko mnenje (morda upravičeno, morda ne...), da sodi o tem kaj je normalno in kaj ne. Spolzek teren.

Jaz sem se odločil, da sem rajši malo nenormalen. SEm zato malce bolj normalen??

Kolega, ne me jebat. Domača naloga je bila za Simono, ne zate :) No, kratke definicije besede normalno tudi ti nisi podal -namesto tega širok opis - zato za Simono še vedno ostane en konec domače naloge.
anon-238577 sporočil: 14.015
[#1918655] 11.12.12 20:42 · odgovor na: simona2 (#1918642)
Odgovori   +    7
[simona2]
>
vidiš, to pa zamerim mekini - ki je Michnikovo "nenormalno" takoj zreduciral na norce...
na vsakem primeru lahko rečeš, kaj je normalno in kaj ni - recimo: ni normalno, da smo se morali mi poravnati s Košičem iz Vegrada, namesto, da bi bil ta pred sodiščem zaradi sumov o nepravilostih v Vegradu - poravnali se nismo zato, ker bi spoznali, da smo naredili napako in tendenciozno poročali, ampak zato, ker smo ugotovili, da nekaj normalnega ni normalno za sodnico :) evo, pa ta je čisto pristranski :) normalno :)
to z norci je samo najbolj kontrastna primerjava, sicer pa imamo mi vsi svoje "normalno", s to debato ne moreš priti do konca;
meni je bilo tudi normalno, če sem na sodišču zmagal, saj sem vendar vedel da imam prav in velika svinjarija, če nisem :)
pa vsak drugi dan pizdim čez zanikrne uslužbence neke javne ustanove, ampak oni me samo debelo gledajo, ker njim se zdi vse čisto normalno...
bobek13 sporočil: 4.301
[#1918663] 11.12.12 20:53
Odgovori   +    20
ni normalno, kako gospa Vida Petrovčič vodi Odkrito...

lpA

p.s.: vlade ni zahvalit, ma kaj si ta gospa dovoli...
bobek13 sporočil: 4.301
[#1918667] 11.12.12 20:59 · odgovor na: anon-297611 (#1918605)
Odgovori   +    5
čuj, nimam pojma kak si med branjem Simoninega komentarja prišel na to, ma nema veze - ODLIČNO!

:)

lpA
anon-76818 sporočil: 4.031
[#1918671] 11.12.12 21:01
Odgovori   +    21
Ko bi avtorica od blizu poznala ljigavo mentaliteto in vsestransko podpovprečnost slovenskih menedžerjev, bi si lahko zadnji odstavek čisto prihranila.

Butalsko gospodarstvo je (metaforična) vas, ki se je trmasto zaprla pred svetom in kjer so se začeli sorodniki pariti med seboj. In kakor kaže, v tem še vedno zelo uživajo. Defekti pa so žal neizogibni in težko popravljivi.

2030 je pravzaprav dokaj optimističen rok za spremembe na bolje. Ne s trenutno prevladujočim butalskim mindsetom. Če se odločite za hibernacijo, si naštimajte uro vsaj tam nekje do sredine stoletja. Ziher je ziher.
moon sporočil: 1.623
[#1918674] 11.12.12 21:05
Odgovori   +    13
Ni normalno, da cestna služba vozi sem in tja, dela km, pri tem pa niti ne pluži, niti ne posipa. Plačujemo jo pa.
anon-306935 sporočil: 182
[#1918678] 11.12.12 21:07 · odgovor na: prerok (#1918652)
Odgovori   +    10
Da se rebro od Simona ne bo matralo:

NORMA ( gr. etrušč. lat.) - splošno priznano in obvezno pravilo za skupno življenje ljudi. --- za namen članka----, sicer več pojmov.

Na kratko pa NORMALNO - OBIČAJNO - NAVADNO.

Simpl, a ne?
anon-30785 sporočil: 1.413
[#1918680] 11.12.12 21:09 · odgovor na: anon-238577 (#1918626)
Odgovori   +    5
[fibonaci]
> [dob]
> ....potem se bo že po naravi stvari moralo nekaj spremeniti. Na bolje.
>
> Zakaj naj bi se stvari spremenile na bolje? To ni normalno.

Kje pa je kak majster, ki zna potegnit črto med normalnim in nenormalnim?

Od kdaj pa je "normalno" neka objektivna kategorija?

Za ljudi, ki hodijo po Ljubljani je normalno eno, za tiste izza ograje v Polju pa je normalno čisto nekaj drugega.
Pozabil si na politike in prisklednike za te je normalno pa čisto nekaj tretjega.
anon-151448 sporočil: 3.061
[#1918682] 11.12.12 21:11
Odgovori   +    13
Čeprav imate plačano asistenco, vam zavarovalnica ne sme poslati svojega serviserja, ker imata Dars in AMZS pogodbo, da lahko le AMZS ponuja pomoč na avtocestah.
Haloooo??? Kaj to pomeni, ce nisem amzs clan sem ob okvari na avtocesti prisiljen klicati niih in placati po ceniku??
ivon sporočil: 1.349
[#1918684] 11.12.12 21:13
Odgovori   +    26
Zadnja sprememba: ivon 11.12.2012 21:15
Gledam zanimivo oddajo Odkrito in moram pohvaliti normalnega in še vedno optimističnega ministra Pličaniča! Hvala, nekateri še niso obupali, klub utrujenosti. In poslušam nenormalnega sindikalista-geografa Brani-referenduma in me nekam tišči(BRUH!), še bolj pa me pritisne tam spodaj, ko zaslišim nenormalnega-kabinetnega Mencingerja, ki mu namenjajo, hvala bogu, normalni mediji vse manj prostora. Naj onesnažuje s kabinetno ekonomijo v Mladini. Zanimivo, kako mu postaja Amerika vzor, kaj bodo porekli njegovi Mladinini oboževalci?! Hvala tudi normalnemu ekonomistu Polancu, ki je Mencingerja še enkrat spomnil, kako je podpiral menedžerske prevzeme, ki bankam povzročajo toliko gorja, posledično državi lastnici oziroma nam davkoplačevalcem. In hvala tudi normalnemu Hribar Miliču, za pojasnila teoretiku, profesorju M., za katerega je že Slivnik napisal, da je kot minister Demosove vlade dokazal, da nima pojma o realni ekonomiji. Vsi tisti,ki so mu prisluhnili pri certifikatih, ga najbrž do smrti ne bodo pozabili. Naj odide na smetišče zgodovine, preveč škode je že naredil v glavah ekonomsko nepismenih ljudi.
[#1918686] 11.12.12 21:14 · odgovor na: (#1918555)
Odgovori   +    8
[pirhovec]
> Ste normalni?

Pa vi, Simona?
www2.gov.si/up-rs/20...-sporocilo
www.finance.si/230284
Auch, touche!
anon-273776 sporočil: 813
[#1918691] 11.12.12 21:18 · odgovor na: anon-288303 (#1918573)
Odgovori   +    17
[pinpingvin]
Ni niti normalno, da gre Katarina Kresal kot notranja ministrica na večerjo z Zoranom Jankovićem, na katerega letijo sumi kriminala. In ni normalno, da gre Janez Janša na večerjo z Igorjem Bavčarjem, na katerega letijo sumi tajkunizacije.

Čista provokacija
prva dva sta bila sama - kaj sta imela nema veze
mogoče je šlo za seks

Janša pa se ni sešel z Bavčarjem, ampak, kot so pisali mediji z najmanj desetino ljudi istočasno
torej je bil Bavčar samo zraven

Tako kot je v članku navedeno pišejo novinarji iz tropa 571
Evo! To je to!
Mene bi bilo v koži avtorja takšnega prispevka pošteno sram. Vsaj sram! Kot delodajalec bi ji pa pokazal vrata in mrš v menzo posodo pomivat.
Zakaj?
Zato, ker na ta način mediji še prilivajo olje na ogenj in zavestno zavajajo javnost. Vsi enaki...ja pa ja da...
anon-202150 sporočil: 1.066
[#1918692] 11.12.12 21:18 · odgovor na: anon-101299 (#1918600)
Odgovori   +    9
[sivi pinot barique]
PS:jaz bom tudi,ko me bo gospa iz naročniške službe spet kontaktirala,ali se ne bi ponovno naročil.
Zamujaš prijatelj... Jaz sem Simoni že zdavnaj zmanjšal plačo...
[#1918693] 11.12.12 21:18 · odgovor na: anon-36971 (#1918564)
Odgovori   +    11
[Moneta]
> [pirhovec]
> > Ste normalni?
>
> Pa vi, Simona?
> www2.gov.si/up-rs/20...-sporocilo
> www.finance.si/230284

P: Ah, poanta je pri Simoni vselej le ena in vedno ista. Vsi so isti. Samo Janša je še malo bolj slab ;)
Zato bi pa bila bolj primerna za vodenje pogovrne oddaje na nacionalki....
anon-202018 sporočil: 8.635
[#1918695] 11.12.12 21:20 · odgovor na: (#1918666)
Odgovori   +    9
[dob]
> [fibonaci]
> Od kdaj pa je "normalno" neka objektivna kategorija?
>
> Za ljudi, ki hodijo po Ljubljani je normalno eno, za tiste izza ograje v Polju pa je normalno čisto nekaj drugega.

Zame je recimo normalno, da si ne sposojam denarja in da svoje življenje prilagodim takšni porabi in takšnemu ugodju, kot si ga lahko privoščim. Vse drugo je od mene odvisno, kako si znam v teh okvirih urediti svoje življenje, da mi je prijetno.

Sicer pa kaj sem jaz za en kurec, da bi drugim govoril, kaj je normalno. Kaj pa o tem sploh vem. Nisem usposobljen, da bi o tem smel soditi, saj nisem študiral na FDV. Lahko da sploh nisem normalen.
evo ti 10 zvjezdočk ********** za odkritost
anon-293545 sporočil: 1.093
[#1918697] 11.12.12 21:22
Odgovori   +    4
Res dober članek, mislim, da bo za Slovenijo odločilni moment, ko bo večina dojela, da "naš način" oz. "naš model" ni normalen in da je nevzdržen. Večina je še vedno prepričana, da je povsod tako kot pri nas. Ko bomo dojeli, da to ni normalno, bomo lahko nekaj storili, prej pa ne. Ko bomo to dojeli, bomo zlahka pometli s politiko, ki živi od nenormalnega.

Zato, hvala Simona ... pomemben prispevek koncu odbobja norosti.
ivon sporočil: 1.349
[#1918698] 11.12.12 21:23 · odgovor na: anon-101299 (#1918569)
Odgovori   +    19
Bavčarju bodo (verjetno upravičeno) kmalu sodili,...

Je treba vedeti, da sta s Kučanom skupaj "not padla" (orožje) tako na Brniku, kot v Mariboru ...........
anon-288303 sporočil: 5.457
[#1918705] 11.12.12 21:25 · odgovor na: anon-306935 (#1918646)
Odgovori   +    5
[Tuktuk]
Nenormalno o normalnosti

[#1918707] 11.12.12 21:28 · odgovor na: anon-59810 (#1918651)
Odgovori   +    8
[anamica]
Simona, a bi lahko enkrat napisala članek, v katerem ne bi omenjala Janeza Janše. Aja, saj res, zadnjič ti je pa enkrat uspelo, v članku Nihče vas ne sme tepsti. A bi lahko, prosim, še enkrat poskusila, in izpustila to ime. Saj vidiš, da gre, če hočeš. Mnogim bralcem bi naredila neizmerno veliko veselja.
Pri branju tvojih člankov je namreč videti tako, kot da bi potem, ko dokončaš članek, tega še enkrat prebrala in se zdrznila: "Joj, pozabila sem omeniti Jnašo!" In potem to ime na hitro nekam vtakneš med besedilo, pa če paše, al' ne paše v kontekst.
Pa brez zamere!
lepo napisano
pa ni kriva sama
njej pač bolj ležijo primitivni moški tipa....
[#1918713] 11.12.12 21:33 · odgovor na: ivon (#1918684)
Odgovori   +    10
[ivon]
Gledam zanimivo oddajo Odkrito in moram pohvaliti normalnega in še vedno optimističnega ministra Pličaniča! Hvala, nekateri še niso obupali, klub utrujenosti. In poslušam nenormalnega sindikalista-geografa Brani-referenduma in me nekam tišči(BRUH!), še bolj pa me pritisne tam spodaj, ko zaslišim nenormalnega-kabinetnega Mencingerja, ki mu namenjajo, hvala bogu, normalni mediji vse manj prostora. Naj onesnažuje s kabinetno ekonomijo v Mladini. Zanimivo, kako mu postaja Amerika vzor, kaj bodo porekli njegovi Mladinini oboževalci?! Hvala tudi normalnemu ekonomistu Polancu, ki je Mencingerja še enkrat spomnil, kako je podpiral menedžerske prevzeme, ki bankam povzročajo toliko gorja, posledično državi lastnici oziroma nam davkoplačevalcem. In hvala tudi normalnemu Hribar Miliču, za pojasnila teoretiku, profesorju M., za katerega je že Slivnik napisal, da je kot minister Demosove vlade dokazal, da nima pojma o realni ekonomiji. Vsi tisti,ki so mu prisluhnili pri certifikatih, ga najbrž do smrti ne bodo pozabili. Naj odide na smetišče zgodovine, preveč škode je že naredil v glavah ekonomsko nepismenih ljudi.

se strinjam
100% enak vtis o oddaji
[#1918715] 11.12.12 21:34 · odgovor na: ivon (#1918684)
Odgovori   +    12
[ivon]
še bolj pa me pritisne tam spodaj, ko zaslišim nenormalnega-kabinetnega Mencingerja,
Meni se peristaltika se do zdajle ni povsem umirila, sem se pa uspel zadrzati, da nisem daljinca zagnal v tv, komaj.
anon-202150 sporočil: 1.066
[#1918716] 11.12.12 21:35 · odgovor na: anon-59810 (#1918651)
Odgovori   +    8
[anamica]
Pa brez zamere!
Nekateri so plačani po učinku, drugi pa po kvoti...

Strani: 1 2 3 4 5