Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Ste normalni?
sporočil: 526
Odličen članek le zaključek "na bolje" je zame utopičen glede na
dosedanje početje vseh vpletenih v to našo "zgodbo o uspehu"...
sporočil: 292
Normalno v naši državi je nemoralno, neetičnost, kraja,
tajkunizacija, pajdaški kapitalizem, laži, sprenevedanja,
dvoličnost, neenakost, .....
sporočil: 8.543
Seveda, vse je abnormalno zato, ker mediji objavljajo
blodnje...
P: a ni tisto, da je vsakdo nedolžen do obsodbe nekaj normalnega. Za avtorico očitno ne...
P: a ni tisto, da je vsakdo nedolžen do obsodbe nekaj normalnega. Za avtorico očitno ne...
sporočil: 1.886
tudi, da "normalni" (aka ST) pišejo o normalnosti ni normalno
☺
kaj pa če je vse, kar se v SVN gremo normalno☺ ... poglejte kam dlje od "EU" - pa tudi globje v "EU" ... pa bo več jasnega ☺
kaj pa če je vse, kar se v SVN gremo normalno☺ ... poglejte kam dlje od "EU" - pa tudi globje v "EU" ... pa bo več jasnega ☺
sporočil: 1.637
Je normalno! Brothers in arms! To poveže in zaveže za večno.
Partizani se na osnovi vojnega tovarištva srečujejo in obujajo
spomine že več generacij. Vsi drugi veterani po Evropi in svetu
prav tako. Še tisti, ki je bil v Jugo armiji ima podobne skupne
spomine... Tako pač je... Vojna je posebna cona, česar ženska
nikoli ne bo razumela. Pa brez zamere Simona, udarila si mimo.
[pirhovec]*****
> Ste normalni?
Pa vi, Simona?
www2.gov.si/up-rs/20...-sporocilo
www.finance.si/230284
P: Ah, poanta je pri Simoni vselej le ena in vedno ista. Vsi so isti. Samo Janša je še malo bolj slab ;)
sporočil: 9.501
Zadnja sprememba: anon-101299 11.12.2012 19:53
Bavčarju bodo (verjetno upravičeno) kmalu sodili, Janši sodijo na
zalogo že enih 10 let,Jankovićem pač ne i rođaci na vrhovnih
sodniških sinekurah mu tudi nkol ne bojo...Smo normalni? Vpraši se,Simona...
sporočil: 5.457
Ni niti normalno, da gre Katarina Kresal kot notranja ministrica na
večerjo z Zoranom Jankovićem, na katerega letijo sumi kriminala. In
ni normalno, da gre Janez Janša na večerjo z Igorjem Bavčarjem, na
katerega letijo sumi tajkunizacije.
Čista provokacija
prva dva sta bila sama - kaj sta imela nema veze
mogoče je šlo za seks
Janša pa se ni sešel z Bavčarjem, ampak, kot so pisali mediji z najmanj desetino ljudi istočasno
torej je bil Bavčar samo zraven
Tako kot je v članku navedeno pišejo novinarji iz tropa 571
Čista provokacija
prva dva sta bila sama - kaj sta imela nema veze
mogoče je šlo za seks
Janša pa se ni sešel z Bavčarjem, ampak, kot so pisali mediji z najmanj desetino ljudi istočasno
torej je bil Bavčar samo zraven
Tako kot je v članku navedeno pišejo novinarji iz tropa 571
sporočil: 5.457
[dob]
....potem se bo že po naravi stvari moralo nekaj spremeniti. Na bolje.
Zakaj naj bi se stvari spremenile na bolje? To ni normalno.
genialno
sporočil: 2.222
Zadnja sprememba: simona2 11.12.2012 20:00
moj glas ni šel nikoli za kučanovo nagrado, ker to ni stvar
redakcije, lahko recimo vplivam ali vsaj izrazim svoje mnenje, da
ni v časopisu objavljen kakšen nebulozen komentar od kordeža o
smereh razvoja slo gospodarstva - meni na vizitki piše namestnica
odgovornega urednika - v bistvu trouble maker ... aja, še da dodam,
če bi imela pravo glasanja, ne bi kučanu dala nagrade ...
sporočil: 8.635
Zadnja sprememba: anon-202018 11.12.2012 20:02
Ste normalni?Slovenija nima le težav s ključnimi vprašanji: denimo, ali je kapitalizem okej, ali nam res »pripada« le toliko, kot lahko zaslužimo, ali res ne bi šlo, da v ustavo zapišemo, da je naš glavni razvojni cilj nadpovprečna plača za vse
zanimivo vprašane!včasih so bili v modi raznorazni testi!sestavljeni so bili iz določenega števila vprašanj in vsako vprašanje je bilo vrednoteno s točkami!potem si na ta vprašanja odgovoril in dobil določeno število točk!in nato si samo še pogledal v katero skupino oz.odgovor so te točke postavile in dobil si odgovor na v testu zastavljeno vprašanje!
in to lahko naredimo tudi tukaj!nekako tako - če si pošteno odgovoril na vsa vprašanja in imaš samo eno točko si za kapitalizem.če pa imaš 2 ali več točk pa ste za ponovno uvedbo socializma!amen
lahkotnost zblojenosti press
sporočil: 3.253
ej Simona!
letos sem bil dvakrat na Poljskem - kar se tiče energije Poljakov/Poljakinj imaš prav - dihajo skupaj, kot enovit narod, kljub nekaj nižjemu standardu živijo s pozitivnimi pričakovanji, nasmejani, vedri, veseli življenja - čisto nasprotje zatohli kučanovi vukojebini...
Simona, pogrešam pogum, da zapišeš kdo je prvi kriv, da je narod v RS razdeljen, celo sovražno razdeljen, kdo je kriv/plačnik za porazno stanje duha v RS, kjer po zraku letijo granitne kocke, kdo je kriv za pokradene državne banke, ki spet potrebujejo 500 mio vredno dokapitalizacijo, kdo je kriv, da imajo državne banke v tem trenutku javno priznan primanjkljaj v vrednosti skoraj 7/sedem!? milijard €...
kakorkoli, če sem en malo ciničen, sem pogrešil tudi tvoj zapis, da je za vse kar je narobe v RS - kriv JJ...
zna se...
letos sem bil dvakrat na Poljskem - kar se tiče energije Poljakov/Poljakinj imaš prav - dihajo skupaj, kot enovit narod, kljub nekaj nižjemu standardu živijo s pozitivnimi pričakovanji, nasmejani, vedri, veseli življenja - čisto nasprotje zatohli kučanovi vukojebini...
Simona, pogrešam pogum, da zapišeš kdo je prvi kriv, da je narod v RS razdeljen, celo sovražno razdeljen, kdo je kriv/plačnik za porazno stanje duha v RS, kjer po zraku letijo granitne kocke, kdo je kriv za pokradene državne banke, ki spet potrebujejo 500 mio vredno dokapitalizacijo, kdo je kriv, da imajo državne banke v tem trenutku javno priznan primanjkljaj v vrednosti skoraj 7/sedem!? milijard €...
kakorkoli, če sem en malo ciničen, sem pogrešil tudi tvoj zapis, da je za vse kar je narobe v RS - kriv JJ...
zna se...
[olsegg]Točno to piše v tem članku!
zna se...
sporočil: 4.450
[pirhovec]Škoda, ker je Simoni dobro uspelo. Tokrat se splača prebrat.
Branje sem končal po drugi besedi - naslova. ;)
Vsi njeni komentarji so vsebinsko enaki in nimajo absolutno nobene dodane vrednosti.
Zadnja sprememba: anon-101299 11.12.2012 20:14
[simona2]ovaj...mhmmm...čitam prejle ćlanek,ki govori o hčerki nekoga,zlati maturantki,pupci ki je magistrirala v tujini in pršla po razpisu v neko poldržavno firmo,ki bo gradila plinovod in ga umeščala v prostor...
moj glas ni šel nikoli za kučanovo nagrado, ker to ni stvar redakcije, lahko recimo vplivam ali vsaj izrazim svoje mnenje, da ni v časopisu objavljen kakšen nebulozen komentar od kordeža o smereh razvoja slo gospodarstva - meni na vizitki piše namestnica odgovornega urednika - v bistvu trouble maker ... aja, še da dodam, če bi imela pravo glasanja, ne bi kučanu dala nagrade ...
Zadeva,ki jo neki Kurćanov zlatožilni mazač Roky P. sedaj na neki jako pomembni državni funkciji proglasi za korupcijo...
Jaz bi tkole reku, da si ob tej novici in 250 responsih neizmirno uživala.
PS:jaz bom tudi,ko me bo gospa iz naročniške službe spet kontaktirala,ali se ne bi ponovno naročil.
PS2: evo hint,dej iz No2 na Financah prešaltaj na CEO na Delo...Pašaš ko tata na mamo,ti povem.Pa Markeš,Karba,Jež..drimtim
sporočil: 1.622
V Sloveniji je tako, da se študent ne financira sam in prav tako
njegovega študija ne financirajo starši, ampak ga štipendira nek
imaginarni subjekt. Faktično pa producent, ki prodaja na svetovnem
trgu.
Mukoma dosežena vrednost na svetovnem trgu, izvirajoča iz zanikrnega in večinoma zapuščenega tehnološkega okolja in takoj prelita v totalno zbirokratizirano okolico, od slovenskih kvazi univerzitetnih profesorjev, drago kupuje kvazi znanje in ga, ob splošnem nezavedanju, da le-to na svetovnem trgu skoraj nič ni vredno, deli slovenskemu študentu. Ta na vse načine nadaljuje z razmetavanjem te vrednosti in se ne zaveda, kak lolek je, zato, ker v Sloveniji študira.
Ker v Sloveniji študij ni študij, tudi diploma ni diploma in diplomant se sreča s situacijo, ko sam sebi na noben način ne more pomagati in je ponovno odvisen od producenta, ki dela mizerno plačano delo za svetovni trg. Ko producent v korist nacionalnega interesa posredno izdela tudi diplomanta, je sedaj producentu povedano, da je njegov in nacionalni interes, da diplomanta, potem, ko ga je leta in leta štipendiral, še zaposli. Ker producent kao rabi diplomanta, ki sicer ne zna ničesar in na svetovnem trgu nikoli ne bo ničesar zalužil, ga mora zaposliti. Ker producent denarja nima niti zase dovolj, nastane probem, kako diplomanta, ki ne zna ničesar in je zgolj strošek birokratksega sistema, plačati. Običajno se zgodi tako, da producent zmanjša svoj dohodek in plača nov interni strošek. Zanimivost je, da ta strošek nastaja skoraj izključno zato, da država lahko prikaže nov dohodek, ki pa je seveda finančna fatamorgana.
Zato ni čudno, da je v Sloveniji vpliv izobrazbe na tehnološki napredek zanemarljiv, kljub temu, da prične z visokošolskim študijem preko 60 odstotkov populacije.
Rešitev je seveda jasna. Ukinitev državnih univerz, odprtje podružnic tujih univerz, šolnina in posojila za študij.
Enfrice.
Mukoma dosežena vrednost na svetovnem trgu, izvirajoča iz zanikrnega in večinoma zapuščenega tehnološkega okolja in takoj prelita v totalno zbirokratizirano okolico, od slovenskih kvazi univerzitetnih profesorjev, drago kupuje kvazi znanje in ga, ob splošnem nezavedanju, da le-to na svetovnem trgu skoraj nič ni vredno, deli slovenskemu študentu. Ta na vse načine nadaljuje z razmetavanjem te vrednosti in se ne zaveda, kak lolek je, zato, ker v Sloveniji študira.
Ker v Sloveniji študij ni študij, tudi diploma ni diploma in diplomant se sreča s situacijo, ko sam sebi na noben način ne more pomagati in je ponovno odvisen od producenta, ki dela mizerno plačano delo za svetovni trg. Ko producent v korist nacionalnega interesa posredno izdela tudi diplomanta, je sedaj producentu povedano, da je njegov in nacionalni interes, da diplomanta, potem, ko ga je leta in leta štipendiral, še zaposli. Ker producent kao rabi diplomanta, ki sicer ne zna ničesar in na svetovnem trgu nikoli ne bo ničesar zalužil, ga mora zaposliti. Ker producent denarja nima niti zase dovolj, nastane probem, kako diplomanta, ki ne zna ničesar in je zgolj strošek birokratksega sistema, plačati. Običajno se zgodi tako, da producent zmanjša svoj dohodek in plača nov interni strošek. Zanimivost je, da ta strošek nastaja skoraj izključno zato, da država lahko prikaže nov dohodek, ki pa je seveda finančna fatamorgana.
Zato ni čudno, da je v Sloveniji vpliv izobrazbe na tehnološki napredek zanemarljiv, kljub temu, da prične z visokošolskim študijem preko 60 odstotkov populacije.
Rešitev je seveda jasna. Ukinitev državnih univerz, odprtje podružnic tujih univerz, šolnina in posojila za študij.
Enfrice.
Zadnja sprememba: simona2 11.12.2012 20:16
not really, nimaš pojma, v čem jaz uživam :) pa bi, glede na to,
kako me redno bereš, že lahko vedel ... to ni normalno :)evo, zdej
grem na lime margarita :)
sporočil: 14.456
Tu sta dva delna odgovora na postavljena vprašanja:
www.delo.si/gospodar...verja.html
www.dnevnik.si/poslo...kimi-posli
www.delo.si/gospodar...verja.html
www.dnevnik.si/poslo...kimi-posli
sporočil: 7.025
Simona: da smo nenormalni, kot narod, je predvsem krivo 50 letno
obdobje enoumja in slovenski mediji in pisuni, ter
pisunke(novinarji-novinarke)!!!
PS:Kateri policist in kateri sodnik si bosta upala nad oba, če pa ju ščiti vrh politike?
Odg:neodvisno, strokovno sodstvo z dosmrtnim mandatom, preverjeno v času zločinskega komunizma in nepolitični vrh policije.
PS:Kateri policist in kateri sodnik si bosta upala nad oba, če pa ju ščiti vrh politike?
Odg:neodvisno, strokovno sodstvo z dosmrtnim mandatom, preverjeno v času zločinskega komunizma in nepolitični vrh policije.
sporočil: 48
Kaj je normalno ?
Da vsi mediji zamolčijo posledice ZPIZ-2 in bi narod še vedno hodil na levajzarske dogodke. Protestiramo proti vladi, podpiramo Zokana Mafijankovića
Simona je normalna Press
Da vsi mediji zamolčijo posledice ZPIZ-2 in bi narod še vedno hodil na levajzarske dogodke. Protestiramo proti vladi, podpiramo Zokana Mafijankovića
Simona je normalna Press
[simona2]ma jaz ti nrdim fizotoč s polento in rewbulu 2003, sam pridi
not really, nimaš pojma, v čem jaz uživam :) pa bi, glede na to, kako me redno bereš, že lahko vedel ... to ni normalno :)evo, zdej grem na lime margarita :)
sporočil: 14.015
[dob]Kje pa je kak majster, ki zna potegnit črto med normalnim in nenormalnim?
....potem se bo že po naravi stvari moralo nekaj spremeniti. Na bolje.
Zakaj naj bi se stvari spremenile na bolje? To ni normalno.
Od kdaj pa je "normalno" neka objektivna kategorija?
Za ljudi, ki hodijo po Ljubljani je normalno eno, za tiste izza ograje v Polju pa je normalno čisto nekaj drugega.
a nisi ti meni še dolžen gajbo vina? to je še od lani - samo ne
najdem posta :) promises, promises :)
sporočil: 558
Če bi bili normalni bi že zdavnaj zbrcali z odra ekonomske
šalabajzerje kot so gospe Bratušek in Kociper, gospoda Frangež in
Veber ter strankarska šefa Janković in Lukšič, ki še sedaj ne vedo
kaj je bankrot in zakaj pride do njega. Še za kmečko pamet to ni
pretežko. V enem stavku pa lahko to razložim takole: Do bankrota
pri posamezniku, v gospodinjstvu, podjetju ali v državi pride
takrat, ko ta dalj časa troši več kot ustvarja. In med temi debili
imamo celo Super Managerja Zokija, ki je prodal zafurano firmo
nikomur drugemu, kot svojima sinovoma pa še do sedaj ni dobil
kupnine. Ni čudno, da je proti prodaji državnih firm, ki poslujejo
približno tako kot njegova Electa a jih vedno znova sanirajo
davkoplačevalci, politiki njegovega kova pa izčrpavajo. Bankrot je
pred vrati, kar nam naznanjajo posojilodajalci preko visokih
obresti za posojila. Župjanković pa sanja o prevzemu vlade in o New
Dealu. Kje misli dobiti posojila pa še ni pojasnil. Morda misli na
honorarje za njegove lucidne intervjuje balkanskim časopisom.