Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Stanovnik: Je to policijska preiskava? Želite vedeti še moj krvni tlak?
sporočil: 48.253
a za oskrbovano garsonjero plačuje profitno najemnino. Natančneje, četrtino razlike med neprofitno in profitno najemnino (27 evrov na mesec) nakazuje eni izmed humanitarnih organizacij.Koliko je profitna najemnina v tem stanovanju?!
sporočil: 30.643
[rename]To so ti pa gotovo gospod župnik povedali.
V osnovni šoli smo pozdravljali nekako do leta 70 ali 72.
Tršico smo pozdravili stoje, z Zdravo.
Nato je šel reditelj pred tablo in smo dali stisnjeno pest na sence in oddrdrali: Za domovino s Titom naprej.
V svoji mladosti sem zamenjal 3 osnovne šole (po tem, ko sem se zameril vsem tršicam so me prepisali drugam) in v nobeni niso zganjali takih.
sporočil: 4.037
[rename]
> [mataj]
> > [rename]
> > V osnovni šoli smo pozdravljali nekako do leta 70 ali 72.
> > Tršico smo pozdravili stoje, z Zdravo.
> > Nato je šel reditelj pred tablo in smo dali stisnjeno pest na sence in oddrdrali: Za domovino s Titom naprej.
>
> To so ti pa gotovo gospod župnik povedali.
>
> V svoji mladosti sem zamenjal 3 osnovne šole (po tem, ko sem se zameril vsem tršicam so me prepisali drugam) in v nobeni niso zganjali takih.
Ne, ni mi župnik povedal, ker nisem nikoli obiskoval verouka.
Sam sem to doživel pa čeprav mi ne verjameš.
Je pa bilo to pozdravljanje v nižjih razredih osnovne šole, ko smo imeli eno tršico za vse predmete. Če se prav spomnim, je bilo to od 1-4 razreda.
Takrat se je gnjavatorski vseved še sprehajal iz levega v desno jajce... Je pa človeku povsem jasno, zakaj so ga kasneje prepisovali iz razreda v razred - ali gre on ali pa vsi ostali.
sporočil: 2.665
[rename]--podobna zgodba z eno tršico. sicer brez stisnjene pesti, obvezno stoje, vendar z dodatkom zaradi bližine italije (na obali). in sicer je šlo "smrt fašizmu, svoboda narodu. za domovino s titom naprej." vsak dan in to tam okrog 85
V osnovni šoli smo pozdravljali nekako do leta 70 ali 72.
Tršico smo pozdravili stoje, z Zdravo.
Nato je šel reditelj pred tablo in smo dali stisnjeno pest na sence in oddrdrali: Za domovino s Titom naprej.
folk ima zgleda zelo švoh spomin in se ne zaveda kaj pomeni indoktrinacija
sporočil: 13.178
Stanovnik: Je to policijska preiskava? Želite vedeti še moj krvni tlak?jaz bi samo želel, da ne dobiva več tiste borčevske penzije;) No sam pol sem prepričan, da bi krvni pristik presegel vse še kolikor toliko normalne meje in ne bi ga potrebno spraševat po tem:)
sporočil: 33.247
Zadnja sprememba: najobj 15.11.2012 14:12
[andrejcc]
> [rename]
> V osnovni šoli smo pozdravljali nekako do leta 70 ali 72.
> Tršico smo pozdravili stoje, z Zdravo.
> Nato je šel reditelj pred tablo in smo dali stisnjeno pest na sence in oddrdrali: Za domovino s Titom naprej.
--podobna zgodba z eno tršico. sicer brez stisnjene pesti, obvezno stoje, vendar z dodatkom zaradi bližine italije (na obali). in sicer je šlo "smrt fašizmu, svoboda narodu. za domovino s titom naprej." vsak dan in to tam okrog 85... ja, ali pa različno indoktrinirane (= blesave) tršice ...
folk ima zgleda zelo švoh spomin in se ne zaveda kaj pomeni indoktrinacija
P.S.: tam okrog 85 so po Mariboru že veselo Mladino po ulicah prodajali, pa tudi tista Nova revija ni bila tako daleč ...
sporočil: 12.861
Zadnja sprememba: macon 15.11.2012 14:36
[mataj]Jaz se tudi spomnim tega sranja. Ne vem točno, v katerem razredu, ampak to smo se tudi šli. Bilo je pozneje kot pri renameu, okrog 1980.
> [rename]
> V osnovni šoli smo pozdravljali nekako do leta 70 ali 72.
> Tršico smo pozdravili stoje, z Zdravo.
> Nato je šel reditelj pred tablo in smo dali stisnjeno pest na sence in oddrdrali: Za domovino s Titom naprej.
To so ti pa gotovo gospod župnik povedali.
V svoji mladosti sem zamenjal 3 osnovne šole (po tem, ko sem se zameril vsem tršicam so me prepisali drugam) in v nobeni niso zganjali takih.
sporočil: 30.643
Zadnja sprememba: anon-35163 15.11.2012 15:59
V osnovni šoli sem bil konec 1960tih in začetku 1970tih. Osnovna
šola je bila takrat v glavnem samo šola, kake silne politike se
niso šli.Možno pa je, da so začeli kreteničiti po letu 1980, to sem slišal že s parih koncev. Bilo bi čisto logično. Učitelji, novinarji in ekonomisti propagandistične sorte, psihologi, psihiatri, sodniki in podobni tiči so že po naravi poslušni v duhu in telesu. Selekcija, pač, drugačnih ne spustijo do diplome. In ko jih je njihov idol zapustil, so bili vsi panični dokler se ni na njegovo mesto umestil majer.
PS: Lahko pa tudi da je šlo za ameriški vpliv
upload.wikimedia.org...salute.jpg
images.mentalfloss.c...salute.jpg
[siap]... eh, ti si vse pomešal, ker je bilo v resnici glih obratno in je Filter 57 dobil ime po 57.številki Nove revije ... khmm, ker je bila Nova revija takrat glavna, ne pa tam neki brezvezni čiki, ki jih je v Sloveniji čisto vsak šalabajzer lahko kadil ... čuj, vprašaj malo po totem forumu, če meni ne verjameš na besedo ...
čuj, kaj pa te ona revija imenovana po čikih 57, ha??
sporočil: 2.665
[najobj]--prodajalo se je marsikaj, cez mejo se toliko bolj. Nima pa to veze z nacrtno "vzgojo" ki se je vrsila nad otroci
> [andrejcc]
> > [rename]
> > V osnovni šoli smo pozdravljali nekako do leta 70 ali 72.
> > Tršico smo pozdravili stoje, z Zdravo.
> > Nato je šel reditelj pred tablo in smo dali stisnjeno pest na sence in oddrdrali: Za domovino s Titom naprej.
> --podobna zgodba z eno tršico. sicer brez stisnjene pesti, obvezno stoje, vendar z dodatkom zaradi bližine italije (na obali). in sicer je šlo "smrt fašizmu, svoboda narodu. za domovino s titom naprej." vsak dan in to tam okrog 85
>
> folk ima zgleda zelo švoh spomin in se ne zaveda kaj pomeni indoktrinacija
... ja, ali pa različno indoktrinirane (= blesave) tršice ...
P.S.: tam okrog 85 so po Mariboru že veselo Mladino po ulicah prodajali, pa tudi tista Nova revija ni bila tako daleč ...
sporočil: 14.015
[mataj]xexe, pa naj ljudje živijo v upanju, da se bodo kdaj delile odškodnine žrtvam komunističnega totalitarnega sistema...
To so ti pa gotovo gospod župnik povedali.
takrat bodo pričali eden za drugega, kakšni reveži so bili že kot pionirčki..
sporočil: 5.963
Kje si pa hodil v OŠ, če ni skrivnost. Prvič slišim. Mi tega nismo
počeli nikoli. Od 1967 - 74.
sporočil: 5.963
Enako. Najprej smo bili v začasni, v prostorih odseka za obrambo,
nato v nekdanji realki, ki so jo kasneje podrli. Nato smo šli v
novo OŠ. In nikoli ni bilo tega.
sporočil: 14.015
[mataj]Nisem si mislil, da je toliko majerjevih vernikov imelo tako težko otroštvo :)
V osnovni šoli sem bil konec 1960tih in začetku 1970tih. Osnovna šola je bila takrat v glavnem samo šola, kake silne politike se niso šli.
In ko jih je njihov idol zapustil, so bili vsi panični dokler se ni na njegovo mesto umestil majer.
Zadnja sprememba: najobj 16.11.2012 10:40
[andrejcc]
> [najobj]
> > [andrejcc]
> > > [rename]
> > > V osnovni šoli smo pozdravljali nekako do leta 70 ali 72.
> > > Tršico smo pozdravili stoje, z Zdravo.
> > > Nato je šel reditelj pred tablo in smo dali stisnjeno pest na sence in oddrdrali: Za domovino s Titom naprej.
>
> > --podobna zgodba z eno tršico. sicer brez stisnjene pesti, obvezno stoje, vendar z dodatkom zaradi bližine italije (na obali). in sicer je šlo "smrt fašizmu, svoboda narodu. za domovino s titom naprej." vsak dan in to tam okrog 85
> >
> > folk ima zgleda zelo švoh spomin in se ne zaveda kaj pomeni indoktrinacija
> ... ja, ali pa različno indoktrinirane (= blesave) tršice ...
>
> P.S.: tam okrog 85 so po Mariboru že veselo Mladino po ulicah prodajali, pa tudi tista Nova revija ni bila tako daleč ...
--prodajalo se je marsikaj, cez mejo se toliko bolj. Nima pa to veze z nacrtno "vzgojo" ki se je vrsila nad otroci... alzo, če jaz zdaj tole povzamem ... khmm, tam okrog 85 se je nad otroci vršila načrtna "vzgoja" pod parolo "Za domovino s Titom naprej" in ker smo mi potem tam nekje 91 dobili samostojno kapitalistično Slovenijo, je zdaj ta Slovenija v kurcu, ker so ti otroci zrastli indoktrinirani s Titejom in njegovo domovino ... čuj, a si to hotel povedati, ha ? ...
P.S.: sem mislil, da boš ti razumel, kaj sem s tisto Mladino, ki se je tam okrog 85 po Mariboru že veselo po ulicah prodajala, hotel povedati ... khmm, pa zdaj vidim, da sem se zajebal ...
sporočil: 134
Bolj ko berem to nakladanje klerikalcev, bolj se mi smilijo, kot
pionirčki so trpeli komnistični teror. hahahaha, saj to ne moreš
verjeti, to niti v času Hitlerja se ni zganjalo in vzornik ta
desnih, Goebels, nacistični propagandni genij ni zganjal takšni
debilnih norosti, še naš domobranski častnik Jožef Bernik je bil na
takšnem SS - nacističnem tečaju in ni čudno, da to znanje prenašajo
na svoje ostrižene ovce, ki so jim prej postrigli možgane in zdaj
blejajo ene te iste melodije blejanja. Kakšna pozdravljanja s
stisnjeno pestjo, kakšni pozdravi s Titom naprej, daj ne serite
skozi usta. Ko smo bili mi mladi smo tudi peli čez gore polja,
svinja nam je ušla, zaprite jo to svinjo, zaprite jo v svinjak, po
znani partizanski pesmi in se nam nič ni zgodilo. Tisti ki lažejo
ne bodo šli v nebesa, župniki jim lažejo, ko jim dajejo lažne
odpustke in še plačajo jim za te laži.
sporočil: 1.517
[porton]OGABEN SI !!!
Bolj ko berem to nakladanje klerikalcev, bolj se mi smilijo, kot pionirčki so trpeli komnistični teror. hahahaha, saj to ne moreš verjeti, to niti v času Hitlerja se ni zganjalo in vzornik ta desnih, Goebels, nacistični propagandni genij ni zganjal takšni debilnih norosti, še naš domobranski častnik Jožef Bernik je bil na takšnem SS - nacističnem tečaju in ni čudno, da to znanje prenašajo na svoje ostrižene ovce, ki so jim prej postrigli možgane in zdaj blejajo ene te iste melodije blejanja. Kakšna pozdravljanja s stisnjeno pestjo, kakšni pozdravi s Titom naprej, daj ne serite skozi usta. Ko smo bili mi mladi smo tudi peli čez gore polja, svinja nam je ušla, zaprite jo to svinjo, zaprite jo v svinjak, po znani partizanski pesmi in se nam nič ni zgodilo. Tisti ki lažejo ne bodo šli v nebesa, župniki jim lažejo, ko jim dajejo lažne odpustke in še plačajo jim za te laži.
sporočil: 4.037
[porton]Logoreja strupa in laži, res primerek, kapo dol. Zanesljivo bi odlično prosperiral 1945-54. Tito, partija, omladina, akcija! in podobno. Danes pa moraš takole ventilirati nabrane frustracije...
Bolj ko berem to nakladanje klerikalcev, bolj se mi smilijo, kot pionirčki so trpeli komnistični teror. hahahaha, saj to ne moreš verjeti, to niti v času Hitlerja se ni zganjalo in vzornik ta desnih, Goebels, nacistični propagandni genij ni zganjal takšni debilnih norosti, še naš domobranski častnik Jožef Bernik je bil na takšnem SS - nacističnem tečaju in ni čudno, da to znanje prenašajo na svoje ostrižene ovce, ki so jim prej postrigli možgane in zdaj blejajo ene te iste melodije blejanja. Kakšna pozdravljanja s stisnjeno pestjo, kakšni pozdravi s Titom naprej, daj ne serite skozi usta. Ko smo bili mi mladi smo tudi peli čez gore polja, svinja nam je ušla, zaprite jo to svinjo, zaprite jo v svinjak, po znani partizanski pesmi in se nam nič ni zgodilo. Tisti ki lažejo ne bodo šli v nebesa, župniki jim lažejo, ko jim dajejo lažne odpustke in še plačajo jim za te laži.