Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Mariborski župan ne namerava odstopiti
Strani: 1 2
sporočil: 631
Bravo Štajerci za tisti upor včeraj, upam da je to začetek upora
proti tej politični parazitski nesnagi ki nas vsa ta leta nateguje.
sporočil: 3.720
Ha, znanstvena fantastika. Pri nas nihče ne odstopa, kvečjemu je
bil odstopljen.
LP
Tupamaros
LP
Tupamaros
sporočil: 4.590
Zadnja sprememba: anon-11907 13.11.2012 16:02
Kangler: Protest je bil politično motiviranMeni se zdi, da je bil bolj "radarsko" motiviran.
No, morda pa je postavitev radarjev zanj zgolj politično dejanje.
sporočil: 1.078
Županova lista Franca Kanglerja obsojajo vandalizemO obsodbi političnega vandalizma niso rekli nič!
sporočil: 5.120
BOB DNEVA
Andrej Fištravec, sociolog: "Metanje jajc in kamenja v občinska poslopja je posledica nezadovoljstva in gluhota ne le župana, ampak tudi neučinkovite pravne države."
Torek, 13.11.2012
web.vecer.com/portal...efault.asp
Andrej Fištravec, sociolog: "Metanje jajc in kamenja v občinska poslopja je posledica nezadovoljstva in gluhota ne le župana, ampak tudi neučinkovite pravne države."
Torek, 13.11.2012
web.vecer.com/portal...efault.asp
sporočil: 14.015
Je huda hica bla, kadilo se je z radara,
radar nam dol gori, pje, krota pesja kak gori.
radar nam dol gori, pje, krota pesja kak gori.
sporočil: 1.022
Ja, denarja je vedno manj in do njega se lahko pride samo še z
inovacijami. Takega partnerstva s Šešokom-to je tisti podjetnik, ki
je uspešno potopil Iskro v Kranju- se niso domislili še nikjer v
Evraziji niti v Pušči ne. Čestitamo na uspešnem "lupljenju"
občanov, t.i. RAJE.
sporočil: 2.569
Finance:
Župan Franc Kangler:
"Tudi predsednik vlade ne odstopi takoj, ko nekdo protestira, to pa tudi ni prvi protest, s katerim sem soočen."
Enačba: Župan Maribora = Predsednik vlade. Za vse tiste, ki dosedaj niso vedeli, pa bi morali...
Župan Franc Kangler:
"Tudi predsednik vlade ne odstopi takoj, ko nekdo protestira, to pa tudi ni prvi protest, s katerim sem soočen."
Enačba: Župan Maribora = Predsednik vlade. Za vse tiste, ki dosedaj niso vedeli, pa bi morali...
sporočil: 438
Bravo Štajerci za tisti upor včeraj, upam da je to začetek upora
proti tej politični parazitski nesnagi ki nas vsa ta leta
nateguje.
JA,Ja,ZADNJIH 15 let ali več ???
JA,Ja,ZADNJIH 15 let ali več ???
sporočil: 3.006
[ostroge]Jeu d'Esprit *****
Neenačba: predsednik vlade - župan Maribora > vojaški policaj - policaj tolovaj
Enkrat policaj, za vedno policaj?
Kangler je izjavil: "Ko sem vstopil v politiko, sem uvidel drugačno strukturo policije. Spoznal sem, da ima marsikateri policijski funkcionar visokega botra v politiki in da malokdo spoštuje karierni sistem, o katerem se v zadnjem času veliko govori."
Razumljivo, da Kangler pozna delovanje policije, pa ne zato, ker je po poklicu pravnik, ampak zato ker je bil zadnji gojenec srednje policijske šole v Tacnu, preden so jo zaprli. Vir: www.dnevnik.si/nedel...1042443631
sporočil: 21
Komentarji na forumu in splošno mnenje v Sloveniji na temo radarjev
v Mariboru je totalni podn. Protestniki pred občino so navadni
diletanti, ki bi jih bilo potrebno strpati v za to ustanovljene
ustanove. Županu Maribora pa v celi zgodbi zamerim le to, da ni
posredoval s policijo. V njegovi listi pa so očitno sami papki, ki
se ozirajo na javno mnenje, ki je v konkretnem primeru popolnoma
napačno. Ne razumem kako lahko razumejo nezadovoljstvo zaradi
radarjev. Ali res nimajo toliko jajc, da bi sporočili vsem
diletantom, da je kršenje cestno prometnih predpisov nedopustno in
da so njihove demostracije navadni vandalizem. Ali nimajo toliko
jajc, da bi sporočili vsem divjakom naj vozijo po predpisih, pa ne
bodo imeli nikakršnih težav z radarji.
Ali bodo naslednjič, ko bo nekdo nastavil kamere preprodajalcem droge in pedofilom tudi razumeli njihovo nezadovoljstvo, ker ne morejo več neovirano prodajati droge in božati mladoletnic. Ali bodo naslednjič razumeli divjaka, ki bo do smrti povozil nedolžmega otroka na cesti in bo po tem, ko bo za svoje dejanje obsojen, metal jajca v sodno palačo.
Dejstvo je, da je Kangler v konkretnem primeru ravnal popolnoma pravilno in ga v tem popolnoma podpiram.
Naj povem še to, da župana Maribora generalno sploh ne podpiram. Da tudi sam dokaj pogosto kršim cestno prometne predpise, da pa se od kretenov pred mestno občino Maribor ločim po tem, da takrat, ko me zaustavi policija in mi napiše kazen za moje napačno početje, namesto pred občino, krenem na banko in plačam položnico za svoje grehe. In to zato, ker mi je jasno kaj je prav in kaj narobe.
Glede na to, da pa večini Slovencev niti približno ni jasno kaj je prav in kaj narobe smo pa tam kjer smo in ravno zaradi tega nam ni pomoči. Piko na i pa postavijo še mediji s svojim senzacionalistčnim in hujskaškim poročanjem s katerim v Titanik vrtajo še dodatne luknje. Za to se jim iskreno zahvaljujem, saj skrbijo za to, da se bo Titanik čim prej potopil in bomo nato lahko začeli konstruirati popolnoma nov čoln na vesla.
Ali bodo naslednjič, ko bo nekdo nastavil kamere preprodajalcem droge in pedofilom tudi razumeli njihovo nezadovoljstvo, ker ne morejo več neovirano prodajati droge in božati mladoletnic. Ali bodo naslednjič razumeli divjaka, ki bo do smrti povozil nedolžmega otroka na cesti in bo po tem, ko bo za svoje dejanje obsojen, metal jajca v sodno palačo.
Dejstvo je, da je Kangler v konkretnem primeru ravnal popolnoma pravilno in ga v tem popolnoma podpiram.
Naj povem še to, da župana Maribora generalno sploh ne podpiram. Da tudi sam dokaj pogosto kršim cestno prometne predpise, da pa se od kretenov pred mestno občino Maribor ločim po tem, da takrat, ko me zaustavi policija in mi napiše kazen za moje napačno početje, namesto pred občino, krenem na banko in plačam položnico za svoje grehe. In to zato, ker mi je jasno kaj je prav in kaj narobe.
Glede na to, da pa večini Slovencev niti približno ni jasno kaj je prav in kaj narobe smo pa tam kjer smo in ravno zaradi tega nam ni pomoči. Piko na i pa postavijo še mediji s svojim senzacionalistčnim in hujskaškim poročanjem s katerim v Titanik vrtajo še dodatne luknje. Za to se jim iskreno zahvaljujem, saj skrbijo za to, da se bo Titanik čim prej potopil in bomo nato lahko začeli konstruirati popolnoma nov čoln na vesla.
sporočil: 48.253
Zadnja sprememba: bc123a 13.11.2012 21:36
[apco2711]Kateri del tega dila ti ni jasen:
Ali nimajo toliko jajc, da bi sporočili vsem divjakom naj vozijo po predpisih, pa ne bodo imeli nikakršnih težav z radarji.
1) Iskra sistemi se obveze da bo nadgradila in vzdrzevala semaforje
2) V zameno obcina MB dovoli postavitev radarjev na 17 (ali 27?) lokacijah, kazni pa gredo 93% Iskra Sistemi.
Jasno je, da se Iskra Sistemi namerava poplacati iz teh radarjev. In je iz tega tudi povsem jasno, da je cilj zadeve prinest not fiksno kolicino denarja (toliko, da ga bo za obnovitev semaforskega sistema in opticnih povezav po Mariboru). Zato Iskra ze nabija o tem, da bodo snemali tudi prepocasne voznike, pa planirajo ne ze od zacetka, da bodo snemali voznje skozi rdeco luc, in tako naprej.
Ce bo denarja pa se premalo, bodo pa se kaj tretjega snemali, in debili kot si ti, jim bodo vedno drzali stango, saj se ne zavedate, da je cilj radarjev nabrati 29 mio EUR, kolikor bi naj stala obnova krizisc. Potem ko ti bodo na minimum zmanjsali rumeno luc (da bos veckrat sel skozi rdeco, preizkusen trik marsikje v ZDA kjer imajo mesta taksne lopovske zupane in podobna "javno-zasebna" partnerstva), pa se bos lahko tolazil, da "bos naslednjic vozil po predpisih".
Skratka, strahovito bebavo je, da ne vidis, da je znesek kazni, ki jih bodo ti radarji v naslednjih nekaj letih, ko ima Iskra dodeljen 93% delez kazni, ze dolocen: 29 mio EUR. Samo ne ve se se, za kaksne prekrske jih bodo razdelili.
PS. youarebeingmanipulat...ic-lights/
sporočil: 21
Predlagam, da vsi v Mariboru vozijo po predpisih, pa bodo županu
najbolje zminirali njegov peklenski plan. Sicer so pa meni stvari
dokaj jasne. Če je problem v sporazumu med županom in Iskro naj se
organi lotijo te pogodbe. Neodvisno od tega pa še vedno vztrajam na
tem da morajo, oziroma moramo, vsi plačati kazen če kršimo CPP,
seveda če nas pri tem zalotijo, ne pa da po tem jokamo. To nima
veze s pogodbami in to je bilo moje sporočilo. Trenutno pa se v
medijih govori samo o tem kako bogi so tisti, ki morajo plačati
kazen ker prehitro vozijo po Mariboru, meni osebno se popolnoma nič
ne smilijo.
[apco2711]A ti nisem dovolj jasno napisal, da se da vedno "generirati" dovolj prekrskov, ce rabis denar? Pripel sem tudi link, kjer si vse to lahko preberes, nacinov, kako iz kamere iztisniti denar je ogromno. V ZDA kjer so kazni za voznjo skozi rdeco manjse kot v sloveniji lahko na prometnem kriziscu ustrezno "nastavljena" kamera prinese na leto not miljone dolarjev.
Predlagam, da vsi v Mariboru vozijo po predpisih, pa bodo županu najbolje zminirali njegov peklenski plan.
Sicer so pa meni stvari dokaj jasne. Če je problem v sporazumu med županom in Iskro naj se organi lotijo te pogodbe.Se enkrat, ceprav vidim da si ocitno Kanglerjev podrepnik: ta posel je verjetno povsem zakonit in legalen (razen seveda tega, da so se kar zmenili brez razpisa), je pa inherentno lopovski in nemoralen do lastnih mescanov, saj omogoca privatni firmi, da si polni zepe z manipulacijo naprave (in semaforjev, saj bodo imeli nadzor nad obojim). Ce je pa se obcina zraven, pa je stvar se toliko bolj nevarna, saj lahko glasovalna masinerija neovirano sprejema odloke, s katerimi bo tudi "iztiskanje" denarja iz kamere povsem legalno, in to vedno na nove nacine.
sporočil: 95
Vidim da si na novo registriran uporabnik. Upam da so ti dobro
plačali za ta komentar.
Potrudil si se
Potrudil si se
sporočil: 3.507
[bc123a]
> [apco2711]
Potem ko ti bodo na minimum zmanjsali rumeno luc (da bos veckrat sel skozi rdeco, preizkusen trik marsikje v ZDA kjer imajo mesta taksne lopovske zupane in podobna "javno-zasebna" partnerstva), pa se bos lahko tolazil, da "bos naslednjic vozil po predpisih".Shit, a za to ni nobenega predpisa (min interval ali kaj podobnega) ?
Zadnja sprememba: bc123a 14.11.2012 09:02
[fastriff]Ocitno ne:
> [bc123a]
> > [apco2711]
> Potem ko ti bodo na minimum zmanjsali rumeno luc (da bos veckrat sel skozi rdeco, preizkusen trik marsikje v ZDA kjer imajo mesta taksne lopovske zupane in podobna "javno-zasebna" partnerstva), pa se bos lahko tolazil, da "bos naslednjic vozil po predpisih".
>
Shit, a za to ni nobenega predpisa (min interval ali kaj podobnega) ?
www.24ur.com/novice/...mogoc.html
V Ljubljani je 200 semaforiziranih križišč, prometno najbolj obremenjena je Dunajska cesta, dolžina rumene luči je odvisna od predpisane hitrosti,
Ne vem, morda je kje kaksna formula zapisana. V ZDA je bil recimo zelo uporabljan trik zmanjsanja rumene iz cca 3.6 sekund na 3 sekunde. Baje masivno poveca stevilo kazni, obenem pa tudi stevilo nesrec (!).
Pa ni samo rdeca luc, s to tehnologijo se da z minimalnimi nadgradnjami detektirati cel kup stvari, s katerimi se policaji ne ukvarjajo, ker ne prispevajo dosti k prometni varnosti (recimo, tiste, ki se ne ustavijo pred stop znakom, ampak samo mocno upocasnijo), in se je teh stvari.
Gotovo je domisljija koncesionarja tule neizmerna. Kot sem rekel, znesek pobranih kazni do izteka prvega dela pogodbe, ko gre 93% Iskri bo tam okrog 29 miljonov (=strosek obnove semaforjev, ki ga je prevzela iskra), za kaj jih bodo izrekli, pa se se ne ve :) Se bo to verjetno mestni svet sproti zmenil :)
sporočil: 32.626
Zadnja sprememba: najobj 14.11.2012 09:04
[gsavli]... eh, niti slučajno ... khmm, je preveč pismen za policaja ...
> [rava]
> junfer !!!!
Ce pa ta model ni kangler osebno... :)
sporočil: 1.682
[apco2711]Daj zmeri se vročino, pa naroči se pri psihiatru....
Predlagam, da vsi v Mariboru vozijo po predpisih, pa bodo županu najbolje ...
sporočil: 32.626
Zadnja sprememba: najobj 14.11.2012 09:38
[bc123a]
> [fastriff]
> > [bc123a]
> > > [apco2711]
>
> > Potem ko ti bodo na minimum zmanjsali rumeno luc (da bos veckrat sel skozi rdeco, preizkusen trik marsikje v ZDA kjer imajo mesta taksne lopovske zupane in podobna "javno-zasebna" partnerstva), pa se bos lahko tolazil, da "bos naslednjic vozil po predpisih".
> >
>
> Shit, a za to ni nobenega predpisa (min interval ali kaj podobnega) ?
Ocitno ne:... evo, če probam zelo dobrohotno odmisliti, da so radarji postavljeni na mestih, kjer se iz aviona vidi, čemu so v resnici namenjeni, so meni najbolj hecni izgovori, da bi se naj s temi radarji skrbelo za varnost prometa, pozablja pa se na dejstvo, da se zdaj vsi namesto s spremljanjem prometa, ukvarjamo z iskanjem, kje je kakšen radar, in z gledanjem na brzinomer, če smo s svojo hitrostjo še v okvirih dovoljenega ... khmm, ker se sicer umirjen voznik, ki voziš po predpisih, pri hitrosti 48 km/h pedala za plin samo dotakneš, pa si že na 52 km/h in s tem za temu tukaj zgoraj podobne kretene postaneš smrtno nevaren divjak ... ja, ampak ker imamo pri nas v "neprimerna hitrost glede na razmere na cesti" univerzalen odgovor za vse nesreče, bo za kretene, ki se pri nas ukvarjajo z varnostjo prometa, tudi ta "problem" rešen ...
www.24ur.com/novice/...mogoc.html
V Ljubljani je 200 semaforiziranih križišč, prometno najbolj obremenjena je Dunajska cesta, dolžina rumene luči je odvisna od predpisane hitrosti,
Ne vem, morda je kje kaksna formula zapisana. V ZDA je bil recimo zelo uporabljan trik zmanjsanja rumene iz cca 3.6 sekund na 3 sekunde. Baje masivno poveca stevilo kazni, obenem pa tudi stevilo nesrec (!).
Pa ni samo rdeca luc, s to tehnologijo se da z minimalnimi nadgradnjami detektirati cel kup stvari, s katerimi se policaji ne ukvarjajo, ker ne prispevajo dosti k prometni varnosti (recimo, tiste, ki se ne ustavijo pred stop znakom, ampak samo mocno upocasnijo), in se je teh stvari.
Gotovo je domisljija koncesionarja tule neizmerna. Kot sem rekel, znesek pobranih kazni do izteka prvega dela pogodbe, ko gre 93% Iskri bo tam okrog 29 miljonov (=strosek obnove semaforjev, ki ga je prevzela iskra), za kaj jih bodo izrekli, pa se se ne ve :) Se bo to verjetno mestni svet sproti zmenil :)
P.S.: za Mariborčane v toti zaenkrat "osnovni" varianti pobiranja kazni radarji - če bodo sploh preživeli veliko požarno ogroženost - niti niso tako hudo problematični, ker se bomo "naučili", kje so radarji in kje je treba biti pozoren, bolj je problematično to ropanje za vse, ki se prvič znajdejo v mestu ... khmm, in kar je še huje, postane to ropanje iz zgoraj opisanih razlogov še zelo nevarno za vse udeležence v prometu vključno z nami domačini ... ja, ampak kot sem že rekel, tega ne bo nihče od kretenov, ki se pri nas ukvarjajo z varnostjo prometa, meril in torej to za njih sploh ne obstaja, šerifa Francaja pa itak zanima samo keš, ki si ga bosta s Šešokom razdelila ...
Strani: 1 2